Menetrend

11-5

2008. 12. 09. 14:17
Szerző: vidor
Kategória: Hírek
A Globe írója, Christopher L. Gasper latolgatja a playoffba jutás esélyét feltételezett 11-5-ös mérleggel: A Jets, Dolphins, Ravens, Colts, és Steelers mind a saját kezében tartja a sorsát. Nem így a Patriots. Még ha meg is nyeri mind a 3 hátralévő meccsét (Oaklandban, az Arizona ellen és Buffalóban) a csapat, nem vehetik biztosra a rájátszást, mivel a szétlövés szabályai nem a Patriotsnak kedveznek:
Ha a Patriots és a Jets is 11-5-el végez, a New York végezne előrébb a jobb divízión belüli győzelem-vereség-döntetlen mutató miatt (5-1 a Patriots 4-2-jével szemben). A Jets hátralévő ellenfelei: Buffalo Bills, Seattle Seahawks, Miami Dolphins. Ha a Miami végez 11-5-tel, a főcsoporton belül lejátszott találkozókon elért jobb győzelem-vereség-döntetlen mutató nekik kedvezne. (Ez a 3. pont a szétlövés szabályaiban. A Pats és a Fins ugyanolyan divíziórekorddal (4-2) és közös ellenfelek elleni győzelmek számával állna (10-2)). A Miaminak még a San Francisco '49-es-szel, a Kansas City Chiefs-szel és a New York Jets-szel kell még mérkőznie. A Baltimore akkor állhat 11-5-ön, ha megnyer a hátralévő 3 meccséből 2-t (még a Pittsburgh Steelers-szel, a Dallas Cowboys-szal és a Jacksonville Jaguars-szal játszanak). A jobb főcsoporton belül lejátszott találkozókon elért jobb győzelem-vereség-döntetlen mutató őket is a Patriots elé helyezné. Ha az Indianapolis nyer még 2 mérkőzést, akkor az ő rekordjuk is 11-5, de az egymás ellenin elért győzelem miatt előnyben lenne a Pats-szel szemben. Ők a Detriot Lions-szal, a Jacksonville Jaguars-szal és a Tennessee Titans-szel játszanak még. A  Pittsburghnek már csak egy meccset kell nyernie a 11-5-höz, (az ő ellenfeleik: Baltimore Ravens, Tennessee Titans, Cleveland  Browns), de ha egyenlőség lenne, ugyanezen okból ők is  jobban állnának. Más szóval ahhoz, hogy a Patriots bejusson a playoffba, meg kell nyernie minden meccset és még egy kis égi segítségért is imádkoznia kell. Forrás: Reiss's Pieces

Hozzászólások

2008. 12. 09. 14:36
Szabotomy
Eddig is elég pesszismta voltam,ez csak olaj a tűzre.
(Ráadásul most néztem végig a playmakerst is...)
Nincs más hátra,szurkolni kell!
2008. 12. 09. 14:42
Igazából az lenne nekünk a legjobb, ha mi mindhármat nyernénk, a Miami kikapna a 49ers-től, viszont az uccsó fordulóban megvernék a Jets-et. De félek h ha már nem lesz esélyük a PO-ra, csak azért h ne mi jussunk tovább, már nem küzdenének annyira a Jets ellen...
2008. 12. 09. 14:47
tamsssss
Hát e szerint nem túl rózsás a kép. Ezért nem igazán értettem sok véleményt előző héten miszerint, ha mi mindent nyerünk (pedig még az sem egyszerű) akkor baj nem lehet. Azóta kikapott ugyan a Jets, de még így is piszok nehéz...
2008. 12. 09. 14:51
Ezt felejtsük el, hogy, "hogyha a Miaminak nincs már esélye a playoffra, akkor lefekszenek a Jetsnek, hogy a Pats kiessen". Bármennyire hihetetlen, nem az AFC East összes csapatának a prioritása, hogy kiszúrjon a Patriots-szal.

