Menetrend

AFC döntő beharangozó - Pats @ Broncos

2014. 01. 18. 04:00
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

1Főcsoport-döntők hétvégéjéhez érkezett az NFL bajnoksága és a New England Patriots minden nehézség ellenére még állva maradt és egyetlen győzelem választja el őket az újabb Super Bowl részvételtől. A következő állomás – mert szigorúan, egyszerre csak egy meccsre szabad koncentrálni – a Denver Broncos otthonába, a félelmetes Sports Authority Field at Mile High pályájára vezeti őket. Újabb Peyton Manning vs. Tom Brady klasszikus a láthatáron? Vasárnap este kiderül: a találkozó 21:00 órakor kezdődik és a Sport2 élőben közvetíti.


A New England története során tizedik alkalommal jutott be az AFC döntőjébe, amivel az örökranglistán már egyedül állnak az ötödik helyen és csatlakoztak azon klubok táborához, akik sorozatban legalább három főcsoport-döntőbe jutottak be. Az AFC-ben ez utoljára a Buffalónak sikerült 1990-1993 között (négy alkalommal). Ők akkor mind a négy meccset megnyerték, később mégis Super Bowl győzelem nélkül maradtak.

A Pats a Ravens ellen vívott két döntő után idén a Broncos ellenfele lesz, „de az idei csapat egészen más úton jutott el a cél kapujába: Tom Brady és a passzjáték helyett a futójátékról szóltak a győzelmeik” – írja Jason Starett.

LeGarrette Blount szemszögéből vizsgálva a Pats futójátékának minőségében nem történt olyan nagy változás a mennyiséggel ellentétben, mint amire számítana az ember (teljes joggal) a lelkes szurkolói és média visszhangot olvasva:

 
Blount belső futásai
Első 14 mérkőzés
Utóbbi 3 mérkőzés
Futás (alkalom)
6.1
18.3
Átlag (yard/futás)
4.9
7.0
 

Rob Gronkowski sérülését követően Julian Edelman kivételével nem sikerült ismét stabilizálni az elkapók teljesítményét, ennek egyik oka, hogy rajta kívül mindenki sérüléssel bajlódott. Josh Boyce hiába mutatott komoly bizakodásra okot adó manőverezési képességet az elkapások után, de már IR-re került. Thompkins meg sem közelíti az idény elején betöltött szerepét, azonban hetek óta nem volt egészséges. Aaron Dobson lábsérülése miatt a másik középtávoli és hosszú passzoknál az oldalvonal mentén is használható célpont esett ki. Danny Amendola év eleje óta küzd lágyéksérülésével, ami bizonyára kihat az irányváltoztatásaira.

A passzjáték szerepe ettől függetlenül már nyár óta átalakulóban volt, amikor döntés született, hogy ismét nagyobb szerepet kap meccsnapokon a futójáték és abból a play action passz, amivel a pályának inkább mélységét fogják támadni 10+ yardtól kezdve.

A New Englandre évek óta jellemző rövid passzok, amivel módszeresen, hosszú percekig volt képes menetelni a pályán sikeres harmadik down dobásokkal már a múlté. A drasztikusan megnövelt futások számával szükségszerűen ennek hiányát próbálják ellensúlyozni, mert nincs elég megbízható és egészséges fegyver a passzjátékhoz. A néhány még magas beválási százalékkal működő figurát pedig a fontos helyzetekhez tartogatják. Mint például Austin Collie első downt érő elkapásai.

A patriots.com #NextGameUp hangulatos videósorozatának legújabb darabja!

Fontos, hogy a sok futással operáló támadójáték egyik alapfeltétele, hogy ne kerüljön hamar (két labdabirtoklásnál nagyobb) hátrányba a csapat. A másik oldalon viszont a meccs korai szakaszában, a még pihent és friss védelemmel szemben is működnie kell a futójátéknak és el kell kerülni az új első down szerzése nélküli támadásokat. Ez különösen igaz egy olyan robbanékony, hatékony támadógépezet esetén, mint amilyen idén Denverben található. Részben időjárásfüggő stratégia lehetett, de a rájátszás előző körében már az első félidőben többet futottak, mint ahány passzkísérletet dobtak (17 vs. 16) és ezzel több első downt is szereztek (7 vs. 5). A tanulság, hogy elsődlegesen a passzjátéktól kell tartani, de erejüket az a fajta kiegyensúlyozottság adja, amit a shotgunból hívott eredményes futások adnak nekik, amivel ők is képesek lassítani a meccs ritmusán és diktálni a tempót.

