Menetrend

A Patriots 2015-ös kerete

2015. 09. 08. 02:18
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

Az edzők Belichick vezetésével kialakították a csapat 53 játékosból álló aktív keretét, illetve a gyakorlócsapatot. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól nem fog változni az összetétel, sőt. Az NFL-ben folyamatosak a játékosmozgások, még az első játéknap előtt is gyakran 4-5 cserét lebonyolítanak a játékoskeretben. Azonban most posztonként csoportosítva végignézzük, ki az aki jelenleg a csapat tagja.

QB (2):
Tom Brady: Miután a bíróság az ő javára döntött, készülhet a szezon első meccsére a Super Bowl MVP-je. Minden valószínűséggel egy cél lebeg a szeme előtt, megvédeni a bajnoki címet. Egyszer már sikerült, miért ne sikerülhetne most is?

Jimmy Garoppolo: Két hónapig úgy tűnt, hogy ő lesz a csapat kezdő irányítója az idény első 4 meccsén. Az előszezonban 158 snapet töltött a pályán, Josh McDaniels szerint rengeteget fejlődött az utóbbi időben.

RB (4+1):
James White: A 2014-es Draft 4. körében kiválasztott futójátékos elvétve került pályára újonc évében, azonban Vereen távozásával nagyon szerep hárulhat rá.

Dion Lewis: A csapat legalacsonyabb tagja, azonban rendkívül robbanékony, jól veszi fel a blitzet és a passzjátékban is bevethető.

Travaris Cadet: Egy lágyéksérülés hátráltatta az edzőtábor alatt, azonban bizonyította, hogy remek kezei vannak és az elkapás után is termeli a yarodkat. Visszahordóként is bevethető.

Brandon Bolden: A speciális egység egyik legjobbja, aki nem sokszor lépett pályára az elmúlt szezonban. Idén több lehetőséget kaphat.

+ LeGarrette Blount: Az egy meccses eltiltása után ő lesz a csapat első számú futója minden bizonnyal. Addig viszont nem tartozik bele az 53-mas keretbe.

WR (4):
Julian Edelman: Augusztus 2.-ai sérülése után sokáig nem tudott a csapattal edzeni, azonban minden bizonnyal bevethető lesz a Steelers ellen. Brady első számú célpontja, akire bármikor számíthat.

Danny Amendola: Tavaly ilyenkor a sérülékenységéről beszélt mindenki. Idén ő az egység legegészségesebb, legkiegyensúlyozottabb tagja.

Aaron Dobson: A 2013-as Draft 2. körében kiválasztott játékos a csapat legmagasabb elkapója és ő az egyetlen igazi mélységi célpont. Mindeddig nem igazán hálálta meg a belé vetett bizalmat.

Chris Harper: A nem draftolt újonc elkapó kiharcolt magának egy helyet a keretben. Az edzőtáborban nem villogott, azonban meccseken bizonyította, hogy megállja a helyét. Visszahordóként is számolni lehet vele.

TE (4):
Rob Gronkowski: Annyira meghatározza a támadóegység játékát, hogy Belichick pályára sem küldte az előszezonban. Ha egészséges tud maradni, a határ a csillagos ég számára. Sokszor ketten, hárman figyelnek rá a gólterületen belül és ezzel hatalmas területek nyílnak a társai számára.

Scott Chandler: Tökéletes társa lehet Gronkowskinak, hasonló a felépítése, azonban még nála is magasabb pár centivel. Ha belelendül, nagy dolgokra lehet képes.

Michael Hoomanawanui: Megbízható játékos mintapéldánya. Itthon úgy mondanánk, hogy jó munkásember. Chandler érkezésével hátrébb szorult a rangsorban, azonban Develin sérülése miatt felbukkanhat FB pozícióban is.

Michael Williams: A Lions-tól érkezett egy 7. körös cetliért cserébe. A Lions-ban OT-t játszott, így könnyen előfordulhat, hogy ő veszi át Fleming tavalyi szerepét.

