Menetrend

A védők - évértékelés 2013

2014. 01. 26. 21:59
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Posztonkénti összegzés 2013-ról és előretekintés 2014-re. Íme a védők:

VÉDŐFAL

A négy kezdő teljesítménye (Jones, Kelly, Wilfork, Ninkovich) – bár fordított előjellel – de rányomta bélyegét az egész egység játékára. Sérülések miatt nem sokáig élvezhették a nézők az évek óta legerősebb Patriots védőfal játékát.

Chandler Jones és Rob Ninkovich a fal két szélén gyakorlatilag végigjátszották a teljes idényt bármilyen rotáció nélkül. Tették ezt futás és a passz ellen is kellő hatékonysággal. Mögöttük ketten kaptak játékidőt: kezdetben az újonc Michael Buchanan betöltötte a pass rush specialista szerepét, voltak biztató megmozdulásai, nyomás alá tudta venni az ellenfél irányítóját. Aztán az idény második felére ezt a szerepet az időközben leigazolt Andre Carter vette át. Bár 2011-es formáját (11 sack) megközelíteni sem tudta, de biztosította a rutint és veterán jelenlétet. Bármelyikük is lépett pályára, ez azt jelentette, hogy Chandler Jones eggyel beljebb került és 43 DT pozícióból próbált zavart kelteni. Adottságai révén még erre jó esélye is volt, de a fal széléről a távozásával már közel sem érkezett olyan konzisztens nyomás, mint ami elvárható lett volna. Az idény második felében, aztán a rotáció hiánya miatt egyre gyakrabban tűnt el Jones és Ninkovich és visszaesett a pass rush. Ennek látványos példája a Denver elleni rájátszás találkozó volt. Mi sem szemlélteti ezt jobban: az NFL-ben összesen nyolc olyan védő falember volt, aki csapata védelmében az összes játékidőnek legalább a kilencven százalékát a pályán töltötte. Az első két helyen Cha. Jones és Ninkovich található (98 ill. 95 százalékkal).

A fal belsejében Tommy Kelly volt minőségi igazolás, aki végre ki tudta használni, hogy Vince Wilfork játszik mellette és nyomás alatt tudta tartani a vele szemben játszó támadófal belsejét. Ezzel a két szélen játszó dolgát is megkönnyítette, mert nem lett olyan egyszerű duplázni őket, mert belül is figyelni kellett, mivel Kelly révén nagyon gyorsan ráboríthatták a centert és a guardokat az irányítóra. A két kezdő nagy ember kiesését azonban már képtelen volt a csapat pótolni, különösen a pass rush területén. Hiába lépett előre Chris Jones újonc DT és Sealver Siliga a semmiből olykor nagyon is biztató játékkal, de a rotációt velük szemben sem használták az edzők. Ch. Jones a hatodik fordulóban került a kezdőbe és kezdetben az irányítóra is veszélyt jelentő dinamizmusról tett tanúbizonyságot. A folyamatos terhelés azonban őt is megviselte. Az 5-8. forduló között 5 sacket gyűjtött, a hátralévő nyolc meccsen csak egyet. Siliga részben stabilizálni tudta futás ellen a fal játékát (besült Isaac Sopoaga csere és pehelysúlyú Joe Vellano után), de csere nélkül az ő játéka is visszaesett.

A stáb hozzáállása az endek és a DT-k esetében is hasonló volt: úgy ítélték meg, hogy hanyagolják a rotációt, amint megtalálták a négy kezdő játékosukat, ami hosszútávon teljesítmény szempontjából fenntarthatatlan volt. Szerintük így többet nyert a csapat, mintha meccsenként Buchanan és Sopoaga is megkapja 5-8 snapjét, amivel kritikus játékokra később frissebb maradhatott volna Cha. Jones és Ninkovich (így is 80 százalékos terhelés jutott volna nekik), de adott meccsen az ellenfél kihasználhatta volna, hogy fizikailag vagy játékintelligencia, felkészülés tekintetében átlag alatti játékos van a pályán.

