Menetrend

A támadók – évértékelés 2011

2012. 02. 13. 00:10
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Pats.hu
Tavalyi évhez hasonlóan kis összefoglaló és előretekintés, vajon hogyan tovább az egyes posztokon?


IRÁNYÍTÓK

Tom Brady pályafutása során harmadik alkalommal zárta az alapszakaszt 100+ passzolási mutatóval (passer rating). 2010-hez képest megugrott az eladott labdák száma, de inkább a tavalyi négy tekinthetően kirívóan jó adatnak, míg az idei tizenkettő átlagosnak, természetesnek. Az előző évhez képest meccsenként több mint hét alkalommal többet passzolt a csapat. Ez meg is mutatkozott a passzolt összyard mutatókban. Csapatrekord az 5235 yard, a tizenegy meccsen dobott legalább 300 yard. Brady pályafutása során a legjobb yard/passz kísérlet átlagot (8.6) tudja felmutatni. Egyértelműen sikertörténet az idei játéka. Még úgyis, hogy az idény közepén volt egy kisebb visszaesés, vélhetően a Dallas ellen megsérült könyöke miatt, ami zavarhatta pár hétig a dobómozdulatát. A mélységi passzok pontosságával alkalmanként meggyűlt a baja, változó mértékben túl-, vagy aluldobta célpontját. Az újonc Ryan Mallett tanulóévét töltötte (rendszeresen inaktív is volt a meccseken), így ismét Brian Hoyer látta el a csereirányító feladatait, de nem volt szükség a közreműködésére.

Kilátások: Bradynek 2014-es évre is még van érvényes szerződése, nincs indok a jelenlegi helyzet változtatására a kezdőben és a cserék között sem. Gyakran felmerül, hogy Hoyert el lehetne cserélni jó kis draft választási jogért egy irányítógondokkal küzdő csapathoz, de ebben a forgatókönyvben én nem hiszek. Természetesen minden Mallett fejlődésétől függ. Hoyer RFA lesz tavasszal, tehát a csapattól tendert fog kapni, és onnantól majd elválik, hogy érkezik-e érte ajánlat másik klubtól.

TÁMADÓFAL

A Dante Scarnecchia Akadémia régi és új tanoncai becsülettel állták a sarat egész évben a rövidebb felkészülés és a sérülések ellenére is. Logan Mankins még augusztusban megkapta a hosszútávú, vaskos szerződését. Ennek mértékétől megszédülve az ő játéka volt leginkább hektikus a falban. Passz elleni védelemben továbbra is nagyon messze van az elittől és rendszeresen a fontos meccseken mond csődöt. Számtalan példát lehetne a múltból felhozni, de elég csak a legutóbbi Super Bowlra utalni, ahol a fal leggyengébb tagja volt. Baloldalán az idény legkellemesebb meglepetése volt a veterán Matt Light játéka. A tavalyi év után joggal csengették a vészharangot felette, de amit 2011-ben nyújtott, az előtt le a kalappal. Évek óta nem játszott ilyen kiemelkedően, a gyors első lépéssel rendelkező passz siettetők ellen sem volt problémája. Ebből következik, ha nincs Sebastian Vollmer elhúzódó hát-, és lábsérülése, akkor az első körben választott újonc Nate Solder legfeljebb a tight endes felállásoknál kerül pályára. A kényszer miatt viszont falemberként is pályára kellett lépnie, és nem vallott kudarcot. Általában akkor találta magát bajban, amikor a védő gyors irányváltással visszavágott belülre, és onnan folytatta az irányító támadását. Ez a hiányosság már az edzőtábor alatt is megjelent a riportokban, és a meccsek is alátámasztották, bár csak ritkán tudták ezt az ellenfelek kihasználni. Ennyit a negatívumról vele kapcsolatban. Pozitívum, hogy bár csak baloldali OT-ként számoltak vele a legtöbb helyen a draft előtt, nagyon gyorsan meg tudta szokni a másik oldalon való játékot és Vollmer sérülése miatt ott is volt rá szükség. A csapatok egyre gyakrabban állították idén a papíron gyengébb OT-val szembe a legjobb passz siettető játékosukat (Ware, Wake), de becsülettel tartotta magát Solder, és biztató a játéka a jövőre nézve. Dan Koppen center korai, súlyos sérülése miatt nagyon hamar kiderült, hogy nem az ő játéka volt a szuperragasztó, amely összetartotta a korábbi években a falat, és jelenléte egyáltalán nem megkerülhetetlen jelenség a csapat teljesítménye szempontjából. A komoly sérüléshullám miatt az elsőszámú helyettes Dan Connolly mellett Ryan Wendell és Nick McDonald is volt kezdő center. A fal viszont nem omlott össze. „Scar” edzői zsenialitása mellett ebben elévülhetetlen érdemei voltak a Chiefstől kitett Brian Watersnek, aki pillanatok alatt megtanulta a jobb guard szerepét (hosszú és eredményes pályafutása során végig bal guard volt) és rutinjával és magas szintű játékával megkönnyítette az aktuális pótcenter és az újonc Solder életét is.

