Menetrend

AFC 2. kiemelt a Patriots

2016. 01. 04. 01:48
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Hírek
A Denver Broncos legyőzte a San Diego Chargers csapatát, ezzel megszerezte az AFC 1. kiemelését és vele együtt a hazai pálya előnyét. A Patriots így 2. kiemelt lett amivel megvan a pihenőhét és utána hazai pályán fogadja a legerősebb kiemelésű továbbjutót. Ez a csapat a Bengals, Texans, Chiefs hármasból kerül ki.
Az AFC Wild Card körben a Bengals fogadja hazai pályán a Steelers, illetve a Texans a Chiefs csapatát.
Időpont: 2016. január 16. szombat 22.35 (magyar idő)


Illetve az is eldőlt, hogy kik lesznek a Patriots jövő évi ellenfelei:

Otthon: BUF, NYJ, MIA, BAL, CIN, HOU, SEA, STL

Idegenben: BUF, NYJ, MIA, PIT, CLE, DEN, ARI, SF

Hozzászólások

2016. 01. 04. 01:53
mhatrix
ez de szar egy meccs volt,semmi értelme hogy pár lábadozó játszon a nagy semmiért
jézusom
2016. 01. 04. 02:00
én a Texansnak és a Steelersnek fogok szurkolni, ebben az esetben ugyanis a Texanst fogadnák, ami valószínűleg a legkönnyebb párosítás lenne a számunkra (nem lebecsülve őket)
2016. 01. 04. 14:05
Beni
Én is pont így teszek majd! A Steelers simán megveri a Broncost, és ha legyőzzük a Texanst, jöhetnek Foxborough ba ;)
2016. 01. 04. 02:05
rookie8906
Nincs nagy baj még így sem,mert olyan,mintha meglenne az első kiemelés,mert a steelers szét fogja csapni a denvert a 2. körben:D:D:D:D
2016. 01. 04. 14:06
Beni
2016. 01. 04. 02:06
lehet eretnekség, de én komolyan azt gondolom, h direkt el akartuk kerülni a Steelerst.
A Bengals lehet még kemény dió.
A Texans sokadik irányítóval van.
A Chiefs jó formában van, de kicsit csalóka. Akiket vertek az utolsó 10 fordulóban: Steelers (Landry Jones), Lions, Broncos (Manning last game), SD, Bills, Raiders, SD, Ravens, Browns, Raiders. Nyilván ezeket is meg kellett nyerni és mi ugye buktunk könnyű ellenfél ellen, de akkor is... és ugye a Texans jön most is nekik. Kíváncsi leszek mi lesz.
2016. 01. 04. 02:13
TMR
Mi is ezt kivántuk itt és a chat-en is még 2 héttel ezelőtt...csak a Steelerst ne...most teljesült mindenki kívánsága.
És akkor jönnek a klisék..
Ez itt a PO, itt minden más. Nem számít az előző 16 meccse, csak a 2 hét múlva lévő számít stb...
2016. 01. 04. 02:40
Sztem úgy volt vele a csapat, ha a Miami tálcán kínálja a győzelmet akkor behúzzák, de egyébként a sérülés elkerülése a cél. Sztem ezért láttunk ennyi "kreatív" középső futást, ebben a legkisebb a sérülés kockázata talán. Nem véletlen hogy Gronk kb egész meccsen egyetlen egyszer nem futott útvonalat a pálya közepén, csak az oldalvonal mellett ahop megint csak töredéke a sérülés kockázata.
A bye week tényleg nagyon korán volt, nagyon fontos lesz ez az egy hét pihenés, aztán Foxboroban meg kell verni az ellenfelet, bárki is legyen.
2016. 01. 04. 07:04
narbony78
El akartuk kerülni, de nem a Steelerst, hanem a Jets-t! Az csak a véletlen, hogy nem ők jutottak be...
2016. 01. 04. 08:02
zozo692
Szerintem ez nem eretnekség, se nem hülyeség.
Az utolsó két meccsen közel sem tettünk meg mindent a győzelemért.
2016. 01. 04. 08:57
Arsenal
Danna, ha ezt BB és JMD előre kifundálta és ez miatt játszottunk tegnap ilyen sz..l, és előre látták, hogy a Vasasok fognak bejutni, ők gyepálják majd a Denverrel halálra magukat, aztán Big Ben véresen eljön hozzánk és mi könnyedén győzünk.... ha ezt előre látták és ez így lesz, akkor én eddig a jobb lábammal térdeltem Bill nagysága előtt, de most a ballal is fogok, habár az ilyenkor télen nagyon hasogat!!!
2016. 01. 04. 10:29
kyobalu
Hát lehet, hogy el akartuk kerülni a Steelerst, de tegnap este sem BB, sem JMD, sem Patricia arca nem azt mutatta, hogy ezt az eredményt, s főleg ilyen játékot akartunk..Be akartuk ezt húzni nyögvenyelősen, csak sérülés ne legyen köntösben, de nem gondolták, hogy ennyire szar lesz minden..
Mind1..
Regenerálódjon mindenki, rakják végre rendbe az O# falat, Brady lába jöjjön rendbe, Julian-Dola-Gronk-White ficánkoljon s próbáljunk meg szeptember-októberi játékokat csinálni, hogy pontokat is szerezzünk, mert különben nagyon nehéz lesz messze menni..
2016. 01. 04. 13:38
torokszabolcs
Tudom, hogy volt egy facemask közben, de ettől még Suh egy állat. Meg sem próbálta elkerülni az irányító térdét, pedig a nagy színészi alakításban erre figyelhetett volna egy tét nélküli meccsen.
2016. 01. 04. 14:01
BaP
Ha az lett volna a cél, akkor Gronk meg TB12 mit keresett a pályán? Dola térde is megint megsérült. Mindenki kapott, Brady meg is sérült.
Nem a 2. hely a szomorú, hanem ez a bitang gyenge O# teljesítmény 2 meccs óta, ami ráadásul impotens playhívás miatt volt.

Remélem nem a KC jön, hanem a Bengals, a KC elég lesz az AFC fináléban. :)

Remélem sem Cha Jones lába nem törött, sem TB12 bokája nem szakadt, és Dola térde is rendben lesz, akkor már csak Minitron 100%-os állapotáért, meg egy jó O-falért kell imádkozni.
Ha ez mind meglesz, szerintem Pats-Seahawks SB lesz. Ha nem ..... Akkor nem. :)
2016. 01. 04. 02:11
Chatmansky
Elkeserítően sz@r meccs volt. És hetek óta sz@rul játszunk. Erre nincs kifogás.
2016. 01. 04. 03:08
Whitealert
Én csak azt remélem kicsit feltüzeli Brady-t ez a kis "kudarc", hogy csak a 2. kiemelés van meg. Szerintem a támadó fallal kellene valamit csinálni, mert ezt így nem lehet tovább csinálni, összetörik Brady-t, remélem a mostani sérülése se túl komoly csak pár napot pihentetni kell. Ha a fal rendben lenne (és ez egy nagyon nagy "ha"), akkor lenne 2-3 másodperce Brady-nek, ami alatt Edelman vagy Amendola el tud szakadni. Ha több ideje lenne egy adott játéknál jöhetne Gronk és LaFell. A fal a kulcs a futáshoz is, Jackson is tud futni csak kellene, a rés, meg a hand-off pillanatában jön a kontakt, ami igencsak megnehezíti a jó futást. Eh a csapat nagyon hasonlít a 2013-as csapatra a rengeteg sérülés miatt, ahol át AFC döntőben a Denvertől kaptunk ki, miután Welker kiütötte Talibot egy unszimpatikus megmozdulás során. Én Denverbe akarok menni a győzelemért, lenyomni a Broncost és megérdemelten bejutni a SB-ba. Lássuk be az utóbbi meccseken nem érezni azt, hogy bajnok csapat lennénk, sok a sérülés és a hiba, azonban szerintem motivációban nem lesz hiány a rájátszásban. Kell a pihi, aztán bárki jön a szentélyünkbe meg kell tudni verni, nincs kifogás, szerintem menni fog. :)
2016. 01. 04. 03:32
TMR
Sokan mondják - nálam okosabbak - hogy egy meccs kimenetele nagyban függ attól, melyik csapat akarja jobban a győzelmet. Az elmúlt hetekben én azt éreztem - így képernyőn keresztül - a csapattól, hogy a cél a sérülések elkerülése, nem pedig a mindenáron győzelem.
Meg is látszott az eredményen.
2016. 01. 04. 03:33
Whitealert
Mobilról írtam, néhol az autokorrekt okosabbnak gondolta magát.
2016. 01. 04. 04:29
patriota
Hát szörnyű amit az elmúlt hetekben láttunk.
Értem én h sok a sérült meg minden, de a chaten pont írta vki:attól h sérült a fél csapat, még nem kéne bealdozni mindent, ezekkel az emberekkel is lehetne gyakorolni a passzjatekot, nem pedig azt mondani h akkor nem passzolunk mert nincs Edelman.Csak ő hiányzott tegnap. És igen tudom majd mondják h Dola sem egészséges...Akkor miért játszott?Az én szememben aki játszik ,az azért játszik ,mert játszani tud, tehát elvileg segíteni is tud.Ha nem akarjuk használni akkor viszont minek játszik ...
Én úgy látom sokakkal egyetemben, h van néhány csapat akik belelendultek,és van akik leszállóagba vannak, mi a második csoportba tartozunk .Ez vagy a sok sérülés miatt látszik így, vagy megtevesztjuk a többieket egy alapjarati uzemmoddal...És csak nagyon remélem h ez utobbi igaz. Az tuti, h ennél több kell a rajatszasra és az is tuti,h a képesség benne van a csapatban, de hogy ebből mi lesz miután visszajon pár ember ,a jóég tudja.
Reméljük h verjük otthon aki jön, szerintem a KC ,aztán ha reálisak vagyunk,megyunk Denverbe és látunk egy újabb Brady -Manning parharcot és remelhetoleg pontot teszünk Payton karrierjenek végére. A SB már más tészta,az erő odaát van ,a sötét oldal elég erős jelen pillanatban.De tavaly sem volt gyenge. ...
Magam reszerol ha ez a vége ,akkoris büszke leszek a csapatra.
Go Pats.
2016. 01. 04. 04:43
patriota
Azt hiszem ennyi sérülés után, és itt nem csak e mennyiségen,sokkal inkább a minőségen van a hangsuly ,az is csoda hogy itt tartunk. ..
Nem sok csapat bírna el tucatnal több kezdojatekos kieseset ...
Szóval Respect Pats!
2016. 01. 04. 04:49
puding
Legalább elkerültük a Steelerst, akik valószínűleg Denverben kötnek ki a WC kör után... Nekünk meg a Houston lenne a legjobb, belejönnének a sérültek, otthon azért csak nem esnénk ki ellenük. Afc döntőben meg jöhet a Pitts hozzánk. Túloldalról meg lehet a Seahawks jön megint. x)
2016. 01. 04. 05:08
Oscar
Nem kell itt finomkodni , szerintem senkinek!
Oké cserecsap , számtalan sérült.
Kérem szépen , aki kimegy oda játszani az mind PROFI játékos , vagy nem???????
Nos rendben , ha gyengébbek vannak fent , akkor miért nem lehet 1000 -szer jobban figyelni minden punt és kirúgásnál , hisz ez a területbirtoklásról szól , és az induló pozícióról!!!!!!!!

Erre az utóbbi meccseken a spec team , hibát hibára halmoz , és ma is még büntetésekkel tetézik , ha sikeres lenne a visszahordás::((((

Amikor a O támad , akkor is pont akkor volt számtalan szabálytalanság ,amikor jól haladtunk egy nagy játékkal , de jött a szabálytalanság ami visszavetette a csapatot.

Lehet várni a csodát , majd ha jönnek a többiek , de akkor miért van 53 játékos kint beöltözve , én nézem a meccset NE ŐK!!!

Igen természetesen a szurkolás a dolgunk , de keserű az ember szájíze , mert ahogy kikaptunk mostanában az a fájó.

Azért legyünk óvatosak és csak egy meccsre a következőre koncentráljanak és mi is!
Így nem érhet csalódás senkit!!
2016. 01. 04. 06:35
cspeti98
Ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el Mike Loyko tweetjeit a meccsről, szinte semmit nem használtunk a szezon elején jól működő offense elemekből. Loyko egyébként azt is kiemelte, hogy "csak" Edelman hiányzik, de ez éppen elég ahhoz, hogy szenvedjen az offense, ha Julian egészséges lesz akkor jóval nagyobb területe lesz Gronknak, Dolának és Whitenak is, arról nem is beszélve, hogy úgy LaFell a 3./4. számú CB ellen állna fel, ami szintén kedvező matchup lenne nekünk. Szerintem fontosabb az egészséges csapat mint a hazai pálya.
2016. 01. 04. 09:15
csgabor
+1 Szerintem pont így gondolták BB-ék is, látva milyen végkimenetellel jár, hogy egyre több játékos esik ki. Lehet jó playbook és jó coach team, ha már nincs meg az a minőségi játékosállomány, ami tökéletesen végre is tudja hajtani azt. 1 dolog azért feltűnt tegnap, a secondarynk elég rozsdás volt. DMC és Chung is hagyott ki meccset és eddzéseket, ami szerintem nagyon meglátszott tegnap. Hogy néha milyen játékokat csináltak meg a delfinek...azoknak 1/3-a sem lett volna meg egy formában lévő sec ellen! Bízom BB-ben és most már JMD-ben is! Higgyétek el, hogy nem hülyék ők, pontosan tudják, hogy mit és miért csinálnak. Persze ők sem tudják biztosan az eredményét, de ennek az útnak a végkimenetelét látják a legbiztosabbnak. Így úgy döntöttem - hogy bár bosszant az elmúlt hónap játéka - ez az út jó lesz nekem is! :DDD Go Pats! Go to SB!
2016. 01. 04. 08:17
MadJani
Az elmúlt hónap rettenetes volt. Értem én, hogy fontos sérültjeink vannak, de nálam ez akkor sem indokolja ezt a rettenet alibi játékot. Pláne úgy, hogy majdnem mindegyik meccsen volt 1-1 olyan drive amikor láthattuk, hogy a menne ez a sérültek hiánya ellenére is.

