Menetrend

A pats.hu használata

2012. 10. 01. 17:32
Szerző: Danna
Kategória: Pats.hu
Reménykedtem benne, hogy ezt a cikket sosem kell megírnom, de úgy tűnik így lassan az 5 éves születésnapunkhoz közeledve nem úszom meg. Tegnap meg kellett tennem azt is, amit eddig 5 év alatt egyszer sem, valakinek a regisztrációját felfüggeszteni.


Így hát itt az ideje, hogy pár szabályt lefektessünk:

1. A trollkodást, mások provokálását, a másik szidását nem tűrjük el az oldalon sem a hozzászólásokban, sem a chaten. Ilyenért automatikusan 1 hét ban (felfüggesztés) jár. Akivel másodjára fordul elő, az 1 hónapot fog kapni. Harmadik alkalomra már végleges kizárás történik az oldalról. (ez a rendszer egyébként igaz minden más okból történő felfüggesztésre is)

2. Próbáljátok kerülni a csúnya beszédet. Azt gondoltam, hogy nem az oviban vagyunk, hogy ezt külön kérni kelljen, tévedtem. Tudom, hogy a meccsek alkalmával az embernek elborul az agya, de próbáljon meg mindenki EMBER maradni.

3. Ne írjatok olyat más csapatra, amit te sem szívesen olvasnál a sajátodról! Alapvető szurkolói etika, próbáljuk meg betartani.

A chatet azért hoztuk létre, hogy tudjatok/tudjunk egymással kommunikálni a meccsek alatt, és nem arra, hogy egymással veszekedjetek. Ha ezt nem képesek egyesek betartani, az lesz a vége, hogy megszüntetjük azt és a cikkekhez való hozzászólásokat is. Gondolom ezt senki sem szeretné (mi, szerkesztők legalábbis nagyon nem), így kérünk titeket, próbáljátok szurkolásra használni és nem egymással való veszekedésre, provokálásra. Egymás szurkolói mentalitására sem szerencsés mutogatni, mivel mindenki más ember, más tulajdonságokkal, más hozzáállással.

Próbáljuk megőrizni az oldal eddigi hangulatát, ne süllyedjünk le más szurkolói oldalak szintjére. Eddig büszkék voltunk arra, hogy minden rendben ment, kérlek titeket, ne rontsátok el.

Köszönjük!

Szerkesztőség

Hozzászólások

2012. 10. 01. 18:02
respectvv4laci
Minden szavával egyet értek! Elég a sok károgós trollokbol!!
2012. 10. 01. 18:10
fejszee
tegnap fél szemmel követtem a chat-et, és láttam hogy ki voltak akadva az emberek. csak az a baj, hogy ha akar, visszajön más néven, és elég gáz, hogy az admin-oknak meccs közben azzal kell vesződniük, hogy törölgetik a bugyuta hozzászólásait. bár 1000 troll se tudná elrontani ezt az oldalt :D
2012. 10. 01. 18:23
Konkrétan alig láttam vmit a meccsből...
2012. 10. 02. 05:53
Laci
én meg inkább meccset nézek, mint chatelek. a kettő nekem együtt nem megy...
2012. 10. 01. 18:26
topin
Teljes mértékben egyetértek. A múltkor a chatben én is személyes sértéseket kaptam, holott cs a bíró mizériában nem értettem egyet 3-4 emberkével. és nem az volt az álláspontom h hűűű de jók, hanem hogy ez van, nem tudunk mit tenni. És hogy a meccset lezárhattuk volna mi magunk is, de az Offense képtelen volt erre. Ettől még nagyon gyengének éreztem a játékvezetést.

Az aznapi első kommentem az volt hogy ne sírjunk, ne temessük a csapatot cs azért mert a ravens vezetett egy jó driveot. mert ugye ez is tendencia sajnos már a chatben, ha nem 70ezer nulla a javunkra akkor temetői hangulat van pár embernél..