Kilátások: a lockout alatt a támadófal szétesésétől lehetett tartani. Most viszont stabilizálódni látszik a helyzet. Különösen, ha Waters nem dönt a visszavonulás mellett (2012-re még van szerződése), ez elég időt adhat Marcus Cannonnak, hogy felkészüljön a hatalomátvételre a jobb guard poszton. Light meg ha így folytatja, akkor nincs az a edző, aki nem ad neki újabb egy-két évre szerződést (2012 után jár le a kontraktja). Connolly visszaigazolása egyértelmű lépésnek tűnik. Helytállt, megfelelőt nyújtott kezdő centerként, emellett bármelyik guard poszton is bevethető. Ebből következik, hogy Koppen játékára nem feltétlenül van szükség. Light – Mankins – Connolly – Waters – Vollmer kezdőfal és a Solder, Thomas, Wendell, Cannon cseresor nem ad okot az aggodalomra. Mögöttük a project, nem feltétlenül játékra kész játékosokat (Rich Ohrnberger) lehet újakkal váltani legalább a felduzzasztott létszámú keretben és felkészülni Solder és Cannon előrelépésre, hogy ne üresedjen ki majd egyik pillanatról a másikra a depth

FUTÓK

Ismét BenJarvus Green-Ellis és Danny Woodhead viselte a futók feladatainak oroszlánrészét a már tavaly is látott megosztásban. Az ügyvédi iroda az erőfutó, akivel pörgetni lehet az órát, ezáltal lassítani a meccs tempóján, és hatékonyan oldja meg a rövidyardos, illetve gólvonalhoz közeli helyzeteket. Woodhead pedig ellátja a no huddle futó szerepét, aki az elkapásokban is jeleskedik. Az ő uralmukat csak időlegesen tudta megtörni Stevan Ridley, elsősorban BJGE lábujj-sérülése miatt. A két draftolt újonc (Ridley és Shane Vereen) azonban nem tudott olyan forradalmi változást előidézni, mint egy évvel korábban a két újonc tight end. Az irányítóknál már említésre került, hogy meccsenként több mint hét alkalommal passzolt többet a csapat idén 2010-hez képest, így a futójáték nem volt meghatározója a támadók játékának. Kevin Faulk már csak a jelenlétével segíthette a fiatalokat. Év végére Lousaka Polite személyében évek óta valódi fullbackje volt a csapatnak. Legalább papíron, mert a pályán nem alkotott maradandót.

Kilátások: a futójátékból továbbra is hiányzik az átütőerő, az a mentalitás, hogy bármit is csinál az ellenfél, ők mégis keresztül tudnak futni rajtuk, ezzel kritikus pillanatokban tehermentesíteni tudják a passzjátékot. Remélhetőleg Vereen és Ridley vezetésével ez változhat. Ezt a vonulatot segítheti Polite maradása is és a fullback játékának ismételt felfedezése (Josh McDaniels regnálása idején volt utoljára meghatározó fullback a csapatban - Heath Evans). Faulk visszavonulása borítékolható, legkésőbb az edzőtábor végén. Green-Ellis visszaigazolásától nem kell elzárkózni, de előbb leírtak fényében kizárólag rövidyardos és gólvonal közeli helyzetek megoldása miatt kellene alkalmazni, annak ellenére, hogy sosem hagyja el a labdát, olyan pluszt képtelen nyújtani, amire ennek a csapatnak szüksége van, hogy ne kelljen minden körülmény között a passzjátékra hagyatkozni.

