Menetrend

A Patriots TD támadósorozatának anatómiája

2019. 02. 05. 14:00
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek
A Patriots midössze egy TD-t tudott szerezni egy jól játszó, robbanékony és opportunista Rams védelemmel szemben. A támadók ugyan képesek volt yardokat szerezni az 53. Super Bowl során, azonban nem tudták elég hosszan tenni ezt ahhoz, hogy tényleges veszélyt jelentsenek a végzónára. Erről, a TD-vel végződő támadósorozatról olvashattok itt.

michel


Tom Brady eladott labdája az 1. negyedben egy ígéretes támadósorozatnak vetett véget a Rams térfelén. Később, Stephen Gostkowski mezőnygólja után a 2. negyedben, a Patriots támadásai a következő eredménnyel zárultak: punt, sikertelen 4. kísérlet, punt, punt, punt.

Bill Belichick csapata azonban talált valamit a 10. támadósorozat során. Ehhez az kellett, hogy Josh McDaniels ott helyben rajzolja fel a játékokat. Az, hogy a Patriots egy olyan felállást használjon, amit nem terveztek előzetesen. És az, hogy egymás után háromszor sikeresen hajtsák végre ugyanazt a játékot, ami a Patriots egyik alapjátéka évek óta.

A Patriots helytállt ezúttal. Annyira keveset tettek azelőtt, hogy muszáj volt.

"Végre volt egy TD-vel végződő támadásunk a 4. negyedben." - mondta Brady. "Sokáig tartott számunkra, de ki kell küzdened és találnod kell egy utat. Megtettük a Chiefs ellen. Megtettük a Chargers ellen. És ismét ma este. Mind különböző csapat, különböző stílussal. De világbajnokok vagyunk. Elég hihetetlen."

Nézzük, hogyan alakult az 53. Super Bowl egyetlen TD-vel végződő támadósorozata, azok szerint akik közelről látták az eseményeket.


1.&10, Patriots 31 yardos vonalán a labda, 9:49 van vissza a mérkőzésből

A Patriots az egyetlen TD-vel végződő támadósorozatát is azzal a felállással kezdte, amivel a mérkőzést is. Ez a "21"-es felállás volt (2 RB, 1 TE), amelyben Sony Michel és James Develin volt a két futó és Rob Gronkowski a TE. A csapat az 24 első kísérlet során 16-szor futást hívott addig a mérkőzésen. A pályán lévő játékosok és a szituáció miatt a Rams futójátékot várt.

Ekkor dobott be valamit a Patriots, amit korábban még nem tett meg a mérkőzésen. Brady nem adta át a labdát Michelnek, de közben Develin szokás szerint törte az utat és kegyetlenül kiblokkolta a Rams egyik LB-ét 1 yardra a LoS-tól (a játék kiindulási pontjától). Miért volt ennek a blokknak az időzítése fontos? Mert egy passzjáték következett. Ha Develin 1 yardnál messzebb blokkolta volna a Rams játékosát a LoS-tól, valószínűleg büntetést vont volna maga után, mivel passzjátékok során az elkapást megelőzően csak 1 yardon belül szabályos blokkolni az ellenfél védőit.

Brady tehát csak úgy csinált mintha átadná a labdát Michelnek, azonban megtartotta és ez épp elég időt biztosított Rob Gronkowskinak, hogy lejöjjön a blokkjáról Samson Ebukammal szemben és fusson egy 'wheel' útvonalat, ami egy 18 yardos elkapással végződött. Gronkowski szerint, ez egy improvizált játék volt, ami nem szerepelt a playbookban.

"A játékot, mely során az oldalvonal mellett kaptam el a labdát, ott helyben találtuk ki. Remek munka volt. Nagyszerű dobás Tom-tól. Nagyszerű hívás McDanielstől. - mondta Gronkowski.

Gronkowski kapott egy ütést a lábára korábban, amiről azt mondta, hogy nehezen tudott járni utána. De ez nem jelentett gondot. Végül mind a 72 támadójáték során a pályán volt.

