Menetrend

AFC döntő beharangozó – Patriots vs Broncos

2016. 01. 23. 04:57
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Meccsek

afcA New England Patriots zsinórban 5. alkalommal lép pályára az AFC döntőjében, ami NFL rekordbeállítás. A házigazda az 1. kiemelt Denver Broncos lesz. A találkozó január 24.-én, vasárnap 21.05-kor kezdődik. A mérkőzést a Sport2TV élőben közvetíti.


Mint ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is Brady-Manning összecsapásként harangozzák be a mérkőzést, összességében ez lesz a 17. összecsapás a két klasszis csapatai közt. Az egymás elleni mérleg 11-5 arányban Brady mellett áll. Azonban Brady idegenbeli rájátszás mérlege a Broncos ellen 0-2 és összességében már-már mumusnak számíthat, ugyanis ha hozzávesszük az alapszakasz mérkőzéseket is, akkor sem mutat jobban a 2-6.

Az alapszakasz során is összecsaptak a csapatok, akkor 30-24 arányban az Osweiler vezette Broncos került ki győztesen a Gillette Stadionban Denverben megrendezett találkozón, azonban meg kell említeni, hogy rengeteg hiányzóval kellett megküzdenie a csapatnak (Edelman, Amendola, Collins inaktív volt illetve Gronkowski és Hightower sem fejezte be a mérkőzést). Ennek ellenére a legvégsőkig szoros volt az állás és csak hosszabbításban sikerült kiharcolnia a vendégeknek a győzelmet.

Broncos O# vs. Patriots D#
Manning már nem az igazi, ezt mindenki tudja, aki látott akár csak egy Broncos meccset is idén, azonban nagy hiba lenne lebecsülni. A két éve rekordokat döntő támadósornak csak az árnyéka a mostani. Manning egyszerűen nem tud elég erőt belevinni a dobásaiba, ennek következtében sokat van a levegőben labda, ami a CB-knek esélyt ad a reagálásra. Ugyanakkor a futójáték a szezon végén kezdett éledezni, és ez lehet a legjobb esélye a Broncosnak a győzelemre. Emiatt lesz különösen fontos Hightower és Collins játéka. Mint említettem Collins inaktív volt azon a mérkőzésen, azonban a védelem még így is jól megállította a Broncos futójátékát, egészen Hightower sérüléséig. Nélküle szétesett a futásvédelem. Ha a védelem meg tudja fogni a futásokat, hatalmas lépést tesz a győzelem felé a csapat.

Broncos D# vs. Patriots O#
Mondhatjuk, hogy az erősségek összecsapása lesz. A Broncosé volt a legjobb védelem az alapszakaszban a statisztikák alapján, míg a Brady vezette támadósor a felépült kulcsemberekkel a fedélzeten, újra a szeptemberi fényében tündökölhet. Gronkowskival, Edelmannel és Amendolával a pályán az egység visszatérhet a rövid, ütempasszokra épülő támadófilozófiához, amivel bármilyen védelmet képesek feltörni. Ők azok az elkapók, akik már a snap pillanatában képesek megnyerni a párharcukat, ennek következtében Brady sokkal gyorsabban szabadulhat meg a labdától. Márpedig ezzel lehet a legjobban hatástalanítani a Broncos rettegett irányítósiettető duóját. Ha tovább kell magánál tartania a labdát, akkor Von Millernek és DeMarcus Warenek több ideje lesz az őrületbe kergetni Sebastian Vollmert és Marcus Cannont. A futójáték felélesztésére a Patriots részéről én nem látok sok esélyt. Sorozatosan cáfolta meg a csapat azt az állítást, miszerint kiegyensúlyozott passz-futás eloszlással lehet mérkőzéseket nyerni. Brady formáját látva pedig nem is létszükség ez.

A novemberi összecsapáson azt is láthattuk, mennyit is számít a speciális egység játéka, vagy ebben az esetben a hibája. Chris Harper nem tudta megfogni a Broncos puntját, amivel rögtön a vörös zónába találta magát a vendégcsapat, ezzel kezdődött meg a felzárkózásuk. A stadion magaslati fekvése előnyt jelenthet a rugójátékban, ami akár döntő fontosságú is lehet.

