Menetrend

Alapozás az átigazolási piacra

2016. 02. 09. 19:44
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
A Super Bowlt követően már lehetséges, hogy a klubok felbontsák játékosaik létező, érvényes szerződéseit, amivel megkezdődik a tánc az NFL-ben, amely bevezeti a kicsivel több mint egy hónap múlva nyitó átigazolási piac eseményeit.

Jelenleg a játékosok státuszuk szerint három csoportba sorolhatóak:

  • érvényes szerződéssel rendelkeznek,
  • nem rendelkeznek érvényes szerződéssel,
  • függő helyzet, amikor egy játékos szerződését felmondta a klub, de waiver listára került, mert még nem rendelkezett legalább 4 credited service-szel (egy credited service = adott évben legalább három alapszakasz/rájátszás meccsen a csapat tagja volt; IR és PUP számít, de a gyakorlócsapat nem). A waiver listára került játékos csak akkor lesz szabadon igazolható, szerződés nélküli játékos, ha játékjogának megszerzésére egyetlen csapat sem nyújt be igényt az NFL-nél az elbocsátást követő 24 órában.

A klubok számára a mozgástér ebben az időszakban korlátozott az új, minőségi, veterán játékosok leigazolására tekintettel. Az átigazolási időszak kezdetét megelőzően a játékosokat csak leendő, jövőbeni szerződéssel lehet igazolni, melyek az NFL 2016-os idényének nyitását követően lesznek hatályosak.

Ahogy azt a holtidény naptárában is jeleztük 2016. március 15-én 22:00 órakor veszi kezdetét:

  • NFL 2016-os idénye
  • átigazolási piac nyitása
  • lejárt szerződésű játékosok szabadon igazolhatnak bármely csapathoz
  • játékos és draftjog csere lehetőségének a kezdete
  • 2015-ös alapszakasz lezárását követően a 2016-os évre feltételesen leigazolt játékosok szerződése életbe lép

A Patriots játékosai közül az alábbiak sorsáról kell a fenti határidőig döntenie a csapatnak (jellemzően közös megegyezéses szerződés hosszabbítással), hogy ne váljanak szabadon igazolhatóvá a többi csapat számára. Nekik a 2015-ös idény végeztével jár le a New Englandnél szerződésük:

UFA
LeGarrette Blount (RB), Tarell Brown (CB), Nate Ebner (ST), Brandon Gibson (WR), Akiem Hicks (DT), Steven Jackson (RB), Dekoda Watson (LB), Ryan Wendell (C/G) és Tavon Wilson (ST).

magyarázat: a klub egy UFA játékosával szemben alkalmazhat transition taget vagy franchise taget. Ennek hiányában a játékosok szabadon igazolhatóvá válnak.

RFA
James Develin (FB), Sealver Siliga (DT), Brian Tyms (WR) és LaAdrian Waddle (OT).

magyarázat: a klub gy évre szóló ajánlattal biztosíthatják, hogy ha az új idényt már nem is náluk tölti, de legalább draftjogokban mérhető ellenértéket kapjanak érte. Az ajánlat az RFA tender, melynek különböző fokozatai vannak, ami azt mutatja, hogy milyen körös ellenértéket kapnak attól a csapattól cserébe, aki végül leigazolja a játékost. Ez a tender lehet első körös, második körös illetve eredeti körös. Eredeti körön az értendő, amelyikben egykor a játékost draftolták. Minél kedvezőbb a kompenzáció, annál nagyobb összeget tartalmaz az ajánlat, ami szintén adott évben előre meghatározott összeg. Az ellenérték megszerzése, vagyis a játékos elvesztése előtt azonban van beiktatva még egy állomás a csapat védelme érdekében. Ezt nevezik offer sheetnek, ami egy szerződési ajánlat a játékos részére egy másik csapattól. Ennek megtételére a draftot megelőző hétig van mód. Ezt követően a játékosnak már nincs lehetősége más csapattal tárgyalni és velük szerződni. A játékos korábbi csapatának lehetősége van az ajánlatban szereplő feltételek mellett újraigazolni saját játékosát. Ha ezt nem teszik meg, akkor a másik csapat szerződteti a szerződés alapján és életbe lép az előbb leírt kompenzációs mechanizmus.

ERFA
Josh Boyce (WR), Justin Coleman (CB), Cameron Fleming (OT), Kevin Hughes (OT), Rufus Johnson (DE) és Brandon King (ST).

magyarázat: a klub egy évre szóló ajánlattal biztosíthatja, hogy még egy évig csak náluk játszanak. Az ajánlatot nevezik ERFA tendernek és előre meghatározott összegük a minimumbérhez igazodik.