Jó, hogy a Steelerst max a AFC döntőben kaphatjuk meg, de oda el kell jutni, és nálam az a nagy kérdés jelenleg, hogy ha egy hónapja alibi van, most szünet jön, akkor képesek lesznek-e a fiúk visszaállni újra a rendes játékokra. Ha igen akkor bármire képesek, ezt láthattuk a ősszel, ráadásul már a D is felnőtt a feladathoz. Ha nem, akkor sajna tökmindegy kit kapunk az első meccsen.

És ha nem az nálam egyértelműen az edzői felfogás hibája lesz.
2016. 01. 04. 09:26
sixt
2016. 01. 04. 08:19
patriota
Én is attól h egy embertől,még ha az JE,várjuk a csodát.
Azért azt mindenkinek látni kell,hogy ha egy emberen múlik egy csapat játéka akkor ott vmi baj van.
És most senki ne mondja h károgás van,mert itt mindenki a Patsnek szorít,de a tények makacs dolgok.
Személy szerint nagyon várom h(már bocs,de odabasszunk)a Kansasnek,mert valószínű a Kansas jön.Akkor majd nagyon optimista leszek.Most inkább realista...
2016. 01. 04. 09:26
sixt
2016. 01. 04. 13:45
torokszabolcs
Egy ember meghatározó! Nézd mega sajtfejűek mennyire szétestek Nelson hiányától. Ha van egy biztos pont a rendszerben a többiek tudnak hozzá igazodni. PM sem lenne PM Harrison nélkül...
2016. 01. 04. 08:19
nszgergo
apró bibi, h Deangelo Williams megsérült a Steelersben...
2016. 01. 04. 08:30
vhs-box
én magam részéről nem izgulok,erős csapat vagyunk,sérültek visszatérnek, zúzni fogunk.
2016. 01. 04. 08:35
patriota
Nem tudom miért fél mindenki a Steelerstol...
Múlt héten simán kikaptak a Ravenstol.
Én azt mondom:előbb pihi ,aztán visszavagunk a KC-nek a tavalyi zakoert ,aztán elmegyunk Denverbe és nyugdijazzuk Paytont.Aztán .....
Szóval ott már kemény diok vannak ...
Tegnap néztem a Seattle játékát. ..hát a földbe döngöltek azt az Arizonat akit lassan mindenki erosebbnek tart mint a Carolinat ...Brutalis volt ...foleg h láttam mit művelt a Cardinals múlt héten...
Szóval nyugtassuk magunk a tavalyi SB-al, h egy meccsen bármi lehet ...
Ennyi sérülttel a fedelzeten egy igazi amerikai sztori lenne SB-t nyerni ...Büszke Pats Rajongó vagyok .
2016. 01. 04. 08:39
MemphisM
Ahoz hogy a legjobb legyél a legjobbat kell megverned!
2016. 01. 04. 08:42
patriota
Egy év eleji komplett csapattal és formában nem lenne ellenfél akit ne tudnánk leverni .
Én örülnék egy Carolina vagy Seattle elleni dontonek..
2016. 01. 04. 13:28
MemphisM
Ha idén is mi vagyunk a legjobbak akkor Mindenkit elverunk!
2016. 01. 04. 08:39
patriota
Valaki pont írta a chaten,h inkább egy egészséges teljes csapattal Denverbe,mint otthon bárki cserecsapattal .
És ez a lényeg ,aki csak tud, gyógyuljon fel két hét alatt és zuzzunk.
2016. 01. 04. 09:01
kolok
Ez rendben van,csak minimális erőfeszítéssel (és profi hozzáállással) simán meglehetett volna az egészséges csapat,hazai pálya kombó.Ezt a bűnrossz Miamit a cserékkel is meg kellett volna verni és nem is a vereség a gáz,hanem ez a z enervált hozzáállás,az alibizés,hogy jaj csak meg ne sérüljön senki.Talán Kemény Dénes mondta egyszer,hogy soha nem fog meccset feladni csak azért,hogy elkerüljük a szerbeket,mert utána hogy várja el hogy újra szétcsapjanak bárkit,aki szembe jön.Mellesleg BB-t még soha nem láttam ilyen idegesnek,mint itt a meccs végén,sztem be akarta Ő ezt a meccset húzni,csak a "legköltséghatékonyabb" módon és itt ezt szvsz teljesen eltaktikázta magát
2016. 01. 04. 09:25
sixt
2016. 01. 04. 11:30
B.Toma
2016. 01. 04. 08:54
csgabor
Sziasztok! Szerintem minden a sérülések elkerülése ellen tettünk fel 1 lapra az utolsó 2 meccsen. Ha a kettőből egy bejött volna, akkor 1seed, ha nem hát akkor max az AFC döntőre megyünk a Broncoshoz, ami otthon is ki-ki meccs lenne a Playoffban. Másik oldalról a játékosok is megtapasztalhatták, hogy ha nem tesz meg mindenki (O, D, ST, coach-playbook) mindent a győzelemért, annak ez a vége. Nem hiszem, hogy ezt bárki is kimondta volna Foxborough-ban, mégis mindenki tisztában van vele szerintem. A lényeg, hogy már csak 3 meccset kell nyernünk akár otthon, akár idegenben! Az utolsót mindenképpen idegenben kell! :P Go Pats!

OFF

Ha valamelyik kedves szurkolótársamat érdekelné, sajnos el kell adnom egy vadonatúj (most érkezett New Yorkból szilveszter napján 2 másik póló és egy pulcsi társaságában :D ) eredeti Nike NFL férfi Navy Blue színű PATRIOTS feliratos pólómat, mert szűk lett kicsit - M-es az EU méretem, ezért S-eset rendeltem, ami tényleg M-es lenne, csak sajna nekem picit szűk a fazonja. Mellékelem a linket, nézzétek meg és írjatok a gabor.csizi@gmail.com címre, ha érdekel.
http://www.nflshop.com/New_England_Patriots_T-Shirts/Mens_New_England_Patriots_Nike_Navy_Blue_Wordmark_T-Shirt
2016. 01. 04. 09:41
azimut
Én tegnap azt a megállapítást tettem ,hogy megint eltelt egy fél (megint öregebbek lettünk) és van még hátra max 3 meccsünk aztán vége a szezonnak és megint lehet várni 7 hónapot hogy kezdődjön a szezon és akkor megint 7 hónappal idősek leszünk! Mindenki várja az új szezont ha nem lesznek sérülések annyi mint idén akkor jövőre SB győztesek lehetünk, kell egy-két jó falember egy jó elkapó a draftról és sok gondunk nem lesz :D
2016. 01. 04. 10:05
polo62
nem rossz a második kiemelés sem, a lényeg, hogy pihenhetünk, kijött a fáradtság érthetően a csapaton. a PO meg teljesen más kávéház. nem látszott senkin, hogy annyira akarnának az utolsó pár hétben, de ezt rá lehet tudni a sok sérülésre. én valamiért nagyon optimista vagyok ennek ellenére. a Jets elleni pár szokatlan játékot leszámítva szerintem még van bőven a playbookban, csak BB nem Martinnal meg Harperrel akarta ellőni. azt is várom, hogy vajon Ball-t látjuk e, ha jól emlékszem Kovács Sanyi mondta pár hete, hogy szerinte a rájátszásra ott lesz a keretben
2016. 01. 04. 10:28
csasziqf
Szerintem azt azert nem feletsuk el, hogy Steelers es Chiefs is tudna meglepest okozni Denvernek idegenben is.
Konnyen elofordulhat, hogy a Chiefs megy Denverbe hozzank meg jon a Bengals.

El tudom kepzelni, hogy 2nd seed ellenereis a Gilette-ben lesz AFC donto.


2016. 01. 04. 11:32
grof
Én alapból vagyok nagyon pesszimista beállítottságú, de amit hetek óta művelünk, az katasztrófa!Nézzétek meg TB arcát és gesztikulációit! Lehajtott fejjel ül a padon!
Nem passzolunk-nem csak azért mert nincs kinek. Érthetetlen játékhívások vannak...stb. Én tegnap félidőben kikapcsoltam, nem tudtam nézni ezt a szenvedést! Most kívánom a legjobban, hogy abszolute analfabéta legyek!
Ha a Chiefs jön nekünk vége! Főleg ha Richárd közvetít!
2016. 01. 04. 13:10
kisdef
2016. 01. 04. 19:21
Pat-sy
2016. 01. 04. 11:36
Vass Imre
A rájátszás első mérkőzését megnyerjük (direkt nem írtam olyan szavakat, hogy: amennyiben, ha, stb.) akkor ki következik és hol?
2016. 01. 04. 11:48
kyobalu
Attól függ, hogy a Denver megveri-e az ellenfelét..Amennyiben nyer, akkor megyünk a Vadlovakhoz..Amennyiben a Denver kikap, akkor az őt verő csapat jön hozzánk..Meg kell várni, hogy mi lesz a wild-card körben..Szerintem lesz meglepetés..S nem biztos egyáltalán, hogy a Steelers és a Kansas fog továbbmenni az első meccs után.
2016. 01. 04. 12:06
Vass Imre
2016. 01. 04. 12:03
orrrion
Nagy tétben mernék fogadni, hogy mind az AFC-ben, mind az NFC-ben lesznek meglepetések, már a jövő héten is.
2016. 01. 04. 12:09
Wolverine89
A playoff margojar: ha az O fal rendben lesz, akkor kinéz a hosszu playoff meneteles!!!
Hozza teszem, hogy annyira rossz kepet mutatott tegnap a csapat, hogy ez csak es kizarolag direkt lehetett.
( ha nincs igazam, nagy a baj), de hat nekunk van egy BB nk es egy TB nk! Go pats!!!!
2016. 01. 04. 12:59
Raschy
annyiból midnegy ez a hazai pálya, hogy ha így játszunk a rájátszásban akkor úgyis kikaunk, ha pedig az év eleji forma közelében akkor simán lehet hozni bármelyik meccset. Egyébként szerintem meglesz a hazai pálya az AFC döntőben is ha bejutunk.
2016. 01. 04. 13:57
torokszabolcs
Tavaly otthon fogadtuk a Ravenst és majdnem baj lett belőle...
Tegnap nem a Broncos játszott jól, hanem a Chargers nem tudta érvényesíteni a sok megszerzett labdáját, így én annyira nem félnék tőlük, főleg, hogy a Pats nem szokott 2x kikapni egy idényben ugyanattól a csapattól.
Nálam a sötét ló a KC, akik 10 meccset nyertek zsinórban, stabilan védekeznek.
A másik ágon a Seahawks lepheti meg a mezőnyt, mert Wilson felnőtt végre a feladathoz, nagyon mobilis és most jó is dob. Ha megverik a Vikingeket, ami azért sanszos, mehetnek a luficsapathoz - Panthers, odaverni nekik egyet.
Amúgy nagyon érdekes, hogy 2 lufi lett az első kiemelt....
2016. 01. 04. 19:29
Spol15
Sajnos volt már rá példa, és az a legrosszabbkor történt (2011) :(
2016. 01. 04. 13:14
kyobalu
Szerintem meg teljesen mindegy, hogy mit csinál a Denver..Most annyira kiegyenlített az AFC, hogy bármi lehet, bármelyik meccsen..Simán előfordulhat, hogy a Bengals elveri a Steelerst, s az is, hogy Watték felszívják magukat és terrorizálják Smith-t és a Kansast..Egyik csapat sem az az eget verő alakulat, mindenkinél előfordult mélypont az elmúlt hetekben,s csúnya zakók..A Denver sem az eget verő alakulat, mint aki 2 éve volt..Tegnap is a Chargers, s kifejezetten Rivers bénázásának köszönhetően nyertek..Azért 5 labdavesztést, 2 intet így nem kihasználni, az több mint bénázás..S így húzta be Manning Papa csak a meccset.. Senkitől sem kell parázni, de mindenki tud meglepetést okozni, ha felszívja magát..
2016. 01. 04. 13:36
Wolverine89
Brady eléggé bicegett az interjú után... nagyon remélem, hogy minden rendben lesz vele!!!
2016. 01. 04. 15:14
Szeki
Nem szabad elfelejteni, hogy az igazán komoly gondok az Eagles ellen kezdődtek 14-0 után. A katasztrófális play-hívások miatt a csapat teljesen elbizonytalanodott és elveszítette a fonalat,plusz az első kiemelést. BB nem tudott dönteni, félt a sérülésektől, mégsem hagyta ki Brady-t és Gronk-ot. Ha valaki úgy játszik, hogy csak meg ne sérüljön, akkor szinte biztos, hogy megsérül. Most minden a támadó falon múlik, ha ők nem javulnak fel, bárki jön, nem lesz esély. Az lesz a vége, mint a rossz emlékű Ravens elleni meccsnek. Még Edelmen sem tud segíteni, ha semmi időt nem hagynak Brady-nek. Ha működni fognak a falak, bárki jöhet, jobbak leszünk. Go Pats!
2016. 01. 04. 15:26
Burkus
Jogos, de nekem már a Skins meccsen mutatott játék sem volt meggyőző.Amikor megsérült Lewis, akkor billent ki az O az egyensúlyából.
2016. 01. 04. 15:32
Beni
Én végig Garoppolot szerettem volna látni, pont ezért. Persze Brady nélkül lehet hogy 10 pont sem lett volna, de ha a sérülés elkerülése volt a cél, nem kellett volna neki kezdenie... de egy kis bicegés 2 hét alatt simán rendbejön! örülök hogy nem sérült meg jobban senki! Go Pats!!!
2016. 01. 04. 15:48
athees
A mai rádiós adásban elmondta Brady, hogy rendben lesz a lába, volt már rosszabb sérülése is, most kezelik, ill. hogy azért nem jön rosszul most a pihenőhét.
2016. 01. 04. 16:01
Burkus
Ócska retek meccs volt, elvesztettünk az utolsó 6meccsből 4-et, a kettőt úgy nyertük, hogy megvertük az 1/1-es draftcetli tulajdonosát, meg egy csapatot, akinek nincs irányítója. Ezen a meccsen megbuktuk a 1st seedet, ráadásul az a Brady, aki eddig nem volt sérült - vagy nem tudtunk róla - már az. Mondhat akármit, ezt két hét múlva is érezni fogja, ráadásul a dropback most sem ment a sérülés után, bele sem tudott állni rendesen a dobásokba.
2016. 01. 04. 16:06
topin
Te képes vagy 1perc 20 másodpercből is levonni tanulságot egy egész életre..szóval nem csodálkozom hogy 6 meccsből évezredekre elsírod magad :)
2016. 01. 04. 16:04
topin
Már a chatben is leírtam, hogy ne csak nézzetek a szemetekkel, hanem lássatok is.

