Menetrend

A két erő összecsapása, avagy Revis vs Patriots

2015. 03. 11. 16:30
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek
Nyilvánvaló, hogy a szabad-ügynök piac első napja nem volt túl fényes Patriots szempontból, hiszen mégiscsak a liga egyik, ha nem a legjobb cornerbackje igazolt a rivális New York Jetshez.Tulajdonképpen úgy is össze lehetne foglalni az egészet, hogy 2015 Március 10-én a Jets jobb lett, míg a Patriots gyengébb. És ez fáj.

Persze megvannak azok a szokásos reakciók, amik egy-egy ilyen fontos esemény után mindig is megjelennek. Valaki leolcsózza a Patriots vezetést, valaki pedig Revist veszi elő, hogy pénzéhes és nem a győzelmet választotta, hanem a zöldhasút. Megint más valaki kétségbe vonja, hogy rendben van-e Bill Belichick hozzáállása az ár-érték arányhoz. De van olyan is, aki a Jetset hibáztatja majd az egészért.

Az én véleményem az egész ügyről kicsit más és legfőképpen ezért:

Nem hibáztatom Revist. Diszkont áron érkezett a Patriotshoz (12 millió dollár 2014-ben), mindent megtett amit kértek tőle, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Patriots újabb Super Bowlt nyerjen és aztán úgy döntött, hogy több pénzre váltja kivételes tehetségét. Bill Belichick sokszor mondja, hogy azt teszi, ami a legjobb a csapatnak. Nos, Revis ugyanígy tesz saját magával. Megérdemli, hogy így tegyen és közben rendkívül okos, mondhatnánk, hogy Robert Kraft-szerű üzletember is.

Ami a Patriots csapatát illeti, az egész arról szól, hogy mi a csapat elve/stratégiája azzal kapcsolatban, hogy egy teljes, működő csapatot építsen. Nyilvánvaló, hogy úgy érezték, ha megadják azt, amit a Jets kínált Revisnek, azzal veszélybe sodornák a felelősségteljes csapatépítést. Persze sokan nem értenek ezzel egyet. Ugyanakkor a múlt, azaz a 9 konferencia döntő, 6 Super Bowl részvétel és ebből 4 győzelem magáért beszél. A bajnokságot nem Március 10-én kell megnyerni. És bár a Patriots most tett egy lépést hátrafelé, ők a legjobbak abban, hogy hogyan lehet ezeket a dolgokat kijavítani. Igaz, a jelenlegi, elég nagy kihívásnak ígérkezik.

Összegezve tehát a Patriots egy évig azt adta Revisnek amire szüksége volt. Az első gyűrű, nagyobb rivaldafény ahol megmutathatta képességeit (főleg a tampai szürkeség után) és egy lehetőséget arra, hogy karrierje utolsó éveiben nagyot szakítson a szabad-ügynök piacon. Cserébe ő is azt adta a Patriotsnak, amire szükségük volt. Legmagasabb szintű cornerback játék, nagyon jó csapattárs, és egy olyan valaki volt, aki a klub elnöke, Jonathan Kraft szerint is többet adott, mint amire valaha is számítottak.

Ez amerikai foci értelemben egy egy éven keresztüli álomszerű kapcsolat volt. De amikor képbe került az üzleti rész Revis és a Patriots összecsapott, ráadásul a spektrum két végletéből.

Végül arra a következtetésre jutottam, hogy Revis tulajdonképpen ugyanaz játékosként, mint a Patriots klubként. Intelligens, könyörtelen és sokszor kegyetlen a tárgyólasztalnál.

Sokszor dicsérjük ezt a fajta hozzáállást, amikor az a csapat szempontjából működik, de ritkán láttunk olyat, amikor valaki saját fegyverét fordítja a Patriots ellen. Revis éppen ezt tette.

