Menetrend

A hét jelenete - 11. forduló

2017. 11. 30. 16:34
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés

Idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel. Minden forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Folytassuk a tizenegyedik fordulóval!1. Sikeres fake punt
Fake punt
Az első támadássorozatban a Patriots támadók gyorsan lekerültek a pályáról. Ekkor a Patriost váratlan húzással fake punt-ot hívott és Nate Ebner labdacipelésével sikeresen futatták meg a first down-t. Sajnálatos dolog, hogy a játék során letapadt a játékos talpa, ami miatt elszakadt a térdében egy szalag. A játékos azóta már IR listára került.

2. Brandin Cooks elkapása
Cooks
Nagyon szép játék Brandin Cooks-tól. Hihetetlen, hogy mennyire üresen volt Cooks ebben a játékban. Hozzászólásban írjátok meg,hogy miért logikusabb duplázni a Miami részéről Amendola-t, mint a legveszélyesebb mélységi célpontot! 

3. Rex Burkhead futása
Burkhead futása
Személy szerint nagyon kedvelem Burkhead harcosságát a futásai során. Akkor sem áll le,mikor már a fél védelem rajta lóg. Ebben a játékban nagyon szépen blokkolnak neki a társak és amikor már csügnek rajta a Miami védők,még akkor is továbbhalad 5-6 yard-ot, amivel végül majdnem sikerül bedőlnie az endzone-ba.

4. Rex Burkhead touchdown
Burkhead TD
Ahogy Spigo és Paul43 is említette, a Patriots körülbelül az esetek egy negyedében szerez touchdown-t power felállásból. Ebben a jelenetben is az látható, hogy a csapat elkapó nélkül áll fel. Brady a játék indítása előtt I formációból kihívja Burkhead-et slot pozícióba, hogy így egy linebacker ellen kelljen felállnia (szerk.: missmatch alakult ki). Ez pedig sosem jelent jót az álmoskönyvek szerint, ha megtörténik. Burkhead egy testcsel segítségével viszonylag tisztán kaphatta el Brady passzát és szerzett touchdown-t.

5. Gilmore interception
Gilmore
"Az első interception titka abban rejlett, hogy azt a játékot már eladták egyszer korábban, és tudtam, hogy újra rá fognak menni" - Gilmore az újságíróknak

Ebből a nyilatkozatból is látszik, hogy milyen szintű felkészítés folyik a Patriots-nál, mikor az ellenfél játékát elemzik. Illetve az is , hogy Gilmore ügyesen felismerte a helyzetet és megcsinálta a játékot.

6. Gronk rekordot érő touchdown-ja
Gronk TD
Rob Gronkowskinak ez a mostani volt a 16. olyan mérkőzése, ahol több TD-t is szerzett, ezzel átvette a csapaton belüli rekordot Randy Mosstól, aki 15-tel tartotta ezt. A jelentben látható touchdown-nal sikerült beállítani az új rekordot.

7. Brandin Cooks touchdown
Cooks TD
Úgy tűnik sikerült a Miami meccs előtt jobban belelapozni a playbook-ba és a szokásosnál kicsit trükösebb play-t hívni a szoksásos középső futások helyett. A támadófal jobbra blokkol és a futó is balról jobbra mozog, ami miatt pont annyi időt hezitáltak a Miami linebacker-ei, hogy nem érhettek oda a labdás játékoshoz. Cooks egy end around futás során megkapja az átlöbbölt passzt és Gronkowski, illetve Dwayne Allen blokkjainak segítségével érintetlenül jutott az endzone-ba.

8. Harmon és Gilmore interception-je
Harmon int
Ritka pillanatok egyike,mikor nem hogy egy,de akár kettő defensive back is 100%-os interception lehetőség előtt áll. Ilyenkor történik meg, hogy végül egymás kezéből ütik ki a már levadászott labdát. Szerencsére Gilmore és Harmon ügyelt arra, hogy ez ne történjen meg. Gilmore lenyilatkozta, hogy önzetlen volt, mikor átengedte a Harmon-nak az interception-t. Én úgy látom, hogy Harmon annyira agresszív volt, hogy még Gilmore kezéből is kiszedte azt :)

9. Cooks és Gronk ünneplése
Cooks ünneplés
Ez a jelent kis extraként került bele a válogatásba. Ritka pillanatok egyike,mikor Patriots játékosok ennyire látványosan ünnepelnek. Jól látszik,hogy Cooks nem csak a levegőbe beszélt, mikor lenyilatkozta az újságíróknak, hogy nagyon jól érzi magát a csapatnál és akár egész karrierjét a Patriots színeiben töltené el.