 

Kilátások: bár egyetlen fontos játékosnak sem jár le a szerződése, de Kelly és Wilfork sérülése miatt így is van elég bizonytalanság a védőfal jövőjével kapcsolatban. Nem lehet tudni, mikor és milyen formában tér vissza a két DT, szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy egyikük sem lesz már a Patriots tagja, amikor ősszel pályára lép a klub az első alapszakasz meccsen. Legyen akár egészségügyi, akár anyagi oka (Wilfork 11,6 millió dollárt foglal el 2014-ben a Pats fizetési plafonjából, amivel a második legdrágább játékos lesz a keretben Tom Brady után). A rotáció hiányára megoldást kell találni. Szükség van pass rush specialistára és egy univerzális, de legalább pass rushban jó DT-re. A legkedvezőbb forgatókönyv, hogy Buchanan erősödik és tanul annyit, hogy bevethető lesz pass rush specialista szerepkörben, amivel egyértelmű passzhelyzetben válthatja Ninkovichot (aki idén kimagasló teljesítményt nyújtott a futójátékkal szemben) illetve olykor Cha. Jonest is a fal jobb szélén. Egy újoncévében kegyvesztett játékosnál azonban nagyon óvatosan kell bánni az ilyen jóslatokkal. Jake Bequette esetében még tavaly is reménykedtünk, de részéről már nagyon komoly meglepetés lenne, ha akár csak egy meccsen is hasznos tagja válna belőle a védelemben. A veterán Andre Carternek nem lehet jövője a csapatnál, már az is érdekes volt, miként kerül Buchanan elé a ranglétrán. Máskülönben marad a draft és/vagy a veterán igazolás.

Házon belülről más erősítéssel nem igen lehet számolni. Wilfork és Kelly sérülése miatt éppen itt az ideje, a DT poszt újabb fókuszba kerülésének, hogy már mélysége is legyen a posztnak. Armond Armsteadtől bármilyen produkciónak örülni kell - adottságai ellenére -, mert egészségi problémái miatt szintén nehéz vele biztos pontként számolni. Siliga ideális negyedik/ötödik DT lehet a kezdő nagy ember mögött legjobb esetben. Ch. Jones legfeljebb Mike Wright szerepkörig viheti belső pass rush specialistaként, de hiányzik a játékából a futás elleni stabilitás, amivel állandó kezdő lehetne szituációs játékos helyett.

 
LINEBACKER

Jerod Mayo korai sérülése következtében nagyon sokat megtudtunk a New England linebacker sorának az állapotáról és arról, hogy a stáb miként tekint az egyes játékosokra. Mivel többségében a 425 nickel felállások domináltak a csapatnál, egyszerre csak két linebackernek jutott hely a pályán. Ameddig mindenki egészséges volt ez a páros Mayóból és a Spikes/Hightower kettős egyik tagjából állt. Mayo sérülését követően maradt Brandon Spikes és Dont’a Hightower, majd az év végén már Hightower és Jamie Collins. Hamar kiderült, hogy a passzjátékkal szemben akár zónásában, akár emberfogásban Spikes és Hightower is elveszett ember. Futás elleni játékukra pedig kihatással volt a védőfalat ért sérülések. Mayo örökébe lépve bármennyire is tűnt reménytelennek és fogalmatlannak Hightower a pályán, az alapszakasz utolsó harmadában már feljavult a játéka (veszíthetett a versenysúlyából is, ami már tavaly is túl sok tűnt illetve felgyorsult a gondolkodása, reakciója a pályán). Spikes az év elején erőnléti gondokkal, később már térdsérülésével küzdött (végül be sem tudta fejezni az idényt a pályán), nem tudott olyan ellenállhatatlan erőt sugározni és ütközéséket kiosztani, mint korábban. Spikes kiesésével nagy lehetőség jutott a csapat legelső 2013-as draft választottjának és Collins maximálisan élt is ezzel. Csodálkozott az ember robbanékonyságán, sebességén ahogy a támadófalat támadja. Egyre biztosabb kezű szerelő lett. Zónásában és emberfogásban is reménytelinek tűnt. Pályafutás legelején Dane Fletcher hamar közönségkedvenc lett, de a védelemben nagyobb felelősséget csak idén kapott, miután a két statikusabb linebacker közül egyiket sem merte fennhagyni a pályán a stáb, amikor a dime felállásra volt szükség (416). Ilyenkor Fletcher volt az egyedüli linebacker a pályán és jó volt látható, hogy ha korlátozott szerepben is, de bevethető tartalék, mert ismeri a védelmet és az edzők is bíztak benne.