A játékosok szerződéseiben előszeretettel van olyan lehívható bónusz, amelyet akkor realizálhatnak, ha adott mennyiségű győzelmet elér a csapat az adott évben. Különösen valószínű ilyen pont egy olyan csapatnál, amely tavaly egyetlen győzelmet ért el, és nagyon sok új játékost szerződtetett. El tudom képzelni, hogy a Dolphins játékosai jelentős bónuszokat hívnak le, ha elérik a 10 vagy 11 győzelmet.
2008. 12. 09. 15:12
fozoo
Nézzük az egészet más szemlélettel, és kevésbé leszünk pesszimisták!
Tegyük fel, hogy megnyerjük a maradék három meccset, és a Jets-Fins meccs győztese a maradék két meccséből egyszer kikap. Megnyertük a csoportot és kész. Baj csak akkor van, ha az említett meccs győztese mindkét további meccsét megnyeri.
Akkor maradna a wild card reménye. Ez neccesebb.
DE!
A Ravens vagy a Steelers közül az egyik megnyeri a csoportot és "kiesik" a WC-helyért folyó küzdelemből. Reménykedjünk benne, hogy a Ravens-Steelers meccset a Steelers nyerje, mert akkor a Ravens könnyen elvérezhet. Ugyanis ők simán kikaphatnak a Cowboystól is (sőt félve írom le még akár a Jaguarstól is.)A vázolt esetben a Ravens elszáll, a Steelers csoportelső mi meg a Coltsal együtt WC-al továbbjutunk.
Summa summarum egyáltalán nem tragikus a helyzet!
Egy dolog viszont mindenképpen szükséges, ahhoz, hogy számolgathassunk: nyerni kell mind a három meccsünket.
2008. 12. 09. 15:38
bothpisti
Nem szívesen írom le de nem az a realitás, hogy megnyerjük az utolsó 3 meccsünket.Idén 3 meccsen zsinórban még győztünk, ilyen szempontból nézve a 4 naon soknak tűnik.Persze tudjuk: a remény hal meg utoljára de sajna ennek kevés sansza van.

Ennek ellenére : GO PATS!!!!!!!!!!!
2008. 12. 09. 15:39
bothpisti
Javítom: "még nem győztünk, ilyen szempontból"....
2008. 12. 09. 15:40
yoda
És csatlakoznék fozoo-hoz, a Baltimorenak a sorsolása piszok nehéz ahoz hogy nyerjen két meccset, ők könnyen elszállhatnak. Azért az kicsit furán nézne ki h a wild cardon a Pats és a Colts állna, visszagondolva az elmúlt pár évre.
2008. 12. 09. 16:00
Maniac84
Nagyon gyorsan fordítotok :)
Még most délelőtt olvastam ezt az esélylatolgatást Reiss blogján.
Én annyit fűznék hozzá, hogyha megnyerjük a maradék 3 meccset és 11-5ös mérlegünk lesz a végén, akkor maradéktalanul elégedett leszek az idei évvel, akár lesz PO akár nem. Ha meg ez mégse jönne össze, akkor is le a kalappal a csapat előtt, hogy ilyen sokáig versenyben vannak a PO-ért a jelenlegi körülmények között is.
Egyébként kíváncsi lennék hogy volt-e már arra példa, hogy valamelyik csapatnak kevés volt a 11-5 a PO-hoz. Ezzel kapcsolatban volt is 1 komment Reiss blogján ami felhívta arra a figyelmet, hogy 2001-ben ugyanilyen mérleg bye-t ért nekünk...
Más: Wilforkról nem lehet még semmit se tudni? Folyamatosan nézegetem a külföldi oldalakat, de nagyon nagy a csönd vele kapcsolatban.
2008. 12. 09. 16:06
Én is abban reménykedem, hogy a wild card helyen továbbjuthatunk, mert a Ravensnek a Steelersszel és a Cowboysszal kell játszania a köv. fordulókban, és mind a két csapatnak nagyon kell a győzelem, nem engedhetnek ők sem meg maguknak vereséget. És abban is bízom, hogy egy rookie irányítón túl nagy lesz ez a teher, ráaádásul a Cowboys elleni meccset Dallasban játsszák.Szerintem ez az egy reális esélyünk van, a csoportgyőzelemhez most már nagy mák kellene. Sajnos elég nagy árat fizetünk a Dolphins elleni vereségért...
2008. 12. 09. 16:08
Brandy
Hát én is a Ravens helyetti bejitást tartom a legnagynagyobb esélynek. Bár sokan mondják, hogy a Jets rossz formában van, elfáradtak, de szerintem ebbe a 3 meccsbe mindent bele fognak adni. A lényeg: GOOO PATS!
2008. 12. 09. 16:09
Maniac84: semmit nem tudni Wilfork-ról, annyi bíztató lehet h ő maradt a srácokkal Kaliforniában, míg ugye Tedy visszautazott orvosi vizsgálatok miatt Bostonba.

