Menetrend

A védelem gondjai - Mayo sérülése

2009. 09. 16. 13:34
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
Jarod Mayo, a New England Patriots védelmének egyik kapitánya, aki tavaly elnyerte "Az év védekező újoncjátékosa (rookie-ja)" díjat, megsérült a Buffalo Bills elleni mérkőzés első negyedének végén. Mivel a Patriots átalakuló védelmének Mayo az egyik kulcsjátékosa, rendkívül fontos, hogy mennyire komoly ez a sérülés, és mikor számíthat a linebackerre újra a csapat.
Két olyan ember, aki közvetlen ismeretekkel rendelkezhet Mayo állapotáról is megerősítette, hogy az LB jobb térdének középső térdszalagja (MCL) húzódott meg. (Tavaly Bradynek az ACL-e és az MCL-e is elszakadt. Állítólag az MCL-sérülés a könnyebben gyógyuló.) Az egyik forrás szerint a 3. fokozatú MCL-húzódás gyógyulási ideje 6-8 hét, de a másik forrás elmondása alapján Mayo sérülése nem ilyen komoly, és várhatóan ennél rövidebb idő alatt fog felépülni.  Mayo akkor sérült meg, amikor Fred Jacksonnal ütközött egy 16 yardos futás után. A tackle után fekve a maradt a füvön, segítség érkezett hozzá, de végül a saját lábán bicegett le a pályáról. A meccset már nem tudta folytatni, nem tért vissza a játékba. A tegnapi sajtótájékoztatón megkérdezték Bill Belichick vezetőedzőt, hogy Mayo sérülése a játékos szezonjának végét jelenti-e? Belichik szűkszavúan csak annyit mondott, hogy nem gondolja, hogy azt jelentené. Ennyit sikerült mindössze megtudni Belichiktől, aki azt is elmondta, hogy a továbbiakat majd a sérülési riportokban teszi közzé a csapat. Mayo elvesztése komoly érvágás az újjáépülő Patriots defense számára.A Bills elleni mérkőzésen Gary Guyton és Adalius Thomas próbálta átvenni a szerepkörét.A Buffalo által alkalmazott no huddle-offense (gyors, megbeszélés nélküli támadásindítás) nehéz perceket okozott a számukra. "Ezek között kétségtelenül volt jó héhány, amelyeket függetlenül attól, hogy milyen volt a játékhívás és hogy kik voltak a pályán - sokkal jobban kellett volna megoldaniuk" - mondta Dean Pess, a védelem kordinátora. "Viszont volt néhány olyan srác is, aki annak ellenére, hogy még sosem játszott abban a pozícióban, jól teljesített." Bár összességében a védelem teljesítménye hagyott kívánnivalókat maga után, mégis kiemelendő, hogy a győzelmet biztosították azáltal, hogy megállították a Bills utolsó drive-ját. A mérkőzés vége előtt a Buffalo a saját 21 yardosától indulhattot, még volt 50 másodpercük és 3 időkérésük pontok szerzésére. Derrick Burgess és Tully Banta-Cain azonban sackelni tudták Edwardsot, feltartóztatták a Bills támadását, és megakadályozták a pontszerzést. "Pontosan azt tették, amire szükségünk volt a mérkőzés végén, megcsinálták a playeket. Ez hozta meg a változást a meccsben" - mondta Pees. Most azonban  már a Jetsre, és "zöldfülű" irányítójukra, Mark Sanchezre kell a figyelmet irányítani, aki vasárnap 24-7 arányú győzelemre vezette a csapatát. Sanchez 31 dobásából 18 sikeres volt, 272 yardot, egy TD és egy int-et passzolt. "Úgy gondolom, hogy nagyon hatékony a  támadójátékuk, és az irányítójuk is megvillantotta oroszlánkörmeit." - mondta Pees. "Sok jó célpontja van: (Thomas) Jones, (Leon) Washington, (Dustin) Keller, (Jerricho) Cotchery. És ami talán ennél fontosabb:  támadófal kiváló munkát végez, biztosítva a feltételeket ahhoz, hogy a QB is jól teljesíthessen. Sanchez nagyon kiegyensúlyozottnak tűnt élete első NFL mérkőzésén" - nyilatkozta a védelemért felelős kordinátor a csapat előtt álló kihívásokat elemezve.

