Menetrend

A védelem vezére

2009. 06. 04. 12:41
Szerző: temp
Kategória: Cikkek
A csapatjátékokban (sőt az élet más területein is, ahol a csapatmunka szerepe kiemelkedő) rengeteg múlik azon, hogy milyen emberek alkotnak egy közösséget, hogy milyen a belső kommunikáció, hogy milyenek a belső viszonyok. Természetesen egy NFL csapat nem demokratikus elvek mentén működik, a vezetők szava nem javaslat, hanem utasítás. Ennek ellenére kizárólag az erő és a tekintély nem elegendő egy franchise vezetéséhez sem, számos példát lehet látni arra, amikor a kemény kezű vezetőt a saját emberei buktatják meg, míg más esetben hasonló elveket valló edzőkért tűzbe mennek a játékosaik. Egy jó csapatnak azonban nem csak szakmai vezetőkre van szüksége, mindig kell valaki a srácok közül is, valaki, aki olyan dolgokban is hatással lehet a társaira, amikhez a szakmai stáb nem "férhet hozzá". Ezeket a játékosokat nem lehet egy felsőbb utasítással kinevezni, nem lehet ráerőltetni a csapatra, attól valaki nem lesz csapatkapitány, hogy a csapatkapitányi karszalagot viseli.
A védelemben, de sok esetben az egész csapatot tekintve eddig nem volt kétséges, hogy kik azok, akiknek szava van a pályán, és az öltözőben is, akikre hallgatnak a többiek, akik befolyásolni képesek akár a pályán kívül is társaikat. Most, hogy Mike Vrabel másik csapatba került, és Rodney Harrison visszavonult csak Tedy Bruschi maradt a nagy vezéregyéniségek közül, sokan fel is teszik maguknak a kérdést, hogy mi lesz akkor most a Patriotssal? Ki fog az emberek élére állni? Válaszként legtöbbször az Bruschi neve hangzik el, esetleg egy-egy nevesebb veterán szabadügynök Foxborough-ba költözésében bíznak a szurkolók, aki lehet, hogy már lassú, lehet, hogy öregszik, "de legalább vezérnek jó lenne". Szerintem nem azért nem kell félteni a védelmet, mert ott van Tedy, esetleg azért, mert érkezik egy nagy nevű veterán. Egy csapatnak saját vezérekre, vezéregyéniségekre van szüksége. Amikor egy generáció váltás megtörténik, amikor "új sheriff érkezik a városba", akkor nem véletlenül szoktak megszabadulni az igazán nagy, régi bútordaraboktól, azoktól, akiknek komoly szavuk van öltözőn belül és kívül, akik már különböző szerzett jogokkal rendelkeznek, akik igazi legendák. Persze, egy nagyon fiatal csapatnak egy ideig szüksége van egy Rodneyra, egy Mike Vrabelre, egy Bruschira, de egy idő után ezek az régi emberek már inkább hátráltatnak, hiszen nem képes miattuk felemelkedni az új vezető generáció. Ki merné azt mondani Rodneynak, hogy hajtson többet edzésen, és ne nyilatkozgasson hülyeségeket? Vagy egy Bruschi féle ős patriótának, ki kiabálná egy meccsen folyamatosan, hogy kapd össze magad, a következő snapnél MEG KELL ÁLLÍTANI ŐKET. Egyáltalán ki merne bármiben ellentmondani egy ilyen élő legendáknak? A csapatnak szerintem ebben a percben nem egy régi nagy névre van szüksége, nem a múlthoz tartozó nagy vezetőre (főleg nem egy másik csapatból most érkező kiöregedő veteránra), hanem egy/pár új arcra. Most lesz itt az idő, hogy valaki ismét a csapat élére álljon, hogy valaki hajtsa a srácokat, hogy valaki a pályán, és a pályán kívül is megmutassa az irányt, azt, hogy milyen Patriótának, hogy igazi csapattá kovácsolja őket, és ennek a valakinek sokkal inkább olyan emberek közül kell kikerülni, mint Mayo, Meriweather, Warren, Sanders. Valaki, aki még relatív fiatal, aki már az új generáció tagja, aki évekre megint vezér lehet. Nekünk ebben a pillanatban nem Rodney vagy Bruschi, hanem az ÚJ Rodney vagy az ÚJ Bruschi, aki átveszi az ő szerepüket, aki folytatja az ő munkájukat. Természetesen nem tudhatjuk jelenleg, hogy Brandon Meriweather vagy Jarod Mayo rendelkezik e azokkal a képességekkel, azokkal a jellemvonásokkal, ami ahhoz kell, hogy átvegyék az öregek helyét. Lehet, hogy olyasvalaki fog a helyükre lépni, akiről nem is gondolnánk, vagy csak pár év múlva találjuk meg az igazi helyettesüket, és addig nagyon fognak hiányozni a legendák, de ugyanúgy meg kell adni az új generációnak a lehetőséget, ahogy megkapta a maga idején Tedy vagy Rodney is.

