Menetrend

5 változás a csapatban a Jets decemberi legyőzése óta

2011. 01. 11. 16:56
Szerző: GRAFI
Kategória: Cikkek
Azon kívül, hogy Brandon Spikes visszatérhet az NFL által kiszabott 4-meccses eltiltásából, nézzük azt az 5 jelentősebb változást a New York Jets felett aratott, 45-3-as győzelem óta, ami kihathat a vasárnapi összecsapásra a két csapat között.
1. Ron Brace IR-re kerülése. A másodéves defensive lineman left end-ként játszott a 3-4-es felállásoknál a december 6-ai mérkőzésen. 25 snap-et töltött a pályán, és bár nem teljesített kiemelkedően, a méretének és az erejének köszönhetően ő volt az egyik kulcselem az erős Jets támadósor ellen. Az újonc szabadügynök, Kyle Love az elmúlt hetekben egyre több játékidőt kapott harmadik falemberként, és úgy tűnik, hogy a legjobb úton halad affelé, hogy az első sorhoz csatlakozhasson. 2. Eric Moore felbukkanása. Az UFL-ből (United Football League) érkező játékos 3 nappal a mérkőzés előtt írt alá a csapathoz, és nem is lépett pályára. Azóta több különböző pozícióban is feltűnt a pályám - outside linebacker-ként a 3-4 formációban, defensive end-ként a 4 lineman-es felállásoknál, és defensive end-ként is játszott néhány 3-4-es felállásnál. Négy mérkőzés alatt, két sack, két kiharcolt fumble és egy fumble recovery fűződött a nevéhez. 3. Myron Pryor visszatérése a sérülésből/Landon Cohen szerepének variálása. A legjobban használható sub rusherünk, Pryor inaktív volt dec. 6-án egy hátsérülés miatt. Az alapszakasz zárómeccsén tért vissza és a sub package-os felállásoknál volt pályán, hogy segítse a többi olyan linemen munkáját az első- vagy második-kisérletes szituációkban, mint a veteran Gerard Warren. Cohen december 22-én került a csapathoz, és hasonló felállásoknál játszott, szintén sub rusher szerepkörben. 4. Jermaine Cunningham játékidejének csökkentése. Az újonc külső linebacker 65 spapből 61-nél volt a pályán december 6-án a Jets elleni összecsapáson. Az azt követő 4 mérkőzésen -- amiből egyet sérülés miatt kihagyott -- összesen 63 snapet volt a pályán. Azóta néhány edzést is kihagyott, és az egészségi állapota határozhatja meg a további szereplését. 5. Chung visszatérése a depth chart tetejére. A safety, Patrick Chung alig 26 snap-et töltött a pályán december 6-án, amikor a cornerback Darius Butler játszott az extra defensive back szerepében a sub package felállásoknál. Azóta viszont ő volt a legtöbbet a pályán safety-ként, és a teljesítményével ismét bebetonozta magát a pozíciós lista tetején. Mike Reiss blogbejegyzése alapján

Hozzászólások

2011. 01. 11. 18:09
lolvin
Wilfork azt hiszem ezen a meccsen sem fog sokat pihenni, kulcs kérdés,h meg tudjuk-e állitani a futást...amit a második félidőben játszott a Colts ellen a Jets az valami iszonyatos volt, ha ellenünk is igy tudnak majd futni akkor nagyon nehéz meccs lesz, kétséges végeredménnyel, ez a Jets egyetlen esélye ha mi nem verjük meg saját magunkat!
2011. 01. 11. 18:35
crazyhungary
Gyerekek közös meccsnézés topikot ajánlom figyelmetekbe, ne hagyjuk veszni ezt a nagy lehetőséget.Go Pats.
2011. 01. 11. 19:20
szeder
2011. 01. 11. 22:17
Chung jelenléte részben ellensúlyozhatja a front7 sérülések miatt hiányosságait a futás ellen. Azért a Wilfork, Warren, Spikes, Mayo négyszöggel túl nagy baj nem lehet. Akármilyen hosszú, óragyilkos támadásokat is vezethetnek, ameddig a védelem a hátát akár gólvonalnak támasztva harcol, és mezőnygólon tartja őket. Amilyen hektikus Sanchez passzjátéka mostanában, az egyből TD-t jelentő 30-40+ yardos játékokat nem szabad beszívni, és akkor nagy baj nem lehet.
2011. 01. 11. 22:30
lolvin
DoM

Jó, h megint itt vagy!
2011. 01. 11. 22:38
DoM: nagyon igazad van. pont nemrég ecsetelte ugyanezt Troy Brown twitteren. Hogy lehet h a Colts ellen jól tudtak futni LT-ék, de ott méretre kisebb DL emberek vannak, mint nálunk... ellenünk már nem fog így menni, az biztos (szerinte).

