Menetrend

2016 NFL Draft: A legújabb Patrióták

2016. 05. 07. 00:51
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

Egy hete már, hogy véget ért a holtszezon legizgalmasabb része, a 2016-os NFL Draft, így eljött az ideje, hogy egy kicsit jobban megismerkedjünk a csapat legújabb tagjaival.


2. kör/ 60. választási jog

Cyrus Jones – CB, Alabama (5-10, 197)
jonesA csapat az első választásával a védelem hátsó részét kívánta megerősíteni, így esett a választás Cyrus Jones-ra. Belichick mindig is kedvelte az Alabamáról érkező játékosokat és ez ezúttal sincs másként. Jones azonnal átveheti Coleman helyét, mint 3. számú CB, aki a slot elkapók ellen védekezik a pályaközepén. Mivel a csapat a tavalyi évben a játékok 70%-ánál 3 CB-vel állt fel, már első évében komoly feladat várhat rá. A magassága miatt meggyűlhet a baja a robosztus elkapókkal. Fontos még megemlíteni, hogy kiváló visszahordónak bizonyult egyetemi évei alatt, 2015-ben 4 TD-t szerzett puntok visszahordása során, ezzel végleg leveheti ezt a terhet Edelman és Amendola válláról. Egyesek szerint összességében a Draft legjobb visszahordója került a csapathoz személyében.


3/78
Joe Thuney – OG, North Carolina State (6-5,304)
thuneyMondhatnánk, hogy csak a szokásos Belichick választás abban az értelemben, hogy rendkívül sokoldalú. Az egyetem alatt a támadófal mind az 5 pontján játszott, a tavalyi idény során az irányító vakoldalát védte. Egyes NFL csapatok szerint a legjobb teljesítményt centerként tudja majd nyújtani, így érdekes lesz figyelni a csatáját Andrews-szal és Stork-kal. Többek szerint NFL szinten nem lenne jó megoldás őt a fal szélén játszatni rövid karjai miatt, azonban ez nem jelent semmit, hiszen volt nekünk egy Matt Light-unk, akire ugyancsak ezt mondták. Scarnecchia minden bizonnyal örömmel dolgozik majd vele.


3/91
Jacoby Brissett – QB, North Carolina State (6-4, 231)
BrissettSokan meglepődtek, amikor a csapat a 3. körben irányítót választott, azonban Brady 4 meccses eltiltása miatt elengedhetetlen volt, hogy legyen a csapatnak egy 3. számú irányítója, aki nem csak az edzőtábor idejére érkezik. Belichick mindig hangoztatja, hogy a legfontosabb poszton sosem rossz egy 3. játékost is tartani. Testfelépítése tökéletesen illeszkedik az NFL elvárásaihoz. Erős karja van és lábon is képes megszerezni a szükséges yardokat, azonban passzpontosságban rengeteget kell még fejlődnie. Nem kész játékos, ezért tökéletes helyre került, Tom Brady mögött kitanulhatja a szakma minden csínját. Mentora, Bill Parcels a következőket nyilatkozta róla: „Ő egy Curtis Martin, Willie McGinest, Troy Brown típusú játékos. Efféle ember ő. Az a Teddy Bruschi féle, akik mind sikeresek voltak, nagyon hasonlít rájuk a magánéletben.”. Hozzátette: „Sosem tudhatod biztosan amíg nem látod a fal mögött, hogyan kommunikál, a legfelső szinten. De nagyon sokra tartom ezt a fiatalembert. Remek fickó. Nagyon okos. Nincs semmiféle személyiségbeli problémája. Nagyon határozott, elkötelezett és úgy gondolom, hogy tökéletes helyen lesz a Patriots-nál.”


