Menetrend
Szavazás

Adrian Wilson interjú

2013. 03. 22. 18:41
Szerző: pirko
Kategória: Interjú

A Patriots új szerzeménye,  az Arizona Cardinals csapatától érkező veterán safety Adrian Wilson március 21-én, csütörtökön sajtótájékoztató keretében válaszolt a média kérdéseire.

K: Beszélnél nekünk az Arizonából való távozásodról és arról, hogy miért választottad New Englandet?

AW: Nyilvánvaló, hogy nehéz helyzetbe kerültem, miután közvetlenül a szerződésem átalakítását követően kellett távoznom. Ha új edzői gárda érkezik, és teszik amit tenniük kell, legyen az bármi, akár az is, hogy hagyják a veterán játékosokat elmenni, meg ilyesmi, mindez az ő döntésük. Érzelmileg kezelnem kellett a dolgot, de már túl vagyok rajta, és készen állok arra, hogy a New England Patriots csapatával folytassam tovább.

K: Múlt évben kevesebb játékidőt kaptál a sub felállásokban, és néhányan arról kezdtek spekulálni, hogy talán veszítettél a gyorsaságodból. Viszont nagyon magas színvonalon játszottál 2011-ben. Az erőnlétedet tekintve most hol tartasz éppen?

AW: Jól vagyok. A tavalyi szituáció kizárólag edzői döntés eredménye volt. Nem hiszem, hogy annak köze lett volna az esetleges lassulásomhoz, de persze nyilvánvaló, hogy senki sem lesz fiatalabb, mindenki öregszik. Úgy érzem, remek az erőnlétem. Nagy gondot fordítok a testedzésre, szóval, ami az erőnléti állapotomat illeti, azzal nincs probléma. Mint mondtam, edzői döntés volt. Olyan dolog, amelyet kezelnem kellett, és amit kezeltem is, és továbbra is keményen edzettem, bátorítottam a srácokat, haladtam előre.

K: Mit mondott Bill Belichick, amely meggyőzött arról, hogy New England a megfelelő hely számodra? 

AW: Bármikor is hívja fel Belichick edző az embert, arra válaszolni fog. És nem úgy, hogy üzenetet hagy a hangpostán. Egyértelmű, hogy ez a csapat minden évben versenyben van, és évről évre nemcsak arra van esély, hogy bekerül a rájátszásba, vagy a konferencia döntőbe, hanem arra is, hogy eljusson a Super Bowlig. A lényeg, hogy végül is itt leszek, küzdeni fogok a többiekkel, és meglátjuk, hogy mi lesz a szerepem a csapatban. Ezen a téren nincs semmi gond. Belichick edző nagyon őszinte volt velem, és neki, valamint csapat által az évek során elért eredményeknek a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel adózok. A New England határozottan az első helyen állt a lehetőségek között. Nem tudom, miért szóltak arról a hírek, hogy a nyugati parton akartam maradni, de nem voltak igazak. Nem kellett sokat győzködnöm magam, de miután Belichick edzővel is beszéltem, és megértettem, hogy mire is számít velem kapcsolatban, úgy éreztem számomra ez lesz a legmegfelelőbb hely.

K: Mint szabadügynököt, megkerestek más csapatok is? Volt már rá példa, hogy a pályafutásának a vége felé járó játékos New Englandbe szerződött, gondoljunk csak Rodney Harrisonra, és sikereket ért el. A döntésed során eszedbe jutott Rodney féle szituáció, netán ösztönzőleg hatott rád?

AW: Az első kérdésre válaszolva, volt szervezve néhány látogatás, de inkább csak előkészületek folytak. Számomra ezek a csapatok egyébként nem tűntek a Super Bowlért eséllyel induló csapatoknak. Mert hát végül is minden játékos erre vágyik. A második kérdésre válaszolva, Rodney egy remek játékos. Nagyon hosszú időn keresztül volt a liga egyik kiemelkedő játékosa. New Englandbe jött, és bajnoki címet nyert. Én nem hasonlítom magam senki máshoz. Tényleg távol akarom tartani magam ettől az egész Rodney Harrisonhoz való hasonlítgatástól. Ő egy remek játékos. Nagyon sok mindent elért ebben a ligában; valószínűleg be fog kerülni a Hírességek Csarnokába. Én azon vagyok, hogy megtaláljam a saját szerepemet a Patriotsban, és küzdök a többi sráccal és remélem, hogy sikerül majd biztosítanom a helyem a csapatban.

K: Nem sok olyan felépítésű safety van a ligában, mint te. A játékod mennyiben alapszik a fizikalitáson és a keménységen? Ez volt az, amit kínálni tudtál a Patriots számára, mint a játékod egyik erősségét?

AW: Hiszem, hogy a felvételek nem hazudnak. Úgy gondolom, hogy az vagyok, amit a rólam készült felvételek mutatnak, legyenek azok akármilyenek. Amit egyszer rögzítettek a szalagon, azon már nem tudsz változtatni. 2001-ben érkeztem a ligába, amikor még nem voltak szabályok arra, hogy a játékosok mely testrészén lehet ütközni, meg a többi hasonló dolog. Én az akkori keménység központú szemléletben nevelkedtem, abban a szemléletben, amely szerint a védelemnek oda kell tennie magát, olyan játékossá kellett válnom, aki kimegy a pályára, és megtesz bármit, amit meg kell tennie ahhoz, hogy az ellenfél támadói tisztában legyenek vele, milyen napnak is néznek elébe. Ez volt az első, amivel szembesültem, amikor bekerültem a ligába. Persze igyekeztem a játékstílusomat némileg hozzáigazítani a szabályokhoz, és persze a mostaniakhoz. A football egy fizikális játék; a football a férfiak sportja. Remélem, képes leszek a New England jelenlegi secondaryje számára is átadni ezt az üzenetet. Kimegyek a pályára és Adrian leszek, az, aki vagyok.