ELKAPÓK

Wes Welker klubrekordot jelentő 1569 elkapott yardot tett le az asztalra, 122 elkapásával ligaelső volt. A vitathatatlan elsőszámú opció volt az elkapók között. Deion Branchet a drasztikus sérülés elkerülte, de semmi extrát nem tudott hozzátenni a csapat játékához, mint második elkapó, aki a két tight endre épülő játékfelfogásban másik standard elkapója volt a csapatnak. Chad Ochocinco nagy elvárásokkal érkezett, mégis egy 1000 yardot évről évre teljesíteni képes játékosról van szó. Azonban legjobb szándékkal is csak epizódszereplő lett. Alapvetően pályára sem került, amikor mégis, akkor meg a kutyát sem érdekelte, hogy ott van. A Buffalo elleni első meccsen volt egy csúnyán elejtett labdája. Nem lehet tudni, hogy a komplex támadórendszer elsajátításával vagy a Bradyvel való összhang hiányával gyűlt meg a baja, de tény, hogy lényegi megmozdulása nem volt az év során. Taylor Price a szépreményű másodéves játékos nem sokáig húzta a csapatnál. Szinte mindig valami sérüléssel bajlódott 2011-ben. Idény közben megszabadult tőle a csapat. A felkészülés alatt még azt hihették az emberek, hogy a benne rejlő nagy lehetőségek miatt lett Brandon Tate elküldve. Julian Edelman néha besegített az elkapóknál, Tiquan Underwood szintén csak a létszám miatt volt a keretben. Volt, hogy előbb került pályára, mint Ochocinco, de kőből vannak a kezei. Az elkapóknál egész évben kereste, csak nem találta a csapat, hogy ki lehetne az a játékos, akinek az irányába azért meccsenként egyszer meg lehetne dobni a hosszú, mélységi passzt.

Kilátások: Welker visszaigazolása kötelező és borítékolható művelet, a módja (hosszútávú szerződés vagy franchise tag) mellékes. Rajta kívül egyetlen nélkülözhetetlen elkapója sincs a csapatnak. Nem lehet megkerülni, hogy érkezzen akár újonc akár veterán személyében egy legitim #2 elkapó Welker mellé, aki hiteles veszélyt tud teremteni az oldalvonal mellett; képes 1-1-ben elszakadni a védőjétől a számokon kívül, és tudja hogyan kell passz-útvonalakat (route) futni. Ha ő érkezik, akkor mögötte 3-4. elkapónak akár Branchet is vissza lehet hozni és/vagy Ochocincót megtartani, de az sem lenne meglepő, ha idén elkapóból duplázna a csapat a drafton.

TIGHT ENDEK

Tavaly a következőt írtam: Mi mást lehetne sikertörténetnek hívni, mint amikor két újonc játékos felelős az elkapott yardok közel harminc százalékáért, és az elkapott touchdownok negyvennégy százalékáért? Nos, idén a passzolt yardok negyvenhárom százalékát, míg a passzolt touchdownok hatvanhat százalékát kapta el Rob Gronkowski és Aaron Hernandez. Az NFL-ben még nem látott szintre emelték a tight endek játékát a passzjátékban. Az ő teljesítményükre épült fel a New England teljes támadókoncepciója. Sokoldalúságukkal csere nélkül tudtak váltani a futásközpontú vagy éppen passzközpontú (spread) formációk között. Soha tight end páros nem kapott el annyi passzt a liga története során, mint ők ketten (169). Kettőjük közül mégis Gronkowskiról kell külön is megemlékezni. 1327 yarddal és 17+1 TD-vel új NFL rekordot állított fel. A passzjáték mellett azonban egyedülálló módon vette ki a részét a blokkolásban, legyen szó a futójáték segítéséről vagy éppen az irányító megvédéséről. Hernandez nem éppen a tipikus tight end feladatokban tündököl és nem is a klasszikus tight end pozíciójából játszik. Munkája közelebb áll az elkapókéhoz. H-backként is gyakran felbukkant és a snap előtti pozícióváltásai nagyban hozzájárultak a csapat eredményességéhez.

Kilátások: ameddig annyira domináns marad a passzjáték és a no huddle, mint idén, nincs szükség még valakire Hernandez és Gronkowski mögé. Azonban egy blokkoló tight end jelenléte, Gronkowski mellett már két TE-s felállásnál jelenthetne egy kis változatosságot akár tényleges futójáték támogatásában, akár a futójáték eladásában a védelem számára. Ehhez természetesen a csere nélküli, felgyorsított támadókoncepcióból kellene visszavenni, ami nem feltétlenül jelentene katasztrófát. Hiszen abba az irányba tolná a csapatot, hogy nem csak passzjátékkal tudnak meccset nyerni.

