Menetrend

A Belistrator

2012. 02. 02. 10:34
Szerző: _bb
Kategória: Cikkek
A korábbi Belichick extra avagy a Varázsló után remélhetőleg ez a puzzle darab is segít teljesebbé tenni a kirakóst, s így közelebbről megismerni a New England Patriots vezetőedzőjét, Bill Belichicket:

2011. Dec. 12.

A New England Patriots safetyje, James Ihedigbo a székében kucorgott, próbálva amennyire csak lehet összehúzni magát, és beolvadni a csapattársai közé. Tudta, mi következik. Bill Belichick edző lekattintotta a villanyt és pörgetni kezdte a filmet. "Szóval most egy double reverse-t ["dupla visszafordító futójáték"] fogunk megtekinteni." - mondta Belichick, amint belekezdett a szokásos heti videóelemzésbe, melynek hatására, ahogy a csapat korábbi linebackere, Mike Vrabel jókedvűen felfedte, kiérdemelte a "The Belistrator" becenevet. A játék a kivetítőn fájdalmasan ismerős volt. Csupán egy nappal korábban történt, hogy a Patriots 34-27-re felülkerekedett a Washington Redskins csapatán, de csak azt követően, hogy a Redskins támadókoordinátora, Kyle Shanahan megszivatta a Patriotst, mikor egy double reverse-t hívott. Az irányító, Rex Grossman átadta a labdát a futójának, Roy Helunak, aki odalöbbölte azt az elkapó Brandon Banksnek, aki egy 49-yardos touchdownt dobott a célterületre érintetlenül befutó Santana Mossnak.

"Ahogy itt tisztán kivehető, - mondta Belichick, miközben kínzó vánszorgásra lassította a filmet - ez az a pont, ahol Ihedigbot megverik." Ihedigbo, tovább süllyedve a székében kényelmetlenül fészkelődött, miközben az edzője a teljesítményét ecsetelte. ("Cover 2-ben futtaták a double reverse-t, én meg ráharaptam a csalira, és ráfáztam. Rajtam ment el a coverage." - kesergett később Ihedigbo.) "Szóval ez az, ahogy NEM védekezünk a double reverse esetén." - folytatta Belichick, amint újra lejátszotta. És újra. És újra, meg újra. "Jó, legalább ezen is túlvagyok." - sóhajtott a Patriotsnál első évét taposó Ihedigbo, mikor Belichick végre továbblépett az eseten. A barátai a secondaryben röhögésben törtek ki. "James, - közölte vele az egyik csapattársa - még csak most kezdődik." "És igazuk volt." - erősítette meg később Ihedigbo. "Bill még hetekig elővette a filmet. Folyton felhozta valamiért: 'Most figyeljétek, ez az, amikor Ihedigbo bent ragadt.' "Egy idő után általánosabbá vált. Olyasmi lett, mint 'Hékás, lehet, hogy ezen a héten találkozunk egy double reverse-szel, mint anno a Washington ellen'. És ott vagyok én, fenn a kivetítőn, megint csak rosszul helyezkedve."

Senki sincs biztonságban. A Belistrator a megaláztatás egyenlő esélyeit biztosítja mindenkinek. Nem érdekli, hogy egy fiatal safety vagy épp egy első körös Hall of Fame esélyes kerül terítékre. Ha elszúrod, számon fogja kérni rajtad. Aztán porig aláz. A korábbi linebacker, Don Davis népszerű és köztiszteletnek örvendő figura volt a New England öltözőjében. Egyben lelkipásztorként is tevékenykedett, aki Biblia-órákat szervezett a csapattársainak, és fáradhatatlannak bizonyult mind a pályán, mind a konditeremben. Még a holtszezon kondíciós díját is kiérdemelte. "Szóval ott volt ez a játék, ami igen rossz színben tűntette fel Don-t." - emlékezett vissza Vrabel. "Bill párszor levetítette, majd a következőt sütötte el: 'Holtszezon díjnyertes... a seggem. Úgy festesz mint egy marha a jégen.' Tedy [Bruschi] és én a hátsó sorban fetrengtünk a röhögéstől." "Persze, csak addig vicces, amíg nem veled történik."

