Menetrend

A hét jelenete - 10. forduló

2017. 11. 23. 09:27
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés
Idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel. Minden forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Folytassuk a tizedik fordulóval!


1. Dion Lewis touchdown
Lewis TD
Bátran kijelenthetjük, hogy Dion Lewis lett a csapat elsőszámú futója, 10 kísérletből 60 yardot ért el futásból a Raiders ellen. Lewis azzal, hogy kiváló futásai mellett elkapásokban is jeleskedik, kiszámíthatatlanná teszik a Patriots játékát. Ebben a játékban Brady nem csak az operatőrt fél verte át azzal, hogy balra nézett és csinált egy fake pump-ot,hanem szinte az egész Raiders védelemet becsapta, így Lewis számára megnyílt a pálya jobb oldala. A futó az elkapás után a tőle megszokott éles irányváltások segítségével több védőn keresztül bejutott az endzone-ba.

2. Duron Harmon interception
Harmon
Egyre többen vannak azon a véleményen, hogy szinte rablás az az összeg amiért Harmon nálunk játszik. Egyrészt Devin McCourty-val kiváló safetypárost alkotnak, másrészt mindig ott van, amikor el lehet csípni az ellenfél labdáját. Nálam viszont a védelmi oldalról a meccs embere Jonathan Jones, aki ennél a játéknál is kiválóan védekezett és egy későbbi jelentben is ő forgatja meg emberét, elősegítve Flowers kierőszakolt fumble-jét.

3. Danny Amendola touchdown (UPDATE!: Brady áthívással kiegészített jelenet)
Amendola TD
3&goal szituációban, 7-0-nál fontos volt, hogy a Patriots touchdown-t szerezzen annak érdekében, hogy már a mérkőzés ezen szakaszában jelentős előnyre tegyen szert és kezébe vehesse a mérkőzés irányítását. Brady érezve a nyomást, kilépett a zsebből és Amendolának passzolt, aki megcsinálta a tőle megszokott kulcselkapást és a drive touchdown-nal zárulhatott.

4. Marquis Flowers kiharcolt fumble
Flowers
Raiders 14-0-nál magabiztosan haladt a Pats végzónája felé, azzal a céllal, hogy egy touchdown-t érő drive-val lépést tudjanak tartani a Patriots-cal. Ekkor a vörös zónában Jonathan Jones szépen védekezett Seth Roberts-en és mialatt a védő megforgatta elkapóját. Ebben a szituációban Marquis Flowers ügyesen, a labdát támadta, ami fumble-t eredményezett.

5. Gostkowski egyéni és franchise rekord field goal-ja
Gostkowski
Magaslati levegő ide vagy oda, a rúgás 62 yard-ról bement és ezzel Gostkowski új egyéni és francise rekordot döntött. A mérkőzésen mind a négy field goal-t és mind a három extra pontot értékesítette, ezzel pedig megérdemelten lett a furdoló legjobb speciális egység játékosa az AFC-n belül.

6. Brandin Cooks touchdown
Cooks
Ha a második félidőre úgy jöttek ki a Raiders játékosok, hogy a 17 pontos előny ledolgozható és a mérkőzés megfordítható, akkor ez a touchdown-t érő Brady-Cooks összjáték a harmadik negyed elején hidegzuhanyként hathatott rájuk.
Cooks statisztikája: 6 elkapás, 149 yard, 1 TD

7. Védelem negyedik down-os védekezése
Védelem
A védelem futás elleni produkcióján nagyban látszott Malcolm Brown hiánya. Az Oakland futói egész mérkőzésen szépen hozták a down-okat, de egy 25 yard-os Lynch futáson kívűl nem volt nagyobb futásuk. Ebben a jelenetben a védők szépen megfogták a Raiders futását 4&1-nél.

8. Ricky "Sorompó" Jean Francois
Ricky Jean Francois
Ricky Jean Francois látványos tackle-t mutatott be a mérkőzésen, a szenvedő fél pedig DeAndre WashingtonIlyen, amikor egy 142 kg-os defensive tackle lecsukja a sorompót egy 92 kg-os futó előtt. 

Hozzászólások

2017. 11. 23. 11:04
Croaker
Kérés/kérdés : Megoldható lenne az Amendola TD gifjének kicserélése úgy, hogy látszódjon a play előtt Brady karmesteri munkája, áthívása, oda-vissza jelelése az elkapókkal?

Szerintem ez a jelenet így teljes és mutatja meg a támadó gárda hihetetlen munkáját.

Köszi!
2017. 11. 23. 18:22
balimate
Meglátjuk mit tehetek :)
2017. 11. 23. 19:22
Croaker
Bízom benned ;)
2017. 11. 23. 22:35
balimate
Jól tetted ;) Picit darabosabb,de a lényeg látszik
2017. 11. 23. 22:57
Croaker
Ment is a szavazat :) Kár, hogy ilyen kicsi a felbontás, de gondolom az oldal kapacitása miatt volt szükség a korábbi nagyobb gifek méretének lecsökkentésére.

Köszönöm a cserét!
2017. 11. 23. 12:00
fandorin
Köszönöm a Sorompós Rickyt, megy is a szavazatom! Minden egyébből szerencsére mindig akad, de ez igazi kuriózum!
2017. 11. 23. 16:43
fandorin
És valaki tudja-e, hogy a Richárd, a János, vagy a Ferenc a vezetékneve?
2017. 11. 23. 14:21
Lac78
Hát ezért a "sorompós" dumáért muszáj volt belépnem :-). Ha ránézek, újra és újra felröhögök magamban. Ment a szavazat.
2017. 11. 23. 15:28
Vass Imre
Én ötször nézte meg és valamennyi alkalommal hangosan felröhögtem! :)
2017. 11. 23. 19:23
anti pass
Soha nem indokoltam a szavazatomat és most is fölösleges, de azért adtam Cooks és Brady akciójára, mert annyira, de annyira egyszerű volt, ahogy megcsinálták, olyan összhang volt kettejük között -ami Edelman-t idézte- és ezzel ki is ütötték az Oakland-t!
Ui.: Ettől függetlenül mindegyik jelenet nagyszerű!
2017. 11. 24. 10:25
kalapur
én a lesajnált védelem remek összhangját példázó flowers féle fumblira szavaztam :)
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - 10. forduló bejegyzéshez