OT (3):
Nate Solder: Brady vakoldali védelmezője, aki a szerződése utolsó évbe lép. A nyár folyamán a csapat kitüntette a közösségért végzett munkájáért.

Sebastian Vollmer: A liga egyik legjobbja a posztján, remélhetőleg elkerülik a sérülések.

Marcus Cannon: A támadófal mindkét szélén bevethető cserejátékos. Úgy tűnik idén sikerült felépítenie az önbizalmát, miután tavaly pocsékul teljesített OG poszton.

OG (4):
Ryan Wendell: A csapat kezdő RG-ja volt tavaly, idén valószínűleg átkerülhet a bal oldalra, ahol a visszavonult Dan Connolly-t kell pótolnia. Centerként is bevethető.

Josh Kline: A harmadéves támadófalember a Kent Stateről, bizonyította, hogy értékes cserejátékosa a csapatnak.

Tre' Jackson: A 4. körben kiválasztott játékos az egész előszezon során RG poszton játszott, így valószínűleg a szezon során is ott szerepel majd.

Shaq Mason: Szintén a 4. körben választotta ki a csapat, remek az egyensúlya, azonban passzblokkolásban még fejlődnie kell.

OC (2):
Bryan Stork: A másodéves játékos kihagyta az előszezont agyrázkódás miatt. A sérülései aggasztóak voltak már az egyetemről kikerülve, remélhetőleg ezután elkerülik őt. Nagy szükség lenne a tavaly mutatott játékára.

David Andrews: Nem draftolt újoncként érkezett a csapathoz, akinek nem sok esélyt jósoltak, azonban teljesítményével kiérdemelte, hogy a csapat tagja legyen a szezon során.

DE (6):
Chandler Jones: A csapat legjobb irányítósiettetője, remekül teljesített az előszezonban. Retteghetnek az irányítók.

Rob Ninkovich: Fáradhatatlan, kiegyensúlyozott játékos. Nagyszerű csapattárs, az öltöző egyik vezére.

Jabaal Sheard: Akár az év igazolása is lehet, meggyőzően teljesített az előszezonban.

Trey Flowers: Őt is a 4. körben választotta ki a csapat, remek munkájának gyümölcse egy lenyűgöző sack Aaron Rodgers-el szemben.

Geneo Grissom: 3. körös újonc jól mozgott a meccseken és a speciális egységben is szerepel.

Rufus Jonhson: „Magas, erős, robbanékony.” - jellemezte Matt Patricia.

DT (5):
Dominique Easley: Ha egészséges, és most úgy tűnik az, zűrzavart okoz a fal közepén. Hatalmas erőssége lehet a csapatnak, ha így teljesít, amolyan Geno Atkins-féle.

Malcom Brown: A csapat első körös választottja fontos eleme lehet a rotációnak már a szezon elején.

Sealver Siliga: A futás megfogása az erőssége, aki a 3. előszezonmeccsen két zászlót is kiharcolt.

Alan Branch: Nagy termetű DT, akit nehéz elmozdítani ha elég motivált.

Khyri Thornton: A Packers tavaly a 3. körben választotta ki, idén az 53-mas keretszűkítés során küldték el, a csapat pedig igényt tartott rá. Remélhetőleg fekszik majd neki a rendszer és a legjobbat hozza ki belőle.

LB (5):
Jerod Mayo: Ismét egészséges, miután egymást követő két szezonban is sérült listára került szezon közben. Ő közvetíti Patricia hívásait a védelem többi tagja felé.

Dont'a Hightower: Karrierje legjobb szezonján van túl a korábbi 1. körös játékos. Nagy, erős, okos és rendkívül keményen játszik.

Jamie Collins: A liga egyik legatletikusabb játékosa a posztján, képességei Pro Bowl kaliberré teszik.

Jonathan Freeny: Robusztus játékos, aki a speciális egységben is jeleskedik.

Eric Martin: Az edzőtábor elején megcsillogtatta irányítósiettetői képességeit a pozíciós gyakorlatok során, ezzel megkaparintotta az egyik utolsó helyet a keretben.