A különbség a két csapat között mostani állapotában, hogy Josh McDaniels sokkal inkább rá van utalva már a meccs nagyon korai szakaszában is, hogy sikeresek legyenek a futások. Egész évben megfigyelhető volt, hogy a támadójáték stagnálása rendszeresen összeköthető volt a sikertelen első down próbálkozással, legyen az egy bevállalós, kis százalékban működő hosszú passz, vagy már a támadóvonal mögött megállított futás. Amit önkéntelen követett a biztonsági középső futás vagy az újabb mélységi passz, ami harmadik és sok helyzetet eredményezett és lehetett felkészülni a punthoz.

Fel kell készülni, amennyiben a denveri védelem szinte mindent egy lapra feltéve próbálná megállítani a futójátékot, akkor legyenek legalább olyan play action passzok beépítve, amivel nem kizárólag a „hazafutást” célozza a csapat, hanem checkdown elkapások akár a fullback, akár a futó, a kár a tight endek irányába, amivel mozgásban tud maradni a támadósor és megmarad az illúzió, hogy sikeres volt a játék. Nem engedi, hogy mentálisan felülkerekedjen a védelem és a közönség.

A Broncos védőfalát és linebacker sorát is megtizedelte a sérülés. Von Miller (LB/DE) kiesése döntően a pass rusht gyengíti. Kevin Vickerson (kezdő DT) kiesése viszont már érzékenyen érinti a futás elleni stabilitásukat és a poszt rotációját is. Derek Wolfe elvesztését sem lesz egyszerű pótolni. A párharc szempontjából nem nevezhető hátrányosnak a lehetőségekhez képest egészséges Patriots támadófala és tight endjei számára a denveri front seven elleni küzdelem. Óriási nyomás lesz a Patriots támadófalán mind a futó-, mind a passzjátékoknál.

Még ehhez képest is kedvezőbb feltételek lennének a passzjátékoz, ha a Patriots képes lenne négy, de akár öt elkapós felállással a pályára lépni.

 

Denver Broncos secondary játékideje

Név

Poszt

vs. SD (snap)

Mind a 17 meccs (%)

M. Adams

S

51

61

D. Rodgers-Cromartie

CB

50

69

D. Ihenacho

S

36

68

Q. Jammer

CB

25

19

C. Bailey

CB

28

17

C. Harris

CB

26

92

D. Bruton

S

9

13

M. Huff

S

19

4

K. Webster

CB

1

42

O. Bolden

CB

0

18

T. Carter

CB

0

24

 

Ebből a névsorból esett ki a legmegbízhatóbb elemként Chris Harris, aki IR-re került. Rodgers-Cromartie-n kívül a nagy nevek mellett tele van a cornerback poszt kérdőjelekkel, tehát még azt sem lehet mondani, hogy csupán a Patriots kapcsolat miatt igazolhatták le Marquice Cole-t a héten, aki CB-ként nagyon közel van az alkalmatlan státuszhoz, kérdés hogy a Pats képes lesz-e olyan felállásokat kiállítani, amikor módja nyílik ezt a gyengeséget kihasználni? Nagy szükség lenne rá, hogy Edelman és Amendola mellett a Thompkins/Dobson párosból egyikük közel egészséges legyen. Cole leigazolásának hatása inkább a special teamsben lehet érezhető valószínűleg, ahol a két erőslábú rúgó és touchbackek magas száma miatt a harc a puntok és punt returnök területére fog korlátozódni.

Special teamsben a bajnokság két legjobb rúgója fog egymással farkasszemet nézni olyan körülmények között (ha az időjárás is engedi), hogy 50 yard feletti mezőnygólok már biztos lőtávolnak számítanak. Ha van bizonytalan tényező a vasárnapi meccsel kapcsolatban, az Ryan Allen állapota. Az már biztosnak látszik, hogy nem igazolt másik puntert a csapat, tehát bíznak abban, hogy Allen tud játszani és végig is bírja a hatvan percet, mert afelől senkinek se legyen kétsége, hogy a szabályok kereten belül feltétlenül fogják vele keresni a kontaktust a denveri játékosok, hogy meddig is tart ki az újonc sérült válla.

