Menetrend

A hét jelenete - 9. forduló

2018. 11. 08. 08:45
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés

Ahogyan a 2017/18-as idényben, idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel.  Az eddigieknek megfelelően a forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Folytassuk a Green Bay elleni kilencedik fordulóval, ami bővelkedett szebbnél szebb jelenetekben!


1. Flea flicker
Flea flicker

Gyors és sebészi pontossággal véghez vitt első drive után kicsit megakadni látszott a támadógépezet. Josh McDaniels mindig belelapozz a trükkös játékok közé, ha egy szoros meccsről van szó. (Lásd: anno Baltimore elleni rájátszás meccs vagy Eagles elleni döntő). A trükk végrehajtásában a labda a Brady-White-Brady-Edelman utat járta be, sikeresen. Ezzel a játékkal 33 yardot sikerült haladni.

2. Kenjon Barner pusztító blokkja
Barner

Barner meglepő módon nem kap túl sok szerepet Sony Michel távollétében. Patterson mögött második számú futóként egyszer futott, amiből 4 yardot szerzett. A kevés szerep ellenére, mikor a pályán volt bemutatott egy pusztító blokkot, mikor felvette Clay Matthews blitzét. 

3. Patterson futásai
Patterson

Patterson a Bills ellen debütált futóként, akkor még kevés sikerrel. Statisztikáit csak egy hosszabb megiramodással tudta kozmetikázni. Eltelt majdnem egy hét és nagyot fordult a világ. Kíváló és erőszakos futásaival életben tartotta a Patriots futójátékát. Simán el tudom képzelni, hogy a Sony Michel visszatérése után is többször látjuk majd Pattersont felállni futóként. 

4. Guy kierőszakolt fumble-je
Guy FF

Az "Ups & downs" rovatban már szó esett arról, hogy Guy mekkora részt vállalt a csapat sikerében azzal, hogy kiütötte a futójátékos kezéből a labdát. Érdemes figyelni, hogy ez a nagy ember, hol volt a játék elindításának pillanatában és akkor amikor beérte a futójátékost. Ez volt a mérkőzés fordulópontja, ezért mindenképpen helyet érdemel az összeállításban.

5. Trükkös játék
Trükkös

Ritka eset, hogy ennyit kell trükköznie a csapatnak egy mérkőzés megnyeréséhez,de az ellenfél mégis csak Rodgers által vezetett támadósorsal rendelkezik, akik gyorsan megbüntetik a pontok nélkül hagyott támadásokat. Ebben a játékban Green Bay ráharap a screen passra, ami Edelman felé szállt. Edelman az utolsó pillanatban visszapasszolt középre White-nak, aki előtt addigra felfejlődött az egész támadófal. A falemberek mögött White-ot csak az utolsó 2 yardon sikerült megállítania a Green Baynek. Érdemes megnézni, hogy Brady is végigköveti a támadást. Erről az esetről készült egy vicces nyilatkozat az irányító szemszögéből.

6. Gordon touchdownja
Gordon TD

Ebből a játékból és az előbbi trükkös hívásból is látszik, hogy mekkora fegyvere a Patriotsnak a screen játék. Az ellenfelek természetesen felkészülnek ezekből játékokból és megpróbálják már csírájukban elfojtani ezeket a hívásokat. Emiatt előfordulhat, hogy egy srceen passznak látszó játékokra ráugranak. Ilyenkor megnyílnak szabad területek a védelem mögött, amiket egy Brady szintű irányító könyörtelenül ki tud használni. Ebben a játékban Chris Hogan volt a csali, akire a Green Bay játékosai ráharaptak. Ennek köszönhetően Edelman is és mögötte Gordon is szabaddá vált. Végül Gordon kapta a labdát, aki a safetyt lerázva beért az endzoneba. Ezzel a hatpontossal végleg eldőlt a mérkőzés.

Hozzászólások

2018. 11. 08. 10:39
Iron_Condor
Megint nem könnyű választani, de ez egy elég kellemes probléma.:)
2018. 11. 08. 13:11
Farkas Joe
Erős hét volt ismét, de a fumble messze kiemelkedik fontosságban a mezőnyből, szóval nálam nem kérdés.
2018. 11. 08. 19:02
antilles
Láttátok BB-t és az Ő kitörő érzelmeit? Különösen a TD-knél érdemes figyelni.:
https://twitter.com/NFL/status/1060334467514957824
2018. 11. 08. 19:36
Arnold Patsenegger
2018. 11. 08. 20:22
Iron_Condor
MUHAHAHA :))) Hatalmas amit Spigoék is mondtak a podcastben:
- Azt kinek szántad?
- Joshnak.
- Ja, akkor ok.:D
2018. 11. 09. 18:41
Tzimisce
Imádom a flea flickert, kedvenc trükkös játékom, de tényleg baromi nehéz dönteni, a blokk is szép, a trükkös játék is, a Josh Gordon TD is, főleg olvasva a nyilatkozatokat.
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - 9. forduló bejegyzéshez