Menetrend
Szavazás

Aaron Dobson interjú

2013. 05. 02. 17:09
Szerző: pirko
Kategória: Interjú

A New Englan Patriots wide receivere Aaron Dobson április 26-án pénteken sajtótájékoztató keretében válaszolt a média kérdéseireK: Milyenek az érzéseid azzal kapcsolatban, hogy immáron a Patriots családhoz tartozol?

AD: Ó, ember, ez egy igazán izgalmas időszak. Mindaz, hogy lehetőségem adódik arra, hogy az NFL-ben játszhassak, egy olyan nagyszerű csapatban, mint a Patriots, a Jóisten áldása számomra. Izgatottan várom, hogy minél előbb, teljes erőbedobással kezdhessem meg a munkát.

K: Mennyire ismrered a Patriotsot? Volt-e, van-e valamilyen elképzelésed arról, hogy kik ők, hogyan működik a csapat?

AD: Annyit tudok róluk, hogy egy kiváló csapat. Ismerem a vezetőedzőt, a vezetőséget, stb. A csapat működéséről nincs túl sok fogalmam. De készen állok rá, hogy megismerjem.

K: Mennyire kerültél kapcsolatba a csapattal a draftot megelőzően?

AD: Beszéltem velük. Jártam náluk látogatóban, és mutattak némi érdeklődést irántam. Kétségtelen, hogy egyike voltak azoknak a csapatoknak, akik érdeklődtek irántam.

K: Van valamilyen kapcsolatod a Marshall Egyetem leghíresebb végzőseivel, akik egykor a Patriotsban játszottak, Troy Brownnal és Randy Moss-szal?

AD: Találkoztam már velük. Nem mondhatom, hogy olyan kapcsolatban lennék velük, hogy bármikor felhívhatnám őket, vagy ilyesmi, de találkoztam már velük. Troy sokszor járt az egyetem környékén, így találkoztunk.

K: Milyenek a benyomásaid Randy Moss-ról? Próbáltad valaha is úgy alakítani a játékodat, hogy hasonlítson az övére?

AD: Moss egy kiváló játékos. Kétségtelen, hogy nyomot hagyott maga után az NFL-ben. Ahogy megérkezett, rögtön nekilátott a munkának. Azon leszek, hogy a megérkezésem után az én nevem is elismertté váljon. Valójában mindent meg fogok tenni, ami tőlem telik, hogy győzelemhez segítsem a csapatot, mindent, amit tudok, hogy egyre jobb, hogy kiváló legyek.

K: Beszélnél nekünk arról a Randy Moss-os elkapásról, amit az ECU ellen mutattál be?

AD: Láttam a labdát a levegőben, és igyekeztem elkapni. Aztán így sikerült.

K: Bill Belichick irányítása alatt a Patriots eddig ritkán draftolt elkapót, talán azért, mert az egyetemről kikerülő srácok számára elég nehéz elsajátítani az új szisztémát. Mennyire fejlett a Marshall rendszere, mennyire érzed magad felkészülve arra, hogy megbirkózz az NFL komplexitásával?

AD: Úgy érzem, készen állok. Ez pont az a dolog, amire ezen az egész procedúrán végighaladva, és a többiek által a ligában rám váró nyomásról mondottakat megfogadva próbáltam felkészülni. Koncentrálni fogok, és készen fogok állni arra, hogy a Patriotsnál, és az NFL-ben az életem új szakaszába lépjek.

K: Utolsó évedben egyetlen elejtett labdád sem volt. Ez a játékodnak az az oldala, amelyre a leginkább büszke vagy?

AD: Igen, kétségtelen, hogy büszke vagyok erre. Elkapóként ez a dolgunk. Ezért fizetnek minket, hogy elkapjuk a labdát, így természetes, hogy büszkék vagyunk az ilyesmire.

K: Olyan srác vagy, aki képes odaérni az end zone-ba. Beszélnél nekünk a karriered során elért 24 touchdownról?

AD: Úgy érzem, remek karriert tudhatok magam mögött a Marshallnál. A statisztikáim évről évre javultak. Bekerültem, játszottam első évesként, és csináltam néhány jó dolgot tavaly is, így aztán úgy érzem, hogy első évesként, másodévesként, harmadévesként, majd végzősként is évről évre képes voltam fejlődni. Ez egy izgalmas dolog, készen állok az edzésmunka megkezdésére, és hogy folytathassam a fejlődést.

