Menetrend

2014-es NFL draft: tight endek II. rész

2014. 02. 25. 05:00
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2014

A bevezetőt követően most már a leendő újoncok elemzésével folytatódjon a pats.hu szavazásán nyertes tight end prospectek bemutatása.

Kiemelt játékosok elemzése (*-gal a nem végzős prospecteket jelöltem):

*Jace Amaro, 6’5 3/8, 265 (Texas Tech)

A Texas Tech támadójátéka szinte kizárólag a négy elkapó és egy futó felállás használatára épül, így Amaro nagyon ritkán játszott klasszikus tight end szerepében. Játékának elemzése az elkapóként nyújtott teljesítményére korlátozódik, ezen felül bármilyen észrevétel csak tipp, jóslás kategóriájába tartozik.

Gyakorlatban egy slot elkapó, aki a legtöbb kárt az elkapások után okozza. A rövid és középtávoli passzoknál nagyon jó érzékkel találja meg a zóna védekezés gyenge pontjait, ahol van ideje a labda elkapására és némi területe, hogy további yardokat szerezzen.

Elkapóként főleg oldalpasszoknál, néha futásoknál blokkolt a játék támogatásaként, de ezek már a pálya mélységében történtek (second-level) méretben és fizikálisan nem vele egy súlycsoportban lévő védővel szemben. Ebből a kevés alkalomból tanulságként levonható, hogy az agresszivitás, keménység ott van a játéknak ebben a műfajában is. Azonban gólvonalhoz közeli játékoknál, amikor a klasszikus tight end helyéről kellett blokkolni futójátéknál komoly hiányosságok látszódtak. Technikailag mindent nulláról kell kezdeni ezen a területen.

Labdabiztonságról semmi kiemelkedő nem mondható. A pálya közepén nagy forgalomban, amikor szinte az elkapással együtt érkezik a védő(k) ütése, feltűnő volt a sok „labdavesztés”. Számomra kérdéses, mennyivel tud többet kínálni az NFL-ben, mint egy nagyméretű slot elkapó, aki yardjainak döntő többségét az elkapás után fogja szerezni. A pálya mélységében gondjai lehetnek, ahol meg kell küzdeni az elkapásokért a levegőben az érkező safetyk és zónázó linebackerek gyűrűjében. Apró, csupán 9 hüvelyk átmérőjű kezei sem segítik ebben.

Videó alapján az atlétikus képességeit is korlátozottnak érzem, amit inkább megerősített, mint megcáfolt a combine felmérőin mutatott teljesítményével. A súlypontemelkedés illetve a 3-cone számai az aggasztók, különösen az utóbbi, ami a leginkább képes szimulálni az elkapó pontos irányváltásait a pályán és kitöréseit az útvonal futásából. A Patsnél különösen hangsúlyos statisztika az elkapóknál.

Ha gondja lesz a forgalomban a labdák elkapásával és pontos útvonal futásokkal nem tudja a rövid és középtávoli passzoknál tisztára játszani magát, hogy legyen területe az elkapás után yardokat szerezni, akkor hamar komoly csalódást okoz az őt választó csapatnak. Mivel teljesen képzetlen blokkoló nincs alternatíva, hogy mivel lehet hasznos tagja egy csapatnak, ha nem az elkapásaival.

Az alábbi táblázatban azért Grahamet vettem NFL példának, mert jelenleg ő is csak az elkapó képességeit tudja ajánlani az NFL csapatoknak, és hasonló mérettel rendelkeznek, és Amaro egyetemi statisztikái alapján komoly elvárásokat támaszt irányába a draftközösség. Kiegészítettem a combine kellemes meglepetés emberével is, ami a tight end felmérőket jelenti.

 
  J. Amaro C.J. Fiedorowicz J. Graham (NO)
Magasság

6’5

6’5

6’6

Súly (lbs)

265

265

260

40 yard (sec)

4,74

4,76

4,53

Súlypont (’’)

33

31,5

38,5

Távolugrás

9’10

9’8

10’00

3-cone (sec)

7,42

7,10

6,90

20 shuttle (sec)

4,30

4,26

4,45

 

A combine felmérő számai önmagukban nem sokat érnek, de Amaro esetében szépen rávilágítanak azokra a fenntartásokra, amelyek láthatók voltak a felvételeken.

Nem véletlen, hogy az elemzések sorában rá fordítottam a legnagyobb figyelmet, mert tényleg izgatott, mit kínálhat egy NFL csapat számára ennyire termékeny egyetemi idényt követően, de a meccsvideók nem támasztják alá a személye körül kialakult őrületet.

 

*Eric Ebron, 6’4 3/8, 250 (North Carolina)

Kétévnyi kezdő tapasztalata van az ACC-ben egy kiegyensúlyozott támadójátékra törekvő csapatban, ahol klasszikus tight endként is volt alkalma játszani és a piszkos munkából kivenni a részét. Akár a támadófal szélén a futás blokkokkal, de szerepelt többször H-back, fullback szerepben is, ahol szintén a futójátékot segítette. A North Carolina pro-style támadójátéka következtében sokoldalúságra volt késztetve.

Blokk technikában rendelkezik olyan alapokkal, amire eredményesen lehet építkezni. Emellett azonban legnagyobb erénye feltétlenül az atlétikus képességei, amit a passzjátékban tudtak kiaknázni, többször fordult elő, hogy nem éppen a slotból játszott és ő volt csapatának a legszélső elkapója az egyik oldalon.

Bravúr elkapásokra is képes mélységben. Rövid passzoknál szintén hatékonynak tűnik.

 

C.J. Fiedorowicz, 6’5 1/2, 265 (Iowa)

Illinois állam második legjobb játékosának számított toborzása idején 2010-ben. Mind a négy évet végigjátszotta egyetemen, de a támadójáték aktív részeseként csak 2011-ben mutatkozott be. Klasszikus tight end, aki nagyon erős blokkoló. Van rutinja a passzjátékban is, ahol jól használta ki a méretéből fakadó előnyöket, de atlétikus képességei korlátozottnak tűnik, egyáltalán nem túl dinamikus játékos. Hamar nagyon stabil másodikszámú blokkoló tight end lehet belőle, aki a passzjátékban is kínál lehetőségeket.

A fenti sorokat némileg cáfolta a combine felmérőn mutatott produkciója (bár ő az a kategória, hogy teljes védőfelszerelésben meccs közben ez nem jött át). Dobhat ez a draftértékén, különösen ha Sefarian-Jenkinst sérülése komolyabban hátráltatja a draftot megelőző hetekben is.

 
Arthur Lynch, 6’4 5/8, 258 (Georgia)

Klasszikus tight end szerepben is van rutinja, sokat blokkol, pass rusher védők ellen is és végső soron mindig ki tudna játszani az SEC kártyát, hogy az egyetemi amerikaifutball legerősebbnek tartott főcsoportjában játszott. A Patsnél 2013-ban látott Michael Hoomanawanui által nyújtott játékot lehet tőle is elvárni. Egyből Hooman jutott eszembe, amikor a meccsvideóit néztem.

 

*Troy Niklas, 6’6, 270 (Notre Dame)

Jóval nagyobb a tapasztalata futójátéknál a blokkolásban, mint passzjátéknál a labda elkapásában. Másodikszámú tight endként hamar beilleszthető egy NFL csapatba és olykor a passzjátékban is használható, bár itt elsősorban az egyszerűbb útvonalak futására kell gondolni, amely nem kíván komoly irányváltást és precíz kitörést rohanás közben. Előnyére vált volna, ha nem hagyja ott az iskolát egy évvel korábban, és maradt volna még egy idényre rutint szerezni, úgy jobban összeállt volna a mozgása a passzjátékban is.

 

*Austin Sefarian-Jenkins, 6’5, 262 (Washington)

Klasszikus tight end prototípusa. Nagyon sokat blokkolt futó-, és passzjáték során is. A mozgása megfelelően dinamikus, hogy a tight endekre jellemző kettős veszélyt az NFL-ben is jelenthesse a védelmek számára. Egyáltalán nem látványos, amit tesz a pályán, de a pálya belső harmadában biztos célpont lehet, viszont nem egy elkapó-gépezet.

 

Az előző cikkben leírt posztok és szerepek alapján egy összegzés:

Amaro egyértelműen elkapó (Y), H-back lehetőségekkel (2-3. körre tartom az értékét); Ebron erőssége is az elkapás (Y, SE), de van fantázia H-backként is a játékában (ha lesz első körös tight end, akkor az ő lesz). Fiedorowicz, Niklas és Sefarian-Jenkins a klasszikus tight end példái korlátozott szereppel a passzjátékban (kiegészítő fegyverként, harmadik-negyedik célpont, red-zone) ami a top50-en kívülre teszi a draftértéküket. Igény szerint 2-4. kör. Lynchnél H-back és klasszikus tight end szerep jöhet szóba a draft harmadik napján.

A cikk a draftbreakdown.com oldal videói alapján készült. A következő részben a még draftolhatónak tartott, illetve lehetséges nem drafolt tight endek rövid bemutása lesz olvasható a jövő hét elején (kb. 15-18 játékos).

A combine eredményei az alábbi táblázatban áttekinthetőek.

Hozzászólások

2014. 02. 25. 08:17
GhostLead
DoM! Te kit választanál?
2014. 02. 25. 09:05
Kíváncsi vagyok a draftig ki milyen ProDay-t produkál a csoportból.

2 hónappal ezelött kb amikor elöször olvastam az idei újonc TE-kröl, akkor Sefarian-Jenkinst szerettem volna a csapatban látni, illetve Fiedorowicz-ot még. Aztán a sok elemzö Jenkinst erösen az elsö kör közepére tette, tehát 29. választásra már tuti kiment játékosnak.
Amaro sosem volt nagy kedvenc és elnézve a combine eredményeit, nem is kell, hogy az legyen, mivel a Pats nem fogja öt behúzni. Blokkolni se tud jól és a 3cone drill is nagyon lassú (ami ugye köztudottan BB kedvenc gyakorlata).

Mivel a TE pozíció elég bizonytalan így azt sem tartanám rossz ötletnek, ha 29-re Sefarian-Jenkinst húzná a csapat (nem hiszem, hogy a második kör végén még benn lenne) és a 3-4. körben jönne még Fiedorowicz is.
Ilyen esetben talán az elsö körböl kitrade is egy lehetöség, a második kör elejére, ahol Jenkinst talán még be lehet húzni és akkor Fiedorowicz újra benn lehet kalapban valamelyik 3. vagy 4. körös pickkel (inkább 3. kör).

