Menetrend

Akár nagy nevekkel is erősíthet a Patriots Cornerback fronton

2018. 03. 08. 09:04
Szerző: Croaker
Kategória: Hírek
A csapat előtt megnyílhat a lehetőség, hogy a (vélhetően) távozó Malcolm Butler helyére nagy neveket igazoljon. Előjáróban annyit, hogy a liga két, talán legnagyobb szájú CB-je a Patriotsra vetné ki a hálóját. 
Jelenleg úgy állunk, hogy Richard Sherman a Seahawks, Aqib Talib a Broncos játékosa, ezzel egyelőre a Patriots nem tud változtatni. Azonban általános vélekedés, hogy mindegyik játékos esetében az offseason alatt változások lesznek, mindketten elhagyhatják a jelenlegi csapatukat. 

Egyes források szerint a Seahawks rövidesen tárgyalóasztalhoz ül Shermannel, ahol kiderül, hogy Sherman szerepel-e a csapat jövőbeni terveiben. Azonban az sem kizárt, hogy a Seattle vár ezzel addig, míg Sherman eléggé felépül a Achilles-sérüléséből, és meglátják, hogy átmegy-e a fizikai felmérőn, aminek a sikeres teljesítése megnyitná a potenciális csere lehetőségét. Ha nem kapnának semmi ellenértéket Shermanért cserébe (akivel az elmúlt években jelentősen megromlott a viszony, amitől hangos volt a média), akkor valószínűleg kitennék a csapatból. 

A hamarosan 30 éves Sherman felépülése jól halad, a májusban kezdődő tavaszi felkészülés során már megpróbálkozhat a futással is. Ha azt a feltételezést vesszük alapul, hogy a Seahawks megvárja a májust a döntéssel, és megnézi, hogy átmegy-e Sherman a fizikai felmérőn, akkor valószínű, hogy a Patriots más CB után néz, mert nem építheti a csapatot egy olyan játékosra, aki lehet, hogy nem lesz elérhető, vagy nem lesz olyan állapotban, hogy rá a szezonban építeni lehessen. 

A tavalyi holtszezonban a Patriots érdeklődött Sherman után a Seahawksnál, de nem jártak sikerrel, ámbár Sherman akkor is és most is szívesen csatlakozna a Patriotshoz, ha a jelenlegi csapata nélküle képzelné el a jövőt.

A Denver Broncos még nem nyilatkozott Talib jövőjéről, (aki a 2012 és a 2013-as szezonokban a Patriots játékosa volt) de több forrás szerint is keresi a megfelelő cserepartnert. Azonban valószínűsíthető, hogy trade helyett el kell küldeniük Talibot, mivel a 2018-as szezonra 11 millió dolláros alapfizetésről szóló szerződése van, ami jelentősen megnehezíti a csere lehetőségét, viszont a játékos elküldésével a Broncos megtakaríthatná ezt a jelentős összeget. 

A Broncos legutóbb nem jutott a rájátszásba, így most újra próbálják építeni a csapatot. Corner poszton ott van nekik Chris Harris és Bradley Roby, így a Talibon spórolt milliókkal akár egy jobb irányítót is szerezhetnének. 

Források szerint a 32 éves Talib hajlandóságot mutatna a Patriots-al való közös együttműködésre, így ha a Broncos kiteszi a csapatból a szabadügynök piac megnyitása előtt, akár a pletykák valósággá is válhatnak. 

A Patriots minden követ megmozgat, hogy megfelelő utódot találjon Butler helyére, akinek a Patriotsnál töltött idejére vélhetően pontott tett Bill Belichick döntése a SB-on. Források szerint nagy az érdeklődés a CB-iránt, így vélhetőleg nem lesz nehéz új csapatot találnia. 

A jelenlegi keretben Gilmore és Rowe már bizonyított, ígéretes még Jonathan Jones-is, Cyrus Jones sérülésből tér vissza, így a Patriots bizonyára alaposan megfontolja a két veterán CB szerződtetését a csapathoz.

UPDATE: források szerint a Patriots és a Broncos megkezdte a tárgyalásokat Talibról, azonban a Patriots csak egy a sok csapatból, akik érdeklődnek a CB iránt, de a Patriots számít Talibnál a favoritnak. Állítólag a 49ers is érdeklődött, de a tárgyalások hamar megszakadtak. A vélekedés szerint Talibért lesz annyi érdeklődő, hogy szóba jöhessen a csere opció, és nem kell kitenni a csapatból, így a Broncos számíthat valamilyen ellentételezésre a CB-ért. 

Forrás: Bostonherald , 9news

Hozzászólások

2018. 03. 08. 09:27
Raschy
Így, hogy egyértelműen ide szeretne jönni Talib nem hiszem, hogy 5-6 körnél jobb picket adunk érte. Esetleg egy idei 5. és egy jövő évi 6. körös lehet az amit megér. Főleg azért mondom ezt, mert idén elvinné a jelelegi megmaradt cap 50%-át ami nem kis pénz.
2018. 03. 08. 09:39
Arnold Patsenegger
Nincs 5. körünk.
2018. 03. 08. 09:54
nikos1976
Nem látom reálisnak hogy 11 millióért ide igazol Talib. Ez teljesen kizárt. Jobban jövünk ki a dologból ha az első körben húzunk valami király CB-t a drafton mint tavaly a New Orleans.
2018. 03. 08. 10:34
takirob69
Sherman trade-nek sincs nagy értelme, 1 év van vissza a szerződéséből és 11 millió a fizuja 2018-ban.
2018. 03. 08. 12:06
Cuchulain82
szerintem bármelyikükért hülyeség lenne picket adni még a 6. körösünket vagy esetleges jövő évit is
Sherman ingyen sem kellene, sérülésből jön vissza, istenigazából csak a draft után derül ki milyen állapotban, ráadásul az öltözőben és pályán kívül csak a baj van vele
Talibot sem szeretem, de ő legalább már volt nálunk és azt az időszakot nagyobb balhé nélkül letudta, ha tényleg hozzánk akar kerülni és elfogad a csapattól egy olcsó /nagyon max 7-8 misi/ ajánlatot akkor FA-n jöhet
2018. 03. 08. 14:22
Lalika
Csak így parasztosan; oszt majd megint csípőficamos lesz Talib?
2018. 03. 08. 22:44
Fellenger
Azt a Rowe már bizonyított állítást átgondolnám. Mit bizonyított? Hogy ő Nick Foles kedvenc célpontja?
Hozzászólás a(z) Akár nagy nevekkel is erősíthet a Patriots Cornerback fronton bejegyzéshez