Menetrend
Szavazás

AFC döntő interjúk 1.

2015. 01. 21. 07:00
Szerző: DoM
Kategória: Interjú
Tizennegyedik győzelmet aratta a New England Patriots az NFL 2014-es bajnoksága során. Lássuk mit mondtak a meccs után a Patrióták?

MECCS UTÁNI DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉG

Tedy Bruschi: Mi mind tudjuk, hogy van még min dolgozni, de a New England Patriots az AFC Bajnoka.

Jim Nantz: Milyen érzés?

Robert Kraft: Köszönöm, köszönöm, köszönöm, ti vagytok a legjobb szurkolók az NFL-ben. Ti megtettétek a dolgotokat. Most nekünk kell elmenni Arizonába és tenni a dolgunkat. Mi vagyunk a Patrióták.

Jim Nantz: Robert, mennyire vagytok büszkék Jonathannal és Dannyvel, az egész családdal erre a teljesítményre, Belichick edzőre és a Patriotsra?

Robert Kraft: Csodálatos, ami ma történt. Tudod a kémia ebben a csapatban és a benne dolgozó emberek minősége nagyszerű! Hiszem, hogy nekünk van a legjobb edzői stábunk az NFL-ben és a játékosok karaktere és minősége is nálunk a legjobb, ahogy láthatták ma este. Nincs jobb nálunk.

Jim Nantz: Szóval láttátok a kiírást: „In Bill we trust”, Billben hiszünk. (Az amerikai pénzeken van rajta „In God we trust”, Istenben hiszünk. - a szerk.) Így jöjjön most Belichcik edző.

Bill Belichick: Szóval Jim, csak egy dolgot kell mondanom.  „We’re on to Seattle.

Jim Nantz: Gratulálunk Bill! Most menjünk tovább Tom Bradyre. Tom, sosem tudhatod, mikor jutsz el legközelebb idáig, vagy egyáltalán eljutsz-e még. Milyen érzés ez most, hogy hatodszor mész a Super Bowlra? Ez egy rekord, hiszen irányítóként nem kezdett hat Super Bowlon senki sem a liga történelmében.

Tom Brady: Tudjátok nyilvánvalóan hatalmas meccs volt, és a csapattársaimra nem lehetnék ennél büszkébb. Nagyon sok munkát végeztünk idén, a belünket is kidolgoztuk azért, hogy eljussunk idáig. Tudod, nagyon jó érzés, hogy sikerült feltenni az i-re a pontot. Már csak egyetlen lépés van hátra. A szurkolóknak meg köszönöm a támogatást. Tudom, voltunk fent és lent is idén, de most fent vagyunk és mindent megteszünk hogy ez még egy meccsen így legyen.

Jim Nantz: Gratulálunk az AFC bajnokának, a New England Patriotsnak. Glendale-be tartanak, hogy megmérkőzzenek a Seattle Seahawks csapatával.


ROBERT KRAFT, TULAJDONOS, KLUBELNÖK

(Arról, hogy Bill Belichick és Tom Brady a 6 Super Bowljára készül)

Nagyon izgalmas, de még azt a meccset is sikeresen meg kell vívni.

(A talpraállásról a Kansas City vereség után)

Rossz meccs volt, és pályám során megtanultam NFL tulajdonosként, hogy az elveszített mérkőzésnél nincsen rosszabb. A legrosszabbtól is van feljebb és a legjobbtól is van lejjebb. A Chiefs elleni meccs megsemmisítő vereség volt, mintha gyomorszájon vágtak volna. A Cincinnati ellen viszont már sikerült visszatalálni a helyes útra. Majd azt olyan meccsek sorozata követte, hogy a liga legjobb csapatai ellen kellett hét meccset megvívni. Mind-mind kiváló irányítóval szemben.

 (Arról hogy optimista volt-e a csapattal kapcsolatban a kansasi meccs után)
”Nem voltam az. Imádom a srácokat, de végső soron minden a pályán mutatott teljesítményen múlik, hogy mennyire sikerül pontosan végrehajtani a játékokat. Egész héten jó edzéseket futhat az ember, mindent jól tehet, de nálunk minden vasárnap illetve hétfőn bizonyítványt osztanak az ottani teljesítményről. Ezek után a mai nap egyszerűen különleges.”


(Arról hogy mennyire volt büszke, amikor a Kansas City meccs után olyan gyorsan talpra állt a csapat)
"Az volt a legrosszabb érzés amióta Bill itt van. Tudod, ez történik, amikor sok apróság…., de hagyjuk is…, az egy hétfő este volt. Ma a szurkolóink tudtak örülni annak,  amikor a harmadik negyedben tetemes előnyben voltunk és végig abban maradunk az eső ellenére. Láttátok, hogy mi történt?”

