Menetrend

A katlan

2012. 01. 27. 22:18
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
A Detroit otthonában játszott augusztusi felkészülési meccs óta nem lépett pályára a New England fedett stadionban. Ez a helyzet az Indianapolis otthonában rendezett Super Bowllal megváltozik. Ezért Bill Belichick a Dana Farber Fieldhouse-ba vezényelte a Pats edzéseit, hogy mindenki minél előbb hozzászokjon erőnlétileg és lelkileg is az idén új környezetre. A hangsúly az előbbin van, ezért a teljes védőfelszerelésben tartott edzésen is alaposan megizzasztották az edzők a játékosokat. A New York Giants is hasonló cipőben jár, bár ők idén játszottak az Arizona és a New Orleans pályáján. ESPN Boston

Hozzászólások

2012. 01. 28. 00:44
rammstein1818
2012. 01. 28. 11:45
szeder
Szerintetek mennyire lehet hátrányos a Patriots számára, hogy az "ősellenség" otthonában játszik, ráadásul a tesó stadionjában? Olyan mintha teljesen idegenbe menne, amíg Eli tesó otthon érezheti magát.
2012. 01. 28. 13:05
temp
szeder: nehéz megmondani, hogy mennyire számít az, hogy a Patriots Indyben játszik.

Mivel ez a Super Bowl, és semleges helyszín, ezért nem gondolom, hogy olyan trükköktől kell félnünk, mint például amiket a Colts elleni AFC döntő után rebesgettek (hangszóróból szóló erősített szurkolói biztatás, vagy az 500 fokosra fűtött stadion).

Azt se feledjük, hogy a Giants sem egy dél Floridai alakulat, ők is tudják, hogy milyen -15 fokban, szélben, esőben játszani, tehát ellenük nem biztos, hogy egy nyitott stadion bármilyen előnyt biztosított volna számunkra, de van ezzel kapcsolatban még egy fontos tényező: ne feledjük amúgy, hogy a SB-t nem is lehet akármilyen stadionban rendezni, bizonyos átlaghőmérséklet alatt már csak akkor rendezhet egy helyszín SB-t, ha dome-ban játszák a meccset, ez ugye főleg a nézők kényelmét szolgálja, valamint senki nem akar egy 9-6-os mud bowl-ra emlékeztető SB-t nézni a világ egyik legnézettebb tv-showjaként.

Az sem biztos, hogy számít bármit, hogy Indy-ben a bratyónál lesz a meccs, mert a két csapat saját szurkolói mellett rengetegen lesznek az USA minden részéről többé kevésbé semleges szurkolók (ez azért nem úgy megy, hogy pár száz vagy ezer Pats és Giants drukker mellett a helyi Colts rajongók mennek csak ki a meccsre majd :))

Ami viszont számíthat, hogy jelenleg az E.Manning-Nicks-MM-Cruz kvartett a liga egyik legjobb QB+elkapó sor triója, és igen komoly nagy játék potenciál rejlik bennük, számukra a dome komoly előny lehet, főleg, hogy a mi secondary-nk viszont még mindig nem a legfényesebb az egyértelmű passz szitukban is előfordul, hogy egy 3rd&long-ot simán megcsinál az ellenfél. Amiben bízhatunk, hogy a mi oldalunkon dobáló Tom Brady és elkapó sem számítanak ismeretlen arcoknak ebben a szakmában ;)

Minden esetre azt hiszem, hogy a Giantssel az egyik legrosszabb matchup-ot fogtuk ki, persze szerencsére ez rájuk is igaz :)
2012. 01. 28. 14:15
szeder
Köszi a választ. Remélem azért nem csak Tom Bradyben és az elkapóiban bízhatunk, hanem a Def. is ütős lesz és Eli "elitkúbévagyok" a hátán fekszik egész este. Mármint a pályán :)
2012. 01. 28. 14:57
LaFleur
viito : 2 év múlva New York a helyszín, és hát január vége-február eleje ott sem épp arról híres, hogy nagyon meleg lenne... Szóval szerintem nem kötelező, hogy Dome legyen.
2012. 01. 28. 15:26
Gordon
szeder, vajon jó-e nekünk ha nagy nyomást helyezünk eli-re? tudjuk, hogy nyomás alatt is pontosan céloz. de ezzel a secondary-vel lehet-e szorosan emberezni, mint ahogy a ravens tette ellenünk?! ki tudja, még jó, hogy nem én döntök:-)nagyon komplex csapat a giants, reményeim szerint ők támadni fogják Tom-ot , hiszen a giants sec sem elit, az O falunk pedig elit és rövid passzokkal az érkező blitz helyére haladhatunk.
sokkal több FB és RB elkapást várnék rövid szitukban, de mindehhez egy top formában lévő Brady kell.
2012. 01. 28. 15:58
LaFleur: a new yorki helyszín az új stadion és helyi lobbi erőssége miatt a szabályt erősítő kivétel.
2012. 01. 28. 16:04
szeder
Gordon, bízom benne, hogy az esetleges nagy nyomás elveszi Eli mázlifaktorát és a dobásai úgy is sikerülnek, ahogy kinéznek: céltalanul elhajított vekni kenyér :)
2012. 01. 28. 16:12
temp
LaFleur: 50-degree rule!

