Menetrend

A hét jelenete - 16. forduló

2019. 01. 05. 18:20
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés
Ahogyan a 2017/18-as idényben, idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel.  Az eddigieknek megfelelően a forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Folytassuk a Jets elleni tizenhatodik fordulóval!

1. James White touchdownja
White
A Jets védelem emberezik, ennek következtében James White egy az egyben marad a rajta védekező linebackerrel, aki mellett tisztára játsza magát egy testcsellel. Mivel a Jets free safetyje rámozdult az endzone sarkába tartó Gronkra, White előtt nyitva állt az út az endzoneba és a későn érkező safety mellett touchdownt szerez.

2. Rex Burkhead touchdownja
Burkhead
Újból emberezik a Jets védelme, amit ismét kegyetlenül kihasznál a csapat egy missmacth kialakításával. Rex Burkhead slot elkapóként áll fel egy linebackerrel szemben. Burkhead sebességből könnyedén megveri emberét és sikeresen húzza le Brady passzát.

3. Flowers kiharcolt fumble
Flowers
Trey Flowers a Jets egyik tight endjével szemben áll fel. Olvasva a játékot befelé levállik a tight end blokkról és elemi erővel csapódik bele az éppen befelé vágó futóba. Az ütközésnek köszöngetően a futó elejti  a labdát, amit Devin McCourty felszed és a csapattársak hathatós segítségel közelebb juttat az endzone-hoz.

4. Phillip Dorsett touchdownja
Dorsett
A fal szépen dolgozik Brady előtt, de az első olvasásokból nem sikerült üres célpontot találnia. A nyomás elől kimenekülve az endzone sarkában megtalálja Dorsettet, aki egy szép elkapással touchdownt szerez. Josh Gordon "visszavonulásával" és Patterson sérülésével Dorsett ismét több lehetőséget kapott, amit fontos és szép elkapásokkal hálált meg.

5. Stephon Gilmore & passzvédelem
Gilmore
A védelem szépen dolgozik és egyik Jets elkapó sem tudta magát tisztára játszani. Érdemes figyelni, hogy kép felső sarkában lévő cornerünk milyen szépen váltott elkapót, illetve, hogy jól érkezett középről a nyomás Darnoldra. Darnold a 4&3-as redzone szituációban megkockáztatott egy passzt középre, de Gilmore szépen védekezett és megakadályozta az elkapást. Igazi csapatmunka volt ez a védekezés. Legalább ilyen telejsítményre lesz szüksége a csapatnak a Playofff menetelés alatt is.

6. Trey Flowers sack
Flowers
Csak remélni tudom, hogy jövőre még Patriots mezben látjuk őt. A podcastben is elhangoztt, hogy nincsen reflektorfényben a srác,de brutális passz ellen és futás ellen is.

7. Butler kiharcolt fumble & Van Noy visszavitt fumble
Van Noy
Adam Butler az egyik kedvenc játékosom. Ő az, akin azt látom, hogy mindig kihajtja a belét, ha a pályára került. Ezért örülök, hogy sikerült kiharcolnia ezt a labdavesztést. Van Noy meg jókor jó helyen. Van Noy idei teljesítményét látva, csak hálát tudok mondani a Detriot csapatának :)

Hozzászólások

2019. 01. 05. 19:25
LPT
Szavazni csak én nem tudok? :)
2019. 01. 05. 19:56
balimate
Már lehet,bocsi :)
2019. 01. 06. 16:48
max350
Butler játékáról Ninko jutott eszembe 2012. októberéből, ugyanúgy a Jets ellen, csak pirosban játszott a csapat!
2019. 01. 08. 00:07
Tzimisce
Csak szinte én szavaztam a team effortra, ahogy betolták DMC-t a 10-esen belülre?
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - 16. forduló bejegyzéshez