Szándékosan hívtuk ezeket a játékokat és a nem szezon elején működő gameplannel dolgoztunk. Az, hogy ez JE hiánya miatt van-e, vagy komplexebb oka van (sztem igen), tök mindegy..ugyanis a PO_ra visszatér majd az a játékhívás. És Gronk nem csak blokolni fog és a pálya szélén felállni, hanem középen is fut majd útvonalakat és kap labdákat..Whitera is több szituban lehet számítani, nem egyetlen megiramodása lesz checkdown passz után. LaFell-t nem az első cornerek fogják majd, nagyobb tere lesz mélyen elszakadni és Amendolát is beküldjük a darálóba középen, Jules-szal karöltve..hiszen az a mi játékunk. De ezekből a darálós szitukat tudatosan kerültük, akár a győzelem árán is, mert nem akartak több sérülést. És a biztonsági playeket hívták, amikben kicsi a sérülés kockázata, DE nyerni akartunk. Az a csapat erejét mutatja, hogy így is (lebutított, nehezen működő play bookkal) hosszabbítás lett a Jets meccs és akár a Dolphins is meglehetett volna. Szerintem nincs miért aggódni, mert egy félidőt végigfutottunk, amit soha nem teszünk és így is 10-10 állt a 3. negyed elején a táblán..melyik csapat adhatna fel egy teljes félidőt úgy, hogy mégis partiban legyen?

Nem abból kell kiindulni a jövőre nézve, amit láttunk, hanem megérteni, hogy miért ezt láttuk..aztán elfogadni, hogy nem a győzelem volt a prioritás, hanem a super bowl megnyerése, ahhoz pedig kell minden épkézláb játékos és ilyen meccseken semmi szükség nem volt kockáztatásra..

Majd a PO-ban lesz és ott úgy is fogunk támadni, ahogy a szezon elején. Mert azokkal a játékokkal tudunk haladni, amiket Loyko is említett és nem értem, miért nem értik meg páran, hogy ezeket tudatosan hanyagoltuk és nem akartunk senkit összetöretni pluszban..
2016. 01. 04. 16:29
topin
Az O-fal is fog tartani arra az 1-2 mp-re amennyi kell a gyors rövid passzos játékunkhoz, és ezt nem tudja levédekezni senki..akkor kongassuk a vészharangot, ha teljes arzenállal nem fog működni a csapat saját játéka..de amikor az első félidőben futunk 16-t és passzolunk kettőt futónak és egy wr, te elkapás sincs akkor nem erről van szó, hanem arról, hogy teljesen mást próbáltunk meg..és ez lehet nem tetszik sokaknak, lehet sokan megpróbálták volna a csere sorral is a pats stílusú offense játékot..DE BB-ék nem ezt választották és annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk megérteni, hogy miért..de ebbe többet vagy mást belelátni oktondi dolog..
2016. 01. 04. 16:29
nosbiglem
Jól írod! Egyetértek veled, és örülök, hogy nem kellett ezt leírnom, mert nem is vállalkozok ilyen hosszú bejegyzésekre. Meccsek óta pont ezt éreztem. Míg év elején akár reggelig is kiszurkoltam a meccset, addig most be-be aludtam,pedig csak 7 órai meccsek voltak.
2016. 01. 04. 17:49
kolok
Ha már ilyen lelkesen oktatsz ki mindenkit,akkor áruld már el,hogy minek jatszattuk Dolát (aki kapott is egy baromi nagyot),Gronkot,aki azért blokkolt is aminél legalább akkora a sérülés veszély főleg ha fal mellett blokkolt,vagy Klinet aki épp visszatért sérülésből. Vagy mi volt az akadálya annak,hogy olyan gameplan készítsünk ami Martinra, Harper van kihegyezve.Normal esetben ők nem is lennének az aktív keret tagjai,ergo nem is nagy baj ha a nagyobb szerep miatt megsérülnek. Az nem gameplan,hogy jaj meg ne sérüljön vki,az alibizes.Persze lehet olyan gameplan,hogy sokat futunk (bár a fal embereknél pont az a leginkabb serulesveszelyes ),de ez a fal alkalmatlan erre,mint ahogy az elmúlt 16! meccs ez teljesen bebizonyitotta. Ha szted az mutatja a csapat erejet,hogy egy top 5-ben draftolo csapat ellen a félidőben egalra állunk, hát...Remélem nem! Ezt a kioktató stílust, meg hagyjuk már, a Te véleményed itt pont annyit ér, mint bki másé!
2016. 01. 04. 19:33
Pat-sy
+1
2016. 01. 04. 19:36
Burkus
+1
2016. 01. 04. 21:37
1976gabi
az nfl-ben mindig nyerni akarnak.mi most lehet ennyit tudunk,
2016. 01. 04. 21:47
topin
Én nem oktattam ki senkit, csak segítettem (volna) megérteni amit láttatok..

Nyerni akartunk, de nem sérülések árán, ezért blokkolt Gronk, mert JÓ abban is és esetleg ha feláll a fal szélén elkapást is sejthet tőle az ellenfél..aligha hiszem hogy a delfinek 16-2 futás-passz mutatóra készültek..elsülhetett volna ez jobban is, most ennyire telt ezzel a playbookkal..Viszont a Jets ellen is csak akkor kapott labdát Gronk középen, amikor égett a ház és 2x is 4. és hosszú szituban használtuk ebben a szerepkörben.

lehetett volna rövidpasszos játékot Harperre hívni, meg Martinra, de valószínüleg annak kisebb volt az esélye hogy sikerül mint ennek ami mellett a voksukat letették..A Boyce, Dobson, Thompkins trió combosabnak nézett ki annó mint ez a Harper, Martin féle WR corps, aztán azokkal sem működött ez a TB-nek igazán fekvő offense game plan..Így vélhetően a madárcsontú, nem túl biztoskezű Harper, Martin duónak nem lett volna nagy okosság a darálóba bedobálni, ahol drop vagy fumble lett volna, plusz akár sérülés is meccs közben..

és egy pillanatig nem gondolom ha Tannehill nem futja meg a 3&13-t a végén, akkor a 2 minute drill során ne húztuk volna elő Gronkot, vagy Amendolát mint pl a Jets ellen is..csak most nem kaptuk meg a labdát, mert 1st down lett belőle..

A gameplan meg nem alinizés volt, vagy hogy jaj ne sérüljön meg senki..itt kellene először elővenni az agysejteket, hanem hogy limitáltan akarjuk használni a kulcsembereinket és inkább futunk extra blokkolóval, ez volt a gameplan, mert BB és JMD úgy gondolta h ez a legjobb opció arra hogy limitált használat mellett nyerjünk..nem jött be..ha meg nyerünk, mert TB vezet egy jó driveot a végén és az OT-ban nyerünk, akkor juhéj így is vertük őket..LOL

A Jets full csapattal, az életéért küzdve, emocionális töltettel felturbózva is csak hosszabításban nyert egy limitált Pats ellen, akik egy lebutított playbookot használtak ráadásul..pont ezt kellene meglátni, hogy így is esélyünk volt nyerni és észrevenni hogy amikor akarunk akkor visszatérünk ahhoz a játékhoz, amit a szezon elején már bemutattunk..

Az én véleményem sem több senkiénél, max látszik benne logika és nem rinyáláson és butaságon alapszik..

Eleve nehéz megérteni valamit amit nem tud elsőre magától befogadni valaki, aztán ha ez szájbarágósan van leírva akkor meg kioktatás, ahelyett hogy gondolatokat ébresztene..és szerintem elég nagy eredmény hogy totál mást játszva 10-10 volt, úgy hogy kb feladtuk a támadásokat és kihagytunk egy FG-t..ez a csapat erejét mutatja, nem pedig azt hogy balfaszok lennének..max nem mindenki van azon a szinten, hogy megértse amit lát..tudod van aki nem látja a fától az erdőt:)
2016. 01. 04. 22:43
MajnemizBond
+1
Végre valaki, aki normálisan látja a dolgokat és nem károg előre.
2016. 01. 05. 09:00
kolok
Tehát az nem kioktatás ,hogy a Te érveléseden látszik a logika,aki mást gondol,azén meg a rinyálás és a butaság látszik...Értem! Azt hiszem itt adtam fel a harcot,mert nem tudom összeszedni azt a 3. db agysejtemet,hogy ezt a színvonalat el tudjam érni.
2016. 01. 05. 11:35
BaP
Az egész ott megbukott, hogy Gronk kezén az a bazi nagy kötés a mai napig azért van rajta, mert egy blokkolás közben eltört a keze, ami igen lassan jött rendbe.
Emellett nagyon érdekes megközelítés , hogy lassan 10 hónap közös gyakorlással nem merünk egy playt hívni Martinra, vagy Harperre.

Ha már ennyire vágod, mit láttunk, mond már el, hogy Cleveland-et ( akit egy támadófal emberért cseréltünk) aki TE, minek raktuk ki egy CB miatt, akit másnap szintén kiraktunk? Nem lehet, hogy Gronk helyett elblokkolgatott volna, meg esetleg lehetett volna beküldeni a darálóba, ha már szeptembertől velünk gyakorolt?

Az a baj, hogy sokak a kritikát összekeverik a károgással, a rajongást meg a seggnyalással.

A Pats elrontotta a game plant az utolsó 2 meccsre nagyon, hálaadás után futott egy 2-4-et ( ami a valaha volt legrosszabb mióta BB az edző), az O-fal totálisan reménytelen formát mutatott, a sec-et meg folyton agyonverték ezen időszak alatt!

Nincs mese, kőkemény nagyreset kell, nem kell szépítgetni!

ha már Belichick is ki meri mondani ( did not complete anything, and It includes everything) vagy Brady ( we going to be a different football team in 2 weeks) vagy DMC ( we need to hit The reset button, and work hard) akkor egy fórumon is lehessen kimondani, hogy ez bizony gyenge volt, és egyben nem túl reményteli.

DeGug, JMD és BB nagy munkát kell végezzen, az egyszer biztos, csak remélem, hogy Foxboro-ban nem a mentegetőzés megy, hanem beleállnak, és kijavítják a hibákat!

Go Pats!
2016. 01. 05. 16:14
MajnemizBond
Jól mondod nagyon sokan összekeverik és szerintem te is. Ugyanez volt tavaly is. Nagyon hosszú a szezon és nem lehet minden meccsen tökéletesen játszani, mindig vannak hosszabb rövidebb formahanyatlások és akkor persze normális hangnemben lehet kritizálni is (ami a pesszimista embereknek a lételeme is), amivel nincs semmi baj, de ezt a jövőre kivetíteni, vagy pl. biztosan megmondani, hogy TB 2 hét múlva érezni fogja a sérülését vagy hogy JE rozsdásan tér vissza na az nem kritika, hanem károgás szerintem, még ha úgy is lesz.
2016. 01. 06. 11:26
BaP
A pesszimista ember lételeme, hogy nem hisz a dolgok pozitív kimenetében.

A realista látja a dolgok mibenlétét, a sikertelen megoldásokkal kapcsolatosan képes kritikai észrevételt megfogalmazni.
Aki ehhez még profi is, az a kritikán nem megsértődik, hanem a saját sikere érdekében kijavítja.