Na most ezek után egy szerkesztő (nem szándékozom nevén nevezni) miután a chatben a egy fórum"társ" duplikáltan beírja hogy "topin te köcsög vagy" a másik h biztos a "ravensnek szurkoltál" (megjegyzem kb az oldal alapítása óta tag vagyok, az oldal hírnevét, jó hírét öregbítettem a saját oldalamon és több fantasy ligában, illetve a legnagyobb magyar szerencsejátékokkal foglalkozó oldalon is létrejött nfl topic, ahol rendszerint megemlítem a honlapot, csupa jót mondva róla. Nos a szerkezstő engem szólít fel h bannolva leszek mert nem megfelelően viselkedtem. Az már más kérdés h Sobrinak lettem szólítva, akinek a fórum trollkodása egy másik nfl portálon jómagamat is idegesítette, pláne tebow témakörben.

nem tagadom nagyon rosszul esett, kértem h olvassa majd vissza ha lesz ideje az egész chatben elkövetett beszélgetésemet és láthatja h végig szurkoltam teljesen normálisan, igyekeztem szakmai szempontok alapján is észrevételeket írni (már amennyire tőlem telik) nem csak azt húúú de sz@r vagy húú mi ez már...titkon reménykedtem h kapok majd egy emailt h Ok elnézést a feddés nem volt jogos a fenyegetés sem, ellenben aki trágárul beszélt azt kellett volna moderálnom..

A tegnapi eseményekről nem tudok, és igyekszem elkerülni a chatet azóta, mert egyáltalán nincs szükségem arra h pár habzó szájú ember sértegessen, majd utána amikor én ezekre sem reagálok gusztustalanul, még én legyek figyelmeztetve..

Sajnálom h ilyen irányba halad a chat és üdvözítőnek tartom a bannolási opciókat a továbbiakban.

2012. 10. 01. 18:37
Én voltam az a szerkesztő. Nem titok. Első pillanattól fogva nem olvastam a chatet, mivel dolgoztam, amikor beléptem már csak azt láttam, hogy te vagy az, aki szembemegy mindenkivel, ha 10 ember azt mondta vmire hogy fekete, te ragaszkodtál a fehérhez (ezért is jutott Sobri az eszembe, mert ő ilyen még). Ami nem baj, mindenkinek meg lehet a véleménye, csak ha ezt beírja egy ilyen hangulatú chatre, akkor vállalja azt is, hogy a többiek nem fognak vele egyetérteni és ha ez neki áll feljebb, akkor így fognak vele viselkedni.

Visszaolvastam mindent, az összes hsz-eidet itt, érdeklődtem más oldalaknál is és nem éreztem, hogy e-mailt kellene írnom, sztem te is tudod h miért.. nem vitatom h kezdettől tag vagy, h általában rendben vannak a hozzászólásaid, de ekkor te is ugyanolyan hibás voltál, mint a többiek. Nem is kaptál bant sem, éppen ezért.
2012. 10. 01. 19:05
topin
Elfogadtam a döntésed akkor is és most is, egyetérteni nem tudtam vele sem akkor, sem most. Az h más a véleményem mint 3-4 embernek (véletlenül sem 10) nem jogosít fel senkit h köcsögözzön vagy hülyézzen, és azt hiszem moderálni azokat kellene akik trágárkodnak. Ez volt akkor is és most is a véleményem. és azt hiszem teljesen korrekten kezeltem a helyzetet.

És egyáltalán nem tudom mire gondolsz amikor utalsz vmire amit tudnom kellene..

Annyit tudok h a véleményes bírói ítéleteknél elszabadult a pokol, én pedig annyit mondtam h picit hosszasabban fogalmazva h a bíró a pálya része és nem csak ellenünk tévednek. Példaként a profi bírók tavalyi szezonkezdetnél elkövetett Megatron TD elvételét hoztam fel. Ezután jött itt mféle 78-as foci vb meg mféle nyomós érv h miként fosztanak meg bírók embereket és azok ezt már sosem kapják vissza..erre jeleztem egy 0-6-os peru-argentina mérkőzésen védő perui kapus nevének beírásával hogy képben vagyok, bár már ott is le letem szólva h fogalmam sincs miről beszél az illető..mivel sport riporter vagyok így éppen akadt némi lexikális tudás a tarsolyomban..és véletlenül sem okoskodnék olyan dologban amihez nem értek, vagy nincs igazam..ekkor szóltál h ezt fejezzük be és így is lett..majd miután a ravens rúgását megadták a bírók megint kitört a vulkán és igyekezte elsöpörni a chatet mint anno a Vezúv Pompei városát....és voltak akik meggyőződve állították h mellé ment és trágákordtak meg csalóztak..ekkor azt írtam h miért csalnának? És megint ki lettem oktatva h minden közvetített meccsen csalnak h szoros legyen a vége..azt hiszem ezt minden nfl szurkoló nevében no comment kategóriába rakhatom..ahogy azt is h szándékosan csaltak volna a tartalék bírók a pats ellen..egyszerűen sajnos minket több fontosabb ítélet sújtott és ezzel nem tudunk mit tenni..én cs ezt mondtam el teljesen kulturáltan..amit hibáztam az az h belekeveredtem ebbe a kommunikációba és nem hagytam rájuk a dolgot..