Hozzászólások

2009. 09. 16. 14:52
Pats78
Hát nagyon reméljük hogy nem lesz 6-8 hét a gyógyulás.
Innen is mielőbbi felépülést neki.
Goo Pats!!
2009. 09. 16. 14:58
arapum
Én viccesen megjegyeztem meccs közben, hogy Bruschit azért nem láttam már szünetben, mert Mayo sérülése után berohant az öltözőbe felvenni a régi szerelését.
Apropó, a szörf-idény mikor kezdődik? (Gondolom értitek a másik célzást.)
2009. 09. 16. 14:59
_bb
Paris Lenon leszerződött a St. Louis-hoz, úgyhogy az ő érkezését,h nagyobb legyen a depth, egyelőre nem érdemes várni. A Jets meccs után meg viszont már tisztábban láthatjuk a védők és támadok erejét is.
2009. 09. 16. 15:54
Wakkow
Mayo ott lesz a Jets ellen a pályán szerintem.
2009. 09. 16. 15:56
temp
Wakkow: az nagyon meglepő lenne szerintem. Legyen Neked igazad, hogy az egész csak kommunikációs trükk, de jelenleg semmi jel nem mutat efelé. Főleg, mert a Bills meccsen nagyon kellett volna, senki nem gondolhatta, hogy nyerünk, tehát nem egy 2TD-s vezetésnél, béna Buffalo támadójátéknál jött le, amikor már nem számított volna.
2009. 09. 16. 15:57
_bb
Szerintem is ott lehet... lélekben, vagy a pálya szélén, esetleg ha valamelyik szurkoló, vagy netán Bill Mayonak öltözik... esetleg a második Jets elleni meccsen, már teljes életnagyságban :)
2009. 09. 16. 16:00
temp
jópofa a google hirdetés, amit a cikkhez vágnak be állandóan: Csak a Mayo? Új és használt Mayo a legnagyobb választékban! www.vatera.hu. hmm... szólni kellene BB-nek, hogy vaterázzon már egy kicsit :)
2009. 09. 16. 18:05
zo72
Azt olvastam valahol az idény előtt, hogy "a szörfős emberke" még 4 meccset vállal ha a Pats megkeresi.
2009. 09. 16. 21:32
Fuzzythunder
Nemtom ,hogy a def.coordinator miatt vagy én látom rosszul de a passrush-nk egyre szarabb.....és mielőtt mindenki letámadna hogy "miről beszélsz volt 4 sack" én azt mondom ez a Bills volt és két rookie guarddal és nem éppen kiemelkedő az O line többi része sem.....de a futásokat legalább benyaltuk.....én egy kicsit borulátó vok
2009. 09. 16. 21:40
Fuzzythunder
Nem kéne végignézni a piacon LB-k után?Pl Derrick Brooks v. Willie McGinest?
2009. 09. 16. 23:50
Fuzzythunder: az aggodalmaidat osztom, de nem csak a hétfői meccs és Mayo sérülése miatt, hanem már a pre-meccsek alapján, plusz én nem vagyok a Seymour-tradenek sem nagy rajongója. Most csak rosszabb lett a helyzet és rávilágít a depth gondokra.

LB piacon nincs minőségi szabad ember. McGinest a Seau kategória, nem tudnak mit hozzá tenni a játékhoz, még ebben a nem túl rózsás helyzetben sem. Brooks-nak azonos a posztja mint Guytonnak, hiába a rutin, nagyjából annyira lehenne hatástalan MLB-ként, mint Guyton volt a Bills ellen.

Jelenleg két variáció tűnik elképzelhetőnek: base D-nek visszaállunk 34-re.

ROLB: Woods/TBC
RILB: Guyton
LILB: Alexander (ütközni tud, így tisztán tarthatjuk Guytont, aki figyelhet a passzokra, mert a futást az ST ace elintézi)
LOLB: Adalius, Ninkovich

A másik variáció, ami az első esetben is szóba jön, ha 5 DB lesz a pályán, a big nickel (4-2-5). Futás ellen hangolt védőfal (értsd lehetőleg a nagy emberek elől: Warren, Wilfork, Brace, Green) mögött Adalius és Guyton, és hetedik embernek Meriweather lép fel a boxba.
2009. 09. 17. 06:41
temp
azt azért ne felejtsük el, hogy tavaly mi volt, amikor a fél LB sor kihalt. Eleinte nem új emberben gondokodott a csapat, hanem a végsőkig próbálták megoldani azzal, ami a tarsolyukban volt. Idén is hasonló mentalitást várok.
2009. 09. 17. 06:42
temp
Mayo pótlásáról meg csak annyit, hogy egy igazi, faltól falig játszani képes playmaker LB-ről beszélünk, év újonc védője, első körös pick, eszméletlen jó korban, stb. Azt azért senki nem gondolhatja, hogy a szabadügynök piacon találunk bárkit, aki akár csak nyomokban is Mayot tartalmaz (ha így lenne, akkor már régen felcsípték volna az illetőt a többiek, vagy akár mi, és nem lenne FA :))
2009. 09. 17. 09:56
_bb
És arról mit gondoltok, hogy Guyton sisakján van a zöld pont és mondjuk nem Thomasén? Azért ez is elárul valamit a belévetett bizalomról... azok után, hogy tavaly újonc szabadügynökként kezdett. És anno még Mayo is nagyon jókat nyilatkozott róla... nem azt mondom, hogy pótol6ja őt, de mindenképp várok egy teljesítményjavulást.