 

Kilátások: Spikes szerződése lejárt és visszaigazolására csak minimális az esély. Amint az újra egészséges Mayo átveszi az egység vezetését a védelem csapatkapitányaként és a kommunikációs rádió sisak viselését; a két oldalán Collinsszal és Hightowerrel ütőképes hármast alkot. A gyakori nickel felállásban pedig elég variációs lehetőséget ad Collins (a védelem ékköve lehet már jövőre) és Hightower különböző felépítése, játékhasznossága miatt. Fletcher maradhat megbízható tartaléknak. Az egységet teljessé teszi Steve Beauharnais, a hátsó körös újonc, aki egész évben inaktív státuszban tanulta a szakmát, vagy újabb hátsókörös, nem draftolt újonc. Ha van poszt, ahol nincs szükség minőségi veterán igazolására, akkor ez az.

 
SECONDARY

Bár őket sem kerülte el a sérülés, a védelem legbiztosabb pontja bírtak maradni egész évben. Devin McCourty valódi vezére az egységnek és már az NFL egyik legjobb free safetyje vált belőle. Mellette Steve Gregory játéka stabilabb lett, mint ütköző safety, de passz ellen még voltak hiányosságai, ami alapvetően elosztotta a két safety között a szerepeket. Játékintelligenciájáról sokat elárul, hogy Mayo kiesését követően egy ideig ő viselte a rádiós sisakot. A változatosság kedvvért ő is megsérült, ekkor az újonc Duron Harmon lépett a helyébe. Kevés játékideje során azt láthattuk, hogy passz és futás ellen is használható és megfelelően nagy területet képes bejátszani, nem veszik el a pálya mélységében sem. Nem érheti kritika most már a drafton való viszonylag korai választását. Elődjéről, - mint meglepő safety választás a második napon - már nem mondható el mindez: Tavon Wilson karrierje védőként láthatatlan.

A cornerbackek között Aqib Talib bizonyította, amikor egészséges a liga legjobbja. Sajnálatos módon idén is szenvedett a csípőjével. Bár csak három meccset hagyott ki, legalább ugyanennyit játszotta végig láthatóan sérülten. A főcsoport-döntőn 2012-höz hasonlóan ismét korán megsérült és nem tudott végig játszani. Alfonzo Dennard játékát bizonyára elhúzódó bírósági ügye is befolyásolta, illetve térdsérülése és vállsérülése hátráltatta, de nem volt jelentős visszaesés nála második idényében a remek első szezonhoz képest. A meglepetések sorában Kyle Arringtonnal kezdem, aki remek blitzelőnek bizonyult – két sacket is gyűjtött. Cornerbackként hozta, amit a korábbi években. Bármelyik oldalon és poszton tudott játszani, de a betli mindig ott van a játékában a stabil, átlagos teljesítmény mellett. Az egység sztárja és felfedezettje azonban a harmadik körben választott újonc Logan Ryan volt: öt interceptiont is szerzett és mintha kapott volna a csapat még egy Dennardot a pályára. Nagyrészt neki köszönhető, hogy a kezdő cornerbackek sérüléseit olyan könnyen át tudta vészelni a csapat.


Kilátások: Talib szerződése ismét lejárt és nagy kérdés, hogy a stáb díjazni fogja-e az állandóságot a cornerbackek között és inkább reménykedik abban, hogy az év nagy részében végre egészséges tud maradni, vagy inkább bíznak a két fiatalban (Dennard, Ryan) és a még várható fejlődésükben. A Talibon megspórolt pénzt pedig más egység erősítésére fordítják. Cornerback poszton pedig mindenki előrelép egyet a sorban és #4 játékost próbálnak keresni drafton vagy az átigazolási piacon. A safetyk között Gregory jövőjére figyelni kell, lehet hogy Harmon képes átvenni a helyét a kezdőben.