Forrás: Mike Reiss - ESPN Boston

Hozzászólások

2015. 03. 11. 16:36
deze75
Így latom én is!
2015. 03. 11. 16:52
1976gabi
így van,de még most sem jobb
2015. 03. 11. 18:07
Iolaus
Igaz, de attól még kicsit csalódott vagyok.
2015. 03. 11. 18:35
lipi
Sajnos várható lépés volt. Revisnek a Jets A csapat. Ott ismerte meg az NFL világát, ott vált sztárrá. Egész pályafutása alatt top3 CB-nek tartották. Ennek megfelelően ott játszott, ahol megfizették. Amikor a Jetsnek nem volt rá pénze, ment oda, ahol ahol volt a tudásának megfelelő dollár a kasszában. Tampában nem érezte jól magát, nem ment neki a játék, átment oda, ahol szerinte fejlődni tudott. Bejött a húzása. Szerzett gyűrűt, kapott pénzt is. Mindkét félnek win-win szituáció.
Ezután nekünk sajnos elfogyott a pénzünk. Odébb állt oda, ahol viszont van, bónusz, hogy abba a csapatba sikerült visszakerülnie, ahol az "NFL élete" elkezdődött és valószínűleg a legtöbb kapcsolata, barátja van. Ezért nem lehet hibáztatni, a helyében én kb ugyanezt tettem volna.

Mi meg 19-re lapot húztunk, hogy megtartsuk. Nem jött be. Ilyen ez a C'est la vie.
Show must go on, megyünk tovább. Valahonnan akasztunk le CB-t, én cserére tippelnék, pláne az elszállt FA fizetéseket nézve, vagy annyira megerősítjük a pass rush szekciót, hogy akár corner nélkül is kiállhatnánk vagy maradunk a jó öreg Pats receptnél: Szerezz több pontot, mint az ellenfeled.
Meglátjuk majd, hogy mi lesz belőle.