Arról nem én tehetek, ha nem tudsz a sorok között eltalálni.
:)
2016. 01. 04. 19:12
iceman
Szerintem ott hibás az érvelés, hogy a 1. seed-et igenis nagyon akartuk, ez volt a prioritás, csak nem tudtuk elérni, mert jelenleg, ebben a felállásban gyengébbek voltunk, mint a Dolphins. A végig hazai pálya ugyanis üzletileg is baromi fontos lett volna. Nem mindegy, hogy mi rendezünk-e esetleg hazai pályán egy főcsoportdöntőt, annak minden bevételével vagy más.
2016. 01. 04. 21:48
topin
Én nem mondtam h nem akartunk nyerni..azt mondtam, hogy így akartunk nyerni az adott körülmények között..
2016. 01. 04. 16:31
topin
Kyobalunak meg annyit..nem az a lényeg hogy csak Vollmer és Jules hiányzott, hanem hogy teljesen mást játszottunk mint velük fogunk..ennyi a lényeg, teljesen felesleges a bablevest összehasonlítani a mákostésztával, csak mert ugyanaz az étterem neve..
2016. 01. 04. 16:32
nosbiglem
2016. 01. 04. 22:52
Pats for the Win
Köszönöm topin, nagyon jól összefoglaltad, én is 100%-ig így vélem.
Csak azért nem teszek hozzá, mert nem szeretnék senkit megbántani, mert elvileg itt mindenki a Pats-nek szurkol. Olyan jó igazi magyar módra...
2016. 01. 05. 11:44
kyobalu
Ha már meg lettem szólítva.. :-)
Nem hiszem, hogy keverném a szezont a fazonnal, s egyáltalán nem gondolom azt, hogy jövő héten ugyanúgy játszanánk, mint az elmúlt hat hétben..
Amire én szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az O#-ből igazából 2 meghatározó játékos hiányzott az elmúlt meccsen, s nem hiszem, a fal állapota, s a játékosok jelenlegi formája alapján visszajövetelükkel egycsapásra megváltozzon minden, s a szeptemberi-októberi látványos támadómunkát tudná bemutatni az alakulat..
Próbálom érteni, értelmezni, s nem csak nézni a meccseket..Általában nem puffogni szoktam..
Van sok dolog, amivel egyetértek a korábbi hozzászólásaidban..De nem hiszem, hogy ennyire limitált játékokkal és playekkel készültünk volna az adott meccsekre..Több, mint valószínű, hogy az elmúlt 2 meccsen egyre többet akartuk gyakorolni a futást, s véletlenül sem szerettük volna, ha a kulcselkapóink lesérüljenek, vagy még jobban megsérüljenek..Értem én, láttam én is..
Egyszerűen nem értettem, az elmúlt hat hétben, miért nem akartuk jobban bevonni a cserejátékosokat a passzjátékba, pont azért, hogy a sztárjátékosaink ne sérüljenek, vagy kevesebb szerepet kapjanak..Ez hatalmas öngól volt JMD részéről..S lehet itt a PO, és SB részvétel elsődleges szerepéről beszélni, de fölösleges..
Úgy tűnt nekem (s, szerintem több rajongónak is..), hogy feladjuk a játékainkat, s meg sem próbálunk új embereket beépíteni, mert a megszokott trióra akarunk csak támaszkodni, ha törik, ha szakad..S ezért inkább feladunk, vagy kevésbé teszünk meg mindent a győzelemért..Személyes véleményem alapján ez hatalmas baklövés volt, s lehet a jövőben is..Pont a PO-ban..Mert mi van, ha az első meccsen az első 2 drive-ban megsérül Julian, Dola, vagy Gronk?? Akkor világvége, mert nincs más elkapó?? Nem lehet ennyire limitálni játékosokat, s ennyire egy mankóra támaszkodni..
A lábtörésből visszatérő rozsdás Julian a sérült Dolával keresztbe játsszák majd a pályát és nagyobb tere lesz Gronknak, Jojo-nak, vagy White-nak? És minden megy pöpec módon mint az évad elején???Jahh.... Mert ez ilyen 1szerű lesz..
Én örülnék neki a legjobban.. :-)
A futáserőltetést valamilyen szinten értem..Szoknia kell Jacksonnak is a légkört, s szeretnénk valamennyire erre is támaszkodni..De a fal ilyen jellegű munkája nem azt mutatja, hogy hatalmas lépést, fejlődést értek volna ennek érdekében..Sőt..A sérülésveszély itt a legnagyobb. S a jelenlegi fal állapotáról sokat nem kell elmondanom..
Nem hiszem, hogy károgó lennék azért, mert én nem látom néha annyira fényesen a napot, ha eltakarja jó pár felhő..Egyáltalán nem vagyok pesszimista alkat, az én meglátásaim alapján próbálom reálisan nézni a történteket..
De a hurráoptimizmust sem szeretem, ami több embert is elkapott a rajongók között..
Az elmúlt hat hétben nem mutattunk valami szép játékot, s nyögvenyelős volt az összes meccs, de most a PO-ban 12 nap pihenés után mindenki hasítani fog..:-) Ugye?
Mert azért ez sem lesz..Bárki is várja..
Írtam már korábban és a héten is..
A PO menetelés elsősorban az O# fal stabilitásán, valamint a Julian-Dola duó ficánkolási képességén fog múlni..Ha ez meglesz, akkor élhet a passzoknál Gronk, White és Jojo is...
Ha ez nem lesz, akkor sokat ne várjunk..
A D# szerintem a visszatért emberekkel mindenkit 20-25 pont alatt tud tartani..HT és CHJ visszatérésével lényegesen erősebb lesz a front7. Ninko reméljük töltődik regenerálódik, csakúgy, mint DMC és Chung..Ez a védelem lényegesen jobb, harapósabb, mint a tavalyi..
De a meccseket az O#-nek kell továbbra is megnyernie nálunk!!!
Az O# pedig burkolhatjuk, szépíthetjük, nem a lebutított playbook-ok miatt van mélyponton 6 hete..
Remélem a 12 nap pihenés, regenerálódás, Vollmer és Julian visszatérte ad egy nagy lökést az egész társaságnak, s látványosabb, s főleg eredményesebb játékokat látunk a jövő, s remélem az elkövetkezendő hetekben..
Személyes véleményem az, hogy első körben a Cincit, Texanst, Chiefst mindenképpen meg tudjuk verni..Mindegyik csapat gyengébb nálunk..Ha őket nem verjük meg, ne is várjunk AFC döntőt..
Utána pedig, ki tudja mi lesz??

A személyeskedésről:
Amennyiben már éttermes hasonlatot használtál..Ennek az étteremnek New England Patriots a neve..S néha bablevest, néha meg mákos tésztát kell felszolgálni ahhoz, hogy szívesen térjen vissza a vendég..Mindkettőt kifejezetten jó minőségben kell tudni elkészíteni, mert egy szakács, egy konyha kifejezetten színes és sokrétű..Bármikor meg kell tudnia csinálnia bármit..Nm elehet csak bablevest és csak mákos tésztát csinálni, mert nem lesz eredményes..

Szerintem jó dolgokat, jó meglátásokat közvetítesz néha..De nem biztos, hogy ezzel, vagy ezek bizonyos részével mindenki egyetért..
Fikázni, személyeskedni, mert valaki nem biztos, hogy úgy látja a dolgokat, mint mások, nem szép dolog..Sőt..
GóPecc!!!
2016. 01. 05. 15:36
topin
Itt nem a vendég a lényeg, csak az étterem sikeressége..és nem kell mindenáron megnyerni minden meccset..ezt mi tudhatnánk már a legjobban:)

Én nem gondolom, hogy ekkora lenne a baj, mint leírtad..a nyilatkozatok a meccseknek szólnak, mégse mondhatják, hogy hát Harper egy lufi, ami kidurrant az első érintésnél, ezért csak dísznek tartjuk..Nálunk a legnehezebb beépíteni egy elkapót, a nevezett uraknál jobbakat sem sikerült..ezért nem értem ezen mit csodálkozik bárki?

Szarul játszottunk, mert nem azt játszottuk amit szoktunk. Ugyanúgy ahogy a tavalyi szezon elején. Akkor még nem derült ki hogy BB és JMD buggyant meg vagy TB "égett ki" vagy a wr corps nagyon gyengusz, vagy csak a fal nem tart..aztán a Chiefs zakó után elkezdődött a megszokott Pats offense használata, a gyors rövidpasszos játék és máris úgy festett, hogy a fal szilárdabb mint valaha..pedig csak másféle játékok lettek hívva, rengeteg checkdown passzal, screenel és a számokon belüli átadással..Idén már e kezdetekkor így haladtunk, majd lewis kiesése után elhagytuk a checkdown passzokat és egy-egy meccs kivételével feladtuk ezta szokásos előrehaladási opciónkat..tavaly a PO-ban Vereen (előtte évekig Faulk, Woodhead) idén Lewis emelkedett ki a mezőnyből a játékelem sikeres használata miatt. és épp emiatt lehet elengedni az adott "zsenit", mert a mi rendszerünkben ez simán működik és bárkire rászabható..ezért furcsa volt, hogy White kevésbé lett használva, de amikor használtuk, akkor szárnyalt Ő is..Azonban, hogy ez működjön ahhoz kell terület, amit biztosítanak a wr, te játékosok. Mivel előre megmondták hogy Jules szerepkörét nem fogja senki betölteni, még csak kísérletet sem teszünk erre, így változott a game plan amivel előtte látványosan haladtunk bármilyen ellenféllel szemben. Kiesett a legfontosabb láncszem, ami nem maga Jules, hanem a multifunkciós slot wr szerepe..ide is írhatunk nevet Welker személyében. Közben megsérült Gronk is, akire azért ilyen időszakban is lehet támaszkodni és ha nagyon akartuk volna, a futásoknál az is jobb lehetett volna ha 15 labdát passzolunk felé a delfinek ellen..de nem ezt választottuk. Amendolát már sosem fogjuk úgy terhelni a jelek szerint, ahogy azt az igazolásakor gondoltuk..én speciel ezt sajnálom kicsit. Most sem léphetett elő főszereplővé, plusz még sérülést is összeszedett...Chandler kb egész évben nem volt bevetve a szezon eleji 4TE-s felállásokat leszámítva és Ő is sérült mint olvashattuk. Harperre én nem mutogatnék, hogy majd ő megoldja adjuk neki a zsugát, ő kulcspillanatban "villantott", ennyi elég is volt belőle...viszont ismerte a playbookot így kézenfekvő volt, hogy őt hozzuk vissza. Martin eddig nem futott be vmi fényes karriert az NFL-ben, nálunk minden szempontból a legtöbbre vitte eddig..ennél nagyobb felelősséget Ő sem bír el, ezért aztán nem is szabtunk rá semmiféle ruhát, nehogy túl nagy legyen neki..Jojo meg idén minden Pantherses évét beleértve is több labdát ejt el, ennek az oka pedig a forgalomban történő elkapások, illetve a tudásszintje..Neki leginkább az fekszik amikor az ellenfél 3. vagy 4. védője ellen kell üres területre mozognia és ha ezt megteszi akkor TB megtalálja őt, ha jobb napja van elkapja..De mint elsőszámú wr használhatatlan a az első cb-k ellen..így ez megint nem opció hogy neki passzoljunk. Nem lehet mély a depth ha egy Jules, Amendola, LaFell kezdő hármasod van plusz egy Gronk és egy jó 3rd down back, mert nem nagyon kerül mellettük pályára senki más. És ezek a játékosok Gronkot leszámítva olcsón vannak nálunk, tehát kevesebbért csak Martin féléket találunk. Ők meg depthnek vannak, ha már Dobson project kuka lett, pedig arra is építettünk rendesen. Ez a kezdő elkapó sor + Gronk meg az elkapó rb a liga legjobb offenset adja Bradyvel..kb levédekezhetetlen a támadósor, ha megfelelő a game plan és mindenki egészséges és hadra fogható és nem kell limitálni.

Ezért nem aggódom és ezért nem értem hogy más miért aggódik, amikor látható hogy totál nem azt játszottuk amiben jók vagyunk, amit a PO-ban fogunk.

