Menetrend

A bíróságon folytatódik a csata

2011. 03. 12. 14:45
Szerző: gsn
Kategória: Cikkek
Bírósági útra terelődött az NFL és az NFLPA vitája a CBA kérdésében, miután a többszöri hosszabbítás után az NFLPA a decertifikáció mellett döntött. Részletek ITT.

Hozzászólások

2011. 03. 12. 23:39
Wolverine89
akkor most mi lesz? peres úton nem tartom valószinűnek a 2011 es idényt, főleg h az ilyen bírósági ügyek lefolyása nem két hét...
2011. 03. 13. 00:25
Brandy
NFL.com-on az ügyvédek úgy jósolják, hogy augusztus végére, szeptember elejére meglesz a megegyezés, TC tolódik, talán 1-2 alapszakasz meccs is tolódik/elmarad, de azt nem tartják elképzelhetőnek, hogy az egész szezon kimaradjon. Nem tudom, h ez mennyire reális, lehet, hogy csak bíztató jellegű.
2011. 03. 13. 13:30
Pat Patriot
Ha abból indulunk ki, hogy manapság milyen hírekből tevődik össze a híradók zöme (a japán katasztrófa, az afrikai országok helyzete, karambolok stb.), akkor látható, hogy a legjobb hírek a rossz hírek. Szerintem több ember kattintott az NFL-lel kapcsolatos hírekre az utóbbi pár hétben, mint korábban. Egyelőre senki sem tudja elképzelni, hogy mi lesz, ha nem lesz idény. Ráadásul nem arról van szó, hogy nincs pénz, hogy csődöt jelentett volna egy rakás csapat. Éppen az ellenkezője történik. Ha a játékosok fizetése idényenként 40-50 millió lenne, a klubok bevétele meg 8-10 milliárd évente, akkor is eljött volna a pillanat, hogy vitázzanak: neki miért annyi, nekem miért csak ennyi?! Ebben az egészben az az abszurd, hogy kölcsönös függőség van. A játékosok szervezni nem tudnak, a tulajdonosok meg játszani. A milliárdok elosztása azért nevetséges, mert ki tudja, később lesz-e megegyezés. Mint Damokles kardja, úgy fog fenyegetni a következő években is ez a mostani helyzet. Többször fognak visszautalni 2011-re, hogy "lám, akkor is elmaradt az idény, mégsem lett akkora tragédia belőle". És a nevetséges az, hogy inkább lemondanak horribilis összegekről csak azért, hogy a másiknak ne jusson több... Azzal a kérdéssel nem nagyon foglalkoznak, hogy mi a garancia arra, hogy a másfél év múlva esedékes 2012-2013-as idényt megtartják? Hónapok óta tárgyalnak ugyanis, és szinte semennyit nem közeledtek az álláspontok. Gyakorlatilag állóháború alakult ki. Azt érzem, hogy tudat alatt érzékeli mindkét fél, hogy ez senkinek sem jó. A tulajdonosok elesnek a bevételektől, mert ha nincs meccs, nincs mit közvetítenie a tévéknek. A játékosok nem csinálhatják azt, amire az életüket tették fel, és amit imádnak. Szóval mindenki tudja, hogy ez rossz így, de mindkét félben erősebb a győzni akarás, mint az, hogy hosszabb távra tervezve felfogják, hogy mennyit árt ez az egész a sportnak. Ez tipikusan a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" kategória... Jó pár olyan peres tárgyaláson volt "szerencsém" részt venni, ahol a felek a legtöbb kényes kérdésben már megegyeztek, de képtelenek voltak a hetvenedik tétellel kapcsolatban megállapodni. gsn! Te biztos rendelkezel információkkal arra nézve, hogy amennyiben most nem lesz idény, milyen esély van arra, hogy valaha megállapodnak a felek. A azt mondja, hogy fekete, B azt, hogy fehér. De valahogy nem látom, hogy kezdene szürkévé válni a kép... Köszi a választ előre is!
2011. 03. 16. 00:08
krisko
Nem tudom, mit szólnátok, ha a többi hazai fanclubbal közösen szerveznénk egy abszolút békés, csöndes megmozdulást az USA budapesti nagykövetsége elé?
Itt a tavasz, összejönnénk, dumálnánk a szezonról, találgatnánk a jövőt?
:D
2011. 03. 16. 01:21
Tzimisce
Pat Patriot: Abszurdum ez a dolog. Egyetlen dologgal nem értek egyet a játékosok fizetésében, és az pedig a top pick újoncok embertelen fizuja. 1/1-es akár több milliót is kaphat évente, és lehet, hogy bukta lesz, de elvárják a nagy fizut. A többiek fizuja nem irreális, hiszen általában teljesítményalapú, és egyelőre jöttek a bevételek.
Tehát nem értem, miért ne lehetne fizetni, de ha jól emlékszem a tulajok is az újonc fizetéseket tartják irreálisnak. Azonban ha nem lesz szezon, nem csak az ideji 10 milliárdtól esnek el, de a szurkolók is berágnak, és csökkenni fog a nézettség akkor is, ha lesz szezon 2012-ben.
2011. 03. 16. 02:45
Pat Patriot: Senki nem mondta, hogy ez a szezon már elveszett.
Csupán annyi történt, hogy a tárgyalóasztalok mellől a bíróságra tették át a székhelyüket.
Amennyiben a decertifikációt jogosnak találják, és a bíróság úgy látja, hogy a lockout sérti a Sherman Actet, akkor akár már a draft tájékán megszüntethetik a lockoutot, és a tulajdonosoknak le kell fektetniük a szabályokat. A bíróságon tovább megy a csata az új CBA-ért - a játékosok sokkal jobb helyzetével egyetemben - de lesz játék, még kb. az offseason fele is meg lenne mentve, nemhogy az idény.
A döntés körülményesebb a szezonról, hogyha a decertifikáció megbukik a rostán, mert akkor nem ér semmit a csoportos per, hiszen nem perelhetnek a játékosok a trösztellenes törvény értelmében. Ekkor visszakerülnek a tárgyalóasztal mellé, a játékosok sokkal rosszabb alkupozícióban lesznek, a tulajdonosok addig tartják fenn a lockoutot, amíg tetszik, feltehetőleg addig, amíg bele nem kényszerítik a játékosokat az új CBA elfogadásába. Így is lehet játék, csak várhatóan tovább húzódik az ügy, akár a szezonba is belelóghat.
2011. 03. 18. 13:52
vpi
Én úgy hallottam, de javítsatok ki ha tévedek, hogy a tulajdonosoknak azért tök mindegy (legalábbis rövidtávon), hogy lesz-e szezon vagy sem, mert a tévéközvetítési díjat akkor is megkapják, ha nincs szezon.
2011. 03. 18. 14:13
Azt az NFLPA megtámadta bíróságon, és kimondták, hogy az NFL megsértette a CBA-t azzal, hogy a szerződések átstrukturálása során nem maximalizálta a bevételt, hanem egyesekről lemondott, hogy beépíthessen/átalakíthasson lockout esetén érvényessé váló pontokat. A bíróság arról még nem döntött, hogy megvonja-e a pénzt a tulajdonosoktól, az egy másik per része lesz feltehetőleg.
Hozzászólás a(z) A bíróságon folytatódik a csata bejegyzéshez