Menetrend

A hét jelenete - AFC döntő

2019. 01. 25. 10:55
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Meccsek, Elemzés

Ahogyan a 2017/18-as idényben, idén is hetente jelentkezünk a hét legszebb jeleneteivel.  Az eddigieknek megfelelően a forduló győztese bekerül majd a bajnokság utáni "Év jelenete" versenybe. Szavazni a szokásos helyen, bal oldalt lehet. Reméljük hétről hétre rettenetesen nehéz lesz a választás. Folytassuk a Kansas City elleni playoff mérkőzéssel!

Az eheti összeállítás kissé rendhagyó lesz, mert több olyan jelenet is szerepel a listában, ami nem kifejezetten a pályán lezajló eseményekhez köthető. Remélem, hogy elnyeri a tetszéseteket az eheti összeállítás :)

1. Sony Michel első touchdownja
Sony Michel
A támadósor ott folytatta a Kansas elleni AFC döntőt, ahol a Chargers elleni mérkőzést befejezte. Domináns támadófal(+TE-k+Develin) és domináns futójáték, amivel a padon lehetett tartani a Chiefs rettegett támadósorát. Gyönyörű, ahogyan Develin és Gronk folyosót nyit Sony Michelnek.

2. Van Noy sack
Van Noy
A mérkőzés előtti statisztikákból úgy tűnt, hogy a sackek inkább a Kansas védelmétől fognak érkezni. Ehelyett a Patriots védői tartották folyamatos nyomás alatt Patrick Mahomes-ot. Olyan mobilis irányítót, mint Mahomes nagyon nehéz sackelni, ha van körülötte tér menekülni. De Van Noy magabiztosan oldotta meg a szerelést és levitte az irányítót.

3. Flowers sack
Flowers
Nyomás!Nyomás!Nyomás! A védelem az egész első félidőben megkeserítette a Kansas támadósorának az életét. Flowers szokás szerint megint brutálisan hámozta át magát a támadófalon és elcsípte az éppen menekülni próbáló irányítót. Nagyon remélem, hogy jövőre is Patriots mezben fog kifutni a pályára.

4. Phillip Dorsett touchdownja
Dorsett
Rájátszásban virágzik a Brady-Dorsett kapcsolat és ebből kifolyólag érkezett az újabb playoff touchdown. Múlt heti pontszetzéshez kísértetiesen hasonló hatpontos lett a támadás vége. Dorsett szorongatott helyzetben, nagyszerű elkapást mutatott be a védője mellett.

5. Hogan egykezes elkapása
Hogan
Chris Hogan szezonja nem a várakozásoknak megfelelően alakult. Én személy szerint a tavalyi idényből kiindulva többre számítottam tőle. De el tudom nézni neki ezt, ha mérkőzésenként szállítja a "AmendolaMemories" clutch elkapásokat.

6. Sony Michel második touchdownja
Sony Michel
A mérkőzés során már besült egy negyedik downos próbálkozásunk. Viszont most hátrányban, kulcspillanatban tükörsima touchdownt szerzett a csapat egy kőkeménynek ígérkező 4&inches helyzetből. Michelnek akkora területe volt, hogy akár Mad Max körökkel is beért volna a végzónába.

7. Belichick vs. Tabletek (2. rész)
BB
Sajnos a bírókat nem hatotta meg, hogy Belichick szerint pick playből szerzett touchdownt az ellenfél....valakin le kellett vezetni a feszültséget.

(Belichick vs. Tabletek (1. rész))

 
8. GronkZilla
Gronk
Eric Berry újra a pályán volt...balszerencséjére Rob Gronkowski is újra a pályán volt. Hogy mire is gondolok pontosa? Rob Gronkowski újra Rob Gronkowski volt, az a játékos, akit mindenki joggal a liga legjobb tight endjének tart. Visszatért az a játékos, akit nem lehet elnyomni, nem lehet levédekezni ha felé száll a labda. Úgy tűnik, hogy a srác nagyon felpörgött a rájátszára, ami csak jó hír lehet minden szurkoló számára.

9. Burkhead első touchdownja
Burkhead
A mérkőzés eleje Sony Michelé volt. A mérkőzés közepén White-tal trökközve próbáltunk futni. Viszont a mérkőzés végén a fáradt Chiefs védelem megkapta a legnagyobb testű futónkat, addig szinte csak pihentetett Rex Burkheadet. Ebnen a játékban az egész csapat egy emberként blokkolt Burkhead előtt. Volt itt guard húzás (Mason), elkapó blokkok (Edelman/Hogan) és a szokásos Develin varázslat. Trent Brown eközben elvitte keringőzni az 59-es linebackert.