Miközben a fenti névsorból látszik, hogy igazán meghatározó játékos megtartásáért idén nem kell küzdenie a csapatnak, jövőre, vagyis a 2016-os idény végeztével több kulcsembernek is lejár a szerződése. A teljesség igénye nélkül: Jamie Collins, Dont'a Hightower, Chandler Jones, Matthew Slater, Rob Ninkovich, Jabaal Sheard, Brandon LaFell és Sebastian Vollmer. Malcolm Butler csak RFA státuszú lesz jővőre. Teljes lista.

Az átigazolási piac előtti lépéseket is befolyásolja a klub fizetési sapkájának a helyzete. A fizetési plafon mértéke egyelőre nem ismert. A patscap.com előrejelzése 154 millió dollárral számol. Ennek az előző évben el nem költött összegnek a módosított értékével 158.5 millió dollárra tehető a Patriots fizetési sapkája 2016-ban. A cikk írásának pillanatában 2016-ra fennálló szerződéses kötelezettsége a klubnak 153 millió dollár. Ez annyit jelent, hogy az elkölthető összegük kb. 5.5 millió dollár.

Az overthecap.com szimulátorában látható, hogy egyes Patriots játékosok szerződésének felbontásával mekkora összeget nyer a New England (projected cap gain/loss oszlop, ahol a zárójelben szereplő összeg extra terhet jelent). A komolyabb összegű alapfizetéssel bíró játékosokból válogatva Mayo (6.425M), Cannon, LaFell, Chandler (6.8375M), Dobson, Bostic, Chris Jones (1.865M) elküldésével összesen 15 milliót spórolna a Pats.

Fontos megemlíteni, hogy a védelem nagy négyesének (Collins, Hightower, Chandler Jones, Butler) szerződéshosszabbításával Collins és Butler esetében csak jobban megterhelné a klub a 2016-os sapkát.

A játékoskeret alakulásának nyomonkövetése: wikipedia, pats.hu

Holtidény segédlet, mely a Pats.hu kiemelt cikkek jegyzékén keresztül is elérhető a facebook doboz felett található logóra kattintva:

Áttekintő táblázatok: Átigazolások, naptár, draftjogok, free agency tracker.
Ismertetők: átigazolási piac, fizetési sapka, draft.

Hozzászólások

2016. 02. 09. 19:48
A február hasznos eltöltésére tudom ajánlani a leendő újoncok meccsvideónak a megtekintését, hogy ne csak mock draftok leírásából legyen ismert egy-egy játékos: http://draftbreakdown.com/players
2016. 02. 09. 20:23
DefenseFan
Szeretném Jahri Evanst látni a csapatban
2016. 02. 09. 20:32
hopi46
Azt honnan lehet megtudni, hogy a hosszan sérült (pl. Lewis, Develin) ill. a korán lesérült (pl. Gaffney, Derby, Gibson, Tyms) játékosok milyen állapotban vannak. Teljesen felgyógyultak? Rehabilitációt végeznek még? stb
2016. 02. 09. 20:50
Ha lesz belsős hírfoszlány, azt mi is megírjuk a twitterdobozba, ahogy nemrég volt Easley-től, hogy nem kell műteni a térdét.

Legkésőbb április közepén a tavaszi felkészülés kezdetén (ennél korábban nincs olyan program, ami miatt Foxboróban kellene lennie a játékosoknak) lesz félhivatalos hír, hogy ki jelent meg és mit tud végezni.
2016. 02. 09. 21:16
Pat Patriot
Ezeket a kereseti számokat sosem értem.
Cannon, LaFell és Chandler pénze esetén hogy jön ki a 6.8375 millió? Melyik oszlop számait kell összeadni? Mik tartoznak bele? Mert ha az alapfizetést nézem, akkor az majdnem 1 millióval több. Kösz a segítséget.
2016. 02. 09. 21:43
A cikkben említett példa a patscap twitterén szerepelt és az oldal szerkesztőjének saját kalkulációt jelentette, amely általában tartalmazza, hogy ha a csapat kirúg egy játékost, akkor a helyére fog valaki érkezni, tehát a teljes összeget nem tudják megspórolni, mert abból ki kell vonni az új játékos alapfizetést, aki ezzel bekerül a top51 játékos közé. A minimálbér 2016-ban:
450 ezer (újoncok)
525 ezer (1 év)
600 ezer (2 év)
675 ezer (3 év)
Akinek már 4+ eltöltött éve a ligában, akkor bizonyos feltételek esetén csak 600 ezret számít a sapka szempontjából.

