Menetrend

AFC East - Bajnok csapat 2010

2010. 12. 27. 02:04
Szerző: temp
Kategória: Cikkek
Egy fordulóval az NFL 2010-es idényének vége előtt a New England Patriots ismét megszerezte az AFC Keleti csoportjának bajnoki címét. Bár sok szurkoló csak a Super Bowl felé vezető lépcső egyik kötelező elemét látja a divízió megnyerésében, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy komoly presztízs értéke van minden csoport bajnoki címnek is, a Patriots pedig a 2000-es években vitathatalanul dominálta a csoportját: 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 után 2010-ben is Foxborough-ba kerül a cím. A győzelem egyben azt jelenti, hogy a csapat az AFC első számú kiemeltjeként vághat a rájátszásnak, ezzel végig biztosítva a hazai pálya előnyét.

Hozzászólások

2010. 12. 27. 02:10
Bizony nem mind1, oly annyira nem, h a fiúk az öltözőben azt kiabálták a meccs után, h "T-shirt time" és büszkén viselik az Division Champions baseball sapkákat és pólókat. :)
http://plixi.com/p/65804989

egyébként Buffaloban ragadtak, Bostonban akkora hóvihar van, h nem tudna leszállni a gépük. Éjszakát tuti ott töltik, holnapban reménykednek..
2010. 12. 27. 02:17
TenkRew
Danna
Emlékszel h amikor Moss elment akkor azt írtad h ezt az évet feladtuk. Gondolom akkor erre nem számítottál(én sem) :)
2010. 12. 27. 02:24
na hajrá, szép volt az eddigi teljesítmény, de most kell elkezdeni játszani.
közben nézem a Giants - Packers meccset, ahol 6 TO volt, bezzeg nálunk 7 TO volt.
2010. 12. 27. 02:25
ja a Giants adta el a labdát, ebből 4 INT "imádott" Eli-től
2010. 12. 27. 02:40
TenkRew: azt h feladtuk volna nem rémlik, h mondtam volna, de lehetséges. mondjuk ha így volt, az tuti Branch érkezése előtt volt. nyilván egy Wes-Edelman-Tate trióval nem itt tartanánk. :)

de az biztos, h Deion érkezése után sem gondoltam volna h ez lesz. :)
2010. 12. 27. 02:42
TenkRew
Úgy rémlik h Branch érkezése előtt mondtad :D De a lényegen nem változtat. Erre nem hiszem h valaki is gondolni mert volna :)
2010. 12. 27. 08:49
dexxy
Azért most meghallgatnám a nagy Nfl szakértők dumáját már csak azért mert az év elején valaki belinkelt egy olyan Nfl.com-os oldalt ahol a szakértők tippeltek a továbbjutokra és ha jol emlékszem akkor a Pats po-s szereplésére csak 1 ember tippelt.Jó én sem tippeltem volna ilyem impozáns mérlegre de legalább egy kellemes csalodásként ért.(abban mindvégig biztam hogy a Po meglesz)
A libabőr futkos a hátamon ha arra gondolok hogy-hogy játszik a csapat,és ez még csak a kezdet.
2010. 12. 27. 09:42
Paradsec
Idén kezdtem nézni az amcsi focit és láttam előtte a Patset játszani és eldöntöttem hogy nekik szurkolok mert szimpatikusak voltak, pedig azt írták hogy nem nagyon lesz jó évük stb..
Erre meg megnyerik a csoportot, nem is akárhogyan és reménykedem a szebb folyatásba!
Imádom Baby Winc-t Mayot, Woodyt, Mcc-t, Hihetetlen csapat!
Go Pats Go Mayo
2010. 12. 27. 10:30
crucified
Danna: Branch-et draft jogokért+cash-ért engedte el a Seattle? Ott ennyire nem akarták megtartani?
2010. 12. 27. 10:32
crucified
És még egy kérdés:

