Menetrend

A neve Slater. Matt Slater.

2008. 07. 08. 21:07
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Matt Slater

A draft második éjszakája. Ötödik kör. A Tampa választhat, de nem teszi. Trade New England, érkezik a bejelentés. Végre valami izgalom. Vajon kiért tradeltünk fel? Hamarosan érkezik a válasz: Matt Slater.
Kicsoda?

A draft adatbázisok szerint egyike a sok duplanullás játékosnak. Remek. Rövid kutatás után találunk egy wide receiver Matt Slatert, amit gyorsan követ az általános miért kiáltás, majd hamar lesz egy safety Matt Slater is. Most akkor mi van? Ki lehet az az ismeretlen srác, akiért hét helyet tradel fel a Patriots, és még a hetedik körös választását is odaadta a Bucsnak? A legfontosabbal kezdem, hogy Slater már aláírta szerződését, amiről itt már beszámoltunk. A csapat első körben hetedik helyen választottját, Jerod Mayot már megismerhettétek az újoncok közül, most az egykori UCLA játékoson van a sor.

A 183 cm magas és 90 kg súlyú Slater nagyon korán, már gyerekként a saját bőrén tapasztalhatta, hogy milyen érzés egy profi football csapat tagjának lenni.
Édesapja, Jackie Slater 1976-ban került a Rams csapatához, ahol 20 szezont játszott támadó falemberként, és 259 mérkőzéssel a háta mögött vonult vissza 1995-ben. Azóta már a Hall of Fame tagja. Olyan játékosokkal találkozott akkor Matt a Rams öltözőjében, mint CB LeRoy Irving, RB Eric Dickerson vagy később WR Isaac Bruce. "Leginkább apa munkához való hozzállására emlékszem - beszélt Slater arról az időszakról.  - A meccsek nagyszerűek voltak, ezt mindenki látta vasárnaponként, de én olyan pillanatoknak is részese voltam, amit a többség nem láthatott. A sok izzadság, vér és verejték, amit apa beleölt azokba a meccsekbe, amilyen keményen és alázatosan készült rá minden héten. Az a tiszteletet, amit a football iránt tanúsított. Azt hiszem ez volt rám a legnagyobb hatással, és nagyban befolyásolta a saját hozzáállásomat."

A méret helyett azonban mindig a sebességet helyezte az előtérbe.
Matt Slater - forrás: www.patriots.com"Ha én is falember lettem volna - kiváló tanáromnak köszönhetően -  biztosan sokra vittem volna, de nekem mindig jobban tetszett, hogy fel-alá rohangálhatok a pályán." Így lett belőle az egyetemen elkapó, majd később cornerback, végül safety. Az UCLA egyetemen töltött évek azonban leginkább a kevés játéklehetőségről, és emiatt állandó frusztrációról szóltak. A nagy áttörésre az utolsó évig kellett várnia, amikor seniorként kizárólag a special teamsre kellett koncentrálnia. A számok és mutatott játéka alapján úgy tűnt, hogy Slater végre megtalálta a helyét a csapatban. Gyorsaságát kamatoztatva három kickoff return TD fűződött a nevéhez, amivel iskolarekordot ért el, továbbá összesen 986 yardot (szintén iskolarekord) szerzett 34 kickoff return után ami 29 yardos átlagnak felel meg. Kick returner feladata mellett Slater a coverage alakulatban az ellenfél returnjei során is jelentős szerepet játszott gunnerként.

"Ez folyamatos küzdelem. Minden egyes játék során egy kisebb csatát vívunk meg. Nagy elszántság szükséges, akaraterő, hogy meg tudd csinálni a pálya másik végén a szerelést. Nálam ez a játék szeretetéből ered, amit még apától örököltem. Minden egyes alkalommal, amikor ott állunk, én akarok az a srác lenni, aki megcsinálja a szerelést. Csak a labdát figyelem, és közben remekül érzem magam a csapattársaimmal együtt, mert tudom, hogy a special team milyen fontos része a játéknak. Középiskolai, sőt még egyetemi szinten sem kap akkora figyelmet, mint amekkorát érdemelne. Nagyon komolyan veszem, mert tudom, hogy a
segítségünkkel meccset lehet nyerni, ugyanakkor el is veszíthetjük azt."

A
draftot megelőzően Slater még abban sem volt biztos, hogy egyáltalán lesz olyan csapat amelyik kiválasztja, csak remélni tudta, hogy megkapja a lehetőséget amiről mindenki álmodik. Pittsburgh-ben, Tampaban, Houstonban, mindkét new yorki csapatnál, Chicagoban és Jacksonville-ben volt látogatáson, de a Patriotsnál nem. Egyetlen telefonhívás volt csak közöttük, amikor pár kérdést tettek fel neki, de Slater nem tulajdonított neki túl nagy jelentőséget. A Patriots azonban igen, és a Slater-trade kapcsán jelezték hogy komolyan veszik a special teamset, aminek legjobban bizonyára ennek a csapatrésznek az edzője, Brad Seely örült. A Patriots coverage alakulata a statisztikák alapján egyáltalán nem teljesített rosszul a tavalyi év során. Második volt punt és tizenegyedik kickoff coverage-ben, a returnök során pedig negyedik a kickoffok és tizenegyedik a puntok alkalmával.