További olvasnivaló: pass rush és coverage statisztika

Hozzászólások

2014. 01. 27. 01:16
Whitealert
Jó kis cikk, köszi Duke!

Szinte mindennel egyetértek Veled, Talibot leszámítva. Nem hiszem, hogy ő lenne a liga legjobb cb-je, bár amit év elején mutatott az nem volt semmi. Jöttek sorozatosan az INT-ek + Jimmy Graham-et 0 elkapáson tartani az fenomenális volt.
A linebacker sorban ennyire bízhatunk jövőre? Tényleg nem várható oda új igazolás? Igaz BB szerint egy játékos 2. évében látható a legnagyobb fejlődés, ezért bízok Collinsban, de Hightowert még mindig nem tartó megbízhatónak. (Év vége felé már kezdett működni a srác, de mi van ha csak pillanatnyi fellángolás?)
2014. 01. 27. 09:51
lipi
Csatlakozom. Ismét remek munka :).

DT poszton számolni kell azzal is, hogy mind Wilfork, mind Kelly szerződése lejár jövőre. Ráadásul mindketten benne vannak a korban és sérülésből jönnek vissza. Amennyiben Sopoagát kirakjuk, én hoznék valami veteránt, legyen egy kis versenyhelyzet. Ha Kelly és Wilfork is ok, akkor baromi erős lesz a falunk közepe és végre lesz rotáció is. TC-ben meg indulhat a verseny. Esetlegesen el tudok képzelni egy viszonylag korai DT draftot is, bár örülni nem örülnék neki, pont a két nagy öreg jövőre lejáró szerződése miatt. Egy embert könnyebb pótolni, mint kettőt jeligére...
Cap szempontjából baromi szép álom lenne Wilforknak egy 2-3 éves hosszabbítás, amivel kicsit csökkenthetnénk a sapka terhét idénre... (Persze ez Vince állapotától és hajlandóságától függ :S).
DE poszton nagyon kellene valami mélység. Én nem bízom annyira Buchananben. Ide is várnék valami veteránt és egy 4-5. körös tehetséget.
LB sor. A kezdők rendben, de semmi mélység. Beauharnaisban szintén nincs túl nagy bizodalmam. Ide várnék egy run stopper specialista veteránt. Ha véletlenül HT kidől, akkor egy hatalmas lyuk keletkezik, jelenleg nincs senki, aki tudná pótolni.
Safety. DMC és Gregory szerződése is lejár jövőre. DMC fájdalmas lesz. A jelenlegi három S szintén kevés. Én várnék egy veteránt vagy valami hátsó körös S-t. (A.Wilson cuttal számolok.)
CB. Talib létkérdés. Vele együtt remek a hátsó alakzatunk. Mind emberezésben, mind zónában jó. A Talib/Dennard/Ryan/Arrington kezdő kiváló, legalábbis Pats szinten. De a mélység itt is hiányzik. A kezdők fele sérülékeny. Szintén egy-két veteránt várnék, akik képesek pótolni egy-egy meccsre a kieső kezdőket. Ha lenne mélység, talán nem zavarnánk vissza a játékosokat a pályára idő előtt :).

Szumma: A kezdők összességében megvannak, igazából csak a mélység hiányzik mindenhonnan. Nagy kérdőjel a védőfal. Leginkább veteránokból tölteném fel a posztokat. Kivétel a DE, ahol draftból hoznék. Esetlegesen el tudok képzelni korai körös DT draftot is, a fenti okok miatt.
2014. 01. 27. 10:15
Kuin
Remek cikk!

Sok kérdés van a jövőre a védelem terén, de szerintem nem lesz gond, ha a fiatalok tovább fejlődnek, a sérültek felépülnek, és esetleg 1-2 gyöngyszemet pickelünk a drafton szerintem a védelem PO szintű marad!
2014. 01. 27. 11:18
Jó cikk DoM nagyon.