3/96
Vincent Valentine – DT – Nebraska (6-4, 329)
ValentineAz NFL csapatvezetőket nagyon megosztotta Valentine. Egyesek úgy gondolták, hogy inkább a 7. kör környékén fog elkelni, mivel a kockázatosabb húzások közé tartozik. Volt aki megkérdőjelezte a munkamorálját. Mások viszont meggyőzőnek találták a nagytestű falembert, mondván a mérete és ereje miatt megéri a 3. körös cetlit. A játékos mindenesetre jó helyzetben van, nem kell azonnal a hátára vennie a csapatot, folyamatosan figyelhet, tanulhat az olyan játékosoktól, mint Alan Branch, Terrance Knighton vagy akár Malcom Brown.

4/112
Malcolm Mitchell – WR, Georgia (6-0, 198)
MitchellNolan Nawrocki Draft-elemző Hines Ward-hoz hasonlította Mitchellt, aki a Combine-on az 5. leggyorsabb 40 yardot futotta, ennek ellenére azt mondják, hogy nincs meg a kellő sebessége, hogy folyamatosan veszélyt jelentsen a pálya mélységében, illetve magassága miatt sem tekinthető a szélső elkapók prototípusának. Jól futja az útvonalakat, bár ezt szinte már meg sem kell említeni a Patriots elkapók kapcsán. Emellett robbanékony, gyorsan képes irányt váltani. Jól érzi a labda röppályáját és a lehető legmagasabban kapja el. Megbízható kezei vannak és nem ijed meg a nagy ütésektől sem. Edelman, Amendola és Hogan mögött a 4. számú elkapó pozícióért küzdhet meg a többiekkel.


6/208
Kamu Grugier-Hill – OLB, Eastern Illinois (6-2, 215)
HillA pehelysúlyú LB, aki Jimmy Garoppolo csapattársa volt az Easter Illinois-on, valószínűleg a speciális egységben harcolhatja majd ki a helyét a végső keretben. Súlya miatt valószínűtlen, hogy mint LB pályára kerülhet, ahhoz legalább 35 font izmot kéne pakolni magára, azonban sokan inkább SS-ként tudnák elképzelni az NFL-ben. További lehetőség lehet számára adott esetben egy Tavon Wilson féle szerep. Mindenesetre sebessége remek, átlagos robbanékonyság mellett.


6/214
Elandon Roberts – ILB, houston (6-0, 235)
Roberts88 szerelése a legtöbb volt a legutóbbi szezonban az egyetemi első osztályban. Tökéletes csapattárs és vezér. Inkább a futás megállításában jeleskedik. Ő is a speciális egységben harcolhatja majd ki magának a helyét.


6/221
Ted Karras – OG, Illinois (6-3,307)
Karras4 évig volt kezdő mint RG. Erős felsőtestét használja a védők blokkolására, lábmunkája gyenge, ugyanakkor a technikája jónak tűnt. Ennek következtében inkább a futásblokkolásban jeleskedhet és ezzel szerezhet magának helyet, azonban én nagyon meg lennék lepődve, ha ez összejönne neki.

7/225
Devin Lucien – WR, Arizona State (6-2, 195)
LucienMegfelelő magassága és sebessége van, azonban az irányváltásai nem az igaziak, le kell lassítania, hogy végrehajtsa a fordulást. Elkapás után egyből a célterületet veszi célba, képes egy rövid elkapást is nagyjátékká tenni. Combhajlító sérülése után az utolsó 3 mérkőzésén 534 elkapott yardo és 5 TD-t ért el. Szintén a 4. számú elkapó pozícióért harcolhat többek közt Keshawn Martin-nal, Mitchell-el és a többiekkel.