"Amikor a legfontosabb, megtalálom a módját."

Nem tudhatta még, de a támadósorozat során mégegyszer nagy szüksége volt a Patriotsnak rá. Gronkowski elmondta, hogy Edelman előre közölte is vele.

"A 'huddle'-ben (a megbeszélésen, amikor Brady bemondja a játékhívást -szerk.) Edelman rámnézett és azt mondta: "Szükségünk van még egy játékra tőled, tesó. Kell egy nagy játék". Edelman egész mérkőzésen nagy játékokat csinált meg. Nekem is előre kellett lépnem."


1.&10, Patriots 49 yardos vonalán a labda, 8:57 van vissza a mérkőzésből

A mérkőzés ezen pontján, 3-3-mas döntetlennél a Patriots szurkolók talán érezték, hogy most beindulhat a csapat, talán éreztek némi kétségbeesettséget is, ezért skandálni kezdtek.

"BRA-DY... BRA-DY... BRA-DY..."

Ezúttal az első kísérlet során a Patriots a "22"-es felállást választotta (2 RB, 2 TE). Rex Burkhead és James Develin volt a két futó. Gronkowski és Dwayne Allen volt a két TE. Ez egy nagyon 'nehéz' felállás, ami be tudja tolni a védelemet futójáték során. A Rams az alap 3-4-es felállást választotta ez ellen.

"Szerintem az áttörést az hozta meg, amikor Josh meglépte a 'McDaniels egy remek változtatás húz meg' részt. Beszéltünk erről az oldalvonalon. A két TE-es felállást választottuk, azonban széthúztuk velük a pályát szélességben." - mondta Belichick.

A 'shotgun' felállás miatt, amely során Brady mellett nem állt fel futó (Develin a pálya bal szélén, Allen a bal slotban, Burkhead a jobb szélen, Gronkowski a jobb slotban állt fel), Wade Phillips LB-knek passz ellen kellett védekezniük. A Rams zóna védekezést játszott, ami azt jelentette, hogy Aquib Talib és Marcus Peters a pálya két szélén, Develinnel és Burkheaddel szemben állt fel. Edelmannak és Gronkowskinak nem jelentettek gondot az LB-k a pálya közepén és ezt tudta Brady is.

A Patriots "HOSS" koncepciója gyönyörűen működne, Brady-nek tudnia kellett. Ez egy olyan játék amit évek óta alkalmaznak hasonló védelmi felállásokkal szemben.

"HOSS-nak hívják azt, amikor a külső elkapók 'hitch' (5-8 yardot futnak előre, majd a pálya széle felé fordulva visszalépnek - szerk.), míg a slotban felálló játékosok 'seam' útvonat (mélységi útvonal - szerk.) futnak. A védekezéstől függően az egyik játékos a pálya közepét is megcélozhatja. Az oldalvonal melletti 'hitch' útvonalak miatt a két CB-nek fel kell lépnie és amikor ez megtörténik, a belős játékosok előtt megnyílik a pálya egészen az oldalvonalig, hogy megcsinálják a játékot." - mondta a Patriots korábbi elkapója, Troy Brown.

Brady azonban nem a 'seam' és a 'hitch' útvonalat futó játékosok egyikét kereste, hanem a pálya közepét vette célba. Julian Edelmannek nem jelentett kihívást a Rams LB-e, Cory Littleton.

Az eredmény: 13 yard és egy újabb első kísérlet.

Ez volt Edelman utolsó elkapása a Super Bowl során. A mérkőzést 10 elkapással és 141 yarddal fejezte be. Folyamatosan szabadra tudta magát játszani mind zóna, emberfogásos védekezéssel szemben. A mérkőzés után őt választották meg a döntő MVP-jének.

