Menetrend

ACL-MCL szakadás

2010. 01. 04. 00:43
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Adam Schefter információja szerint az első vizsgálatok alapján Wes Welkernek ugyanaz a sérülése, ami tavaly Tom Brady-nek volt, azaz két szalag is elszakadt a térdében. A holnapi nap folyamán még elvégeznek több vizsgálatot ennek megerősítésére.

Hozzászólások

2010. 01. 04. 00:47
hat felek ez akar a karrierjebe is kerulhet :(
2010. 01. 04. 00:51
Inkább mentem volna aludni és reménykedni titkon, de neeem...sajnos sérülése már elrontotta az estét hát még ez...Sajnos nem vagyok igazán otthon ilyen fajta sérülésbe, de remélem látjuk még Patriots mezbe játszani illetve játszani egyáltalán.

Fintora a sorsnak hogy kaphatott bármekkora ütést,kibírta majd egy ilyen megy el legalább két szezonja és kitudja még mi. Jobbulást neki és hátha jobb híreket kapunk a következő vizsgálatok után.
2010. 01. 04. 01:00
LaFleur
Nem hiszem, hogy lehet jó szót találni erre.
Nem egy olyan meccsünk volt idén amikor csak Ő tartotta a lelket bennünk.
Azt mondják nincs pótolhatatlan ember, de ebben most nem vagyok teljesen biztos... Így most nagyon tartok a rájátszástól, tök mindegy ki jön, így nagyon nehéz lesz.
Go Pats! Go Welker!
2010. 01. 04. 01:04
norbertobaggio
Aza baj ,hogy ez várható volt tul sokat válalt Welker szóval túlterhelte magát!
2010. 01. 04. 01:14
TÖRÖLT
Hát ezt komolyan mondom NEM HISZEM el.Rettentően ideges vagyok,mert szerény véleményem szerint a kezdőknek már nem kellett volna pályára kerülniük.Értelmesebb dolognak tartom azt amit a Colts tesz.Lehívja a kezdőket adjunk esélyt a második vonalnak is.Szegény Welker húzta a csapat szekerét,amikor mindenki maga alatt teljesített ő volt aki vitte a hátán a csapatot.Az ő érdeme javarészt,hogy PO-ba kerültünk.Szerintem ez totál edzői hiba volt.GO WELKER!!!!
2010. 01. 04. 01:20
LaFleur
De Martino, igazad van, de azért azt tegyük hozzá, hogy ez egy örök és véget nem érő vita, ez a kezdők játszanak/ne játszanak! Véleményem (és tapasztalatom) szerint majd a végén együtt kell nézni az egészet. Lehet (adná az ég!), hogy a Colts egyből ki is esik és akkor mindenki majd arról fog beszélni, hogy miért nem maradtak játékban. Nincs jó megoldás szerintem, neked is igazad van, meg másnak is.
Nem egy olyan elemzést olvastam 2007-ból, hogy ha akkor a Giants nem áll fel nekünk olyan keményen azon az utolsó meccsen amikor már nekik is mindegy volt mert bent voltak a PO-ban akkor nem nyerték volna meg a SB-t. Mert, hogy együtt maradtak és végig élesben játszottak. Na mindegy, elkalandoztam, én is nagyon magam alatt vagyok Wes elvesztése miatt. Most az új reményem, hogy Edelman parádézik majd Wes miatt is megkétszerezi az erejét és fut egy nagy szezont. Mert, hogy ez jövőhéttől új szezon lesz, az tuti!
Go Pats! Go Welker!
2010. 01. 04. 01:21
Most már biztosnak látszik, jövő héten RAVENS-PATRIOTS meccs a jövő héten a Gillette Stadionban, függetlenül a kövi meccs eredményétől.
2010. 01. 04. 01:32
LaFleur
Azért látom Danna, Te is a Welker sérülés hatása alatt vagy! :)
2010. 01. 04. 01:33
Anrael
Én úgy vagyok vele, hogy jelen pillanatban lesz*rom a rájátszást (a többiek megoldják valahogy Wes nélkül is), csak gyógyuljon meg, mert az egy dolog, hogy nagyszerű sportember és minden alkalommal 100%-ra törekszik (és a végén minimum 150%-ot hoz), de nagyon szimpatikus mint ember is.Félek, hogy egyáltalán nem térhet vissza, vagy ha igen akkor se lesz a régi, Brady is 1 szezont nem játszott, de egy elkapó jobban terheli a lábait és többet ütközik mint egy QB és szalagszakadás után nem hiszem, hogy valaki úgy tud futkározni, mint Wes tette mindig.Persze remélem, hogy nem így lesz és láthatjuk még hóangyalt csinálni TD után, mint tavaly. GO WES!!!GO PATS!!!
2010. 01. 04. 01:54
nosbiglem
Sztem a Denver is kipukkadt :DDDDDDDDDD

Hogy orulok most :DDD

CASSEL orokre Patriota marad :DDD
2010. 01. 04. 01:58
LaFleur: mert?
egyébként igen, nagyon sajnálom őt... félek h sosem lesz már a régi... :(
2010. 01. 04. 02:04
focilap
Na ez nagyon nem jó hír. Elkapónál ez szinte a végét jelenti...
Már csak abban bízok, hogy hétfőn jobb híreket kapunk. (Bár nem tudom mennyire szokott megbízható lenni az első vizsgálat. Erről tud valaki valamit, hogy az esetek hány százalékában jó kb. az itt meghatározott diagnózis?)

Most a PO nagyon nem is érdekel. Elvette tőle a kedvemet. Főleg, hogy egy ilyen ártatlan szituáció volt.
2010. 01. 04. 02:07
LaFleur
Danna, csak a szóismétlés miatt írtam.
2010. 01. 04. 02:48
jah tényleg, jogos, észre se vettem. :)

focilap: sajnos az esetek jelentős részében igaznak bizonyulnak. :(
nem véletlenül sírt Wes a padon, ő is tudja h mit jelenthet ez... :(
2010. 01. 04. 04:26
Rodoc
Azért a koporsót ugye még nem rendeltétek meg?
Mindenki, hogy temeti szegény West! Én is baromira sajnálom, de ilyen a sport és ha valaki akkor ő felfog állni! Fel fog épülni és ott lesz a minicamp megnyitóján! Egy ilyen sérülés ha jól kezelik, megfelelő rehabja van kb 6 hónap alatt rendbe lehet hozni! Azért nem egy nem két ember gyógyult már fel belőle!
Igen rohadt nehéz lesz a PO nélküle, de ez van!
Így kell megoldani a helyzetet és SB nyerni!