Az egyetemi játékosnak kötelező megállapodnia a draftoló csapattal? Mi történik akkor pl. ha az újonc fizetési sapkát akarja mint, de a csapat nem hajlandó megadni azt? Amennyiben igen, meddig köteles ott maradni? Van-e a játékosnak lehetősége arra, hogy első körösként mondjuk a 27. körös Patriotshoz kerüljön?
2010. 12. 27. 10:34
kyobalu
Hát igen skacok..Ez is megvan. Ki gondolta volna ezt szeptemberben?
A hazai pályának örülök nagyon, azonban azt is tudjuk, hogy a PO már más tészta. Itt mindenki másképp játszik. Emlékezzünk csak mi volt idén januárban. Örültünk, hogy a Baltimore-al játszunk, és mi lett belőle...
Amennyiben a csapat, úgy játszik mint az elmúlt 5 meccsen akkor nem hiszem, hogy gondok lesznek, jöhet bármelyik csapat. Amennyiben megy Tom Mesternek, és koncentráltak az elkapóink, úgy mindenkinek tudunk 30 pontot dobálni!!Ezt a rövid passzos támadó sémát nagyon nehéz követni, levédekezni, főleg, hogy van 4-6 emberünk, akikkel folyamatosan tudjuk keverni a kártyákat. A védelem (a statisztikák ellenére!!) egyre jobban, meggyőzőbben játszik és látszik, hogy nagyon akarnak! Tegnap Wilfork,Mayo,Vödör,TBC,Chung,McCourty,Butler nagyon meggyőző volt!Remélem ezt a harciasságot átmentik az elkövetkezendő 4 meccsre!
Nagyon jó kis csapat van alakulóban nálunk! Ezzel a fiatal, és sikerre éhes csapattal még sokra fogja vinni BB mester az elkövetkezendő években.(Mondjuk én annak örülnék, ha már idén a csúcsra futnánk, de ha nem akkor sem leszek elkeseredve...) Véleményem alapján egy újabb dinasztiát láthatunk, és örüljünk neki, hogy részesei lehetünk ennek!

Továbbra is:

Go Patriots!
Go Welker!!!
2010. 12. 27. 10:36
crucified
Amúgy gratulálok a csapatnak és ennek a sok "félőrült :)" szurkolónak akik ennyire kedvelik ezt a szerintem teljesen szerethető csapatot. És kit érdekel az MVP, felőlem Manningék fél családjának is adhatják, csak legyen miénk a bajnoki cím. Szerintem annak szorítsunk, hogy innentől ne legyenek sérültek és ne fogjunk ki a PO-ban egyetlen rossz napot sem, mert akkor teljesen mindegy ki lesz az ellenfél.

GO PATS.
2010. 12. 27. 11:09
temp
crucified:

Az NFL-ben nem pénzért engednek el egy játékost, mint soccerben. A csapatok nem fizetgetnek $-t egymásnak. Branchért draft picket kaptak, amúgy pedig egy játékos cseréjénél draft pickek és másik játékosok lehetnek az ellenértékben (vagy ezek kombinációi).

"Az egyetemi játékosnak kötelező megállapodnia a draftoló csapattal? Mi történik akkor pl. ha az újonc fizetési sapkát akarja mint, de a csapat nem hajlandó megadni azt? Amennyiben igen, meddig köteles ott maradni? Van-e a játékosnak lehetősége arra, hogy első körösként mondjuk a 27. körös Patriotshoz kerüljön?"

Ezt a kérdést nem teljesen értem, de megpróbálom kibogozni:

- ha a játékos valami miatt nem akar a csapattal maradni, akkor holdoutolhat. Nem lép pályára, de el nem szerződhet. Újonc esetében ha a holdout 1 évig tart, akkor visszatérhet a draftra, de ilyen az NFL történetében 1x fordult elő, tehát minden más esetben megvan a megegyezés, az ilyesmi eléggé tönkretenné egy játékos karrierjét (komplett év kihagyás).

- A fizetési sapkás részt nem értem. Jelenleg nincs az újoncoknak külön fizetési sapkája, egy újonc minimu fizetést meg kell neki adni, mindenképpen, afelett pedig a csapat fizetési sapkája alá kell beférnie.