CB (4):
Malcolm Butler: Darrelle Revis szerepét veheti át idén a Super Bowl hőse. Többnyire felnőtt a feladathoz és megbízhatóan teljesített.

Tarrell Brown: Az edzőtábor elejéig nem tudott a csapattal edzeni mivel lábműtétből lábadozott. Azóta azonban egyre jobban teljesít.

Bradley Fletcher: A legnagyobb CB-je a csapatnak, az oldalvonal mellett képes a legjobb teljesítményre.

Logan Ryan: A harmadéves játékos a 4. számú CB a keretben.

S (6):
Devin McCourty: A passz elleni védekezés vezére, aki egyben tartja az egységet. Hosszútávú szerződést kötött a csapattal.

Patrick Chung: McCourty mellett ő a másik kezdő, philadelphiai kitérője után szinte szárnyal.

Duran Harmon: McCourty első számú cseréje, sub felállások során és a speciális egységben is jó teljesítményre képes.

Jordan Richards: A csapat 2. körös választottja a speciális egység egyik alapembere, aki kiharcolta, hogy a védelem rotációjában is szerepet kapjon. Legfontosabb feladata jelenleg, hogy teljesen megértse a védelmi sémát.

Tavon Wilson: A speciális egység alapembere, aki dime felállásoknál LB típusú szerepkörben nyújtott jó teljesítményt az előszezonban.

Nate Ebner: Szintén a speciális egység egyik alapembere, a védelemben elvétve kap szerepet.

K (1):
Stephen Gostkowski: Új, 4 éves szerződést kötött a csapattal, amivel a liga legjobban fizetett játékosa lett a posztján, amit ki is érdemelt.

P (1):
Ryan Allen: A bal lábas punter jó teljesítményét egy 3 éves szerződéssel jutalmazta meg a csapat.

LS (1):
Joe Cardona: Az újonc játékost a Navy csapatából választotta ki Belichick, hogy betöltse a holtszezonban keletkezett űrt. Feltűnően jól teljesített az előszezon során.

Specialista (1):
Matt Slater: A csapat egyik kapitánya, rendszeres résztvevője a Pro Bowloknak, amiket a speciális egységben végzett munkájával érdemelt ki. Zsinórban 4-szer választották be a legjobbak közé. A csapat egyik vezére a pályán és azon kívül.

Gyakorlócsapat:
OL Chris Barker
OL Blaine Clausell
TE Asante Cleveland
LB Xzavier Dickson
LB Darius Fleming
DB Brandon King
WR Nathan Palmer
DL Jimmy Staten
DB Dax Swanson
WR Kenbrell Thompkins

Mike Loyko információi szerint Belichickék visszaigazolták OL Cameron Fleminget a gyakorlócsapatba, de hogy kinek a helyére, arról nem írt, illetve a patriots.com-on megtalálható keretben még nincs benne.

PUP:
LB Dane Fletcher
DT Chris Jones
WR Brandon LaFell

IR:
TE A.J. Derby
FB James Develin
RB Tyler Gaffney
WR Brandon Gibson
DB Darryl Roberts
WR Brian Tyms

A cikk az ESPN Boston írása alapján készült.