A két csapat hivatalos sérültjelentése a pénteki edzésről:

IR
Ez egy rettentően hosszú lista, azonban nagy valószínűséggel minden fontos játékos pályára tud majd lépni. A nagyobb kérdés, hogy ott is tudnak-e maradni. Az idei évben sajnos már megszokhattuk, hogy nincs győzelem áldozat nélkül. Gyakorlatilag minden mérkőzésen megsérült valaki, azonban szerencsére a legjobbkor került a lehető legegészségesebb állapotba a keret.

Azt mindenki tudja, hogy Gronkowski vagy Chandler Jones képes akár a mérkőzést eldönteni, ezért megpróbálok 1-1 „kisebb” játékost a támadó és védő oldalról megemlíteni, akinek a jó játéka nagyban hozzájárulhat a sikerhez.

A támadó oldalról James White-ot választottam. Lewis sérülése után ő vette át elődje szerepét, bár beletelt pár hétbe hogy felvegye a ritmust. Azonban ahogy haladt a szezon egyre nagyobb szerepet kapott és élt is a lehetőséggel. Biztos célpontot nyújtott Brady-nek Gronkowski, Amendola és Edelman hiányában. Épp ezért lepődtem meg azon, hogy miután Brady 3 kedvenc célpontja visszatért a Chiefs elleni mérkőzésre, mindössze két elkapást jegyzett a futó. A Broncos ellen szerintem ismét megtalálja az összhangot Brady-vel és 6-7 elkapással zár majd.

A Broncos támadásainak megállításának sikeressége nagyban fog múlni Patrick Chung játékán. Múlt heti produkciója pedig csak bizakodásra adhat okot, hiszen karrierjének egyik legjobb mérkőzésén van túl. Legtöbbször ő őrzi a TE-et passzjáték során és szemmel látható a fejlődése ezen a téren. Mindemellett továbbra is jól lép fel a futójátékkal szemben, ami mint említettem a győzelem kulcsa lehet.

Számos már-már klasszikusnak tekinthető mérkőzést, jelenetet adott e két csapat nekünk, ezek közül egyet-egyet emelnék most ki:

Erre a mérkőzésre valószínűleg sokan emlékszünk, mindössze 2 éve játszották a csapatok és a hosszabbításban szerzett mezőnygóllal sikerült nyernünk azok után, hogy a félidőben még 24-0-ra vezetett a Broncos.


A jelent pedig a 2005-ös vesztes AFC elődöntő mérkőzéséről van. Aki látta ezt a videót az szerintem egy életre megjegyezte Ben Watson nevét. Hihetetlen amit művelt TE létére.


Hogy miért ezt a két példát hoztam? Mert tökéletes példái annak, hogy sosem szabad feladni. Remélhetőleg nem lesz szükség ilyen heroikus küzdelemre, mert simán nyerjük a mérkőzést, de ha mégis, akkor mindnyájan tudjuk, hogy nincs lehetetlen.

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a chatet használjátok.

Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2016. 01. 23. 07:49
1976gabi
az első meccs idén nem idegenben volt?
2016. 01. 23. 07:56
de, idegenben volt, pedig határozottan úgy emlékeztem hogy itthon játszottunk, ezért meg sem néztem :S
2016. 01. 23. 07:59
ptblanco
Just win baby! Qrvára várom, de azért van bennem félsz...
2016. 01. 23. 09:33
April Wine
Frissebb info: LaAdrian Waddle, Tre' Jackson OUT.
2016. 01. 23. 11:13
mgabor74
Ez a Ben Watson féle szerelés végül touchback lett, vagy jöhettek Baley-ék az egyyardos környékéről? Nem tudom kivenni a videó alapján hogy mi lett utána az ítélet.
2016. 01. 23. 11:16
mgabor74
Persze úgy értem, hogy a támadósor, hisz Chad Bailey cornerback volt:)
2016. 01. 23. 11:18
mgabor74
És el tudom írni még egyszer a nevét:))) Helyesen: Roland "Champ" Bailey Jr.
2016. 01. 23. 11:27
elvileg az 1 yard környékéről jöttek, ha egy kis szerencséje lett volna watsonnak akkor touchback, de nem... nekünk nem lehet ilyen szerencsénk :D
2016. 01. 23. 12:27
zozo692
Ja és azt hiszem, be is verték a TD-t.
Ez a jelenet beleégett az agyamba. SB győzelem után, nem túl veretes ellenfél ellen egy ilyen hihetetlen visszafutással kikapni.
Watson hihetetlen (az egyik kedvencem volt), a mai napig jól tolja a Saintsben.
Broncos: Jake "The Snake" Plummer elvitte őket az AFC döntőbe (ha jól emlékszem), aztán abbahagyta. Azok a szép idők...
2016. 01. 23. 13:29
LaFleur
Régi szép idők... Akkoriban még adta a sport tv ugyan, de eredeti kommentárral, nem volt magyar közvetítés. Sose felejtem el vagy 10 percig állt a játék, nézték vissza a sporik én meg nem tudtam, hogy egyáltalán mit néznek mert nem értettem a szabályt. Tiszta ideg voltam, hogy így estünk ki. Szerencsére a Steelers elverte őket utána az AFC döntőben.
2016. 01. 23. 17:32
zo72
erre sajnos emlékszem...
Plummer sem volt egy nagy irányító, de minket jól beszopatott. Mike Shanahan mumusa BB-nek, igen ritkán tudott ellene nyerni.
2016. 01. 23. 16:15
Whitealert
Denveri részről már nagyon megy a trash talk, biztos nagyon félnek. Szerintem 4-7 pontos különbséggel nyerjük a meccset, az utolsó negyedre már nem lesz túl izgalmas meccs, csak utolsó percekben hozzák fel egy TD-s különbségre.
2016. 01. 23. 16:27
pippu
2016. 01. 23. 19:29
zozo692
Engem ez az egész a 2007(?)-es évre emlékeztet, amikor a Steelers-ből jó páran nyomták a meccs előtt a szöveget, volt egy noname safety-jük, ő is erősen benne volt, aztán ő szívta a legnagyobbat (az, amikor Brady eljátszotta a Szabadság szobrot...?).
Ettől a sok emléktől szentimentális lettem :-)
Legyen olyan vége, mint akkor volt!
2016. 01. 24. 14:04
zozo692
Ja, nem... az volt, amikor Brady hátrapassz Randy Moss, az vissza ugyanúgy Bradynek és utána hosszú Gaffney-nek -> TD.
Szegény srác azt sem tudta, milyen rendezvényen nevezték be...
2016. 01. 23. 19:28
dravait
Megnézve az első filmet, akkor is gyakorlatilag magunkat vertük majdnem meg a bénázással, a "feltámadásunk" pedig tisztán brilliáns támadójáték eredménye volt. Én nagyon reménykedem egy végig általunk uralt mérkőzésben, szerintem a CSAPAT sokkal jobb, mint a Broncos.
2016. 01. 23. 20:52
Pats for the Win
Tisztelem a Broncost, de sokkal kevésbé tartok ettől a meccstől, mint a múlt hetitől. Akkor tele volt kérdőjellel a csapat, mind egészségi, mind játékminőség alapján. Akkor is bíztam a csapatban, most is töretlen a lelkesedésem. Továbbra is úgy vélem, hogy a Kansas egy nagyon masszív csapat volt, kiváló védelemmel, és ennek ellenére domináltunk ellenük mind végig. Ha csak fele annyi 3rd down helyzetet megold a D, a végeredmény már a blowout szintet súrolta volna. Hátha rozsda volt, ami már nem jön elő. :)
Ez a Denver egyszerűen nem képviselheti az AFC-t a Super Bowlban, mivel teljesen esélytelen lenne az NFC bajnokával szemben. Láttuk a 48. Super bowlt. Akkor a legjobb támadóegységgel fürödtek be. Sztem ez a Manning éra leggyengébb Broncosa, egyedül a defense érdemel elismerést. -4es TO mutató, biztos, hogy szerzünk labdát ezen a meccsen is.
A védelmük bitangkemény, de a Chiefs ellen is így mentünk neki a meccsnek. Minden téren jók a matchupok a számunkra, ha a futás ellen is összeállunk, koncentrálva a fal külső oldalaira, akkor nem lehet gond. Egyszerűen sokkal jobb és összetetebb csapat a Patriots. Amennyiben nem követünk el saját magunk ellen hibát, nem látom, hogy elveszítjük ezt a mérkőzést. Nyilván nehéz a Mile Highban játszani, de nem hiszem hogy ez döntő tényező lesz. Sokat játszottunk ott, ismerjük a környezetet. Semmi más dolgunk nincs, mint a megszokott magas szintű Patriots focit játszani és nem lehet gond.
GO PATS!!
2016. 01. 23. 21:17
cspeti98
Mindenki a (valószínüleg) utolsó Manning vs Bradyről beszél, közben pedig egy szó sem esik a 3. Brock vs Jimmyről. Szerencsére az NFL-nek eszébe jutott a két legenda összecsapása és összedobtak egy trailert. Zseniális! :D
http://youtu.be/yLY4jX87Eb8
2016. 01. 23. 21:51
nszgergo
2016. 01. 23. 21:27
vhs-box
lehet tudni milyen idojaras varhato?
2016. 01. 23. 21:51
Burkus
kb. 7 fok és inkább felhős. Ez elvileg jó Manningnek, aki 40 F fok alatt veszít mindig :) (Holnap 45 F fok lesz). A Carolina meccse érdekesebb lesz ebből a szempontból, lévén hogy Észak Carolinában nagyjából szükségállapot van... A hírek szerint a Cards drukkereknek esélyük sincs odamenni a meccsre.