Ahogy a Chiefs meccs után kiderült, hogy nem BB és JMD a vak, vagy nem TB égett ki és a fal is képes azt az időt biztosítani amennyire szükség van a gyors rövid passzos játékhoz, máris megtáltosodtunk, csak vissza kellett térni a megfelelő játéktervhez és már müködött is az offense..ehhez viszont nálunk ezek a nevezett urak kellenek..és ha majd kiesik valaki elkezdhetjük vakargatni a fejünket, de addig felesleges..és LaFell kiesését tudjuk legjobban megoldani, aztán Amendola, majd Jules és Gronk a vége..a 3rd back meg kb mindegy ki nálunk, mert évek óta elit teljesítményt tesz le bárki is kerül ebbe a szerepbe.
2016. 01. 05. 21:24
kyobalu
Én nem úgy látom mint Te..
Szerinted Lewist egy az egyben lehet White-al, vagy bármelyik 3th down futóval pótolni viszonylag hamar..Sőt szerinted Faulk, Fafej pótlása is simán ment..Szerintem nem így volt, s nem is így lesz..White hasonló képességű játékos, mint Vereen, de neki is kellet majdnem 1,5 év és Lewis kiesése ahhoz, hogy lényeges szereplő legyen..De ehhez neki idén kellett azért 3-4 éles meccs is főszereplőként ebben a szerepben..
Azt mondod, hogy a játékunk lényege a rövid passzos slot WR elkapások a számokon belül..Welker után jött Julian, s kiegészíti ebben a szerepben Dola is..Jah, de ha ők kiesnek, vagy sérüléssel küszködnek hosszú távon, akkor meghal minden, mert a rendelkezésre állók, vagy másod-harmadrangú, vagy PS töltelék elkapók..
Szerintem meg NEM..
Ez a lényeges különbség..
Amikor kiesik 2 ilyen játékban erős játékosod, akkor igenis kutya kötelessége az edzőnek talonban tartani ilyen játékokra alkalmas játékosokat.Véleményem alapján erre a rövid passzos, slot, slant routokra képes elkapó Martin és Harper is..Lehet, hogy nem képviselnek olyan játékminőséget, mint Julian és Dola, de egyáltalán nem tehetségtelen, nem lomha elkapók számokon belüli területen. Amikor pedig szarban van a haza,a minőségi slot elkapók lesérülnek, akkor kutya kötelességed lenne O# koordinátorként olyan egyszerűsített playeket, játékterveket készíteni a csapatodnak a következő 4-6 hétre amivel lényegesen egyszerűbben tudod abszolválni a csapatodra jellemző, és évek óta hatékony támadójátékot..
Nem a középső futásokat erőlteted a ténylegesen másodvonalbeli futóiddal és az elmúlt 8 év leggyengébb falával..Nem Gronkot erőlteted kétes szitukban, hátha lesérül, hanem próbálsz váratlanokat hívni, amire a többi csapat nem tud felkészülni, mivel ismeretlenek nekik az új emberek..
Értem, hogy vannak képességbeli különbségek elkapók és elkapók között, de ilyen kétséges időkben, amikor sok a sérült az elkapóknál, s a falad sem tud 2-2,5 másodpercnél tovább tartani, akkor ilyen rövid játékokat tervezek a rendelkezésre álló állományra..
Egyrészt mert talán működhetne jobban a támadás, másrészt nem veretem agyon a liga legjobb QB-ját és TE-jét..
De harag nincs bennem...
Szerinted az elmúlt hetek teljesítménye direkt volt alul vállalt az edzők döntése alapján, főleg a sérülések miatt..
Szerintem meg egyszerűen szar edzői munka volt, főleg JMD részéről, mert nem épített be úgy embereket a passzjátékba ahogy lehetett volna..
Most már teljesen mind1..
Jövő héten kiderül, hogy mennyire tud működni a támadó gépezet..
Hidd el én örülnék a legjobban, ha az igazi villogós, rövid passzos, látványos, sokrétű Pats támadóalakulatot látnám, mint tavaly a SB-on, vagy ősz elején..
Szerintem az O# mélyponton van mentálisan..Remélem regenerálódnak és mindenki összeszedi magát jövő hét szombatra..DE én villámcsapás szerű feltámadást nem várok..
Biztos erősebb, jobb lesz az O# Julian és Vollmer visszajövetelével, de csikorogni fognak a kerekek..
De a lényeg, hogy győzzünk, bármilyen áron!!!
Peace!! :-)
2016. 01. 06. 08:57
Burkus
2016. 01. 06. 08:57
Burkus
2016. 01. 04. 16:32
iceman
Hozzá kell tenni, hogy a négyből két vereséget abszolút olyan döntő momentumok (egyéni hibák) okoztak, mint a spec. team szerencsétlenkedése, érthetetlen labdavesztésekből kapott TD-k, bírói hibák stb. Gondolok itt a Denver és az Eagles elleni meccsekre. Én ezeknél a meccseknél a csapat mentális és fizikai kifáradására utaló jeleket láttam. Szerintem a sérüléshullám is egy ilyen "kifáradási" folyamat jele volt és nem fognám pusztán a szerencse hiányára. A szezon elején nagyon ment a szekér, talán túl jól is, motiváltak voltak, talán túl is pörögtek a játékosok, mentek az agresszív playhívások, a nagy akarásnak és lendületnek pedig egyes játékosoknál (főleg a kezdőknél) korai kifáradás és sérülés lett a vége. Nevezhetjük ezt rossz formaidőzítésnek, de nem pusztán ennyiről van szó. Sokkal inkább arról, hogy az NHL-ben szinte lehetetlen az idényt olyan domináns focival végigvinni, amit a Pats mutatott a szezon első felében. Illetve lehetséges, de ehhez a legtöbb poszton ligaelit játékosok és minőségi cserék kellenek.
2016. 01. 04. 16:46
iceman
Én nagyon örülnék, ha a rájátszásban olyan játékot tudnánk mutatni mint a szezon elején, de nem számítok erre. 1. Sok játékosunk, akik sérülésből térnek, vagy tértek vissza nincsenek 100 %-os formában. Gondolok itt pl. Dolára 2. Nekem Gronk nem tűnik 100 %-osnak, ahogy Brady sem. Éppen képesek játszani, de nem tudják a top teljesítményüket nyújtani. 3. OL probléma megoldása szerintem nem lesz egyszerű. Egyszerűen nincs most fal és elit front 7-ek jönnek szembe. Ha egy kezdő O-fal játékos vissza is tud térni, nincs rá már idő, hogy a fal összhangja összeálljon. 4. Edelmann visszatérése fontos momentum lehet, de valamennyire rozsdás lesz még, tehát valószínűleg ő sem lesz 100 %-os formában. 5. Brady távoli célpontjai (elsősorban LaFell) továbbra sem működnek üzembiztosan. 6. Futójáték limitált, részben az O-line gyengesége miatt, de elit futónk sincs. (Mondjuk ez a szezon elején is így volt, de a playoff-ban még nagyobb jelentősége lenne a time management-nek, amit elsősorban futásokkal lehet megalapozni.)7. Ezen okok miatt az agresszív playhívásoktól a támadásban sem várok olyan sikereket, mint a szezon első felében.
2016. 01. 04. 18:24
Andrew900
Tökéletesen összefoglaltad.Mindennel egyet értek amit leírtál.
2016. 01. 04. 16:57
iceman
Ez volt az offense. :) Nézzük a D-t. Szerintem ott kisebb a probléma, bár azért érzek elbizonytalanodást ott is. A pass rush szerintem jó lesz, ahogy a futás elleni védelem is. Nekem azonban a secondary-nk nem kicsit gyanús. Elég sok nagy játékot csináltak meg róluk, sokszor 3 és soknál, amikor borítékolható volt a hosszú passzjáték hívás az ellenfél részéről. Annyiban szerencsénk volt, hogy az alapszakaszban kevésbé szívesen vállalnak be a QB-k kockázatos hosszú passzokat, de a playoff-ban ez sokkal jellemzőbb lesz. Szóval kb. ennyi. Én ezen okok miatt nem vagyok igazán bizakodó, de nagyon örülnék, ha mindezen problémák legalább részben rendeződnének. Meggyőződésem ugyanis, ha csak meg tudjuk közelíteni a szezon első felében mutatott játékot, már akkor is az SB döntő simán zsebben lesz.
2016. 01. 04. 17:08
Whitealert
Egyébként az MRI azt mutatta, hogy Brady sérülése nem súlyos. Nem szakadt, nem tört, csak megrándult a bokája.
2016. 01. 04. 19:06
iceman
Ez egyébként nagy malac, mert Suh direkt "pördült egyet" a lábával amikor estek. Az igaz, hogy Suh-t lerántották előtte, de abban a helyzetben, esés közben, sérülést akart okozni tudatosan. E tekintetben is előre kellene lépnünk, mármint az ellenfél "piszkos játékosainak" tudatos puhításában. Suh is jobban meggondolná kit és hogyan ránt meg, ha kicsit be lenne fenyítve, persze csak "véletlenül".
2016. 01. 04. 17:45
Zandal
Sokan elmondták már véleményüket és örök optimista lévén én is bízom a "feltámadásban", azonban jelen pillanatban inkább szkeptikus vagyok:

- Játékhívások: Ennyire enervált Offense-t rég láttam. Annak a Miami-nak csak 10 pontot tudtunk felrakni a táblára, amelyik minden AFC East ellenféltől min. 27 pontot kapott eddig
- Hiába jön vissza JE11, szerintem a terhelés és a meccsrutin hiánya bizony meg fog látszódni rajta, rozsdás lesz még. Igaz, legalább CB1 vagy CB2 fog ráállni, így a többieknek nagyobb sanszuk lesz elszakadni és megcsinálni a játékot.
- Tűz hiánya: Az Eagles meccs óta nem látom azt a tűzt és akarást amivel nyerhettük volna a meccseket és a play-eket megcsinálhattuk volna.
- Az utolsó 6 meccsből csak 2 győzelem, 4 vereség. BB alatt ilyen rossz utolsó 6 meccs eredmény még nem volt, sajna ez is beszédes, ezt sok elemző ki is emlte.
- 1st Seed: Ezt elbénázta a csapat, de nagyon. Lehet itt különféle variációkkal jönni, de benne van a pakliban az is hogy mehet a csapat Denver-be, aztán hoppá lesz.

Nagyon valószínű, hogy most a csalódottság uralkodott el rajtam, de ha a tavalyi bajnok csapathoz hasonlítom az utolsó 6 meccset, akkor bizony totál más képet kapok, méghozzá nem éppen a legjobbat. Természetesen az utolsó másodpercig szurkolok a Patriots-nak, mint tettem azt akár az Eagles vagy éppen a tegnapi meccsen is, de a realista énem nem éppen a legoptimistább.

Azért így is bízom benne, hogy csak borúsan látom a jövőt és úgy rám cáfol a csapat, hogy csak na, és bejön minden aminek az eredménye az lesz, hogy Goodell-nek át kell adnia a Lombardy trófeát Brady-nek. Egyszóval bármi is legyen: Go Patriots!
2016. 01. 04. 17:50
Zandal
Egy dolog még lemaradt:

- Hiába pofás a #D, mikor fel kellene állni a nagy játékokat rendre benyelik, gondolok itt a Jets győztes drive-jára, vagy tegnapi Miami drive-ra a félidő vége előtt, ahol 1:20 alatt kaptunk egy TD-t. Ezt is rendbe kell tenni, mert még sok gondot okozhatnak az ilyen lefagyások.
2016. 01. 04. 18:40
iceman
Én is erre gondoltam, hogy szerintem a secondary-nk erősen kérdéses (és az is volt), mert amikor az ellenfelek behívták a kockázatosabb hosszú játékokat, elég sokat benyeltek. Persze voltak szép, sőt briliáns védekezések is hosszú passzok ellen, jó közepes simán megvan azért az a csapategység is, nem ott lesznek a fő gondok, hanem ha az O nem tud feltenni kellő mennyiségű pontot.Én úgy látom, hogy az O-line teljesítménye, állapota lesz a döntő. Ha tudnak időt adni Brady-nek és Gronk-nak nem kell a blokkolásba besegíteni, akkor rendben leszünk.Ha nem, akkor kizúgunk simán.
2016. 01. 04. 19:32
Zandal
Igen, az O line az egyik legnagyobb kérdőjel most. Hiába lesz Gronk, Edelman, Amendola ha a fal nem tudja 2-3 mp-ig tartani a zsebet Brady-nek, vagy éppen egy rést nyitni a futóknak.
2016. 01. 04. 19:40
Zandal
És még egy dolog: nem tudom hogy vagytok vele, de szerintem Stork játéka messze nem olyan jó, mint tavaly. Tegnap is többször átmentek rajta simán. a "fun fact" pedig nem más, minthogy amikor ő volt kezdő vesztettünk, Andrews-zal pedig mindig nyertünk...
2016. 01. 04. 19:13
Lucius
Hasonlítsd a tavalyi Chiefs elleni meccsben mutatott formához a mostani csapatot és máris jobb kedvre derülsz.

Viccet félretéve, ugye nem gondolja senki komolyan, hogy a halak (tudom hogy emlős) elleni playhívások lesznek a rájátszásban? Az első félidőben a playek minimum 2/3-a futás volt, a maradék passzok kb 80%-a RB-nek ment (nagyrészt screen passzok). Nyoma sem volt azoknak a játékoknak, amivel a szezon 2/3-ban ligaleső támadóalakulat volt az O#, és amivel tavaly SB-t nyert a csapat. Persze lehet, hogy BB és JMD meghülyült és be akarja bizonyítania világnak, hogy csak futással is tudnak meccset nyerni, de én nem tartom ezt valószínűnek. Őszintén meglepne, ha a playofban hasonló hívások lennének. Hogy miért csinálták mindezt, lehet találgatni, de ezt már sokan megtettétek előttem, ezért kihagyom, viszont biztos vagyok benne, hogy egészen más történetet látunk majd 2 hét múlva. Ha nem, az hatalmas csalódás lenne, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom.
2016. 01. 04. 19:30
Zandal
Eret is vágnék magamon, ha 2 hét múlva ugyanez lenne. Reálisan nézve abszolút érthető a tegnapi, vagy éppen elmúlt hetek game plan-je, de akárhogy nézzük nem éppen a legbiztatóbb az elmúlt 6 hét eredménye a rájátszásra tekintve.