- Olyan nincs, hogy 1. meg 27. körös csapat. A drafton mind a 32 csapat 1x választ körönként, és 7 kört rendeznek (van egy két kivétel, de azok most nem érekesek). Ha a Patriots a 27. helyen választ, akkor az első kör 27. helyén húz (1/27), azt követően a 2. kör 27. helyén (2/27)...
Egy játékosnak igazából nincs beleszólása abba, hogy melyik csapat választja, ez csak a csapatok döntésén múlil (például a 27. helyen választó Patriots elcserél egy draftjogot egy korábban választó csapattal, hogy behúzhassa a kiszemelt játékost).

Olyan történt már, hogy egy játékos eleve megmondta, hogy nem fog XY csapatban játszani (Eli Manning), és a végén elcserélték a draftot követően, de ez csak hisztéria, ha a csapata kitartott volna amellett, hogy márpedig nála fog, akkor előbb utóbb valószínűleg megadja magát Eli is, így viszont messze túlfizették az értékét, hogy csapatot váltson.
2010. 12. 27. 11:21
Bulow
Bocs, nagyképűnek hangzik, de én kb. ezt vártam :) ! Hogy miért? Azért mert a játékosállomány sokkal jobb mint a tavalyi, ha megnézzük posztonként a depthet még az IR-eket is figyelembe véve. És tavaly hoztuk a csoportot és csak egy HHH (halmozottan hátrányos helyzetű) meccsen véreztünk el a PO-ban. Biztos voltam abban is, hogy BB összerakja őket (In Bill we trust) és már az elején látszott, hogy meccsről meccsre javulunk. És az is látszott, hogy TB-nek csak a gyűrű az elfogadható végeredmény és hogy ezirányba tüzeli a csapatot. A Moss ügy? Én még most is sajnálom hogy elment (ő valszeg még jobban :) ), de az is tény, hogy DB-vel sokkal kiegyensúlyozottabb lett az offense. Most már irány a SB !!!
2010. 12. 27. 11:25
crucified
viito:

Tulajdonképpen ez lett volna a kérdésem, draft ügyben már hála Neked mindent értek. Azt nem tudtam, hogy egymás között draft jogokért megy a játékosok "cseréje".

A rookie meddig "köteles" az adott csapatnál maradni, ha játszik? Minden csapatnál más és más vagy mindenkivel azonos időpontig szerződnek?
2010. 12. 27. 11:28
sirCharles
Ismét sikerült a rendkívül átgondoltan összevásárolt, "Na majd idén..." Jets előtt végezni a csoportban, ami szerintem fantasztikus teljesítmény egy ennyire fiatal és tapasztalatlan csapattól.
Ha a jelenlegi mérlegeket nem figyeljük, igazából addig volt csak pariban a két csapat, amíg a fiataljaink túl nem jutottak az első pár meccs drukkján, és amíg össze nem találkoztunk pár hete a Gilette-ben. Ez mindent elmond egyrészt a Patriotsról, mint csapatról és franchise-ról, másrészt viszont a Jetsről is, hogy (nevek alapján) azzal a játékosállománnyal és tapasztalattal pofánröhögi egy csikócsapat, és lealázza 42 ponttal :-D

Pedig néhányan hogy féltették a csapatot látatlanban mind a Jetstől, mind a Miamitól az idény előtt. És szerintem itt mutatkozik meg leginkább a Mester és néha gyakorlatilag "noname" segítőinek elképesztő jelentősége, hogy hiába Santonio Holmes, hiába Brandon Marshall, hiába LaDanian Tomlinson, és hiába Ricky Williams meg Ronnie Brown, nem tudtak mit kezdeni velünk az ellenfelek attól a ponttól, hogy összeálltak fejben a srácok. Engem az sem érdekel majd különösebben, ha kikapunk a rájátszás első meccsén, mert tudom, hogy ha együtt marad ez a csapat, akkor 2-3 éven belül nem lesz, aki egyáltalán a nyomunkba érjen.

GO PATS! :-D
2010. 12. 27. 11:54
TÖRÖLT
Sziasztok:)!

Egyszerűen nem tudok mit írni:).Köszönöm hogy ennek a csapatnak ennek a közösségnek lehetek tagja.Nagyszerű csapat,nagyszerű edzők:).DE mint mindig ez egy mérföldkő a fiatal csapatunk számára:).Gratulálunk :P:).Csak így tovább!!!!!!!!!!!!!!!!!