Hozzászólások

2009. 06. 04. 15:12
gj2k
Ahogy elnéztem, fizimiskára Mayo nagyon jó lenne ilyen vezérnek. De ezt ahogy írtad, a csapat fogja eldönteni.
2009. 06. 04. 15:22
bradyfan
Én úgy gondolom, hogy jelen pillanatban AD és Seymour lehetnek a vezérek majd a pályán. Utánuk pedig a Mayo,Vödör,Chung,Butler fiatal "mag" veheti át a szerepüket. Ami viszont biztos, nem félnotások kezébe kerül majd ez a megtisztelő cím.
2009. 06. 04. 15:45
A secondaryt tekintve Sanders a rangidős, és Belichick is azt nyilatkozta róla amikor újra-szerződtették, hogy ő a vezére annak a csapategységnek, a többiek hallgatnak rá, tanulnak tőle.

A másik: a Seattle elleni meccsre gondolom sokan emlékeztek, hogy mennyire megtépázott volt akkor a D. Nem volt Woods, Thomas, J. Sanders, Wilfork hamar megsérült, Green sem tudott annyit játszani amennyit kellett volna, és azután mondta azt Belichick:

Those guys [Sey, Meriweather, Vrabel] are involved with a lot of communication and adjustments we had to make, by nature of their position. They were really solid that way, especially Mike as the signal-caller.
2009. 06. 04. 16:02
temp
a fent leírtak természetesen a saját véleményemet tükrözik.

Nekünk szurkolóknak nagyon nehéz megállapítani (szerintem egyenesen lehetetlen), hogy ki milyen vezéregyéniség lehet. Pl van a környezetemben olyan kollégám, aki hatalmas tudással rendelkezik, de nem az a típus, aki "ordibál" a többiekkel, aki hajtja őket, aki vezeti őket. Pl én Jamest sem gondoltam volna igazi leadernek, inkább egy kicsit visszahúzódóbb alaknak, de DoM megjegyzése alapján úgy tűnik tévedtem.

Persze, az sem elég, hogy valaki nagyszájú, hiszen mondjuk szerintem Mossnak ezzel nincs gondja, mégsem tartom (az alapján amit tudunk róla) egy integráló személyiségnek, inkább olyannak, akit egy igazi vezérnek tudni kell kezelni, mert komoly problémák forrása lehet ha "elszabadul", aki inkább megoszt (még ha ezt nem is feltétlen direkt csinálja), mint aki egyesíti az embereket.
2009. 06. 04. 16:24
Sinisa
Szerintem azt sem szabad elfelejteni, hogy a vezérnek a pályán kívül is annak kell lennie, jó pédát kell mutatnia, nem lehetnek "ügyei". Bár szerencsére ez nálunk viszonylag ritka.
A "problémásabb" játékosok lecsendesítése, sorba állítása is fontos. Szerintem itt hiányozhat majd a legjobban Rodney & Mike.
Azt hiszem AD és BigSey, így kívülről nézve alakalmas lehet a feladatra, és remélem Sanders is felnő a feladathoz. Vödör pedig úgy tűnik az egyetemi balhék után nálunk megkomolyodott.
2009. 06. 04. 16:26
viito: Sanders dolgon én is meglepődtem amikor olvastam. Itt a cikk: http://www.patriots.com/search/index.cfm?ac=searchdetail&pid=37229&pcid=41