Elképesztő trashtalk megy denveri oldalról, amiben egyébként a magyar fanok is aktívan részt vesznek. A mieink elegánsan reagálnak, BB és Brady is Manninget fényezte, Harrisnek arra a megjegyzésére, hogy Gronk térdét kell támadni és ütni, Gronk csak annyit mondott, hogy ez természetes, része a játéknak. Wolfe, Marshall, mindenki elmondta már a magáét, hogy miért utálja a Patset. Aki ebben a csaholókórusban szokás szerint nem vesz részt ,az Manning.
2016. 01. 23. 21:52
Burkus
Ja és az előrejelzés szerint nem lesz szél, ami kedvez a passzjátéknak. (3 mérföldes szelet jósolnak.)
2016. 01. 24. 03:06
én jobban örültem volna egy kis szélnek, nekünk nem ártott volna, de Manning játéka biztos gyengébb lenne tőle
2016. 01. 24. 10:19
OFenoMeno
Ha hideg nem is, de csapadék lehet. Eső/Havas eső formájában. Bár az is inkább csak meccs vége felé...
2016. 01. 24. 11:06
vhs-box
köszi :-) nem baj ha megy a szöveg, este a pályán helyre lesznek rakva a dolgok, mindenki tudni fogja merre van az előre:D
2016. 01. 24. 17:48
pippu
És miért utálják?
2016. 01. 23. 21:44
dartib83
ú, óriási respect a Watson-féle szerelésért, hogy beraktátok. Az volt az első, vagy második Pats meccs, amit láttam :))
2016. 01. 23. 23:13
Whitealert
2016. 01. 24. 04:57
loop80
Már most annyira izgulok, hogy egyszerűen képtelen vagyok elaludni...

Pedig hol van még a kickoff!!! ;)
2016. 01. 24. 11:10
DM
https://www.youtube.com/watch?v=TjuOaKoRG8o&feature=player_embedded
2016. 01. 24. 14:18
Spol15
Egy pár évig még elnézném az éles Brady vs. éles Manning párharcot, de egyszer minden jónak vége lesz.
2016. 01. 24. 19:38
DM
2016. 01. 24. 19:42
Andrew900
Inaktív: Tre Jackson,Waddle,Harper,Bostic,Wilson,Grissmon,Kitchen
B
Hozzászólás a(z) AFC döntő beharangozó – Patriots vs Broncos bejegyzéshez