(Arról kérdezték: hitte-e azt, hogy ilyen sikere lesz a csapatnak, amikor azt megvásárolta?) "Csípjenek meg! Ez a 21. szezonunk és a 10. AFC döntőnk, szóval nagyjából minden második évben sikeresek voltunk. Erről nem is álmodtam akkor, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen jó emberekkel dolgozhatunk.”


(Arról, hogy meggátolják-e a Seattle-t a címvédésben a Super Bowlon.)

„Nem hiszem, hogy nekünk kell megállítani őket. Nekünk az a feladatunk, hogy meg kell nyernünk a negyedik Super Bowlunkat.  De nagyon jó edzőjük van.”

 
(Arról  hogy a jelenlegi Super Bowlon két olyan edző irányítja a két csapatot, akit ő vett fel a saját csapatához)

 "Két edzőt vettem fel és boldogan állítom, hogy mind a kettő győztes típus. Biztos nagyon magas nézettséget fog az összecsapás produkálni az NBC csatornán."

BILL BELICHICK, VEZETŐEDZŐ

BB: Ez egy nagy győzelem volt a csapatunk számára. Minden a játékosokról szól. Mind a három csapategység nagyon jó munkát végzett. Jól játszott a speciális csapategység, szereztek labdát is és volt pár komoly visszahordásuk is. A támadók is sok pontot szereztek és a védelem is szerzett labdákat. A játékosok kiválóan játszottak, ahogyan az év többi részében is. Ez egy nagyon jó csapat, egy keményen dolgozó csapat. Közösen dolgoztak, segítettek egymásnak a fejlődésben és én nem lehetnék boldogabb most miattuk. Nagyon jó volt edzeni ezt a csapatot és megérdemelték a ma esti sikert. Nem tudnám most eléggé dicsérni őket. Jól kellett játszaniuk és ma este meg is tették. Nagyon sok jó teljesítmény volt. Véleményem szerint erről szólt a mérkőzés.

K: Min mentetek keresztül az év eleji problémáktól mostanáig?

BB: Megnyertünk 14 meccset. Ezt nem sokan mondhatják el magukról. Jó játékosaink vannak és jól játszottak. Igazán ez a lényeg. Játékosok sorra nyerik a meccseket és így tettek ma is.


K: Mit tud mondani LeGarrette Blount nagy napjáról?


BB: Nagyon jól futott. Jókat cikázott a rossz időjárási feltételek ellenére is. Ott is talált néhány yardot ahol nem volt, és elég kemény volt, hogy ütközzön. Egy igazi minőségi futó. Jól futott ma este és a semmiből valamit csinált. Amikor mi jól dolgoztunk akkor is hozzá tette a sajátját. Nagyon elkötelezett volt, amikor a goal line formációból a végzónába futott. Ez egy egyedülálló teljesítmény volt.

 
K: Mennyiben járult hozzá a kemény sorsolás az idei év teljesítményéhez?

 
BB: Nehéz elképzelni, hogy hétről-hétre ennél is nehezebb lehetett volna. Hat vagy hét meccset játszottunk zsinórban, amikor úgy tűnt, minden aktuális ellenfelünk éppen vezeti a saját csoportját és mindezt ráadásul jó játékkal teszik. Folyamatos megmérettetésben volt részünk egész évben. Jó csapatok ellen játszottunk, jó védelemmel, védőfallal, front sevennel, nagyon kiváló irányítóval és elkapókkal. Szóval ez egy kihívásokkal teli menetrend volt idén. A srácoknak keményen kellett dolgozniuk minden héten, hogy felkészültek legyenek az összes kihívásra. Fáradhatatlanul készültek az alapszakaszban, és ahogy haladunk előre a rájátszásban, most is erre van szükség. Hozzászoktak ehhez, ezt csinálták az előző héten is, méghozzá nagyon jól. Nagyon oda kellett figyelnünk a Coltsra, remek csapat. Elbántak a Cincinnativel és aztán a Denverrel. Tudjuk milyen volt ez tavaly. Nagyon jó munkát végeztek múlt héten. A Colts egy nagyon jó csapat, de a mi srácaink is jól játszottak. Minden bizodalmunk bennük volt. Megcsinálták.

K: Pár szóval összefoglalná Jamie Collins és Kyle Arrington munkáját a T.Y. Hiltonon? 

BB: Igen,  Kyle igazán előrelépett és nagyon jól védekezett T.Y Hiltonon, aki egy jó elkapó. Egyedülálló a sebessége, gyorsan futja az útvonalakat, legyen az rövid, középes vagy hosszú és emiatt nehéz megfelelően őrizni. Egy nagyon jó elkapása volt az oldalvonal mellett, amikor végighúzta a lábát az oldalvonal mellett. Tökéletes passz és elkapás volt. Ilyen az, amikor ellenük játszol. Kyle jól reagált a megmérettetésre. Jól tapadt és Devin McCourtyval nagyon jó munkát végeztek, Jamie meg egész évben hozta a nagy játékokat. Nagyon atlétikus és bárkivel felveszi a lépést. Fizikálisan játszik és nagyon sok tapasztalatot szerzett. Egész szezonban hozta a nagy játékokat és néhányat csinált ma is. Az interception-je természetesen nagy játék volt és atletikus, olyan tipikus Jamie Collinsos játék. Olyan játékokra képes, amire nem sok játékos képes a ligában.