combine
Forrás és képek: nfl.com, ESPN Boston, patriots.com

Hozzászólások

2016. 05. 07. 01:49
Chatmansky
Köszi a cikket! Jobban vártam, mint gyerekkoromban az új "Szomszédokat" a tv-ben... :-) Nekem kifejezetten tetszik az új irányító. Igaz, ez egy highlight videó róla, de öröm nézni ahogy kimozog a zsebből és passzol, illetve zseniálisan fut. A mi "öreg" Tomunk nem ilyen, illetve a többiek a generációjából. (Már nem sokan vannak...) De be kell látni, hogy ez az új irány.
2016. 05. 07. 06:48
cspeti98
A mi Tomunk nem fut zseniálisan? Hogy mondhatsz ilyet a Gepárdról? :D

http://youtu.be/E087Tjz9ypg
2016. 05. 07. 09:03
Chatmansky
Pardon... :-) Ez inkább galopp. De abból a legszebb...
2016. 05. 07. 07:59
1976gabi
JONES nem tűnik lassúnak,és nem tojik be az árnyékától a képek szerint
2016. 05. 07. 08:37
lipi
Összességében nem volt ez rossz draft, sőt.
Az új Jones remélem tudja majd hozni slotban Arrington szintjét. (Ezt a modatot sem hittem, hogy leírom valaha...). Engem a leírása alapján Hobbsra emlékeztet. Needre jött, sokoldalú. Sexy pick :).
Mitchell a másik, akire nagy várakozással tekintek. Hátha ő lesz, aki végre megtöri a WR draft eddigi sikerességi tendenciáját.
A két vitatott választással kapcsolatban:
Brisett. Kellett egy qb. Gerappa az idény végével megy, 4 meccsig nem lesz TB, egy szem irányítőval meg nem lehet nekimenni egy meccsnek. A videók alapján nem teljesen fogalmatlan, állítólag van munkamorálja, és nem esik kétségbe, ha nyomás van rajta. Csere irányítótól nem kell több. Ha van egy kis szerencsénk sokat nem kell a pályán látni, ha esetéleg meg mégis, akkor JMD össze fogja annyira pakolni, hogy ne legyen gond. Ha csere irányító, akkor miért kellett a 3. körben kihúzni? Az nfl legfontosabb posztjára húztunk cserét. Az utóbbi években mindig a 2-3. kör környékén lőttünk csere irányítót, nem volt nagy meglepetés. Én kicsit tartottam tőle, hogy a második körünket lőjjük el rá...
Valentine: DL kérdésében megbízom az Öregben :). Ha ő azt mondja, hogy ő a mi emberünk, akkor ő az. Easley volt az egyetlen kivétel, igaz, ő fájdalmas, aki nem hozta DL-ben az elvárt szintet. Amúgy tök mindegy, hogy UDFA vagy 1. körös került a keze alá, kihozta belőle a maximumot.

Hiányérzet: RB. Blount a mellékelt ábra szerint marad a deklarált erőfutónk, amitől nem repkednek a fejem felett rózsaszín pillangók :s. (Szerintem egysíkú, könnyen kiszámítható játékos, aki max 2-3 yardot tud hozni és nincs benne a nagy játék veszélye). Lewis felépül, hoztunk egy ígéretes UDFA-t Lewis pótlására, de Blountnak még csak vetélytársa sincs. Az egyik hátsókörös pickel simán orvosolni lehett volna. Remélem ezt a hiányosságot majd a keretszűkítések során pótoljuk.
OT: Vékony és nem megfelelő minőségő a depth. Thuney meglátjuk hova kerül. Igazából miatta nem mondanám azt, hogy igazi hiányérzet hagy maga után a poszt.