Go Pats!
2010. 01. 04. 04:28
Patriots will host the Baltimore Ravens Sunday at 1 pm at Gillette Stadium.

asszem ez lesz az egyetlen meccs, amelyet nem ad majd élőben a sporttv.
2010. 01. 04. 07:33
Boston
De MArtino!

A Kócnál tegnap ugyanúgy játszott az első félidőben PM, Clark vagy éppen Wayne...
Sajnos ez egy rossz mozdulat volt, ami éppúgy bekövetkezhetett volna egy edzésen is... Nekem sem könnyű elfogadni, de ez benne van a pakliban.
Másrészt ezeknek a játékosoknak (főleg az olyanoknak, mint Wes) a játék az élete. Nekik az nem jutalom, ha nem kell játszaniuk és pihenhetnek...
Ettől függetlenül nagyon szomorú vagyok és nagyon szurkolok Wesnek hogy teljesen felépüljön.
2010. 01. 04. 07:43
Bulow
Nagyon ki vagyok Wes miatt, valahogy most nekem is elment a kedvem a PO-tól. Megint elkezdett ránkjárni a rúd mint tavaly. ÉS:
CSAK A MI MECCSÜNKET NEM ADJA A SPORT1 ÉLŐBEN! FELROBBANOK! Megint vadászhatok valami szar streamet.
2010. 01. 04. 08:20
norbertobaggio
Na azért tényleg ne temessétek voltak már ilyen sérülések és felépültek belölle nem lesz gond higgyétek el!
2010. 01. 04. 08:22
kyobalu
Hát ez van djerekek..Hullámvasút..így tudnám jellemezni ezt a szezont..Remélem a fiúk csak azért is megmutatják mire képesek!Látszott tegnap Brady-n, hogy majdnem felrobban idegességében!!Őket is megviseli..Remélem Edelman tényleg Wes 2 lesz!Nagyon szépen játszott!10 elkapás 103 yard..Van mire építkezni, habár Wes-t senki sem tudja pótolni, ő a kedvenc játékosom..Igazából ő testesíti meg az igazi Patrióta szellemiséget! Mind1..ez van..Vasárnap meg kell verni a Ravenst!!és meg is fogjuk!!!és nézhetjük megint vmi stream-en..

GO PATS!!
2010. 01. 04. 08:33
Bulow
nbaggio: fel fog épülni? TB még mindig bizonytalan a LÁBGÉPPEL ami rajta van és neki nem kell századmásodpercek alatt iránytváltani! Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülni, vagyis arra, hogy WW-t nem látjuk többé...
2010. 01. 04. 08:38
"it seemed, that he may not return to the lineup anytime soon." - ezt a patriots.com-on írták, és nekik úgy tűnik, hogy többet nem lehet kezdő Welker, nem tud teljesen felépülni belőle.
de azért bízzunk benne.
2010. 01. 04. 08:56
arapum
Ez a sérülés egy rossz mozdulat, irányváltás következménye volt, bármikor megtörténhet edzésen is. Óriási veszteség, a két legjobb elkapóból kiesett az egyik. Edelman valamennyire képes lehet pótolni (elég jól), még ha nem azon a szinten is. Végre rájátszás. A tánc igazán most kezdődik!
2010. 01. 04. 08:57
Justicar
Hát levagyok taglózva. :( Tényleg elég partalan vita a játszon/ne játszon a kezdő. De nem is ez a lényeg. A PO megvan, bár ezt érdekeli legkevésbé minden Pats szurkolót. Wes hiányát borzasztóan megérzi majd az Offens. Gyakorlatilag a 2 és rövid, vagy 3 és rövif szituációkban 90%-ban szabbadá tudta játsznai magát. Az elkapás utáni yardokkal meg mindíg megcsinálta a 1st down-t. Viszont ne feledjük Edelman-t.A tegnapi mérkőzés statisztikái alapján nagyon WES 2.0-ánka tűnik. Remélhetőleg a PO-ban is billírozik. Egyébként ezért is lettem Pats szurkoló, hogy bármelyik kezdő játékos is esik ki van helyette egy közel 90%-ban megegyező stílusú/képességű csere. Kiválló edzői/recuit munka!
Na mindegy. Jobbullást kívánok Wes Welkernek! Minnél elöbbi gyógyulást,szeretném még a 83-ast látni játszani!
2010. 01. 04. 09:33
Pupu
Én is nagyon bizok benne hogy fel tud épülni.Elvileg én is ugy tudom hogy olyan 6 honap a felépülés.A sima fociba ilyen sérülés után midnenki vissza tud általába térni,jo tudom ez azért teljesen más de azért ott is kell futni ezerrrel.Amugy meg ha valakinek sikerülhet akkor az Wes!Ugyanugy fel fog állni mint a meccseken tette!!!
2010. 01. 04. 09:37
norbertobaggio
Hát én nem tudom miért temetitek orba szájba nézétek meg csak ,hogy emlithessek sérűlést a labdarúgásban Ronaldo de nem a C .Ronaldo hanem a Brazil ,na szóval többszöri láb vagy térdsérülés után még mindig játszik vagy az Arsenalos Eduardo elég szépen tört a lába mind visszatértek és játszanak!
Sőt van egy Bradynk is aki ugyanezzel játszik tudom nem kell neki hirtelen iránytváltani meg stb de szerintem ő azon kivűl ,hogy fél(természetessen az újra sérüléstől) nincs már baja!
2010. 01. 04. 09:41
norbertobaggio
Azért én a labdarúgokat jobban félteném a visszasérüléstől mert ott stoplissal mennek minden meccsen a lábukra,itt meg testel vagy kézzel amire elég jól fel vannak készülve!
Mondjuk nem tudom ki látta a Miami-Pittsburgh meccset de amit az a vékony kis irányitó kapott az azért komoly volt főleg ,hogy utánna meg se mozdult!
2010. 01. 04. 09:49
lesliemus
2005-ben, amikor a colts végigmenetelt a ligán, az utolsó két meccsét azért vesztette el, feladva a tökéletes szezont, hogy pihentesse a playoff-ra a kulcsjátékosait. ki is estek az elődöntőben, hazai pálya előnye, meg rengeteg alapszakasz csúcsbeálltás után... meg hát wesről el sem tudtam volna képzeli, hogy a lelátóról vayg a padról néz végig egy meccset, nem az ő stílusa. Ő játékos, játszani akar, vállalva ezzel minden kockázatot! igazi sportember!!! jobbulást neki!!!
2010. 01. 04. 09:55
Cheater
Gyerekek! Ha már a patriots.com-on azt írják,h vége a karrierjének, akkor el kell kezdenünk szokni a gondolatot...;(( Látszott tegnap a sérülésből és a körülményekből (WES a padon sírt),h ez bizony nagyon komoly!!!