lucas: én nem is annyira azt a Dolphins elleni vereséget mondanám, mint inkább a Jets ellen az OT-ben azt a 3&15-öt... ha azt megfogjuk...
2008. 12. 09. 16:10
Wilforkról nincs hír, Tedy viszont hazutazott Bostonba, hogy vizsgálják a térdét. Tehát már az is hír, hogy nem utazott haza Wilfork, ezek szerint van esély, hogy játszhat a Raiders ellen. Többet majd az edzésjelentés alapján tudunk.
2008. 12. 09. 16:14
Úgy látom, a női logika egyformán műkszik... :)

Igazad van Danna, ott tényleg megfogható lett volna a dolog. A Miami meccs viszont azért bossznat, mert nem jobbak ők, csak megleptek minket, hiszen azelőtt tizenakárhány vereségük volt. És persze kis szerencsével a Colts is verhető lett volna. Szinte az összes ilyen szorosabb meccset buktuk, egyedül most, a Seahawks ellen jött össze. Bár ez is nagyon kellett, enélkül végképp nem lenne semmi esélyünk.
2008. 12. 09. 16:22
rege
A legnagyobb gondot abban látom,a Wild Card helyen, hogy a Steelers-nek még egy vereség is belefér. A Titans már bent a rájátszásban, lehet ők sem teszik oda magukat istenigazából. A csoport elsőségben bízom a Jets és a Miami is összeszed még 1-1 vereséget szerintem. Nem történik akkor sem tragédia, ha nem sikerül bekerülni a rájátszásba, csak egy élménnyel szegényebbek leszünk.
2008. 12. 09. 17:01
temp
A Ravensre gondolsz nem? mert a Steelers minden jel szerint azért valószínűleg megnyeri a csoportját.
2008. 12. 09. 17:02
Lucas: igen, a női logika kombinált :)

Persze, igazad van, sajnos nem csak a sok sérülés, de még a szerencse sem állt idén mellettünk. Ezért írtam tegnap h ez a szezon legalább akkora csoda mint a tavalyi volt, csak "kicsit" másképp...

rege: a Steelers megfogja nyerni a csoportját sztem, ők nem szállnak harcba a WC helyért, abból a csoportból a Ravens az aki harcban lehet.
2008. 12. 09. 17:07
Így van, mivel a Ravens és a Steelers egy csoportban van, nekünk az lenne a jobb, ha a Steelers nyerné meg a meccsüket, és azzal a divíziót. És a mi csoportunkban sem lehet (3 Pats győzelem esetén) hármas holtverseny, mivelhogy a Dolphins és a Jets még játszanak egymás ellen.
2008. 12. 09. 17:22
temp
még lehet 3-as holtverseny, csak többször kell kikapni a csapatoknak.
2008. 12. 09. 17:50
Bulow
fozoo: tökéletesen igazad van, én napok óta számolok, táblázatokat készítek, és ugyanarra jutotam, mint a Globe és te. Nagyon vékony jég a dolog és még az is lehet, hogy a végén csak egy NYJ-MIA döntetlen esetén juthatunk majd tovább.
2008. 12. 09. 18:11
nazole
A Patsnek csak tenni kell a dolgát, és megnyerni mind a három hátralévő meccsét, és nem a riválisokkal kell foglalkoznia...
2008. 12. 09. 18:19
temp
a döntetlen eredménnyel kár számolni. Jellemzően 10 évente 1x fordul elő, még maga a hosszabbítás sem egy túl gyakori esemény.
2008. 12. 09. 18:36
Azt hiszem az feltenné az i-re azt a bizonyos pontot ha ezt a szezont nézzük... "méltó" befejezése lenne az évünknek. :(
2008. 12. 09. 18:38
vidor
simán benne van a pakliban
de úgy gondolom, hogy ha összejönne a 11-5, akkor emelt fővel eshetnénk ki.
2008. 12. 09. 19:00
Óriási pech 11-5-tel nem PO-ba jutni, ez az eredmény többnyire csoportgyőzelmet jelent, de sajnos ez évben még ez is előfordulhat. Tavaly a Browns 10-6-tal nem jutott a rájátszásba, de olyan is volt, hogy Giants 8-8-cal bejutott. Legutóbb 2002-ben volt hármas holtverseny az AFC East élén, akkor a Jets jutott be, akkor 9-7-tel állt 3 csapat.
2008. 12. 09. 19:55
Mr nemo
A fene sem gondolta volna, hogy ilyen szoros lesz ez az idény. Hetekkel korábban úgy hittem egy 10-6-os mérleget tudunk hozni, és azzal ott lehetünk a WC-n. Látom ennél egy kicsit húzósabb a helyzet. Sajnos, ez egy ilyen év.
Nagyon szép lenne a 11-5-ös mérleg, de a három meccs megnyerése... hááát... az kemény dió lesz csere csapattal. Szurkolni fogok nekik, de ha nem jön össze nem dől össze a világ, túléltük a vesztett SB-t, ezt is túl fogjuk. A pozitív mérleg már önmagában csodálatos és tiszteletreméltó eredmény. Még Cassel-t is megkedveltem :-)
2008. 12. 09. 21:46
istidt
Üdv