és még azt sem értem mi az h általában rendben vannak a hozzászólásaim? Kérek szépen egy kommentet ahol nem feleltem meg a pats.hu követelményeinek? mert kifejezetten nem emlékszem egyetlen ilyen reakciómra sem. Ha pedig nincs ilyen akkor nem általában vannak rendben, hanem mindig..tehát vélhetően a chaten sem én randalíroztam..

Én megértem h az embernek nehéz beismerni ha hibázott, de pont ettől lesz egy jellem erős hogy képes felül emelkedni saját magán.

Személyesen nem ismerjük egymást, azonban akár itt akár a bowl.hu fórumain olvasott írásaid alapján egy karakán határozott nem elvakult embernek ismertelek meg. Olyannak aki tárgyilagosan kezeli a helyzeteket. Pont ezért esett rosszul h ez ebben az esetben nem sikerült, és ezt már akkor éreztetted amikor a megszólítottál. Hiszen a megszólított személyt nem kedveled és vele azonosítottál, a miértje máig érthetetlen számomra.

Mint volt (korosztályos válogatott) sportoló pontosan tudom mit jelent egy vitatott szituban a spori igazságtalan és helytelen döntése, azonban mint azt korábban írtam a bíró a pálya része. Ez nem jogosítja fel h tévedjen, azonban tévedni emberi dolog és mki tudta, legfőképpen az nfl vezetősége h ezek a bírók nem fognak jól szerepelni, mert más sebességhez vannak szokva. És aki valaha volt már élőben sporteseményen, az jól tudja hogy élőben minden sokkal gyorsabb mint a tévében érzékelhető. felkészületlenek és alkalmatlanok voltak a feladatra, de ettől még nem csaltak. És semmiképpen nem akarnék kirobbantani itt megint vmi vitát, mert épp elég baj hogy a Up&Downs kommenteknél már egymás ugrott a nép. Ami azért is érthetetlen mert megnyertünk egy mérkőzést és mégis megy a hírig..épp ezért tartom jónak h aki nem méltó a patshez, azon belül a pats.hu színvonalához az legyen is bannolva..

Én magam pedig igyekszem elkerülni a chatet ha szoros a meccs vagy ha hátrányban vagyunk, mert ami olyankor ott megy az hányinger..és ez a személyes véleményem..és nem véletlenül akad egyre kevesebb szakmai komment, hanem azért mert akiknek a szavait inná a nép, azok már nem nagyon mennek oda mert tudják h mi lesz ott..
2012. 10. 01. 19:14
szerintem zárjuk le ezt a témát. nyissunk új lapot, tanultál belőle te is és én is.
2012. 10. 01. 19:18
topin
Rendben. Viszont érdekelne mit kellene tudnom? Mert az a gyanúm h ez megint vmi félreértés lesz. Természetesen csak ha van időd egy privát emailt megírni, mert már így is több időt fecséreltünk rá mint amennyit kellett volna.
2012. 10. 01. 19:23
írtam e-mailt.
2012. 10. 01. 19:46
topin
Köszönöm megkaptam!
2012. 10. 01. 23:24
kisdef
nagyon idegesítő voltál, ez van.
2012. 10. 01. 19:41

nemtom, nem ismerem a szitut...nem is tudom, mióta vagyok regisztrált pats.hu "tag"....de nem egy éve...s szar érzés azzal szembesülni, hogy itt, ebben a közösségben - még, ha csak virtuális közösség is nagyban, de sokan személyesen is ismerik egymást - ilyen fasságokkal (sic!) kell foglalkozni....