Nagyon remélem,h mindenkire rácáfol (persze az orvosok is) és még ha a következő komplett szezont is ki kell hagynia, legalább a karrierjét folytathatja...

Go Welker, we pray for you!
2010. 01. 04. 10:13
csacsi
Szerintem nem azt írják, hogy vége a karierjének, hanem hogy a közeljövőben nem látjuk a kezdőben...
2010. 01. 04. 10:57
Pepe
Dehogy van vége a karrierjének...
Ha a lehető legsúlyosabb a dolog (mindkét keresztszalag + porc), ami nekem is volt pár éve, az 8-10 hónap.

Kis szerencsével ma kiderülhet hogy ennyire nem vészes, akkor egy jól sikerült rehabilitációval 6-7 hónap.
2010. 01. 04. 11:06
Cheater
Nektek legyen igazatok!!!;))
2010. 01. 04. 11:07
mackosajt
2010. 01. 04. 11:16
norbertobaggio
Mit szóltok a Ravens-hez mint WC elenfél?
2010. 01. 04. 11:21
mackosajt
A SB-t akarunk nyerni, akkor mindegy ki az ellenfél, meg kell verni aztán kész. Ettől függetlenül kaphatunk volna "puhább" ellenfelet is.
2010. 01. 04. 11:30
Tate
Azért Bernard Pollard-dal nincs szerencsénk.Tavaly amikor szerelt ellenünk,szakadt a térdszalag,meg most is.Bár most csak asszisztált.
A Ravens kőkemény lesz,Ray Lewis feltüzeli a védőit.Kulcsszerepe lesz a front 7-nek a futás elleni védekezésben,mert Rice és McGahee kőkemény. Wilfork és Warren kiemelkedő játékára talán sohasem volt ekkora szükség,mint most vasárnap lesz.Flacco-t ha siettetjük,akkor elég sz*r.Vigyáznunk kell a labdára,főleg a futójátéknál,és jó lenne megcáfolni Ed Reed Pro Bowl szereplésének jogosságát,szal szét kell őket szedni passzjátékban.A támadófal fontosságáról pedig hadd ne beszéljek.Egy szóval kőkemény lesz,de nyerni kell.Aztán jöhet a Chargers,az már egész más tészta.
2010. 01. 04. 11:31
fcb989
Én azért félek nagyon, hogy nem lesz már kezdő. Gondoljatok csak bele hogy normál körülmények között futhasson, vagy akár normálisan járjon valaki kell az kb 6 hónap. Na most biztosan nem véletlenül mondják kint ezeket a pesszimista jóslatokat. Egyrészt az a térd már sosem lesz olyan mint volt, mert lehet meggyógyul, de vigyázni kell rá ettől függetlenül és biztos nem bír annyit. No meg sztem tudja mindenki hogy ez az a sport pont ami az ízületeket brutális módon megterheli. Még ha nem is sérül meg valaki akkor elég szépen szét mennek az ízeletei pályafutásuk végére én úgy gondolom. Egy-egy tacklenél (főleg egy olyan játékosnál mint Welker) milyen brutálisan terhelődnek már a térdek?! Szóval én reálisan próbálva nézni sok-sok fájdalommal azt gondolom hogy nem nagyon fogjuk már látni. És azért ez nem az sport ahol akár egy évtizede van egy játékosnak többnyire.

De én örülnék neki a legjobban ha tévednék, és nagyon remélem hogy látjuk még West mert sok más szurkolótársammal egyetemben nekem ő volt a kedvencem. Párszor megnéztem mi történt vele és még mindig fogom a fejem. Elképesztő hogy egy ilyen tehetséges és hajtós emberrel is megtörténik mindez. Bár lehet annak van igaza aki azt mondja hogy túlterhelte magát. Nincs olyan hogy egy ember mindent kibírjon, ez bizonyosodott be ismét sajnos.
2010. 01. 04. 11:40
Justicar
Puhább???
Inkább a Ravens, mint a egy vérgőzös, most megmutatom mit tudok Rex "Nem csókólom a gyűrűket" Ryan, és a beképzelt QB-ja. Falcco nyomás alatt "beszarik" és inkább eldobja a lasztit minthogy benyelje a sack-et. Ray Lewis meg biztos az egekig tüzeli a védelmet. Elég kemény meccs lesz, de mint mondtam inkább a Ravens mint a Jets.
Amúgy mivel nem láttam a mérkőzésünk végét, hogy szuperált Pyror meg Brace?
2010. 01. 04. 11:41
sirCharles
Szerintem is Wes Welker volt idén a legnagyobb patrióta, kétségtelenül (néha egyedüliként) vitte a hátán a csapatot - ezért hatalmas veszteség érte a csapatot a sérülésével.

De azért annyira nem kéne kétségbe esni meg pánikolni, mert kidőlt sajnos jó időre. A Patriots szezonja a kétezres években sosem egy játékoson múlott, éppen az tette naggyá ezt a franchise-t, hogy a pótolhatatlan játékosokat is elég jól pótolni tudta, mert csapatként funkcionál jól. [Melyik másik csapat lett volna képes tavaly a Tom Brady-je nélkül 11-5re...?] Az meg egyenesen hülyeség, hogy itt vége a pályafutásának - egyrészt sehol sem írtak ilyet, másrészt ebből is fel lehet épülni egy hosszú és jó rehabilitációval. Biztos vagyok benne, hogy fogjuk még látni az isteni Wes-t 1000 yard és 100 elkapás fölé jutni, természetesen Patriots mezben.

