Menetrend

5 fontos kérdés a Patriots rosterépítésével kapcsolatban

2018. 03. 06. 15:04
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Hírek

A legnagyobb személyi kérdések, amelyeket a Patriots-nak meg kell oldania a közeljövőben:

1. Mi a helyzet Gronk-kal?

Gronk

Ha Rob Gronkowski visszatér a következő szezonra, akkor a Patriots marad az AFC legjobb csapata, függetlenül attól, hogy mi fog történni a szabadügynökpiac nyitása után vagy a drafton. Az a jelenlegi helyzet, hogy a Patriots még mindig nem tudja, hogy a játékos visszavonulna-e vagy sem. Lehetséges, hogy a játékos csupán csak fizetésemelést akar elérni, mivel 2018-ban kevesebb volt a fizetése (9 millió dollár), mint 2017-ben (10.75 millió dollár). De ha a visszavonulásról szóló hírnek van alapja és ennek a hátterében a játékos fizetése áll, akkor ezt a csapatnak a megfelelő módon kell kezelnie. Ha pénzt akar a játékos, akkor meg kell őt kínálni egy fizetésemeléssel. Ha pedig a visszavonulás gondolatának más okai vannak, akkor a játékos megnyugtatására kell törekedniük. Bármi is legyen a helyzet, a Patriots-nak március 14-ig határozott választ kell kapni a játékostól, mert akkor aktiválódik Martellus Bennett 2 milliós roster bónusza és ekkor kezdődik a szabadügynökpiaci őrület is. Ha Gronk nem fog visszatérni, akkor csapatnak tudnia kell, hogy mit kell tennie Bennett-tel vagy célba vegyenek-e más szabadügynököket (Pl.: Trey Burton, Jimmy Graham vagy Tyler Eifert)

2. Ki lesz a kezdő baloldali tackle?

Soldier


A visszavonulásról szóló pletykák ellenére, Nate Solder mégis folytatja az NFL karrierjét és évente akár 13 millió dolláros ajánlatokat is kaphat.  Solder vissza akar térni a Patriots-hoz és ebből az indokból kifolyólag engedékenyebb lehet a csapat felé, ha a csapat ajánlata versenyképesnek bizonyul. Ez több mozgásteret adhat a csapatnak a további szerződéskel kapcsolatban. Solder mellett a csere tackel-ök, LaAdrian Waddle és Cameron Felming is szabadügynök lesz, emiatt a csapatnak eléggé korlátozottak a lehetőségei Solder szerződésével kapcsolatban. Plusz tényező Solder megtartása mellett, hogy Belichick sosem draftolt úgy jövőbeli tackle-t, hogy egyből bedobja őt a mélyvízbe. (Matt Light, Sebastian Vollmer és Solder is csak sérülés miatt kerülhettek pályára kezdőként az első szezonjukban). Az igazi kérdés a szerződés számairól szól. Vajon Solder el fog-e fogadni olyan szerződést, ami 2 éves 28 milliós tartalommal vagy 4 évre szól és 52 milliót tartalmaz? Mindenesetre Patriots-nak valamivel meg kell győznie őt, hogy a csapatnál maradjon.

3. Melyi skill pozíciós játékosok hajtanak a "nagy pénzre"?

Amendola

Dion Lewis, Rex Burkhead és Danny Amendola nagy érdeklődést kaptak a múlt héten. Lewis minden bizonnyal elhagyja a csapatot, hiszen rengetegen érdeklődnek utána és akár 3 éves 18 milliós szerződést is kínálhatnak neki az érdeklődő csapatok. Lewis-t bosszantotta, hogy a Super Bowl-on mellőzték a használatát, ezért nem valószínű, hogy engedményt tenne a csapat felé a szerződésének tárgyalása során. Burkhead ebben az évben legalább öt sérülés miatt hiányzott a pályáról, de ő igazi sokoldalú fegyver, ha egészséges. Valószínűleg vele nem lesz nehéz az új szerződés megkötése, hiszen az ő ügynöke egyben Belichick ügynöke is. Amendola körül felpezsdült az élet miután kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a rájátszásban. Ezzel a teljesítménnyel több csapat figyelmét is felkeltett az elkapó. Amendola az utóbbi három évben 10 millós fizetéscsökkentésbe is belement annak érdekében, hogy a csapatnál maradjon. Most úgy tűnik, hogy eljött az ideje annak, hogy a csapat visszaadja a szívességet amit a játékos tett az elmúlt években, ha a Patriots-nál akarják tartani Tom Brady kedvenc csapattársainak egyikét. Amendola valószínűleg legalább két éves szerződést fog kapni, csak az a kérdés, hogy egy 6 milliós vagy egy 10 milliós szerződésre lesz-e szükség, hogy aláírja ezt.

4. Valódi az érdeklődés a veterán cornerback-ek iránt?

Malcolm Butler távozása borítékolható, de ezek után hogyan tovább? A Patriots-nak ott van Stephon GilmoreEric Rowe, Jonathan Jones és Cryus Jones a rosteren, de szükség van arra, hogy mélyítsék az egységet új versenytársakkal. Ami a cornerback-eket illet, a Pats a múltban nagyobb sikereket ért el a szabadügynök piacon mint a draftolt játékosokkal. Tehát nem meglepő, hogy a csapat figyelemmel kíséri Aqib Talib és Richard Sherman helyzetét, akik után Belichick élénken érdeklődik. A Broncos-t szorítja az idő Talib trade-del kapcsolatban. Nagy valószínűséggel a játékos szabadügynök lesz a következő héten. Azonban nem kell aggódni a játékos viselkedésével kapcsolatban, hiszen abban a két évben amikor a Patriots-ban szerepelt, mintacsapattárs volt. Sherman megszerzése több időt vehet igénybe, hiszen a Seattle-nél meg akarják várni a játékos fizikai felmérését, mielőtt megállapítják a cornerback ellenértékét. Sherman, akinek megrepedt az Achiles-ín a lábában, májusban kezdi el a futásokat, így a Patriots nem teheti őt elsőszámú kiszemeltté, hiszen ezzel kockáztatnák a kijelölt célok elérését. Hacsak nem tudnak valamit persze a játékossal kapcsolatban.