A csapatot meg ne temessünk. Egyrészt március 11 van, másrészt tudtuk, hogy mindenki a bajnokcsapatból akar egy részt. Ilyenkor, költői túlzással, a vizes fiút is megkínálják egy baromi nagy szerződéssel, hátha miatta lett SB :).
Baromi kíváncsi vagyok, hogy milyen nyulat fog BB mester előhúzni a kalapból. De akkor sem fogok a kardomba dőlni, ha jövőre nem jutuni PO-ba és ezt az évet építkezéssel töltjük. SB-t nyertünk, megvan a negyedik gyűrű, mind TB, mind BB, mind Kraft papa immár végleg ott van a legnagyobbak között. Ezt már nem veheti el senki :)
2015. 03. 11. 18:52
fatman
jó, hát szerintem már zárjuk le a témát, tudtuk, hogy nincs rá pénzunk, ha lett volna kb 14-15 misi max, akkor is lehetetlen helyzetbe hoztuk volna magunkat, egy fecske nem csinál nyarat, senki sem pótolhatatlan, stb stb... :)
2015. 03. 11. 18:54
zebra
Így van. Két-három évig minden héten megnézem majd az idei SB döntőt, s mellette nem megyek a Dunának, ha csak 9-7 lesz az év végi mérlegünk.
2015. 03. 11. 19:14
Montesclan-pats
Tiszteletben tartom, de nem értek egyet a véleményetekkel.
BB a csapat érdekét nézi, az kb 200 ember és egy országnyi szurkolótábor, Revis egy ember érdekét nézte.
Nem a több pénzért ment el, hanem a rövid idő alatt több pénzért.
Nem a szerződésbontásnál terített lapot, hanem az utolsó pillanatig hitegette a NE-t ( abból látszott, hogy elengedtük Brownert )azt a csapatot, amelynek a gyűrűt köszönheti.
Soha nem fog tudni jó csapatban játszani, mert annyival nem ér többet, annyival nem jobb. A többiekre már nem marad pénz, évi 20 körül szeretne keresni. Ha kivetítjük a csapatra, akkor 1.5 misi jutna mindenki másnak.
Valaki írta, hogy 20 év múlva az fog számítani, hogy miből él, azért ne sajnáljuk már, kevesen emlékeznének rá, és az sem biztos, hogy Hall Of Famer esélyessé válhatott volna, ha lehúzza az összes évét a Bucs-ban gyűrű nélkül. A megélhetésről csak annyit, hogy már néhány milliárdot már összeszorgoskodott. Befektetni be lehet Bostonból is, a reklámszerződéseket meg lehet kötni Bostonból is. És a legnagyobb csoport riválishoz ment, évente 2-szer fog megmérkőzni velünk, azzal a csapattal, amely elhozta számára az "örök dicsőséget", amely Sb győzelmet biztosított számára, amely igazán nagy játékossá tette.
Köszönet az elmúlt évért, de neki van több köszönnivalója, és nem volt aggálymentes a búcsúja. Ezt szebben és hamarabb kellett volna megtenni. Mert ismétlem nem a több pénzért ment el.
Bízok benne, hogy évente 2-szer Edelman megforgatja és mer rádobni Brady. A SB-on az egyik TD rá ment, rá volt játszva, az plusz szerencsétlenség, hogy elakadt a zebrában, de megvolt az előnye a wr-nek. Mint ahogy sokszor, megvolt csak nem dobtak rá a respektje miatt.
2015. 03. 11. 20:38
bence.szel
Ez így eléggé ki van forgatva. Arról nem is beszélve, hogy a Pats több forrás szerint már hétfőn leállt a licittel és nagyon jól tudták, hogy nem fogják tudni megtartani. Browner elengedése kedden történt kvázi semmi köze nincsen a Revis szituhoz, egyszerűen nem ért már annyit nekünk, amiben lehet logika is, mivel Revis-szintű corner nélkül teljesen mást kell játszani a védelemmel, amiben Browner egyáltalán nem kiemelkedő.
2015. 03. 11. 19:30
lupus
Egy roppant dontos dolgot mindenki elfelejt. Nem volt eselyunk. Barmilyen ajanlatot tettunk volna az asztalra a Jets ralicital. Megvan a penzuk hozza. Es nekik kellett egy ikon a csapatba. Nincs egyetlen jatekosuk sem jelenleg,akit ki lehetne tenni a kirakatba.
Raadasul a ket szerzodes kozott tuti nem csak a vegosszeg a kulonbseg. A Patriots kulonosen jol safarkodik az ilyen szerzodesekkel,amibol az osszegek nem is annnyira garantaltak,mint ahogy az sokszor elsore tunik.
A lenyeg megis az,hogy a Jets mindenkit tul licitalt volna. Akarkit.
2015. 03. 11. 19:42
BaP
Ha ez ennyire látszott, akkor miért váltunk meg Brownertől?
Revis távozásával eldőlt, hogy nem védekezünk emberen? ( Browner nem tud zónázni)
All in-ben voltunk Revis-ért.
Az a mód, ahogy tettük, szerintem rosszabb, mintha lehívjuk a 20 millát.

De van élet Revis ( meg Browner) után is, csak picit aktivizálja végre magát az fo a piacon.

Nem várok semmit annyira, mint az első Gronk TD-t, amit Tom rápasszol a "szigetre" :))
2015. 03. 11. 20:41
bence.szel
A különbség annyi, hogy 39 millió garantáltat kap az első 3 év alatt Revis és ezzel nem lehet versenyezni. A Pats 30 körül szállt ki a hétfői napon. Érdekességképpen Sherman garantáltja 11 milla. :D Szóval nem voltunk spúrok, egyszeűen nem mentünk az ésszerűség fölé és ez így van jól. Annak ellenére, hogy én végig Revis megtartása mellett voltam. Neheztelni rá nem tudok és szerintem nem is lehet. A gyűrű után a biztosra ment, hazatért, valahol ez így van jól még ha jelenleg fáj is.
2015. 03. 11. 19:42
Beni
hát, ennyi pént biztos nem tudtunk volna kifizetni Revisnek, sajnálom mert jó volt látni a bajnok secondary t egész évben, de ki tudja Belichick lehet hogy talál egy fiatal tehetséget a drafton a helyére. Wilfork viszont már nehezebben pótolható! hiányozni fog!
2015. 03. 11. 19:43
BaP
Nem fog, szerintem ő vissza fog jönni.
Megvárja az ajánlatokat, aztán szól BB-nek, match-elik-e?