Hozzászólások

2012. 02. 13. 01:10
Remek cikk lett!

Viszont a jövő évi TÁMADÓFAL "tipp"-edből hiányolom Nick McDonald-ot! Nekem szimpatikus a srác, nem tudom, hogy miért!
2012. 02. 13. 06:56
DefenseFan
Frankó lett a cikk!
Wr állományt és a futókat kellene 1 picit feljavítani!
Egyenes út lenne a köv. SB-ig (persze ha nem leszünk kórház csapat)
2012. 02. 13. 08:41
csabesz
ismét remek cikk!

a futókkal kapcsolatos megállapítás sztem különösen fontos, nagyon hiányzik egy igazi erőfutó, aki sokat lendíthetne a csapaton és a passzjátékon.
2012. 02. 13. 08:59
pat68
Kiváló írás!
BJGE-hez annyit hozzátennék, hogy a játéka egy igazi full back mögött sokkal hatásosabb lenne(bár én elfogult vagyok).
2012. 02. 13. 09:08
lipi
Gyönyörű cikk! Köszönjük.

A támadóoldal szerintem nagyjából kész van, egyedül a WR állományt kellene feljavítani.
Szerintem egy FA igazolás és egy draft lesz. Ocho repül, Branch 3-4. számú elkapóként jön vissza.
FB/3.TE kérdés még érdekes. Szerintem vagy egyik, vagy másik. A kettőre együtt nincs szükségünk ezzel a támadójátékkal.
A Ridley/Vereen párosra meg több, mint kíváncsi vagyok. Részszint egyáltalán használni fogjuk-e őket vagy még több terhet rakunk TB-re? Amennyiben használni fogjuk őket, beváltják-e a reményt vagy sem? Ridley futásaiban ott a veszély, minden értelemben. (lásd fumble :)). Viszont sok oldalúbb, mint BJGE. Kérdés, hogy JMD mennyit javult a futók használatában...
A TE szekcióra nincsenek szavak. Bár a szerepük remélhetőleg kicsit csökken egy-két valódi WR érkezésével. Embertelen terhelést kapott mindkettő.
Az Ofal teljesen rendben van. Kevés QB-nak van több ideje a zsebben. Hátsókörös, UDFA projecteket várok a deep miatt, de különösebb tűzoltásra nincs szükség.

A csere QB kérdés még érdekes. Amennyiben nem hosszabbítunk Hoyer-el, akkor Mallett project jól halad. Ha hosszútávút kap, akkor problémák vannak vele. Ha tendert, akkor marad a kérdőjel :). Ebből egyeneságon következik a tender :).
2012. 02. 13. 09:12
Inyas
Szuper a cikk! :) Véleményem szerint még egy TE fogunk hozni ha lehet Gronkot fogják klónozni. WR frontin is kell valamit csinálni hozni egy jó wr-t vagy draftolni. A fal kulcsa Waters ha marad akkor időt nyerünk ha nem akkor ott is lehetnek gondjaink.
2012. 02. 13. 10:03
Pupu
Nagyon jó lett a cikk.És így elolvasva nagyon jól állunk szerintem.ha találunk egy jó elkapót végre akkor szinte meg is van oldva a támadójátékunk..Én nagyon bízok Ridleybe és Vereenbe is igaz utóbbiból sokat még nem láttuk...
2012. 02. 13. 10:23
Mi lenne, ha...

Az egyik mock draft szerint a top WR-ek így fogynának el:
http://www.nepatriotsdraft.com/2012-nfl-mock-draft

1st round(7): Justin Blackmon
1st round (9): Kendall Wright
1st round (22): Michael Floyd
1st round (26): Alshon Jeffery
1st round (27): ......??? (Pats)
1st riund (31): ......??? (Pats)
2nd round (33): Mohamed Sanu
2nd round (43): Dwight Jones
2nd round (46): Ryan Broyles
2nd round (48): Joe Adams (Pats)
2nd round (57): T.Y. Hilton
2nd round (60): Juron Criner
2nd round (64): Marvin McNutt

Ha valami csoda(?) folytán Floyd, vagy Jeffery bent maradna a 27. pickre, be kellene húzni. Floyd állítólag a páylán kívül problémás, így legyen inkább Jeffery. Bár korábban ennek ellenkezőjét írtam, de most úgy érzem, egy fel trade-et is megérne! Joe Adams-et a 2. körös 48. pickre várják, így akár tényleg meg lehetne a 2 WR draft pickünk.