K: Milyen tényezőt képviselt, hogy nyomás alá tudták helyezni Andrew Luckot?


BB: Az mindig fontos. Szerintem Rob Ninkovich és Chandler Jones is jól játszottak, elég nyomást gyakoroltak a szélről. Meg akartuk nehezíteni Lucknak, hogy fellépjen a zsebbe, de ő egy nagyon jó játékos. Kiszabadult pár alkalommal és őt nehéz utolérni. Viszont mi jól álltuk a sarat Robbal és Chandlerrel. Valamint a linebackerek, Dont’a Hightower és Jamie Collins, amikor középen blitzeltek, míg a belső védő falemberek csak próbáltak a zsebben tartani Luckot, hogy onnan kelljen dobnia, ne tudjon kiszabadulni. Keményen megdolgoztak a sikerért. Természetesen a nagy előny miatt a második félidőben már szükségszerűen egydimenzióssá vált a Colts játéka. Az eredményességünk ennek is köszönhető. Az első félidő végén bár csak három pontot sikerült szereznünk, de mégis remek támadás volt, mert elértük, hogy két labdabirtoklásnyi előnnyel mehessünk a szünetre. Ezt egy 85 vagy 87 yardos támadás követte a harmadik negyed legelején. Zseniális volt. Úgy gondolom, hogy ez a helyzet nagyban segítette a védelmünket, mert az eredmény önmaga már meghatározta, minek kell történnie a meccsen. Ez a helyzet nagyon kedvezett például a pass rush sémáknak. Szerencsések voltunk, hogy ilyen helyzetből játszhattunk.

K: Elmondaná a benyomásait azzal kapcsolatban, ahogy a támadófal játszott?

BB: Azok a srácok keményen dolgoztak, az egy jó egység. Az edzések zökkenőmentessé tették a rotációt. Mindenki játszott mindent és bizalom ébredt a játékosok között. Így volt az egész idényben. Egy kicsit megkevertük a kártyákat, de nagyon jól és keményen dolgoztak egymással. A Colts keményen lépett fel a futás ellen. Josh Chapman, Art Jones keményen blokkoltak, Cory Redding egy kiváló védő falember, Erik Walden a szélen, D’Qwell Jackson nagyon gyorsan reagált és lépett fel a falhoz ellene. Kemény taposás volt, keményebb mint az első meccsen. Volt néhány összeomlás, de LeGarrette saját maga is csinált néhány yardot. Ennek a kettőnek a kombinációja nagyon jól megalapozta a támadásunkat. De tudják a mi támadófalunk nagyon kemény emberekből áll. Minden héten ott voltak és harcoltak. Úgy gondolom, hogy Sebastian Vollmer és Nate Solder nagyon jól dolgoztak a széleken, ahogy általában szoktak, mindig jó kihozni egy játékot Nate-ből. Az a játék nem az volt, amit terveztünk. Volt néhány bónusz játék ma este. Revis és Collins interceptionjei a fumble, amit Fleming összeszedett. Nate touchdownja nehéz játék volt. Ezek azok a játékok, amikre nem számítasz, de az utunkba kerültek ma este, és ezek a játékok agy segítségek voltak.


K: Hogy-hogy Tom Brady évek óta ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt? Mitől lehet az, hogy ő még mindig ilyen magas szinten képes játszani?

 
BB: Ő egy jó játékos. Keményen dolgozik és jó a kondíciója. Nyilvánvalóan nagyon okos és tapasztalt játékos. Nem vágják át nagyon gyakran. Olyan keményen dolgozik, mint minden játékos nálunk. Korán érkezik, nagyon sok filmet tanulmányoz, tudja a meccs taktikánkat, tudja, mit csinál a védelem. Sok időt tölt a gyakorló pályán, gyakorolja az időzítést és a kivitelezést. Ha valaki olyan tehetséges, mint ő és annyit is dolgozik, akkor ez az eredmény nem meglepő.


K: Ez lesz Tom hatodik Super Bowlja, ez a legtöbb, amin irányító kezdő volt. Van valami, ami sikeresebbé teszi őt, mint a többi irányítót?