A pihentetni/nem pihentetni a kulcsjátékosokat soha el nem dönthető kérdés marad: a koltsz minden évben megteszi, ki is esik mindig az első PO meccsén. A Giants meg SB-t nyert (hogy rohadnának meg) azzal, hogy végig tűzben tartotta a játékosait. Ez a sérülés sem kontaktus miatt történt, ilyen bármelyik edzésen is történhet, sőt még rosszabb: a WC meccsünk első percében is megtörténhetett volna, ahol a végeredmény kicsivel többet számít, mint a tegnapi meccsen...

A Baltimore-tól én annyira nem tartok, az Oakland ellen sem tudtak tegnap sima meccset játszani, ami azért árulkodó rájuk nézve. Inkább ők, mint a Jets.

Végül pedig minden rosszban van valami jó: remélem, hogy Wes Welker helyén Julian Edelman személyében egy új csillag születik, a tegnapi teljesítményét látva erre minden esélye megvan. Ha pedig Wes felépül és Aiken beteljesíti az edzők elvárásait, akkor a Moss-Welker-Edelman-Aiken négyes megállíthatatlanná teszi a Patriots-ot :-D

GO PATRIOTS! :-D
2010. 01. 04. 11:59
zo72
Pollard rossz szerencsét hoz ránk, ha a pályán van tölünk valaki térd sérülést szenved, tavaly TB idén WW. :-(
2010. 01. 04. 12:02
LaFleur
Azon gondolkozok, hogy tavaly (ha a Jets megverte volna a Miamit) pont ugyanígy a Ravenst fogadtuk volna hazai Wild Card meccsen mint most. Akkor egy kicsit nem bántam, mert nem sok esélyt adtam volna magunknak, de idén én is örülök nekik. Jobb mint a feltüzelt Jets, vagy az aljas Steelers. Tavaly a Ravens nagy szezont ment, de idén nem olyan meggyőzők. Szerintem meglesz ez a meccs, de az utánalévőktől félek Wes nélkül. Ő nem ember, őt nem fogja a golyó, nem lehet kiütni!
Remélem pár nap múlva optimistább híreket kapunk. Jellemző a "szerencsékre" egyébként az ilyen sérülés. Nincs másik csapat amelyik ezt túlélné rajtunk kívül.
Go Pats! Go Welker!
2010. 01. 04. 12:11
Pat Patriot
Sziasztok!
Kezd elegem lenni a hülye előérzeteimből. A múltkor megjósoltam, hogy a Jets megveri a Coltsot, tegnap biztos voltam benne, hogy nem fogunk nyerni és még volt valami negatív pluszban. Az az érzésem, hogy valaki pikkel ránk 2007 miatt, amikor agyonvertük az egész ligát. Azóta volt egy TB-mentes idény rájátszás nélkül (és micsoda pechünk volt, hogy nem kerültünk be...), most bekerültünk, de a liga szerintem legjobb elkapója nélkül kell SB-nyernünk...
Tudom, hogy nagyon sokan sajnálják Welkert, természetesen én is. De erről két dolog is az eszembe jut. Az egyik, amikor tavaly Görbicz Anita a Bajnokok Ligája döntő előtti valami huszadrangú meccsen megsérült. Pusztán egy edzői butaság miatt. Itt én BB-nél hasonlót éreztem. Annyi rossz történt már ezzel a csapattal ebben az idényben, a tavalyiról már nem is beszélve... Butaság volt kockáztatni. Az Arizonától kezdve a Saintsig mindenhol pihentették a kulcsembereket (a Vikings nem, de ők ki akarták szolgálni a közönséget), tehát mi is megtehettük volna. Szóval Bill, ez hülyeség volt... A másik, ami eszembe jutott, hogy ha már pályára lép valaki, akkor meg persze benne van a játékban a sérülés. Mostanában volt a Top Gun c. borzalom a tévében. Ott mondja Tom Cruise-nak a parancsnoka, amikor a rádiósa meghal, hogy "Maga is meghalhat. Benne van a pakliban." Konklúzió. 1. Nem kellett volna pályára küldeni. 2. Ha már pályára küldték, akkor pech, bár BB biztosan nem azért jelölte, hátha elszakadnak a szalagjai... Borzasztó szar, hogy egy ilyen fontos játékos megsérült, de az élet megy tovább. Welkeren kívül azért még van néhány klasszisunk. Nálunk van a liga legjobb irányítója, akit a PO-ra teremtett a Jóisten, nálunk van minden idők egyik legjobb WR-e, egyre javuló formát mutatunk (oké, a tegnapi meccset hagyjuk, mert az egy bohóckodás volt), alakul a védelmünk, és nincsenek verhetetlen csapatok, mint láttuk. Nem kellene tehát keseregni. Edelman is össze tud szedni 70-80 yardot, Moss szeretne végre SB-t nyerni, TB-nek már elvonási tünetei vannak, BB meg maga egy nagy elvonási tünet... Nem lesz gond itt a PO-val. Én legalább 2 győzelmet tippelek a csapatnak. A Ravens kb. olyan szinten van a passz elleni védekezésben, mint mi, na de náluk nem Brady hajigál. Szerintem lelőjük a Hollókat. 31:16 lesz a vége.
2010. 01. 04. 12:18
roland83
Mit gondoltok Welker helyett szerződtetünk valakit a szabadügynökök közül? Mert eerre van lehetőség, úgytudom.
Valaki tud egy két nevesebb elkapót közülük, aki használható lenne?
2010. 01. 04. 12:23
Tate
Szerintem nem igazolunk senkit! Totál felesleges,mert mire megtanulja a roote-okat meg összeszokik Brady-vel és az Offense-zel,már késő lesz. Szerintem Wes helyét a gyakorlócsapatból töltik fel.
2010. 01. 04. 12:28
Tate
Bár én örülnék a legjobban,ha André Johnson "átjönne" Houston-ból egy 2-3 meccs erejéig,és hazamenne gyűrűvel.Moss-szal verhetetlenek lennének. :D
2010. 01. 04. 12:29
Cheater
Én sem tudtam eldönteni,h mit kezdjünk ezzel a kezdő/csere dologgal, de szerintem semmi összefüggés nincs WW sérülésével... Jó persze annyi van,h ha nem játszik, nincs ilyen, de ez nem "tipikus futball sérülés"! Már írták előttem,h a busz után futva is megtörténhet és ez az igazság...