Gronk elhiszem, hogy nagyon jó játékos (ha egészséges), de ´van egy olyan megérzésem, hogy a csapat nem fogja érvényesíteni következö szezon végén a 10 milliós opciós jogát, meget FA-nek. Ez hatványozottan igaz, ha megint lesérül.
2014. 02. 25. 09:28
piszkosfred
+1! Én sem bánnám, ha hoznánk 2 TE-t, mert eltekintve attól a pár meccstől, amikor Gronk pályán volt, ez a pozíció szinte eltűnt a csapatból.
2014. 02. 25. 11:07
BaP
+1

Én sajnos pesszimista lettem Gronkkal kapcsolatosan. Szerintem nem fog már számottevő szerepet betölteni a NE offense gépezetben. TE corp tekintetben új utakra kell lépjünk.
( JMD meg kéne hogy használja a fillérekért visszahozható Hooman, Mulligan kettőst is, akiknek lehetne szerepe)
2014. 02. 25. 11:21
Tegyük fel, a Pats 2 TE-t is behúz a drafton (és mellé senkit nem hoznak a FA keretén belül), akkor 3 TE tuti lesz a keretben (jah nem bocsi 4 mivel D.J. Williams is szerzödéssel rendelkezik, ha jól tudom), Gronk és a két újonc. Ha melléjük még Homanó vagy/és Mulligan is visszajönne, akkor az már 5/6 TE a keretben. Ez sok. eddig legtöbbször 3 TE volt a keretben, vagy Gronk sérülése miatt max 4.
Itt a nagy kérdés a sakkozáshoz. Kezdjen Gronk PUP-on (megint) és akkor a 2 draftolt TE + Homan? Vagy mi van akkor ha Gronk valahogy felépül (nem hiszem) a szezon kezdetére? Akkor legyen 4 TE a keretben számítva Gronk újabb sérülésére?

Én személy szerint szeretném, ha 2 TE-t is behúznánk (lásd feljebb), visszaigazolnám Homant és Gronkot meg megnézném mi van vele, vagy ha valaki ad érte egy picket, akkor had menjen (tudom már megint drasztikus vagyok, mint sok más esetben) illetve szezon végén max engedni a szabad piacra.
Kicsit sok kezd lenni a jó, de sérült játékosokból :(
2014. 02. 25. 14:06
lipi
A két TE húzás akkor reális, ha visszatérünk a BoB féle 2wr/2Te felálláshoz. Ha maradunk a JMD féle 3wr/1TE állásnál, akkor egy TE igazolásra van szükségünk a minőségi csere/RZ célpont miatt. Erre viszont én egy viszonylag magas picket lőnék. Ég és föld volt a játékunk Gronkkal és nélküle. Egy embertől ennyire függeni egy SB esélyes csapatnál nem túl jó omen.
2014. 02. 25. 15:40
lolvin
Szerintem semmi gond nem lenne azzal ha akár 5-6 TE lenne TC alatt a csapatban, aktiv keretben meg maradna három, Gronk és az esetleges két ujonc, ha egy jól blokkoló TE-t hozunk a draftról (aki még esetleg elkapásokkal is kiveszi a részét) akkor se Hoomanra se Mulliganre nincs szükség...Ha két TE-t is huzunk az egyik biztosan hátsó körös lesz, nem hiszem, h két magas cetli elmenne TE-re...aki ha nem válik be még mindig mehet PS-be.
DoM hozta fel, h csak baj lenne abból ha megint ujoncot kéne beépiteni, TB-nek össze kéne szoknia vele is, és ez nemigen ment iden az ujonc WR csapattal...igaz ha azt vesszük, h Hooman és Mulligan mennyire volt összhangban TB-vel sokkal hátrébb akkor sem lennénk ha két ujonc jönne.
2014. 02. 25. 11:16
BaP
Közben megy a pletyi, hogy BoB elvinné Mallet-et a Texans-hoz?
Szerintem ez megfontolandó, mert ha ne adj Isten van valami Tommal, se Mallettel, se egy full rookie QB-vel nem lenne esély komoly dologra...
Viszont egy cetli a 3-4 kör környékén aranyat érhetne ( feljebb meg még többet)
2014. 02. 25. 14:09
lipi
Nem engedném. Nincs értelme. Max 5-6. körös picket kapnánk valami begombázott GM-től. Cserében nem lenne olyan csere Tom mögött, aki ismeri a rendszert és hoznunk kellene vagy FA-ről vagy draftról. Rossz esetben egy nem is lenne elég...
Szumma, nem cserélném. (elég lesz jövőre új qb-t hozni a helyére)
2014. 02. 25. 15:44
lolvin
Igazat adok neked én sem cserélnék, Mallettet megitélni szinte lehetetlen (nem volt alkalmunk látni élesben) de talán arra jó lehet, h kiváltsa Tomot néhány meccsre, ha ő esetleg összeszedne egy nem season ending sérülést, igy, h egy év van hátra a szerződéséből valóban elenyésző amit kapnánk érte, ez max akkor változhat ha ugy jár mint Cassel és bizonyit akkor kap egy taget és elcseréljük...másként nem hiszem, h számottevő értéket kapnánk érte.
2014. 02. 25. 11:21
kyobalu
Alapvetően egyet értek azzal, hogy elsődleges cél idén a játékospolitikánkban az OL és DL megerősítése kell legyen, úgy, hogy sikerüljön megegyezni a FA piacra lépő játékosainkkal..Hogy ez hogyan is fog történni azt igazából BB tudja..Szerintem a draftról idén az első körökben G,C, DT,DE, talán SS várható..DE én ezek mellett mindenképpen erősítenék elkapó poszton! Brady-nek kell egy kifejezetten fizikális, magas, jókezű RZ célpont..Nem hiába szinte az összes külföldi szaki TE-t, vagy fizikális WR-t vár még hozzánk.Idén szerintem kifejezetten erős a TE felhozatal..Örülnék, ha jönne, hozzánk egy Gronk paraméterekkel rendelkező játékos..Azért mindig jobb, ha két közel azonos fronton bevethető játékos van a rosteren..Szeretem Gronkot, a legjobb TE a ligában..De nem bízom az egészségében..Lassan három rájátszás elment azon, hogy a dinamikus, s főleg eredményes TE játékunkat nem tudtuk játszani, mert a kulcsjátékosaink, pont a legkritikusabb időszakban nem voltak bevethetőek. Kell RZ célpont..pont..Az Ebron-Fiedorowicz-Sefarien-Jenkins trióból bárkinek örülnék, ha jönne..
2014. 02. 25. 15:47
lolvin
A szakik azt mondják, h legalább 10 olyan elkapó akad aki kimegy a második kör végéig, szóval elég erős az idei class, de kétséges, h a tavalyi duplázás után ismét ellőbe BB cetlit elkapóra...mondjuk ha Evans jönne azzal kb a red zone célpont is meg lenne oldva.
2014. 02. 25. 16:03
lolvin
2014. 02. 25. 12:53
cescf4
luxusnak érzem a 2 TE picket, amikor DE poszt kb 2 emberből áll, OL meg a legfontosabb meccsek legfontosabb pillanataiban mondja be az unalmast...

bár még sok minden fog történni a Draft-ig, én FA-ről hoznék egy WR-t, rookieknak megadnám az esélyt, Gronkot meg a TE játékot limitálva inkább PO-ra tartogatnám


most itt lehet ekézni Gronkot a sérülései miatt, de Talib nem ugyan ez a kategória???
mégis mindenki az ő megtartásáról beszél mint az Offseason legfontosabb lépése, Gronkot meg el akarjátok cserélni... SKANDALUM
2014. 02. 25. 13:34
Én Talibot is hagynám menni. Ugyanaz a kategória, mint Gronk, nagyon jó játékos, de nem lehet rá hosszútávon számítani sajnos.
Drafton viszont hoznék szép szál legényeket, akik 6'2-6'3-as press man specialisták (de leglábbis man coverage-ben jók és nem elsösorban zónázásban).

Ugyanezen (sérülékenység) miatt mondtam korábban, hogy Vollmert is el lehetne engedni....
2014. 02. 25. 13:08
Wolverine89
talibot nem fogjuk megtartani minden áron az tuti szóval CB-vel is számoljunk csak a drafton... egy jó dolog van az egészben, hogy sok az első körös QB, mivel nekünk az nem kell maradnak jó játékosok a 2. körre is bőven, szóval én egy 1. körös tradet várok korai 2. körre, mert Ebron sajnos már nem lesz elérhető:(:(:(
2014. 02. 25. 15:52
lolvin
Ebront én nem sajnálom, h már nem lesz bent, láttam pár meccsvideóját (igaz az én gyakorlatlan szememmel)rengetegszer mikor nem ő kapja a labdát kiveszi magát a blokkolásból, szerintem sokkal jobban is törhetné magát mikor nem nála van a labda, és kérdéses is, h BB áldozna e első köröst rá.
A legvalószinübbnek azt tartom, h esetleg S.Jenkins a sérülése miatt elcsuszik a második vagy harmadik kör végégig akkor őt felmarkoljuk.
2014. 02. 25. 13:29
zozo692
Egyetértek fabregas-szal (:-)), egyszerűen nem értem, hogy Gronkot a többség a kukába tenné, hiszen deklaráltan a "most impact NFL player" (jól írtam?) a QB-kon kívül.
A többségnek elment az esze, vagy egyszerűen csak játsszuk a "húú, de frankó NFL GM lennék, ha megadná az élet a lehetőséget". Jelenleg a TE-ek között Gronknak nincs igazi alternatívája a mostani rookie kínálatban, én inkább el tudnék képzelni egy FA igazolást, talán futja rá... és nem vagyok rasszista, de egy fehér srácot szeretnék (ha FA,ha Rookie), nekik ez a poszt valahogy jobban megy.
Még egy dolog Gronk és Talib hasonló helyzetét összevetve: mikor Gronk visszajött, akkor ott folytatta, ahol abbahagyta, mikor AT tért vissza, meg sem közelített az előző formáját. Ennyit róluk.
2014. 02. 25. 13:38
Igen :)))) Frankó GM lennék.... :D

Na de viccet félretéve, egy olyan emberre szerintem badarság lenne dollármilliókat költeni, aki az idény fontosabbik felében nem is játszik. Azért Gronknak bármelyik TE a ligában alternatívája lehetne az utolsó és elsö 6 meccsén (sérülten a pálya szélén).

Nézd meg mi lett amikor Gronk kiesett, pluzs mikor Talib is. Megállt az élet. Jó lenne olyan rendszert építeni, ahol nem látszik meg egy ember hiánya ennyire.
2014. 02. 25. 13:46
zozo692
Nem akartam beléd szállni, nagyon bírom a hozzászólásaid,de pont a kommentednél szakadt a cérna, mert Téged egy kicsit szakértő(bb)nek gondoltalak a (magamat is magába foglaló) többségnél. De visszatérve a témához: 1) ki adna pl. érte jelen pillanatban értékelhető picket? 2) ha pedig cut, akkor a halott pénz mennyi lenne?
Szóval, el lehet játszani a gondolattal, de akkor ne a régi séma továbbvitelén gondolkodjunk Gronk nélkül, hanem akkor a szisztémát (sémát) gondoljuk újra. Szerintem.
2014. 02. 25. 16:42
Nem szálltál belém, nincs gond :)

Akár szakértöbb vagyok, akár nem, én személy szerint nem szeretem a sérülékeny játékosokat. Ez a bajom Gronkkal és Talibbal is. Nagyon jó játékos mindkettö, ha egészséges, de az utóbbi 2-3 év mindegyikében fontos idöszakban nem tudtak a pályán lenni/maradni.