Nekem így "megfelelne" :)

1st round (27): Alshon Jeffery (WR)
1st round (31): Vinny Curry (DE/OLB)
2nd round (48): Joe Adams (WR)
2nd round (63): Brandon Thompson (DL)
3rd round (94): Trumaine Johnson (CB/S)
4th round (126): Emil Igwenagu (FB/TE) - Ő lehetne JMD meglepetés embere, megy egyébként is bostoni (UMass Minutemen) játékos volt :D
2012. 02. 13. 10:30
*Igwenagu: na jó, nem bostoni, csak massachusetts-i (Amherst), vagyis az egyeteme mindenképpen New England területén van ;)
2012. 02. 13. 12:22
Tzimisce
pirko: Ezzel az Emil gyerekkel megoldanánk lipi és az én dilemmámat, hogy kell-e FB és/vagy 3. TE.

A cikk nagyon jó lett, azonban a futóknál én mást érzek az újoncok esetében. Ridley, ha nem képes magához szorítani a labdát futás közben, akkor már most ki lehet mondani, hogy bust és cutoljuk azonnal. Vereenre kíváncsi lennék, esetleg meg kéne próbálni kickoff returnerként Woody és Welker helyett.
BJGE meg nagy kedvencem, mert egyszerűen embertelen ez a statisztika, hogy nem hagyott el labdát.
2012. 02. 13. 13:04
lipi
Ridley-nél egy kicsit kapálóznék a srác védelmében.

alapszakasz mutató: 87 futás; 441 y; 5,1y/futás; 1 FBL
PO: 4/21/5,3/1 FBL.

azaz összesen kétszer dobta el a bogyót. Igaz, azt kapásból egymást követő meccseken. A Bills ellen a 17. héten és a Denver ellen a 19. héten.
http://www.nfl.com/player/stevanridley/2495470/gamelogs

Az utóbbival ki is játszotta magát a kezdőből...
Szóval én nagyon nem írnám le.
összehasonlítás végett BJGE 3,7-es átlagot tudott felmutatni.
szerintem Ridleyben bőven nagyobb a potenciál, sokkal veszélyesebb futó, mint BJGE. A deep charton is szépen lassan beelőzte Ridley a kedvenc ügyvédi irodánkat, csak jött két fumbli és a padon találta magát.
Remélem meg fogja kapni a bizalmat a fiú :)
2012. 02. 13. 13:28
Tzimisce
lipi: A srác nagyon jó, de nézd meg, hogy lóbálja a lasztit. Egy jó védelem simán kiveri a kezéből.
Mondom, nagyon jó a srác, de vigyáznia kell a lasztira. AP-nek is volt egy olyan szezonja amikor több mint 15 lasztit hagyott el.
2012. 02. 13. 13:31
Tzimisce
Tévedtem, 9 fumble-ja volt, 4 el is veszett a második évében, de akkoriban a Minnesota rajongók rendesen leszedték róla a keresztvizet.
Idén volt neki 1, az Ridley-nél is bele fog férni :)
2012. 02. 13. 13:32
TÖRÖLT
Sziasztok :D

Sokan a 31.-es pickre Mohamed Sanu-t jósolják háát nem rossz nem rossz csóka de az egyik szakíró szerint a 31 es pickünk ő lesz :D :D

COBY FLEENER TE hááát ez igen szokásos húzás lenne a már megszokott BB húzások egyike mert inkább látnék egy DEOLB vagy DT húzást a 31 es picken mintsem egy TE-ed :D :D de majd kiderül ohhh de messze van mééég :\\
2012. 02. 13. 13:42
lipi
Tzimisce.

erre való a normális mini camp és társai. Remélem használhatóra faragják a srácot :). Rég volt ilyen minőségű futónk a keretben...