Inkább a haragszik ránk valaki dologgal értek egyet! Pollard képében megjelenik néha és mumust játszik! Nincs más megoldás: le kell igazolnunk!;))
2010. 01. 04. 12:32
sirCharles
Természetesen a lehetséges ellenfeleket jogosan megillető tisztelet mellett kérdezem:

Mióta Phillip Rivers a Chargers-ben játszik, mit nyert az a csapat...?

Mióta Manning és a Colts nagyokat menetel az alapszakaszban, a Chicago (igen, Rex Grossman Chicago-ja...) elleni győzelemtől eltekintve hány PO meccset is nyertek...?

Mit is nyert a Baltimore a kétezres években...?

A Jets a kétezres években hányszor jutott be egyáltalán playoff-ba...?

A Cincinnati a kétezres években hányszor jutott be egyáltalán a playoff-ba...?

Csak azért kérdezem ezeket, mert a nény közül egyik sem tud felmutatni fele olyan PO teljesítményt, ami egyáltalán egy lapon említhető lenne a Patriots-éval. A playoff-ról meg ugye tudjuk, hogy nagyban a tapasztalaton és a playoff-mentalitáson múlik ;-)

Ne temessétek még a szezont, mert csak most kezdődik ;-)
2010. 01. 04. 12:34
sirCharles
Cheater: isten ments Pollardól! Az első edzésen leamortizálná az egész csapatot, aztán csak nézhetnénk nagyokat :-D
2010. 01. 04. 12:37
kolok
"Pepe": De Téged nem akartak mindenáron 120 kilós NFL bekkek belegyalulni a földbe.
Én is rettenetesen sajnálom WW-t,mert egy fantasztikus sportember,és ha vki vissza tud térni az pont Ő.DE,nekem is volt ilyen sérülésem és tudom hoyg már sohasem lesz a térde olyan mint volt,térdgéppel meg nem játszhat,mert abban nem tud futniés irányt változtatni.Csak a posztja miatt kérdéses ,hogy viszontlátjuk-e,a mi dolgunk mindenesetre az,hogy ezért szorítsunk.Én személy szerint Őt nem játszattam volna,hiszen még a saját csapattársai sem értették hogy hogy bírt ki eddig ennyi ütést,Nála pedig attól hogy a pihentetés után nem bírt volna újból felpörögni,nem kellett volna tartani.
2010. 01. 04. 12:38
Cheater
Igen, elég kockázatos, de így se jó...;))

Itt is megkérdezem:
Tényleg csak nekem tűnik fel srácok,h BB-n megint nem a "szürke mackó" volt!!! A Jags ellen azt viselte, meg is volt az eredmény...

Vagy csak én vagyok ennyire babonás???big_smile
2010. 01. 04. 13:48
Szabotomy
sirCharles: Nézz szét,hány tapasztalt játékosunk van a védelemben!
2010. 01. 04. 14:00
zoli
én sajnos láttam az esetet az esetet és sajnálom Welkert is de továbbra is GO PATS és Welkwrnek meg azt kívánom épüljön fel hamar
2010. 01. 04. 14:07
Bruschi85
Végigolvasva az összes hsz-t nézzük a szépen sorjában
Ez a pihentessük vs. ne pihentessük dolog nagyon nehéz mindegyikre van érv.
De ahogy a fórumban is értem Wes mindenképp játszani akart (Boston is írta) neki és a többi játékosnak ez az élete!!
Sajnos a sérülés mindig benne van függetlenül attól, hogy játszik-e vagy nem. Utólag persze okos az ember...

Remélem Wes mihamarabb felépül ebből a súlyos sérülésből és újra a pályán láthatják a szurkolók

A PO-ban ha akarunk valamit mindegy ki az ellenfél győzni kell de sztem a Ravenst is le tudjuk győzni. Kérdés lesz a Wilfork&Warren duó játéka és támadásban mit tudunk kezdeni a Ravens egyébként kiváló futás elleni védelmével
Meg persze, hogyan tudjuk pótolni West( Edelman szépen játszott) tegnap és a futójákunk feljavulása is kell

Mivel egy új bajnokság kezdődik ezért teljesen mindegy ki mit ért el eddig.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!!!
2010. 01. 04. 14:15
tamssss
sirCharles: Azért kicsit erős abból kiindulni, hogy mi volt a (rég)múltban. Ennyi erővel nézhetjük, hogy 2005 előtt mikor menetelt a Pittsburgh a playoff-ban? 2006 előtt a Colts? 2007 előtt a Giants (!%%/(/$Ł!"ß!)? Vagy 2002 előtt a Pats? És 2004 óta mikor meneteltünk mi? Sajnos a legyőzhetetlen mítoszunkat elhagytuk a 2006-os NFC döntőn (21-3 a félidőben...). Ez a szezon pont arról szólt, hogy szinte az összes pozitív sorozatunkat megszakítjuk (4. negyedes vezetés szinte biztos győzelem, 2 vereség zsinorban stb).

Szóval most én nem tudok abból kiindulni, hogy a PO rólunk szól. De legyen így és én leszek a legboldogabb:)