Én sokszor nyereség/veszteség alapon nézem a dolgokat, nem azt, hogy merre húz a szívem. Olyan valakiért kiadni 5-7 milliót egy évben, aki az alapszakaszban tud játszani 8-10 meccset, aztán ennyi, az luxus. Kívánom, hogy Gronk visszatérjen egészségesen és legyen egy sikeres teljes idénye megint. De ennyi sérüléssel a háta mögött ebben márnem hiszek. A csapat a következö idény után, azt hiszem nagy gondok nélkül és dead money nélkül megválhat töle (van egy opciós lehetöség a hosszabbítására 10 milliós azonnali fizetéssel). Egy csúcs szezon után, nem bánnám, ha érvényesítenék az opciós jogot, de ellenkezö esetben egy hadirokkant TE-re nem adnék ki annyi pénzt.
Talib dettó. 3 nagyon max 4 milláér maradhat 3 évre, de ennyi. Ö is rengeteget sérült és most lehetne draftolni egy-két nagyon hangulatos cornert.

Ki adna draft jogot Gronkért? Valamelyik kisebb csapat, amelyiknek az elvi lehetöség kecsegtetö, hogy Gronk náluk játszon egészségesen.
2014. 02. 25. 16:43
3-4 millió/év, úgy gondoltam.
2014. 02. 26. 13:32
Levis
Gronk sérülékeny??? Ember egyszer eltörték a kezét, egyszer meg beleszálltak úgy, hogy más talán életébe nem állna lábra! Én kérek elnézést!
2014. 02. 26. 13:51
Igen az. Már az egyetemen voltak hát és egyéb problémái. Aztán a keze nem tudni hogyan tört el (de eltört). Aztán félrekezelték. Aztán beleszálltak és elment a térde.
Sérülékeny mert sokat sérült. Ennyi.
Persze, ha másba szállnak bele, ha nem úgy kapja el a labdát.
Ha nagymamámnak kereke lenne, ö lenne az omnibusz. De nincs.
Túl sok a ha.

Amennyiben valaki ennyit sérült (mindegy miért), akkor jogos a neki járó évi 8-10 millió? Nem az!
2014. 02. 26. 23:36
Levis
Te jó ég! Ezt inkább hagyjuk. Nem tudom, hogy mit néztél az idén, de egy kalap f... volt a támadó egységünk addig míg Gronk vissza nem tért. Érdekes módon egyből liga elején találtuk magunkat ezek után. Te meg ennek ellenére leszavazod? Csak gratulálni tudok! Hajrá!
2014. 02. 27. 13:55
Tetszik ez a társalgás :) A gratulációs széles mosollyal elfogadom, köszi :)

Nézzünk egy másik példát: van egy Ferrarid, marha jól megy, csak úgy fogdosod vele a lányokat. De a büdös életbe is, minden második hónapban 3 hétre szervízbe kell vinned. A fenntartása marha sok és neked gondolnod kell a házra, a kajára és a többi költségre is, mert bizony neccesen jössz ki a havi keretböl.
Ebben az esetben ha jól gondolom, te inkább megtartanád a Ferrarit és abban bíznál, hogy egyszer csak a szerelö frankón összerakja és megéri azt a pénzt amit fizetsz a kocsira.
A súlyadó, a kötelezö és mondjuk egy benzináltalány meg folyamatosan pörög, még akkor is mikor a kocsi a szervízben dekkol.

Na hát Gronk ez az eset szerintem. Lehet (nincs kizárva), hogy Gronk egészséges lesz egyszer, de ha a következö idényben nem ud valami hosszútávút produkálni, akkor kirakni rá 10 milliót szezon végén az opciós jog érvényesítésekor, hááát nem lenne túl okos húzás.
2014. 02. 28. 10:54
Levis
Jó volt ez a hasonlat ;-) Gronknak meg kell adni az esélyt. Ezt Te is nagyon jól tudod. Mindenki tudja. Én a végletekig megtenném., de én nem vagyok BB. Természetesen ki fogják tenni ha nem lesz egészséges vagy nem fog tudni olyan maradandót alkotni, mint ideáig. Ebben biztos vagyok. Azonban egyből nem kell temetni a csapat egyik legjobb játékosát. Legjobb példa rá a Lila Jézus.
2014. 02. 28. 12:46
Én nem is temetem egyböl, ahogy azt látni lehet. Csak annyitmondok, hogy ha a következö idényét sem tudja befejezni, mert megint valami baja lesz, akkor üzleti szempontból nagyon nem fogja megérni azt a 10 milliót. És emiatt hiszem, hogy ki is teszik, amennyiben ez jön.
Én nem cutolni akarom, de nem hiszek benne, hogy végig fog tudni nyomni egy egész szezont egészeségesen vagy ha igen, akkor túl drága lenne a várakozási pénz erre.
2014-ben még tuti itt lesz, ergo van ideje bizonyítani.
2014. 02. 25. 15:41
cescf4
ez oké, csak TB-nek nincs erre ideje, és most nem arra célzok hogy minden este tele fogja sírni a párnáját ha 3 gyűrűvel vonulna vissza, hanem arra hogy az ő TEHETSÉGÉT, (jelenlegi állás szerint) 2017ig tudjuk kamatoztatni

persze messze(?) van még ez az idő, de sztem pont elég a rookie WR corps-ra várni h beérjenek, nem akarok még TE-deket is megvárni, mert ha bármelyikből bust lesz akkor már csak tényleg az elit védelem az egyetlen esélyünk hogy gyűrűt nyerjünk


Zozo-val egyetértek, nem tudom hogy Gronk sérülékeny vagy ennyire szerencsétlen, most ez mind1 is, ha ez a helyzet áll elő akkor limitálva használjuk, nem kell ott lennie az extra pontoknál stb a sérülés benne van a játékban, és amit kapott a browns ellen azt se Megatron, se Graham se senki nem bírta volna ki (max a mi SUPERMAN-ünk :D )UI.: nekem még mindig JMD-vel van a legnagyobb problémám, amit nem hiszem hogy bármilyen elit prospect idehozatala meg tudna változtatni
2014. 02. 25. 15:58
lolvin
Különben is kb az elit védelem az egyetlen esélyünk SB-t nyerni...ezek a nagyra értékel támadó gépezetek (2007-től talan az elmult szezont leszámitva) nem vittek minket el a végső célig...2007-be a Giants védőfala megette ami rekordöntögető Offense-ünket, 2011-ben nem is tudom, h miért kaptunk ki, idén is, h jár a Broncos...egy a lényeg kemény D nélkül nehéz lesz SB-t nyerni TB ide vagy oda.
2014. 02. 26. 15:23
fejszee
hogy elfelejti mindenki, h Superman-nel kapcsolatban is mindenki a sérülékenységről beszélt évekig. Gronk-nak is egy egészséges szezon kéne, hogy leszálljunk róla
2014. 02. 25. 18:56
BaP
Az a baj, hogy nem gondolkodsz objektíven a dologról.

Talib meg Gronk között az a különbség, hogy Talibnak nincsen súlyos sérülése, csak egész egyszerűen túlhasználtuk. Muszáj volt fenn lennie minden snap-nél, amíg egészséges volt. Ha marad, akkor egy kikukázott magas, gyors FA, aki legalább 30%-ban tehermentesíti, már egész szezonos emberré teheti Talibot.

Gronk sérülései egyenként is igen kritikusak, sajnos a dupla szalag szakadás a hát,kar, boka problémák nélkül is kritikusak lennének, gyakorlatilag az elmúlt 3 szezonban egyszer sem maradt egészséges.
Nagyon drukkolok neki, de szerintem ő már nem lesz komoly nfl kaliber ( ahogy sajnos nagy valószínűséggel VW se, de az más sztori)

Tudni kell tovább lépni, meccset csak a pályán lévőkkel lehet nyerni, senkit nem érdekel a végén, mikor kikaptál, hogy bezzeg Gronkkal, Mayo-val,Talibbal meg a többiekkel mi lett volna, mert sajnos ők nem voltak ott....

Kicsit uncsi a sok talent, aki kívülről a vonal mellől nézi, ahogy a másik - esetleg kevéssé-talent nyeri a meccseket az ellenfélnek.
2014. 02. 25. 19:52
lolvin
Talib sérülése(i) igen is nagyon aggasztóak, talán még rosszabb is mint Gronk esetében, mindig a csipőjével van baj, és ez az én nézőpontomból rosszabb mint térd, hát, alkar meg mit tudom én mi jön elő valakinél.
2014. 02. 25. 21:23
BaP
Én Paullal értek ebben egyet.
Talib maradhat max 4 millerért 2-3 évre, de a draftról kell mögé mélység ( van felhozatal)

TE meg mindenképp kell a draftról ( Hooman mellé), Gronk októberig nem lesz ( utána meg ki tudja milyen lesz)
Én Tuck-ot elhoznám a FA piacról, de egy O-line veterán (Oher?) is kellene. ( főleg, ha Baby mellett Kelly, meg Armstead se használható)

ergo kell cut is, a sérülékeny gyengén teljesítő, drága felhozatalból, így lesz néhány veszteség,
( pl szerintem Edelman nem jön vissza, hiába örülnénk neki)

Az idén baromijó vegyületet kell alkosson a FA aktivitásunk a draft megoldásainkkal..