Belichick jelenlegi és korábbi játékosai és edzői állítják, hogy a csípős kritika a film elemzéseknél a motivációs arzenál részét képezték, mióta csak vissza tudnak emlékezni. A taktika gyökerei homályba vesznek - Belichick nem élt a lehetőséggel, hogy nyilatkozzon a sztori kapcsán - de a kívánt hatás jól dokumentált. "Nagyon, nagyon hatásos volt." - mesélte Brad Seely, a korábbi Patriots és jelenlegi San Francisco 49ers speciális csapatrész edző. "Elég csak megnézni a korábbi játékosokat, akik már pár éve máshol vannak, és mégis élénken, részletekbe menően emlékeznek." Seely azt mondta, ritkán tudta előre, hogy Belichick mivel készült az aktuális hétfői csapatgyűlésre. "Mi is mind ugyanolyan izgatottak voltunk, mint a játékosok, hogy lássuk Bill mivel áll elő." - mondta Seely. "Azok a gyűlések bizony elég megvilágosító jellegűek voltak."

Korábbi Patriots veteránok szeretettel gondolnak vissza arra az esetre, amikor Tom Brady, rá nem jellemző módon dobott egy gyenge, imbolygó passzt. Amint épp elhagyták a stadiont, Brady kijelentette: "Hozzátok a popcornt. Én leszek a holnapi show sztárja." S bizony, mikor a fények kialudtak, és a film elkezdett forogni, ott volt Brady színesben, amint egy "sérült kacsát" taszít a magasba - újra, meg újra. Ebben a pillanatban az edző hagyta, hogy a kép önmagáért beszéljen. Majd felkapcsolta a villanyt és kijelentette: "A Foxborough középsuliban jobb passzokat látok." S Brady mély pillanatai rendszeresek és fájdalmasak voltak az évek során. Belichick hangsúlyozza, hogy sose hagyjanak pontokat a pályán, s mikor az irányítója mégis ebbe a hibába esik, kijut neki a személyes filmfesztivál. A klippek tartalmaznak rosszul olvasott játékot, eladott labdákat és rosszul időzített mély passzokat, mint például 2009-ben, amikor Brady túldobta a célzónába tartó Randy Mosst. "Amint látjátok," - emelte ki a Belistrator - "Randy teljesen szabadon van. A védelem szabadon hagyta elmenni. Persze nem mintha el tudnánk találni. Igaz, Tom?"  Ihedigboba belekötni egy dolog, megalázni a franchise arcát viszont teljesen más tésztának tűnhet. Nem az. "Az üzenet mindig világos volt." - mondja Bruschi. "Senki nem járhat a tilosban. Ezért kellett tiszteletben tartanod." "Egyikünk sem kivétel a módszerei alól." - teszi hozzá Stephen Gostkowski. Még a rúgó sem.

A Super Bowl XLII alkalmával, a New York Giants ellen, a Patriots épp pontokat szerzett egy Laurence Maroney 1-yardos futásból, s ezt követően Gostkowski kirúgta a labdát, de az széltében kiszállt a pályáról. Ez a kritikus hiba, optimális mezőnypozíciót biztosított a Giants számára a saját 40 yardos vonaluknál. Gostkowskinak heteken át kellett ücsörögnie a visszajátszásokon, nézve a kiszálló rúgását, s azt is, ahogy ezt követően Eli Manning egy 38 yardos Amani Toomernek dobott passzal a Patriots 20-asán belülre juttatja a csapatát. A New York végül nem szerzett pontot a támadás során, mert Ellis Hobbs lekapta Manning egy passzát, de ez már nem kerül bele a visszajátszásokba. A Belistrator mindig ott áll meg, amikor a Giants látszólag épp hasznot készül húzni Gostkowski hibájából. Egy pillanatig ráadásul Gostkowski azt hitte, hogy megmenekülhet a megaláztató film elemzésektől, miután a hibát a szezon utolsó meccsén követte el. Hát nem. "Bill a következő szezon első hetében elővette annak rendje és módja szerint." - meséli Gostkowski. "Majdnem minden nap emlékeztetett arra a rúgásra. Megvan a maga módszere, hogyan helyezzen nyomás alá, s így elfogadsz bármilyen kihívást, ami a pályán érhet." "Soha nem felejt el semmit. Még mindig elővesz játékokat abból az időszakból, amikor még a Giants vagy a Browns edzője volt. Azok a gyűlések olyanok, mint egy NFL történelem óra."