Welker-re pedig nem lehet mit mondani. Teljes mértékben No.1. volt ebben a szezonban. Teljesítményben és hozzáállásban egyaránt. Kegyetlen fintora a sorsnak ez a sérülés. Nem volt véletlen, hogy zokogott a padon (gyakorlatilag én is Vele együtt), Ő belül valószínűleg érezte, hogy ez mit jelent... De ne legyen igazam és térjen vissza és játszon úgy, ahogy csak Ő tud. Egy biztos: rajta nem fog múlni.
2010. 01. 04. 14:26
nagyi
Nagyon megrendített a hír hogy Welker megsérűlt sajnos ez bármikor megtörténhet.Én bizom abban hogy olyan erőslesz a felgyógyulásban is mint a pályán és olyan csúcs az ottani orvostudomány hisz hétröl hétre stoppolnak össze játékosokat talán az Ő sérülését is jól tudják kezelni és lesz Ő még a pályán verhetetlen hisz igazi Patriota.
A PO meg talán sikerül hisz Ő érte is játszanak a többiek ez erőt kell ,hogy adjon.GO PATS!
2010. 01. 04. 14:55
BoPa
Valaki írta, hogy butaság volt kockáztatni. Én azt mondom, hogy akár az is lehet kockáztatás ha nem az első csapat játszik, kockáztatva a lendület elvesztését. Kíváncsi lennék rá mit mondanátok egy olyan vesztes PO meccs után ahol forma alatti, gyenge teljesítmények miatt esnénk ki. BB milyen rossz döntést hozott a pihentetéssel? Ez egy bonyolult kérdés, nem lehet ilyen egyszerűen eldönteni mi a jó választás.
Egyébként a kialakult helyzetnek a sérülés kapcsán van egy kis pozitívuma is. Ha mondhatjuk, szerencse hogy nem a WC meccs elején történ. Így rendesen fel tudunk készülni a helyzetre, a játékosok meg tudnak nyugodni. A sérülés után egy elrontott passzt követően TB egy nagyot ordított, nem tudott koncentrálni, nagyon dühös volt. Gondolom a többi játékos sem tudott megfelelően koncentrálni. Azt a drive-ot asszem fel is kellett adnunk. Így higgadtan tudunk majd játszani.
2010. 01. 04. 15:27
tomboy84
Nagyon sajnálom Wes-t. Azt hiszem nem túlzok, h az idei szezon Pats MVP-je. Nem hiába kapott meghívót a Pro Bowlra. Az egyetlen pozitívum a meccsen Edelman szereplése volt, aki maximálisan pótolta Wes-t a sérülés után. BB nagyot húzott vele. Ha tudja tartani a formáját, akkor nem lesz gond, de Wes mindenképp hiányozni fog. Remélem hamar felépül és újra úgy játszik ahogy ebben a szezonban. Mert ő Welker a bostoni (el)kopó :)
2010. 01. 04. 15:45
ati
Egyszerűen nem tudom elhinni hogy ez megtörténhetett!:(:(
Nagyon szomorú volt Welkert a padon ülve sírni látni......
Biztos hogy nélküle nagyon nehéz lesz a PO-ban, de a tegnapi meccset látva nagyon bizakodó vagyok hogy Julian Edelman megfelelően tudja majd pótolni!!!
Természetesen nagyon szorítók neki hogy minél előbb sikerüljön felépülnie és hogy a pályán láthassuk természetesen patriots mezben!!!!!!!
GO Pats4ever!!!!GO Welker!!!!!!
2010. 01. 04. 16:01
balint
Ez hihetetlen.azthittem dührohamot kapok.de emellett énis ugy tartom h a Patriots és a Wes mentalítása nemengedte vna zh pihentessék a teljes csapatot.
DE fel a fejjel van nekünk Wes posztjára még 1 Edelmanunk és ottvan még Faulk is aki szintén tudja hozni ugyanazt a rövid szituációs játékokat.
1ébkánt én felhoznám Terrence Nunnt a PS-ból, nagyjából érti a sémákat és biztos meglepetésfaktor lenne a PO-ban az ellenünk játszó csapatok számára.

Készülni kell továbbra is az új szezonra,most csak ezzel szabad foglalkozni!
Go Pats!
sok sikert Wesnek!
2010. 01. 04. 16:16
ruby07
az a baj h Nunn eligazolt egy pár hete ha nem tévedek
2010. 01. 04. 16:47
non4m3
Üdv!!

Amondó vagyok ezen a sérülésen ma már kár rágódni, tegnap én is idegbajt kaptam, de ha jobban belegondoltok akkor (és adja Isten hogy ugy legyen) ez a SB gyözelem többet érhet majd mint más csapatnak 2 vagy 3 összesen. Pozitivan kell gondolkodni mert akár jól is kijöhetünk ebből. Ha mindenki komolyan odateszi magát, most 1 bajtársukért is küszdhetnek (nem mintha eddig kellet volna plusz motiváció), de talán ha fejben mindeki összeszedi magát akkor az ilyen 14-17 pontos elönyeket a POban már nem adjuk le, ha az ilyen meccseknek a felét megnyertük volna simán ott lennénk bye weeken...
Abban reménykedem hogy sebzett oroszlánként tépjük szét ellenfeleinket, mert ez a csapat WW nélkül is SB esélyes!!!
GO pats!

UI.: mikor tegnap megmutatták hogy fogják közvetíteni a WC meccseket már rögtön tudtam hogy a pats meccsét nem fogják élőben adni :)
2010. 01. 04. 17:00
norbertobaggio
Egyet én is éreztem ,hogy pont minket nem adnak élőben,ebben az évben nem nagyon mutattak minket nem tudom miért?
2010. 01. 04. 17:01
sirCharles: "Ha pedig Wes felépül és Aiken beteljesíti az edzők elvárásait, akkor a Moss-Welker-Edelman-Aiken négyes megállíthatatlanná teszi a Patriots-ot"

Én azért odaraknám melléjük Brady-t legalább. :)
2010. 01. 04. 17:01
M.ukee
Remélem felépül, és még látni fogom a Pats-be !! :S :)
2010. 01. 04. 17:07
norbertobaggio
Az a baj ,hogy egy Tenerife -Barcelona-és egy Juventus -Milan meccs miatt nem láthatjuk a meccset élőben!
Szerintem nyugodtan lehetne a Tenerife -Barcát felvételről adni juve -milant meg élőben és akkor szabad lenne a sport 2-ő! Én nem vagyok Barcelona drukker de biztos ha az lennék akkor se érdekelne ,hogy alázzák meg a tenerifét szóval lehetne a sport tv kicsit NFL pártibb legalább a PO -ban!
2010. 01. 04. 17:25
focilap
"nyugodtan lehetne a Tenerife -Barcát felvételről adni "