 5. Lesz olyan irányító akit a Patriots aktívan fog keresni?

Irányító

A Patriots nem tűnt úgy, hogy az előző hét során keresné a találkozást a draft kiemelkedő irányítóival. Még mindig megtehetik ezt a pro day-eken, az egyetemen szerevezett privát edzéseken vagy a jövőbeli találkozókon a Gillette Stadionban, amikből ott még sokat tanulhatnak. Még mindig emlékeszünk arra, hogy mennyire aktívan keresték fel a 2014-es draft irányítóit, mielőtt Jimmy Garoppolo-t ledraftolták. Azonban előfordulhat, hogy  csapat feltradelhet vagy marad a helyén, hogy egy korai draftpick-et felhasználjanak Baker Mayfield, Lamar Jackson, Mason Rudolph, Luke Falk, Kyle Lauletta, Kurt Benkert irányítókra vagy bárki másra. Az idei irányítókínálat eléggé érdekes évfolyam, és a Patriots-nak szüksége van arra, hogy megtalálja a megfelelő játékost, függetlenül attól, hogy hányadik helyen fogják őt draftolni.

 

Forrás: Boston Herald 

Hozzászólások

2018. 03. 06. 15:58
hopi46
Most már kivárjuk azt a néhány napot, aztán durr bele.
(Nem kötözködésből, de legyen simán Solder)
Köszi a cikket!
2018. 03. 06. 16:36
balimate
Köszi!Javítottam
2018. 03. 06. 16:36
max350
Ha, már a jövőről van szó...
Rossz a Vodafone reklámja! Helyesen:
A jövő izgalmas.
Brady?
2018. 03. 06. 17:55
InfiniteLoop
Szerintem BB nem ad nagy pénzt (12+Milla) 30 körüli CB-nek, főleg azért, mert az önmagában a fizujuk több, mint a rendelkezésre álló cap space. És ez csak egy ember.
Graham helyett meg inkább megtartja Bennettet, mert egyfelől ismeri, másfelől 1-1,5 millával olcsóbb (és akkor még simán lehet, hogy átstrukturáltatják a fizuját)
A nagy kérdés inkább az, hogy melyik meglepetés nagy név fog távozni.
2018. 03. 06. 18:25
balimate
Arról nem is beszélve hogy Graham nem tud blokkolni,ez pedig elvàràs a csapatnàl.
2018. 03. 06. 18:53
hopi46
Chad Reuter NFL szakíró 4 körös mock draftjának Pats-es "jelöltjei":

31. Josh Jackson CB Iowa
43. Kolton Miller OT UCLA (de jó lenne!)
63. De'Shawn Hand DE Alabama
95. Chase Litton QB Marshall (???)
136.John Kelly RB Tennessee
2018. 03. 06. 18:56
hopi46
Ja még: szerinte Lauletta-t ellopja a 91. pick-el a Saints. :)
2018. 03. 06. 20:28
bence020
Ha Lauletta jön akkor a második körben el kell hozni vagy a kevésbé reális feltrade marad
2018. 03. 07. 08:13
Tomk@
Hopi Lb-t nem jósolnak hozzánk? Az sem ártana.
2018. 03. 07. 11:17
hopi46
A "mérvadó" NFL.com "jósok" közül:
Jeremiah:
1. kör 31. pick: Harold Landry OLB Boston
A többi 5 is védőt tesz az első körbe 3 CB, 1 S, 1 DT
2018. 03. 06. 21:14
cspeti98
Azért az szép, hogy szakértőként sikerült a top játékosok közül legkevésbé “system fit” CB-t beírni 1/31-re. :D Nyakamat tenném rá, hogy Jackson nem köt ki nálunk.
2018. 03. 07. 11:24
hopi46
A többi "jós" 31. pick-re javasolt CB-ei:
Mike Hughes UCF
Isaiah Oliver Colorado

2018. 03. 07. 11:34
cspeti98
Ők már értelmes pickek lennének, mindketten jók emberezésben és futás ellen is jók és még melléjük beírnám Quenton Meekset, mint lehetséges CB jelöltet. Hughesnak nagyon örülnék, ugyanúgy a kedvenc egyetemi csapatomból jönne, mint Griffin.
2018. 03. 06. 22:50
boarder20
Lauletta-ról azt olvastam hogy gyenge a karja és ha első szándékból nem találja meg a célpontot akkor nem éppen teljesít fényesen!
2018. 03. 07. 12:35
hopi46
Nem azonnal kell! Kérdés, mennyire "tanítható"? Na meg ott a lacross...:)
2018. 03. 07. 19:16
boarder20
Majd kap "vitaminokat" és jó lesz az :D
2018. 03. 07. 19:16
boarder20
Majd kap "vitaminokat" és jó lesz az :D
Hozzászólás a(z) 5 fontos kérdés a Patriots rosterépítésével kapcsolatban bejegyzéshez