2014. 02. 25. 14:51
kyobalu
Hát a dupla TE húzás esélytelen szerintem..Meg fölösleges is..JMD mellet a dupla TE-s játék annyira már nem fog működni, főleg, hogy egy rakat nagy lehetőségekkel rendelkező másodéves WR van a csapatban 4 RB-el együtt..Hómannal remélem aláírunk, és megvárjuk míg Gronk egészségesen visszajön..Max aláírunk Mulligannel minimumért..Vagy keresünk egy közepes TE-t az FA piacon..Szerintem a drafton nagyobb need az OL, és a DL feltöltése..S nem lepődnék meg, ha BB megind a secondary-t erősíteni picit..Nem lepődnék meg, ha OL, DT,DE húzás mellett, vagy helyett LB, SS, vagy éppen CB-t húznánk a drafton..Mindenhova kell a mélység..Pont amiatt amit említettetek korábban..Nem jó, ha egy ember kiesése miatt borul a bili mint az O#,mint a D#-ben..Lehet, hogy népszerűtlen leszek, de Gronknak adnék még egy idényt..Ha idén nem jön rendbe 100%osan, s valami miatt lesérül megint, s nem számíthatunk rá a PO-ban akkor én nem erőltetném ezt a sztorit tovább..Egy besült projektnek könyvelném el..Talibnak nagy pénzt pedig nem adnék..Az első 5 meccsén ligaelit volt amíg le nem sérült..Utána pedig több, mint középszerű..Az újoncok többször jobban játszottak nála. Szerintem a ligaelit formáját már nem is tudja hozni..Adnék neki egy 3-4 millás szerződést, ha nem elég neki, akkor kiengedném a piacra..Ott sem kapna többet..Ráadásul annyi kitűnő corner lesz megint FA, hogy az árak nem szabadulnak el velük kapcsolatban..Erősítsük meg a falakat, legyen mélység ezen a két fronton! De nagyon örülnék ha meg tudnánk tartani Minitront és szereznénk Brady-nek egy magasabb, fizikális elkapót RZ célpontnak Gronk mellé..Felőlem lehet TE, vagy WR is..Csak jöjjön már valami nagyobb jókezű elkapó is valahonnan..Uff...
2014. 02. 25. 15:39
lipi
ééés itt megint vitatkoznék kicsit, annak ellenére, hogy legtöbbször egy hullámhosszon vagyunk :).
Jelenlegi WR és TE állomány (akinek van szerződése):
Dola/Thompson/Dobson/Boyce + töltelékek. Ebből senki olyan nincs, aki egy idény alatt meggyőzött, hogy nélkülözhetetlen a csapatnak. Bár potenciál kétségtelenül van bennük.
TE: Gronk.
Ebből még pont bármelyik irányba el tudunk menni. Akár a 2TE akár az 1TE irányba. JMD valószínűleg az 1TE-t fogja erőltetni.
Ebből a felsorolásból látszik, hogy a TE posztban legalább akkora lyukak vannak, mint az OL/DL-ben. A jelenlegi TE állományunk egy darab sérült Gronkból áll. Ha vissza tudjuk igazolni Hoomant, akkor lesz egy blokkoló TE is a keretben, akire akkor sem dobtunk labdát, amikor már nem volt más... Idén nem volt TE játékunk. Ha minden jól megy és az elkapók fejlődnek annyit, mint szeretnénk és Gronk nem sérül le újból, akkor sem lehet 1db TE-el végigcsinálni egy idényt...
A Sec-ben, ha megmarad a csapatnál Talib, akkor csak a mélységet kell erősíteni, azonnali kezdőre nincs szükség. (Talib/Dennard/Ryan/Arrington és DMC/Gregory/Harmon kezdősor nem olyan ergya).
Talib egy dolgot piszkosul tud. Illeszkedni a rendszerbe :). Emberezésben és zónában is kellően jó.
Az OL és a DL szintén gáz. G húzás az 1-2. körben kötelező. C-t a 3-4. körben is tudunk találni kezdő kaliberben. DL kérdéses. Semmit nem tudunk Babyről. Ha játékra jelentkezik és felépült, akkor a Dline közepe nem kérdéses. Wilfork+egy rakat tehetséges Dline emberke. (Chris Jones/Siliaga kettős szerintem nagyon jó teljesítményt pakolt le az asztalra. Vellano meg tehermentesítésre hibátlan pár snapig). Ergo nem kell az 1-3 körben Dline-t húzni. Ha Baby visszatérése kétséges, akkor viszont FA-ról hoznék egy tapasztaltabb veteránt. Újonc már van elég a falban...
2014. 02. 25. 15:55
cescf4
Azért ezt a védőfalat is lehetne erősíteni, mert amit az AFC döntőn (lehet azért mert ez az utolsó emlékek és beleégett a memóriámba) leműveltek az kritikán aluli volt, és nem hiszem hogy ez csak Vince\Kelly hiánya miatt volt...

elit Oline ellen kevesek vagyunk, ezért én mindenképpen hoznék az elején egy DE-t vagy FA-ről
2014. 02. 26. 11:45
kyobalu
Eszmecseréljünk, s ne vitázzunk inkább! :-) (Habár annak örülök, hogy legtöbbször megvan az a hullám.. :-) )
Szerintem a jelenlegi WR állomány a 2. évében kifejezetten jól fog domborítani, s nem csak az általad felsoroltak vannak a csapatban..Van egy T.J.Moe aki a leggyorsabb volt a drafton tavaly, s elképesztő lehetőségek vannak benne slot poszton, s híres a hosszú passzoknál az elszakadásoknál is..+ van egy magas fizikális elkapónk is Mark Harrison személyében akikről ódákat zengett tavaly nyáron mindenki..Hogy idén mennyire lesznek egészségesek, s mennyire tudnak beépülni a rendszerbe, az már más kérdés..De van egy év fórjuk, előnyük, bármilyen újonccal szemben..S ismerve a Pecc "egyszerű" támadó sémáit, az kifejezetten nagy előny..
Abban igazad van, hogy ténylegesen van 1 szem Gronkunk, aki várhatóan október előtt nem játszik..De csodálkoznék, ha nem szerződnénk újra Hómannal s ne találnánk a harmadik TE szerepére egy veteránt, vagy egy újoncot a draftról..JMD nem egy TE guru..Ha Gronk van akkor használja, sőt szerintem túl is használja, de különben pedig inkább a 3WR-1T-1 RB, vagy 3 WR-2RB felállások birkája..Már többször mondtam korábban is, hogy a támadógépezetünk akkor húzott volna meglepőt a PO-ban, ha lényegesen jobban használtuk volna a TE és FB játékokat..Lehet, hogy Hóman közepes TE-nek tűnik, de engem megvett a megbízhatóságával.. Átlagban 11,3 yardot hozott, s a dropjai nagyrészt nem neki voltak köszönhetőek..Az egykezes TD-je pedig élményszámba ment..Ugyanez a helyzet Develinnel..Ő elkapásonként 15,5 yardokat átlagol, egyetlen dropja nem volt, s dolgozik mint állat..Mindketten kiemelkedőek futásblokkban, s passzjátékokban lényegesen jobban meg lehetne bennük bízni, 2. vagy 3. downoknál, mert simán hozzák a 1st downokat..S egy játékosnál nálam inkább ez számít! Használva vannak?? Hát nem..Gondolod, ha hozunk 1, vagy isteni csodának köszönhetően 2 TE-t a draftról, akkor azt JMD egyből be tudja őket építeni, s ismét hengerlő TE támadógépezet leszünk??
C'mon Men!!!
Nem lesz ez így...Persze azért én örülnék a legjobban ha érkezne egy megbízható, fizikális, magas elkapó Bradynek RZ célpontnak..Felőlem lehet TE, vagy WR is..Csak lehessen megjátszani a számokon kívűl, s végre lehessen valakinek dobálni az endzone-ba..
Az O#-ben az elsődleges cél, hogy a fal közepét rakjuk rendbe..Látszott, hogy kifejezetten erős D#-ek ellen szenvedtünk mint a dög, mert ha Brdy-n nyomás van, akkor nem megy a passzjáték..Ezért is erőltettük a futást annyira a szezon végén..
A WR és a RB front rendben van szerintem, Gronk mellé pedig egy nagy sztár TE-t nem várok..

A sec Talib esetleges maradásával viszonylag stabilnak tűnik.. Jah, de mi van, ha megint lesérül, s kiújul már harmadjára az a rossz csípő? Alapos, akár külsős orvosi team bevonásával kivizsgáltatnám, hogy mennyi erre az esély..Ha valószínűtlen, akkor adnék neki egy közepes szerződést. S eldönti hogy azért marad-e..Ha pedig rossz az orvosi jelentés, akkor pedig mehetne felőlem..Rakat kivételes tehetségű corner lesz a piacon..Szerintem ő kicsit túl van értékelve nálunk..Emberezésben a legjobbak között van, ha egészséges, de zónában középszerű..
A DMC-Gregory-Harmon tengely szerintem meg ergya..DMC ligaelit,Harmon meg tanulófázisban van..Sokat nekem még nem mutatott..De abban biztos vagyok, hogy Gregory messze nem ligaelit..Lehet, hogy nagy a játék intelligenciája, de nem ütközik fizikálisan, rendre rossz szögeket választ..2012-höz képest jobban nyomta, de engem nem vett meg..Ráadásul idén 3,8 misivel terhelné a capet..A béréből 2 Pollardot lehetne venni..S lehet, hogy távol áll a koncepciónkon az a fizikalitás, amit Pollard, vagy Ward művel, de azért én már szeretnék egy Rodney após kemény csávót ezen a poszton..
A DL-el kapcsolatosan egyetértünk..Kulcs Vince baba egészségügyi állapota, s szerződés átalakítása..Szerintem belemegy..Marad ő is és Kelly is..Az újoncokkal, s remélhetőleg Armstead színrelépésével elég nagy a mélység..De Ninko és Jones mellé mindenképpen szereznék egy kifejezetten erős DE-t..Mert az a horror snap szám idén náluk fog kiütközni..S azt kifejezetten nem szeretném..
Ezért én úgy gondolom, hogy a draftról OL, DE, LB, SS, vagy CB fog érkezni..De ezt csak BB tudja.
2014. 02. 26. 12:42
lipi
Akkor cseréljünk eszmét :).
Egyértelműen a legnagyobb need az Ofal közepe. G és C. G-t az 1-2.körben vinni kell. C-t általában a 3-4. kör környékén szoktak vinni.
DE/LB/CB (Talib marad forgatókönyvvel). Mind csak mélység. Nem lőnék kezdőnek szánt picket rájuk. Azaz 3.kör+.
SS. T.Wilson/Harmon. Két újonc, előkelő körökből. DMC és Harmon mellé inkább egy veterán kellene, mint egy újabb rookie. Harmon fejlődéséről semmit nem tudunk, de biztató volt. A nyakára hozni egy újabb 1-2.körös újoncot nem a bizalom jele a stábtól, hanem a kukázásáé...
CB. Talib nélkül azonnali 1.kör és veterán.
DLine. Mint fentebb írtam a fal közepébe Wilfork maradása esetén nincs szükség extra emberre. Wilfork nélkül pedig nem újonc kell, hanem bizonyított veterán, hogy a falunk ne csupa másodévesből álljon.
DE. Csere és szituációs játékos kell Ninko/Jones mellé, nem kezdő. Szintén 3.kör+.
TE. Gronk nélkül a RZ támadásunk finoman fogalmazva is a béka segge alatt volt. Hoomannal nem számoltunk passzjátéknál. Ha visszaigazoljuk, akkor a blokkoló TE megvan. Mivel nagy nevek, de közepes nevek se nagyon repkednek FA-n ezen a poszton, továbbá a tapasztalat Gronk/Hooman személyében megvan, ide nyugodtan lehet hozni újoncot. Az meg a legkevésbé sem érdekel, hogy JMD mennyire szereti a TE játékot, RZ-ba kell. Ráadásul olyan, akiben a stáb bízik, hogy elkapja a labdát. Hooman nem ilyen.

Az újonc WR-ek. Lehet, hogy Moe és Harrison az új Welker/Gordon, de amikor konkrétan nem volt bevethető elkapónk, akkor sem léptek pályára. Ez Pats nyelven nem a sikeres project szinonímája :S. Kicsit Armstead érzésem van velük kapcsolatban, de ne legyen igazam...

Nálam a játékos prioritás a következő: OG, TE, DE, C, CB/SS, LB.
(Aztán ebből lesz első körös CB draft. TE meg OG meg jön UDFA-ból :))
2014. 02. 26. 14:57
kyobalu
:-)

Hullámhossz megint van szerintem..