Sajna nem lehet. A szerződésben benne van, hogy élőben kell adni.
2010. 01. 04. 17:42
balint
ahogy én tudom a szerződésben csak az van benne h minden meccsüket kötelesek adni.
mikor pár hete ugyanabban az időpontban játszottak a barcáét közvetítették élőben és a realét utána rögtön felvételen mert a másik csatornán szintén vmi olasz meccs ment.
(real és barca meccseit megvette a sport1-2 egész szezonra)
2010. 01. 04. 17:50
takirob
"non4m3"
Teljes mértékben egyetértek veled, mintha csak a saját gondolataimat olvasnám. Mindenképpen fontos szerepe lesz az edzői stábnak,h WW sérulését mint plusz(pozitív) motivációt használjuk fel - a srácok most már nem csak magukér és a csapatért, hanem WW-ért is kuzdenek. A Jacks meccset követően többször elhangzott, h vért ivott a D:, hát most vért kell itatni velük a PO előtt :).
Szerintem Edelman bizonyos mértékig meg tudja oldani Wes hiányát. Én problémát inkább egy megbízahtó 3. elkapó hiányában látom de remélem Aiken felnő a feladathoz (azért volt pár szép elkapása a alapszakaszban, valamint Faulk rutinjávaj és több TE play hívással kezelni tudjuk azt az űrt amit Wes hiánya okoz :)

Go PATS!!!!!
2010. 01. 04. 17:56
takirob
A közvetítéssel kapcsolatosan, ha minden igaz, akkor az ESPN America élőben adja a mérkőzést. Én szerencsés vagyok mert nézhetem a meccset :)
2010. 01. 04. 18:00
non4m3
neten bármelyik meccset nézheted élőben;)
a minősége már kérdéses meg hogy 100%ig megbizható- e, de én abban reménykedem hogy most a megszokott 1 stream helyett minimum 2-3at fognak kitenni hogy még élvezhetőbb legyen
2010. 01. 04. 18:56
sirCharles
Szabotomy 2010. 01. 04. @13:48

James Sanders (ez az 5. szezonja), Vince Wilfork (6.), Ty Warren (7.), Tully Banta-Cain (7.), Derrick Burgess (9.), Adalius Thomas (10.), Shawn Springs (13.), Junior Seau (20.)

És ők még csak a védők. Soroljam még? :-D


tamssss 2010. 01. 04. @14:15

Már sokszor láthattuk, hogy (egy-egy nagyon ritka kivételtől eltekintve) sokkal fontosabb a rutin, a tapasztalat és a playoff-mentalitás (edzői és játékos oldalon is), mint esetenként a brillírozó D vagy O. A kérdéseimmel csupán azt akartam érzékeltetni, hogy pl. a Chargers-nek vagy a Colts-nak az egész évtizedben jó csapata volt/van, viszont egy évtől eltekintve eredmény az 0 mindegyiknél. (Azért ekkora csapatoknál a PO-ba jutást ne tekintsük eredménynek, mert az alap.) A Jets és a Bengals meg playoff-ba is alig jutott, ily’ módon nemhogy a játékosok, de az edzők részéről sem beszélhetünk komolyabb PO-rutinról.

De elég csak egy-két évet visszamenni mondjuk a fent említett Colts-nál és Chargers-nél, hogy azért ne a mostanitól teljesen eltérő csapatokról beszéljünk: a legjobb eredményük is vesztes főcsoportdöntő. Most jól játszanak, ez kétségtelen, de a playoff-fal idén is új szezon kezdődik, mint mindig. Én sem azt mondom, hogy a múlt mindent meghatároz majd idén. Viszont bízom benne, hogy idén is kijön a Patriots-on a "playoff vére", valamint az ellenfeleken megfigyelhető tendenciák tovább folytatódnak. Mást nem tudok tenni, elvégre a New England-ért szurkolok :-D


tuci-tuci 2010. 01. 04. @17:01

Brady a támadásunk alfája és omegája is egyben, nélküle Moss és Welker sem érne annyit amennyit :-D

----------------------------------
Welker sérülésével kapcsolatban én továbbra is azt mondom, hogy nem múlhat egyetlen emberen a PO-szereplés. Ez a franchise attól lett nagy, hogy mindig tudta pótolni a nagy hiányzókat. Wes hiánya húsba vágó, de koránt sem végzetes. "Ember küzdj, és bízva bízzál" - vagy valami ilyesmi :-D

Welkernek jobbulást, a csapatnak meg jó szereplést a playoff-ban :-D
2010. 01. 04. 19:05
norbertobaggio
Azért arról nem beszél senki ,hogy 10-6-tal zártunk és simán PO-ban vagyunk tavaj meg 11-5 -el sehol se voltunk azért ez egy kicsit érdekes!
2010. 01. 04. 19:30
sirCharles
Tavaly (szerintem) sokkal erősebb volt a csoport, jobb volt a Dolphins és a Jets is, viszont az is igaz, hogy 11-5ös mérleggel sem sok csapat maradt le a PO-ról eddig... :-P

Én amúgy Brady visszatérésével a mutatott játékban többre számítottam az idény előtt, valamint a mérlegben is jobbra, mint 10-6. Tavaly Cassel-lel szerintem szebben játszottunk az egész idényt figyelembe véve. Persze azt senki sem várhatta, hogy Brady ott folytatja, ahol 2007ben abbahagyta, de azért csapatszinten változatosabb, szemnek tetszetősebb játékra számítottam.

És ugyan 10-6tal PO-ban vagyunk, de szerintem koránt sem simán jutottunk el idáig. Sok volt idén az elkerülhető, bosszantó vereség, ami azért zavarja számomra kissé a képet. Viszont éppen az idény végén kerülünk jobb formába, ami bizakodásra ad okot a PO-t illetően :-D
2010. 01. 04. 19:36
Lacus
Mindíg is kedveltem Wes-t mint játékos, mint ember, és amikor tegnap a térdéhez kapott akkor már tudtam, hogy vége a szezonjának, és nagy baj van. Az asszony azt kérdezte: miért vagyok ilyen dühös? Nem kezdtem el magyarázni a szituációt, de amikor a padon sírva látta a kedvenc játékosomat mindent megértett... Mondhatjátok, hogy nem 1 emberen múlik, meg "csak" 1 játékos, de mind tudjuk, hogy Wes nem csak egy sima játékos. Sőt, a munkatársaim akik a Colts-nak, Ravens-nek, Dolphins-nak szurkolnak jöttek oda hozzám, hogy ők mennyire sajnálják... Ezt minden jóérzésű amerikai footballt kedvelő ember megérti...