A másik meg, hogy ha 3-4 van, akkor a legtöbb ember szerint Alexander esélyes mellé (a jelenleg rosteren levők közül), ugyanakkor valójában erre mennyi esély van? Tudom, hogy ő már játszott D felállásban máskor is (meg hogy jól teljesített előszezonban), de azért ő számomra mégis ST játékos, kicsit mint Izzo volt.

A harmadik, ami DoM hozzászólása révén ugrott be, hogy mi van Burgess-szel? Le lett írva, vagy annyira szituációs csak, hogy na? Ezért adott volna Bill 3. & 5.-et??? Nekem ez még mindig gyanús.
2009. 09. 17. 10:09
"A harmadik, ami DoM hozzászólása révén ugrott be, hogy mi van Burgess-szel? Le lett írva, vagy annyira szituációs csak, hogy na? Ezért adott volna Bill 3. & 5.-et??? Nekem ez még mindig gyanús."

Ameddig kizárólag 43 defensive endként szerepel, értelemszerűen nem lehet Burgess-szel OLB-ként számolni. Nem tudom, hogy mennyire próbálgatják ezen utóbbi poszton edzéseken, de én nem fűzök hozzá sok reményt ilyen szerepkörben. Ez viszont jelentősen megköti a DC kezét, különösen passing downok során.
2009. 09. 17. 10:37
_bb
Igen, ennyit még én is értek, hogy amég DE-ként szerepel, addig nem OLB. Viszont a helyzet rendesen változott, csak az utolsó premeccs óta is, úgyhogy nem csodálkoznék, ha lennének próbálkozások... csak erre utaltam.
2009. 09. 17. 12:06
Bulow
Arapum: Mikor láttam Mayo sérülését, mondtam a fiamnak, hogy elképzelem a következő történetet: Junior kint szörfözik, egyszer csak kikiabál az asszony a meccs közben: Mayo megsérült! Erre Junior kiballag a vízből és némi morgással a bajsza alatt elindul a konditerem irányába.
2009. 09. 17. 12:40
_bb: hülyén sikerült megfogalmaznom (még második nekifutásra is). a lényeg, hogy semmmi olyan hírt nem olvastunk, és semmi jelét nem láttuk eddig mérkőzéseken sem, hogy Burgess OLB lenne nálunk. Ezért nem gondolom, hogy egyelőre számolni kellene vele ebben a szerepkörben, akár teoretikusan is.
2009. 09. 17. 14:56
_bb
DoM: igen, így már érthetőbb :) én csak erre alapoztam a megérzésem (boston.com):

Sack time
The extra time that linebacker/defensive end Derrick Burgess has been spending with linebackers coach Matt Patricia and defensive line coach Pepper Johnson paid off Monday, when he recorded his first Patriot sack.

“Yeah, after practice we go over little things that I probably missed or fully don’t understand,’’ said Burgess. “They help a lot. Pep, he is a great help, and Adalius Thomas also knows a lot about the defense, too, so he helps out a lot, too.’’

Burgess acknowledged that a good pass rusher can press a bit for that first sack. With the first one out of the way, he could get on a roll.

“Well, we hope so,’’ he said. “They come in bunches, man. Like I said, I’m here to do whatever they want me to do.’’

... szóval azért volt egy kis extra edzés Thomas-szal, meg a LB edzővel. De persze én is tudom, hogy nem kell túlértékelni az infót. Kétségtelen, hogy ez is inkább arra utal, hogy megmarad pass-rusher DE-ként, de a hybrid lehetőség azért még mindig ott van.
2009. 09. 19. 15:59
SzunaP
Tényleg, elképzelhetetlen, hogy Tedy beugorjon, amíg Mayo felépül?
Hozzászólás a(z) A védelem gondjai - Mayo sérülése bejegyzéshez