10. Győztes touchdown
Burkhead
Amikor kiderült, hogy a Patriots támadhat először, akkor furcsa nyugalom lett úrrá rajtam. Aki anno kibírta idegekkel a Falcons elleni döntőt, az tudhatta, hogy itt akkor is touchdown lesz, ha leszakad az ég. AZ lett. Fent volt mindenki, aki legalább 100kg és blokkolni tud...lehet látni a Chiesf védőinek mozgásán, hogy már ők sem hittek abban, hogy meg tudják állítani a Patriotsot. 

Hogy mennyire volt kemény mérkőzés? Mindent elmond arról, hogy Brady úgy örül a kilencedik Super Bowl részvételének, mintha most jutott volna be az első döntőjébe.

11. McCourty tesók a Super Bowlban
JMC DMC
"Ott leszek a Super Bowlban és nem Devin vendégeként" :)

12. Újra a Super Bowlban
Brady Gronk
Srácok kicsit mókáztak a döntő után. Jó látni, hogy Gronk ennyire jó kedvű, mert ez sosem jelent jót az ellenfelek számára :)
Folyamatosan arról hallani,hogy Gronk a szezon után visszavonul. Én úgy gondolom, hogy ez nem olyan biztos. Ha megnyerik a döntőt és Brady marad, akkor Gronk is maradni fog egy komolyabb sérülésig.

Hozzászólások

2019. 01. 25. 12:02
zsolt75
13. Vince Willfork a pénzfeldobásnál!
2019. 01. 25. 12:02
zsolt75
Amúgy a 12. Az nagyon menő!
2019. 01. 25. 13:12
pm11
Wilfork bárhol? :)
2019. 01. 25. 12:05
Sztyopa
Gronk egy nagyra nőtt óvodás, kujon vigyorral, csak a 12! ;)
2019. 01. 25. 14:32
anikom
Nekem a 11-es. Erre vártam, amióta DMac megnyerte az első gyűrűjét. Nálam jobban tuti senki se drukkol nekik, hogy meglegyen a közös!
2019. 01. 25. 15:19
anti pass
Én viszont tudok titkot tartani, de annyit elárulok, hogy nem a győztes TD. Viszont ahhoz írnék. Nekem az ismétléskor tűnt fel -élőben már nem láttam az frásztól- hogy milyen rezignáltan vették tudomásul a KC védői a bekapott TD-t. Nem volt háborgás, nem volt dühöngés. Olybá tűnt, mintha ezt már bekalkulálták volna. Lehet, hogy a két évvel ezelőtti SB beléjük ivódott?
2019. 01. 25. 15:43
Foherty
Én azt nem értettem, Reid miért nem kért időt. Akkora momentum volt, sorban jöttek a sikeres játékok, ő meg csak állt és nézte, mintha mindegy lenne.
2019. 01. 25. 16:39
Iron_Condor
Igen, teljesen ki voltak készülve addigra, ne feledjük valami 44 percet voltak pályán.
2019. 01. 25. 16:16
InfiniteLoop
Részemről bónuszként még odakerülhetnének Tony Romo játékhívási előrejelzései.
Bár az lehet, hogy annak inkább az "Ups"-ban a helye :)
https://sports.yahoo.com/tony-romo-made-15-predictions-afc-championship-heres-many-got-right-201934734.html?guccounter=1
2019. 01. 25. 16:55
max350
Brady és Gronk...mint 2 jóllakott napközis! :D
2019. 01. 25. 17:45
zsolt75
:) Annyira arcos, de olyan jó!
2019. 01. 25. 20:23
vodka03
Burkhead első TD, kifejezetten a Develin blokk miatt. Olyan gyönyörűen ment végig Börfej előtt a folyosón és vette ki a játékból Ragland-et.
2019. 01. 26. 08:06
zsolt75
2019. 01. 26. 14:16
Solymi81
Uhh, nagyon nehéz döntés, gyönyörű sackek, blokkolások, futások és elkapások, sokszor kritikus momentumokban.

Ez most ment Hogannak, mert hihetetlen clutch megmozdulás volt tőle, az ilyenek miatt szerettem meg mikor idekerült.
Hozzászólás a(z) A hét jelenete - AFC döntő bejegyzéshez