Zárszónak annyit, hogy ha idén volt olyan back 7, amelyik képes lehet komoly fejtörést okozni Peyton Manningnak, akkor az a mostani, harcedzett secondary, amely szinte teljesen egészséges kiegészülve Jamie Collins linebacker játékával, aki hétről-hétre hihetetlen kvalitásokat csilogtat meg.

További olvasnivaló: az alapszakasz találkozójuk beharangozója és a mérkőzés visszhangja.

Forrás: Blount futások statisztikája

Az eredménykövetéshez a chatet használjátok és ne felejtsetek eltippelni.

Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást kívánunk! Hajrá Pats! Legyen meg az AFC koronája! 

Hozzászólások

2014. 01. 17. 22:54
Ha zavarónak találjátok a videót ebben a formában, akkor jelezzétek a hozzászólások között és eltávolítjuk a cikkből és egy linkkel helyettesítjük.

Remélhetőleg az automatikus lejátszás és az átméretezés problémáját hamarosan sikerül elhárítani.
2014. 01. 17. 22:55
A videó jobb alsó sarkában kattintásra egész képernyős lesz.
2014. 01. 18. 10:23
Töröltem a videót, helyette a linkjét írtam be.
2014. 01. 18. 04:41
SlimLP23
Kora hajnalban fel 5kor alig 4 es fel oraval az esti rendezveny utan mar most remego gyomorral olvasva az ujjabb szuper cikket es semmi faradsagot nem erezve mar most az adrenalintol : megfizethetetlen. Minden masra pl.: Manning vereseg utan a banatos sorokre nekik ott a MasterCard :)
Vasarnap kiszurkoljuk egyutt :)
2014. 01. 18. 09:08
Zarathorn
Nekem már most gyomorgörcsöm van... Gyerünk srácok!!!!!!!!!!!!!!!
2014. 01. 18. 09:16
Lucius
Érdekesen módon nem vagyok olyan pesszimista a meccsel kapcsolatban, mint szoktam. Szerintem sko futójátékkal könnyen ki-ki meccs lehet belőle, ami elég lehet. Ahogy már más is írta, a Denveren nagyobb lesz a nyomás minden szempontból, a mi újoncaink pedig égnek a bizonyítási vágytól és nincs mit veszíteniük.

OFF
Megoldottam a TE draft kérdést. Inkább lligaoljuk Jimmy Graham-et. Biztos olcsóért vállalja, csak a Patsben játszon.
ON
2014. 01. 18. 11:15
azimut
http://www.nfl.com/news/story/0ap2000000314696/article/jimmy-graham-leads-top-25-nfl-free-agents-for-2014

lehet válogatni ! furi ,hogy Superman nem került bele
2014. 01. 18. 11:43
Lucius
2014. 01. 18. 11:47
lipi
http://bleacherreport.com/articles/1908126-2014-nfl-free-agency-a-primer-for-this-years-free-agent-crop

Pozíciónként. Edelman itt már a 3. az elakpók között. Tör fel, mint a talajvíz. Valamikor idény közepe felé, még csak a 6-7. környékén volt...
2014. 01. 19. 12:49
lolvin
Hát sajnos a jelenlegi cap helyzetunk mellett ha Talib, Edelman, Blount hármast meg tudjuk tartani már elégedett leszek, de szerintem ez sem fog menni...
2014. 01. 18. 09:43
balimate
Deckernek jobban örülnék :)
2014. 01. 18. 11:46
Lucius
Jöhet ő is. Ketten is elférnek. :) Szerintetek Wilforkal mi lesz? Úgy tűnik megvan a csapat nélküle… lehet, hogy megválnak tőle? Sajnálnám, de lehet, hogy egy halom pénz felszabadulna és lenne kinek adni. Amendola szerződése átstrukturálható? Úgy értem egy éve van itt, szerintem ilyenkor nem szokás belepiszkálni.
2014. 01. 18. 13:58
ha jól tudom Wilfork közel 10 misit keres évente... egy ilyen sérülés után sztem meg fogják felezni ezt, amibe a Baby bele is megy (ha nem jobban) ő egy csapatjátékos, nem hiszem hogy nagyon tüntetne ellene!
2014. 01. 18. 14:45
danmajerle
Sajnos a mi babynknél még az is benne van a pakliban, hogy többet nem látjuk a pályán...
2014. 01. 18. 10:06
Elodorel
Hát nálam minden böngésző meghülyült ettől az adobe shockwave playertöl :(
2014. 01. 18. 10:18
daelaci
2014. 01. 18. 11:04
Wolverine89
nagyon jó cikk! Köszönjük Dom! Nagyon kemény meccs lesz!!!! alig várom!
2014. 01. 18. 11:25
lipi
Remek beharangozó, a szokott magas színvonal :).