Szumma: Elégedett vagyok. Nem volt olyan WTF húzás, amire nagyon felhúztam volna a szemöldököm és az első kör hiányát szépen maszkoltuk. Meg ne felejtsük el, hogy pár 6-7. körös pickel szereztünk egy jövő évi 4. köröset. A draft trade-je volt :).
2016. 05. 07. 09:40
Lucius
A külföldi szakírók is hasonlóképpen vélekednek. Én nem olvastam olyat, hogy valaki kifejezetten rossznak tartaná a Pats draftját.
2016. 05. 09. 15:47
hopi46
Az nfl honlapján C minősítést kaptunk, ami kb. közepes.
2016. 05. 09. 16:40
_Demetrius_
Első körös nélkül és még nem értett QB húzással ez várható volt!
2016. 05. 09. 21:14
cspeti98
Szinte minden évben C körül kapunk. Nem jelent semmit.
2016. 05. 07. 13:09
_Demetrius_
Szerintem is jó volt a draftunk!
Persze én elfogult vagyok, de...
Valakinek feltűnt a 3/91-es emberkének a mezszáma?
Nincsenek véletlenek! :)
2016. 05. 07. 17:23
DeXTeR
Mekkora lenne ha poénból odamenne a kapitányhoz hogy "figyi öreg, te nemsoká lépsz, addig add má' ide a 12es mezszámot, énis azt hordtam eddig" :D
Viccet félretéve, lehet tudni, mikor kapják meg a srácok a végleges számokat?
2016. 05. 07. 19:53
nem tudom mikor kapja meg mindenki, de elvileg Cyrus Jones a 24-esben fog jatszani, legalabbis egy intreju soran azt mondtak
2016. 05. 08. 00:23
_Demetrius_
A 24 az jó Ómen!!!
Legyen legalább annyira jó és egy darabig jók vagyunk ezen a poszton!!! :)
2016. 05. 09. 11:57
komzoz65
Az elkapóknak nem lesz könnyű keretben maradni, a 7. körben draftolt esetében egyenesen csoda számba menne, de ha megtörténik akármelyiküknél, az sokat sejtető lenne az idényünkre. Már így is elég szépek a kilátások, ha az újoncok közül beválna valamelyik, az már hab lenne a tortán.

Mi a véleményetek, Nate Washington bekerülhet a keretbe?
2016. 05. 09. 16:01
hopi46
Nem valószínű, ha az új fiú jó lesz. JE, Dola, Hogan, Martin(?) Mitchell(?) Nate(?). A kérdőjelesek közül szvsz egy marad, a többi PS vagy cut. (Persze Slater nem.)
Megdöbbentő lenne ha 5-en maradnának, hiszen TE-ünk is sok van és a futóink is elsősorban hibridek.
2016. 05. 09. 20:08
zozo692
Meglepődnék, ha csak négy wr marad a keretben. Ráadásul az általad említett négyből három inkább slot wr-nek tűnik.
2016. 05. 09. 21:12
hopi46
tuci-tuci szerint is 4 WR-ünk lesz+ persze Slater. Szeretném, ha megindokolnád, hogy miért lesz több az 53-ban és melyik egység "rovására". Kiváncsi vagyok az érveidre.
2016. 05. 09. 21:16
cspeti98
Szerintem is 5 WR lesz, mert abból a 4-ből 3 slot elkapó és ha Hogan megsérül nincs mélységi elkapónk, ráadásul láttuk tavaly, hogy milyen ha nincs célpontja Bradynek.
2016. 05. 09. 21:21
topin
Remélem K.Martin helyett valaki más fog rostert..