Az új New Yorki stadion kivétel ez alól, pont ahogy DoM írta, de komoly viták előzték meg, hogy megkaphatja e, a tulajdonosok egy része nem lelkesedett az ötletért.

Ezt érdemes pl elolvasni a témában: http://www.nfl.com/news/story?id=09000d5d8184fc83&template=with-video-with-comments&confirm=true
2012. 01. 28. 16:15
LaFleur
DoM : persze, tudom én is. Viszont kíváncsi leszek, hogy nem indít-e el majd egy lavinát, de az majd akkor kiderül, főleg, hogy milyen visszhangjai lesznek. Aki megfizeti az úgyis boxban ül a melegben, az meg van akár a Lambeau-n akár Foxboroughban is, a "pórnépnek" meg szerintem mindegy, hogy hideg van-e, a Super Bowlra így is úgy is elkapkodnák a jegyeket.
De egyébként az én véleményem is az, hogy továbbra is Miami, Tampa, New Orleans, stb. lesznek az esélyesek SB-t rendezni, az északi városoknak meg marad a tv.
2012. 01. 28. 16:34
temp
Az északi városoknak sem marad a TV, hiszen a dome stadionok gond nélkül rendezhetnek, pl Vikingsék (NO is dome, szóval ott igazából nem számít a déli fekvés).
2012. 01. 28. 16:44
non4m3
én nagyon nem értek egyet ezzel az SB@onlydome felfogással... miért zárnak ki olyan helyszíneket mint pl a Lambeau vagy a Soldier field... ez az én szememben elég erős diszkrimináció

elhiszem hogy kell a körítés meg minden, de ennyi erővel lehetne azt is mondani hogy NFL-t csak dome-ban lehet játszani
2012. 01. 28. 17:12
Latzcko
Na mondjuk az nagy szó lenne, ha full havazás közepette lenne a Lambeau Field-en SB. :D:D:D
Volt már ilyenre példa? Havazós SB?
2012. 01. 28. 17:19
LaFleur
Azért a Super Bowl nem csak egy meccs, hanem egy 1 hetes, de legalább több napos esemény. Nyílt napokkal, sajtótájékoztatókkal, show műsorokkal és persze hatalmas hype-al. A szurkolók sem aznap érkeznek. Éttermek, teraszok, tail gate partyk, színpadok városszerte, koncertek, bulik. Ezekhez így együtt kell a jó idő meg a napsütés, nem a meccs miatt.
Nyilván van kivétel, mint pl. 2006-ban Detroit vagy 2013-ban lesz New York, de ahogy DoM is mondta, ezek a kivételek erősítik a szabályt.
2012. 01. 28. 20:23
1976gabi
szerintem az igazi döntő hóban és szabadban lenne.dom-ban az a kérdés melyik védelem hal meg előbb a melegtől.egyszer láttam a saját csapatunkat nagy előnyről simán kikapni egy afc döntőben.szerintem amúgy a stadionban mi vagyunk otthon,párszor játszottunk ott meccset.az ifjabbik manning rosszul fog dobni,megálmodtam,már írtam régebben.
2012. 01. 29. 00:00
temp
non4m3: nem dome only! viszont elvárás, hogy ne legyen -10 fok, és hóesés, tehát a délebbre fekvő nyitott pályák rendezhetnek SB-t.
2012. 01. 29. 09:36
Patriots NEB
Szép napot mindenkinek!
Az az érdekes hogy szinte minden nagyváros(Boston,New York,Chicago,stb.) délebbre fekszik mint mi!Az a hatalmas különbség,hogy Kanada felöl nincs magas hegység ami a beáramló sarki hideget meggátolná abban,hogy akadálytalanul elöntse a keleti partot ill. a középső részt!New York például Rómaval azonos szélességi körön fekszik!Mégis nem ritka a hatalmas hó és a -20 fok!
Az elég érdekes lesz,ha jövő ilyenkor kapnak egy kiadós sarkvidéki hideget.
2012. 01. 29. 10:45
Tzimisce
Patriots NEB:
Az Egyesült Államok érdekes földrajzi szempontból, mivel É-D irányban nincs védve hegyek által, így simán lemehet a hideg egészen a mexikói öbölig, plusz ugye a hurrikánok is akadálytalanul mehetnek felfele. Ezért a középső területeken extrém időjárások is kialakulhatnak, mert nemcsak északról, de délről sincs védve.