BB: Na, akkor még egyszer. Egy jó csapatban kell játszanod, amelynek számos összetevője van. Egy ember nem verheti meg a ligát. Egy ember csak annyit tehet, hogy a munkájával foglalkozik és ezt Tom jól csinálja. Hálás vagyok, hogy ő a mi irányítónk. Nem cserélném le senkire. Mindent jól csinál. Jól irányítja a futó játékokat, kiszagolja a védők terveit és ezzel alkalmanként megmenti a játékot. Jól reagál kritikus szituációkban, mint a harmadik kísérlet vagy a vörös zóna. Gronkowski elkapása hibátlan volt, ahogy a passz is. A múlt héten LaFellnek dobott passza is ilyen volt, ezek a játékok meccseket tudnak eldönteni. Azonban egyik sem lehet sikeres a másik nélkül. A jó passzt még el is kell kapni. Viszont jó dobás nem lesz a támadófal védelme nélkül. Tom csak a munkáját végzi és ez az, ami rajta múlik. Ha egy csomó ember jól dolgozik, akkor van jó csapatod. Szerencsések vagyunk, hogy ez megvan idén.

TOM BRADY, IRÁNYÍTÓ

K: Mit gondolsz, ez a leginkább egyben lévő csapat, amiben eddig játszottál?

TB: Nos, nagyon jó csapatunk van. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy eljussunk idáig. Nehéz az egyik csapatot a másikhoz hasonlítani. Azt hiszem, hogy mindegyik más. Nagyon sok jó csapatunk volt az elmúlt években. Ez a mostani azon lesz, hogy megnyerjen még egy nagyon fontos mérkőzést, amivel nyomot hagy maga után, szóval van 2 hetünk felkészülni erre. Nagyszerű csapatunk van. Természetesen nagyon büszke vagyok a ma esti teljesítményünkre. Két nagyon kemény mérkőzést nyertünk meg itthon. Most pedig útra kell kelnünk, és meg kell nyernünk egy harmadikat is.

K: A mai győzelemmel Bill Belichick lett a legeredményesebb edző a rájátszás történelmében. Te lehetsz az első irányító, aki 6 Super Bowl-on volt kezdő. Ha ezekre gondolsz, mit jelentenek ezek neked?

TB: Nos, nézzétek, nincs nagyon túl sok időm elmélkedni. Azt hiszem, hogy valaminek a közepén vagyunk most. Ez egy nagyszerű csapatgyőzelem volt. Szükségünk volt arra, hogy mind a három csapategység jól vizsgázzon és ez most nagyon fontos volt. Remélhetőleg, a legjobb tőlünk még csak most következik.

K: Valószínűleg azt a játékot gyakoroltátok Nate Solderrel egész héten, vagy egész évben. Amikor elmondtad a többieknek hogy ez következik, melyik volt a reakciójuk: "Tényleg? Ez az a játék amit most csinálni fogunk?" vagy "Oké, megtudjuk csinálni"?

TB: Nos, azt gondoltuk, hogy működhet. Nagyszerű időzítés volt. Josh találta ki. Nate pedig nagyszerűen elkapta a labdát. Kemények voltak a körülmények, esett is, de ember, őt keresztülfutott két játékosok és bevitte. Ő egyébként TE-t játszott az első évében az egyetemen. Szóval nem tudom, talán van még pár trükk a tarsolyunkban.

K: Nem érzed azt, hogy ez egy elégtétel a számodra, mivel a szezon elején sokan megkérdőjelezték a játékodat és azt mondták, hogy eljárt feletted az idő?

TB: Beszéltem már erről korábban. Nagyon sok motiváció éri az embert különböző okokból és én végig hittem a csapattársaimban a szezon során. Nem akarod, hogy az emberek megítéljék a csapatodat az első 3 vagy 4 mérkőzés után, és nagyon fontos, hogy ne ülj fel egy hullámvasútra sem. Nagyon jó helyzetbe hoztuk magunkat a rájátszás előtt, megnyertünk két hazai mérkőzést és most pedig megyünk a Super Bowl-ra! Ez nagyon jó érzés.

K: Említetted azt a szót, hogy "örökség". Oly sokszor ezek a mérkőzések hatással vannak játékosok további pályafutására, vagy akár egész karrierjére. Egyetértesz ezzel?

TB: Nos, számomra ez az egész a csapatról szól, ez egy utazás. Azt hiszem az, hogy ott tudunk lenni a szezon utolsó mérkőzésén.. ez az, amiért egész évben küzdesz. Amikor ezt nem éred el, akkor mindig szomorú vagy. 32 csapat kezdte a szezont és már csak 2 van talpon. Megpróbálunk mi azok lenni, akik befejezik úgy a szezont, ahogy szeretnék, ahogy ezt akartuk is a szezon elejétől. Ez egy hatalmas kihívás. Egy kiváló csapat vár ránk. Ezért jutottak el ők is idáig. Nagyon sok csapást leküzdöttek már. Nagyon jó az edzőjük, van 2 hetünk, hogy felkészüljünk erre. Készen leszünk mindenre!