"Mindig csak egy játékra kell koncentrálnunk és folyamatosan ütni a vasat. Igen, természetesen ellenáll. De csak csinálni kell tovább. Pontosan ezt csinálta a csapatunk. Nem volt szép, de a csúnya győzelmet választom a szép vereséggel szemben." - mondta Edelman.

"Mindig előre lép amikor kell. Egy igazi harcos ez a kölyök. Nagyon büszke vagyok rá. Egy hihetetlen játékosa a csapatnak és újfennt beírta magát az NFL történelmébe azzal amit letett az asztalra." - mondta az elkapóról Brady.


1.&10, Rams 38 yardos vonalán a labda, 8:19 van vissza a mérkőzésből

A Patriots maradt az előző felállásnál a támadósorozat harmadik játékánál is. Miért ne?! Elértek egy könnyű elkapást a "22"-es felállással. Miért ne nézénk meg, hogy a Rams ki tudott-e találni valamit ez ellen.

A Patriots ezúttal is széthúzta a pályát, csak megfordította a felállást. Burkhead ezúttal a bal, Develin pedig a jobb szélen, Gronkowski a bal, Allen és Edelman pedig a jobb slotban állt fel.

A Rams ezúttal is zónavédekezést választott, ezt egyből tudta Brady is, amikor látta, hogy Talib és Peters ezúttal is Burkheaddel és Develinnel szemben álltak fel.

Újra jött a "HOSS". Ugyan az.

"Megfuthatod ezeket az útvonalakat kölönböző formációkban és összetételben. És azokat a játékosokat is mozgatathatod, hogy különböző pozíciókban álljanak fel. El tudják érni, hogy másnak nézzen ki a játék, de ugyanazokat az útvonalakat futják megint, mint az előző játéknál." - mondta Troy Brown.

"A Patriots használni fogja ezt a játékot, amikor megtalálják a gyenge pontod, támadni fogják azt." - mondta Tony Romo, a CBS kommentátora és a Dallas Cowboys korábbi irányítója.

"Így van. Igen, ez így van." - mondta nevetve James White.

Peters ezúttal 4 yardra állt fel a LoS-tól és Burkhead tudta, hogy Brady őt veheti célbe ezúttal.

"Ha valaki kicsit messzebb áll fel tőled, jobb esélyed van. De Tomnak végig kell mennie az olvasáson, természetesen. Végül neki kell eldöntenie, hogy téged vesz célba vagy nem." - mondta Rex Burkhead.

Burkhead egyenesen kezdett el sprintelni, majd 5 yard után megfordult és szabadon kapta Brady labdáját. Ezuzán még 2 yardot szerzett, mielőtt megállították volna.

White sokszor találta magát abban a játékban, pozícióban.

"Bárki megkaphatja a labdát. Meg kell futnod az útvonalad és meg kell nyerned a párharcod. Tom remek munkát végez az üres játékos megtalálásában. Csak olvasnod kell a védelmet, elkapni a labdát és yardokat szerezni utána. És ez különböző ember lehet minden alkalommal, sosem tudhatod." - mondta James White.

Emberfogásos vagy zónavédekezés, ez az útvonalkoncepció sikeresen alkalmazható mindkettővel szemben. Wade Phillips védelme ellen, amely folyamatosan váltogatta a két koncepciót, ez egy biztonságos hívásnak tűnhetett Brady számára.

"Nem igazán számít. Csak meg kell találni a megfelelő párharcot és ő eljuttatja a labdát hozzánk. Mindig megtalálja a megfelelő párharcot." - mondta White.


2.&3, Rams 31 yardos vonalán a labda, 7:46 van vissza a mérkőzésből

A Patriots nem cserélt a következő játéka előtt. De még csak a felálláson sem változtatott.

Ezúttal is Burkhead és Gronkowski volt a bal oldalon, és 'hitch' illetve 'seam' útvonalat futottak. Develin és Allen ugyanezt csinálta a jobb oldalon. Edelman játszotta be a pálya közepét ezúttal is egy opciós útvonallal.