10-6 vagy 11-5 lesz a mérleg szerintem lassan mind1.
Jól látszik hogy a csapat mennyire egyben van, mert ilyen bolond szezonban szerintem nem sok csapat tudna ilyet produkálni. Ez az eredmény pedig TB-vel és a többi sérültel együttvéve is (megtörténhetett volna), történhet.
Szóval én úgy érzem hogy,innentől kezdve fölösleges hibákról meg rossz játékokról beszélni a Pats most ez, és csak az számít hogy a következő Playeket úgy tudják megcsinálni, hogy minden egyes drukker 100%-ig támogassa a csapatot félre téve a sok kritikát stb... És ha csak egy picit is mellénk áll a szerencse akkor minden lehet pokol és menny. Bár szerintem a pokol csak a játékosok és esetleg BB szemében lenne rossz.
Úgyhogy mostantól csak a GO PATS az elfogadható.
És minden este egy "Miatyánk".

Üdv Mindenkinek

Istidt
2008. 12. 09. 21:48
Beliboy
hát azért én a vesztett SB-t épp hogy túléltem:S Volt egy jópár rossz éjszakám utánna... viszont, hogy idén mi lesz, azt szerintem lehetetlen megmondani, bár egyértelmű, hogy nagyon kéne az a három meccs! Utánna meg majd meglátjuk, egyszer nekünk is lehet szerencsénk egy ilyen peches év után.
2008. 12. 09. 21:51
istidt
Hali

Egyébként kíváncsi leszek hogy 10 év múlva mit olvashatok majd a történelem könyvekben erről az évről, és nem csak a Pats miatt. Az idei év "kiemelkedő" szerintem több franchise életében, akár így akár úgy nézve a dolgokat.

Szerintetek?