Ha a KC jönne az csak extra motiváció lenne, ami kell is a srácoknak, hogy rám és a most negatívabb szemléletű szurkolókra cáfoljanak. :)
2016. 01. 04. 19:00
iceman
Azért szerintem vannak tanulságai bőven a szezonnak, melyek túlmutatnak rajta.1. A játékos kukázásnak, leppattanózásnak vannak korlátai. Azok a játékosok, akik másoknak sem kellenek, okkal nem kelnek el. Vagy középszerűek, vagy sérülékenyek, vagy mindkettő egyszerre. Esetleg mentálisan instabilak, hullámzó a teljesítményük. 2. A jó draft húzások hiányát nem lehet kukázással kompenzálni. 3. Valami gond lehet az edzésterheléssel (talán túledzés), hogy szinte minden sérülés súlyos, vagy talán könnyebb sérüléssel is játszatjuk a játékosokat és aztán súlyosabban rásérülnek meccsen.3. Ha megy is a passzjáték nagyon, akkor sem szabad ennyire feladni a futójátékot. Legalább egy ligaelit futó kell, vagy legalább egy olyan, aki contact után is tud yardokat, rövid down-t csinálni és képes oldalra is futni. Hiába van három olyan futónk, aki belerohan a rések nélküli falba, semmit nem fog érni egyik sem. Egy jó futóval meg lehet nyugtatni a csapatot, menedzselni az órát kemény helyzetekben is. 4. A hullámzó teljesítményű játékosokat el kell engedni, még akkor is, ha egyébként képesek alkalomadtán nagy játékokat csinálni.Gondolok itt elsősorban LaFell-re és Chandler-re Inkább legyenek megbízható, fejlődőképes "iparos" célpontjai Brady-nek, mint olyan "bravúrelkapók", akik egy-egy nagy játék után dropolnak ezerrel. Ráadásul mélységet sem jelentenek az adott poszton.
2016. 01. 04. 19:09
hopi46
Hát olvastam én itt mindent...hideget és meleget...találkoztam fanatikusokkal és realistákkal ...felhőtlen optimizmusú rajongókkal és aggódókkal...találtam okos megjegyzéseket és sok „okoskodó” is. Beszállok néhány véleményemmel én is.
1. Ez a Patriots messze nem azonos a tavalyi csapattal!
Elment ill. sérülés miatt végleg kiesett több tavalyi/új játékos (Revis, Browner, Connoly, Hómanó ill. Wendell, Solder, Develin, Blount, Easley, Chris Jones, Dobson/Lewis, Gibson, Flowers, Johnson). Az új „igazolások” közül Sheard és Hicks bevált, Chandler nem. Az FA-ról talán K. Martin tekinthető egyedül sikeres erősítésnek. A tavalyi depht se volt mély, színvonalában sem (megúsztuk a sérüléseket!) az idei pláne nem, főleg ahogy egymás után jöttek a sérülések. LaFell formán kívül az egész idényben, JE túlpörögve játszott a sérüléséig, Gronk többet védekezett mint támadott stb. stb. stb.
Az elmúlt 3-4 gyakorlatilag értékelhetetlen mérkőzést leszámítva sem voltunk/vagyunk idén SB esélyesek és jelenlegi helyzetünkben egy győzelem a PO-ban is sikernek számítana.
2. Sokan lenézik a Denvert- és a Cincinnati-t, pedig az eredményük figyelemre méltó, noha velünk azonos a győzelmi mutatójuk és több mérkőzésen hiányzott a kezdő irányítójuk. Hat PO-ba jutott csapattal játszottak, sőt az egyikkel 2x is és 7-ből 5x győztek! A Kansas és a Steelers is hat PO-ba jutott csapattal játszott, az egyikkel 2x és igaz 7-ből csak 3x győztek, de a gyengéket „elverték”. (Mi csak 4-el és 3x győztünk, azaz nem panaszkodhatunk a „sorsolásunk” miatt.) Szerintem per pillanat mind a négy csapat esélyesebb, mint mi.
3. Az amerikai foci – tudjuk jól – a legerősebb kontakt sport, egy mérkőzésen akár 100-nál is több erőteljes ütközés történik, természetesen sérülés veszéllyel. Tehát amennyiben egy csapat úgy megy fel a pályára, hogy jaj csak ne sérüljön meg senki és úgy is játszik, a győzelmet adja fel.(Azaz én szerintem a mérkőzést, tulajdonképpen leadja! Ezt nem „bűnként” mondom, hanem tényként. És a „mosdatások” ezt csak elfedni próbálják pl. „így is majdnem meglett a W” vagy „ha a bírók...” stb. )

De tudom, egy meccsen bármi megtörténhet! Akármi lesz go Pats!
2016. 01. 04. 19:26
polo62
a mondandód nagy részével teljesen egyetértek. tényleg nem a tavalyi a csapat, de szerintem SB-t még így is játszhatunk. Lombardit szerintem nem nyerünk, de AFC bajnokok lehetünk, annak ellenére, hogy a Broncosról és Bengalsról írt véleményeddel is egyetértek, de az alapszakaszban szerintem senki nem nyújtott konstans olyan teljesítményt(különböző okokból), amivel egyértelmű esélyes lenne a SB-ra. viszont én is az általad felhőtlen optimizmusú rajongók közé tartozom, és bízom benne, hogy egy KC meccs utáni feltámadást tudunk majd produkálni, még ha merőben más is a helyzet.
2016. 01. 05. 01:57
hopi46
Örülök a felhőtlen optimizmusodnak, sőt irigyellek és érte. Legyen legalább úgy, ahogy Te gondolod. :_)
2016. 01. 04. 20:23
cuncimp
Azért van fogadóiroda, ami nem így gondolja az esélyeket:
http://espn.go.com/chalk/story/_/id/14500393/new-england-patriots-carolina-panthers-arizona-cardinals-9-2-co-favorites-win-super-bowl-50
2016. 01. 05. 01:46
hopi46
A Seattle és a Denver meg 5-1. Nem sok a különbség. :-)
2016. 01. 04. 22:16
topin
Nem gondolom, hogy ne mentek volna bele a kontaktba..amit láttunk az az volt, hogy kerültük azokat a szituációkat, amikor minket hátrányosan érinthetett volna ez..ettől Gronk még kőkeményen blokkolt, vagy futkorászott az oldalvonal mellett. Viszont az volt a terv, hogy max erre használjuk és ebben a szerepkörében is sokkal jobb opció a győzelemre, mint bármelyik másik TE..Amendola dettó (ráadásul a legjobban blokkoló wr-k között van ligaszinten) White sem véletlenül nem kapott labdát, nem vakult meg TB és nem hülyült meg BB és JMD..így ebből a játékból bármiféle következtetést levonni az nem túl logikus dolog, ez egy teljesen különálló meccs volt és soha többet nem fogunk így játszani amíg TB a qb nálunk..

A Denver meg messze nem olyan erős mint írod..következetesen nézve vagy 5 meccset nyertek úgy, hogy kb közük nem volt hozzá..ráadásul a Chargers ellen sem sok hiányzott, előtte a Bengals kickerén múlt 14-0-nál talán, és könnyen PO nélkül maradtak volna a vadlovak..A Bengals meg AJ-vel nem fog ellenünk nyerni Foxboroughban..A Steelers és a KC lehet keményebb, de ezek is otthon lesznek..Főleg hogy szerintem a Broncos nem jut tovább és így hazai pályán leszünk végig.
2016. 01. 04. 22:57
MajnemizBond
Az első résszel teljesen egyetértek, viszont én a KC-től nem igazán tartok a győztes szériájukból jóformán a Bills elleni győzelem a legnagyobb fegyvertényük. A Denvernél sok függ attól, hogy PM milyen formában tér vissza, de a védelmük nagyon jó.
2016. 01. 05. 01:26
hopi46
Lehet, hogy nem tartasz tőlük, de megverték a Steelers-t, a Houston-t, sőt a Denver-t is, ráadásul Denverben!
PM valószínűleg nincs szuper formában, de ha visszafogja magát és nem kockáztat, jól menedzselheti a támadásokat.
2016. 01. 05. 09:59
MajnemizBond
Ez igaz, de a Steelers-t Big Ben nélkül, a Denvert PM utsó meccsén, amikor már belátták, hogy a sérülésével nem tud tovább játszani a Houston-nla meg nagyjából egy szinten vannak, akit mi megtizedelve is simán vertünk.
2016. 01. 05. 01:41
hopi46
Egyértelműen leírtam, hogy az utolsó 3-4 meccs értékelhetetlen! A blokkolásos megjegyzéseidet meg nem értem. Blokkolásban nem lehet megsérülni? Eh..Solder, Vollmer és a többiek?
A Denver szerinted mázlis győzelmeihez csak egy "NFL mondást" idéznék: Csak a győzelem számít! A "volna" és a "ha" nem. (Az amifociban nics öngól, csak elrontott támadás/védekezés!)
Szeretnék most 3 olyan meccset, ahol "nem sok közünk lesz a győzelmünkhöz" :-)
2016. 01. 05. 02:46
topin
értelmeznéd amit írok, akkor nem siklanál félre a mondandó lényege felett..én nem azt írtam, hogy semmi áron ne sérüljön meg, mert akkor pályára se küldik..a LIMITÁLT szerepkörökről írtam, ami valamiért nem megy át neked, pedig ennél jobban nem tudom leírni.

Mivel messze a legjobb blokkoló játékosunk Gronk és futni akartunk, mert a pálya közepére még véletlenül sem akartunk passzolni, így játszott, hiszen nyerni szerettünk volna..azt találták ki, hogy Gronk csak blokkol és a szélen próbál elkapni lasztit..mint ahogy ez a mérkőzésen jól látható is volt, hogy CSAK ezeket a szerepköröket hívtuk rá..mert a győzelemhez Ő IS KELLETT, nélküle esély sem lett volna, és még ebben a szerepkörben is jobbnak vélték a győzelmi esélyeinket vele mint nélküle..ebből is látszik, hogy nyerni akartunk, hogy a pályán voltak, de semmi kockázatos megoldást nem akartak..ezért volt ilyen a játékhívás nem másért..nem azért mert ott nem látták, hogy az a futás döcögős, vagy mert feladtuk volna a meccset, ez esetben sem TB sem gronk nem lép pályára sztem az tuti..

Idézheted a mondást, bár ugye a Chiefs esetében Te magad degradálod azt, persze ehhez minden jogod meg is van, csak akkor ne legyen ez az érv..mert ilyen alapon mi is ugyanannyit nyertünk mint a Broncos és ugye csak ez számít..és ha ezzel a gyér visszabutított playbookkal nyertünk volna, akkor is elégedett lehetne mindenki:)

Attól mert Te félsz tőlük, másoknak nem kell..és az a máktenger ami volt a Broncosnak az elfogy a PO-ra, ha meg nem, akkor felesleges is játszani a konferenciánkban:)

Ettől még erős csapat az a Broncos, és a PO-ba jutásuk is necces volt, sőt a bye week is benézett az ablakon pár percre a 4. negyedben a nem túl acélos Chargers ellen mile high-on..szóval engedd meg hogy én ne vacogjak veled, ha PM-ékre gondolok..
2016. 01. 05. 13:47
hopi46
topin, nagyon kedvellek! Mennyi sört innánk meg egy LIMITÁLT beszélgetés közben! :-)
2016. 01. 05. 15:38
topin
ha nem érünk a másikhoz ez a limitáció, akkor bármennyit:)
2016. 01. 05. 16:21
BaP
Sokadszor írod le, és sokadszor nem igaz.
Ha a sérülési kockázat csökkentése miatt Gronkot a szélre küldték elkapni, meg blokkolni, akkor valaki nem nézett meccset NE-ben az elmúlt 3-4 évben:
Gronk keze eltört ( egy meccs végi 20 ponttal nyert találkozó FG-jénél) blokkolás közben, majd a kéztörés után megint eltört a keze egy szélső elkapásnál, majd a Cleveland ellen egy szélső elkapás után Ward szétfejelte a térdét.
Gronk szezonzáró sérülései pont ilyen játékokból lettek.
Tehát ha már Gronk ezek miatt fenn volt, akkor bármit rá lehetett volna hívni ( lásd Jets 2 4th and sok)

Emellett értem én a kincstári optimizmust, csak sem Edeman, sem Cha Jones,Siliga, nem Offensive fal ember, és a Giants meccs óta ez az egység iszonyat gyenge.

Szóval lehet itt limitáció, meg egyéb csacskaság a téma, de ember kell a falba, és ha lett volna erre a komoly gondra megoldás 6 hét alatt, már megcsinálták volna BB-ék, jelenleg csak keresik, mi lenne a jó.
Vollmer egyedül nem oldja meg, az tuti.

Jelenleg az O# ennyit tudott, amit a Miami ellen játszottunk. Nem véletlen, hogy még Dola sem tudott elszakadni annál az egy passznál, olyan gyorsan Brady arcában volt a passrush....

Ez a helyzet, nagyon gyengék voltunk az utsó 6 meccsen, DE a Pats megint remekelt a 12-4-el, playoffban van, hazai pályán játszhat, és ha ki is esik a legjobb 8 között, az is szép teljesítmény. Ha megint AFC döntő lesz, az már bravúr, ha SB, az egy igen komoly feltámadás.

2016. 01. 05. 17:39
topin
Olvasod amit írok? Mert a mi falunk soha nem tartott 4-5 mp-ig..és nem is kell annyit tartania, mert mi gyors passzokkal operálunk. Ha ehhez a gyors rövid passzos játékokhoz nincs emberanyag, akkor nem tudjuk azt játszani, hiába szeretné mindenki ezt és ilyenkor már kijön a fal ez irányú hiányossága..ennél érthetőbben én nem tudom leírni:)

A Gronk sérüléseket meg erős sarkításnak látom, még ha önmagában valóságot is takarnak..ugyanis ezek a löbbölt passzok nem igazán az a kategória..amúgy bármelyik playnél meglehet sérülni, lásd pl Gronk extrapont blokkolása. de úgy tudom ebbe talán azóta se sérült bele más, tehát ez nem lesz valami nagy tendencia..a rásérülés a korai visszatérés következménye volt, még ha önmagában meg is állná a helyét, az ok-okozati viszonyt nézve már erős sarkítás..és ha azt akartuk volna, hogy ne sérüljön meg, akkor nem is játszik..mi nyerni akartunk és ehhez kellett Gronk játéka, ebben a limitált szerepkörben..úgy gondolták hogy így is nyerünk..nem így lett..
2016. 01. 05. 22:17
BaP
Olvasom, és értem.

A mi Offensive falunk az első kilenc meccsen bőven tartott 4-5 mp-ig. Manapság meg 1-2 mp-t se....
Észre kéne venni, hogy a Miami nickel package-ekkel simán tartotta a covereket abban a pár másodpercben, amíg a passrush Brady-re mászott. Amelyik csapatnak meg volt a mi Collinsunkhoz hasonló LB-je, ott az lépett vissza megakadályozni a 2-3 másodperces passzot, mert a fal átengedett mindent az utolsó 5-6 meccsen

100 példát lehetne írni, hogy Bolden és White is el tud szakadni, vagy Amendola, Martin 3-4 másodperc alatt, (és Edelman se fog tudni gyorsabban) de ha nincs O-fal, 1 másodperc alatt omlik be a zseb, akkor egyszerűen nincs játék.
A másik oka, hogy mára a hülye is tudja az NFL-ben, hogy a Pats nem rendelkezik futójátékkal Lewis óta,
1. Mert nincs olyan szintű futónk
2. Mert a falemberek baltával sem tudnak futást blokkolni
azaz a slot védésébe simán be tudnak vonni extra embert, mert tudják, hogy a playaction, a screen, meg a gyors slant megy akkor is, ha RB van fenn

Igen, nyerni akartunk, de a fal totális betlije minden tervet keresztülhúzott.
Ha jól emlékszem, a 4. negyed egy részében BB már headset nélkül tolta, ha jól rémlik annál a 3rd és kevésnél, ahol Dolát 0 haladással földbe verték, mert Tom korán passzolt ( ezért nem volt meg az elszakadás) tekintve, hogy 1 sec után az arcában voltak Suh-ék, akkor vette le ... Annyi.
Gronk felé a vonal mellé Brady meg sem próbált dobni, de ez nem Gronk limitálásával volt meglátásom szerint összefüggésben, hanem azzal, hogy mire Gronk lejön 1-2 másodperc alatt a védője ( gyakran szabálytalan) jammeléséről és megpróbált elszakadni, addig Brady még oda se tudott nézni oldalra, mert a passrush rég odaért.