De ezúttal Brady nem Burkheadet vette célba a pálya szélén, vagy Edelmant a pálya közepén. Bizonyára látta, hogy kicsit megzavarodott a Rams védelme Edelman játék előtti balról jobbra mozgása miatt. Egy safety állt fel Gronkowskival szemben 11 yardra a LoS-tól és kereste a segítséget.

Senki sem volt a környéken.

Littleton csak a snap pillanatában vette észre, hogy Gronkowskit kellene fognia. Ezzel pedig Gronkowski szabadon lőhetett ki a LoS-ról.

"Hibák. Alkalmazkodnunk kellett. Még mozgásban voltunk és a játékosok szét voltak szóródva a pályán. Valaki felállt a bal oldalon. Én a jobb oldalon voltam. A bal oldalra mentem, majd onnan vissza a jobb oldalra. Rosszul álltunk fel." - mondta Littleton.

A Rams safetyje, John Joshnson, a pálya hátsó, középső részét védte, amivel Gronkowski egy-az-egyben maradt Littletonnal. A LB majdnem 10 cm-mel alacsonyabb és 20 kg-mal könnyebb a Patriots TE-jével szemben. Brady nem hezitált, egyből őt vette célba.
Gronkowski egy lépéssel Littleton előtt volt, Johnson is elkezdett sprintelni felé, de Brady labdája tökéletes volt és egy 29 yardos elkapás lett belőle.

"Elképesztő elkapás." - mondta David Andrews.

"Hihetetlen elkapás." - ez volt Brady véleménye.

"Tudtam, hogy jönni fog a labda. Láttam a védelmet. Ugyanaz volt a felállásuk mint az előző játéknál. Úgy emlékszem két játékkal korábban is ugyanitt kötöttem ki. McDaniels látta, és én ugyanazt a felállást láttam, ugyanaz a játékhívás. Tudtam, hogy én fogom kapni a labdát. Tudom, hogyan működik a támadóegységünk, értem a játékhívásokat. Hány éve is dolgozunk együtt? Tom, McDaniels és én. Mindeki. Tudtam, hogy én fogom kapni a labdát és tudtam, hogy meg kell csinálnom a játékot." - mondta Gronkowksi.

A "HOSS" koncepció a "22"-es felállásból háromból háromszor működött.

"Remekül hajtották végre. Nem igazán alkalmaztuk, azt mondtanám, nem terveztük ennek a használatát. A Chiefs ellen használtuk, de ez amolyan 'jó időben, jó helyen' szituáció volt. A fal jól dolgoztt, így Brady meg tudta dobni a passzokat. Tom remek munkát végzett az üres elkapók megtalálásával. Egy remek dobás volt Gronkowski irányába. Josh McDaniels, mint mindig, remek munkát végzett a játékhívásokkal és hogy megtalálja mik működnek." - mondta Bill Belichick.

Bradyhez hozzá sem tudtak érni a játék során. A Rams 5 játékos küldött passzsiettetésre, amivel a támadófal minden játékosának egy-az-egyben, segítség nélkül kellett megnyernie a párharcát. A 41 éves irányítónak tiszta zsebet biztosítottak, hogy célba vegye egyik kedvenc elkapóját.

"Kaptam egy esélyt ott egy-az-egyben. Megnyertem a párharcomat (a szerző megjegyzi, hogy ez nem igaz, nem tudta megverni Joe Thuneyt a játék során), Brady a zsebben állt és volt még ideje, hogy dobjon egy jó labdát. Egy jó játékot hajtott végre." - mondta az év védőjátékosának megválasztott Aaron Donald.

Donald és Suh nagyon jól kezdték a mérkőzést, de a mérkőzés vége felé már nem tudtak hatást gyakorolni a mérkőzésre. Bradyt egyszer sackelték csak, John Franklin-Myers. Ez volt az egyetlen sack amit a támadófal engedett a rájátszás során (és tegyük hozzá, hogy ennél a játéknál is sokáig tarott fal, de Brady nem talált célpontot)

Thuneyt megkérdezték, hogy mit érzett volna, ha a rájátszás előtt azt mondják neki, hogy elvétve érnek csak hozzá Bradyhez.