( legalábbis így remélem) :)
2015. 03. 11. 20:03
Beni
Hát legyen így ahogy mondod! :)
2015. 03. 11. 20:16
szeder
Én sosem éreztem Revist patriótának. Ez csak egy érzés, de nem illett bele a csapatképbe a számomra. Megtette a dolgát, nyert egy gyűrűt, de nekem(!!!) ő mindig is Jets játékos marad(t).
2015. 03. 11. 20:25
Arsenal
Lehet, hogy Revis azért tartott ki a végletekig, már annak tudatában, hogy a Jetshez megy, hogy a leendő ellenfélnek betartson? Gondolok arra, hogy közben Brownert is elveszítettük. Vagy ez nagyon 007-es gondolat???
2015. 03. 11. 20:45
Burkus
Kár szerintem szidni Revist. Nagy szerződést kötött a Tampával, aztán otthagyta szívfájdalom nélkül. Egy éves szerződést kötött, mindenki tudta. Most miért vagyunk meglepődve, ha nem akar tovább maradni?

Mi kirúgjuk Wilforkot szívfájdalom nélkül, pedig sokat tett le. Ez egy ilyen sportág, a klubhűséget csak nagyon gazdag sztárok engedhetik meg maguknak, ha a klubnak is kellenek. Montanát is eltrédelte a Frisco.

"Virítsd a lóvét!" ez volt a jelszó, most is az, miért vagytok meglepődve, hogy Revis az utolsó pillanatig próbálta emelni a tétet?

Ja és azt gondolom, hogy ha nincs Revis és Browner, akkor az utolsó playt nem Butlerre játsszák, - mert három DB volt fenn - amit lehetett tudni, mint legjobb matchupot a Seattle-nek és valszeg nincs gyűrű... És az, hogy a jó indulattal közepes passrush mellett Luck, Wilson sokszor másodpercekig táncolt a labdával, míg végül kidobta oldalt vagy rosszul passzolt, a jól összerakott secondarynek volt köszönhető, főleg Revisnek, aki felé nem mertek dobni. Jövőre nem kell ettől félniük...
2015. 03. 11. 20:54
Burkus
Valaki, aki ért hozzá, magyarázza el, hogy ha megadtuk volna a garantált 35-öt három évre, azt hogy gazdálkodtuk volna ki? Ha az idei évre esett volna csak 6-8 belőle, akkor is 6 körüli cap maradt volna mindenre, jövőre meg beállt volna a crash, mivel Chandler Jones és Hightower is contract yearben van.
2015. 03. 11. 21:27
Montesclan-pats
A NE tőle szokatlan módon beszállt egy licitversenybe, és megszivatták! Mindent egy lapra tettek fel, még Wilfork elengedésének is volt köze, csakúgy, mint Browneréhez. SB győztes csapatból együtt akartuk tartani a sec tengelyt: DMC Revis Browner. Ezért beáldoztuk Nagy Pocakot is. Dmc picivel többet kért mint amit akartunk neki sdni és sokára sz utolsó utáni pillanatban sikerült vele megegyezni némi zsarolás után. Már Brownert is hagytuk, hogy megtarthassuk R-t mégis elment. Ennyi. Ezért most nem érdemes Wilforkra hivatkozni, mert minden Revis miatt volt. Aki meg akarja nyugtatni magát az elhiszi, hogy mi már hétfőn kiszálltunk a licitből. De nem, sose voltunk még ennyire benne senki miatt. De nem biztos, hogy megéri erre több szót fecsérelni.
2015. 03. 11. 21:44
cspeti98
Wilfork elküldése nem Revis miatt volt, hanem azért, hogy egyáltalán beférjünk a sapka alá. Brownert én se értem, de valaki írta, hogy lehet azért nem hívtuk le az opcióját, mert zónázni akarunk és ő így használhatatlan.
2015. 03. 11. 21:57
attnagy
Nem érdemes Wilforkra hivatkozni, mégis te hoztad fel.az, hogy Revis miatt küldtük el baromság. Mindenképpen cutolva lett volna a fizuja miatt. És te meg miért vagy olyan biztos abban, hogy nem szálltunk ki a licitből hétfőn? ott voltál? a Browner elküldést én sem értem. Valószínűleg a séma változás miatt, de kár érte.
2015. 03. 12. 10:51
bence.szel
Nem értem ezt mi alapján írod, több forrás hivatkozott rá, hogy már hétfőn kiszálltunk a licitből, Browner elengedésének sem volt így köze Revishez. Az meg, hogy Wilforknak bármi köze is legyen nevetséges :D Egyszerűen nem ér ennyit, ezt majd a következő szerződése után te is látni fogod.
2015. 03. 12. 10:51
bence.szel
Bocsi, ez Montesclan-pats-nek ment.
2015. 03. 11. 21:32
azimut
Azért azt senki se felejtse el,hogy még mindig alig van pénzünk a sapka alatt! Szóval azért se tudunk nagyon ugrálni az FA piacon és kellett jó pár játékost elengedni!
2015. 03. 11. 22:47
narbony78
Ezt szerintem Te sem hiszed... A 13-14 M dollárt azért nem mondanám semminek. Mondjuk ezzel a legjobbakért nem tudunk meccselni, de olcsóbb játékosokért bejelentkezhetünk még!
2015. 03. 12. 05:10
cspeti98
De ebből félre kell tenni kb. 5 M-t a az újoncok szerződésére.
2015. 03. 11. 21:50
Burkus
Andre Johnson a Kócnál. Alakul az AFC, csak nem a mi szánk íze szerint...
2015. 03. 11. 23:04
dartib83
nekem nem fog hiányozni Revis. legyen boldog a jetsben. A Pats több mint Revis.
És Bill az edzőnk!!! Ő a legjobb!!!
2015. 03. 12. 05:15
John
Ez egy teljesen logikus döntés Revistől, célját elérte megvan a gyűrű, ő is pontosan tudja, hogy van 2-3 jó éve azalatt annyit próbál keresni amennyit lehet