Hozzászólások

2015. 09. 08. 07:21
zozo692
Corner és RB poszton gyengék vagyunk. Ez azért egyértelműnek látszik.
Gyengébbek vagyunk, mint tavaly?
2015. 09. 08. 09:33
Pat Patriot
Ez nem is kérdés...
Nincs csapat, amely ne érezné meg (ne gyengülne), ha távozik tőle minden idők talán legjobb NT-je, továbbá Revis, Browner, Arrington, Vereen és Ridley...
Erősebbek lettünk egy visszatérő Mayóval, egy Brownnal, egy Chandlerrel meg egy Shearddel.
A két csoport nem egy kategória. De ez tök mindegy, mert a lényeg, hogy a csapatok közül a Patriots fejlődik a legtöbbet a szezon során. Ezzel együtt is nagyon jól jött, hogy Brady már az első meccsen ott lehet. Nem biztos, hogy jól sült volna el, ha úgy kellett volna beszállnia, hogy negatív a mérlegünk. Márpedig ez is benne lehet a pakliban. A szezonban amúgy is kb. 4 olyan meccsünk lesz (a Jaguars, a Redskins, a Giants meg a Titans ellen), ahol egyértelműen nekünk állna a zászló. A többi meccs brutálisan nehéz lesz.
2015. 09. 08. 09:36
lolvin
A futo poszt engem nem idegesit, max akkor
ha figyelembe veszem, h Blount milyen lomha volt az eloszezonban, meg fogjatok latni n
veletlen ez a sok 3. down back a rosteren, BB es tarsai ismet kitalaltak vmi csalafintasagot!
2015. 09. 08. 07:47
Dzsék
2015. 09. 08. 08:24
csabesz
Gray-t ki szedte fel?
2015. 09. 08. 09:14
Burkus
Felszedték? Tegnap még az volt a hír, hogy senkinek sem kellett...
RB és CB poszton olyan gyenge a csapat, hogy ezen elmehet a szezon, de a WR szitu sem rendezett, legalább ez tűnik ki a csapat lázas erőlködéséből, kereséséből. Csodálom, hogy Dobson van keretben Thompkins helyett.
2015. 09. 08. 09:44
BaP
Az RB-vel szerintem el tudunk lavírozni, mert olyan D-linek ellen, akikkel idén találkozunk, ez úgyis csak fárasztásra lesz jó ( kivéve a Colts ellen, ott várok egy Blount 150 yrd 2 TD teljesítményt :) )
de a CB és WR corp nagyon gáz.
A CB posztra meg volnék lepődve, ha nem trade-elne BB, a WR szerintem még lehet jó, ha Dobsont kivágjuk, KT beépül, LaFell meg vissza tud térni ...

2015. 09. 08. 10:55
polo62
én is ebben bízom, mármint a trade-ben, de nem tudom elképzelni, hogy ki az, aki minőségi javulást is hozna, de viszonylag "olcsón" meg lehetne szerezni, mert szerintem látva a csapat cb állományát igyekeznek majd irreális ellenértéket kérni, ha oda kerül a sor
2015. 09. 09. 21:46
boarder20
Dobsont én már réges rég kivágtam vna, KT sokkal jobb teljesítményt mutatott mindig is, nem tudom mit keres a gyakorlóban és Dobson meg a main rosterben... CB fronton elég gyengék vagyunk valóban de BB csak kitalál(t) vmit, furcsállnám ha nem így lenne! Minden évben húz valami váratlant ami azért általában pozitívan sül el! Gray-t viszont egyáltalán nem értem! Kétlem hogy az egyszeri késés miatt lenne az ami..
2015. 09. 08. 13:52
csasziqf
2015. 09. 09. 02:24
Végül kikötött ott, ahonnan hozzánk jött, a Miami PS-ében.
2015. 09. 08. 09:43
komzoz65
A wr a legsoványabb, LaFell nélkül ez kevés lehet. Ne adj isten egy sérülés és a 2013-as szinten vagyunk. A TE sortól persze elsősorban Gronk Chandler tandemtől sokat várhatunk és a futók is segíthetik a passz játékot.

A védelem hozni fogja a tavalyi számokat ebben bízom. Lehet passzolt yardban több lesz, ha az ellenfelek ezt erőltetik, de akkor több int is lesz.

Összességében sima play off-ot várok a csapattól ezzel a kerettel, csak ne legyenek kulcsjátékosoknál sorozatosan sérülések. Elég kemény védelmek jönnek szembe.