Nem szeretnék se TE se FB se RB de még OG/OT picket sem látni az első két körben.
Annál sokkal rosszabb állapotban van a védelem...
Az első 4 pick valamelyikéből jöjjön a várt elkapó, a többi a védelembe, akár BPA alapon :). (talán CB-t és NT-t nem várok az első két körben)
(aztán várhatóan tökön szúrom magam, amikor az első választásunk CB lesz, a második Oline...)
2012. 02. 13. 13:45
TÖRÖLT
lipi ez nagy volt :D :D :D :D

igen teljes mértékben egyetértek Veled a legfontosabb need most a WR aztán jöhet a defense én már korábban leírtam az általam kívánt mock Draftot amelyben igaz első két helyre védelembe "igazoltam" majd a harmadik lett WR
2012. 02. 13. 14:05
Cheater
Szerintem BJGE-t alul értékelitek!!! Lehet,h nem nyújt annyira kiemelkedőt (bár a fumble nélküli élete nekem elég különleges), de az erőfutásokra pont ilyen biztos kezű ember kell!!! Neki nem is az a dolga,h 5+ yard átlagot produkáljon, hanem,h kemény bevállalós ütközésekkel fárassza a védelmet és TD-t fusson izomból 1 yard-ról!
Én nagyon szeretném ha maradna!!!!
2012. 02. 13. 14:51
cspeti98
Érdekes lesz a draft.Én azt mondom hogy hozzunk az első körben egy FS-t és egy magas,gyors WR-t.Második körből jöhet vki az O lineba majd még elhozunk egy WR-t utána pedig jöhet bármi.
Szerintem CB-re nincs akkora szükség mert Moore nagyon jó játékos lehet DMC már bizonyított Arrington se annyira rossz egyedül Dowling kérdőjel hogy mennyi sérülést szed össze ha keveset akkor ő is a secondary alapembere lehet ha viszont sokat akkor sajnos cut.
Azt mondom hogy Ridleyben és Vereenben van potenciál csak az a kérdés hogy BB bízik-e bennük.
Malett project pedig ha jól halad még TB visszavonulása után is láthatunk szép Pats győzelmeket.
2012. 02. 13. 16:08
Boston
Csak az a probléma, hogy nincs olyan FS a drafton, aki a fősikolai teljesítménye lapján akár egy második körös draft cetlit is megérne...
BenJarvus és Ridley statisztikáit meg egyszerűen nincs értelme összehasonlítani. BenJarvus pöpec erőfutó, nagyon jó a rövid yardos szituációkban, remekül vigyáz a labdára, nem sérülékeny és egyre türelmesebben fut, szépen megvárja a blokkokat. Az ilyen futók nem fognak >5 yardos átlagot produkálni futásonként és kábé egy nagy play miatt sem kell lerágnunk a körmünket. Viszont nyugodt szívvel rábízhatsz bármit, mert összetörhetetlen és ember el nem veszi tőle a labdát. Remekül kiegészítenék egymást Ridleyvel szerintem. Én jobban ragaszkodnék hozzá, mint itt sokan teszik...
2012. 02. 13. 16:17
temp
pirko: a keretben jelenleg található safety-k között én egyikben sem látom azt a potenciált, hogy akár 2 teljes offseason alatt is képes lenne felnőni az elvárt szinthez, és Chung párja lehetne. Igazából Chung mellett csak szükség megoldásaink vannak, ha meg ő is kiesik, akkor már nagyon necces a történet...
2012. 02. 13. 16:32
lipi
Én sem azt mondtam, hogy instant dobjuk ki BJGE-t még az NFL-ből is...
Kiegészítőnek teljesen hibátlan. Rövid yardra szintén. De Ridley nekem jobban bejön, mint futó. Igaz, én megpróbáltam megvédeni TB hosszú passzait is :).

Erről a Barronról van szó?
Joe Everett (RookieDraft.com): Just heard some bad news on S Mark Barron that he has a double sports hernia and will be out until at least July/August.
Ha igen, akkor ezzel a lágyéksérvvel kiírta magát az első körből, nem?

Egyre inkább olyan érzésem van, hogy a FS pozit FA-ról próbáljuk meg betölteni majd...
2012. 02. 13. 16:47
RicHARD
teljesen 1-et értek viito-val !

elsődleges prioritás kell legyen a Safety poszt , ott olyan lyukasak vagyunk mint az ementáli sajt. Chung 8 meccsen tudott játszani ég és föld volt a különbség ha fent volt a pályán vagy ha nem. Amikor nem akkor még 1 fakezű irányító+1 közepes wr is megtalálta a rést a pajzson.

draft picket nem kéne áldozni rá hacsak nincs 1 gyémánt kaliberű fiatal, bár én nem tudok róla h lenne.

