Menetrend

A barátságos Belichick

2015. 10. 02. 14:54
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

Bár a Spygate és Deflategate botrányok miatt Bill Belichicket sokan egy aljas és a szabályokat áthágó embernek tartják, volt játékosai most kis betekintést engednek a Patriots edzőjének barátságosabb, gyengédebb felébe.

Lawyer Milloy például Belichick gyönyörű hotelszobáját vehette át, miután a safety panaszkodott, saját, eredeti szobája szűkös méreteire a XXXVI Super Bowl előtt.

A keddi „The Peter Schrager Podcast”-ban pedig a korábbi Denver Broncos safety, John Lynch mesélt róla, hogyan próbálta őt Belichick megszerezni, miután kiderült a Denver akkori edzője, Mike Shanahan vissza akar vonulni. Nem sokkal a hír megjelenése után csörgött is a telefon.

„A következő dolog amire emlékszem, hogy Bill Belichick elkezdett hívogatni. Minden áldott nap, még edzések között is. „Na mit gondolsz?” kérdezte ilyenkor mindig. Mindenféléről beszélgettünk, a gyerekeimről vagy bármi másról. Érted, minden nap hívott.”

Persze azért footballról is volt szó kettejük között.

„Belekezdett egy határozott marketingbe, nem volt túlzottan agresszív, de körülbelül ilyenek voltak: „John, ezt már 4 éve meg kellett volna tennünk, amikor a Denverbe mentél. A következő lenne a szereped…”. Nickel pozícióba képzelt el engem, átmenet a linebacker és a safety között. Úgy tervezték, hogy a base felállásukban állandóan fognak egy nickelt alkalmazni. Lényegében mindenféle érezhető nyomás nélkül, de minden nap beszéltünk.”

És a taktika bejött.

„Bill Belichick nem fog magamra hagyni és ez jó érzés” – mondta Lynch egyszer a feleségének.

Lynch, aki most NFL szakkommentátor a FOX-nál, 2008-ban csatlakozott a Patriotshoz az edzőtáborban és az első héten már benn is volt a keretben. Bár Belichick hízelgő hívásai elhozták őt New Englandbe, mégsem tartották a pályán. Saját bevallása szerint, miután eljött Denverből, Lynchben megváltozott valami és ezt a new england-i remek edzőtábor sem volt képes visszafordítani – eldöntötte, hogy befejezi a játékot és visszavonul.

De Belichick, ahogy az ESPN „Outside The Lines” riportjából is kiderül, nem hagyta csak úgy szó nélkül elmenni a játékost. Bill Belichick a fehér táblához hívta Lynchet és folyamatosan Monte Kiffinről kérdezte a safety-t, aki a Tampa Bay-nél volt az edzője. És bár sokan megkérdőjelezik Belichick sportszerűségét és érdeklődését, úgy tűnik ő mégis egy olyan edző, aki bárkitől hajlandó tanulni, legyen az akár az egyik játékosa.

„Igazán különleges kapcsolatunk volt. Sokszor viccelődtem vele, hogy az agyamat akarja megszerezni. Mindig nagy csodálója volt Monte Kiffin munkásságának és annak amit mi annak idején lenn, Tampa-ban csináltunk vele. Sokszor hívott oda a táblához és nekem szegezte a kérdést, hogy „Rendben, most mutasd meg nekem, hogy Monte Kiffin mit csinálna ebben a helyzetben”. Mondtam is neki, hogy az egyetlen dolog ami miatt engem a csapathoz hozott, hogy minden tudásomat kifacsarja Monte Kiffinről. De a vele töltött idő nagyon jó volt és azóta is jó kapcsolatban vagyunk.”

forrás: www.boston.com

Hozzászólások

2015. 10. 02. 15:19
DeXTeR
Lehet szeretni, utálni Bill-t (valszeg itt persze mindenki szereti, köztük énis :) ) De azt elkell ismerni, hogy ahoz hogy ilyen sikeres legyél egy sportban, akár edzőként, akár játékosként, egy mániákusnak, egy eszeveszett bolondnak kell lenned, aki a 24 órából 25-öt ennek a sportnak szentel! Ez teszi Billt, -szerintem- a jelenlegi liga legjobb edzőjévé! Ha kell erőszakos, ha kell elfogadja a jobbtól a tanultakat, ha kell makacs stb... a legjobb! ;)
2015. 10. 03. 01:12
Levis
2015. 10. 03. 15:42
boarder20
Az évek, a rutin, meg alapból erre született :)
2015. 10. 03. 19:03
hopi46
BB-t kedvelem és a liga legjobb főedzőjének tartom, de szvsz ez, az egyébként jó Lynch-story, nem a barátságosságát bizonyítja, hanem a céltudatosságát, "tudásvágyát", megszállottságát. (A szoba átengedése is elsősorban a céltudatosságot sugalja.)
Mindenesetre valószínűleg sokkal barátságosabb a játékosaival, mint a sajtóval. :D
2015. 10. 03. 21:19
cspeti98
http://pats.hu/a-belistrator
Azért a játékosokkal se olyan barátságos :D
2015. 10. 04. 12:29
hopi46
Hát úgy néz ki, ez is kicsit változott! A legutóbbi GameDay műsorban, a pats-es részben többször mutatták a bemikrofonozott BB-t, aki az éppen levonuló csapatrész több játékosához "good job" szavakkal fordult, pacsizott, sőt barátságosan (!) Cannon fenekét is megpaskolta.
2015. 10. 04. 13:36
Aki Mona Lisa Vito (Vinny az 1ügyű) utalásokkal képes deflategate ügyben sajtótájékoztatót tartani, rossz ember nem lehet!
2015. 10. 04. 18:13
narbony78
Gyerekek ki kell mondani, hogy ha a csapat nem teszi magának nehézzé a dolgokat, a sorsolásunk nem tűnik nehéznek. Én kizárólag a Jetstől tartok egy kicsit a csoporton belül, de itt is főleg a sérülések miatt, illetve a Denver elleni meccs megint rangadónak ígérkezik. A többi hozható, látva az ellenfeleket...
2015. 10. 04. 20:12
loop80
Így igaz. De a szezon csak a PO-ban kezdődik, ne feledd! ;)
Hozzászólás a(z) A barátságos Belichick bejegyzéshez