Jules,Amendola,Hogan,Mitchell,Nate és PS-be Lucien aki reményeim szerint hosszútávon oldja majd meg a mélységi elkapó posztot..
2016. 05. 09. 21:43
joeflame
Nem hinném hogy azért adtunk Martin nak szerződést hogy menjen a levesbe és szerintem lehet a meglepetés játékos is,a sémát ismeri,gyors(még mélységbe is odaérhet,mint ahogy volt rá pár példa tavaly is)meg voltam róla győződve hogy Dola helyett lesz a rosteren(de mégis maradt Dola)Szerintem az elején többet is lesz pályán mint Hogan..valahogy meglepetés szagot érzek a srácban idén :)
2016. 05. 09. 22:35
én személy szerint úgy értettem ezt, hogy Edelman, Amendola és Hogan számít az első 3 opciónak a WR-ek közt, rajtuk kívül mindenki azért fog küzdeni, hogy a 4. lehessen, ettől függetlenül lehet, hogy 5 WR + Slater megéli az 53-mat, bár tényleg rengeteg a minőségi elkapó TE és futó is jelenleg a keretben.
Egy biztos, nagy harc lesz a keretbe kerülésért az elkapók közt és most még a futókkal és TE-ekkel is meg kell küzdeniük.
Egyébként Mike Reiss szerint az Edelman, Amendola, Hogan, Mitchell 4-es biztosan bekerül az 53-mas keretbe, aztán kitudja... :D
2016. 05. 10. 01:35
hopi46
Természetesen minden lehet, meg annak az ellenkezője is. :D
Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy aki 5WR+Slater megoldásra tippel, az melyik más csapategység rovására gondolja.
2016. 05. 10. 11:11
Foherty
En is 5+1 WR-t tippelek. Szerintem, TE-bol lesz csak 3 (Gronk, Bennett, Harbor).
2016. 05. 10. 11:52
_Demetrius_
2016. 05. 10. 12:49
jövő hétre tervezek én egy saját 53-mas keret jóslatos cikket írni
2016. 05. 10. 13:01
hopi46
Várom! :D
2016. 05. 10. 15:55
Levis
2016. 05. 10. 13:11
zozo692
Szerintem ha azt elfogadottnak vesszük, hogy JE, Dola és Hogan különböző okok miatt, de 53-ban lesznek és melléjük csak egy wr-t képzelünk el, akkor a számokon kívül nagy bajban lehetünk. Nem tudom elképzelni, hogy azt a területet annyira feladjuk.
Másik dolog a sérülések. Edelman és Dola is 30+ éves lesz, megszámlálhatatlan ütéssel a testükön, egyre nehezebben bírják sérülés nélkül (én már Edelmanen is azt látom, hogy minden egyes ütközés után egyre nehezebben tápászkodik fel). Kapnak egy komolyabb ütést a 2. fordulóban és rögtön indulhat a kukatúrás. Nem hiszem.
5 valid wr- JE, Dola, Hogan, Mittchell, NW/Lucien/Martin (az utóbbi három esélysorrendben)
3 TE- Gronk, Bennett, Harbor
4 RB (1 erőfutó= Blount 1 mindenes= Bolden 2 hibrid= Lewis és White/Foster)
2016. 05. 10. 14:37
sztem Develin is ott lesz valahogy a roosteren
2016. 05. 10. 15:05
csasziqf
Nem akarok pesszimistanak tunni, de konnyen elofordulhat, hogy Lewis PUP listan kezd. Az maris 1 hely valakinek a 8(?)ik hetig.

Utoljara mikor vitt a csapat 2-nel tobb QB-t egesz evben? Talan meg 2000-ben mikor Brady jott....

NW konnyen elofordulhat, hogy kihullik mint Reggie Wayne tavaly. Martin jo munkasembernek tunt tavaly, szerintem iden is benne lesz a keretben.

En Slater miatt nem vagyok nyugodt. Ha Hogan (aki ha jol emlexem ugyanolyan spec team poszton van mint Slater) jool teljesit eloszezonban spec team tagjakent, konnyen lehet hogy Slater lapat. BB nem szivbajos, akkor sem ha csapat kapitanyokat kell kirakni. Bar teny ami teny Slater nagyon nagyon jo abban amit csinal.

Lesz itt meg meglepetes szerintem.
2016. 05. 10. 16:47
ha jól rémlik Mallett rookie évében itt volt még Hoyer
2016. 05. 10. 15:09
hopi46
Hát Nate 32 éves!
Egyébként a sérülés nem feltétlenül "korfüggő" (ld. Dobson, Boyce, Lewis stb.), talán inkább a snap-számtól és a kockáztatásoktól (pl. JE, Lewis) függ.
A "számokon kívül"- ügy (szvsz "misztikum) nem igazán komoly, nézd meg pl.Gronk jó néhány TD-jét. Csak extra klasszis és magas szélső elkapót lehet igazán rendszeresen a számokon kívülre "küldeni", és ha extra klasszis a CB már kockázatos is. (Ilyen WR pedig csak 6-7 van a ligában, nálunk utoljára Moss volt ilyen.) Moss óta azért nyertünk néhány mérkőzést a "számokon kívül" nélkül is. :-)
2016. 05. 10. 16:37
topin
ez így szépen hangzik, de mint a Broncos is tette simán feljebb jön a védelem, aztán mivel a számokon kívül nincs még egy postagalamb sem, így a nagy forgalomban egyetlen szabad emberünk sem lesz..majd mehet a szélen mély passz egy futónak, hátha..ennél azért nagyobb eséllyel kecsegtet az egész játékunk, ha tudjuk nyújtani, szélesíteni a pályát már a snap előtti felállással is..