2001. Okt. 7.

Az első félidőt lezáró pillanatokban a Miami Dolphins a vörös zónában járt, azzal fenyegetve, hogy pontokat szerez. A Patriots védelmének feladata harmadik down során egyszerű volt: megakadályozni a touchdownt, kierőszakolni, hogy csak mezőnygól szülessen. "A tight end [Jed Weaver] kint a szélen állt fel." - mondja Bruschi. "Nem is voltam biztos benne, hogy az én emberem, de kiugrottam, hogy fogjam. Vörös zónás szituációs futball volt. Miután csak 20 másodperc volt hátra, csupán annyi volt a dolgom, hogy a célterületen kívül tartsam. Alapból az elgondolás az, hogy távol tartod magadtól. De valamilyen okból én túl közel helyezkedtem hozzá az alapvonalon." A labda elindult, Weaver meg elsuhant Bruschi mellett, majd egy 14-yardos Jay Fiedlertől kapott touchdownnal jól meg is büntette, mikor már csak 7 másodperc volt a félidőből. A Patriots pedig ezután 30-10-es vereséget szenvedett. "Tudtam, hogy erről még hallani fogok," - meséli Bruschi - "de Bill még 5 év után is előjött vele. Addigra már nem arról volt szó, hogy 'Nézzétek mit csinált Bruschi.', hanem arról, hogy 'Itt egy példa a rossz szituációs futballra.' 2007-re már ott tartottam, hogy mondtam neki: 'Hé Bill, gondolod, hogy találhatnánk esetleg egy másik példát?'" Bruschi bevallotta, hogy az ismételt megaláztatás időnként dühítő volt. "De el kell ismernem, hogy működött. Elkövettem egy hibát, s erre olyan sokszor felhívták a figyelmem, hogy soha többé nem követtem el. Mint amit Bill Parcells mondogatott anno: 'Ne te legyél az, akin elmegy a szezon.'

Tanulság leszűrve

Miután a Patriots újoncok megkapják a playbookot, ha szerencsések, egy veterán félrevonja és felkészíti őket arra a fájdalmas vesszőfutásra, melyet mindegyikük elkerülhetetlenül meg fog tapasztalni. A legtöbbjük megtanulja kezelni, de néhányuknak sosem sikerül. Azok a játékosok nem maradnak sokáig a Patriots csapatánál. "Az elgondolás az, hogy személyesen vedd." - mondja Bruschi. "Bill pontosan ezt várja tőled. Felhúzod és megalázod magad. De aztán eljutsz arra a pontra, hogy ki akarod javítani, piszkosul ki akarod javítani." Egy sor korábbi Patriots játékos hozta fel példának Adalius Thomast, mint valaki, aki nem tudott megbírkózni azokkal a filmelemzésekkel. 2007-ben Thomas pólókat tervezett, és kiosztotta őket az öltözőben. A póló elején az állt "Eat it," [Fogyaszd,] és a hátán "Humble pie" [Alázat pite]. Akkoriban Thomas jókedélyűen magyarázta, hogy azt akarta kihangsúlyozni, hogy fontos pozitívan reagálni a kritikára. "De azt hiszem pont ez a dolog tett be neki." - mondja Vrabel. Két évvel később Thomas már egészségesen hiányzott a meccsnapi keretből a Tennessee Titans ellen. Amikor arról kérdezték, hogy inaktivitását motivációra fogja-e váltani, Thomas azt válaszolta: "Nincs szükségem ilyesmire, hogy feltüzeljen. Ez nem egy óvoda. Én nem játszom ilyen játékokat." Következő áprilisban Thomast elbocsátotta a csapat. Deion Branch szerint, ha az egódnak hízelgő pozitív visszajelzésekre vágysz, akkor nem New England a neked megfelelő hely. Az elv az, hogy a határaidra, a szakadék szélére lökjenek, majd visszahúzzanak, hogy "rácáfolhass Billre". "Sohasem dícsér meg." - mondja a linebacker, Rob Ninkovich. "Odavet neked időről időre valami keveset, de ez sohasem 'Jó munka!' jellegű. Inkább amolyan 'Oké, ezalkalommal egy picit jobban sikerült .' típusú."

Ninkovich is megtapasztalta a maga lealázó Belistrator pillanatát egy 2010 Nov. 7-ei clevelandi vereséget követően. Josh Cribbs Wildcat formációban állt fel, de ahelyett, hogy maga futott volna, átadta a labdát Chansi Stuckeynak egy "fumblerooski" játék keretében. Stuckey eliramodott Ninkovich mellett egy 11-yardos touchdownt szerezve. "[Stuckey] a guard mögött rejtőzőtt." - emlékezett vissza Ninkovich. "Láttam mindent. Pontosan tudtam mi fog következni. De néha olyan gyorsan történnek a dolgok, hogy nem úgy reagálsz, ahogy szeretnél. Ahelyett, hogy a LOS mögött futva a labdás emberre vetődtem volna, és mínusz yardokért szerelem, belülre futottam. Cribbs az ellenkező irányba futott, én meg bambán mentem rossz fele." "Amikor utólag visszanéztem, kb. vagy 100-szor, azt mondogattam magamnak: 'Mi a fenét csinálok?'. "Azt az egyet megígérhetem... soha többet nem fog előfordulni."