"Valószínűleg nagyon izgatott lettem volna." - válaszolta Thuney.


1.&gól, Rams 2 yardos vonalán a labda, 7:03 van vissza a mérkőzésből

A Patriots ezúttal cserélt, de csak hogy még erősebb formációban álljon fel. Edelman lejött a pályáról, mint ahogy Burkhead is. A helyüket Sony Michel vette át futóként és LaAdrian Waddle extra támadófalemberként.

Ebben a pillanatban valószínűleg az egész ország futójátékot várt. De ez az a szituáció, amikor mindenki tudja mi következik és neked meg kell csinálnod a játékot, amit a Patriots először gyakorol az edzőtábor során, amikor felveszik a védőfelszereléseket.

Az egy kemény csapat, amelyik képes futtatni a labdát, és a védő oldalon képes megállítani azt. Futni akartak, hogy megszerezzék a mérkőzés első TD-jét és biztosak voltak abban hogy ez sikerülni is fog.

"Egész idő alatt tudtuk, hogy végül sikerülni fog. Tudtuk, hogy kemény küzdelem lesz, Tudtuk, hogy egy remek védelmük van. De tudtuk, hogy előbb-utóbb valami össze fog jönni." - mondta Shaq Mason.

Nem volt egy rossz pillanat arra, hogy valami végre összejöjjön. Közel 53 perc játék után, ez volt a Patriots első játéka a vöröszónában.
A Patriots "I" formációban állt fel, Develin törte az utat a Michel előtt. A snap pillanatában Develin a 'C' lyukat vette célba, Trent Brown és Rob Gronkowski között. Ott aztán kiütötte az érkező Mark Barront.

Michel érintetlenül jutott be a végzónába. Andrews üdvözölte őt először, korábbi egyetemi csapattársa.

"Nagyon büszke vagyok rá. Rengeteg megpróbáltatással kellett szembenéznie kezdetben, főként a sérülés miatt, de legyőzte. Az emberek azt mondták, hogy egyenesen rossz döntés volt az ő kiválasztása, de én tudtam, hogy megvan benne ami kell és előbb vagy utóbb, de mindenki látni fogja ezt. Úgy éreztem, hogy cserbenhagytuk őt a szezon elején. A mi hibánk, hogy 'bust'-nak hívták őt, mert nem nyitottunk lyukakat neki." - mondta David Andrews.

"A szezon során megtaláltuk a személyiségünket. Ez a személyiség pedig egy kemény focicsapat. Futtatni fogjuk a labdát, még ha nem is megy épp jól. Leemelem a kalapom, hogy McDaniels kitartott a futójáték mellett egész este. Volt, hogy küszködtünk, de kitartott mellettünk, erőltette a futást és végül be is jött. Tudtuk, hogy ki tudjuk fárasztani őket. Hogy előbb-utóbb elfogy az erejük. Tudtuk, hogy senki sem dolgozik úgy, mint mi. Láttuk a munkánk gyümölcsét." - mondta Shaq Mason.

7 perccel később, egy Gilmore INT és egy óraégető támadósorozat után, amivel kevesebb mint 1 perce maradt a Ramsnek, hogy behozzon 10 pontot, a Patriots ünnepelhetett, miközben piros, kék, fehér konfetti repült mindenfelé 6. alkalommal a csapat történetében.