O#:Elsődleges a fal közepének megoldása..Szerintem két ember is jön a draftról..Egy C, és OG húzásra várok az első három körben..
WR szerintem nem fog jönni..TE talán, de szerintem csak a 3. vagy 4. körben, vagy UDFA formájában..Szerintem a nagy draft TE nevekre nem megyünk rá, habár mint írtam korábban az Ebron-Fiedorowicz-Sefarien-Jenkins trióból bárkinek örülnék...
Abban egyetértünk, hogy kell egy magas elkapó RZ célpontnak..S szerintem jön is valahonnan..Habár szerintem Moe és Harrison is jelentős szerepet fog betölteni a támadógépezetünkben..Jó lenne, ha bejönnének a hasonlataid..Moe simán lehet az új Welker, Harrison meg bárcsak hozná a Gordoni teljesítményt..Szerintem Dobson és Harrison nagyon meg fogja nyújtani a pálya széleit, s talán hatékonyabb lesz általuk a RZ munka, eredményesség..
Polemizálhatunk azon, hogy kell TE, vagy fizikális WR, ha JMD nem használja ezeket a lehetőségeket..Hóember különben megbízható munkásember..Jobban lehetne benne bízni..Kevésbé hiszem, hogy egy újonc TE-el Brady hamarabb megtalálná az összhangot..Ebben nem értünk egyet... :-(

D#: Amennyiben Wilfork egészségesen visszajön, s lejjebb vesz a fizetési igényeiből akkor megvan a mélység. Szerintem Kelly is marad..Így a Wilfork, Kelly, Siliga, Jones, Vellano, Forston hatos DT fogatnak elégnek kell lennie egész évre..Nem hiszem, hogy megint olyan pech szériánk lesz, mint tavaly..Sopoaga cut, s megint spóroltunk 3 misit..
Jones és Ninko mellé kell egy használható, ütős DE..Ez lehet, hogy idén Buchanen lesz..A tavalyi évet végigtolta, nem volt elveszett gyerek..Másodévesen szerintem dobbantani fog..Idén több nagynevű DE lesz a FA piacon..Jobban örülnék, ha onnan jönne valaki és tehermentesítené őket..
LB sor:Mayo-Collins-Hightower állandó, Fletcher újraszerződés aprópénzért..Szerintem ez a terület, amennyiben nem sérül senki viszonylag erős..Mayo utánérzésnek egy Collins típusú LB-t hoznék a dratról..
Safetyk: Wilson kuka,spórolunk vele 1,5 misit..Gregory kuka, spórolunk vele 3,8-at..Ebből a csaknem 5 misiből lehetne egy komplett kemény ütközőt idehívni..Akár Wardot a Brownstól..Harmon tanuljon még, s ha szükséges akkor cserének jó..Szerintem jobb ütköző lesz, mint Gregory..Zónában kifejezetten jobban játszott..
CB:Dennard, Ryan kifejezetten harapós, s jobb lesz, mint tavaly..Arrington posztján az egyik legjobb, de csak szigorúan slotban, vagy zónában játszon, mert a széleken mindenki tudja, hogy világvége..Talibbal kapcsolatban kifejtettem az álláspontom..Olcsóért maradjon, különben nem..Jöhet helyette bármikor egy hasonló nevű FA ugyanennyi pénzért..A mélység minősége, s főleg BB corner fétise miatt csodálkoznék, ha nem jönne a hátsó körökben CB hozzánk..
Az én választásom a drafton: C,OG,TE,DE,CB/SS, LB lenne.. Úgyhogy szerintem nem gondoljuk nagyon máshogy..
2014. 02. 26. 18:39
lipi
nem vagyunk annyira távol :). Egyedül a CB és TE helyzetet látjuk gyökeresen másként.
Kezdjük a TE-l. 2012 JDM új éve. Elkapó szerepkörben Welker, Lloyd, Edel, Branch és Woody. TE Hern. és Gronk. Welker és Lloyd ~1300 és ~950 yard. Gronk ~750 és Hern ~500. Gronk 11 Hern 5 TD. (Welker és Lloyd 4/6). szóval tud ő TE-t használni, ha van.
A stáb úgy ítélte meg, hogy se Hooman, se Develin se Mulligan nem rendelkezik azzal a gyorsasággal, amivel el tud szakadni a védőtől, ezért minimalizálták a passzjátékukat. Ergo bármelyik újraigazolása nem hozza a várt RZ hatékonyságot.
TB nem fogja érezni a kémiát az új TE-el. Ennyi erővel ne igazoljunk új elkapót/TE a pályafutása végéig, mert nincs értelme. TB baromi gyorsan megtanulja használni a fegyvereit, ha van neki. Ha meg tudják futni az utakat, ha nem dobják el a labdáit... Lásd Woodhead. A nevét sem tudta amikor kiosztotta neki az első TD passzt. Idén Dola első meccse. Az újoncok felé is megvolt a bizalom, amíg el nem kezdték szórni a labdáit...
CB téma. Talibnak egy baromi nagy előnye van, bárkivel szemben. Ismeri a rendszert és tud alkalmazkodni. Bodden óta nem sikerült olyan embert szereznünk aki ekkora upgrade lett volna a rendszerünkben. Pedig volt próbálkozás rendesen. CB mindenképpen kell, mert nincs mélység a poszton. Akár veterán akár középső körös pick. Talib nélkül viszont veterán és 1-2. körös draft is kellene, ha biztosra akarunk menni. Utóbbit nem engedhetjük meg magunknak :S.

A WR terén pedig legyen neked igazad :)
2014. 02. 27. 10:58
kyobalu
Annyira nem vagyunk távol :-)
JMD csak akkor használta a TE-ket amikor a Gronkandez duó még megvolt..
Gronk kiesésével csak elvétve nyúlt a rendelkezésre álló TE-FB játékosokhoz..A Te véleményed alapján azért mert a stáb úgy ítélte meg, mert nem rendelkeznek azzal a gyorsasággal, amivel el tudnak szakadni a védőiktől és biztos célpontok lehetnek..Szerintem meg a számaik és a mutatott játékaik alapján nem erről volt szó..Hóember és Develin is stabilan tudta volna hozni az elkapásokban lévő yardokat, 1st downokat ha használtuk volna őket..Hóember pedig bebizonyította, hogy az endzone-ban bravúros elkapásokra is képes..Lehet, hogy nem annyira dinamikusak mint a sztár TE duónk, de megbízható stabil emberek, akikre lényegesen több játékot lehetett volna hívni kulcsszituációkban..Mégis a futóinkra és slot elkapóinkra próbáltunk támaszkodni az endzoneban..S lett a Pecchez méltatlan RZ eredményesség, s elképesztően sok FG 2013-ban..
Nem különbözünk annyira..Kifejezetten örülnék én is, ha jönne egy minőségi TE Gronk mellé az első három körben..De szerintem annyi a need a csapatnál mindkét oldalon, hogy nem hiszem, hogy erre fogunk magas picket elszórni..Hátsó körökben pedig egy Hóember szerű embert miért hozzunk megint? Attól különösebben nem tartok, hogy Brady nem tud összeszokni egy új sztár TE-el..De ha hozunk, akkor minőségit hozzunk, mert ha választani kell egy hátsó körben elhozott, vagy UDFA középszerű játékos, vagy Hóman megtartása között, akkor az utóbbira voksolok..Mert talán az a kémia még mindig jobb lehet, mint egy újonccal..
WR fronton nincs kincstári optimizmusom..Egyszerűen várom a másodévesektől azt a fejlődési potenciált ami bennük van..Szerintem Dobson, KT, Boyce is jobb lesz a sérülések nélkül mint tavaly..T.J.Moe és Harrison szalagszakadás miatt nem tudtak rendelkezésre állni és segíteni az ínséges időkben..Moe állítólag a legdinamikusabb több mint slot WR Welker óta a csapatban..Harrison pedig egy Gordon-Moss klón lehet a szakik szerint..Ha csak egyikük épül be egészségesen a rendszerbe, akkor már előrébb léptünk..Ezért is gondolom, hogy Edelman megtartása több, mint nehéz lesz..Hiszen hárman vannak a szerepkörére a csapatban..De abból kettő még nem tudott bizonyítani, Dola meg szerencsétlen szegény..
CB fronton abban értünk egyet, hogy kellene a mélység..Nem csodálkoznék, ha elhoznánk az ifjabb Dennardot a drafton..Harapósak az elmúlt két évben szerzett fiatalok, s nem ügyetlenek..Talib sokat tud nekik tanítani..De Talibbal kapcsolatban nem értünk egyet..Lehet, hogy érti a rendszert, s a sémát, de szerintem ez egy profi FA-től el is várható..2 héten belül javult vele a secondary teljesítménye..De szerintem bármelyik Top 10-es FA cornerrel javult volna..Talib sokat jelent, ha egészséges..De szerintem egész szezonokat ő már sosem lesz egészséges..Az a csípőprobléma 2 éve jelen van..A Tampa ezért is akart érte valamit kapni, nem csak a nagy szája miatt..A csípője miatt egyeznék meg vele korrekt árban..Ha akar maradni akkor maradjon, s segítsen az újoncoknak..Ha nem akar, akkor pedig menjen..5 millióért idén simán szerzünk hasonló minőségű játékost, ha kell..

De érdekes, hogy itt mi "divatszurkolók" FO-kat játszunk, s mondanánk, döntjük el, hogy mit kellene tenni, dönteni..Tegnap a kedvesem megmosolyogta az egész dolgot amikor elmeséltem neki, hogy milyen jókat "szakmázgatunk", "eszmecserélünk" egymással itt a fiúkkal a fórumon..Azt mondta, hogy nem vagyunk normálisak..Mert szerinte ettől a csapatunknak még jobb nem lesz..Mert a csapatvezetők, edzők magasról tesznek arra, hogy mi mit gondolunk.. Mondtam neki, hogy igaz..De attól mi még jobban érezzük magunkat!!!!
2014. 02. 27. 13:47
lipi
Mivel nem fogjuk egymást meggyőzni, meglátjuk, hogy mit fog lépni az FO és melyikünk igaza fog bizonyosodni a szezonban :).
Kedvesednek igaza van, de ettől vagyunk szurkolók :).
2014. 02. 25. 16:01
lolvin
Talib nem csak, h sérülékeny, hanem mindig ugyanaz jön első, és ez több mint aggasztó, krónikusnak nem nevezném, de talán annak kéne, Gronkra még ráfoghatjuk, h nem volt szerencséje, de Talibra ezt már nehezen.
2014. 02. 25. 14:58
zozo692
Na, add a pipát és állapodjunk meg ebben!
Ha én írtam volna ezt, büszke lennék magamra (csak az Edelman kérdésben vagyok egy kicsit más véleményen, szerintem oda mindig találunk használható embert. TE kérdésben akár egy Scott Chandler(szerű) is elég lehet FA-ről), neked "csak" gratulálok . +1+1+1
2014. 02. 25. 18:53