2007. Okt. 10.

A Patriots 3-0-ra vezetett a Cincinnati Bengals ellen és a Bengals 1-yardos vonaláig jutott a labdával. Megpróbálták beerőszakolni a 6 pontért, szóval Vrabel mint választható elkapó [TE] ment fel a pályára, majd [a snap után] megfordult és lehúzta Brady TD passzát. Miután közelebbről is megvizsgálta, az edzőt felhúzták a látottak. Belichick összeállított egy montázst Vrabel támadóoldali teljesítményéből, majd kiemelte azokat a negatív példákat, amikor blokkolnia kellett volna a TE szerepében. "Nem csoda, hogy passzolunk neked." - dörmögött a Belistrator mikor felkapcsolódott a villany. "Senki épeszű nem futna egy ilyen blokk mögött." Még egy sikeres touchdown sem immunis a kritikára. Voltak napok, vallják be korábbi és jelenlegi játékosok is, amikor a megaláztatás elkeserítő volt, már-már megsemmisítő. Gyakran hagyták el a játékosok a létesítményt dühösen, azt érezve, hogy nem értékelik őket. Ez, állítja Vrabel, része a mentális kihívásnak: "Úgy vélem, ha a futball igazán fontos a számodra, valamint mentálisan és fizikailag is kemény vagy, akkor nem annyira nehéz. Ha viszont szereted magad a csapat elé helyezni, akkor persze nehezebb. Ha más cél hajt, akkor brutális." "Szerettem tudni, hogyan is állnak a dolgok. Szerettem, hogy nem voltak szürke foltok."

Kritizál, mert érdekli

A New England jelenlegi mindenese, Julian Edelman, azt mondta, nem tudja egy kifejezett momentumra szűkíteni a videózáshoz kapcsolódó megaláztatásainak sorát. "Oly sok van belőlük." - mondja. "Legjellemzőbb, amikor sikerül a labdát elejtenem [fumble]." Edelman elárulja, hogy megtanulta értékelni Belichick letámadásait a filmszobában, még ha ez ellene is irányul. Szereti a számonkérhetőség elvét, és az alapok megerősítését. "Ez úgymond Bill védjegye." - mondja. "És mellékesen, néha igen vicces. Jó humorérzéke van." A Belistrator egyik kedvenc példája, amikor a center, Dan Koppennek kéne kitakarítani a zsebet, de nem tud leütközni senkit. "Várunk, Dan." - élvezkedik Belichick, miközben forog a film. "Még mindig várunk … és még mindig …" "Mester!" - reagált végül Koppen miután már második éve kellett rendszeresen visszanéznie a klippet - "Nem számít hányszor játsza vissza ezt, akkor se fogok odaérni." "Bárkit, Dan? Akárkit? Csak valakit végre, blokkolnál?" - kuncogott Vrabel a legjobb Belistrator hangján. "Ez az egyik kedvencem." "És ne felejtsük el azt az esetet, amikor Willie McGinesthez fordult és így szólt, 'Hé Willie, ha a támadóoldalon lennél, és azt kiabálnám 'Screen balra!' melyik irányba blokkolnál?' Willie azt felelte, 'Balra.'. Mire Bill, 'Hogy a fenébe ne, így van. Látod, Light [fordult oda Matt Lighthoz]? Még egy védőjátékos is tudja melyik irányba kell blokkolni.'"