Plusz egy rövid idézet belőle:

“He [Belichick] felt like I was a guy that, when things got rough on the field, the guys can rally behind...

“On the sideline, it can get crazy. He told me, and told my representative, that he sees me as one of those guys that, when things get rough, the team could look to. I really admired that and appreciated him saying that. That was just one of many things he said that really stuck.”
2009. 06. 04. 16:34
Viito írására visszatérve, szerintem a csapat hangadóit, vezéreit több szinten lehet vizsgálni. Gondolom nem vitás, hogy jelenleg ha a teljes csapatot vesszük, akkor ez a személy nem lehet más, mint Tom Brady. Ha egy szinttel lentebb lépnk, akkor offense-nál marad Brady, defense-nél pedig eddig volt Harrison, Vrabel, Bruschi, most majd jöjn Bruschi mellé mondjuk Adalius Thomas.

Végül elérkzünk az egyes posztokhoz, csapatrészekhez. Ebben a "mikro" közegben töltik úgyis a legtöbb időt együtt az edzésektől kezdve a videószobán át a különböző tantermi foglalkozásokon keresztül. Ezért jó ha itt minden csapategységénél van olyan tapasztaltabb nem balhés játékos, aki mutathatja a példát, és akire a többiek hallgatnak. Ilyen szempontból fontos Sandersnél hogy már évek óta csapatnél van és ilyen tekintetben már rangidős, és úgy tűnik a tapasztalata mellett megvan a személyisége is ahhoz, hogy betöltse ezt a szerepet.
2009. 06. 04. 16:39
temp
látod DoM, én pl nem vagyok biztos benne, hogy csapat szinten is nagyon sokszor nem volt több szava egy Mike Vrabelnek, mint egy Tom Bradynak. Az persze egyértelmű, hogy a QB mindig elfoglal egyfajta kiemelt szerepet, de abban már nem vagyok biztos, hogy Tom a fiatal játékosok lelkiválágának ápolója, a patrióta életfelfogás legfőbb bemutatója, vagy aki rászól a másikra, hogy öreg, errefelé Foxboroughban nem ilyen a módi, hanem olyan, hogy... Pl korábban tudtuk, hogy ez a szerep igen erősen Troy Brown asztala volt, akihez lehetett fordulni a frissen idekerülteknek, aki odafigyelt másokra. Persze, az öreg Troy távozásával sem lettünk Bengals, szóval egyrészt valószínűleg nem csak rajta múlott korábban sem (még ha a konkrét példa persze erős csúsztatás is), másrészt pedig átvették mások ezt a szerepet.

Abban persze igazad van, hogy vannak vezetők csapat, és csapat rész szinten is, de amit lehet hallani, az alapján Mikenak pl komoly szava volt az öltözőben, és rá valamilyen szinten figyeltek feljebb is (értsd edzői stáb).
2009. 06. 04. 16:46
temp
egyébként remélem, hogy még lesznek egy páran akiket megmozgat a téma, és hozzászólnak, hogy szerintük mennyire fog hiányozni Vrabel/Harrison, vagy esetleg inkább úgy gondolják mint én, hogy majd jönnek az újak (ami persze szerintem is akár évekig eltarthat, semmi nem garantálja, hogy amint Rodney becsukta maga mögött az öltöző ajtót rögtön valaki felugrott az első masszázs asztalra, és közölte, hogy holnaptól ő a vezér, simán lehet, hogy hosszú idő fog kelleni, amíg valaki elő tud ismét lépni).