K: Mit gondolsz arról, hogy esélyed van Tom Bradyvel együtt játszani.

AD: Ó, ember, ezt aztán nem lehet überelni. Ő a legjobb irányító a ligában. Ez csodálatos, hiszen már nagyon régóta nézem a meccseit, és most itt az esély, hogy együtt játszhassak vele. Ez egy áldás számomra.

K: Nem tartasz ettől a helyzettől?

AD: Nem, nincs mitől tartanom. Izgatottan várom, hogy megismerhessem, hogy elkaphassam a passzait, hogy ezáltal a csapat javát tudjam szolgálni.

K: Ami az általad futott route-okat illeti, mennyire volt jellemző a snap utáni újratervezés a Marshallnál?

AD: Természetesen nálunk is meg volt tervezve, hogy bizonyos típusú coverage esetén a route-jainkat hogyan változtassuk meg. Határozottan ismerősek számomra ezek a dolgok.

K: Mi az oka, hogy a yards/catch mutatóid évről évre csökkenő tendenciát mutattak?

AD: Igazából nem tudom. Nem mondanám, hogy létezik bizonyos dolog, amelyre rá tudnám fogni. A lényeg, hogy minden tőlem telhetőt megtettem a Marshallnál eltöltött évek során, hogy segítsek a csapatnak.

K: Mennyire álltál közel ahhoz, hogy egyetemi kosárlabda csapat tagja legyél?

AD: Király lett volna, tekintve, hogy milyen nagy kosaras voltam a középiskolában. Szuper lett volna, ha kosarazhatok. Valójában, fiatalabb egyetemistaként akartam is játszani, azonban nem működött a dolog. De kétségtelen, hogy nagyon jó lett volna kosarazni.

K: Kaptál meghívást, vagy jártál egyáltalán a Northeastern Egyetemen [Boston - a szerk.], mint lehetséges kosárlabda játékos?

AD: Igen. Jártam ott fent, és meglátogattam a Northeasternt, mint végzős középiskolás. Jártam ott, és meglátogattam a kosárlabda csapatot. Igazából jól éreztem magam ott, tetszett Boston, tetszett az egyetem, de végül úgy alakult, hogy a Marshallra megyek tovább, futballozni.

K: Mit csinálsz, amikor nem futballozol?

AD: Amolyan igazi kiegyensúlyozott típus vagyok. Valójában a családommal és a barátaimmal szeretem eltölteni a szabadidőmet.

K: Nincs semmi hobbid?

AD: Nos, szoktam video játékokat játszani. De nem túl sokat. Video játékokkal játszok. Futballozok. A diploma megszerzéséig az iskolában töltöttem az időt. Igazából olyan srác vagyok, akinek nagyon fontos a család, és hogy együtt lehessen a barátaival.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2013. 05. 02. 20:49
dartib83
Nagyon bízok benne, h beválik Aaron. Egy mélységi elkapóra nagy szükség van.
Illetve kiváncsi vagyok, h milyen lesz a Brady-Dobson kapcsolat.
Jó lenne, ha elérne egy Randy-féle szintet.
2013. 05. 02. 21:44
Lucius
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy Boyce jobb lehet hosszútávon. Szerintem elég erős páros ők ketten (vagy legalábbis remélem, hogy azok lesznek).
2013. 05. 02. 23:31
Neo
A labdabiztossága még fontos lehet!
2013. 05. 03. 08:18
lipi
Nekem az is elég, ha kicsit szét tudjuk vele húzni a pályát. Ő is a jófiú szerepkörben utazik. Draftoltunk vagány csávót? Olyan igazi bad boy jellegű fickót?
2013. 05. 03. 08:23
Lucius
Szerintem a WR poszt a kevésbé szól a rosszfiúságról. Annak örülnék, ha egész évben nem is ütköznének mert nem tudják utolérni őket.
2013. 05. 03. 09:32
TMR
Nos, nem láttam Suarezt a draftolt játékosok nevei között...szóval nem :D
2013. 05. 03. 10:14
Wolverine89
2013. 05. 03. 10:45
bence.szel
Hozzászólás a(z) Aaron Dobson interjú bejegyzéshez