A 2013-as szezon TE játékának zavaraira vonatkozóan - quasi JMD védelmében - annyit azért megjegyeznék, hogy Pat Kirwan könyve pl. azért utal arra, hogy egy szezon playbookjának összeállítása nagyjából z előző szezon végével kezdődik. Január-február általában a saját csapat kielemzésével zajlik, s a FA-piacra, illetve a draftra való felkészülés mellett folyamatosan mennek a döntések, mely játékokat hagyja meg az edzői stáb a következő szezonra, miken mit kell változtatni. A playbook összeállítása pedig kulcsfontosságú egy szezonra, elvégre jó néhány játékot kell begyakoroltatni a csapattal, amikből a Pats stábja a szezonban ellenfél-specifikusan készíti fel a csapatot hétről-hétre. E szempontból is érdemes külön értékelni a Hernandez-ügy csapásának mélységét. A jelentősége így messze túlmutat azon, hogy kiesett egy - a pályán klasszis - TE.
2014. 02. 25. 19:44
Gordon
Így van! JMD hibája nem az volt, hogy szar volt a playbook hiszen láttuk, hogy Gronk-al top1es volt az O. A hibája az volt, hogy nem tudott reagálni a változásokra és, hogy ennyire 1 emberre építette(illetve itt az FO is hibázott, hogy nem biztosított kellő mélységet a posztnak, igaz Hörni ügyére nem lehetett előre számítani..)
2014. 02. 25. 19:49
lolvin
Már sokszor kitárgyaltuk, azért ezt, h két ligaelit TE-ből egy sem lesz játékra fogható ilyen-olyan okokból nem lehetett előre látni, és nem tudom elképzelni, h jutna pénz két ligaelit mögött egy harmadik csak átlagos szintüre is, ez már több annál mint amire ésszerüen fel lehet készülni, az pl, h Wilfork és Kelly mögött jóformán semmiféle mélység nem volt már más kérdés...
2014. 02. 25. 20:06
Gordon
igen, azért írtam, hogy Hörni ügyére senki sem számított , védve ezzel egy kicsit a FO:-)
2014. 02. 25. 20:17

lolvin: igen, pont erről beszélek....a playbook megtaníttatása, begyakoroltatása tetszik, vagy nem: idő. És nem minden játékos tudja ugyanúgy megtanulni, s a pályán megvalósítani ugyanazokat a játékokat. Szvsz pont emiatt emlegetik nem csak a Pats játékosok annyit az execution, végrehajtás kifejezést. A két elit TE kiesésével, majd a két alap DT kiesésével (most Mayot, Vereent, Amendolat, Dobsont, Dopkinst hagyjuk)nagyon durva adjustment-kényszerben volt az edzői stáb egész évben, mind O, mind D szempontból. Ezért is lehetett BB jelölt a Coach of the Year szerepre. Nemtom, én összességében aszondom, hogy az erősítendő pozíciók: DL, OL, TE. Ebben a sorrendben....részemről tökmindegy, hogy FA, vagy draft, bár inkább a FA-re hajlanék. De kérdés, hogy mik a FO újraigazolással kapcsolatos elképzelései? Azért én alapvetően bízok a stábban (in BB we trust), meglepetések és viták biztos lesznek egyes döntésekkel kapcsolatban, de tragikus mellényúlások remélhetőleg nem. :)
2014. 02. 25. 20:06
DM
Nem akarok hülye lenni,de nehezemre esik normálisnak is lenni a legutóbbi 2 TE választásnál az egyik a sittre került a másik meg szinte már elektromos kiskocsival mászkál csak óvatosan a TE választásokkal :D
2014. 02. 25. 20:16
Pats for the Win
A Gronk témával kapcsolatban szeretnék hozzászólni. Bocsánat, ha megsértek vkit, de ezt most le kell írnom.
Első kérdésem WTF??!! Gronk CUT? Besült projekt?! WTF?!
A valaha volt legtöbb elkapott yard egy TE-től és a legtöbb elkapott TD 42 mindössze 4 szezon alatt!! A legkomolyabb Red Zone target a ligában! Ezt az embert kivágnátok?!
Tisztázzunk vmit: Gronk nem sérülékenyebb mint bármelyik játékos a ligában, szimplán szerencsétlen. Kis történelem óra. Gronk barátunk 4 szezont játszott le a New England Patriots mezét viselve. A rookie szezonja összes meccsén pályára lépett. A második szezon Pollard barátunk brutális belépője tette taccsra. Nem félrelépett, meghúzódott. Ráesett egy állat!! És az SB-n hősiesen így is játszott. 3. szezon szárnyalás egészen a kartörésig. Erről nem létezik képi anyag, nem hiszem, hogy Gronk az a tipikus madárcsontú alkat, több tejet ivott ő annál meg az életében. Elég volt egy rossz mozdulat, rossz szögben megütötték. Itt a nagyobb problémát a félrekezelés, és az erőltetés jelentette. Orvosi hibák sorozata. Idén visszatért közben a hátát is rendbe tették, és láss csodát hirtelen működött az O játéka. És jött a Cleavelandi fekete leves szó szerint TJ Ward személyében. A mai napig szándékosnak hiszem a mozdulatot, ne menjünk bele, de maradjunk annyiban hogy olyan lendülettel amivel érkezett testtel is levihette volna. Teszem fel a kérdést. Melyik játékos térde élte volna túl azt az ütközést. Arra a lábára érkezett az elkapáskor, abszolút védtelen pozícióban. BÁRMELYIK ember kiesett volna.
Minden csapat rendszerében vannak olyan játékosok, akik nagy pénzt visznek el. Nem véletlenül viselik a sztár címkét. Akármennyire is tökéletes a rendszer, a kártyavár összeomlik, ha PONT ezen játékosok esnek ki.
Nem azért védem Gronkot, mert a kedvenc játékosom, hanem mert egy óriási playmaker. És ő az akit ezért a pénzért is a keretben kell hagyni. Gyakorlatilag ő a mi sztár WR-ünk is. És bocsássa meg a világ, de legalább ő nem a Mike Wallace pénzösszegért hoz közepes szezonokat. Ez az ember nem sérülékeny, hanem szerencsétlen. Nem meghúzódott, leszakadt az izma szezon közben stb.. A játékban fokozottan benne van a sérülés, minden játékos sérülten játssza a meccseit ebben a ligában, csak vmelyik season ending lesz, vki kiüli. Nem kell senkinek sem felvenni a GM sapkát, főleg badarságok állításával. Tisztelem mások véleményét, de azért némelyik a vicc határát már átlépte, nem csak súrolja.
2014. 02. 25. 20:42
nszgergo
2014. 02. 25. 21:05
BaP
Senki nem cut-olná Gronk-ot, max elcserélné.
Tisztelem azt a szeretetet, ahogy a kedvenc játékosod véded.
Ez az egész nem Gronk ellen szól.
A playmaker akkor playmaker, ha pályán van, amúgy csak egy legenda, semmit nem tud segíteni a CSAPATON, a NE Pats csapatán a vonal mellől
Sajnos tök mindegy, hogy sérülékeny, vagy balszerencsés.

Ne haragudj azokra, akik ilyen súlyos sérülések után, ilyen tendencia láttán már nem bíznak abban, hogy Gronk ligaelit, teljes szezonos, 10td 1000+ yardos elkapó TE lehet, aki volt.
És azokra se, akik emiatt nem gondolják, hogy meg fog érni 10 milliót a Patriots számára.

2010 NE 16 42 546 34.1 13.0 1 10 0 0 .0 .0 0 0 1 0 0 0 0
2011 NE 16 90 1327 82.9 14.7 5 17 1 2 .1 2.0 0 1 0 11 0 0 0
2012 NE 11 55 790 71.8 14.4 3 11 0 0 .0 .0 0 0 1 0 0 0 0
2013 NE 7 39 592 84.6 15.2 3 4 0 0 .0 .0 0 0 0 0 0 0 0

Talán látszik, 16,11,7 meccs az elmúlt 3 évben, 90-ről 39 elkapás,11-ről 4 TD2014. 02. 25. 21:15
lolvin
Teljesen egyetértek veled, kevés olyan Pats drukker van akinek ne lenne Gronk a szive csücske, mint ahogy Hernandez is az volt, de a kutyát se érdekli, h ki miért és hogyan sérült meg, egy a lényeg, képes-e a fizetésének megfelelő értéket nyujtani a csapatnak vagy sem, ha nem akkor nyilván nincs helye a csapatnál, akármennyire is fájdalmas...TB sem fog tovább kezdő irányitó maradni mint ameddig képes magas szinten játszani vagy esetleg nincs helyette jobb, pedig ő már többet letett az asztalra mint Gronk.
2014. 02. 25. 21:17
Pats for the Win
Tisztában vagyok a számokkal, de semmi nem garantálja azt, hogy a mutatók nem felfelé indulnak el újra ettől a szezontól.
HA az idei szezont is végigjátszhatta volna, akkor azokat a számokat kaptuk volna kb., mint a '11-es szezonban.
Hú ki is jut eszembe ACL szakadás után akinek azután volt a legjobb szezonja. Segítsetek srácok. Lilában játszik, tán Minnesota? Persze, hogy AP-ről beszélek. Nem mondom, hogy MVP lesz Gronk, de HA több sszerencséje lesz, és kissé limitálják a snapjeit az edzők, akkor minimum meglehet az 1000yard/10 TD, amit bármikor aláírok egy Tight Endtől.
Még ha nem is kap el annyi TD-t a Red Zoneban nagyon kell.
2014. 02. 25. 21:22
DM
én meg erre azt mondom nincs olyan játékos akit nem lehetne elcserélni ez szín tiszta üzlet és nincsen helye az érzelgősségnek ha egy üzletből nyereséget lehet csinálni úgy,hogy eladunk egy jó játékost már megérte anno nekem is szarul esett amikor elment Moss, vagy Welker itt ment a rinya,meg televert 100 as zsepi hogy mi lesz velünk,tessék itt vagyunk,mindenki pótolható ebben a sportágban :)
2014. 02. 25. 21:28
Pats for the Win
Alapvetően igazad van, ahogyan azt hiszem h nekem is, csak más szemszögből közelítjük meg a kérdést. Te mint egy GM, míg én egy patriots szurkoló.
2014. 02. 25. 22:03
BaP
Ne haragudj meg érte, de a beírás alapján erősebben érződik, hogy Gronk drukker vagy, mint Pats..

Mindannyian örülnénk egy 1000+ yardos 10 td-s szezonnak Gronktól, csakhogy ne feledd, Rob a szezon felére térhet vissza a dokik szerint- ha nincs komplikáció, úgy meg azért meglepő volna egy ilyen teljesítmény.

AP azért se jó hasonlat, mert soha nem volt gerinc/hát porblémája ( Gronk 2x volt ezzel műtve) nem volt bokaműtétje ( sajnos Gronk Pollardnak köszönhet ilyet) és a karja idén a visszatérése után is klripli volt, gyakorlatilag nem blokkolt vele, és elkapáshoz is alig használta.

Ha valaki adna érte egy 1 körös picket, szerintem nem volna szabad gondolkodni se a kérdésen ( persze az esélyesebb, hogy Pats mezben jön vissza, de '15-ben elmegy)
2014. 02. 25. 23:19
Pats for the Win
Na na ezzel a inkább Gronk drukker, mint Pats szurkoló. Nagyon nagy tévedésben élsz ha neked ez jött le...
2014. 02. 26. 07:01
BaP
Bocs, ne vedd személyeskedésnek, még véletlen sem a Pats iránti szereteted akartam ezzel megkérdőjelezni.