GO PATS,GO PATS:):)!!!!!!!!!!
2010. 12. 27. 12:06
nagyi
Nagyon szép Karácsonyt adott nekünk a csapat.Jó volt nézni a fegyelmezett okos játékot az első int. után már tudtam nem lehet a győzelmet elvenni.Nagyon nagy rend volt a fejekben.Csak így tovább.Go Pats!
2010. 12. 27. 12:20
én csak azt sajnálom, hogy másfél hónapig nézhetem a patset, nem tudom, hogy hogyan fogom kibírni, hiszen a felvett meccsek, mégse az igaziak.
2010. 12. 27. 12:20
non4m3
És megint BB papának volt igaza... hihetetlen ez az ember amióta elküldte Mosst, szárnyal a csapat, pedig akkor nagyon kétségbe voltunk esve

remélem ucsó meccsen B csapat lép pályára, és nem lesz komoly sérülés

POban ha jól számolom akkor jets vagy colts-ot kapjuk igaz? (vagy KC-t ha elverik a jets-t de erre nem látok túl sok esélyt)
2010. 12. 27. 12:28
temp
crucified: cserénél ugye draft pick mellett másik játékos is képezheti a csere tárgyát (tehát pl egy jó WR-ért adok egy 3. kört meg egy csere CB-et).

Az újonc szerződést köt a csapattal, utána addig marad ott, amíg a szerzőédse szól.
2010. 12. 27. 12:39
crucified
viito:

Köszi, jövök egy sörrel..:)
2010. 12. 27. 12:46
norbertobaggio
Érdekessen alakúlnak a WC meccsek jelenleg Kansas-Jets és Indianapolis-Baltimore ha minden igy marad akkor vár ránk mégegy meccs a Jets ellen mert nem hiszem hogy a Kansas elverné őket! Szóval az AFC döntőhőz a Jets-en keresztül vezet az út,aztán jöhet a SB-ol és vele a gyürű!!!!!
Go Pats!!!

UI:remélem a formánk megmarad a PO-ra is mert akkor senki nem állithat meg minket!
2010. 12. 27. 13:01
Maniac84
Nekem ez az idei Patriots csapat eddig a kedvencem mióta követem őket (már 6 éve). A szemünk előtt alakult ki ez a gárda és a régi nagy kedvencek helyett jöttek az újak akik legalább annyira szimpatikusak és szerethetőek mint Bruschiék voltak. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennek a csapatnak lettünk a szurkolói. Bízom benne, hogy egy újabb dinasztia van kialakulóban, mert az előző elejéről sajnos lemaradtam. Nagyon irigylem is azokat akik már a sporttv-s közvetítések előtt felfedezték maguknak ezt a remek sportot, és figyelemmel követhették, ahogy az előző nagy csapat kialakult.
2010. 12. 27. 13:13
crucified
A kérdés. Van-e élet TB és BB után. Melyikük meddig maradhat még a csapatnál szerintetek?
2010. 12. 27. 13:13
crucified
helyesen: A kérdés: Van-e élet TB és BB után?
2010. 12. 27. 14:03
remélem az még sokára lesz.
BB még vagy 30 évig nálunk lesz+ én, ha O1Brian így folytatja kinevezném OC-nak, TB-t pedig QB coach-nak, így taníthatná továbbra is a Patriots QB-kat, és persze idővel akár OC is válhatna belőle, de persze csak a Pats-nél. Lehet hogy ő lenne az első, aki játékosként és edzőként is nyerne SB-t, nem lenne rossz. :D
2010. 12. 27. 14:07
crucified
tuci-tuci:

A próféta beszéljen Belőled. De Brady nem hinném, hogy edzői babérokra törne. Valahogy a habitusa nem összeegyeztethető az edzősködéssel. De remélem tévedek. Nekem a Matt Cassel tetszett igazán, mint backup.