Stork gyengébb mint Andrews szerintem, a Tackle-ek botrányosak, bárhogy rotálunk, úgyhogy Volmer visszatérése, Waddle beépítése, és egy picivel jobb center munka elérése a leg fontosabb.

Edelmantól mindenki megváltást vár. Gronk elsietett visszatéréséről beszélsz, pont ez a helyzet most Minitronnal szerintem. Az elvárások meg túlzóak.
100%-ot badarság tőle várni, és még az is félő, hogy ha tudják TB-t siettetni folyamatosan, az Edelman felé dobált lasztikat leszedik, mert Tom arra fele fog minden ilyet dobni.
De ha Minitron 100% , egy közepes O-fal nélkül ő sem fog tudni segíteni.

Szóval Offensive Line kell elsősorban, egy közepes, valamint reményeim szerint Monte Ball azért volt eddig jegelve, mert a playoffban be fog állni, és némi futás blokk mellett beviszi a 1st down futásokat 4-6 yardért.
Futás blokk ... Ugye amikor az ellenfél DT a Tackle-ről lecsúszva folyamatosan leveszi a futót - /0 yardon, mert a blokk fenntartása 1 sec erejéig sem sikerül, az nem Steven Jax hibája.

Igen, nyerni akartunk, de az Offense alfája és omegája a fal, ami miatt mi most gyengék voltunk. Ennyire. Nem a konzervatív hívás, meg a limitálás miatt. Nem ez volt a terv, amit láttunk.
Ezt kell rendbe tenni, nem Edelmandtől várni a csodát.

Én hiszek BB-ékben, valami váratlanban ( mi van pl, ha Kitchen 2 hét alatt át lesz képezve OT-vé) :) ... és bízom benne, hogy sokkal jobbak leszünk, mint a legutóbbi 6 meccsen. Ezért szurkolok.
De légvárakat nem kergetnék nagyon.

2016. 01. 05. 22:54
topin
nem ez volt a terv??? Akkor vajon miért nem próbáltunk hármat passzolni az első 18 kísérletünkből? Elárulom, azért mert ez volt a terv! :)
2016. 01. 06. 07:32
BaP
nem bizony. nem ez volt.
Nyilván egy olyan csapat ellen, amelyik engedett 130 yardot átlagban a földön az utolsó 5 meccsén, elsősorban futni akartunk.

De mivel a vak is látta, hogy az Offensive Line a Miami DE/DT -k ellen semmit nem képes végrehajtani a feladatából, ezért nem tudta a Pats az eredeti tervet futtatni, nem tudott megfelelő passzjátékokat behívni.
Mivel a 2nd és 3rd down-okban megközelítőleg sem voltunk abban a pozícióban, amiben kellett volna.
Nézted egyébként a meccset? :)
2016. 01. 06. 16:47
topin
milyen poziban kellett volna lennünk egy 2nd vagy 3rd downhoz hogy passzoljunk szted? :))

plusz az első meccsünkön sem futottunk ennyit, sőt soha nem futottunk ennyit, de erre is biztos van valami nyakatekert magyarázatod:)

Nem kell itt feltalálni a spanyol viaszt, elég ha megérted amit láttál:)
2016. 01. 06. 18:58
BaP
Egyre kevesebb konkrétum lett a beírásaidban, egyre több személyeskedés. ;)

Nem gáz egyébként, kicsit ugyan degradáló JMD és BB-re nézve a teóriád, hogy egy ilyen szar tervvel álltak bele egy előzetesen kulcsfontosságúnak ítélt meccsbe....de Te így láttad.

Én meg máshogy. +3 napja nem olvasok mást az amerikai hozzáértők többségének tollából, hogy ha a Patriots megint ilyen O-fallal áll fel, akkor "one and done" a szezonjuk, de majd írok a sok tudatlannak, hogy jó lenne, ha megértenék, amit láttak, mert ez volt a terv :))))))

Persze minek is vitázni, ha valaki azt sem érti, hogy az aktuális mezőnypozíció adott down-nál mennyire limitálhatja a játékhívást, vagy mennyire kényszerítheti bele az adott csapatot az eredeti elképzelésektől eltérő hívásokba....

Majd a holtszezonban remélem tartasz nekünk tudatlanoknak szemináriumot, mert a jelek szerint már az idióta ex játékosok, az NFL szakértők sem értik, amit látnak, kénytelenek leszünk tőled tanulni sokan itt.. :)
2016. 01. 06. 19:18
BaP
Bocs, még merészelnék kérdezni, ha szabad:
HA valóban ez volt a terv, akkor miért Brady játszott?
Minek tettük ki sérülésnek ( ami sajnos majdnem meg is történt), mikor Garoppolo simán adogathatta volna az RB-knek a kasztnit. Gyakorolt már annyit ... Ja! Meg még futni is tud...
Ha folyamatosan futni akartunk a terv szerint, akkor a blokkolni tudó Iosefa miért került ki a keretből?

Miért van az, hogy Brady passz kísérletei közül csak azok értek célba, amelyeket 1.3 másodperc (átlag) alatt elengedett?
Amit 2 másodpercig, vagy e felett magánál tartott, az sikertelen lett, ha egyáltalán el tudta engedni a dobást, és nem feküdt rajta valaki addigra.
ki az az elkapó, aki folyamatosan el tud szakadni 1.3 sec alatt?
Nem lehet mégis, hogy ezt látta JMD és emiatt nem hívta a passzjátékot?

Tényleg érdekelne, ha már Te látod, mi történik....
2016. 01. 06. 19:20
BaP
IOS bosszúja...
Adogathatta volna a lasztit
2016. 01. 06. 23:31
topin
részemről a hülyeséget lezárom..hiszen eleve futottunk csak és kizárólag, mielőtt TB passzolt volna egyet is, tehát nem tudhatták hogy a hátán fekszik..és mivel nincsen olyan wr aki rendszeresen eltudna szakadni rövid idő alatt (Martin és harper nem ilyen, ezt írtam egészen eddig is) ezért a futást választották a delfinek ellen..És azért játszott Tb, mert nyerni akartunk, ezért játszott Gronk is..És azt gondolták, hogy ezzel a tervvel nyerünk és nem akartak passzolni agyatlanul, hogy megsérüljön bárki is a fontos szereplők közül..nem azt jelenti ez, hogy akkor ne is játszanak és azt sem jelenti hogy ha játszanak akkor passzolni kell..azt jelenti amit leírtam, csak Te csűröd csavarod..

Nem tudom kiket olvastál, de ha értelmezed is azokat, akkor láthatod hogy nagyjából ugyanazt írják, mint amit én mondtam..A mi játékunk akkor jó, ha a rövid gyors passzos játékot tudjuk játszani. ehhez kell a falnak 1,5-2 mp-ig tartania..és hiteles play action sem árt hozzá..és ha ennyi ideig tart a fal, akkor nem lesz gond..Mivel ennyi ideig tartani fog a fal, így már csak elkapó kell aki ezt kiaknázhatja..Harper és Martin nem ilyen, szerencsére lesz Jules, Amendola és Gronk meg WHite..akiket használni fogunk...ha nem használjuk őket, vagy hosszabb időre kellene tartania a falnak, akkor meg veszteni fogunk, ennyi az egész..
2016. 01. 08. 07:49
BaP
Az utolsó bekezdésed második felével egyetértek.
Szerintem is ki fogják találni, hogy működjön a fal, és akkor egy olyan minőségi előrelépéssel, amit Edelman, Dola, Gronk magasabb célpont száma jelenthet, nyerhetünk.

A hülyeséget lezárva: a félidőig is volt passz játékunk, melynek egyikében Suh majdnem kitörte Brady lábát. Ezért volt, hogy utána méginkább futni próbáltunk. Az általam beírt stat adatok szintén a Miami meccsről voltak kiragadva.

Amivel továbbra sem értek egyet, hogy a fal 1-2 sec tartással megoldja, mert nem. Sokkal jobb futás blokk kell, pass protection-ben meg 2-4 sec.
És akkor ( bárki ellen) komoly esélyünk van.
2016. 01. 05. 09:10
kolok
"kerültük azokat a szituációkat, amikor minket hátrányosan érinthetett volna " LOOOL ezt be lehetne írni az alibizés szó mellé az értelmező szótárba,csak virágnyelven megfogalmazva.
2016. 01. 05. 10:17
MajnemizBond
Tudom, hogy te mindenképp azt akarod bebizonyítani, hogy alibizett a csapat, de ez nekem nagyon fáj és nem is hiszek benne. Ez csúnya szó és rossz emberi tulajdonság, amit én, mint elvakult szurkoló nem akarok elhinni. Én szerintem arról volt szó, hogy a továbbjutás és a pihenőhét megléte tudatában a további sérülések esélyének minimalizására törekedve és a rendelkezésre álló emberanyagra állították össze a playbook-ot, amiből most ennyi jött össze.
2016. 01. 05. 11:56
mgabor74
Az a csapat az NFL-ben amelyik a félidő vége előtt bő másfél perccel kitérdelgeti az időt ok nélkül... Na az mit csinál éppen??? Nekem az mindent elmondott a hozzáállásról.
2016. 01. 05. 18:08
MajnemizBond
Neked mindent, nekem meg azt amit írtam, nekem sem tetszett, de nem kövezem meg érte a csapatot.
2016. 01. 06. 09:41
mgabor74
Valamit rosszul gondolsz velem kapcsolatban. Nekem semmi bajom a dologgal. Arra céloztam, hogy szándékosan alapjáraton pörgették a csapatot aminek az általam említett kitérdelés a biztos jele volt. Nem szokás az NFL-ben, de most bizony alibiztek kissé, amit egyébként a magam részéről helyeselek. Gronk szerencsés térdsérülése után ÉN pontosan azt vártam hogy vegyenek vissza a sérülések elkerülése miatt. Hogy ehhez ki és mit szól az lényegtelen, de ne legyen több sérült a PO-ra.
2016. 01. 05. 13:30
hopi46
Mindenkinek nagyon fáj, de nem mindenki "elvakult szurkoló"!
(Sajnos az "elvakult" szó kicsit megkérdőjelezi a vitaképességet! Bocsi, nem bántásként mondom!)
2016. 01. 05. 20:17
MajnemizBond
Semmi baj, nem bántódtam meg, mert nem nagyon érted miről beszélek. Én nem azt mondom, hogy a csapat jól játszott, szerintem is nagyon gyengén teljesített és ezért nyugodtan lehet kritizálni is, ezzel nincs semmi baj. De azt, hogy sokan már most biztosan megmondják, hogy mi lesz 2 hét múlva és persze csak negatív dolgokat na ezt nem tudom elfogadni. Az elvakultságot én úgy értem, hogy kritizálom, de nem szapulom a csapatot, ha nem is értem, de elfogadom a döntéseiket, amivel elfogadom azt is, hogy ők is hibázhatnak, hozhatnak rossz döntéseket és amíg ki nem esnek, addig bízok és hiszek a csapatban. Az elvakultságom abból is adódhat, hogy 7 évig voltam profi sportoló, tehát voltam a másik oldalon is és az olyan szurkolókat akik egy rossz periódusnál lemondtak rólunk nem igazán tekintettük szurkolóknak.
2016. 01. 05. 21:47
hopi46
Az eredeti hozzászólásom végére ezt írtam: "De tudom, egy meccsen bármi megtörténhet! Akármi lesz go Pats!" (Ez nem szapulás és nem lemondás!)
2016. 01. 05. 09:31
polo62
épp ez mutatja az erejüket, hogy 5 olyan meccset is nyertek, amikor közüs sem volt hozzá. azért nekik úgy kellett lejátszani az alapszakasz nagy részét, hogy vagy a Defense behúzza nekik, vagy L. és így is megcsinálták. nem volt "normális" irányítójuk, de ezt a védelem 1, talán 2 kivétellel mindig elbírta, és erre nem sok csapat lett volna képes
2016. 01. 04. 19:22
iceman
+1 Kiváló meglátások. Talán eleve kicsit túlzóak voltak az elvárásaink a tavalyi SB győzelem után a mostani kerettel szemben és a szezon első fele tovább tüzelte ezeket az elvárásokat. Ha megnézzük a minőségi alapjátékosok arányát és a depth-eket az egész keretekre vetítve, akkor bizony a playoff ellenfeleink minimum egálban vannak velünk.
2016. 01. 04. 22:13
azimut
Hallottátok hogy az OC-t és DC-t beszélgetésre invitálta a Miami?
2016. 01. 04. 22:56
Barb
2016. 01. 05. 00:38
palesz42
Volt tegnap egy olyan play hívás, amit vagy háromszor meghúztunk: dupla RB, az egyik kivág oldalra (White), de nem ő kapja, hanem TB átnyújtja szűken a másik futónak (Bolden), aki 2-3 yardért bumm bele a falba középen. Látszott, hogy sokkal jobb opció az oldalpassz, de nem ezt játszottuk meg. 3-ból 3x. Olybá tűnik, mintha a szituációs játékot begyakoroltuk volna, de nem "élesítettük". A meccsen folyamatosan bosszankodtam rajta, de mostmár érteni vélem. Remélem, hogy jól...
2016. 01. 05. 08:32
sixt
Sziasztok! Végig olvastam minden hideget meleget. Csak egy érvelésem lenne a károgók mellett !! Azért a végtelenül egyszerű tényért kellett volna ebből két meccsből legalább egyet lehozni (és nem a jaj csak ne sérüljünk meg filozófiát használni- ha így volt !), és megszerezni az első kiemelést: Mert a Denver is 2 hetet pihen és Ő is otthon várja az ellenfelét, és MONDJUK ki van olyan jó az a csapat hogy bármelyik csapatot kapja PM vagy az új csóka lefogja győzni!! a 2 hét múlva aktuális ellenfelét és ekkor ha ezt mi is megtesszük megyünk AFC döntőzni Denverbe ! Nem károgok de onnan ritkán jövünk haza jó eredménnyel. Ennyi és nem több. Kellet volna legalább egy W. Baromság volt (ha így volt) hogy nem toltuk meg rendesen. "Óriás" "trükk" az edzőktől mondhatom. Természetesen az is igaz, hogy nem csak a haza pályáról lehet SB-t nyerni !!
2016. 01. 05. 08:58
Tomk@
Most olvastam, hogy Bradynek bokaficama van, úgy tudom Vollmernek is az van.