Fórumtéma?
2008. 12. 09. 22:32
vidor
most leltem ezt a cikket, asszem jól leírja a szezont. Bár egy kicsit nyálas, de nekem tetszik : )
http://www.projo.com/patriots/content/sp_fbn_patriots_reynolds_09_12-09-08_6FCIH1P_v15.3b99f99.html
2008. 12. 09. 23:53
tizs0219
2008. 12. 10. 00:15
SzunaP
Nem olvastam a hozzászólásokat, elnézést, ha valakit ismételnék: abszolut értelmetlennek tartok esélylatolgatást még egy szoros meccs közben is, nemhogy a szezon hajrájában. A szeptemberi Superbowl tippek meg egyenesen szürreálisak. Persze jó játék, eljátszadozni a gondolatokkal, úgyis az utolsó alapszakasz meccs után derül ki minden. Addig is marad a szurkolás. Én azon a véleményen vagyok, ilyen sérüléshullám után már minden győzelem ajándék - BÁRKI is az ellenfél. PL. a tavalyi Dolphinsból is kiindulva kötelezőnek tartottuk a győzelmeket... szerintem nincs ilyen kategória, hogy kötelező.
BB mester is mindig CSAK a következő meccsre gondol, így sikerült a tavalyi alapszakasz, vagy a 21 meccses veretlenségi sorozat 2003-04-ben. Mellesleg a Steelers volt a 22. ellenfél...
2008. 12. 10. 03:55
Beliboy
Nekem egyébként a Giants - Cowboys meccs is megmutatta, hogy milyen tartás van a csapatban, a Cowboysnál lesérül Romo és Brad Johnson és Bollinger se tudta legalább valamennyire helyettesíteni. Nekünk jópár kulcsember - kezdve TB-vel - kiesett az egész szezonra, és harcban vagyunk a csoportelsőségért is.
Szóval Go pats!:)
2008. 12. 10. 08:28
CoSco
Esélylatolgatásnak semmi értelme mert elég kisámíthatatlan sok minden, elsősorban a játékunk hol nagyon jók vagyunk, hol meg hát nagyon nem.
Azért egy tipp: 10 - 6tal zárunk (pintyek szeretik a fészküket amit az otthoni 5-1es mérleg is mutat szal mindent elkövetnek majd hogy minél többet játszhassanak otthon). Ennek ellenére wc-dal bejutunk a po-ba, ahol minden esély meg lesz a sb-ra :) Ez az utolsó mondat meglehetősen viccesre sikeredett filológiai szempontból :)
2008. 12. 10. 08:42
gmilan
Srácok! Nézzünk már rá az eddigi szezonra! Az NFL-ben nincs, ebben a szezonban meg pláne nincs lefutott meccs! Most őszintén: gondolta volna bárki is a szezon elején, hogy a Titans 11 meccsen át veretlen lesz? Hogy a Falcons egy rookie QB-vel ekkora szezont produkál? (Jó tudom PO nem lesz nekik ebből, de a tavalyi szezonjukhoz képest ez azért izmos előrelépés). Gondolta volna bárki is, hogy a tavaly 1-15-ös Miami végig harcban lesz a playoffért? Nincs lefutott meccs ebben a szezonban! Ergó bármi lehet, főleg a mi csoprtunkban. Pont ettől szép. Más: nézzünk rá egy kicsit azokra a csapatokra, akik SB-t vesztettek az elmúlt néhány évben: a Rams 2001, az Oakland 2002 óta nem volt képes felállni a padlóról. A Phili most kezd magára találni, de kérdem én, hol van most a Chicago? Hol van a Seattle? Mi tavaly SB-t vesztettünk, a szezon első meccsén elvesztettük Brady-t. Mutasson nekem valaki még egy csapatot aki nem omlott volna össze ezek után. Mi viszont még mindig harcban vagyunk a playoffért, de ha valamiért mégsem jönne össze, akkor is összetehetjük a kezünket, hogy ilyen tartás van a Patriotsban!
Go Pats!
2008. 12. 10. 12:28
Imi
Sziasztok!
Ha megnyerjük az utolsó három meccset akkor szerintem a
WC meg lesz. A Ravens megelőzzük! Ha még sem lesz elég akkor is csak gratulálni tudok a csapatnak, mert amikor TB kidőlt reálisan és őszintén ki gondolta volta, hogy három meccsel a vége előtt esélyünk lesz a továbbjutásra?!?!?!?
Valahol lemaradtam de MI VAN Green-Ellis-sel????????????
2008. 12. 10. 12:43
temp
"Hey Mike, one thing about the Patriots that I find confusing is their abandonment of things that are working. In particular, BenJarvus Green-Ellis was very good filling in for the injured running backs in previous games, yet when they returned he disappeared back to special teams. I view him as the Kevin Faulk of the next 10 years and I would like to see him used in critical situations to determine if he can be that third-down back they need. Do you have any insight as to why his playing time has disappeared?
Ken, Chelmsford"