GO PATS.
2010. 12. 27. 15:06
Nem láttam a meccset sajnos, csak az összefoglalót, de ez a +7-es TO nagyon odavág! Ahhoz képest, hogy stat ügyileg ilyen "gyér" a D-nk, mi vezetjük ezt a mutatót a ligában, úgy, hogy mi eddig 9-szer adtuk el a labdát idén. Az eddigi rekord 13 volt, ha jól emlékszem! A végén még ezt is megdönti a csapat :)))

Po: Én azért nem lennék annyira biztos, hogy a Chiefs kikap a Jets-től! Bowe-Charles-Cassel rohadt jók! Inkább velük néznék egy konf. elődöntőt!
2010. 12. 27. 15:25
Brady_12_
Csatlakozom Paul43-hoz,
már csak azért is mert ha ez maradna a vége akkor a Jets menne Kansasbe és ha egy kicsit utánajárunk észrevesszük hogy a Chiefs veretlen otthon(7-0,viszont idegenbe megremegnek(3-5) :D
És ugye tegnap láthattuk hogy a Jets is kisz.pott Chicagoban:D
2010. 12. 27. 15:33
Brady_12_
Végülis most nézem a hatosfogat kialakult,a Colts már nem adja le a PO helyet,otthon játszanak a Titans-el.
A Jax elbaxta :S
Azt hiszem a könnyebb ágon vagyunk,csak a döntőben kerülhetünk össze (remélem) a Steelers,Ravens,Colts hármas valamelyikével,azt majd ők lebunyózzák egymás közt :D
2010. 12. 27. 16:26
daelaci
Szerintem ha ez a kiemelési sorrend marad, akkor nem is játszhatunk a Chiefs-el, mert a leggyengébb továbbjutót fogjuk kapni és az a Chiefs semmi képpen sem lehet.
2010. 12. 27. 16:43
non4m3
ha ravens veri a colts-t és KC megveri a jets, akkor elvileg jön a KC... nem?
2010. 12. 27. 16:46
daelaci
Ha a mostani sorrend marad akkor ha a KC megveri a jets-t akkor ő megy pittsburg-be.
2010. 12. 27. 17:54
non4m3
és ha nyer a baltimore indy ellen? akkor már kc jön Bostonba, vagy csoport ellenfelek elődöntőben nem játszhatnak?
2010. 12. 27. 17:59
daelaci
A mostani állás szerint a KC a harmadik kiemelt, tehát ha nyernek akkor a másik meccs győztese jön hozzánk, mert ott a negyedik és az ötödik kiemelt játszik és bármelyik nyer rosszabb kiemeléssel rendelkezik mint a KC.
2010. 12. 27. 18:02
daelaci
Ha a KC kikap hétvégén az Oaklandtől és az Indiana nyer akkor viszont negyedik kiemelt lesz a KC és akkor esetleg az eredmények szerencsés alakulása esetén játszhatunk velük.
Még elég sok a variáció.
2010. 12. 27. 18:18
Pat Patriot
PATS
Steelers
Chiefs
Colts
Ravens
Jets

Chiefs - Jets -> Jets
Colts - Ravens -> Ravens

PATS - Jets -> PATS
Steelers - Ravens

PATS - Ravens - > PATS


Falcons
Bears
Eagles
Rams
Saints
Packers

Eagles - Packers -> Eagles
Rams - Saints -> Saints

Falcons - Saints -> Saints
Bears - Eagles -> Eagles

Eagles - Saints -> Eagles

PATS - Eagles ->>>>>>>>>>>>> PATS

Szerintem valami ilyesmi lesz a vége a mókának.
2010. 12. 27. 18:54
norbertobaggio
NFL.com-on nézd meg a PO-táblázatot ott azt mútatja ha marad minden igy akkor a Kansas-Jets győztese jön hozzánk mert velünk vannak egy ágon jelenleg!!!
2010. 12. 27. 19:03
hobors
Sziasztok!