K: Beszélnél nekünk a vezetői képességeidről, és arról, hogy hogyan állsz a vezéregyéniség szerepköréhez?

AW: Kezdetben én is másokat követtem. Új srác voltam a ligában, és figyeltem a veteránokat, akik akkoriban a csapatban voltak. Elfoglaltam a helyemet a hátsó sorban, hogy tanuljak tőlük, és igyekeztem olyan játékossá formálni magam, mint amilyenné válni akartam. Tekintve, hogy annak idején nem éppen a legjobb csapathoz kerültem, mindez sokkal többet igényelt,  a filmek tanulmányozása terén.  Akkoriban a csapat nem rendelkezett 10-nél is több Pro Bowl játékossal, így nagyon komoly erőfeszítéseket kellett tennünk, más csapatoknak ennél kevesebb is elegendő volt. Nem csak magában a footballban kellett helytállni, hanem a tanteremben is, minden tőlünk telhetőt meg kellett tenni a filmek elemzése során, biztosnak kellett lennünk abban, hogy egy hullámhosszon vagyunk a többi játékossal, hogy ismerjük minden egyes játékos erősségeit és gyengeségeit. Úgy érzem, ha ezt sikerül végrehajtani, akkor bárki ellen sikeresek lehetünk.

K: Említetted a szabály változásokat. Mit gondolsz, milyen hatással lesz az NFL-re a szabályváltozás, amely a sisak tetejével történő ütközésekre vonatkozik?

AW: Nem tudom. Szavaztak róla, átment a szavazáson, meglátjuk mi lesz belőle.

K: Mit tippelsz, kik lesznek a Final Fourban? [Az amerikai egyetemi kosárlabda bajnokság négyes döntője - a szerk.]

AW: North Carolina State, VCU, Florida és Kansas. 

K: Szerinted a N. C. State lesz a végső győztes?

AW: Persze. Miért is ne? [Wilson a North Carolina State végzőse volt - a szerk.]

K: Volt-e korábban bármilyen kapcsolatod valakivel azok közül, akiknek már van szekrényük a Patriots öltözőjében?

AW: Egyáltalán nem tartottam kapcsolatot senkivel azok közül, akik jelenleg a rosteren vannak. De már beszéltem néhány sráccal az öltözőben, Kyle Arringtonnal, és úgy hiszem Devin McCourty is ott volt némi kis rehabilitáció miatt. Valójában megpróbáltam visszaszerezni Kyle Arringtontól a mez számomat, hogy őszinte legyek, ez az igazság. Ami a srácokkal való beszélgetéseket, vagy az esetleges közös múltat illeti, ilyesmiről valójában nem tudok beszámolni. Úgy érzem, hogy ez egyébként jó dolog, mert így tiszta lappal indulhatok, és lehetősége lesz a srácoknak megtapasztalni, hogy milyen típusú játékos, milyen fajta személyiség is vagyok valójában. Végül is mindegyikünket ugyanaz a cél vezérli, és ez nem más, mint megnyerni a Super Bowlt. És hogy őszinte legyek, ez az egyetlen dolog, ami miatt idejöttem.

K: Kyle Arrington hajlandó odaadni a számát?

AW: Mondtam neki, hogy úgy tudom, nemrégen gyermeke született. Tudom, hogy új szerződést kapott, de felajánlottam neki, hogy fizetem egy egész éves pelenka szükségletüket. Remélhetőleg még visszatérünk a témára.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2013. 03. 22. 19:19
sixt
Hatalmas a vége, meg amúgy az egész cikk, köszönöm a fordítónak !! Bízom a srácban
2013. 03. 22. 20:49
Pat Patriot
Határozott fickónak tűnik. Remélem, segít a hátsó alakzaton.
2013. 03. 22. 21:29
mhatrix
2013. 03. 22. 21:40
MemphisMaffia
Ez kellett a secbe...
2013. 03. 22. 23:02
lipi
Remek cikk :)
Bárcsak sikerülne...
" A football egy fizikális játék; a football a férfiak sportja. Remélem, képes leszek a New England jelenlegi secondaryje számára is átadni ezt az üzenetet."
2013. 03. 22. 23:57
shd01
https://twitter.com/adrian_wilson24/status/315220595312828417/photo/1
2013. 03. 23. 00:10
Vicente
haha es megtette, mekkora arc lehet!
2013. 03. 23. 09:40
Apám!!!! Ez igen :D Köszi a linket!
2013. 03. 23. 12:15
Neo
Nagy arc..nem kell hogy Rodneyhoz hasonlítgassák...inkább csak legyen egy vezéregyénisége a sec-nek. Remélem sokat erősödik a védelem vele.
2013. 03. 23. 12:46
nosbiglem
Reed a Texansba igazolt!
2013. 03. 23. 19:05
dartib83
Az a szabályváltozás micsoda, ami a sisakütközésről szólt az interjúban?
2013. 03. 24. 16:30
cspeti98
Hozzászólás a(z) Adrian Wilson interjú bejegyzéshez