Szvsz az NFL egyik lényegi tulajdonsága pont az, hogy BÁRMELYIK csapatban van tisztelnivaló....itt van mindjárt az ősi "ellenség" Jets....bakker....egy Revis elvesztése az egész NFL-nek veszteség....számunkra pedig tragédia: Kijaf.......m ellen büszkeség a győzelem? Én aszondom, hogy a legerősebb ellenfelek ellen.....igenis, Revis pl. elit játékos...ilyenek élvezet igazán a győzelem...:)
2012. 10. 01. 18:47
tommasi
Pedig milyen szuper hangulat volt itt egy pár évvel ezelőtt.
A chat-et már nem használom,
rombolja az optimizmusom más emberek pesszimizmusa.
A szabályokkal egyetértek.
2012. 10. 01. 18:58
Huszas71
Sziasztok!
Én pl azért nem is olvasom a chatet meccs közben, mert elvonja a figyelmem a meccsről, meg persze az (igazi) ok talán, hogy túl sok lett a negatív hozzászólásu emberke, akik két rontott drive után már szapulják a csapatot. Pedig tegnap is, tessék a végére igazi örömfocivá tették a fiuk a játékot...
2012. 10. 02. 09:09
crucified
Minden szavaddal egyetértek. Pár ember miatt, aki szerintem sosem sportolt versenyszerűen -pesszimisták- és a nehéz pillanatokban hőzöngenek a chaten, felesleges beleolvasni. Kár érte.

Én is elnézést kérek a Jets szurkolóktól, hogy szívesen néztem a Frisco ilyen arányú győzelmét. Többet nem teszem.

Mindemellett minden tiszteletem a szerkesztőké.
2012. 10. 01. 18:59
49ers
Tegnap olvastam a chat-et, én nem éreztem annyira vészesnek. Persze az én esetem kicsit más, mert követtem egy elég egyoldalú meccset is, ahol nem volt izgulni való.
A szabályokkal persze egyetértek.
Talán még annyit, hogy nem kell annyira önérzetesnek lenni és véleménykülönbségekből személyes ügyet kreálni. Perez
2012. 10. 01. 19:03
agent47
+1 a szabályokhoz, és aki nem tud értelmesen azt én IP cím alapján bannolnám, nem felhasználónév alapján. Sokszor én is inkább nem írom le a véleményem egyből, mert hülyeséget nem akarok írni, másokat megbántani meg pláne nem akarok. Majd nekem is jönne egy csekk 50 ezüstről.
Btw:
Elnézést minden Jets szurkolótól a hajnali kis örömködésemnek a 0 pontos teljesítményükért. :)
2012. 10. 01. 19:04
agent47
+ írni szó az első mondatba.
2012. 10. 01. 19:17
sting
Ezek még mindig nagyon liberális szabályok.
Én nem csetelek. És a Faragó Ricsit és a közvetítést érő sorozatos szidalmazások óta már csak a szerkesztők hozzászólásait olvasom. (vagy még azokét akik az évek alatt tiszteletet vívtak ki)

Ha én szerkeszteném az oldalt, egyből kiszórnám a surmókat.

Elmondom egy példán hogy miért.
Egy szórakozóhelyet működtetek. Alapból úgy gondoltam mindenkit szívesen látok. A hely jó, jöttek is sokan. Persze azok is akik csak a balhét szeretik. Sajnos túl toleráns voltam. Pár év után elértünk oda hogy a látogatottság csak fele a kezdetieknek és túlnyomórészt csak
hasonszőrű surmók jöttek.
Már két évem ráment azóta hogy elkezdtem őket szűrni és elvenni a kedvüket hogy jöjjenek. De talán már soha nem lesz olyan amit szerettem volna, vagyis hát nagyon lassan alakul visszafelé a dolog.

Ez itt is érvényes...
Minden oldal olyan mint a látogatói...

Kérlek tegyetek meg mindent azért hogy ez az oldal megmaradjon olyannak amilyennek indult.
2012. 10. 01. 19:25
egyelőre próbáljuk meg ezt a verziót, ha nem működik, akkor szigorúbbra vesszük mi is a szabályokat.

Eddig nem voltak ilyen gondok (ennyire kiugróan), hátha ez a mai figyelmeztetés és a tegnapi tapasztalatok kicsit észhez térítettek mindenkit.