Véleményem.
Dline: A legnagyobb kérdöjel itt részemröl Armstead. Ha ö végre egészséges lesz és beválik, akkor középre egy Kelly helyettes már megvan, így Kelly cut. Wilfork 10 milkóért nagyon sok. Reméljük belemegy egy szerzödés átstruktúrálásba és arad, ha nem akkor lehet, hogy cut, föleg ha Armstead beválik. Sopoaga cut, viszont a Chris Jones - Siliga páros nagyon kéne. Ez eddig akkor 5 DT. És akárhogy is, de 1 vagy 2. körben kell egy nagydarab DT, aki Wilfork mögött beletanul a szakmába. Ha Wilfork cut, akkor meg simán az elsö pick ami kell egy rendes nagydarab nose tackle. Esetleg FA-n B.J.Raji :) Endeknél az alap megvan, de cserék nagyon kellenek. Bequette cut, Buchanan kérdöjel. FA-n lesz jónéhány használható pass rusher. Itt a gondom annyi, hogy nncs cap space és egy jó játékos a FA-röl elég húzós pénzbe kerülne. Ide 1-2 olcsóbb töltelék FA-röl és draft hátsó körböl.

LB sor. Spikes nem jön vissza/ne jöjjön vissza. Fletcher maradjon, ö nagyon kell. Bjúharnaisz vagy hogy a rákba ejtik ismét kérdöjel, de szélre kell ember, aki gyors. Esetleg 2-3 körben a drafton (ha még ott van), akkor Van Noy (bár sokan 1-2-re teszik). Amúgy ez aránylag rendben. MAyo-Collins szélen, HT középen.

Sec: Na itt azért megbuherálnám a csapatot. DMC kell! Ez vitán felül áll, nálam ö lenne az egyik top prority most. Gregory mehet, kell helyette valaki. Byrd egy álom, túl drága, de valaki jöhetne. Ahogy ezt én is írtam korábban és másoknál is népszerü téma, jöhetne a gyalugép Pollard. Talib max 3-4 milka per évért maradjon. Nem a legjobb corner, és erre még sokat séült is. Az, hogy csak 3 meccset hagyott ki, egy dolog, de sok meccset játszott láthatóan sérülten és akkor már max csak egy átlag CB. Ahogy évek óta vágyam egy magas elkapó, úgy évek óta vágyam 1-2 magas corner. Drafton most lesznek is 6'1-6'3 közöttiek páran. Ha más nem, akkor a 2. körben jöhetne az egyik, Talib-Ryan jók. Arrington háááát, ö mindegy milyen de marad az tuti. És FA megint tele lesz CB-kkel, akik tavaly azt hitték bazi okosat lesznek, hogy csak 1 évre írnak alá (ezen már akkor röhögtem).
2014. 01. 27. 12:00
kyobalu
Remek cikk..Köszönjük DoM!!! :-)