VINCE WILFORK, BELSŐ VÉDŐ FALEMBER

K: Vince, elmondanád mit jelent számodra a lehetőség, hogy újra visszatérhetsz a Super Bowlra?

VW: Tudod, 32 csapat kezd ugyanabból a pozícióból. A legalján kezded és felküzdöd megad a ranglétrán egészen addig, hogy az AFC bajnoka legyél, ami sokat elmond. Nagyon sok munkát és küzdelmet fektettünk az idei évbe, ezt úgy is értem, hogy volt idő, amikor a dolgok nem mentek jól. Voltak időszakok, amikor kiváló focit játszottunk. Ez amolyan hullámvasút. Láttunk mindent, hol eljussunk ebbe a magasságba, amikor már csak az a egy mérkőzés vár rád, amiért mindenki játszik. Mindenki ezért a mérkőzésért játszik, hogy legyen esélye megnyerni a Super Bowlt, és ez most itt van. Nincs több mellébeszélés. Ez sokat elmond erről a csapatról. Sokat elmond arról, mit tettünk meg azért, hogy eljussunk ide. Hogy kimenjünk, és úgy játszunk, ahogy azt ma tettük, mindez lenyűgöző volt. Úgy értem, hogy a játék mindhárom elemében. Tudtuk, hogy kemény lesz. Ezek a fiúk (Colts) jó focit játszanak és egy nagyszerű QB vezeti őket… nagyon jól játszottak, míg eljutottak idáig, ezért tudtuk, hogy jól kell kezdenünk a mérkőzést és igazi Patriots focit kell játszanunk. Úgy gondolom, hogy az este egy kiváló választ adott erre a kérdésre. Jól játszottunk az előny birtokában mind a védelem, a special teams és a támadás területén is, valahogy minden összeállt a megfelelő időben. Önbizalmat ad számunkra a Super Bowlt illetően, hogy ennyire jól játszottunk az AFC döntőn. Ha ott is így játszunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy komoly problémát tudunk okozni ellenfelünknek. Tudjuk, ha ugyanígy játszunk, akkor jó esélyünk lesz a végső győzelemre is. A Seahawks ellen kell ezt megtenni. Ha nagy bajnok akar lenni az ember, akkor le kell győznie a címvédőt. Ők most szépen várnak ránk a döntőben. Nem adják majd olcsón a bőrüket, de nekünk az a célunk, hogy megszerezzük tőlük a bajnoki címet. A két legjobb csapat fog pályára lépni a Super Bowlon. Két remek klub, remek játékosok fej-fej mellett küzdenek az egyetlen bajnoki címért. Fel kell készülnünk. Nehéz lesz, de ahogy már mondtam: ha bajnok akarsz lenni, meg kell verned a bajnokot.

K: Te és a csapattársaid is magabiztosak voltak, hogy megnyeritek ezt a mérkőzést. Gondoltátok volna, hogy ennyire sima lesz a vége? 45-7?

VW: Természetesen nem. A meccsek előtt sosem tudhatja az ember, mi lesz a végeredmény, de most egyszerűen éreztem, hogy ha jól játszunk, akkor nekünk kell nyerni. A bajnokság ezen szakaszába már egyáltalán nem érdekel, hogy miként győzünk. Csak nyerni akarunk. Ma megmutattuk, hogy nagyon jó teljesítményt tudunk nyújtani, ha összetartunk, és csapatként jól játszunk. Mielőtt kifutottunk volna a stadion pályájára, Bill legfőbb mondanivalója az volt, hogy „egyetlen egészként, csapatként játszunk”. Mi pontosan így tettünk. Magas szinten játszottunk, és pontosan erre lesz szükség, ha egy olyan jó csapat ellen is sikeresek akarunk lenni, mint a Seattle. Ugyanúgy kell megvalósítani, végrehajtani a játékokat, mint ma. Tudjuk, ha nem így lesz, akkor problémákkal fogunk találkozni. Okkal ők a címvédők, ezért a legjobbat kell nyújtanunk. Már nincs hova tartalékolni. Ők is nyerni akarnak, mi is nyerni akarunk. Super Bowl bajnokok akarunk lenni. Akárcsak ők. Semmi más nem fog már számítani, csak hogy melyikünk játszik jobban és ki lesz képes jobban kihasználni az adódó lehetőségeket. Ilyen fontos meccsen már nem lesz sok belőlük, ezért amikor mégis adódik egy, akkor azt kíméletlenül ki kell használni. Az alapot ehhez azonban a heti edzések jelentik. Két hetünk van felkészülni a Super Bowlra. Kétheti sikeres edzésre van szükségünk, hogy megfelelő önbizalmunk legyen a találkozó napján.