Hozzászólások

2017. 11. 30. 19:00
ua
Nagyon jó a 9-es, sokan fognak rászavazni, de én mégis Burkhead futására tettem, mert sokat jelent a harcossága....
2017. 12. 01. 12:27
anti pass
2017. 11. 30. 22:02
hulith
www.nfl.com/videos/nfl-films-sound-efx/0ap3000000885399/Sound-FX-Inside-the-mind-of-Bill-Belichick
A hét jelenete BB mester hogyan ünnepeli a TD-t.
2017. 12. 01. 11:33
duanebarry
Annyira unja már az öreg a TD-ket, hogy az valamilyen félelmetes.

Valószínűleg azon is rágódik, hogy a legközelenni megbeszélésen mivel tudja ilyen teljesítmények után "alázni" a csapatot (az Offense-t).
De nem kell félteni, biztosan megtalálja azokat a kis nuanszokat, ami miatt álmatlan éjszakákat okoz majd a srácoknak :P
2017. 12. 01. 12:32
anti pass
A Mestert nézve csak, senki nem tudná megállapítani, hogy is áll a mérkőzés! Rúgtunk vagy kaptunk TD-t!
2017. 12. 01. 14:42
dravait
Ezért az ünneplésért remélem BB helyretette őket - miket írkálnánk, ha Gronk háta ettől visszasérül? El tudjuk ezt képzelni?
Szerintem óriási felelőtlenség volt mindkettőjüktől, de Gronktól a leginkább, hogy ebbe a hülyeségbe belementek. Engem konkréten utólag tört ki a frász, közben én sem fogtam fel, hogy mit is művel a két agyalágyult.
2017. 12. 01. 15:43
nszgergo
Jah ha két-három védővel a hátán/derekán/lábán megy előre, akkor majd pont ettől a 86 kg-tól kell tartani. De tudod mit? Szted felelőtlenség volt, ok, legyen az. De agyalágyultak, komolyan? ...
2017. 12. 01. 17:33
dravait
Szerintem ez felelőtlen kockáztatás volt. A védőkkel nem tud mit csinálni, azoknak muszáj jönni. Mondjuk minden Gronk ütközésnél a frász tör ki, hogy feláll-e a fűről, mert már annyiszor láttuk lentmaradni, hogy abból az élményből elég. Ha Gronk ebbe belesérül, akkor vége a karrierjének, mert BB ott helyben agyonveri Kuxal. :-)
Na, csak emiatt gondlom ezt profi játékosoktól felesleges kockázatnak.
Az agyalágyult tényleg sok volt, ezt készséggel visszavonom. :-)
2017. 12. 01. 22:19
PegazusbólRuhátSzabok
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Szerintem költözz oda gronkhoz és vidd az öledben élete végig nehogy aztán megsérüljön gyaloglás közbe az agyalágyult barom állatja :DDDDDDDDDDDDDDDD
2017. 12. 02. 07:40
dravait
Mondjuk odaköltöznék szívesen (gondolom vagyunk így ezzel egy páran). Még a sapkáját is cipelném utána, ha bemehetnék a meccsekre.
Az ölbenhordáshoz meg egy elefánt kéne legalább... :D :D :D
2017. 12. 01. 17:09
Tzimisce
Hiányolom Roberts Sackjét, Spikes jutott róla eszembe.
2017. 12. 01. 19:03
balimate
Gondolkodtam rajta,hogy bekerüljön-e. De annyi benézte azt a játékot a Miami O-Line és Moore is annyira balfasz volt,hogy "too easy" kategória lett....abból meg már ott van Cooks elkapása :)
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - 11. forduló bejegyzéshez