Kiraktuk mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül VW-t, mert nem ér annyit FO szerint amit keres...

Plusz ha van 100 forintod nem tudsz elkölteni 120-at ezért van a sapka ezt el kéne itt pár embernek fogadni végre nem tudjuk a csoport riválisokat jelenleg túllicitálni...NINCS miből.

Halkan jegyzem meg ha tegyük fel még elküldjük Mayo-t meg Dolát ergo szabadítunk még fel helyet és itt marad 40+ gariért, majd megsérül első meccsen akkor milyen sírás lett volna itt, hogy ezt miért vállaltuk be stb...+ 2 évre kinyirjuk magunkat majd jövő ilyenkor mindenki amiatt sírna miért nem igazoljuk újra Magastornyot (aki úgy néz ki a végén még elit LB lesz..) meg Chandler fiút. NEM LENNE MIBŐL.

Ez a fizetési sapka ilyen dolog a szentek se jóakaratukból adtak túl Grahamen...mi még így is szerencsés helyzetben vagyunk mert TB lassan úgy dobál nálunk, hogy ő fizet érte, gondoljatok bele picit mi lenne ha olyanunk lenne mint Cutler...akkor a komplett Defenset elküldhetnénk

Browner esetében várjuk ki az első meccseket ha tényleg áttér a csapat zónázásra akkor teljesen logikus lépés az elküldése mert abban tényleg szar, ha nem akkor azt én sem értem...

Nem akartam senkit megbántani csak próbálják meg páran kicsit reálisan nézni a dolgokat...
2015. 03. 12. 15:12
fatman
2015. 03. 12. 07:31
dravait
Még egy szempont: Revis egy évig nálunk játszott és velünk edzett, elit elkapók ellen, vagyis biztosan volt lehetőségünk jobban kiismerni az erősségeit és a gyengéit is. Biztos vagyok benne, hogy BB és JMD jól felkészültek Revisből, hogy hogyan lehet majd ellene sikeresen játszani. Emiatt is megérte, hogy velünk volt egy teljes éven át.
2015. 03. 12. 14:49
fatman
hm, ez jó észrevétel... :)
Hozzászólás a(z) A két erő összecsapása, avagy Revis vs Patriots bejegyzéshez