K: Nem tudom, mennyire követtétek, mi történik a másik meccsen, de Seattle-ben meglehetősen vad volt a találkozó befejezése. Ehhez kapcsolódva, mit gondolsz, mitől is annyira veszélyes az a csapat és nehéz ellenfél?

VW: Az idényben még nem játszottunk velük, ezért nem is elemeztük a játékukat és nem is készültünk belőlük. Ez holnap már másként lesz. Azonban okkal ők a címvédők. Több dolgot is jól tesznek. Csak úgy lehetünk sikeresek ellenük, ha mi is jól tesszük a dolgunkat, ezért elkezdünk videózni. Holnap megkezdődik a munka, hogy kialakuljon egy kép róluk: melyek a gyenge illetve erős pontjuk. Miként is támadjuk meg őket? Mi legyen az általános stratégia és a taktika irányai? Ez jó kiindulópontot fog jelenteni. Anélkül, hogy tétmeccset játszottunk volna velük korábban, meglehetősen nehéz pontos és valós képet alkotni, hogy kik is ők igazán. Azt tudom róluk, hogy ők a címvédők, szóval valamit biztosan jól csinálnak. Jól fel kell készülni és jól kell játszani, hogy sikert érjünk el velük szemben.

K: Minden főcsoport-döntőnek meg van a helye és értéke, de figyelembe véve, hogy mi történt veled tavaly Atlantában és a visszatérésedet a sérülést követően biztosan különleges helyett foglal el ez a döntő nálad, nem?

VW: Különleges, mert annyit küzdöttem érte és ezt nem egyedül tettem. Borzasztó érzés volt látni tavaly az AFC döntőt, a vereséget. A célom az volt, hogy idén a sérülés után ismét segíteni tudjak a csapatnak eljutni oda, ahová tavaly nem sikerült. Ilyen jól tudjunk játszani és nyertesen hagyjuk el a pályát. Izgatottak vagyunk a lehetőségtől. Minden erről az egy érzésről szól. Sosem arról volt szó, hogy mennyire jó állapotban fogunk visszatérni. Végülis csak egy játékos vagyok. Nem gondoltam rá, miként fogok játszani, vagy éppen félelem lesz benne egy-egy lépésnél vagy amikor duplázik engem az ellenfél, vagy bármi másra. Egyetlen célom volt, hogy egészséges legyek, így segíthessek a csapatnak nyerni. Mellettem a csapat is egészként nagyszerű munkát végzett. Az edzők is mindig jó helyzetbe hoztak minket. Számomra mindig is erről szólt ez az egész. Különösen, hogy most az AFC döntőn vagyunk túl, hiszen így esélyünk lett elérni a végső célt: a Super Bowl győzelmet. Csak ez számít. Nem azért, ami korábban történt. Április óta ezért küzdöttünk és most hirtelen itt állunk ennek a meccsnek a kapujában. Ezért izgatottnak kell lennünk. Mi mást mondhatnék magamnak és a többieknek: „azt hiszitek, hogy nem tudunk még egy meccset nyerni?” Nekem ilyen a hitvallásom. Csak még egy meccset. Tudunk győzni még egyszer? Tudjuk, hogy nehéz lesz. Nehéznek kell lennie. Remek csapat az ellenfél, és ahogy már többször mondtam, okkal ők a címvédők. Nagyon magas fokon kell játszanunk, mert ők is fognak fontos játékokat produkálni. Ha ezt megtesszük, nyerhetünk. Két hetünk van felkészülni. Ezalatt a két hét alatt remélhetőleg megszerezzük a szükséges önbizalmat és elvégezzük azt a munkát amit szeretnénk, hogy a meccs napján magas fokon tudjuk majd játszani.

K: Sok csapattársad még sosem játszhatott Super Bowlt. Te viszont már két vereséget is átéltél a győzelem kapujában. Azok a rossz emlékek jobban motiválnak téged most, hogy ne kelljen újból átélni azokat?

VW: Nem, mert úgy gondolom, hogy azok már a múlt és nincsen közük a mostani meccshez. A vereségekre már nem szabad gondolni. Három Super Bowlon játszottam. A klub 2000 óta öt alkalommal jutott el idáig és háromszor nyerni is tudott. Ez mindenképpen különleges. Különleges pillanat. Amikor pályára lépünk egy ellenféllel szemben, akkor nem lehet a korábbi évekkel foglalkozni. Csak a jelen számít. Most kell nyerni, az ellen, akivel játszunk. Fontos látni, hogy a múlttal nem érdemes sokat foglalkozni, mert más csapatok voltak, és a jelenre kell koncentrálni és rájönni, miként lehetünk sikeresek. Ezzel kell most törődni. Egyszer sem fog eszembe jutni egyik korábbi Super Bowl sem. Hármon játszottam. Kettőt elbuktunk, egyet megnyertünk. Ez most más. Minden szezon más. Minden csapat más. Még a csapattársaim is mások. Az edzők is. Minden változott, szóval értelmetlen azon mélázni, hogy mi történt korábban. Most, most van. Meg kell verni a címvédőt, hogy bajnokok lehessünk.  Most ez a célunk. Ez a kihívás, hogy legyőzzük a címvédőt. Biztos vagyok benne, hogy az ő céljuk a címvédés. Biztos jó meccs lesz.