Arról beszélek, hogy a Pats érdeke az, hogy a top játékosai pályán legyenek. Ha nincsenek, akkor nem érnek 10 milliókat, van, hogy néha a szurkolókat megbántó trade-eket kell csinálni a csapat érdekében.
Ezért felesleges azt ragozni, hogy mi van, ha Gronk egészséges. A front office-nak inkább azzal kell foglalkoznia, hogy lesz-e ő annyira egészséges, hogy komoly részt vigyen a sapkából, vagy kell helyette más.
Szóval ebben nincs helye Gronk védelmének a korábbi ligaelit játéka miatt, mert csak a jövőbeli dolgok érdekesek.
(Talib,Baby szintén behelyettesíthető)
2014. 02. 25. 21:29
Gordon
televert? ööö nem telesírt? én kérek elnézést:-)))))))
2014. 02. 25. 22:04
loop80
Mindenki másképpen dolgozta fel... :D :D (Bocsi, DM! ;))
2014. 02. 26. 16:14
DM
igen igazad van bocsánat :D :D :D
2014. 02. 25. 21:23
lolvin
Pont ez a lényeg...HA az idei szezont végigjátszhatta volna...de nem játszhatta végig, azt hiszem a képességeiben senki sem kételkedik, abban viszont igen, h képes lesz-e tartósan a pályán maradni.
2014. 02. 25. 21:22
Pats for the Win
De ennyi erővel ne adjunk senkinek se nagy gázsit, hiszen bármikor megsérülhet, mivel csak az számít, hogy pályán van-e. Akkor Mayo, Mankins és Wilfork is mehet a levesbe.
Megértem, hogy GM szempontból gondolkodtok, de még ezt a vitát véleményem szerint nem most kell megvívni. Visszatérve az eredeti kérdésre. Kell egy tight endet draftolni, sztem a Gronk, Hooman, draftolt és én nagyon bízok egy Scott Chandlerben. Emlékszem, hogy mindig darabokra szagatott minket. Ütős kvartett lenne.
2014. 02. 25. 21:29
lolvin
Mayo, Mankins és Wilfork is de főleg az utóbbi két játékos példái annak, hogy igen is képes lehet valaki nagy terhelés mellett is meguszni hosszu távon sérülések nélkül...pláne amit Wilfork müvelt az ő sulyával az elmult néhány évben az elképesztő volt, persze őt is utolérte a sérülés, de valahogy mégis más mint ami Gronkkal történ az utóbbi két szezonban.


Szerintem draftolni kell TE-t, FA igazolásokra egyenlőre nem mutatkozik pénz, meglátjuk kiktől szabadulunk meg illetve kivel tudunk szerződést átalakitani, fizetést csökkenteni, de én már annak is örülnék ha Edelman és Talib is maradna.
2014. 02. 25. 21:33
Pats for the Win
Abszolút plusz 1, annyiban kekeckednék, hogy látod mégis Wilforknak non contact sérülése lett, pattant az Achilles. Mayo is aránylag kis ütközésnél szedte össze a mellizomszakadást. Mankins meg egy állat, ő még térdszalag szakadással is végigtolta. Bár azért lássuk be, hogy egyiken sem kapnak olyan hiteket mint Rob. Edelman nálam fontosabb mint Aqib. De sztem mind2 marad.
2014. 02. 25. 22:54
lipi
Wilfork non contact sérülése simán visszavezethető arra a brutális terhelésre, ami az utolsó két-három idényét jellemezte. Gronk folyamatos sérüléseiben, Talib sérüléseiben szintén nagy szerepe volt a sérülten rohangálj a pályán politikának. Ha valaki emlékszik még Bodden esetére, aki legalább akkora reménység volt, mint most Talib, de konkrétan elfogyott a lába... Szóval azért a Pats játékos egészségügyi hozzáállása nem a legegészségesebb :S. Az orvosi stábra meg elég kritika, ahogy Gronkot félrekezelték...
2014. 02. 26. 11:59
De jó ilyet olvasni! És első helyen a PFW mailbagben :) Köztünk vagy, Józsi? :D

"Hi Guys, greetings from Hungary I was reading a lot about the Patriots needs at draft and I'm a bit surprised that tight end position is considered as a potential number-one draft pick for Pats. In my opinion, a reliable and potential elite guy for the d-line is a bigger need. Of course a few targets for Brady as well, but I would not start with a TE pick. What do you think? Jozsef Bakk"

(Scalavino válasza így kezdődik)
"Jó napot, Jozsef! I will be visiting your beautiful country for the first time later this year and am very much looking forward to it. Now, onto your question... "

http://www.patriots.com/news/article-1/Ask-PFW-Team-building-time/111fce30-d0bc-4015-8e7b-f011e519c0a9

2014. 02. 26. 18:22
Gordon
DoM szervezheti a közönségtalálkozót az Ötkertbe:-))
2014. 03. 01. 00:13
Dannának és viitonak jár azért érdem.
2014. 02. 26. 19:23
lolvin
off kicsit

Calvin Pryort hová teszik akik értenek hozzá? Van rá esély, h bent legyen még mire jövünk? Lenne értelme draftolni?
2014. 02. 26. 19:45
sixt
off ez is bocs:
Noooormális ?!?
http://sportgeza.hu/sport/nfl/2014/02/26/osszeverte_rabtarsat_az_nfl-es_hernandez/
2014. 02. 26. 20:18
lolvin
Furcsa ez a cikk, Mike Reiss blogjában, kicsit azért másként fogalmaznak...nem tudom melyiknek lehet hinni, amugy Hörninek már mindegy...nem hiszem, emiatt bárkinek fájna a feje, vannak nagyobb problémái, persze nyilván a rossz magaviselet nem segiti elő, h hamarabb kikerüljön.
2014. 02. 28. 00:06
pat68
Ha megáll a vád ellene, Ő már nem igen fog kijönni
2014. 02. 27. 16:14
matcha
2014. 02. 27. 16:25
BaP
A Browns kirakta a 139 tackle-vel leghatékonyabb LB-jüket, Dquell Jacksont. Elvileg az edzőváltás éles bírálása miatt.
Nem lenne érdemes elhozni?
Mayo,Collins,Jackson,Hightower ( meg a töltelék) nem volna rossz szerintem.
2014. 02. 27. 22:27
lolvin
Nem kell ő ide, másokra kell a pénz szerintem, Fletcher maradjon, meg esetleg egy kései körös ujonc és szerintem rendben leszünk.
2014. 02. 28. 07:24
Nekem is megfordult a fejemben, hogy ö is már az a kategóriá, aki fiatalabb nem lesz, megtapasztalata milyen egy gyengébb csapatban harcolni. Ha elfogadható összegért leszerzödne, nem lenne semmi bajom. Még Fletchert visszahozni és egészen pofás LB sorunk lenne.
2014. 02. 28. 09:15
BaP
Így van, eddig a Browns loosing season-jainak elszenvedője volt, valahol olvastam, hogy 4,6 Milla lett volna jövő évi pénze.
Ki tudja, ha PO esélyes komoly csapatban játszhat, kisebb pénzzel is megelégszik. A titans a legnagyobb kérő, de az a Browns-hoz képest nem nagy előrelépés.

Minden esetre a FA felhozatal elég jó:
Talib ha nem marad, szerintem 5-6 m körül Sam Sields levadászható (esetleg Asante is visszajöhetne, 4 millára kalibrálják)
Justin Tuck rutinja jó lenne nekünk szerintem a D falba ( Kelly/Sopoaga helyett) és ha nem nagyon drága, Mike Mitchel (Panthers) is üthetne a Safety posztról jövőre nálunk ( szerintem Gregory-nál nem drágább)

2014. 02. 28. 10:03
Titans mellett a Denver is élénken éreklödik iránta, plusz még 3 másik csapat. A Titnasnél ráadásul ismerös edzö is van. A Denver meg alapvetöen nem egy kutyaütö csapat (legalábbis idén nem voltak azok).
Ugye itt mindig az a kérdés, hogy a pénz a fontosabb neki vagy a bajnoki harc. Lehet a Denver a´pénzben többet is ígérne neki, mint a Pats, plusz az idei év alapján bennük is megvan a gyürüért folyó harc esélye.

Tuck jöhet, öt nagyon régóta kedvelem. Egy fiatalabb Carter klónként elnézném szívesen. Cornerböl azért nem biztos, hogy Shields-et hoznám, föleg nem 5-6 milláért. Asante meg hát....max nagyon kevésért, sajnos ö sem a régi már. Mondom ezt annak ellenére, hogy anno a kedvenc cornerem volt.

Safety poszton még minidg a mészárost hoznám el az FA-röl :)
2014. 02. 28. 10:14
BaP
De ő most nem Fa, vagy igen??
( vagy nem Bernard Pollard-ra gondoltál?)
Mitchel szerintem megoldaná a nagy hit-eket :)

Tuck nagy mértékben segítene más hiány posztokra draftolni, no meg a D igényel senioritást ott elől.
A CB akkor lenne ideális, ha Talib maradna 3-4 mill körül, és mellé tudnánk draftolni még egy elég jó tehetséget ( Talib,Dennard,Ryan, rookie, meg Arrington a slot-ba nem lenne rossz)

De ha Talib megy, Shields elég gyors, és jó a coverben szvsz.
Te kit hoznál inkább?

2014. 02. 28. 10:54
Ahogy látom 2014-re UFA megjelölést kapott, ergo szabadon igazolható. Mármint, igen Pollard.

A corner szekcióban én továbbra is a magas, man coverage-ben jó játékosokat favorizálom. Shields 5'11 magas, azaz nem épp egy égimeszelö. Rendben, hogy gyors meg minden, de nem tudom, hogy ö emberezésben mennyire van ott. Talib ezért jó, mert ö simán ráakaszkodik az emberre és tartja is (amennyiben egészséges).
Amennyiben Talib nem marad, akkor én draftról hoznék egy magasabb embert (vagy kettöt). FA-röl nem nagyon tudok most nyilatkozni, mert nem vagyok tisztában, hogy ki is lesz elérhetö. Tavaly Asomugha-t szerettem volna Pats köntösben látni, de arról lecsúsztunk.

Mondjuk csinálhatnánk egy Mankins+Gronk cserét Patrick Petersonért (na ez vicc, nem godnoltam komolyan) :)))
2014. 02. 28. 11:20
Gordon
hmm, Jackson 3-4 ILB, ki helyett játszana? a 8millás Mayo vagy az első körös HT helyett? Rotációba kb 5millióért? Miből? Shields marad green bayben, Talib tavaly sírva írta alá az 5millás szerződést, most pedig pro bowler lett, igen sérülékeny de ha egészséges akkor elit..3 év 21milla 10körüli garantálttal, én ezzel már kiegyeznék.
Asante pedig nem kell és nem is jönne..
2014. 02. 28. 11:50
Persze 5-6 milkáért nem kéne Jackson, van annál fontosabb hely is a pénznek. De ha ne adj isten van olyan beteg, hogy olcsóbbért idejönne, akkor miért ne? Hogy ki helyett? Egyelöre HT-vel tudnám elképzelni középen.