Szeretnék hinni abban, h felnőtt, normális emberek járnak az oldalra és mindenki ugyanannak a csapatnak drukkol, nem is értem h lehetnek ellenségeskedések.
2012. 10. 01. 19:52
sting
Ugyanúgy ahogy a pálya mellett is vannak olyanok akik csak a balhéért mennek le, így itt is vannak. Csak ezek néha még rosszabbak hiszen itt még félni sem kell hogy valaki esetleg rájuk lép.

A fiam AC Milam fan.
Az ő oldalukon van egy elkülönített rész ahová csak meghívottak kapnak accountot.
Normális emberek egymás között.
Nagy találmány !!!
Ez itt nekem is nagyon bejönne.
:)

2012. 10. 02. 09:18
crucified
Szia Danna!

A többségi szurkoló olyan, ha nem 70000:0 -ra vezetünk és 2-3 drive nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, akkor hőzöngésbe mennek át, mindenki kukázná a játékosokat, stb. Mondják ezt azok, akik életükben nem sportoltak versenyszerűen. Akik versenysportoltak tudják, hogy a sport nem így működik. Nos ezt fajta mentalitást sosem fogod tudni kiszűrni, hiszen nem tudod korlátozni hacsak nem trágárkodik az illető. Ellenkező esetben csak a sopánkodásért nem bannolhatod gondolom. Minden tiszteletem a Tiétek, csupán kár érte, hogy a normálisabbaknak elmegy a kedve a chat-től. De ez jelzem nem a Ti hibátok, max. azt érik el, hogy előbb-utóbb elegetek lesz a szerkesztésből és belefáradtok. Ne legyen igazam.
2012. 10. 01. 19:17
Pats78
Sziasztok.
Én ritkán írok a cheten inkább csak olvasom a hozzászólásokat, de a tegnapi "beszélgetés" szerintem kritikán aluli volt, tényleg nem értem miért kell ennyire pesszimistán hozzá állni a dolgokhoz, vannak jobb és rosszabb periódusok egy csapat életében sőt mint a tegnap este is mutatja mérkőzésen belül is lehet a pokolba lenni és a következő negyedben meg a menyben is. Érdekes a utolsó negyedben már nem kellet elküldeni TB-t,BB-t,vagy JMD-t a csapattól. Ez tényleg nem volt jellemző 1-2 éve ezen az oldalon ez elég sajnálatos...
Továbbra is GOOOO PATS és legyen már október 28.
2012. 10. 01. 19:35
vidragida
sziasztok,bár nem ide tartozik a kérdés, de mégis érdekelne a véleményetek: mikor Brady visszavonul, hogy lesz kiválasztva az utódja?1. Mallett előlép, és lesz valami 2. draftolunk egy tehetséget, és reménykedünk hogy tényleg az 3. egy fiatal,már bizonyított qb-t megdobunk egy hosszútávú szerződéssel és rá építünk pl.smith,ryan,rg3,newton
2012. 10. 01. 19:39
49ers
hát ez tényleg elég off
szerintem ezt mindig az adott helyzet dönti el, hogy fejlődik (fejlődnek) a keretben lévő másik irányító, kik az elérhető és megfizethető FA-k és milyen a felhozatal a drafton. Ezek mellett szintén fontos szempont a keret többi tagjának összetétele, lehet velük rögtön kezdeni valamit vagy inkább kezdődjön az egész támadó szekcióban egy átépítés.
2012. 10. 01. 19:51
Burkus
respect. :))) Ügyesen oldottad a hangulatot. Ez engem is sokkal jobban érdekel, mint az, hogy ki hogyan szeret szurkolni és kinek nem tetszik. :)

Vhol azt olvastam, - talán éppen ezen az oldalon - hogy azért építik ennyire a defense-t, mert BB már most arra számít, hogy a jövőben nem lesz egy ilyen jó offense TB nélkül és 23-25 pontot fog csinálni a csapat meccsenként, ehhez pedig 15 pont körül kell tartani az ellenfeleket a W-hez.