Az én véleményem:
A legkritikusabb pont a 3 tech DT..Véleményem alapján Wilfork rendbe jön, s szerintem egy hosszú távú szerződés strukturálás miatt belemegy egy paycutba..Kelly-t mellé veterán minimumért megtartanám, de a darfton 2. körben mindenképpen egy nagydarab DT-t választanék mélységnek,a jövőre gondolva..Idén mindenki látta, hogy amennyiben a fal közepéről nincs nyomás az ellen zsebére, akkor belehalhat Jones&Ninko duó a snapek 95 %-ban, akkor sincs megfelelő nyomás az ellen QB-ján..Wilfork&Kelly páros mögött megfelelő a mélység..Szerintem nem véletlenül igazoltuk vissza a napokban Forstont..Ott vannak az idén bizonyított Jones, Vellano,Siliga trió+ az örök ígéretnek tűnő Armstead(?)Sopoaga out,s meg is spóroltunk vele némi pénzt..
Amennyiben ez összejön a DT posztnak elég mélynek kell lennie!
DE mindenképpen kell! Buchanan szerintem nagyobbat fog domborítani idén, de mindenképpen kell mélység..Bequette szerintem kuka..Igazából nem tudott hozzátenni soha a játékhoz, nekem örök ígéretnek tűnik..De valamit láthat benne BB, ha még mindig rosteren van..Idén lesz jópár FA DE..Örülnék, ha jönne hozzánk valaki, aki tehermentesíti Ninkoékat..Mert szerintem ez a horror snap szám 2014-ben velük fogja megbosszulnia magát..
A LB sor nálam rendben van..Amennyiben Mayo egészségesen vissza tud jönni, akkor a Mayo-HT-Collins tengely elég meggyőző számomra..Mélységnek megtartanám Fletchert..Beuharnis pedig tanulja még a rendszert 1 évig..Nem tűnt nekem elveszettnek a pályán amikor fent volt..
DB sor:
Szerintem itt elég jól állunk..Amennyiben Talib végre megnézeti jobban a csípőjét, s rendbe hozzák végre neki, akkor leszerződnék vele 3-4 misiért..Nagyobb pénzért nem! A szezon első 6 meccsén kifejezetten kivételes munkát mutatott.Utána sérülés, s egy átlagos szintet hozott..AZ AFC döntő pedig megint bukó miatta..Dennard, Ryan jó mélység, kifejezetten erősebbek lesznek mint tavaly..DMC-vel hosszabbítani kell! Posztján az egyik legjobb lett a ligában..Gregory jobb lett, van esze a játékhoz, de nekem nem elég fizikális..Én szeretnék DMC mellé egy lényegesen fizikálisabb ütköző safety-t..Igen, akár Pollardot is..Szeretnék már egy Harrison klónt látni nálunk..
De ahogy ismerve BB draft szokásait biztos vagyok benne, hogy egy DB érkezni fog a draftról..
Summa summárum:
Amennyiben egészségesen visszajön Wilfork&Kelly&Mayo, szerződni tudunk Talibbal és DMC-vel, úgy egy kifejezetten erős, a tavaly szeptembert, októbert idéző ütős védelem jöhet össze..Sőt meg merem kockáztatni, hogy a fiatalok előre lépése miatt, nagyon agresszív védelmünk lesz.S, ha a sérülések kicsit jobban elkerülnek minket, akkor TOP10 D#-ünk lesz..Nekem elég lesz csak kapott pontokban..:-)
Akkor már csak az O#-t kell picit feljavítani O-line és elkapó poszton..S lehet megint SB!!! :-)
2014. 01. 27. 16:02
1976gabi
ÁLOM ÁLOM ÉDES ÁLOM.ITT AZÉRT A PÉNZ BESZÉL
2014. 01. 27. 18:04
cescf4
ha már védőknél vagyunk, kicsit draft-ra is és az FA piacra tekintve kérdezném,már kyobalu előhozta, ami nekem egész évben a fejemben volt:

szerintetek nem kéne egy komoly hardhitter a védelembe? (nem egy mészárosra gondolok akire 2 meccsenként büntit küld Goodell)

egy olyan játékosra gondolok akire azért félve mennek a támadók és esetenként igen, szabályosan de ki ütik az ellenfél támadóit

(engem nagyon zavar O# oldalon éveken át ez megy a védő oldalunkon meg jelét nem lehet látni az ilyen kemény ütközéseknek)

