Menetrend

A Brandin Cooks cserénél az anyagiak is szempontot játszottak a Patriots számára

2017. 04. 13. 15:43
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Hírek

Amikor a New England Patriots megszerezte a szélső elkapó Brandin Cooks-t és egy negyedik körös draft-választási jogot a New Orleans Saints csapatától - cserébe egy első-, és egy harmadik körös draft-cetliért -, a Patriots számára tényező volt mind az, hogy egy minőségi játékost szereztek meg, mind pedig a gazdasági szempontok.

Ezt a gondolatot megerősítették a keddi hírek, amikor a Los Angeles Rams elsőként hívta le a csapatok közül az ötödik éves opciót, a 2014. évi draft első körében kiválasztott játékos, DT Aaron Donald kapcsán.

1

Semmi kétség, a Patriots azt tervezi, hogy kihasználja az ötödik éves opciót Cooks-nál, akit 2014-ben összesítve a 20. helyen draftoltak.

Cooks egy rablás a Patriots számára a 2017-es szezonban az 1,56 millió dolláros fizetésével és egy ötödik éves opcióval, ami várhatóan 2018-ban 8,5 millió dollár körül lesz. Két évet vizsgálva, a Patriots, Cooks megszerzését akár úgy is tekintheti, mint egy két évre szóló, 10 milliós megállapodást. Ilyen szemmel nézve a lehetőség, hogy egy top elkapót megszerezzenek évi átlag 5 millió dollárért egy jó gazdasági döntés két év viszonylatában, figyelembe véve a csapat holtszezonbeli mottóját, mely szerint az „ismert értékekre” fókuszálnak, szemben a bizonytalansággal.

[Megjegyzés: az ismert érték kontra bizonytalanság kérdéskört Robert Kraft feszegette a draft kapcsán, ahol a Pats is többször olyan helyzetbe került, hogy a magasan draftolt játékosok nem mindig váltották be a velük szemben támasztott elvárásokat. A hivatkozott cikk szerzője Dominiqe Easley-t és Cyrus Jones-t emelte ki e körben.]

A két év után - ha erre még nem került sor korábban -, akkor a felek kidolgozhatnak egy hosszú távú hosszabbítást is.

Az első lépés a folyamatban a Patriots számára ugyanakkor az, hogy kinyilvánítsák a szándékukat az ötödik éves opció lehívására, amelyre a csapatoknak május 3-áig van lehetőség. Ez még egy dolog, amit hozzá kell adni a csapat „tennivalók a következő hetekben” – listájához.

 

Forrás: ESPN

Hozzászólások

2017. 04. 13. 16:38
patsfan8
Parádés szerződtetés volt , ennél csak egy parádésabb van http://fuzovelkifele.com/2017/04/belichick-ujabb-varazslatos-interjut-adott/
2017. 04. 13. 18:00
lesliemus
Jó kis nyilatkozat... :-)

Gyűrű átadás mikor lesz? Tudni már valamit?
2017. 04. 13. 17:30
ArsnL
persze, baromi jó pénzügyileg, de kérdés kiket húztunk volna az első és a 4. körös pickkel (ha megemlítik a véleményes első választásokat, akkor a másik oldalt is érdemes lett volna oda tenni mellé és megnézni a 4. körös húzásaink miket virítottak az elmúlt pár évben)

jelenleg sokkal jobban rá vagyunk szorulva egy minőségi DE-re (első kör), mint egy Cooksra