Nekem egyébként Mallett felépítése, ereje nagyon tetszik és mozgékony is. Jó lenne, ha bejönne, mint a Packersnek Rodgers.
2012. 10. 01. 20:30
chateautorres
Nagyon úgy tűnik, hogy ezzel az idei választással, hogy Mallet maradt mint egyedüli tarcsi, pont ezt a projectet akarják végigvinni. Mallet az egyetemi eredményeihez és a tudáshoz képest egy a drafton aránytalanul későn választott irányító (talán magatartásproblémák miatt? - aki tudja írja meg, amiért nagy vétel lehet még a Pats-nak. (pl mint Dennard, ha egyszer tud majd futni) Nekem úgy tűnik, tudatosan készítik fel, a Rodgers jó példa.
2012. 10. 01. 23:12
tomi-tomi
Én voltam. Ilyen szigorú ok-okozati összefüggést nem mertem leírni.
Érdemes azon elgondolkodni, hogy a jelenlegi D olyan potenciállal rendelkezik, amelyik alkalmas lehet stabilan 15 pont körül tartani az ellenfelet.
Továbbá TB ha marad is évekig, kora miatt, ha pár éven belül visszavonul, akkor az utód a tapasztalatlansága miatt fog rákényszerülni egy kevésbé sziporkázó támadásvezetésre. Ennek az alapjait a két elit TE nyolc éves szerződésével megteremtették. Egy ilyen Off.-től a reális elvárás inkább a 23-25 pontos tartomány, mint a 30+.

Mallett valóban magatartás problémák (állítólag elismerte a draft előtti interjúkon, hogy kábítózott, mintha lett volna neki alkoholos ügye is) miatt csúszott a 3. körig. Tehetsége alapján a Bengals irányítójával, Dalton-nal emlegették egy szinten - legalább. Rendkívül pontos volt az egyetemen (TB egyetemén a Michigan-en játszott egy évig), a legnagyobb képességének a gépágyú erejú karját gondolják. Klasszikus pocket QB, mint TB. Egyelőre annyit fejlődött, hogy a viszonylag megfelelőnek tartott Hoyer-t ki tudta szorítani a csere szerepből. Se több, se kevesebb.
Btw ne tegye rá senki a nyakát, hogy ő lesz Brady utódja. Amennyit le tudok szűrni TB nyilatkozataiból, az derül ki, hogy ő tényleg komolyan gondolja, hogy 40 évesen is QB lesz az NFL-ben.
2012. 10. 01. 20:21
vidragida
:) kicsit tényleg terelni akartam a témát,aki ennyiből nem érti,annak hiába magyarázza bárki, de nagyon érdekel a jövóbeni Brady-pótlás megoldása is...
2012. 10. 01. 20:33
chateautorres
Ha meg nem jön be, akkor lesz egy évünk mint a Colts-nak, és választunk mi is egy 1/1-et. Sajnos benne van ez is!
2012. 10. 02. 09:16
pat68
Vagy találunk megint egy 5+ körös zsenit! :-)
2012. 10. 01. 20:52
Lacus
Emlékeimben él az első SB, amit láttam a patriótákkal. Közben kellemes emberekkel beszélgettem egy nagyszerű oldalon, és mind egy irányba hajtottuk a hajót, még ha ezer módon is! Hiányzik sokszor... Chat-et nem használom, de a hangulat hiányzik... Még annyit tennék hozzá, hogy sajnálom, ha valaha is bárkit megbántottam azzal, hogy a patriots-nak szurkoltam, és örültem egy-két ellenfél gyengébb szereplésének, mea culpa, szurkoló vagy...
2012. 10. 01. 20:53
Lacus
2012. 10. 01. 22:03
lupus
Sting! Ki fogja eldonteni ki a normalis es ki nem?
A szabalyokra nincs mit mondani. Nem kell magyarazni. Betartani kell!
2012. 10. 01. 23:01
HuDoMi
Sziasztok!
Elég régóta az oldalon vagyok, és véleményem szerint bármilyen csoporton belül (történetesen most a pats.hu-n regelt szurkolókról van szó) mindig lesznek nézeteltérések, ellentétek bizonyos dolgok megítéléséről. Nem ezzel van a gond, hanem pár ember stílusával. Én is többször beírtam a chat-be, hogy a meccsel, a szurkolással kellene inkább törődni, mint egymás "anyázásával", de megváltoztatni nem tudok (nem is akarok) senkit. Azt szerettem (régebben) ebben az oldalban, és a magyar NFL szurkolók nagy részében, hogy itt nem az európai focira jellemző szurkolói magatartás volt a megszokott, hanem a saját kedvenc csapat biztatása mellett egy nyílt, magát a sportágat szerető emberek párbeszéde, eszmecseréje folyt. Nyugodtan megkérdezhettem tapasztaltabb, hozzáértőbb szurkolókat – akár többször is – az általam nem értett játékkal, vagy egy-egy játékossal kapcsolatos dologról, inkább segítséget kaptam mint elutasítást. Persze ez nem csak itt, hanem más oldalakon fórumokon is hasonló volt. Természetesen kivételek sajnos mindenhol akadtak,akadnak. Sajnos viszont a sportág egyre nagyobb népszerűsége folytán teret nyert egy új réteg, aki talán a sport kemény, férfias küzdelme helyett egy durva, agresszív sportot "talált magának", és nem éppen pozitív módon nyilvánítja ki a véleményét. Ez a hangos kisebbség, képes elrontani a csendes többség hétvégi szórakozását a chaten (is) tapasztalt dolgokkal.
Remélem nem riaszt el sok embert a chat használatától ez a dolog, és sikerül újra visszatérni a régi kerékvágásba.
Más csapatról, más játékosokról megfogalmazott negatív megjegyzéseket, pedig kétfelé választanám. van ugye a köpködő, durván sértegető hozzászólás, és van a zrikáló, piszkáló megjegyzés. Azért a kettő között elég nagy a különbség. Pl. szerintem azon nem lehet kiakadni amikor a TV-ben Ricsi és Kovács Sanyi húzzák egymást. Én is szoktam pl. Peyton Manningről bedobni egy-két megjegyzést. Ha nem ellenünk játszik még tetszik is amit a pályán csinál (ahogy sok más ellenfél játékos is).