Baromi kíváncsi leszek, hogy az előző meccsünkhöz képest miként fog változni a két csapat stratégiája. Nálunk azóta IR-re került Spikes és Gronk. Viszont jelentősen stabilabban védekezünk futás ellen, köszönhetően Siliagának. Ám sokat gyengültünk WR és red zone célpontok terén. Cserében a Denvertől kiesett az egyik legjobb cornerük.
Óriási sakkmeccs lesz edzői oldalon. Ebben viszont egyértelműen jobbak vagyunk :).
A fogadóirodák 5,5 pont előnnyel adják a Broncost.
Múlt héten betörtük a csikókat, holnap meg tudjuk szelídíteni a vadlovakat?
2014. 01. 18. 13:59
2014. 01. 18. 11:42
Lucius
KT és Dobson is kérdéses (nem meglepő). KT szerintem biztos nem játszik. Agyrázkódással mostanában min. 2 hét pihenő a divat és mivel független orvosszakértő vizsgálja, biztos szívatja a csapatot (na jó, ez rosszindulatú volt).
Dobson sérülése nekem rejtély. Valaki hozzáértő mondja már meg, hogy mi baja lehet a lábfejének/talpának több mint 2 hónapja (ha jól emlékszem kb. azóta szenved vele). Biztos van valami, csak kíváncsi lennék, mi.
2014. 01. 18. 12:47
cspeti98
A Bills ellen játszott de az első sprint után húzta a lábát és ha jól emlékszek már nem is jött vissza. Szerintem elkapkodták a visszatérését.
2014. 01. 18. 13:56
lupus
Ugyan nem vagyok hazzaerto.De egy ilyen talp/lagfej serules sok mindenbol allhat.Az szalag serules sokkal nehezebben gyogyul,mint pl az izom.Raasaul azt hiszed,hogy ok.Aztan megse,raserulsz es dupla regeneralodasi ido szukseges.
2014. 01. 18. 12:51
attnagy
Azt lehet már tudni/sejteni,hogy milyen idő lesz a meccs ideje alatt?
2014. 01. 18. 12:55
Az előrejelzés szerint tiszta idő: se mínuszok, se szél, se csapadék.
2014. 01. 18. 13:00
attnagy
Ez sajnos megint a Denver passzjátékának kedvezhet :(
2014. 01. 18. 13:35
loop80
Nálunk van egy LEGALÁBB olyan jó QB, mint a Denvernél, szóval ez nem feltétlenül baj. ;) Könnyen lehet 11-4 a 10-4-ből! :)
2014. 01. 18. 14:38
attnagy
Nem is a QB-vel vannak gondok.Hanem azzal,hogy nincs neki célpontja.Edelman egyedül nem fogja tudni megverni a broncost.
2014. 01. 18. 14:15
Bazsi
Blount futásai lehet ismét a kulcs a győzelemhez, a védelemnél megint fontos lenne, hogy szerezzünk labdákat a meccsen, ezzel egyrészt elbizonytalanítanánk Manninget (mint ahogy az alapszakasz meccs 2.félidejében történt) másrészt talán kevesebbet passzolnának, így nehezebben tudnának haladni. Nekem pl. nagyon tetszik Dennard játéka, most is benne van néhány megszerzett INT.
2014. 01. 18. 14:30
DeXTeR
Manning elég szépen szokta szórni a labdákat ellenünk :) Coltos időkben is és idén is volt pár szép intje, csak ne szakítsa már meg a sorozatát :D
2014. 01. 18. 14:32
benzinkut
Dennard nálam régóta kiskedvenc, nagyon örülök, hogy végül bevállaltuk és mi hoztuk el. remélem én is, hogy büntet holnap egy-két pick-kel :)
2014. 01. 18. 14:21
MaYo#51
Nem félek ettől a meccstől, megesszük vacsorára a Broncost!!! Még egyszer nem lesz olyan szerencséje Manningéknek, h annyi labdát elhagyjunk egy meccsen mint ellenük tettük az első félidőben, szinte csak BB volt az az ember a csapatban aki nem hagyott el lasztit... Ez a Pats sokkal erősebb mentálisan mint ami volt az alapszakaszban!!! Sima meccs és több mint 10 pont különbséggel nyerünk!!! GO PATS!!!
2014. 01. 18. 14:22
benzinkut
jó cikk, várom már a meccset, mint kisgyerek a karácsonyt! :)
a pats shop kifogyott már a Blount mezekből, remélem olyat teljesít holnap, hogy az újakat is egyből elkapkodják ;)
2014. 01. 18. 14:26
benzinkut
a meccshez hozzászólva: egyértelműen győzelemre számítok, de kulcs lesz a red zone hatékonyság. Gronk nélkül azért nem könnyű, főleg, ha AD és KT sem az igazi.
2014. 01. 18. 16:03
DM
Sziasztok :)