Befejezésül álljon itt Slater draft utáni nyilatkozata arról, hogy milyen érzés a New England Patriots választottjának lenni: "Hosszú ideje vártam már arra, hogy megkapjam életem lehetőségét. Még mindig a sokk hatása alatt vagyok. Nagyon izgatott vagyok, hogy továbbra is focizhatom, ráadásul egy profi csapatnál. Bármilyen poszton is lesz rám szükség, nem számít: tudok alkalmazkodni.
Készen állok, hogy keményen dolgozzak a klubért, és öregbítsem a hírnevét mint az egyik legjobb csapat a ligában."

A Boston Globe több cikkének felhasználásával.

Hozzászólások

2008. 07. 09. 09:40
temp
érdekes, hogy Slater a minicampben játszott az elkapók és a DB-k között is. Kíváncsi leszek, hogy vajon a pályán fogjuk e látni őt az ST-n kívül máshol is, és ha igen, akkor lesz e olyan, amikor mondjuk egy éven belül a védelemben és a támadóknál is szerepet kap :)

(hmm... BB helyében arra gyúrnék, hogy legyen egy játékosom, aki egy idényen belül elkapott, punt/kickoff visszahordott és a INT vagy Fumble return TD-t is szerzett :D)
2008. 07. 09. 11:47
Boston
Köszi a cikket DoM, nagyon tetszik. Nem tom, de én valahol nagyon bírom az olyan arcokat akik ennyire felnéznek és tisztelik az őseiket. Nekem tetszik ahogy az apjáról nyilatkozik... Viszont remélem megtanítják neki, hogy a Pats nem az "egyik" legjobb csapat :D
Már sokszor írtam, hogy sokat várok az ST-től idén és örülök, hogy erre is odafigyeltek Bostonban...
viito: Kihagytad a futott TD-t ;)
Asszem most én jövök Bo Ruud-dal (már nekikezdtem). Na neki is volt/van kire felnézni...
2008. 07. 09. 12:02
temp
Boston: végülis ő egy returner ST játékos, aki S és WR poszton is bevethető. Szóval részemről elég, ha mindhártom posztján hoz 1-1 TD-t, nem várom el, hogy fusson és rúgjon is :) (bár akkor lenne igazi BB kedvenc... lásd Welker)
2008. 07. 09. 12:21
Az hogy játszott DB-et is Slater nagyban hozzájárul ahhoz, hogy nem csak returnerként lehet hasznos, hanem a coverage-ban is a szerelésekkel. Amúgy ha DB-ként használnánk 6 láb magasságával ő már-már égimeszelő a többiekhez képest :)

A WR-ekhez nem hiszem hogy beférhet ha végre Chad egészséges tudna maradni.
2008. 07. 09. 12:27
temp
jaja, azt írták sok helyen, hogy igazi ST játékos, aki a visszahordásokban (akár ő fut, akár csak segít) és azok megállításában is sikeres.
2008. 07. 09. 13:37
A cikkben is mondja hogy mennyire élvezi amikor gunnert játszik. A nyilatkozatai alapján az biztos, hogy a munkához való hozzáállásával nem lesz probléma. Nem balhés játékos. Keményen dolgozik, mert tudja hogy csak azzal lehet eredményt elérni. Nekem nagyon szimpatikus.

Remélem be fog válni, és a "szakavatott" magyar sms-ező közönség az új Devin Hestert fogja benne látni (nem mintha bármit is számítana persze). ;)
2008. 07. 09. 18:11
11
Ez egy abszolút tipikus BB húzás volt, ami remélem bejön, mint már egy párszor megtörtént.
Túlságosan is érthetetlen választás volt... a szavak jó értelmében! :)

Lehet Ő lesz a meglepetés of the year?

(Más: ESPN fantasy, keressétek a Magic Eleven liga-t, ha van kedvetek hozzá... :D )
2008. 07. 09. 19:30
KissLaci
Én nem látom a ligádat.
2008. 07. 09. 21:53
11
Már látod... :)

Ha van rá igény egy 20as privát ligát össze lehetne hozni!
Ott több a lehetőség, mint ezekben a standard ligákban.
2008. 07. 09. 22:38
KissLaci
Be is léptem, teljesen kezdőként kibérlem magamnak az utolsó helyet. :)
2008. 07. 09. 22:39
KissLaci
Amúgy a kedvenc kerékpárosom nevén vagyok, mert sikerült elrontani elsőre a reget.
2008. 07. 10. 07:32
Rodoc
Én is csatlakoztam...
2008. 07. 10. 12:04
pittaba
Vrabel és Slater a meglepi TD?
2008. 07. 10. 14:08
Boston
Vrabelé már hol meglepi? :)
2008. 07. 10. 19:17
KissLaci
A draft itt magyar idő szerint mikor lesz?
2008. 07. 10. 21:18
11
Elvileg +6 óra... Úgyhogy 22:00!

De azért holnap lépj be és ellenőrizd, mert visszaszámlál a rajtig. :D
Hozzászólás a(z) A neve Slater. Matt Slater. bejegyzéshez