Én is úgy gondolom h ez lesz a kulcs, h a futást mennyire tudjuk megtartani és h az O mennyire tudja szétkapni a Jets védelmét. Ha ez a kettő menni fog, akkor nehezen tudom elképzelni JELENLEG h Sanchez megverjen egy Brady vezette O-t levegőben...
2011. 01. 12. 09:53
Bár Sanchez nem éppen a legalkalmasabb QB ehhez, de mi van, ha Rex váratlan húzásként éppen a passzjátékra helyezi a hangsúlyt? Elég kicsi rá az esély, de mégis...
Ha az elején sikerül megnyugtató vezetést szerezni (+10, 14 pont), szerintem nem lehet baj, akkor aztán jöhetnek a futásaikkal, pláne az egyre jobban elkapkodott passzokkal ;)
Én valahogy attól tartok a legjobban, hogy az elején idegesítő és demoralizáló hibáinkból szereznek pontokat (ld. Browns meccs), és aztán megölik a játékot... ne így legyen!
Go Pats!!! Ha kezdenénk, egy Tate kick return TD-től azért megnyugodnék mindjárt az elején :D
2011. 01. 12. 10:47
tomi-tomi
pirko

"Bár Sanchez nem éppen a legalkalmasabb QB ehhez, de mi van, ha Rex váratlan húzásként éppen a passzjátékra helyezi a hangsúlyt?"
Pont ezt csinálták decemberben, no huddle-lal súlyosbítva. Elég meglepő lenne, ha még egyszer megpróbálnák.
2011. 01. 12. 10:51
Aic
Pats O és Jets D között nagyobb a képességbeli különbség mint a Jets O és Pats D között. Lényegesen. Ez nekünk nagyon kedvező lehet, viszont az NFL nem az a liga ahol ez egyértelműen ki is jön. Pláne nem egy meccsen. Pláne nem a playoffban. Pláne nem a mi fiatal csapatunkkal. A lehetőségek mindenesetre adottak, csak ki kell őket használni.
2011. 01. 12. 12:26
Ha egy irányító éves szinten 54.8 százalékos pontossággal passzolt, és ehhez 6.5 yard járult kísérletenként (17:13 TD:INT aránnyal), akkor elég kicsi az esélye, hogy meccsdöntő tényező lehet a jó játéka, és bárkit is szétdobálna.

A többi, még állva maradt AFC irányító (bónusznak, ha P. Manning ellen kellene játszani):

Tom Brady - 65.9% 7.9 y/kísérlet 36 TD 4 INT
Joe Flacco - 62.6% 7.4 y/k 25 TD 10 INT
Ben Roethlisberger - 61.7% 8.2 y/k 17 TD 5 INT
Peyton Manning - 66.3% 6.9 y/k 33 TD 17 INT

Jelentős különbség. Ahogy másik oldalon írtam - A "védelem nyeri a Super Bowlt" elcsépelt, agyonhasznált kifejezés mellett, akitől a rájátszásban félni kell, az a franchise QB, aki "egyedül" is képes megverni bárkit. Ettől még megnyerheti Sanchez is ezt a meccset (AJ Feeley is tűnt MVP-nak ellenünk még nem is olyan régen), de ennek jóval kisebb a jelentősége, mint a többi csapat QB-ja esetében.
2011. 01. 12. 12:40
vpi
Arra semmiképp nem számítok, hogy 45-3 lesz megint.

Szerintem a meccs kulcsa, hogy ne menjen el 2TD+ ra a Jets az első félidőben. Onnan még felállunk, de ha nagyobb a különbség akkor olyan önbizalma lesz a Jets-nek, hogy behúzzák. Ráadásul a Gillette-ben eléggé elkényeztetett közönség van, akik hamar türelmetlen boozásba kezd ahelyett, hogy segítenének fordítani.
2011. 01. 12. 12:50
Sokan örültünk neki, hogy Spikes visszatér a héten. Pár napja olvastam egy BB interjút a neten, ahol pont róla beszél. Nem annyira rózsás a helyzet, mint szeretnénk. Ugyanis azt mondta, hogy látszik rajta a kihagyás, de persze bízik benne, hogy visszatér a jó formája. Ebből kiindulva, lehet, hogy tényleg Guyton lesz a kezdő és Spikes majd cserének jön be az első meccsen. Ezt csak a futás elleni védekezés miatt írtam :)

Ettől független, vernünk kell a Jets-et (most csak ezt a hetet nézem). Nem érdekel semmi stat, mert az nem mindig hű. Sokkal jobb a csapat, mint a Jets (vagy mint bármely más). Ennyi!
2011. 01. 12. 17:32
temp
Danna: a Colts ellen valószínűleg Woodhead is játszhatna short yard-power backet, szóval ez nem nagy újdonság :P
2011. 01. 13. 09:43
8. tomi-tomi

Hát, csakis meglepő dolgokkal lehet meglepni valakit :D Persze a meglepetés lehet pozitív is ;)
Hozzászólás a(z) 5 változás a csapatban a Jets decemberi legyőzése óta bejegyzéshez