forrás:
NBC Sports

Hozzászólások

2019. 02. 05. 14:35
topin
2019. 02. 05. 14:43
Kollega
Jah. Hát tele van a sajtó (idehaza), hogy mennyire ergya egy döntő volt. Én ugyan nem értek túl sokat a focihoz, csak nézem vagy 15 éve. De szerintem egy végtelenül izgalmas, kemény meccs volt, hihetetlenül nagy játékokkal. Csak most azokat a védők hozták és nem a támadók, de attól még szépek voltak. És ez a Rams védelmére éppen úgy vonatkozik.
2019. 02. 05. 14:47
holnap délelőtt jön egy cikk a védelemről is, eredetileg ebbe terveztem a támadók után, de így is elég hosszú
2019. 02. 05. 15:01
bara
egyetértek, minden szavával :)
2019. 02. 05. 15:44
1976gabi
2019. 02. 05. 19:54
Egyetértek! A sz.r döntő a Denver-Carolina volt, amikor egy 2 percig volt izgalmas! Ez minden volt, csak izgalommentes...
2019. 02. 05. 20:03
dravait
Hát ott is pont ez történt, hogy a Denver védelme szétverte a Carolina támadósorát, folyamatosan terrorizálva Newtont - mint mi vasárnap. Ugyanúgy rengetegsoksok pontot nyomott a Carolina mindenkinek, aztán a döntőben momentumuk se volt.

Az biztos, hogy akik egy kicsit is értik ezt a játékot, azok nem mondhatják, hogy rossz meccs volt - nem volt látványos, de küzdelmes és hihetetlen jó védelmi játékokkal teli meccset láttunk. Nyilván Pats szurkolóként külön öröm, hogy ebben is mi voltunk a jobbak, de az igaz, hogy akinek ez volt élete első focimeccse, az nem ettől fogja megszeretni... :) :)
2019. 02. 05. 22:16
Tzimisce
Speciel a haverom, ha nem is az első meccse volt, de nem sok tapasztalata van meccsek terén, azt mondta, hogy neki nagyon tetszett ez a zúzós védelmi meccs.
Amúgy én se értem, hogy miért kell fikázni. Igazi old-school védelmi parádé volt.
2019. 02. 05. 14:50
takirob69
Köszi, nagyon szuper cikk!
2019. 02. 05. 15:03
anti pass
Átélni hatalmas élmény volt és így részletekre lebontva pedig gyönyörű! Elmegyek és megnézem ennek ismeretében még egyszer!
Ui.: Engem is zavar, hogy sokan lefitymálják a SB-t, mert kevés pontot termeltek, de azt nem veszik észre, hogy gigászi csata folyt egész idő alatt!
2019. 02. 05. 15:10
Vulcanius
2 nagyon jó védelem 3 negyeden keresztül gyakorlatilag semlegesítette mindkét oldal támadójátékát. Nekem tetszett ennek ellenére a meccs, mert végig érződött rajta a küzdelem. Viszont, ha valaki csak most nézett először egy NFL meccset, akkor annak gyorsan meg kell mutatni mondjuk a Chiefs elleni konferenciadöntőt, mert biztosan nem az SB meccs miatt fog beleszeretni a játékba.
2019. 02. 05. 15:22
nszgergo
2019. 02. 05. 15:27
chateautorres
Köszönöm a szuper fordítást. Pár perccel a cikk megírása előtt néztem végig ennek a támadásnak a képi modellezését.
Javaslom, ha van időtök, párhuzamosan nézzétek is erről az oldalról.

Remélem nem teszek rosszat, hogy megadom az oldal elérhetőségét!
https://nextgenstats.nfl.com/super-bowl
2019. 02. 05. 16:06
torokszabolcs
Köszönöm, hogy belinkelted, így play-by-play végig lehet nézni a felállásokat, a mozgásokat, akár szuper lassításban is. Így válik érthetővé, hogy a LAR védelmének végülis fogalma sem volt, hogy mi következik. Rendszeresen maradnak üres védőik, akár 2 is, akiknek semmi dolga nem akadt. Így viszont létszámfölény alakult ki a támadóknál.
Különösen Gronk elkapásánál volt ez igaz. Szegény LB olyan messze volt tőle már az induláskor: elindult Edelmannal motionbe, mad, amikor rájött, hogy a 20-as jön védekezni rá, akkor visszatáncolt. Addigra már eldőlt, hogy Gronk, a lépegető exkavátor, lefutja.
Szerintem fejben és testben nagyon elfáradtak eddigre. Az SB-t általában az a csapat nyeri, ahol az edzők tökösebbek. Sorry, de tavaly Pederson volt az. Most JMD:-) ebben a drive-ban mert változtatni és be is jött.
2019. 02. 05. 19:56
dravait
tuci-tuci: hááhááá, de állat jó ez a cikk, köszönet érte!!!!!!!

