Menetrend

A védelem kulcsembere a címvédés felé vezető úton

2016. 01. 10. 13:37
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
A cikk eredetijét még a Dolphins elleni utolsó alapszakasz mérkőzést megelőzően publikálták, melyen Chandler Jones az inaktív játékosok között szerepelt, így nem lépett azon pályára.

Papíron Chandler Jones élete formájában játszott a 2015-ös alapszakaszban. Végig ott volt az élmezőnyben a legtöbb sacket szerző védők listáján és 12.5 sackjével egyéni csúcsot döntött, miközben négyéves pályafutása során másodszor fordul elő, hogy sérülése miatt nem hagyott ki mérkőzést.

Ugyanakkor Jones egyetlen sacket sem szerzett a Patriots idei vereségei során és a Jets ellen a mérkőzés nagy részében láthatatlan volt (1 szerelés, 1 QB hit). Nyilvánvaló, hogy a Patriots teljesen másként fest a pályán, amikor Jones is hozza a formáját. Az ő teljesítménye nélkül azonban szenved a védelem, hogy folyamatosan nyomás alatt tudja tartani az ellenfél irányítóját a pass rush segítségével.

Dominique Easley, belső pass rush specialista elvesztését követően még fontosabb lett Jones személye a Patriots számára. Miközben Jabaal Sheard megfelelt a kihívásnak az utolsó három meccsen 4 sackkel és 11 szereléssel, Jones (2 sack a Titans ellen és összesen 3 szerelés) és Rob Ninkovich (1 sack, 6 szerelés) csak mérsékelt játékot nyújtott.

Jones újoncszerződésének az utolsó évet fogja megkezdeni jövőre és komoly vita tárgyát képezi a Patriots szurkolók között, mennyire fontos is az az ő személye a védelemnek Jamie Collinshoz és Dont'a Hightowerhez hasonlítva. Jones produkciója a rájátszásban könnyedén eldöntheti a kérdést. A holtidényben három fiatal pass rushert hozott a csapathoz a klub vezetősége: Trey Flowerst és Geneo Grissomot a draftról, Rufus Johnsont a szerződés nélküli játékosok piacáról. Mindhárman mutattak biztató megmozdulásokat a nyáron. A keret rendelkezik már most némi mélységgel a poszton, még úgy is, hogy Ninkovich 32 évesen már túl lehet pályája zenitjén.

Talányos helyezettel néz szembe a Patriots. Ha Jones hallgatni fog a rájátszásban, valószínűleg megengedheti magának a New England, hogy szerződést hosszabbítson vele, ha még a szándékukban áll. Ha Jones olyan formában fog játszani, ahogy az év első felében tette, mikor 10 meccs után már 10.5 sacknél tartott, akkor olyan ajánlatok várnak rá a többi csapattól, amivel Foxboróban nem fognak tudni versenyezni.

Bármit is hoz a jövő, az valószínűsíthető, hogy nem védi meg idén a bajnoki címét a Patriots, ha Jones nem hozza a legjobbját a rájátszásban. Sheard egyedül nem fog tudni olyan nyomást helyezni az irányítóra, ami szükséges, hogy a liga jobb támadóalakulatait megállítsa és Easley hiányában hatalmas szükség lesz Jonesra, hogy ne csak egy pozícióból legyen veszélyes a Patriots pass rush.

Jones eddigi pályafutása során hullámzó teljesítményt nyújtott. Domináns meccseket követően képes eltűnni találkozókra. Most, itt az újabb rájátszás és a mutatott játéka egyben a jövőjét is meghatározhatja New Englandben.

Forrás: Patspropaganda – Mike Dussault

Hozzászólások

2016. 01. 11. 09:20
zozi
Sziasztok!
Szerintem ez kicsit komplikáltabb annál, hogy egy emberre legyen kihegyezve. Több kulcs ember is van. HT, Collins.... Jones is csak akkor teljesít jól, ha van HT-Collins duó!
minden összafügg mindennel!! :)
2016. 01. 11. 09:37
vhs-box
Easleyt kihagytad ,mint kulcsember:D
2016. 01. 11. 12:55
polo62
nagyon kíváncsi leszek jövőre hogyan oldják meg a szerződéseket, kik lesznek majd, akiket bármi áron megtart majd a klub. ha 1 embert fel kell majd áldozni a sztárok közül, talán Jones lehet majd az, pont a poszt mélysége miatt.
2016. 01. 11. 18:14
Whitealert
Szerintem sem egy emberen múlik, amikor Jones-nak rosszul ment, úgy általában a védelemben is volt sérülés a kezdő pozíciókban. Ugyanúgy kell Jones-nak a secondary segítsége, az a 2-3 másodperc míg odaér az irányítóhoz és vice versa.
Meglátjuk mire leszünk képesek, szerintem behúzzuk a Kansas elleni meccset, ha szorosan is, de meglesz. :)
Hozzászólás a(z) A védelem kulcsembere a címvédés felé vezető úton bejegyzéshez