Azért nem kéne mert ez az egyik legkomplexebb és legnehezebb poszt az egész játékban. A jó safety-k a ligában mind zsenik, nem lehet jó szorgalommal évek alatt kitartóan megtanulni azt a posztot szerintem, valaki vagy őstehetség oda vagy nem . Ezért kell a piacról hozni bármi áron valaki nagyágyút.

RB - hez vélemény : BJGE+Ridley páros sztem jó lehet jövőre is Vereen totál bust szerintem, lehet cut-olni. DoM kicsit alulértékelte BJGE-t szerintem, az ő magabiztos iparos munkájára szüksége van a csapatnak. Akit pedig hiányolt a playmaker RB, na olyan a ligában kb 5 db van nekünk nincs és nem is lesz sajnos olyan. Megnézném a legendás LT-t 21 (nagyon tisztelem és szeretem az ő játékát)mire lenne képes nálunk :) Egyébként is eljön a Jets-ből a nagyképű Rex Ryan meg forrhatna a levében egy kicsit :D

ja, tetszett a cikk nekem is !
2012. 02. 13. 16:47
Tzimisce
lipi: Én szeretem Ridleyt csak félek a TO-któl.
BJGE-t imádom, így nagyon ellene lennék annak, hogy elengedjük, mert ahogy Boston is írta, tökéletes erőfutónak.

Barron ügyben: külön jó a sérülés, PUP-ra vele a harmadik körből, és mire Ras-I lesérül (remélem nem, de sajnos nem ez a tendencia) már bevethető is lesz :)
2012. 02. 13. 16:51
Tzimisce
RicHARD: LT öreg már, a Jetsben se tudott maradandót alkotni. Tényleg nem sok playmaker RB van, aki olyan, azt amúgy se tudnánk megfizetni.
Kell egy jó WR. Persze Moss után senki nem lesz elég jó, de akkor is, kéne valaki, aki gyorsan fut és még el is tudja kapni a labdát.
2012. 02. 13. 16:56
vizmiki
2012. 02. 13. 16:56
Gordon
sziasztok! bjge+ridley nálam a nyerő páros, utobbiban benne van a nagy játék lehetősége, mert jól olvassa a játékot. továbbra is tartom, hogy a kínálat miatt nem hoznék s-t a draft-ról, FA-n elég jó a kínálat, nem ezen kellene spórolni. CB nem kell, tehetségesek a srácok, csak edzeni kell sokat.
jó ez a csapat, jövőre is SB esélyes, csak egy kicsit többet kell futni, kell egy jó mélységi elkapó,egy jó push rusher-er, és egy jó safety, ennyi:-))
2012. 02. 13. 17:36
Bizony Randy Moss bejelentette visszatérését... persze egyből minket tartanak elsődleges célpontnak, meglátjuk. Én meglepődnék ha nálunk kötne ki, de ha nem kopott a gyorsasága, akkor még akár jó is lehet... elkapni tuti nem felejtett el.
2012. 02. 13. 17:48
TÖRÖLT
Ohh Danna megelőztél :D :D

Hehe Én nem mondok semmit sem anno írtam valamit de ugyi felül lehet azt bírálni :D :D
2012. 02. 13. 18:12
Ami miatt egyébként esélyes a Pats, az főleg Josh visszatérése... tavaly ugye Randy már vissza akart jönni hozzánk, de a Patriots nem érdeklődött iránta, viszont a Rams (ahol ugye Josh volt az OC) igen..
2012. 02. 13. 18:12
temp
ne kezdjük elölről a Corey Dillon készen áll, edzésben van, és visszatér a Patriotsba köröket csak most Mossal :P

Aki velünk volt akkoriban az tudja, hogy miről beszélek :D
2012. 02. 13. 18:18
TÖRÖLT
azta Én akkor jelen voltam :D :D :D
2012. 02. 13. 18:18
viito: én csak azt írtam, amit a szakik írnak most twitterre. :)

egyébként sztem minimális az esély rá h visszajöjjön, vsz a csapat túllépett már Randy Mosson.