Fordította: MemphisM, Danna, DoM

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2015. 01. 21. 07:49
1976gabi
EZ MOST JÓL ESETT NEKEM.
2015. 01. 21. 08:10
boarder20
Látszik hogy roppant motiváltak és ez jó, én is az vagyok és hiszem hogy meg tudják csinálni! Ahogy Vince is mondta, olyan nincs hogy ne tudnánk még egy mecscset nyerni! Jelen esetben ez a Seattle.ellen lesz.. bár ez is "csak" egy meccs de azért mégis más! Akik már jártak ebben a cipőben felkészíthetik mentálisan azokat akik még nem és Brady talán erre a legalkalmasabb és szerintem lesz pár jó tanácsa a srácoknak! Jó csapatunk van, úgyhogy HÚZZUK BE! GO PATS!
2015. 01. 21. 08:23
dravait
Az egészet beárnyékolja ez az idióta labdaügy. A vizsgálat tényleg igazolta, hogy puhább labdákkal játszottak, az ítéleet még várat magára. De a nem megengedett eszközök használata (v.ö. csalás) megint a fejünk felett lebeg. Az a legborzasztóbb az egészben, hogy egy nagy győzelmet sároz be, ami nyilvánvalóan nem múlhatott a labdák keménységén, pláne mivel az ellenfélnek is jó lehetett, nem csak nekünk, de a NEVÜNK nem tiszta. Nagy kár.
2015. 01. 21. 12:50
gronk12
nem ugyanazokkal a labdával játszanak a csapatok, coltsnak is volt 12, nekünk is, amiből 11 jóval puhább volt mint a megengedett... Amúgy ez tényleg elég megalázó, "one a cheater, always a cheater"
2015. 01. 21. 15:46
Csak a tisztánlátás véget: lehet a Colts-é is laposabb volt, ez nem derült ki. Lehet az övékét meg se mérték.
2015. 01. 21. 18:02
BaP
Így igaz!

És azt se feledjétek, hogy NEM A MECCS UTÁN mérték, hanem a félidőben, miután Pagano rinyált.
Azaz a második félidő 28-0-t már minden szempontból szabályos labdákkal nyertük.
2015. 01. 21. 18:48
Tibi Twelve
Igazából Nfl szinten az is csalás ha nem nyertél vele semmit..nem is ez a lényeg, mert biztos hogy nem csaltunk.gondoljátok át.spygate ügyek után, összeül Bill meg Kraft és megbeszélik, hogy próbáljuk meg, hátha nem bukunk le.Nem kockáztatnák a franchizet, pláne hogy a spygateelis BB szerint 1-10 skálán 2-t nyertünk.

Itt vagy rosszul fújták föl előtte, és a nagy bírói ellenőrzés felületes volt, tehát a sporik és a liga a hibás, vagy lefizette valaki a labdaszedőt esetleg a refeket, amihez megint semmi közünk.nehéz elképzelni hogy a kispadon amíg pihen az offense Brady, Gronk meg Julian vagy akár egy staff tag, a pad alatt próbál elég levegőt kieereszteni a labdából és ezt senki se veszi észre :-D ez egy vicc :-)