A: Ken, I think the Patriots have taken pride in being a game-plan offense, meaning they alter their attack each week based on a combination of what they do well and the opposition’s strengths and weaknesses. The last few weeks, the Patriots have been spreading the field with three-receiver and four-receiver packages, and those are the pass-based formations in which Kevin Faulk usually takes the bulk of the work due to his receiver-like skills. If the Patriots were in more compact, run-oriented groupings with multiple tight ends – similar to the Broncos game -- I think that’s where Green-Ellis might get more time. Overall, I don’t view Green-Ellis as a third-down type of back, but more of a first- and second-down hard-charging runner.
2008. 12. 10. 13:26
Pupu
Én azt mondom amig BB az edzö ez a csapat mindig versenybe lesz a rájátszásért...Én nem értek annyira szakmai dolgokhoz de szerintem a mostani játékosálományunk mármint a sérültek miatt nem tul acélos...Egyedül WR poszton vagyunk nagyon erösek..Szoval szerintem nagyon nagy edzöi siker ez a mostani idény.remélem még hosszu évekig itt marad BB és jövöre egy felépült csapattal meg lehet majd mutatni hoyg mit is tud ez a Pats valojában...És ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk a NJY ellen a pénzfeldobásban akkor már majdnem bent is lennénk a rájátszásban...Ja és jövöre szerintem Cassel nemfog már nálunk dobálozni:D
Megmutadta hogy felnött egy kezdö irányito szintre és sok csapat örülhetne ha ö lenne a kezdö irányito náluk.Elnézzve az idei kezdö QB teljesitményét...
És nemértem hoyg akik leszolják azt miért nem láttják..ha netalán Brady nem épülne fel én teljesen elégedett lennék ha Cassel venné át helyét..De persze sokkal jobban örülnék ha Brady megint vezére lenne a csapatnak ahogy már megszoktuk az évek alatt mert nélküle sokkal de sokkal nehezebb:D
Cassel sose fog azon a szinten játszani mint ö de én teljes mértékig elégedett vagyok vele..
2008. 12. 10. 13:46
vidor
Casselnek elhunty az édesapja, ezért elhagyta egy időre a csapatot. Egyelőre nem tudni, befolyásol-e ez bármit a meccsel kapcsolatban.
2008. 12. 10. 14:13
Aic
mi jön még ebben az évben???
2008. 12. 10. 14:56
Pat Patriot
Nem sok dolog szól mellettünk, de szerintem látszik a fény az alagút végén. Nekünk annyit kell tennünk, hogy egy meccsel többet kell nyernünk, mint az a csapat, amelyik nyeri a Jets-Dolphins derbit. Vagyis hármat... :-) És szerintem akármelyik csapat is nyeri azt a meccset, az nem nyeri meg a másik két meccsét is. A Baltimore-ral én nem annyira számolok, noha iszonyú a sorsolásuk. Bennük van annyi, hogy abból a három meccsből kettőt hozzanak. Különben már várom, hogy pl. BB elcsússzon a fürdőszobában vagy Welker rátolasson a lábára a saját kocsijával... Ebben az idényben egyértelműen a miénk a legpechesebb csapat. És másodikak vagyunk a csoportban, amelyet meg is nyerhetünk. Meg is nyerjük.
2008. 12. 10. 15:36
Zarathorn
http://www.nfl.com/news/story?id=09000d5d80d28df7&template=with-video-with-comments&confirm=true

e cikk szerint a dolphins lesz az AFC east első erre meg azt mondom, hogy majd eldől
2008. 12. 10. 16:04
tizs0219: egyelőre még nem tette a csapat IR-re Bruschi-t. A kickoff-on picit elírták, lehetséges h rákerül a listára, de még nem történt meg.

Szegény Matt... :( hihetetlen h mennyi minden ér minket idén. :(
2008. 12. 11. 15:59
ssymon
Valaki magyarázza el, hogy a szétlövés szabályainál az 1. pont az mit jelent (egymás elleni jobb győzelem - vereség - döntetlen mutató).

Köszsönöm.
2008. 12. 11. 16:03
ssymon
A múltkor nagyon lefikázott mindenki, hogy miért beszélek olyanokat a MC-ről. Lehet, hogy rosszul tettem, de egyszer a Ricsi és a Kovács Sanyi pont arról beszélgettek. Ha igazán tétről van szó, akkor megremeg a keze, vagy valami ilyesmi. Ők is valami NFL-s szakértőt idéztek. Mindegy.
Go PATS.
Őszinte részvétem MC!
Hozzászólás a(z) 11-5 bejegyzéshez