Készítettem egy kis cikket az afc playoff helyzetről:

http://mnfl.blog.hu/2010/12/27/playoff_elorejelzes_afc

az nfc is jön nemsokára...
2010. 12. 27. 19:13
Pat Patriot
norbertobaggio! Nekem szántad? Mert akkor nem értem... :) Én is így kalkulálok! A Jets marad az utolsó helyen szerintem, mert a Steelers meg a Ravens is hozni fogja a maga könnyű kis meccsét.
2010. 12. 27. 19:21
infidelitas
A PO-hoz, tény, hogy a KC a harmadik kiemelt, de a WC után a a győzelmi mutató számít és ha KC veri a Jets és a Ravens a Coltsot, akkor KC jön hozzánk. Én így tudom.
2010. 12. 27. 19:28
Maniac84
A PO-ban végig a kiemelési mutató számít. A WC után a legmagasabban jegyzett (Pats) játszik a legalacsonyabban jegyzett továbbjutóval. Vagyis ha az a 4. kiemelt (jelenleg Colts) akkor vele. Tulajdonképpen a WC csapatok közül csak a 3. kiemelttel nem találkozhatnak csak az AFC döntőben. A 4-6. kiemeltekkel igen, mert bármelyik lehet a legalacsonyabb kiemelésű WC győztes.
2010. 12. 27. 20:43
daelaci
Maniac84-nél a pont, a rájátszásban nincsenek ágak, a legmagasabban jegyzett csapat azaz a Pats a harmadik kiemelt ellen max a főcsoportdöntőben játszhat. Bele kell törödnötök hogy lehet hogy megint a Ravens ellen kell játszanunk.
2010. 12. 27. 20:59
beepee7
Nem ide tartozik, de érdekelne, hogy lehet nézni neten a sport tv-s közvetítést? Mert sajna nem tudom a mai meccset a tv-ben nézni. Angol streamet tudok, de Ricsiéket nagyon bírom és jó lenne úgy nézni.
Ha valaki tud segíteni nagyon köszönöm.
2010. 12. 27. 21:57
norbertobaggio
Hát elmondhatnád ,hogy mit birsz Ricsiéken szerintem mindenki kiváncsi lenne rá itt!!!!!! :-)
2010. 12. 27. 22:06
norbertobaggio
Kicsit meg vagyok most lőve, mert nem értem ha minden marad igy mint ahogy most van: Kansas-Jets Pats ágon Colts-Baltimore a Pittsburgh ágon ,akkor miért nem marad ez igy?
Tudom irta valaki előrébb ,hogy a gyengébik továbbjutott kell kapnunk,de akkor minek van a táblázat ,hogy a Chiefs-Jets van a mi águnkon mikor lehet nem is?
2010. 12. 28. 00:42
non4m3
mert itt nincs ágrajz, csak hülyén van nfl.comon feltüntetve

eddig azt hittem hogy alapszakasz mutató szerint van a továbbjutás, de nem

sajnos 3dik kiemelt KC így tuti nem fogunk velük játszani ahogy leírták, mert 4. kiemelt(colts)-5.kiemelt(ravens) csatájából kapunk ellenfelet, ha nyerne a KC, de nem fog ezért kapjuk majd a JETS-t sztem

döntőben meg sztem PIT bent lesz, nem látom hogy rajtunk kívül ( :DDDDDD) ki tudná feltörni a steelers nagyon erős védelmét, de ki tudja mi lesz...

sajnos KC max AFC döntőben jön...
2010. 12. 28. 00:44
norbertobaggio :
az nem a mi águnk, az csak azt mutatja, hogy kik játszanak egymás ellen a WC-n, semmi köze hozzánk. A Patriots alatt ki van írva, hogy az jut tovább, akinek a kiemelése a leggyengébb(Lowest winning seed from AFC Wild-Card Round)
2010. 12. 28. 00:45
non4m3: a francba, megelőztél :D :D
2010. 12. 28. 00:45
Tzimisce
Kicsit zavaros a dolog, de a WC csapatok mindenképp az 5-ik és 6-ik kiemelt, még ha a mérlegük jobb is. Emiatt a jobb mérlegű Ravenst vagy Jetst kaphatjuk, mert a kiemelésük rosszabb, mint a Colts vagy a Kansas pozíciója.
2010. 12. 28. 00:48
Tzimisce
tuci-tuci: akkor én mit mondjak? :)
2010. 12. 28. 11:33
norbertobaggio
Köszi srácok!!!!!
Hozzászólás a(z) AFC East - Bajnok csapat 2010 bejegyzéshez