Remek érzés így visszafejtve látni, hogy a támadóink mennyire voltak képesek újítani, kihasználni az ellenfél "vakságát". Külön öröm JMD-t mint fő kreaívot látni, mert azért lássuk be, nem ezt gondoltuk róla sokszor. De a vasárnapi meccs mindenre rácáfolt.

Azt viszont nem tudom, hogy miért vártunk erre ennyit - vajon vártuk, hogy a Rams védelme fizikailag és agyban is elfáradjon? Ilyen hívásokkal és kivitelezéssel (és ilyen védelemmel) 30 pontot verhettünk volna rájuk, ha a második félidő elején ilyen driveokat csinálunk.
2019. 02. 05. 20:01
bradycardia
Kicsit off:
Állítólag az idei SB televíziós nézettsége a legalacsonyabb volt az utóbbi 10 évben. Az ok nyilván már megint a Pats. (A népek már kezdik unni...) Tuti még jobban ki akar majd nyírni minket valahogy Goodell.
2019. 02. 05. 20:49
Szerintem inkább a Rams szurkolói bázisának a hiánya tehetett be ennyire neki. Sztem St. Louisban már csak azért sem nézték meg, miután onnét elment a csapat, Los Anglesben még nem nagyon álltak rá az NFL-re (lehet hogy nem is fognak, ott a egyetemi focinak vannak agy hagyományak)
Plusz ugye New Orleansban is tüntettek
2019. 02. 05. 22:37
Alpok
A Rams szurkolók bojkottot hirdettek a birói tévedés miatt,ezért csökkent a nézőszám.Kiváló, nagy szakmai tudásról árulkodó irás!
2019. 02. 05. 23:21
Nem teljesen értem, hogy itt mivel van akkora gond.
Én nem mondtam, hogy a Rams szurkolók a bírói tévedés miatt nem nézték a meccset.
Szerintem (!) viszont a nézettségi adatoknak betehet, ha egy csapatnak nincsen egy komoly szurkolói bázisa, mint ahogy a Ramsnek jelenleg.
Bocsánatot kérek, ha ekkora csalódást okoztam.
2019. 02. 06. 00:03
Alpok
Természetesen a Saints szurkolói...Bocsánat!
2019. 02. 06. 00:11
Alpok
És tényleg kiválló cikket irtál!
2019. 02. 06. 00:14
Teljesen összezavarodtam hirtelen, és köszönöm, de csak fordítottam
2019. 02. 05. 23:57
nszgergo
az Saints, de ne izgasson xD
2019. 02. 06. 08:31
Los Angelesben konkretan az orszagos nezettsegi atlag alatti nezettsege volt a meccsnek
2019. 02. 05. 22:08
kitalaltnev
Micsoda cikk! Köszi szépen! Fantasztikusak a belevágott játékos nyilatkozatok is! De bele lehet borzongni a leírtakba. Különleges élmény olvasni is a már háromszor látottakat. :))
2019. 02. 06. 11:30
vhs-box
Kicsit már előretekintve, hol lesz helye ebben a falban Wynn-nek? LT lesz? a belső hármasunk extra jó,és ebben az évben már a rotálás sem volt jellemző.
2019. 02. 06. 12:20
orrrion
2 X visszanézve a meccset, ill. az összefoglalóját, feltűnt, ami először nem, az hogy a Rams játékosok , edzők milyen fanatikusan együttéltek a játékkal az oldalvonalon túl. Hiába nem nagyon ment nekik a játék, az jött le, hogy ennek ellenére hisznek magukban, folyamatosan fanatizálták a pályán lévőket. Még a bekapott TD után is. Brady játékát is jobbnak látom már, mint először. Volt pár igen rossz, hozzá nem méltó dobása, de el kell ismerni, hogy a Rams védők is szépen tették a dolgukat. Csak akkor