Tegnap egyébként Reggie Wayne is nyilatkozta h ha a Colts nem tart igényt rá, szívesen jönne hozzánk, "Ki ne akarna a Patriotsban játszani?!" jelmondattal... és ugye BB mindig az egekig magasztalta az évek során.
2012. 02. 13. 18:21
temp
Danna: csak szerettem volna emlékeztetni arra, hogy a "szakik" és az érintett kb ugyanígy kezdték el felvezetni a Dillon visszatért :P Hosszú még az offseason, messze vannak még a pre meccsek a draft is, szóval valamivel szórakoztatniuk kell magukat :D
2012. 02. 13. 18:29
RicHARD
Ha akar a csapat WR-t akkor Reggie Wayne nagy bolt lenne .
Kellően motivált - nem túl drága (karrier vége miatt) - elit.
Csak indulnának már be a piaci események :)
2012. 02. 13. 18:35
loop80
Szerintem Moss + Wayne, EGYÜTT!!! ;)

Plusz Vincent Jackson... :D :D
2012. 02. 13. 18:35
loop80
BB-től simán kitelik... :D
2012. 02. 13. 18:35
temp
és drafton behúzzuk a következő Fitz-et :P
2012. 02. 13. 19:36
Boston
Inkább a következő Ed Reedet és DeMarcus Waret húzzuk be :)
2012. 02. 13. 21:20
Tzimisce
Na akkor beteg ötlet:
2007 revised! Leigazoljuk Mosst, Waynet, és megtartjuk Ochot, és rommá dobálunk mindenkit egy évig :D
Szerintem nem jó ötlet, mert a hosszú táv fontosabb, de egy esetben működhet: Elcseréljük jövőre az idei draftcetlijeinket :)
2012. 02. 13. 21:28
cspeti98
Én nagyon sajnálom Faulkot az elég rossz érzés lehet hogy pályafutásod utolsó meccse egy vesztes SB.
2012. 02. 13. 21:31
cspeti98
Tzimisce:A beteg ötletedhez még annyit hogy elhozhatjuk még Vincent Jacksont is.
Csak azt nem tudom milyen lenne a depth chart :-D
2012. 02. 13. 21:59
Tzimisce
Akkor Moss és Welker mellett itt volt Stallworth és Gaffney is, Watson volt mint TE, szóval elméletileg 4 WR 2 TE elég, egyetlen baj lenne ezzel. Öregek, mint az országút. Az milyen WR sor lenne, ahol Welker a legfiatalabb...
2012. 02. 14. 00:02
Neo
Fuh, hát ha ez tényleg teljesülne..mármint egy Moss, Wayne, Ocho trió, + a 2 TE...+ Wes...nah hát az aztán kánaán lenne..kicsit olyan így elképzelve, mint a Feláldozhatók című filmben a sok sztár :)
2012. 02. 14. 00:13
Neo
Ward-nak is kifelé áll a szénája a Steelersnél..ő potenciálisan jöhetne mondjuk hozzánk? Vagy felejtős.
2012. 02. 14. 00:31
respectvv4laci
Óriási poén volt loop80, itt szakmai dolgok mennek tesó , poénkodni meg trollkodni menj a bowl.hura van ott troll elég még a moderátorok közt is
2012. 02. 14. 00:33
respectvv4laci
Moss mikor nálunk volt az utolsó évébe már ugy fordult mint a kamion nem véletlenul nem kapkodtak érte, mindenesetre én imádtam csak ezt hozzá kellett füznöm ha már szakmázgatunk
2012. 02. 14. 00:48
Gordon
Neo! 35 éves, igazoljuk le "hátha lesz még egy jó szezonja " alapon, sztem felesleges.

respectvv4laci ! Moss témában igazad van de ezeket a "troll" beszólogatos dumákat felejtsd már el pls, köszi.
2012. 02. 14. 14:00
TenkRew
respectvv4laci
Vicces hogy pont te beszélsz a trollkodásról nem?? :D Pont te beszélsz a szakmai dolgokról aki VV Lacit hirdeti?? :D Nem gondolom hogy te ide való lennél.
2012. 02. 14. 16:25
agent472
@TenkRew:

Blogok hozzászólásának 12. szabálya:
DNFTT, azaz Do Not Feed The Trolls! :D :D

Az meg, hogy vévélacit élteti, az ő baja... De hülyeséget nem ír.
2012. 02. 14. 16:32
MatCauthon
OFF Szerintem hagyjátok abba a személyeskedést és koncentráljunk a témára, ha egymással van gondotok beszéljétek meg a chaten :) ON

A támadó alakulat jövőjével kapcsolatban szerintem egyelőre nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni, várjuk meg az FA piac nyitását, utána spekulálhatunk :)
Hozzászólás a(z) A támadók – évértékelés 2011 bejegyzéshez