Nagyon izgulok megmondom őszintén ezen a héten sok-sok vizsga volt sikeresen vettem is az akadályokat,de sokkal jobban izgulok a csapatomért,csapatunkért,bivalyerős ellenfél jön és most nem lesz hosszabítás,én így gondolom az majd lesz a 49ers-Hawks meccsen :D,de ami a lényeg hacsak egyetlen pontocskával is,de nyerjük a meccset máris boldog leszek,miért van olyan érzésem az eddigi po meccseket elnézve egyik csapatnak minden bejött a másiknak nem,remélem az egész idény alatt nagyszerű formában játszó PM most megremeg és kikapnak,és ott lehetünk a Super Bowl.-ban,ha ne adj Isten nem jönne össze akkor is nagyon nagy teljesítmény ennyi kezdő sérülttel idáig eljutni,ahogyan Gyula szaki mondta ez a szezon arról szól,hogy ki tudja helyettesíteni elvesztett játékosait.

GO GO PATRIOTS!!!!!!!!!
2014. 01. 18. 17:48
Whitealert
Szerintem sem lesz hosszabbítás. Vizsgák remélem mentek, én hétfőn 9-re megyek szóbelizni. Már csak ezért se mindegy, hogy nyerünk-e vagy sem. :D
2014. 01. 18. 18:21
DM
így van hivatalosan is orvos leszek nah jó erős vicc egy papucsállatkát nem adnék a saját kezembe nem egy emberi életet :D :D sok sikert kívánok a vizsgához :))
2014. 01. 19. 13:42
Whitealert
Ha állatorvosnak készülsz és lesz valami bajom, majd nálad vizsgáltatom meg magam :D
2014. 01. 18. 16:48
dexxy 2.0
Gyomorideg, pipa.:D