én személy szerint rövidtávon nem látom ennek a cserének az értelmét, főleg akkor ha nem szerzünk idén egy első körös picket (Butler vagy Garoppolo helyett)
2017. 04. 13. 19:15
cspeti98
Először én is úgy gondoltam, hogy nem kell Cooks, de belegondolva nagyon is kellett. A SB-n majdnem kikaptunk, mert nem volt elég sebesség az offenseben, ezt Cooks megoldhatja. A másik az, hogy szerintem ő már Edelman utódnak érkezett. Jules szerződése lejár jövőre és már elmúlt 30 éves. Ráadásul Cooks tökéletesen illik az offenseünkbe, láttam egy statisztikát, hogy az általunk is kedvelt több irányváltoztatással járó útvonalaknál Cooks nemcsak a legjobb volt a ligában, hanem átlagban kétszer annyi yardot szerzett ezekből, mint a második legjobb játékos. A DE needdel egyetértek, de oda rotációba kell ember, azt meg lehet húzni a 72. pickkel is, ha nagyon mennek kifelé, akkor meg max. felcserélünk érte, viszont még az se biztos, hogy BB-ék annyira hatalmas neednek érzik, emlékezzünk a 2014-es évre, ahol olyan secondarynk volt, hogy pass rushra se volt szükségünk, az idei védelem is ilyen lehet.
2017. 04. 13. 20:18
piszkosfred
2017. 04. 14. 18:47
ArsnL
értem amit mondasz és többségével nagyon egyetértek, a véleményünk ott különbözik, hogy szerintem nem a rotációba kell húzni DE-t :)
2017. 04. 13. 20:26
takirob69
Mike Gillislee (Bills) és Damien Williams (Dolphins) RFA RB-k jártak a csapatnál
2017. 04. 13. 21:54
vodka03
Elengedték JMC-t a Titans-től. Tekintve, hogy majdnem minden nyáron hírbe hozták velünk, nem lepődnék meg, ha BB elhozná.
2017. 04. 14. 01:23
Lalika
Ő meg akkor Gronk tesója és kész a család
2017. 04. 14. 09:44
petichef
Ha JMC jönne, kicsit nyugodtabb szívvel mondanám, hogy mehet Butler. Oké, 29 éves, de azért korrekt CB.
Viszont az RB viziteket nem nagyon értem. Lehet hogy így akarja BB leverni azt a pénzt, amit Blount akar? Mert ez ugrott be elsőként, hogy ugye egyezkednek, és lehet hogy Blount többet akar kapni, mint amennyit BB adni akar. BB pedig így akar erőt demonstrálni, hogy nehogy már azt higgye Blount, hogy nincs más lehetőségünk.
Vagy esetleg Lewis menni fog... A sérülése után nem tudta hozni azt a játékot, amit előtte, a szerződése meg jövőre úgyis lejárna.
Tudom, nagyon jó az RB class a drafton, de ugye BB-nél sose lehet tudni. :D

Ha már draft: szinte biztos vagyok benne, hogy Butler vagy JG el lesz trade-elve, vagy mindkettő. Az indokom nagyon egyszerű: ilyen erős draft class nem mostanában volt, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy BB nekimegy ennek a draftnak első és második kör nélkül. Ki van zárva. Nem. Tuti nem. Olyan nincs... :DDD De komolyra fordítva: nem nagyon emlékszem olyanra, hogy draft előtt így ellőttük volna az első két körös cetliket, szerintem BB amikor ezeket kiadta a kezei közül, már akkor tudták, hogy kit hova cserélnek, azóta csak az áron megy az alku, amit mi látunk a médiákban hetek óta pedig csak porhintés. Tudjuk mekkora színház az NFL, nem hiába, cirkusz kell a népnek!

És boldog nyuszit minden kedves Pats-szurkolónak! ;)
2017. 04. 14. 11:35
hopi46
Cooks szerintem felfogható úgy, mintha az idei draft 1. körében választottuk volna ki.(Csak nem "zsákbamacska", hanem az NFL-ben már bizonyított játékos!)
Sokak "1. körös draft-misztifikációját" nem igazán értem. BB elsősorban (Ő mondta!) a "tanítható"/"betanítható" játékosokat kedveli, akikkel biztosítani tudja a "csapatszükségleteket", mert ettől lettünk jó CSAPAT. Az ilyen játékosok nem feltétlenül a draftprospect-ek elején vannak. A nagy ego nem feltétlenül jó ajánló levél hozzánk.
Néztem a tavalyi meccseket, Gillislee egész jó volt ellenünk.
Persze a "Butler-lebegés" megoldása még több mindent megváltoztathat. JG szvsz marad.
2017. 04. 14. 19:22
petichef
Én is örülnék ha jönne Gillislee, mert szerintem jó RB. Csupán arra voltam kíváncsi, hogy akkor ki menne. :)

Sajnos JG-val kapcsolatban nem vagyok ennyire derűlátó, ha idén nem tradeljük, akkor jövőre ingyen mehet. Vagy esetleg azért tartalékoljuk a rendelkezésre álló cap-et, hogy jövőre tudjunk neki adni egy korrekt szerződést, amiben már az első évben kap 12-15 milliót?
Na mindegy nem agyalok, mert szerintem semmi értelme BB-t ismerve... :DDD
Hozzászólás a(z) A Brandin Cooks cserénél az anyagiak is szempontot játszottak a Patriots számára bejegyzéshez