Én inkább arra szavaznék szintén, hogy most el fog telni egy kis idő, majd megy a chemistry a csapaton belül, aztán kitermelik a srácok az új arcokat, de egy generáció váltásnál ez a folyamat legalább ugyanannyira fájdalmas, mint a játék tapasztalat elvesztése. A Patriotsnak hatalmas előnyt jelentett az, hogy megvolt a csapat stabil kemény magja (nem elsősorban játék tudásra gondolva, hiszen elég Troy Brownra gondolni, akinél pusztán képességek alapján sokan jobbak voltak), és most ezt akárhonnan nézem elveszíettük, viszont abból a szempontból örülök neki, hogy nem húztuk a végtelenségig, mert néha borzasztó káros tud lenni 1-1 ilyen öreg veterán

(aki tanult managementet valaha, ott elég sokat foglalkoznak pont azzal, hogy egy szervezetnek mikor, és hogyan kell megszabadulni a túl régi bútordaraboktól, akár úgy, hogy eltávolítják őket, akár úgy, hogy pl az operatív szerepkörökből inkább más területek felé mozgatják őket. Soccerben van 1-2 olyan sztori, amikor öreg sztárjátékosok meccs előtt bementek az edzőhöz, és megmondták, hogy ki lesz a kezdő 11, akiknek már olyan dolgokba volt beleszólásuk, amihez normál esetben egy játékosnak semmi köze, de élő legendákkal nehéz vitázni. Azok a csapatok, akik nem tudják az ilyen problémákat keményen, és főleg hatékonyan megoldani, azok komoly bajba kerülhetnek).
2009. 06. 04. 16:51
Azért Tom jutott eszembe, mert most, hogy visszatért az edzésekre, a játékosok eléggé úgy beszéltek róla, hogy micsoda különbség hogy újra köztünk van, menniyvel más így a hangulat. Persze lehet ez csak a médiának szólt.

Az öltözői szerepekről, vagy hogy kik azok akihez az újoncok vagy a fiatalabb játékosok a problémájukkal fordulhatnak, nem olvastam, legfeljebb elképzelni tudom. Nem tudom, hgy ezt a szerepet ki töltheti be, én amikor Bradyt említettem inkább a pályán, edzéseken történtekre gondoltam. Vagy ahogy meccs közben az oldalvonal mentén járkál fel-alá az o-line tagjai között v. azt tartják róla hgy az egyik legkeményebben dolgozik edzéseken, amivel azért jó példát lehet mutatni a fiataloknak, hgy hé 15 milliót érek/keresek egy szezonban, de mégsem primadonnádkodok, nem kések.