Van egy olyan félsz bennem,hogy simán megvernek.... persze ilyenkor az alapszakasz meccsre gondolok akkor, és:-mindenki nyugodjon le a picsába- :D
Csak nagy hátrányba nem szabad kerülni az elején és akkor bármi lehet,de jó is lenne....
2014. 01. 18. 17:40
Whitealert
Az alapszakaszhoz képest hiányzok Gronk. KT/AD sérültek. Boyce meg IR-en. Verhető a Broncos, egyedül a passzjátékunk miatt aggódom. Az utolsó 3 meccsen nem muzsikált valami jól, Dolának meg Collie-nak többet kell szerepelnie a passzjátékban, hogy ne csak Supermanre kelljen figyelni a Broncos védelmének. Egyébként magabiztos vagyok, szerintem 10 pontos győzelem lesz a vége.
2014. 01. 18. 19:37
Lalika
Én személy szerint teljes nyugalommal várom a mérkőzést. Annyira benne van minden a két csapatban, hogy ember legyen a talpán aki megmondja a tuti végeredményt.
Ami a csapatot illeti már most le a kalappal a teljesítményük előtt. Nekem még mindig ŐK az Istenek és csoda, hogy ideáig elértünk.
Kíváncsian várom, hogy BB és JMD mit találnak ki erre a mérkőzésre. Voltunk már két TE-ed favorizálók, passzjátékos előrerohanós, most pár szakértőt meglepve labdával rohangálós :D.
A Denvernél lehet főnek a szakik, hogy na vajon mit húz elő BB vasárnapra.
Ez lehet az előnyünk is, igaz DA és JE alacsonyak de ha kell a pincéből is elkapták már a labdákat, Ridley szerintem felszívja magát úgyhogy várom miként tapossa majd előre magát labdával a kezében :)
Eredményre még csak nem is tippelek. Jó mérkőzést várok! :)
2014. 01. 18. 20:53
Pat Patriot
Jobb a Broncos, jóval esélyesebb, mint mi. A passzjátékukra bizonyíték az 55 TD-passz. Ők nincsenek annyira ráutalva a futásra, mint a Pats, nálunk viszont hatalmas gondokat okozhat, ha nem megy a futójáték. Éppen ezért mennie kell. A Broncos szerintem gyorsítani akarja a játékot, a Patriots viszont lassítani. Szerintem nem lenne hátrány egy olyan stratégiát kidolgozni, amivel "ritmustalanná" válna a mérkőzés. A múltban sokszor volt olyan, hogy mi voltunk az esélyesebbek, és nem sokra mentünk vele. Most biztosan nem a miénk a legjobb gárda, de van két olyan ember a csapatnál, aki tényleg bármire képes. A Denvernél csak 1. :)
2014. 01. 18. 21:07
cspeti98
Szerintem nem csak kettő :D
2014. 01. 18. 21:17
azért ellenünk csak nem volt TD passza Manningnek... megtarthatná jó szokását!
Egyébként én nagyon fogom sajnálni azokat a srácokat akik jövőre nem férnek majd be a csapatba,a sérültek visszatérésével és az újoncok érkezésével... imádom a csapat minden egyes tagját! :S
2014. 01. 18. 21:45
benzinkut
2 TD-t azért adott az öreg. amúgy abszolút egyetértek :)
2014. 01. 18. 23:04
akkor az idő megszépítette az amúgy is szép emlékeket! de yardja tutttti nem volt sok!
2014. 01. 18. 21:36
CJ95
HA NYERÜNK AKKOR BRADY LESZ AZ ELSŐ IRÁNYÍTÓ A LIGA TÖRTÉNETÉBEN AKI 6 SZOR VESZ RÉSZT SB-ON!
2014. 01. 18. 23:32
dexxy 2.0
De szép is lenne igazi amerikai mese, legyen így:)
2014. 01. 19. 01:12
CJ95
Egyébként nem lehetne kivitelezni hogy bárkinek az oldalon üzenetet tudjak hagyni úgy hogy beírom hogy @CJ95 es akkor kijelzi nekem vagy azt hogy e-mail küldési lehetőség úgy hogy csak az a bizonyos felhasználó kapja meg. Ezt mar a szuzanya.com is tudja...
2014. 01. 19. 01:19
CJ95
Ezt jól megaszontam,látjátok meg torolni sem tudom a kommentem :))) szóval azt akartam hogy nem lehetne kivitelezni hogy személyes üzenetet hadjak barkinek
2014. 01. 19. 08:55
lipi
Sunday will mark the first road playoff game for New England in 7 years!

Ez azért kőkemény...
2014. 01. 19. 09:26
BaP
Andy Hart szakértő 31-17 vereséget jósol, és kéri, ne feledjék a drukkerek min ment keresztül a csapat.
"Bandi" srác a Ravens ellen se adott sok esélyt a fiúknak, bizakodó lettem :))

Bitang nehéz lesz, és a hiányzók mellett gond, hogy a természeti erők is beálltak Manning mögé. Peyton kifejezetten gyenge szélben, és hidegben, legalább a szél bejöhetne.
A d#től nagy meló kell, az O# szerintem ma szenvedni fog.
Utálom a statokat, de ilyenkor ebbe lehet kapaszkodni: Brady még soha nem vesztett Del Rio ellen..:)
( igaz, Peyton ellen viszont a PO-ban idegenben mind az 1 alkalommal :))

Nagy meccs lesz, de ezúttal underdog vagyunk...
2014. 01. 19. 09:42
Zandal
Fiúk nem kell izgulni, tegnap a Madden NFL 25-ben lejátszottam a meccset és 35 - 28-ra nyertünk (Manning 2 INT-et is dobott), illetve meg is álmodtam a győzelmet.
A fogadóirodákra meg nagyban kell tenni, mikor ilyen biztosak valakiben, akkor szoktak nagyot koppanni. Győzni fogunk, ez a lényeg! Go Patriots!
2014. 01. 19. 10:28
Burkus
Az nfl.com Madden prediction szerint is nyerni fogunk, mégpedig azzal, hogy BB nem fogja erőltetni Blount futásait - 10 kísérlete lesz - és Vereen-en lesz a hangsúly, akit Jammer próbál sikertelenül fogni. :))))
2014. 01. 19. 12:33
daelaci
A fogadóirodák koppanását még elképzelni is nehéz, ők mindenképpen nyerni fognak a meccsen.
2014. 01. 19. 10:13
Gordon
LaFleur, benzinkut, este én is csatlakoznék hozzátok a Bázisban. Foglaljatok 1 helyet pls:-)