2014. 01. 27. 20:12
topin
kellene..már évek óta..
2014. 01. 27. 21:51
nszgergo
TJ Ward még a Pro Bowlon is hozta magát, Josh Gordont, a saját csapattársát is megsimogatta :)
http://www.hatharom.com/gallery/20140125154733/ward_gordon_probowl2014.gif
2014. 01. 28. 14:59
Tzimisce
Én nem nagyon látom, hogy büntetnék a hard hiteket. Max, ha QB-ra megy, és Brees-nek hívják.
2014. 01. 28. 04:27
Gordon
Na akkor nézzük:
D-line:
DT/NT: Siliga, Vellano, Chr Jones, Kelly, Armstead (sztem jó lesz, fertőzést kapott, lefogyott és nem sikerült felerősítenünk azért nem játszott, de a videózásokon ott volt), Wilfork(szerződésmódosítás+2év minimális garantált)Sopoaga cut..
DE: Jones, Ninko, Bequette(kuka), Buchanam, Carter apróért maradhat ha válal még egy évet, de ide kell hozni valakit. Elég mély a FA felhozatal de a draft-ról is jöhetne kb a 2.-3. körből.
LB sor: HT, Mayo, Collins ok, Fletcher vissza, viszont az év elején elég sokszor álltunk fel 3-4ben oda ők 4en kevesek lesznek, Beauharnias kérdőjel, tehát draft 3. kör LB.
CB: Dennard, Ryan, Arrington ok, Talib kell, sztem marad is , kap egy farnehéz roster/meccs bonuszos fizút.
S: DMC, Harmon ok,T. Wilson vicc , A. Wilson és Gregory cut (+3M cap hit) lehet, hogy Gregory inteligens játékos, de lassú, rossz szöget választ szereléskor és sokszor későn ér oda. Ide hoznék FA-ról egy veterán S-t aki mellett még 1 évig tanulhat Harmon is.
Na, jöhetnek a támadók:-)
2014. 01. 28. 07:46
lipi
Ez megint D központú draft lenne. Én az első köröket az O-ra dobnám. 4-től lefelé mehet D-re. A kezdők mindenhol megvannak csak mélység kell.

Gregory nem olyan rossz, mint amilyennek tartod. Ennek ellenére én is azt várom, hogy idény közepe felé Harmon már elkezdi kiszorítani. De jövőre amúgy is lejár a szerződése és kevesen vagyunk S poszton. Felesleges plusz needeket generálni. Ezért szerintem Gregory nem cut, de FA mindenképp kellene. DMC-Harmon-Gregory-FA/5.kör+ jobban mutatna.
2014. 01. 28. 15:28
Gordon
Kapunk kompenzációs pick-et WW-ék miatt és az első körből tuti kitrade-elünk. Én egy 2. és egy 3. kört áldoznék a D-re, nem érzem, hogy ez D központú draft lenne.
Nincsenek illúzióim Gregory marad sztem is de, BB-ék is érzik, hogy nincs megoldva az a poszt, nemhiába hoztak tavaly egy jónevű veterán FA-t (A.Wilson)az máskérdés, hogy ilyen-olyan okok miatt egyenlőre úgy néz ki, hogy nem vált be:-)
2014. 01. 28. 15:52
1976gabi
ÉN HOZNÉK EMBERT A TÁMADÓ FALBA IS NEM LÁTOM OTT A HIÁNY POTLÁSÁT
2014. 01. 28. 21:48
lipi
caps lockra figyelj :). (És igen, ha azt egyszer megnyomod, akkor nem kell folyamatosan nyomva tartani a Shiftet :))
2014. 01. 28. 22:35
Gordon
:-) a támadófalról majd az offense értékelésénél vitázunk:-)
2014. 01. 28. 15:45
Gordon
kicsit off:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151841829811431&set=pb.288076751430.-2207520000.1390920290.&type=3&theater
2014. 01. 28. 15:47
Zarathorn
Térd 300... no comment már csak Leonidasz és a spártaiak hiányoznak
2014. 01. 28. 15:45
Zarathorn
Off a fene a EA Sports Madden 2014 a Broncost hozta ki győztesnek...
2014. 01. 28. 19:04
narbony78
Ezért fog nyerni a Seahawks! A hypeolt csapat mindig kikap!
2014. 01. 28. 23:48
iceman
Kövezzetek meg, de én Talib-ot, csak olcsóért tartanám meg, de akkor is kell a posztjára mellé egy nagyon jó csereember. Hiába jó játékos, nagyon-nagyon sérülékeny. Nem lepődnék meg, ha a visszatérése után nem sokkal ismét kiújulna a sérülése.Nem engedhető meg, hogy meccsek menjenek el ezen a poszton, pláne playoff-ban.
Hozzászólás a(z) A védők - évértékelés 2013 bejegyzéshez