Nem úgy néz ki most, de jól fogunk kijönni belőle.Tényleg bízok benne és elhiszem hogy nem csaltunk, így nem faraghatunk rá.
2015. 01. 21. 09:04
azimut
Itt a legnagyobb gond,hogy miért csak a mi labdáink voltak laposabbak!
Számomra nagy csalódás hogy erről fognak most beszélni 2 héten át!
Plusz ha megnyerjük az SB-t akkor erről lesz híres!
Volt már Tuck rule-zás
Most lesz lapos labdázás....
Mi mindig akkor nyerünk amikor valami olyan történik ami addig még sosem....és csalónak kiáltanak ki minket!
Pedig a srácok ezerszer több munkát tettek bele ebbe a szezonba mint hogy leengedtek 12 labdát és kész.... Sajnálom Őket...
2015. 01. 21. 11:24
frazer0819
2015. 01. 21. 15:18
mammut
Tudjátok, nyerjük meg, és nem fogom bánni, hogy mindenki (más) a labdákról fog beszélni... Nyugodtan beszéljenek ők a labdákról, mi meg a Lombardi trófeáról!
2015. 01. 21. 15:36
sanach
Én elvagyok kicsit keseredve. :-( Szerintem nincs szükségünk efféle segítségre, és most majd mégis mindenki ezzel fog jönni! Nagy kérdés, hogy ez szándékos volt e?! Ki férhet egyáltalán oda a labdákhoz?! Miért kell a alapot adni arra hogy csalónak állítsanak minket?! És mégis, hiába verjük meg a Seattlet fair küzdelemben, ezzel fog jönni minden hater, és az is az lesz aki eddig nem. Remélem bizonyosságot nyer az is, hogy nem a csapat a felelős vagy nem szándékosan. Goo Pats!
2015. 01. 21. 15:43
timep76
+ + + + +
Teljesen egyetértek!!!
Nagyon szorítok a 4. SB győzelemért, de ha tudatos volt a labdaleengedés, akkor szégyellem magam, mert ez így undorító.
Különösen azért, mert enélkül is szarrá verünk bárkit, akkor meg minek ez az (igazán szinte már magyaros) ügyeskedés.
Go Pats!!!
Remélem, legrosszabb esetben is csak valamelyik faszkalap labdaadogató cselekedett önhatalmúlag, mert ez nem méltó a Pats-hez.
2015. 01. 21. 15:47
Nem tudni h csak a miénk volt-e az!!! Arról nem szólnak a hírek h a Colts-ét megmérték-e, vagy csak a miénket.
2015. 01. 21. 16:17
frazer0819
Tényleg csak ezt a 2 cikket olvassátok el. Én jókat kacagok az egész Patriots így csal úgy csal, vegyük el a draftpickjeiket és büntessük meg őket fél millió $-ra :D:D.

http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4776728/jim-nantz-phil-simms-discussion-adds-context-to-deflated-football-talk#comments


http://www.nytimes.com/2013/11/24/sports/football/eli-mannings-footballs-are-months-in-making.html?_r=2&
2015. 01. 21. 16:22
frazer0819
Sőt egy oldalon már aláírásokat gyűjtenek Bill Belichick örökös kitiltásáért a ligából :DDDDDDD
Egyszerűen fantasztikus :D

http://www.petitionbuzz.com/petitions/banbelichick
2015. 01. 21. 12:06
Croaker
https://www.youtube.com/watch?v=KhTqPpbNLOA

nyammi :)
2015. 01. 21. 13:38
nszgergo
nem volt semmi :), remélem nem lett súlyos sérülés, szegény fószer vért köpött utána
2015. 01. 21. 13:51
Croaker
Én sem a sérülésre mondtam nyilván, hogy nyammi, de azért nem semmi blokk volt.
2015. 01. 21. 13:57
nszgergo
egyetértünk, no para :)
2015. 01. 21. 13:44
kyobalu
Cica&tüllszoknyás balettfoci.. :-)
2015. 01. 21. 18:22
Lucius
Nem világos miért vádaskodnak. Ha jól értem a szöveget, a bíróknak kötelességük felügyelni, hogy a labdák a szabályoknak megfelelőek-e, valamint vigyázni rájuk a meccs kezdetéig. A vendéglátó csapatnak kötelessége pumpát biztosítani a labdákhoz szükség esetére.
Továbbá, ha valamelyik csapatnak problémája van a labdákkal, akkor szólniuk kell a bírónak, akinek kötelessége a szabályoknak megfelelő labdát biztosítani.
Következésképpen ha bármi volt a labdákkal, az ugyanúgy (sőt jobban) a bírók és a Colts felelőssége, mint a Patriotsé. Akkor most miről beszélünk?
http://www.patriots.com/news/article-1/Ask-PFW-Explaining-football-sizes-and-specifications/99666120-7e3b-4700-8518-5f07f9fd6bcc

Ezzel együtt nem örülök a dolognak. Egyrészt mert megzavarja a játékosokat a felkészülésben, másrészt, mert megint jön a csalózás, harmad rézt, mert befolyásolhatja a bírókat a döntőben (akik eddig sem kedveztek a Patsnek).
2015. 01. 21. 18:30
cspeti98
Szerintem nem fogja megzavarni a játékosokat, sőt lehet jól fog jönni, mert így meglesz az "Us against the world" hangulat. A Bengals megtapasztalta az 5. héten, hogy mennyire nehéz egy ilyen mentalitású Pats ellen játszani. :)
2015. 01. 21. 18:48
CJ95
Én már várom hogy jöjjön valmi hivatalos az nfl részéről. Derüljön ki ha mi voltunk büntessenek meg, kérjünk bocsánatot és akkor végre foglalkozhatunk a SB-lal.
Valahogy nem tudnak a labdda ügy miatt a SB elemzések érdekelni, mert ez nagyobb faktor jelenleg mint az O.-k és D.-k képességei.
Ez azért hatással van az ember edzésmunkájára, hogy ömlik rá a szitok áradat.
Hozzászólás a(z) AFC döntő interjúk 1. bejegyzéshez