Ha valakit érdekelne a közös meccsnézés az Esztergom-Dorog-Pilis... vonalon, jelezze itt és szívesen felviszem, van még 4 szabad hely a kocsiban:-)
2014. 01. 19. 11:15
LaFleur
2014. 01. 19. 10:31
szeder
"Here's a stat for all you Pats fans out there.. If NE wins on Sunday, Brady will have made the SB in 50% of seasons he's played in NFL.."
2014. 01. 19. 10:33
DeXTeR
Azért a 3 új WR (KT, Dobson, Boyce) Nem nagyon vette ki a részét az idényben az Offenseből...1-2 megmozdulás volt, de szinte mind üvegből van...vagy ennyire szerencsétlenek lennénk, hogy az újoncok is ilyen könnyen lesérültek???
2014. 01. 19. 10:34
CJ95
Na ne balzsamozzuk magunkat statisztikákkal menjünk aztán verjük szét a Broncost utánna majd lesz valami...
2014. 01. 19. 11:39
Bazsi
Szerintem is menjünk ki és csináljuk meg a játékokat :D
2014. 01. 19. 12:05
CJ95
Hadd tudja meg Jean Valjean, hogy a szívre van balzsam
2014. 01. 19. 12:41
SlimLP23
Sziasztok
Hol is lesz a kozos meccsnezes?
Valahol a nyugatinal ugye?, de nem emlekszem hogy hol pontosan...
2014. 01. 19. 13:49
Gordon
Bázis klub
2014. 01. 19. 14:45
SlimLP23
Koszi :)
2014. 01. 19. 15:51
LaFleur
Bázis Klub, Podmaniczky u. 29.
Van ott egy thai masszázs tábla, ott kell lejönni majd a lépcsőn. 8 körül már ott leszünk egy páran.
2014. 01. 19. 13:51
Pats for the Win
http://espn.go.com/boston/nfl/story/_/id/10305320/tom-brady-bill-belichick-chemistry-forged-success-failure

Újabb zseniális cikk Brady-Belichick kapcsolatáról, kettejük nyerni akarásról ezúttal is Jackie MacMullan "tollából".

Összességében bizakodva, persze ettől függetlenül izgulva várom a ma esti meccset, engedjétek meg, hogy kifejtsem miért is.
Meghallgatva az összes hanganyagot, elolvasva az összes felvezető cikket, megnézve az összes playbook elemzést ill. videokat a neten, kifejezetten jónak tartom a match-upjainkat a Broncos ellen. A novemberi meccsünk előtt sokkal jobban paráltam, hiszen sokkal több volt számunkra az ismeretlen, még ha Gronk a pályán is volt.
A mai meccstől az várom, hogy a Dobson-Thompkins-Amendola trióból vki az élete meccsét játssza. Egyszerűen ki kell használni a Chris Harris nélküli secondaryt, tesztelni kell Quice barátunkat is. A másik meglepetés ember Vereen lehet, az elmúlt meccseken kicsit jegeltük, illetve a game plan nem neki kedvezett, de itt az idő egy pár jól kivitelezett screen játékra.
Természetesen óriási faktor lesz a LOS irányítása, hiszen mindenki tudja, hogy a csapatok képesek bármikor min. 200 yardot futni. Sztem a Ball, Moreno duó tiszteletet érdemel, de azért a mi Blount Force Trauma emberünk és Steven is képes nagy játékokra. Devlin és Hooman szerepére is kíváncsi leszek, főleg, hogy szerepet kapnak-e majd a passzjátékban.

A defense-ünk abszolút playmaker, és képes lesz nyomást helyezni Peytonra. Véeményem szerint, ismét engedni fogjuk a futást, de mégsem olyan mértékben, mint novemberben. Siliga sokat jelent. Collinsról nem is beszélve...