Ez elég érdekes témának tűnik, most hattól lesz a patriots radio, lehet írok majd nekik egy kérdést erre vontakozóan, hátha szolgálnak valami extrával.
2009. 06. 04. 16:58
temp
Troyt és Vrabelt konkrétan olvastam, hogy nekik nagyon komoly szerepük volt pl a fiatalok "patriótásításában" (létezik ilyen szó? nem? mostmár igen! bár lehet, hogy kicsit több betűt tettem bele a kelleténél, de reggel fél7 óta dolgozom. Na mindegy, majd Lucas kijavítja egyszer ha ráér :D), hogy hozzájuk lehetett fordulni, ők hangadók voltak sok téren a pályán kívül is. Bradyről valóban mindenhol ezt írják, amit Te is mondtál, de valahol nekem pont a folytonos bulvár szereplés miatt nehezen elképzelhető, hogy ő pályán kívül is leader lenne, mármint oda lehet menni hozzá és megkérdezni, hogy "hé Te Tom, nem tudod, merre van a mosoda, meg, mégis hogyan kell szólítani a mestert?" :D
Persze mint mondtam, ezt nagyon nehezen lehet tudni, ha egyáltalán lehet tudni.
2009. 06. 04. 17:09
temp
DoM: az utolsó gondolatoddal azthiszem teljesen összecseng azzal, amit az utolsó előtti bekezdés végén mondtam az irományomban. nekünk most a legfontosabb az új Mike Vrabel, és lehet, hogy nehéz lesz megtalálni őt, de mindenképpen szükséges lépés, és amíg van Brown, van Vrabel, addig nem fog tudni senki előlépni. Most szabad(abb) a pálya, most lehet megmutatni, hogy ki alkalmas erre a feladatra.
2009. 06. 04. 19:01
rege
Olvasva párbeszédeteket arra gondoltam, hogy miért pont Magyarországról kellene mozgatni a "vezérválasztás" amúgy nem könnyű köteleit. Azokban a csoportokban - és itt nem feltétlenul csapatsportról van szó - ahol erős a főnökség (itt edzők) ott kialakul a csoporton belül is a tagozódás jelesül a vezető választás.
Ahol a főnökség gyenge ott hangadók alakulnak ki. Ez a negatív vezéregyéniség.
Úgy gondolom Brady NEM akar vezér lenni. Ő nem fogja "pelenkázni" az újakat. Az nem az Ő világa. Miért kell rátukmálni!?
Ott van Belichik és majd lesznek "Rodney"-ek, meg "Mike"-ok.
Biztos igen érdekes téma, de esetleg valamim lényegeset a csapat háza tájáról nem lehet megtudni?
Mentségetekre, máshol sem találtan érdemi információkat.
2009. 06. 04. 19:17
bradyfan
rege. Szerintem itt senki nem akarja megmondani, hogy kik legyenek a csapaton belül a vezérek.
Szerintem Brady pont, hogy vezér alkat. Az, hogy valaki vezér nem jelenti azt, hogy "pelenkásokat" pesztrál. A vezér szerepe jelen esetben, azt jelenti, hogy a társai felnéznek rá és neki szava van az öltözőben és a pályán.
Az meg, hogy miért épp erről megy a diskurzus egyszerű a válasz: Elérkeztünk az offseason egyik legunalmasabb szakaszába, a minicampig majd a TC-ig nem történik semmi.
2009. 06. 04. 20:36
Sinisa
DoM, viito
Nagyon érdekesek a megközelítések, amiket írtatok. A management megközelítés is helytálló, nekem még egy példa jutott eszembe: hadsereg => az újoncok és öregkatonák elegye főleg háborús helyzetben...
A generációváltással párhuzamos vezérvátás egy természetes folyamat, szerintem inkább az a probléma, hogy tavaly Troy idén pedig Rodney és Mike távozott a vezérek közül. Ez pedig kicsit sok. Ezért is lenne nagyon fontos, hogy Tedy aktívan végig tudja nyomni még ezt az évet. Lehet, hogy gonosz vagyok, de ha Mike még ott lett volna az edzésen Vince nem húzogatná folyamatosan a vállát az utolsó interjúja közben. :D

