Menetrend

A hét jelenete - 12. forduló

2017. 12. 07. 10:00
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés

Idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel. Minden forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Folytassuk a tizenkettedik fordulóval!


Lehet hogy páran hiányolni fogjátok Gronkowski szabálytalanságát, de ez a cikksorozat a mérkőzések pozitív jeleneteit hivatott összegyűjteni.

1. Eric Lee interception
Lee
Eric Lee-t november 21-én igazolta a csapat a Bills gyakorló csapatából. Nagyon megggyőző teljesítményt nyújtott vasárnap a volt csapata ellen. Ha továbbra is hasonlóan eredményes játékot tud felmutatni a pass rush terén, akkor Trey Flowers-szel a jövőben jó kis párost fognak alkotni.

Lee statisztikái: 4 tackle (2 solo, 2 assist) 1,5 SACK 1 INT

2. Amendola gyönyörű elkapása
Amendola
A Bills elleni vasárnapi mérkőzésen az elkapók háttérbe szorultak a futójátékot térnyerésének köszönhetően. A mérkőzésen viszont volt egy gyönyörű elkapás, ami Amendola nevéhez fűződik egy sebészi pontosságú Brady passzból.

3. Dion Lewis nagy futása és stiff arm-ja
Lewis futása
Ez az a tipikus futás, mikor minden összejött a csapatnak. Kiváló blokkok Lewis előtt, az ellenfél miss tackel-ök sorozata közben egymást kaszálja el és a futó kőkemény stiff arm-mal még súlyos yard-okat szerez a csapatnak.

4. Dion "Beastmode" Lewis
Lewis TD
Mondhatjátok, hogy a jelenet címe kicsit túlzó....de véleményem szerint nem az.
Dion Lewis 173 cm és 88 kg...10 yardon keresztül vonszolt magával három védőt, akik csak második nekifutásra tudják levinni őt, éppen csak a végzóna előtt.


5. Gronk elkapása
Gronk
Gronkowski-nak is köszönhetően a második félidőben feléledt a Patriots passzjátéka. Ebben a játékban a kvázi már egy megszerzett interception-t sikerült kivennie a Bills játékos kezéből. 


6. Burkhead touchdown
Burkhead
Korábbi összeállításokban is említettem, hogy Burkhead nagy kedvencem lett idén. A korábbi Bengals speciális egység játékos továbbra is bulldózerként tör át az ellenfél védelmén. Lewis-hoz hasonlóan Burkhead-en is lógtak már a védők,de neki már sikerült beérnie a végzónába. 

Rex Burkhead statisztikái: 12 futás, 78 yard, 2 TD

Hozzászólások

2017. 12. 07. 09:57
kokojszi61
Kettőre nem lehet szavazni?
2017. 12. 07. 12:06
gyuszi
Nagyon örülök a szép kulturált első dőlt betűs mondatnak.
2017. 12. 07. 20:49
Arnold Patsenegger
Dion Lewis stiff arm-ja... istenem. Gyönyörűűűűű! A védő azóta is csak csimmogat,hogy mivaaaaaaaa??? :D :D
2017. 12. 08. 06:35
lynyrd
Lewis! Szerintem is keményen dolgozott a meccsen. ...és inkább ez a 3.számú jelenet az ütősebb - nekem.
Amúgy: Utána nem sisakkal rontottak neki a fejének? Vagy ez ilyenkor nem számít, mert amúgy is sokat haladt előre a csapat? ;-)
2017. 12. 08. 09:52
cspeti98
A helmet to helmet nem tilos, csak védtelen játékossal szemben.
2017. 12. 09. 20:27
lynyrd
Köszi a segítséget! Csak azt nem értem: ha oldalról / hátulról jön, akkor nem védtelen? Hisz nem látja a támadást, max érzékeli...
2017. 12. 10. 00:03
cspeti98
https://operations.nfl.com/the-rules/nfl-video-rulebook/defenseless-player/
Itt pontosan le van írva, hogy ki számít védtelen játékosnak, de nagyjából annyi a lényeg, hogy miután futóvá válik már nem az, gondolom az a logika mögötte, hogy akkor el tudja kerülni az ütközést.
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - 12. forduló bejegyzéshez