Talibért nem adnék annyit, legyen bármennyire is elit ha egészséges. Elöbb bizonyítsa, hogy 1 évet végig tud játszani sérülés nélkül. Hasonló helyzet, mint Gronknál. Ha következö idényben egészséges marad és végig játszik, akkor éljen a csapat az opciós joggal Gronknál, ha nem, akkor mehet.
Talibnál a 3 év 21 millió, akko rlehetne jogos, ha a 2013-as évet végigtolta volna rendben.
És ne értsetek félre, nem a 7 milliót sajnálnám egy jó cornertöl. A 7 milliót egy sérülékeny cornertöl sajnálnám.
2014. 02. 28. 12:23
BaP
Jaja! Sokért nem kéne Jackson, nyílván.
És Talib se.
Rajta kívül aki szerintem elit, az Vontae Davis, de őt megtartja a colts, Cromartie hozzáállása, egészsége szar,Tillman még Talibnál is sérülékenyebb, Chris Cook meg agyament problémás faszi.
Így ha a Tálib nem marad ( lóvé), kell egy átlagos CB, meg két kurvajó a draftról.

Ha Pollard már holnap jöhet :) olcsóbb mint Gregory, de rendbe teszi amit kell.:)
Azért Mitchellel szimpatikusabbak lennénk
2014. 02. 28. 12:42
Na jó hogy mondod, pl. Dominic Rodgers-Cromartie-val tennék egy próbát corner poszton. Magas, gyors. Persze ö sem épp a legegészségesebb, de az elmúlt két évben kevesebb gond volt vele, mint Talibbal ilyen téren.
2014. 02. 28. 13:34
sanach
És Alterraun Verner TEN, vagy Brent Grimes MIA?? Bár ők se az égimeszelő típusok.
2014. 02. 28. 14:01
BaP
Grimes nem jó cover CB, meg picike is, Verner meg szerintem kurvadrága.

Mivel BB megszelidített már néhány nehéz srácot, tán az ex Vikings Cook volna a legjobb ( ha a Talib nem marad) atletikus, fizikális, csak sajnos problémás is...
2014. 02. 28. 17:14
Gordon
http://www.spotrac.com/rankings/nfl/cap-hit/cornerback/limit-25/
összehasonlításképpen, és akik az idén szabadügynökök nincsenek is benne...
Talib egésszégesen top3 shutdown corner épp ezért megfogja kérni az árát..a sérülékenysége a faktor..mehet a kötélhúzás rendesen:-))
2014. 02. 27. 18:32
Whitealert
Sziasztok! Elolvastam az összes kommentet, és nagyon különbözőek a vélemények. Főleg a Gronkowski körüli mizériára gondolok. Szerintem megérdemel még egy esélyt, meglátjuk jövőre mit tud hozzátenni a csapat játékához, kibírja-e sérülés nélkül... Lehet, hogy sérülékeny, de az NFL-en belüli sérüléseiről nem nagyon tehet, ez csak így jött ki, pech...
2014. 02. 27. 20:27
balimate
Demarcus Ware mennyire passzolna bele a DEF-ünkbe?
2014. 02. 27. 21:13
Burkus
Nagyon. Főleg a fizetési igénye és a Pats policy... Ha még az eszetlen Jerry Jones sem tudja megfizetni, majd Kraft meg fogja? :)
2014. 02. 27. 23:05
balimate
Jó, a fizetés miatt csak álmodni mertem. Elméleti síkon érdekelt a dolog :)
2014. 02. 28. 13:21
loop80
Ha minden igaz, 133 millióra emelik a fizetési sapkát, már a soron következő szezontól.

Superman, Talib és Blount marad!!! :D
2014. 02. 28. 14:01
Vagy jöhet Jimmy Graham :D
2014. 02. 28. 14:38
lipi
A fizetési sapkával a játékosok igényei is nőnek :)
2014. 02. 28. 15:01
loop80
Inkább jöjjön Fitzgerald, mint Graham! Plusz egy brutál safety, hogy teljes legyen az örömöd. :D (Csak ne Pollard!!!)
2014. 02. 28. 17:14
lolvin
Brutál safety jöhet a draftról, nézzetek meg pár calvin pryor videot...kár, h már rég draftolják mire mi jövünk.
2014. 02. 28. 15:29
DM
Sziasztok azért maradjunk a talajon,most hogy emelni fogják a sapka alatt a lét nem kell költekezni feleslegesen.a lényeg PO szereplés és nyereség.Szerintem Graham.-et tuti nem tudjuk megfizetni szóval én már nem is számolok vele,szép álom lenne két mamut TE.-et alkalmazni a Red Zone.-ban,de ami késik nem múlik :)
2014. 02. 28. 15:35
podorpeter
Csak kapkodom a fejem ettől a sok remek névtől. Remélem nem lesz senki sem csalódott ha az említettek közül senki nem jön !Tuck,Fitzgerald,Pollard stb-stb szépen hangzik de szerintem nem fog bejönni.Kyobalu (én is kiváncsi vagyok mát TJ MOE-ra) + Pats for the win szerintem jó a meglátásotok !!!
2014. 02. 28. 16:18
loop80
Bocsi, DM, de ezúttal nem tudok egyetérteni veled! Most nem szabad a pénzt sajnálnunk, amíg van egy TB-nk a zsebben! Mert ha visszavonul, jó eséllyel jönnek a szűkebb esztendők... KELL egy klasszis mélységi elkapó, egy "hentes és mészáros" strong safety, valamint meg kell tartanunk pár alapembert. Majd spórolhatunk a 12-es visszavonulása után!
2014. 02. 28. 16:32
DM
ebben egyetértünk jönnek a szűkebb évek,de addig is lehetne úgy építkezni,hogy ne menjünk minuszba,mint ahogyan azt teszi más csapat és mégis elkerülik a PO.-ot.
Klasszis mélységi elkapó:Dobsonból lehetséges azt kihozni,hentes és mészáros SS nah igen ebben is egy a vélemény,azt tényleg nincsen sajna meg is látszik a secondary teljesítményén :D,alapembert kikre gondolsz Talib,Blount,Edelman?a 3 asból nincs kizárva,hogy egy se marad :),persze el ne szóljam magam
2014. 02. 28. 16:34
cescf4
nem vagyok egy komoly szaki, de nem tudom ezek a vágyaid hogyan tudnának megvalósulni

az alap ötlettel én is nagyon egyetértek, csak nem látom hogy ez mind beférne a sapkába


amúgy itt lehet GM-kedni, gondolom már páraknak megvolt:

http://overthecap.com/calculator/?Team=Patriots
2014. 02. 28. 16:51
DM
köszi cesc ez nagyon állati akkor lássuk mit ügyködtem össze vissza :D beleférne a sapkába egyértelmű csak nem biztos hogy minőségi játékosok érkeznek inkább most is többen leszünk,mintsem a minőség lenne a célszerű,nálunk eddig is ez volt a trendi több játékos jött a minőség kárára,inkább mennyiséggel próbáltuk kárpótolni a minőség hiányát lásd CB,S,DT poszt

-Mankins Trade
-Amendola Trade
-A.Wilson Cut
-Sopoaga Cut
-T.Kelly Cut
-Wilfork Cut
-Connolly Trade
-Mayo ne fikázz,de megbuherálják a szerződésed is :D
2014. 02. 28. 17:16
lolvin
ha Mankins,Connolly el lesz tradelve Wendell meg FA ki fog játszani a fal közepén? Arról nem is beszélve, h a Mankins trade csak 2,5 milkát szabaditana fel...annyiért meg nem kapunk nála jobbat.
2014. 02. 28. 18:21
DM
jelenleg is megvan a létszám a támadófal részéről,hiszen sok újonc van és sokan itt töltötték a tavalyi szezont szerintem őket be lehetne vetni.csak 2.5 milka szerintem az is több,mint az a 10 millió dollár amit kidobunk az ablakon Mankins teljesítménye miatt.amúgy is szerintem nem kell itt nagy nevekre gondolni a draftnál,lesz itt megint OT,G,DT,QB,CB,S,valamint ha megnézzük lassan itt a szabad ügynök piac is,szóval minden lyukat be lehet foldozni :)
2014. 02. 28. 17:18
Gordon
Jajj, látom generálnád rendesen a needeket:-))
2014. 02. 28. 18:53
max350
Azért van aki normálisan gondolkodik....respect!!!!! Remélem, Aaron Hernandez is olvassa ezt a hírt a kóterban, ahová saját magát juttatta!!!!!

http://www.nemzetisport.hu/sportszelep/a-milliomos-nfl-es-sportboltban-fog-dolgozni-a-holt-idenyben-2318775
2014. 02. 28. 19:25
Gordon
Gregory cut, van isten, jöhet egy SS
2014. 02. 28. 19:45
sixt
+1
2014. 02. 28. 19:45
sixt
Cap casualty that saves about $2.3 million in space.
2014. 02. 28. 20:00
lolvin
2,85 milliót irnak máshol...nem mintha az a fél misi sokat számitana (na nekem legyen mondva, el tudnám dugni a párnám alá :) )
2014. 02. 28. 19:55
lolvin
Igy utólag őt se nagyon érte meg annó idehozni, pedig szezon közben még "pöttyös" is volt :)
2014. 02. 28. 21:36
BaP
Jöhet, de a FA piacról, nem draft ... Szerintem
Mitchel ( Pollard) please
2014. 02. 28. 19:29
DM
2014. 02. 28. 21:31
cescf4
akkor az SS-t is beírhatjuk a needek mellé, kemény Offseason elé néz a FO

CB*
WR*
TE
SS
C\G
DT*
DE

(a *-sokat házon belül úgy ahogy meg tudjuk oldani)
2014. 03. 01. 09:20
BaP
A draft első 2-3 embere volna jó, Ha-Ha Clinton-Dix, vagy Prior, esetleg Bailey, fe ezekről le fogunk csúszni.
Szerintem SS -t, jót, és nem annyira drágát, lehet hozni a FA piacról (és szerintem Adrian Wilsonnal se kell kalkuláljunk)
Persze az is igaz, sokan mondják, a Pats meglepetésre CB-t fog húzni az elején, de az is lehet, hogy elhozzuk Priort :)

Ez a FA tevékenység, és a mostani draft szerintem eldönti, lesz-e még bajnok Tom Brady. Ha ilyen lehetőségek mellett is megtaláljuk a módját egy elit D , és szolid O# összerakásának, az bravúr lesz, és megint SB contender lesz a Pats.

2014. 02. 28. 22:20
sixt
Rendesen beindultak az események a ligában. Nagy a jövés menés és röpködnek a tagek
2014. 02. 28. 22:25
DM
vele megoldhatnánk a DT posztot?

http://expatsfootball.com/posts/56636
2014. 02. 28. 23:21
loop80
Nagyon jó volna Pats-mezben látni!
Hozzászólás a(z) 2014-es NFL draft: tight endek II. rész bejegyzéshez