Bruschi felteszi, hogy a 2011-es Patriots megjárta a poklot is, ahogy közeledett a Giants elleni Super Bowlhoz. Minnél erősebb a csapat, annál inkább hajtja őket Belichick. "Visszatekintve a '07-es szezonra, akkor fogott minket a legkeményebben." - véli Bruschi. "Veretlenek voltunk, és úgy kezelt minket mintha inkább nyeretlenek. Biztos vagyok benne, hogy hasonlóan bánt a csapattal a Denver elleni rájátszásbeli győzelem után. Szabályosan kivégezték a Broncost, de garantálom, hogy a hétfői teljes gyűlés arról szólt, hogy mi mindent rontottak el. Ebből a szempontból egyáltalán nem változott Bill. Szeretne lábujjhegyen, résen tartani." "Ha egy pillanatig is azt gondolnám, hogy megpuhult, felhívnám, és azt mondanám, 'Mi a baj, Mester?'." Vrabelnek egy év volt hátra a szerződéséből, amikor felment Belichickhez 2009-ben és azt mondta, szeretné újrastrukturálni a szerződését. Heteken belül elcserélték a Kansas Cityhez. Sokkoló és mély sebeket hagyó fejlemény volt ez a büszke linebacker számára, aki kiváló kapcsolatot ápolt Belichickkel. Vrabel a cserét követően majd két évig nem is beszélt a korábbi edzőjével.

Az idő aztán megpuhította Vrabel álláspontját. Mára már visszavonult, és mint a védőfal edzője dolgozik az Ohio Statenél, és reméli, hogy lesz alkalma beugrani egy Patriots edzésre Indianapolisban. "Bill és én már több, mint jól vagyunk." - mondja Vrabel. "Hogy őszinte legyek, ez amolyan megvilágosodás volt. Vegyük például, hogy mi lett volna, ha New Englandben maradok és ott öregszem ki, és eldurvul. Talán csak simán kiraknak. Ha ez történt volna, soha többet nem beszéltünk volna. Visszagondolva, érthető volt, amit Bill tett. K.C.-be kerültem, megismertem egy halom embert. Most pedig Bill-lel rendszeresen beszélünk. Tanácsokat is kapok a játékosaimat illetően. S néha rápillantok a lányára, aki az Ohio Statere jár." "Soha nem beszéltünk a cseréről. Valószínűleg soha nem is fogunk. De ezt az egyet tudom: Billt igenis érdekli. Nem mutatja ki, de ha kidolgozod érte a beled is, akkor igenis mögötted áll." "Talán ez nem jön le augusztusban, az edzőtáborban. De egy nap ezek a játékosok 36 évesek lesznek, és megértik miről is volt szó." Addig viszont a Belistrator terrorizálja majd őket emberi gyarlóságukkal, a franchise irányítóját középiskolássá alacsonyítva, s azt éreztetve a linebackerével és safetyjével mintha még egy figyelemre méltó játékot se hajtottak volna végre Patriots karrierjük során. Az edzőjük tökéletességre törekszik. Tudja, hogy sohasem fogja megkapni, mert a film megőriz minden egyes hibát. Szóval csupán lekapcsolja a villanyt, indítja a filmet és végig grimaszol egy újabb hibákkal teli vasárnapot. Még akkor is, mikor az alkalom az XLVI. Super Bowl.

Forrás: Jackie MacMullan, ESPNBoston.com

Hozzászólások

2012. 02. 02. 10:57
fúúú, de beülnék eg Belichick moziba! XDDD
2012. 02. 02. 11:10
Patriots NEB
2012. 02. 02. 11:16
Zarathorn
Bakker nem semmi az öreg!
Nem arra sarkal, hogy jó legyél hanem a posztodon TE legyél a legjobb!!!

Brady mit kaphatott a Ravens ellen amikor Gronkot túldobta vagy a 2 INT-nél... jobb bele nem gondolni...

Éppen ezért kiváló pedagógus, edző meg pótapa meg miegymás az Öreg.

Köszönjük, hogy velünk vagy Bill!
2012. 02. 02. 11:51
non4m3
hatalmas cikk, köszönjük

hát igen, nem lehet könnyű BB-vel dolgozni, de az eredmények őt igazolják

mit nem adnék ha egyszer részese lehetnék egy ilyen elemzésnek
2012. 02. 02. 13:32
Pat Patriot
Nekem azért volt szörnyű olvasni, mert baráti társaságban én is rendszeresen mondogatok olyanokat, mint BB. Ezért én is megkaptam már, hogy szemét vagyok, bunkó vagy gondoljatok a g-vel kezdődő jelzőre... Azt azért ne felejtsük, hogy amennyit ők keresnek, ahhoz képest ezek a megalázó beszólások nullák. Ott ez nyilván annak tűnik, de ki ne viselne el ilyen ledorongolásokat, ha milliókat keresne?... Egyébként nagyon érdekes cikk volt. Olyan keveset lehet tudni a Patriots belső munkáiról, hogy minden ilyen jól jön. Nagyon kellene az a negyedik gyűrű.
Remélem, hétfőn reggel BB lecseszi Bradyt, amiért a hatodik TD-passz már nem jött össze... :)
2012. 02. 02. 13:40
Daunte Brady
Köszi, ez nagy hiánypótló nekem! Amikor az eredetit linkeltét a bowl.hu fórumon,elkezdtem olvasni, de feladtam a gyenge angolom miatt...
2012. 02. 02. 14:17
_bb
Daunte Brady: Pont ez a célja a patriots.hu-nak, s ezért tesz bele annyit az oldalba a szerkesztőgárda. Öröm, ha van értelme annak, amit teszünk :)