Kár, hogy idén nem voltak havas meccsek. Remélem jövőre lesz pár.
2012. 01. 29. 11:12
temp
Extrém időjárási körülmények között játszott meccsek: nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én például imádom az olyan meccseket, mint a Dolphins@Steelers 2007-ben, amit gyakorlatilag nyakig érő sárban játszottak, esetleg a Patriots@Bills a széltől hajlongó kapufák között, amit Junior Seau foglalt a legjobban össze: "There was one time when I was running, and there was a gust of wind that was behind me, I felt like Guyton and Mayo. I picked up more speed than I could handle. So, I felt young. It was really fun." (egy alkalommal futottam és egy széllökés jött mögülem, ettől úgy éreztem magam, mint Guyton és Mayo. Több sebességet gyűjtöttem, mint amit kezelni tudtam. Fiatalnak éreztem magam. Mókás volt), de említhetjük bármelyik havas meccset is.

Viszont alapjában véve az ilyen meccsek azok, amikből egy 16 meccses alapszakaszban 1-2 mérkőzés jó móka, hozzátartozik a focihoz, de van velük egy pár hatalmas gond:
- rettenetes szerencsejátékká alakítják a meccset, gyakran az egész mérkőzésen alig születik 1-2 pontot érő akció, és egész csapatrészek képességeit nullázhatja le az időjárás.

- pár órán át vicces nézni a csúszkálást, a sárdagasztást, a birkózást, de egy idő után azért meglehetősen unalmassá válhat egy ilyen meccs (főleg ha mondjuk valaki összekukázik egy TD-t a nagy sárban, és utána más sem csinál, mint gyilkolja a meccset, hiszen mindkét csapat 90%-ban még first downt sem képes elérni, és a punterek a meccs legjobban foglalkoztatott emberei).

És itt jönnek a képbe a nagy meccsek. Azt gondolom, hogy egy jó csapatnak belefér évente 1x az, hogy játsszon egy extrém meccset, amin a végén mondjuk a 3-10-es szezont produkáló, ám jól futó csapat elveri a fix csoportelsőt, azt gondolom, hogy egy komoly PO aspiráns nem egy ilyen meccs miatt fog lecsúszni a rájátszásról.

De vajon ki örülne neki a Super Bowlt, az döntené el, hogy az egyik csapatnak sikerül 17 másodperccel a vége előtt egy FG-t szerezni, és ezzel megnyerni a meccset 3-0-ra!!!. Mindez egy olyan meccsen, ahol az egyik csapat 159 a másik 216yardig jut, és összesen 11 alkalommal puntoltak. A magam részéről nem tudom, hogy bárki örülne e, ha egy ilyen orosz rulett szerű meccsen dőlne el a kupa sorsa. A SB amúgy is a foci ünnepe, ahol elvileg a két legjobb csapat küzd meg, és rengeteg olyan nézőt is a TV elé ültet, akik év közben nem nagyon néznek meccset.
2012. 01. 29. 21:53
cspeti98
viito:Én szeretem ha esik a hó egy meccsen persze csak ha mi nyerünk :-) de azt azért én se tudnám elképzelni hogy a döntőn szakadjon a hó játszanak csak melegben a csapatok és a játékosok tudása döntse el a meccset a mi javunkra. :-)
Hozzászólás a(z) A katlan bejegyzéshez