DE! Ne feledjük, hogy volt nekünk egy Tedynk, aki megmutatta, hogy olyan nincs, hogy nem játszik többé! És szerintem most lesz egy ilyen Wesünk is! Igazi Patrióták!!! Nagyon szurkolok neki, nagyon sajnálnám, ha nem látnám többé a páylán...

Emlékeztek az angyalkájára... :)
2010. 01. 04. 21:48
Szabotomy
sirCharles:

A felsoroltak alapján bizonyáta észrevetted milyen fiatal a secondary java.
2010. 01. 04. 22:01
sirCharles
Szabotomy

A védelemből Bodden fiatal kora ellenére is jó, akárcsak Mayo vagy Meriweather. Mikor Mayo bekerült a csapatba, akkor ő volt a rutintalan Vrabel-ék között, mégis belejött. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az utóbbi szezonokban is fokozatosan vegyítették a tapasztalt és újonc játékosokat, ami most sincs másként, tehát nem egy teljesen rutintalan D-vel megyünk neki a PO-nak, még ha rutinban a secondary valóban nem is éppen kiemelkedő.

Idén szerintem sokkal inkább képességbeli hiányosságok vannak (lásd pl. Wilhite), akik mögé minőségi cseréket sem tudunk kiállítani. Nah a tudáshiányt sajnos rutinnal sem igen lehet pótolni... :-(
2010. 01. 04. 22:13
Nemrég olvastam, h nem csak Wes miatt aggódtak tegnap a meccs alatt, ugyanis a csapat védelmi koordinátorát a meccs közben kórházba vitték, ugyanis rosszul lett... Már kiengedték és otthon van.
2010. 01. 04. 22:59
non4m3
10-6 azért nem annyira borzasztó, simán lehetett volna 13-3. Én mondjuk 3 sima vereséggel nem vitatkoznék, az első a jets ellen ahol FG-kel nem lehet egy pats szintű csapatnak győzelemben bizakodnia, a második a Saints ellen ahol esélyünk se volt és az utolsó meccs ahol minden mind1 alapon volt már, mondjuk ezt is abba a csoportba sorolnám amit a csapat önön hibájából vesztett el, mint pl denveri meccs (2. félidőben + OT nulla pont), colts elleni meccset ugye nem kell ecsetelni hogy mennyire nekünk állt ott a zászló és sorolhatnám a többit.
Nézzük meg ezek a meccsek mind mind idegenben voltak, ebben a szezonban nekem ez a nagy rejtély hogy hogyan tudunk otthon menetelni idegenben meg mintha a végére elfáradnának/elbiznák magukat a srácok.
tudom hogy POal uj szezon indul, de azért 2 idegenbeli meccs minimum kell az SB részvételhez...
2010. 01. 04. 23:59
sirCharles
Ide kapcsolódó nyilatkozat:
http://blogs.nfl.com/2010/01/04/brady-patriots-will-have-to-evolve-without-welker/

Brady szavain érdemes elgondolkozni, szerintem nagyon fején találta a szöget - mindamellett, hogy Welker tényleg pótolhatatlan 100%-osan, mert WW csak egy van. Így viszont nem tudja egyik ellenfelünk sem, hogy mire készüljön tőlünk offense-ben. Ha a csapat túl tud lendülni ezen a mentális mélyütésen, akkor azt hiszem jó PO vár ránk ;-) Tetszik vagy sem, a csapatnak nem szabad leragadnia Wes elvesztésénél, inkább kovácsoljanak ebből is erőt. Ha netalán ezek után megnyerjük a SB-t, azt hiszem, az Wes felépülését is meggyorsítaná :-D

GO PATRIOTS!
2010. 01. 05. 01:37
nosbiglem
Lenne egy kérdésem:

Ha nyerne a csapat SB-t, igy !sérülten! Wes Welker kapna gyürüt az ujjára?

Kösz elore is.

Go Pats.
2010. 01. 05. 04:44
norbertobaggio
Mivel a csapat tagja szerintem igen!
2010. 01. 05. 07:58
CoSco
Ha jól tudom, mindenki kap gyűrűt, aki az alapszakasz vagy a rájátszás során legalább egyszer KEZDŐ volt, de javítsatok ki ha nem.

Jobbulást Welkernek! Remélem a többiek nyernek neki egy gyűrűt vigaszdíjként. Visszaolvasva láttam, hogy sokan nagyon pesszimisták a felépülésével kapcsolatban (karrierbe kerülhet stb.) Erre csak azt tudom mondani amit Csodabogár a Kelly hőseiből: "ne bombázz negatív hullámokkal" :D

Az meg, hogy pihentetni kellett volna e? Én azt mondom, hogy NEM. Plusz egy igazi Pats játékos leült volna önként? :D Az én csapatom nem "konzervatívkodik", ezért vagyok Patriots rajongó!!! Így csak Welker miatt fáj a szívem, de úgy az egész franchise miatt csóválnám a fejem...

Ravenről csak annyit, hogy nagyon komoly kis meccs lesz, az alapszakaszban ugyan megvertül őket, de ha Butler a végén nem védekezik olyan jól a célterületen Masonon, akkor 9-7-tel zárunk!
2010. 01. 05. 15:19
non4m3
én ugy tudom hogy még a "szertáros" is kap gyürüt, vagy legalább is én ezt hallottam NBA-vel kapcsolatosan, lehet hogy itt más van
2010. 01. 05. 20:24
sirCharles
http://blogs.nfl.com/2010/01/05/mri-confirms-torn-knee-ligaments-for-welker/

Itt azt írják, hogy a következő szezon kezdetére várják a teljes felépülését.
2010. 01. 06. 04:16
SzunaP
Én most láttam a meccset. A vereség is fájó volt, de West sírni látni - megdöbbentő. Azt hittem "csak" a PO kihagyás miatt sír a padon, reménykedtem, hogy csak húzódás, könnyebb valami, de a szalagszakadás - ez sokkoló. Itt főleg tudjuk miért...
Egyet tehetünk, reménykedjünk, hogy nem 1 évbe telik mire a pályán látjuk. Mert látni fogjuk még, ebben biztos vagyok. Az ő mentalitása csak a "Fekete Lovagéhoz" mérhető...
Hozzászólás a(z) ACL-MCL szakadás bejegyzéshez