Egyébként meg a cikk elején linkeltek is érdekesek (ha valakinek kimaradt volna valamelyik).
2012. 02. 02. 14:26
csabesz
köszönet a cikkért:)

sokan gondoltunk valami hasonlót BB-ről, mert a pálya mellett jegyzetelve az arckifejezése azért árulkodó, de az "elszenvedők"től hallani hatalmas "élmény":)
2012. 02. 02. 14:36
non4m3
@_bb

igen, kimaradtak, ezért is köszi hogy a régi cikkeket is belinkelitek
2012. 02. 02. 16:14
lipi
Igazán nagy köszönet érte :).

Az eddig megjelent egyik legjobb cikk!
2012. 02. 02. 16:44
Neo
Remek cikk..megjegyzem nem is vártam mást a mestertől...keményen bánik a srácokkal...de idővel ez meghozza gyümölcsét..lásd Moore produkciója a Ravens meccs végén!

(Egy senkiből játszotta be magát..és most talán mindenki arról beszél Bóltimórban, hogy mi lett volna ha nem üt oda akkorát a meccs végén.)
2012. 02. 02. 16:50
MatCauthon
Én most értettem meg, hogy az NFL játékosok szavazásán (Melyik edzővel nem dolgoznál szívesen?) BB elég előkelő helyen végzett. Sokan nem szeretik, ha nem az egójukat símogatják, inkább túlteljesítésre ösztökélnek. :D
A csapat ezért hű a nevéhez, katonás fegyelem a jellemző.
Kíváncsi lennék Ochocinco hogy viseli a dorgálást...
2012. 02. 02. 16:55
Maniac84
Remek cikk. Aki tud angolul annak egyébként ajánlom Jackie MacMullan többi cikkét is. Viszonylag ritkán ír nfl-ről, de amikor igen akkor szinte kivétel nélkül ehhez hasonló magas színvonalú munkát ad ki a kezei közül.
2012. 02. 02. 17:21
cspeti98
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én már nem bírom mikor kezdődik már a meccs.Megnéztem mindegyik SB győzelmünket a Brady 6-et (hogy hányszor azt nem tudom de biztos sokszor) elolvastam az oldalon minen cikket szeptembertől kezdve de egyszerűen nem tudom magam lekötni.A szerkesztőknek köszönhetem hogy legalább van mit csinálni és ezúton is szeretném megköszönni a munkájukat.Egyébként ez a cikk óriási szerintem a meccsen senkinek nem lesz nagy az egója hála a Belistatornak.
2012. 02. 02. 17:22
cspeti98
2012. 02. 02. 18:08
Zarathorn
Kicsit off

Épp néztem a New Yorki Helyszínelők című sorozatot és a Lingery football tudjátok bikinis cica csajok játszák és pont a Boston - New York meccs volt benne és a Boston ment 20-17-re és 10 mp-vel a vége előtt szorított helyzetből dobott meccsnyerő TD-t a new yorki QB csaj FÚJJJJJJJJ!!! :P

Majd utána azon a részen röhögtem, hogy aki meghalt benne csajszi hencegett 1 30 yard TD passzal és csere QB-ja azt mondta róla azt hiszi már ő ELi Manning... ezen jót röhögtem :D

na ennyi volt az off
2012. 02. 03. 08:20
Inyas
Nagyon jó ez a cikk köszönet érte!!! Figyelemreméltó edző és nagyon hatékony módszer minden fogaskeréknek azon kell dolgoznia, hogy előre vigye a csapatot és mindenkit a helyére tesz tudatosítva hogy mindig lehet jobban tökéletesebben megcsinálni a játékokat.
Belistrator hát ez már mekkora!!! :)
2012. 02. 03. 08:32
typhoon77
_bb, óriási köszönet. Mivel nem tudok külföldiül ez nekem egy kánaán. Köszi mégegyszer!
Hozzászólás a(z) A Belistrator bejegyzéshez