Bocs ha kicsit hosszúra sikerül megfogalmazni a véleményemet.

GO PATS!!!

HuDoMi
2012. 10. 02. 00:11
Gordon
Danna, sztem ehhez a cikkhez nem kellett volna hozzászólásokat engedélyezni. lupus leírta, nem megmagyarázni hanem megérteni és elfogadni kell a dolgokat..
és egy nagyon is ON:
mikor lesz közös ,ismerkedős meccsnézés?
2012. 10. 02. 00:12
Gordon
még véletlenül se értsétek félre az "ismerkedős" szöveget:-))
2012. 10. 02. 07:59
lipi
Nincs mit félreérteni rajta :P
2012. 10. 02. 08:26
Croaker
Bocs, lehet már 100* volt, de hol lehet élőben nézni a meccseket ?
2012. 10. 02. 09:31
pat68
Szeressük egymást gyerekek!
Nem tuudom ki látta a GB-NO meccset. Az elején mutatták, hogy egy medve-szurkoló üldögélt a legnagyobb békében a sajtfejüek között egy táblát tartva. Ez a tolerancia és nyugalom (biztonság?) ami nagyon tetszik eme szép sportban, mert ez is a sporthoz tartozik. Lehet mindenkinek véleménye, ezt bizonyos normák betartásával elmondhatja, leírhatja. DE, A többiek direkt cikizése, idegesítése számomra visszataszító. Nem azt mondom, hogy egy poénnak szánt beszólás miatt kizárás, de egy bizonyos határon túl már nem poén.
2012. 10. 02. 10:22
Thom
Sziasztok,
én meg azt mondom, hogy ezt az oldalt a szerkesztők hozták létre, maguknak és persze nekünk! Nem igazán támogatjuk őket semmivel, csak a rajongásunk marad, mint fizetség..
Ebből kifolyólag:
-ha ők eldöntenek valamit, kérnek valamit, akkor azt TARTSUK MÁR BE!
-ha az a célunk, hogy támogassuk a szeretett csapatunkat, akkor miért egymás meggyőzésével, és vitával tesszük mindezt?
...
Gyerekek..ne már..!

Danna..köszönjük a türelmed..!
2012. 10. 02. 19:35
pointer01
+1 Thom

Danna : RESPECT!!!!

és köszönünk mindent!!
2012. 10. 04. 08:18
tottingetosz
Szabályokat betartani, a patset (meg a közös hajó miatt egymást) szeretni, a Broncost megverni. Nagy-nagy tisztelet az oldal szerkesztőinek!!! Alább ne hagyjon a kedvetek! Azért még több itt a hálás szurkoló! Go Pats!
Hozzászólás a(z) A pats.hu használata bejegyzéshez