rege
Vezér... nem szeretek angol szavakat használni, ha nem muszály, de szerintem a leadership-nél jobb nincs ebben az esetben. Tom-nak ez az értéke 99 lenne a Madden-ben. :)
Ő egy született vezér. Azért mert a kiélezett helyzetben felkapja a zászlót, és egy utánam kiálltással az ellenre veti magát. Nem fél döntéseket hozni a kritikus helyzetekben, és ezek a döntései többnyire jók. Azt gondolom, hogy Ő az a típusú ember, aki az élet más területén, a hadseregben pedig különösen egy jó vezető lenne.
2009. 06. 04. 21:37
rege: egy dologban igazad van. olyan eseményekkel foglalkozunk az oldal indulása óta melyek több mint 6 ezer kilométerre zajlanak. semmi mást nem tudunk tenni, mint az elérhető források közül, interjúk, meccsek, riportok lehetőleg minél többet megismerünk, majd ezek alapján kialakítunk egy képet a csapatról, játékosokról, edzőkről, edzésekről, és megpróbálunk a hírek között olvasni, hogy mégis mi történik odaát. nem egyszerű, és emellett folyamatosan szelektálunk mi az ami elég érdekes és újdonság ahhoz, hogy megjelenítsük az oldalon. ma úgy ítéltük meg a pats.hunál, hogy rodney harrison visszavonulása kapcsán nem lehet megkerülni az ő általa betöltött fontos szerepet a csapatnál, és egy lépéssel továbbgondolva, hogy mit hozhat a jövő. egyszerű azt mondani, hogy minek kell ezzel foglalkozni ilyen távolságból, mert majd úgyis lesz valami, és valaki úgyis a helyére fog lépni, meg majd belichickék elintézik, de a csapat szempontjából ez ma fontos téma, ami megérdemli, hogy beszéljünk róla. a patriots.com déli két órás élő rádióműsorában a betelefonálókat is csak ez a kérdés izgatta, a műsorvezetőkkel együtt, és a hozzánk hasonló tippeléseken túl ők sem tudtak mást mondani.

az ötleteidet pedig szívesen olvassuk akár ezen cikk hozzászólásai között, vagy a fórumon, hogy miről szeretnél olvasni az oldalon, mi az amit te lényegesnek tartasz.

üdv
2009. 06. 05. 02:42
Patriot88
Sziasztok!
Lehet,hogy rosszul látom és nincs igazam,de szerintem a következő helyzet állt elő:
Először is nagyon sajnálom,hogy Mike és Rodney elmentek,nagy kedvenceim voltak.Ami a vezéregyéniségeket illeti:Brady igazi vezéregyéniség,az egyik legmeghatározóbb(sőt inkább a legmeghatározóbb) egysége a támadásnak.Persze a csapatnak is,de ő inkább az offensenek.Szinte biztos vagyok benne,hogy a fiatal és újonc irányítókat,elkapópat,de az egész támadó egységet lelkesíti,támogatja és valamilyen szinten "pelenkázza is".Nyílvánvalóan sok jó és hasznos tanáccsal tudja ellátni a védelmet is,de oda más kell.Igazából a védelemben a jelenlegi felállásból messze kiemelkedik(szvsz+ami ide nekünk átjön)Tedy.A baj csak az,hogy ha tetszik,ha nem,neki sincs már sok ideje hátra az aktív pályafutásból(sajnos).A lényeg az(és ez az amit Belichick mindenkinél jobban tud),hogy most kell egy igazi playmakert Tedy elé/mellé tenni.Egy olyan embert akinek személyisége van és még sok ideig meghatározó lesz.Én igazából nem konkrétan egy nagyon fiatalra gondolnék(lásd Mayo,Brandon),mert nekik ez akár hatalmas terhet is jelenthet.Nem vagyok tisztában az ottani helyzettel,de egy AD-t vagy Seymourt én is inkább elképzelnék,mint egy úgymond még "zöldfülűt".A jó az ebben az összevisszaságban,hogy most beindulhat egy kisebb versengés is ezért a helyért/helyekért és mindenki megpróbál 110%-ot nyújtani ebből kifolyólag.Ezzel persze mi járnánk a legjobban.:D Kívánom,hogy így legyen és találják meg a megfelelő vezért/vezéreket,akik még sok évig betöltik azt a helyet,amit most Mike és Rodney rájuk hagyott.Ettől függetlenül lehet,hogy nincs igazam,de én így gondolom.Bocs a hossza miatt,de le kellett írni.Várom a véleményeket.GO PATS
2009. 06. 05. 05:47
temp
rege: az egész gondolat úgy vetődött fel, hogy gyakorlatilag mindkét olyan _magyar_ fórumon, ahol Patriots témákról lehet olvasni visszatérő gondolat, hogy:
a) jaj, elment XY mi lesz most a csapattal, ő volt eddig a vezér, és most fél tőle (jogosan természetesen), hogy ezt megszenvedi az együttes
b) ahányszor felszabadul egy veterán valahol, akkor rögtön akad egy-két ember, aki megjegyzi, milyen jó is lenne idehozni, legalább vezetőnek, ha már másra nem jó (ez viszont szerintem egyáltalán nem jó megközelítés).