Martinnál meg nagyobb potenciál van Lucienben szerintem és hiába szimpi valaki, ha érdemben nem tud hozzátenni a csapathoz..márpedig ha mindenki egészséges, akkor nem látom Martin hol kerül pályára..akkor inkább jöjjön helyette valaki olyan, aki valós megoldás lehet akár hosszabb távon is, még ha idén keveset is használjuk. Martin féle 5. wr-t bármikor lehet szerezni olcsón..
2016. 05. 10. 17:13
zozo692
A sérülés nem korfüggő(nem is volt ilyen célzata a mondatomnak), ez igaz, de ha valaki éveken keresztül olyanokat és akkorákat kap, mint Edelman, az egy idő után ráteszi a bélyeget a teljesítményre (sebesség, koncentráció stb.), talán erre a legjobb példa Welker esete.
Nem kell misztifikálni a pálya szélét, de nagyon jó példát hoztál fel: amikor Moss itt volt (és úgy volt itt, hogy előtte elég mélyen volt a karrierje), egyetlen szájbatekert szürreális snap-re (Eli, Harrison, Tyree... emlékszünk?) voltunk a történelmi szezontól. Ennyit jelent, ha 1) Tom Brady a qb 2) szét tudod húzni a pályát egy klasszissal.
A Moss szintjéhez csak a Macbook-Commodore 64 hasonlattal párhuzamba állítható LaFell példát már nem is mondom, hiszen ott meg egyenesen SB-t nyertünk.
2016. 05. 10. 21:45
hopi46
Hát se Bryant, se Fitzgerald, se Brown, se Green, se Megatron nem nyert SB-t és...Moss SE! Pedig folyton a "számokon kívül" vannak/voltak.
De tiszteletben tartom a mások véleményét.
Egyébként sajnos a felkészülések és az előszezon során legalább 4-5 sérülésre lehet számítani, úgyhogy minden lehetséges. Közel 4 hónap van még (:-()!
2016. 05. 11. 08:27
zozo692
A hozzászólásod első fele terelés, semmi más. Senki nem állítja, hogy a klasszis elkapónak automatikusan jár az SB győzelem.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy az elmúlt 11 évben mi is csak akkor nyertünk, amikor volt egy közepes, akkor még megbízható elkapó a szélen. Lehet, hogy véletlen volt.
2016. 05. 11. 09:36
komzoz65
Köszönöm a sok választ, meglátjuk.
2016. 05. 10. 07:04
csasziqf
Bostic elcserelve a Lions-al. Hetedik koros pick-ert 2017ben.
Plus jott egy uj DL. Anthony Johnson.
2016. 05. 10. 10:35
lynyrd
Akkor letrade volt idei 6.-ról jövő évi 7. körre :-)
2016. 05. 10. 22:36
max350
2016. 05. 11. 21:48
takirob69
Edelman-nak műtétje volt:
"Saw Julian Edelman this afternoon with a walking boot on his left foot as he left Gillette Stadium. Per @AdamSchefter, he just had surgery."
2016. 05. 13. 00:56
hopi46
Az NFL honlapján van egy "pontozásos" draftértékelés, mi 32.-ek azaz utolsók vagyunk. (A Titans az első.)
No comment.
Hozzászólás a(z) 2016 NFL Draft: A legújabb Patrióták bejegyzéshez