A csoportban a Miami lehet a legveszélyesebb, ha nem megint egy félidényes formát mutatnak és Bills kerete is erős.
2015. 09. 08. 12:52
Nekem sima két TE-s felállásnak tűnik a rooster.
Remélem Gronk-H(nem írjuk le a nevét) időket fogunk idézni.
2015. 09. 08. 10:39
Chatmansky
Most akkor Lewis a legalacsonyabb, vagy legaranyosabb tag? ... :-)
Ettől függetlenül ez kemény lesz. Nem is a keret miatt, hanem a Buffalo és a Jets miatt. Ami minden szezon előtt megnyugtat, az Bill mester. Ő tényleg a legjobb. Hajrá! ...
2015. 09. 08. 11:14
komzoz65
Így van, a QB és az edző egyenlő mértékben a javunkra szól, és ez döntő lehet, mint eddig is. Pontosan T-Rex szól a Bills ellen. Egy nagy nulla, legalábbis, a Jetsnél csak romokat hozott létre egy erős csapatból indulva.

TB + BB a nyerő páros, 15 éve nincs párjuk és reméljük még nem lezárt a történet...
2015. 09. 08. 10:44
Croaker
El kellene hoznunk Kam Chancellor-t. Gondolom tudjátok mi a háttérszitu vele.
2015. 09. 08. 11:30
kolok
Minek? A safety poszttal van most a legkisebb gondunk,ráadásul pont azért holdoutol,mert a 7-8 milkás fizetése kevés neki.Ennél többet meg esélytelen hogy adnánk neki,egy nem need poszton,de -nekünk- nem is ér annyit.Én az offense-t amnyira nem félteném,bár nem tündököltek a preseasonben,de sosem játszottak teljes felállásban,de a defense nagyon fejvakarós.Inkább úgy fogalmaznám meg,hogy az a kérdés,hogy van-e annyira jó az offense,hogy ellensúlyozza majd a def. gyengeségeit. Mert most nem fogunk 17-14-es meccseket játszani...
2015. 09. 08. 11:34
fatman
nem, mi van vele?
2015. 09. 08. 12:21
Croaker
Nem edzett, és azt mondja h a szezonnyitón sem játszik ha nem strukturálják át a szerződését.

Szerintem egyébként DMC elit, Chung az már bajosabb, + van ott még pár ember, de ezek közül bárki mehetne CB-nek Logan Ryan helyett....Én totál parába vagyok ha Ryan a pályán van...És Safety poszt azért akármennyire nem instant need, nem árt ha megbízható, és nem parafaktor.
2015. 09. 08. 13:09
fatman
értem, dehát, állítólag nincs elég pénzünk... :(
2015. 09. 08. 17:25
tommasi
Egy olyan játékos akinek sokkal fontosabb a pénz mint maga a játék?
Bill Belichick csapatában?
Az év vicce lenne :D :D
2015. 09. 08. 11:03
April Wine
Álmodozhatunk trade-ekről, meg hogy kit hozzunk el, de a kassza üres 2,854 $-ral vagyunk a cap alatt.
2015. 09. 08. 14:18
csasziqf
szerintem trade ugyben egyedul Nate Solder miatt kellene aggodnunk, o tisztan CapSaving lenne, mindeki mas utan tetemes DeadMoney maradna
2015. 09. 08. 12:00
Chatmansky
Én a WR szekciót nem látom parásnak. Nyílván toljuk majd a 2 TE rövid elkapásokat-ami szerintem Brady-nek kifejezetten jól megy- és még magasabb szintre emeljük a RB elkapásokat. Sőt, megkockáztatom, hogy évek múlva a Pats-hez kötik majd az új hibrid futó/elkapó karaktert...
Ami gáz, az a CB poszt. Azon belül is Butler túldimenzionálása. Ne legyen igazam és adjon neki szárnyakat egy életre az az elcsípett labda, de szerintem nem akkora tehetség, hogy ő legyen a best of cornerünk...
2015. 09. 08. 14:03
csasziqf
2001 SB
2002 -
2003 SB
2004 SB
...
2014 SB
2015 ?

Ha hinnek az ilyen misztikaban, akkor azt mondam, hogy iden semmi max PO.
DE 2016 es 2017 megint a mi evunk lenne a fentiek szerint.