Van róla valami infó, hogy mennyire súlyos?
2016. 01. 05. 13:46
fandorin
Most nem lesz jók rosszak cikk? Persze tudom, hogy nagyon egyoldalú lenne, csak már úgy megszoktam!
2016. 01. 05. 13:53
Arsenal
Én úgy egyébként a Labdatartó és a Vizes fiút írnám ups-ba, slussz...
2016. 01. 05. 15:03
Burkus
Erre a hétre - gondolom a fenti okból,hogy ti.nincs kit up-ba tenni - egész alapszakaszra szóló értékelés készült. Eszerint idén Up Brady, Ghost és Gronk, Down LaFell, Siliga és Scott Chandler.
2016. 01. 05. 16:26
így van, a mérkőzésről nem lett ups & downs cikk írva, a szezonról meg még nem akartam kirakni, mivel ugye még jönnek a nyilatkozatok, gif és a statos cikk, utána sztem biztos készül majd több alapszakasz összefoglaló, és rákérdezek hogy mit szólnának a többiek egy körkérdéshez, de benne szoktak lenni
2016. 01. 05. 15:32
puding
Ennyit sírni... komolyan kár feljönni... sb-t nyertünk tavaly... ha idén nem jön össze, na bumm, kumma nehéz duplázni, főleg úgy h lesérült a fél csapat.

El lett bénázva az év vége, de azért várjuk már meg a playoffot, ha visszatérnek a sérülték, kipihenik magukat a játékosok, és nem 20/18x futunk még akár nyerhetünk is meccset.
2016. 01. 05. 15:33
puding
Amúgy se lehet mindig nyerni, mi lesz itt ha visszavonul Brady? :D
2016. 01. 05. 16:17
Neo
Garoppolo simán hozza majd az SB győzelmeket :)
2016. 01. 05. 17:19
Burkus
Tök igazad van. Megéltünk az elmúlt 15 év alatt 6 SB részvételt, négy győzelmet. Melyik csapat szurkolói mondhatják el ezt? Nekem a tavalyi győzelem volt fontos, hogy Brady ne úgy vonuljon vissza, mint aki megnyerte az első három SB-ját, aztán elvesztette a következő hármat. Onnan kezdve minden siker nekem hab a tortán.

Az ember csak azért bánkódik, mert a keret, amit összerakott BB, simán alkalmas/hivatott lett volna a címvédésre, közbeszóltak a sérülések.
2016. 01. 05. 19:00
hopi46
+1
2016. 01. 05. 20:21
MajnemizBond
Na erről beszélek. Már előre elkönyvelitek, hogy itt nem lesz címvédés. Lehet, hogy nem lesz, de ti már most lemondtatok a csapatról, amikor még el sem kezdődött a PO.
2016. 01. 06. 14:45
Burkus
Szó sincs róla, hogy elkönyveltem volna, de tény, hogy valószínűnek tartom, mert jobbnak látok nálunk 1-2 csapatot (Steelers esetleg a Chiefs vagy a Broncos) az AFC-ben és legalább kettőt - Cards, Seahawks - az NFC-ben. Nézd meg, hogy a hasonlóan gyenge O-fallal küzdő Packers és konkrétan Rodgers mit kapott a Cardstól. Aztán mit kapott a liga legsikeresebb idei offense-e, a Cards a Seahakwstól...

Azt akartam mondani, hogy a szezon eleji kerettel nem lenne aggályom a címvédés realitását illetően, most van. De a tavalyi SB győzelem után nincs bennem úgymond szurkolói "elvárás", minden további PO győzelem "gratis."
2016. 01. 06. 20:56
a Steelersnek egyébként a támadóegysége a veszélyes, a védelme mondhatjuk hogy nem épp egy kiemelkedő alakulat, én inkább tartanék a Chiefstől és a BRoncstól, akiknek erős védelmük van jó futójátékuk (legalábbis úgy tűnik, hogy a Broncosnak is az van az utóbbi hetekben, és egy kockázatot nem nagyon vállaló passzjáték (Osweilerrel)

Belichick pedig mindig kitalál valamit

egyébként ilyen összeesküvés elméletet nem hallottam még idén, de mi van akkor ha a Cards, akinek mindegy volt a mérkőzés gyakorlatilag semmit nem mutatott meg a playbookjából a Hawks ellen, tudván, hogy van rá esély hogy a rájátszásban is összefutnak még míg a Hawks felfedte a kártyáit?
2016. 01. 07. 04:25
puding
Semmit sem lehet tudni, de már csak pár nap és 1-2 kérdésre választ kapunk. A playoffban sose lehet tudni, nekünk is lesznek meglepetéseink... aztán hogy mire lesz elég majd kiderül. Nagyon várom már a hétvégét!!!
2016. 01. 05. 17:01
dartib83
már a jövő szezonra tekintve - s persze bízva az ideiben:-) nem idén jár le a 2013-as draft class (Jamie Collins, Logan Ryan, stb.) szerződése? Mert, ha igen, akkor sapka ügyileg és igazolásilag érdemes ezen is gondolkodni. Persze itt a legnagyobb név Collins. Ő jó lenne, ha maradna.
2016. 01. 05. 18:24
2016-ra még szerződésük van, elvileg idén nem lesz komoly FA-je a csapatnak, egyedül talán Hicks (és Blount)
2016. 01. 05. 18:47
dartib83
2016. 01. 05. 18:48
Burkus
Blount komoly FA? :)
2016. 01. 05. 22:52
számomra nem, de legalább kezdő erőfutó, és sokan tartják a csapatnak megfelelő futónak itt, ezért írtam oda zárójelben :D
2016. 01. 05. 19:14
polo62
2017 viszont húzós lesz ebből a szempontból, és talán csak Mayo elküldésével szabadulna kevés hely a capból
2016. 01. 05. 20:37
csasziqf
Overthecap info szerint Hightower es Jones lep utolso evbe es mindketten 7.7m garantaltat kapnanak. Ami tiszta cap save lenne cut eseten. Az o uj szerzodesuk elsodleges szerintem.
2016. 01. 05. 22:59
Jamie Collins, Duron Harmon, Logan Ryan, Jabaal Sheard és Malcolm Butlernek is a 2016-os szezon végéig van csak szerződése Hightower és Jones mellett, szóval abban az évben valszeg el kell köszönni egy pár embertől, de az idei keret magja ott lesz jövőre is a csapatban
2016. 01. 06. 10:44
Juventus88
a 2016 drafton meg nem is állunk olyan rosszul hogy nincs 1 körös,espn boston oldalán olvastam hogy valószìnű hogy egy 3,4,6,7 körös kompenzacios picket fogunk kapni,a revis,wilfork,vereen,ayers elmenetelböl
2016. 01. 05. 19:25
azimut
Srácok 2 szer kihoztak minket győztesnek,nem rossz arány :D :D
http://fuzovelkifele.com/2016/01/05/rajatszas-josda/
2016. 01. 05. 19:33
Pats for the Win
Elolvastam az összes kommentet, némelyikkel egyetértek, némelyikkel nem. Ilyenek vagyunk mi emberek. Tiszteletet érdemel mindenki, hisz egy nemzet vagyunk, egy közösség. Mindenki azt akarja, hogy nyerjen a csapatunk, csak mindenki másképp éli meg a jelenlegi helyzetet. Még jó, hogy nem azon kell vitatkozni, hogy kit húzzunk az első helyen a drafton. (Tudom szar poén, hisz nincs is már meg a pick)

Azonban már továbbléptem semmi más nem érdekel csak a playoff. #OntothePlayoff mondhatnám. Egy dolgot nem szabad elfelejteni. Nyertek már csapatok úgy Super Bowlt, hogy idén végére épp becsúszva kerültek be, és veszítettek el toronymagas esélyesek is. Arra akarok rávilágítani, hogy ez egy teljesen más kávéház, Win or go home. 1 sanszod van és kész. Itt nem lesz erőtartalékolás. Vagy bármilyen limitált szerep. Mindenki 100%-on fog pörögni, és az egy teljesen más Patriots-ot jelent majd az ellenfelekre nézve.

Büszke vagyok a csapatomra, hiszen idén is úgy játszunk playoffot, hogy nem kell szerepelni az első héten (6.zsinórban) és ez ÓRIÁSI fegyvertény. 1 meccsel kevesebb a kiesésre, vagy egy újabb sérüléshullám beszedésére. Már nem érdekel, hogy 2nd seed-ként jövünk be, nem érdekel hogy az elmúlt 6 meccsen 2-4 volt a mérlegünk. Várom a következő mérkőzést, és bármi legyen teljes szívből fogok szurkolni a csapatomnak. Legyünk mi bármilyen utálatos, csaló banda. Mi a győzelemre játszunk, és ez idén sem lesz másképp. Tavaly is 12-4-el jöttünk a playoffra, legyen ez egy jó előjel.

Ne értsetek félre, nem várok megtáltosodást, csak ez a csapat lefogja dobni a láncait, és akkor majd mehet a médiában az értetlenkedés, hogy hirtelen megint miért vagyunk jók. Ez a liga arra épül, hogy legyen mindig téma a sajtóban, vagy mennybe, vagy busz alá kerülünk. Ne vegyétek át ezt a stílust, lássátok a "bigger picture"-t.
Továbbra is azt mondom, hogy ez a csapat az AFC legjobbja, és 2 rossz zárómeccs sem változtatja meg a véleményem. A Broncos köszönőviszonyban sincs velünk. Ha kell ezt a Mile High-on mutatjuk meg nekik.
"In Bill we trust". Sokan felejtették el ezt a mondatot. Higgyétek el tisztelem a véleményeteket, de annyi mindent nem tudunk a játékról, illetve a színfalak mögötti helyzetről. Egy biztos: mi terv nélkül nem megyünk előre egy percet sem. Ki van ez találva és a srácok 1 hét pihenővel igenis ki tudnak cserélődni. Sok idő telt el a bye óta, a regenerálódás után, 2 meccsünk lesz harapni, mint a Pitbull. Nem lesz itt gond. És nagyon rosszul teszi az ellenfél, ha csak egy picit is lenézi a Pats-et, mert lesz kellemetlen meglepetés számára. TUDOM, hogy ott leszünk a Super Bowl-on. Egészséges csapattal megállíthatatlanok voltunk, ezzel pedig "csak" az AFC legjobbjai leszünk. Sztem a lesajnált Chandler is fog még szép perceket szerezni.
Bocsi ha csapongó voltam, de egy a lényeg. Szurkoljunk! Mi ennyit tehetünk.
GO PATRIOTS!
2016. 01. 06. 11:49
csgabor
+1 Maximálisan minden mondatodra!
2016. 01. 06. 23:25
iceman
2016. 01. 05. 22:54
Beni
Üdv mindenkinek! negyedik éve vagyok hatalmas foci, és Pats szurkoló, és az egyike az alapszakasz menetének amit nem értek, hogy miért kell minden évben a denverrel játszanunk? a csoporton kívüli meccsek úgy tudom négy évente változnak, és kapjuk az AFC és az NFC egyik csoportját ellenfélnek. Így marad két csapat akiket nemtudom mi alapján kapunk... valaki el tudná mondani nekem hogy megy ez? és hogy a Denver miért állandó?
GO PATS!
2016. 01. 05. 23:02
az utolsó 2 csapat a saját főcsoport másik 2 divíziójának (nem a saját, illetve az amelyikkel a rotáció miatt összekerülünk) azonos helyezettjei. Szóval mivel jövőre az AFC North van soron és ott mindegyik csapattal játszunk és 1. helyen végeztünk a csoportunkban, ezért az AFC South (Texans) és az AFC West (Broncos) győztesei lesznek az utolsó 2 ellenfelünk.
2016. 01. 05. 23:05
hopi46
Amíg mi nyerjük a csoportunkat és a Denver is nyeri a sajátját - mindig. :-)
(A következő év menetrendje:6 csoportmeccs+ 4 AFC csoport + 4 NFC csoport + a saját conferencia "maradék" két csoportjának azonos helyen végzett csapata.)
2016. 01. 05. 23:56
Beni
Köszi srácok! akkor ez a nagy Denver harc, azóta van, amióta hasonló helyen végeznek mint mi, ezért a Pats legnagyobb riválisa számomra! és nem a Colts, és az pedig csak pont úgy jött ki hogy nekik 2012 re fogyott el a lendület, amikor beleszerettem a Patriots ba :)
Hozzászólás a(z) AFC 2. kiemelt a Patriots bejegyzéshez