Úgy érzem, hogy ez a Patriots megtanult nyerni. Sok sok szoros meccset vívtunk, amit néhol elbuktunk, néha megnyertünk pár ponttal. Pont ez az a tényező, ami hiányzott az elmúlt évek domináns Patriots-aiból. És pont ez hiányzik a Denverből is. A clutch playek során teljesíteni. Az amikor 180as a pulzus és mégsem pánikolsz csak teszed a dolgod. Hiába tehetségesebb csapat a Broncos, mi vagyunk a CSAPAT. Sosem adjuk fel, mindent tapasztaltunk a szezon során. Az idei szezonunk egy kicsit olyan mint a tavalyi Ravensé. Pont akkor kerülünk a csúcsra amikor kell. Ellenben a Broncos-szal.

Bármi is történjen ezen a meccsen, büszkén fogom nézni a csapatunkat, mert bőven túltejesítették az elvárásaimat az idényre nézve. Igazi áldás, hogy már a 3. AFC döntőnket játszhatjuk zsinórban. Ez olyan dolog, amit nagyon értékelnünk kell.

Végezetül egy kérdés: "how do you feel about beating the Broncos in Denver and goin' to Super Bowl 48"??!! OH YEAHHHH!!! :)
2014. 01. 19. 14:35
WishyPapa
Rapoport szerint játszani fog Allen, státusza Q, de nem igazoltak a határidőig senkit.
2014. 01. 19. 14:54
wolandrules
Szerintem a Denver defense futásra és rövid passzra fog beállni, ezért kellene az elején néhány hosszú passzt elengedni akár IC-t kockáztatva is, hogy "hátrébb húzzuk" őket, aztán jöhetnek a futók. Az elején jó lenne vezetni, had kezdjen el remegni Manning. Jó lett volna, ha az időjárás nekünk kedvez, de ez nem az az év...
Néhány dolog, amiben biztos vagyok: Manning IC, Blount fumble, Amendola és Vereen több játéka. Jó érzésem van a meccsel kapcsolatban, bátor játékkal foghatók, nem volt még komoly meccsük, Go Patriots!!!
2014. 01. 19. 16:32
pat68
Volt komoly meccsük, hosszabbításban kikaptak!
2014. 01. 19. 15:07
szeder
http://tdmagazin.hu/beharangozok/56/New_Englands_Patriots-Denver_Broncos
2014. 01. 19. 16:04
winston86
rossz tipp a végén :)
2014. 01. 19. 16:36
Whitealert
Ez óriási, főleg Eli :D
2014. 01. 19. 15:51
DeXTeR
Nyerhetnének ma, tekintve hogy a névnapomkor játszanak. Lepjetek meg srácok :) GO Pats!
2014. 01. 19. 16:57
timep76
A Bowl.hu-n azt írják, hogy 13 mph erősségű szél várható. Az 20 km/h, ami nem kevés.
Jelenleg (4 órával a meccs előtt) +5 Celsius fok van Denverben, és 6 km/h-s a szélerősség.
2014. 01. 19. 17:38
CJ95
A szélsőséges idő nekünk kedvez...
2014. 01. 19. 17:38
CJ95
A szélsőséges idő nekünk kedvez...
2014. 01. 19. 18:46
Bruschi85
Ditka mester után szabadon, ha már a múlt héten nem minket tippelt ideje neki is javítani.
48.Pats - Frisco

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2014. 01. 19. 19:10
danmajerle
Fél9-kor érkezem a Bázisba 1-2 ember társaságában.
2014. 01. 19. 19:18
timep76
13 Celsius fok, 0 km/h szél
Nem akar nekünk kedvezni az idő
2014. 01. 19. 19:36
wolandrules
Jó lett volna egy extrém időjárás, de én nagyon remélem, hogy sok passzjátékot választunk, nem arra készülnek, szóval nem olyan nagy baj ez
2014. 01. 19. 19:54
anulu82
picit vicces, hogy bármelyik csapat úgy készül, h a Pats futni fog :)
2014. 01. 19. 19:35
Pats for the Win
No Thompkins
pic.twitter.com/C1S0ZmmcRW
2014. 01. 19. 19:36
Pats for the Win
Patriots inactives are Steve Beauharnais, Isaac Sopoaga, Justin Green, Chris Barker, DJ Williams, Jake Bequette, Kenbrell Thompkins
2014. 01. 19. 22:37
iceman
Hát, sajnos eddig nem sok esély látszik. :(
Hozzászólás a(z) AFC döntő beharangozó - Pats @ Broncos bejegyzéshez