TB-nek amugy is 2017ig van ervenyes szerzodese. :)

De ez csak egy hulye eszmefuttatas..:D
2015. 09. 08. 15:34
vagy:
- elsőre egy jött össze
- másodikra már kettő zsinórban
- akkor most háromnak kell következnie egymás után :D
2015. 09. 08. 16:20
csasziqf
2015. 09. 09. 08:29
FunHun
2015. 09. 08. 15:41
Foherty
Sziasztok! Az normális, hogy a D-Line-ra van összesen 11 ember? DE + DT max 4 van egyszerre pályán, nem? Akkor az posztonként majd' 3 ember, miközben WR és CB csak 4 van, pedig ott is van, hogy egyszerre 3-3 van pályán... Vagy benéztem valamit?
2015. 09. 08. 15:53
teljesen más a terhelés a két poszton, DL játékosoknak jobb esetben nem játszanak végig egy találkozót (tavaly nálunk igen, de idén úgy tűnik nem kell majd) míg a CB-k simán végignyomnak egy meccset ha nincs sérülés.
Egyébként McCourty sokat edzett CB-kel szóval lehet hogy idén többet látjuk majd ott játszani sajnos, és van 6 S a keretben.
a 4 elkapó is kevésnek tűnhet, de a SB-ra is csak 3 elkapót neveztek + most van 2 igen jó elkapó TE-ünk (Gronk és Chandler) is, + 3 futónk akik elsősorban az elkapásokban jeleskednek (White, Lewis, Cadet), Boldenről nem is beszélve
2015. 09. 08. 18:13
Foherty
Aha. Makes sense. Köszi!
2015. 09. 08. 16:19
csasziqf
Az se mindegy hogy 4-3 vagy 3-4 semat hasznalnak majd.

Van olyan D fal emberunk aki jo egyikben de nem jo masikban es vica-versa.

En legalabbis ezt gondolnam...
2015. 09. 08. 17:21
Dzsék
Off, nem tudom hova írni:

Szenzációhajhászás és kamu az egész? http://goo.gl/q08iPwAz

Az ESPN ebből (is) él, szóval simán lehet. Mindenesetre nagyon komoly vádak, de 15 perc és angoltudás szükséges.
2015. 09. 08. 17:22
Dzsék
2015. 09. 08. 17:48
cspeti98
Majd megint bocsánatot kérnek az éjszakai műsorukban, szánalmas amit az ESPN csinál.
2015. 09. 08. 20:48
Hundog
szerintem szokasos szenzaciohajhasz cikk. Ez mind ilyen "azt hallottam" nevek nelkuli sztori kb, nem hiszem, hogy foglalkozni kell ezzel.
Pats kiadta kozlemenyt, szerintem - azert remelem is - ennel tobb nem fog ezzel a cikkel kapcsolatban tortenni.
2015. 09. 08. 21:03
Komolytalan vádak.
2015. 09. 09. 08:12
fatman
összefoglalnátok röviden, h miről van szó? köszönöm!
2015. 09. 09. 08:17
fatman
bocs, látom a másik topicban is téma lett...
2015. 09. 09. 10:16
Iolaus
Lehet én vagyok a vak. De mi a helyzet Reggie Wayne-el?
2015. 09. 09. 11:48
Brady Tamás visszaüt
Felmondott/beépített kém volt/jólmegszedte magát - lehet válogatni a lényeg hogy "közös megegyezéssel" cutolva lett http://sports.yahoo.com/blogs/nfl-shutdown-corner/new-england-patriots-reportedly-cut-reggie-wayne-after-he-requests-it-200847703.html
2015. 09. 09. 12:35
nszgergo
na igen, akármelyik is szégyelheti magát...
2015. 09. 09. 13:39
FunHun
Mivel Ő kérte és közös megegyezéssel ment el az aláírási 0,4 millió nem jár(hat) vissza?

Ha nem, akkor jó nagy balekok voltunk, lettünk...
2015. 09. 09. 15:30
Iolaus
Én is remélem, hogy akkor legalább a 450e-t visszaadja.
2015. 09. 09. 16:28
csasziqf
Nate Solder 2 eves szerzodest irt ala 20.1 millioert.
Hozzászólás a(z) A Patriots 2015-ös kerete bejegyzéshez