lehetett előrehaladni, amikor a játékhívás és a végrehajtás is tökéletes volt. A TD előtti driveban szerencsére több hibát is elkövettek a Rams védők - amit el is ismertek - de attól még azokkal élni kellett. Amikor pedig ott volt a lehetőség, akkot Brady élni tudott vele, akkor nem hibázott. Ezért is óriási játékos. Ahhoz, hogy ilyen kevés pont született és olyan sok punt, mindkét védősor tett elsősorban. Az más kérdés, hogy szurkolóként bosszantó volt nézni, amikor többször is olyan kevés kellett volna a pontszerzésekhez.
2019. 02. 06. 12:57
Touchdown Tom
Sztem TB12-t nagyon megfogta az elsö dobäsbol született intje, az elbizonytalanitotta. Hozzä kell tenni, h az elkapok nem tudtak elszakadni, ez alol csak Edelman a kivetel, Hogan sajnos nagyon rossz napot fogott ki, Dorsettet nem is lättam (jätszott egyältalän?), Gronkot meg a mäsodik negyedben a field goal elött megserült mikor összecsomagoltäk.
2019. 02. 06. 13:03
orrrion
Mellesleg, végignéztem az eddigi SB-ok eredményeit. Eddig két alkalommal fordult elő, hogy a SB vesztese a következő évben megnyerje a döntőt. A Dallas az 1971 januári vesztett döntő után a következő évben nyert a Miami ellen, majd a Miami nyert az 1973 januári döntőben a Washington ellen. Aztán most a Pats. Valahol olvastam egy statisztikát, mely szerint a SB vesztese a következő évben mekkora %-ban nem jutott be a rájátszásba sem. Elég komoly szám volt, tudja valaki a pontos adatot ?
2019. 02. 06. 15:18
ötös műhold
Azt nem tudom, hogy a SB vesztesei milyen arányban nem jutottak a következő évben a rájátszásba, viszont két másik statisztikát összeállítottam. Azt, hogy a SB-ba jutott csapat a következő évben milyen gyakran jutott be újra a SB-ba, és ott milyen gyakran nyert. Ez az arány 20%, és 10%. Ez azt jelenti (de csak statisztikailag, az egyéb minőségjellemzőket nem nézve), hogy a történelemben eddig az volt, hogy ha egy csapat bejutott a SB-ba, akkor annak az aránya (esélye), hogy a következő SB-be is bejusson, 20%, és hogy meg is nyerje azt, az 10% volt. Ez persze csak hosszútávú statisztika, és semmi nem következik belőle a jövőre nézve, főleg a konkrét csapatokra nézve nem. Hiszen a konkrétumokat a csapatok minősége határozza meg.
Ez a 20% (meg a 10%) azért nem túl sok, ráadásul ez is azért ilyen magas (természetesen), mert minden korban volt egy-két kiemelkedő (ha nem is dinasztia, az csak egy van), csapat, akik abban a pár évben nagyon sűrűn ismételtek SB-t (a Buffalo pl. egymás után 4x(!) veszített). Így az mondható, hogy amely csapat a hosszú távú statisztika, és esély(telenség) ellenére, az utóbbi időkben mégis majdnem minden évben ott tud lenni a döntőben (és azért többnyire meg is nyeri), az a csapat "tud valamit". De persze ezt tudtuk eddig is, ezért szeretjük őket.
2019. 02. 06. 20:19
Misi56
Köszi ! Fantasztikus írás! Újra átéltem! Mintha a pályán lettem volna!
Hozzászólás a(z) A Patriots TD támadósorozatának anatómiája bejegyzéshez