Én erre a két folyamatosan felmerülő gondolatra szerettem volna leírni a véleményem, így uborkaszezonban (amikor gyakorlatilag nem sok mindent lehet tudni, mert az OTA-k többségében nem arról szólnak, hogy ömlik onnan a híranyag). Egyébként mint netes média, itt nem fordulhat elő olyan, hogy egy vacak iromány kiszorít valami értékeset, mert a lapszám nem adott ahogy az offline sajtónál ;)
2009. 06. 05. 06:12
TÖRÖLT
viito!

Nagyon jó kis téma ez! ;)
És egyben bonyolult is! Gondolom ezt is sokféleképpen lehet megközelíteni. De lényegében igazad van!
Nekünk nem kell idehozni egy öreg "vezért".
Mert van nekünk! Bárki bármit mond, Tom egy igazi vezér!
És tuti hogy a fiatalok közt is lesznek, aki az élre állnak!
De egy játékosnak ösztönösen meg kell éreznie hogy hallgatnak rá a többiek és az élre kell állnia! Egyébként biztos hogy nem lesz belőle jó vezető!
Kinevezni ezért nem lehet senkit! Saját tapasztalatból mondom...az ember megérzi ha motiválni tudja a pályán (és azon kívül is) az embereket.
És szerintem most BB-ék is várakozó ponton vannak. Mert ők is látni fogják a játékosokkal együtt hogy ki lesz (kik lesznek) az új vezetők, akikre hallgatnak a többiek!
Kiforrja ez magát, én egy msp-ig sem aggódom!
Vannak a csapatban egyéniségek, nem lesz itt gond!

És természetesen nekem is fáj a szívem, hogy Rodney befejezte, de a sport már csak ilyen! :)
Hamarosan lesznek új vezéreink, kedvenceink!
GO PATS!
2009. 06. 05. 06:50
gj2k
Nagyon jó megközelítéseket olvastam tőletek, viito és DoM is nagyon jártas a témában, öröm ott Pats szurkolónak lenni, ahol ilyen klassz közösség van! A legjobban annak örülök, hogy mindenki kultúráltan fogadja és nyilvánítja a véleményeket, kevés ilyen fórum van sajnos kis hazánkban. :(

De visszatérve a vezéregyéniségekhez, annyiban mindenképpen igazatok van, hogy ez egy nagyon mély személyiségbeli jellemvonás. Az is igaz, hogy Brady a csapat feje, de ne feledjük, hogy ő nincs közvetlen kapcsolatban az egész csapattal, a védőegységgel meg pláne kevesebb időt tölt. Amikor fel kell tüzelni a csapatot, az mindig egy nehéz feladat, ezért van egyrészt B.B., hogy ha 50 embernek kell magyarázni, az az ő dolga. A legjobb séma erre egy fa lenne, ahol BB és a vezetőség a fa törzse, a játékosok pedig a levelek, és nyilván vannak Bruschi féle játékosok, akik az ágak szerepét is képesek betölteni és összerázni többi levelet. Hierarchikusan szerintem ez jó példa, és jól látszik, hogy egy-egy levél életére a fa többi része milyen hatással van. Így nagyon nehéz szerintem kívülről megmondani, hogy most ez és ez a fa miért ilyen egészséges, és hogy melyik ág szerepét melyik játékosnak kell betöltenie, de annyiban biztos, hogy szerencsések vagyunk, hogy tényleg jó alapjaink vannak a jővőre nézve.
Hozzászólás a(z) A védelem vezére bejegyzéshez