Menetrend

A pihenés és a visszatekintés hete

2012. 11. 02. 06:00
Szerző: pirko
Kategória: Egyéb

A következőkben Field Yates a Bill Belichick által elmondottak alapján mutatja be, miről is szól majd a bye week az edzői stáb számára.


A Patriots úgy döntött, hogy a bye week során csak egyetlen edzést fog tartani, így a játékosoknak csak csütörtök lesz munkanap, az egyetlen alkalom, amikor ki kell menniük a pályára. Ez a lépés jól mutatja, hogy a csapat hangsúlyt fektet a pihenésre ezen a héten, különös tekintettel a szezon során összegyűlt sérülésekre és leutazott mérföldekre.

Bill Belichick vezetőedző és a stábja valószínűleg kivesz néhány szabadnapot a hétvége folyamán (talán péntektől vasárnapig), de a hetet munkával töltik, intézik a csapat ügyeit, mint mindig.

Azon túl, hogy megtekintik a vasárnapi felvételeket, és nekilátnak a 10. heti ellenfél, a Buffalo Bills elleni előkészületeknek, Belichick kedden azt mondta a riportereknek, hogy ő, és az edzői stáb önértékelést fog tartani.

"Úgy vélem, ez így természetes. Hétről hétre jobb football csapattá akarunk válni" - mondta. Mindig meg akarunk próbálni fejlődni, és ez most egy remek lehetőség számunkra, hogy áttekintsünk néhány dolgot, amit jobban is csinálhatnánk a jövőben. De más szempontból, vissza is tekintünk olyan problémákra, amelyekre most több időt tudunk szánni, még egy kis időt szentelve azoknak a dolgoknak, amelyeket nem csináltunk teljesen jól, akár a múlt héten, akár máskor -- ez lehet egy ismétlődően előforduló probléma, vagy olyasmi, amit nem sikerült úgy megoldani, mint ahogy szerettük volna."

Belichick szerint a folyamat úgy zajlik, hogy a statisztikai adatokat veszik górcső alá, abból a célból, hogy megtudják, a nyolc mérkőzés során meghatározott irányok mennyire voltak hatékonyak.

"Vesszük a statisztikai adatainkat, és megnézzük mit tettünk eddig, az mennyire volt, vagy mennyire nem volt produktív valamennyi szempontból." - jegyezte meg Belichick. "Látjuk, hogy milyen irányokat határoztunk meg, és hogy vajon elégedettek vagyunk-e azokkal, vagy változtatni akarunk-e rajtuk. Aztán visszanézünk minden egyes játékot, és játék típust, és meglátjuk, van-e valami, ami szembeszökő."

Mint mindig, Belichick és az edzői stáb számára a szituációs football ezen a héten is fontos szerepet kap a filmek elemzése során.

"Vagy elképzelhető, hogy nekiállunk keresni valamit, és meglátjuk, mit találunk. Bizonyos szituációkból átnézünk 15 vagy 20 játékból álló csoportokat, legyen az akár a red zone, a két percen belüli játék, a third down,a külső futás, a belső futás, ami jön éppen, " - folytatta. "Van, hogy valami egyszer csak a szemünkbe ötlik, és lehet, hogy ez olyasmi, amiről tudtunk, de lehet, hogy olyasmi, ami sokkal gyakrabban jön elő, mint amire számítottunk."

Belichick szerint az önvizsgálat egyik célja az, hogy felkutassák azokat a területeket, amelyeket az ellenfelek megpróbáltak kiismerni.

"Az önvizsgálat folyamata, a filmek kiértékelése során azt vizsgáljuk, hogy más csapatok hogyan játszottak ellenünk, létezik-e valamilyen jellemző hiányosság," - mondta. Ezért mérkőzésről mérkőzésre megnézzük ugyanazokat a coverage-eket, ugyanazokat a védőfal szisztémákat, ugyanazokat az ismétlődő játékokat és formációkat, legyen az bármi. És valószínűleg megtaláljuk a veszély forrását. A csapatok megpróbálnak valamiféle előnyt kovácsolni, vagy helyzeti előnyhöz jutni ott, ahol nekünk valamilyen okból gondjaink vannak. Szóval ilyesmiket."

(forrás: Field Yates, ESPNBoston.com)

HozzászólásokHozzászólás a(z) A pihenés és a visszatekintés hete bejegyzéshez