Mayo cut matekja:
11.4m minus 4.4 m = 7m in gross cap savings. Then subtract 525K salary of player replacing Mayo in Top 51 = 6.475m net savings.

Két tweet - hogyan szerezzen 20 milliónyi mozgásteret a Patriots:
How Pats can create 20M in cap space.
1.) Don't pick Mayo's option - savings of $6.425m.
2.) Release Cannon/Lafell/Scott Chandler - $6.8375
3.) Extend Hightower - Cap savings of 1.301 m 4.) Extend Sheard - 1m
5.)Redo Amendola's - 2 to 3m
6.) Waive Dobson/Bostic/Chris Jones=1.865M

A cikkben szereplő számok innen származnak.
https://twitter.com/patscap/status/691726972745945088
https://twitter.com/patscap/status/691727612373118976
2016. 02. 09. 22:15
Gordon
Azt nem írják a kinti "szakértők" , hogy a cutolt játékosok helyett kiket hozunk akik jobbak és olcsóbbak?
Ha Cannont kirakod kell helyette egy minőségi swing tackle (min3-4m/év)LaFell helyett egy wr2 (min4milla/év ) és ugye a kémia...Scott helyett egy 2.TE. (min3milla). Mi nem az a csapat vagyunk akik egy-egy rosszul sikerült szezon után kicserélik a fél csapatot. Szerencsére... Azt pedig ne mondja nekem senki, hogy Tymsék megoldják +a draft első kör nélkül.
Azon sem lepődnék meg ha Vollmerhez és Mayohoz is dobnánk plusz1 évet okosan elosztva a fizut, aláíráspénzé konvertálni a garantált egy részét. Szerintem Dolával és ha kell Gronkkal is strukturálhatunk.
2016. 02. 09. 22:40
iceman
Szerintem meg az említett három játékos semmi olyat nem mutatott ebben az idényben (sőt!), amiért érdemes lenne megtartani őket.
2016. 02. 09. 22:41
Egyedül LaFellt tartom jogosnak. Minimális az esélye, hogy nála jobb és olcsóbb split endet találjon a csapat és ő legalább már megmutatta 2014-ben, hogy meghatározó eleme is lehet a támadójátéknak.

Cannon töredékét sem éri annak, amit keresne, és semmi sem utal arra, hogy még maradt volna benne fejlődési lehetőség.

Chandler egyáltalán nem tudta kiegészíteni Gronkot. Blokkolni nem tud, passzjátékhoz minimális szinten járult hozzá. Vele nem tud működni 2 tight endes támadójáték 1-2 speciális helyzetet leszámítva.

Majd keresek statisztikát, vagy utána számolok, hogy az utóbbi 4-5 évben mekkora változás volt idény vége és első 53-as keret hirdetése között. Kb. 20 új játékosra tippelnék átlagban az 53-ból.

Csapatépítésnél a legnehezebb a játékosok fejlődési pályáját előrejelezni, jósolni. Vajon mekkora tempóban tud fejlődni? Ha stagnál, miért? Van még benne lehetőség, vagy mindent kimerített a csapat?

Volt sajtótájékoztató, amikor hosszan beszélt erről Belichick, ahol az is elhangzott, hogy gyakran előfordul, hogy adott pillanatban egy jobb játékost lecserélnek egy rosszabbra, éppen a lehetséges fejlődési pálya miatt, mert úgy ítélik meg, hogy idővel az új játékos meghaladhatja elődjét.

Amikor annyira egyoldalúvá válik egy csapat támadójátéka, mint a Patriotsé idén (passz vs. futás), ráadásul az se tudott döntő meccseken elit szinten teljesíteni, hogy orvosolja az egyensúly hiányát, nem tartom jó ötletnek a status quohoz való ragaszkodás tartalék, kiegészítő játékosok szintjén.
2016. 02. 09. 23:18
csasziqf
Azon morfondiroztam, hogy azok az elkapok akik nem tudtak iden "maradandot" alkotni... LaFell, Harper, Chandler... az o sikertelensegukben mennyire volt benne, hogy TB nem bizott elegge bennuk.

LaFell droppolt sokat elso merkozesen, masodikon szinten volt dropja utana alig kereste labdaval.

Chandler szinten. Elso par merkozesen akadt fele dobott labda. Aztan volt par drop, par failed RedZone kiserlet es "tobbe nem is kapott labdat".

Kicsit az volt az erzesem, hogy TB neha feleslegesen eroltette Gronk, Dola fele a labdat mint kellett volna.

Tudom tudom O erti mit csinal, en meg nem... de ezt ereztem es ennyi.


2016. 02. 10. 07:41
Plota
Az a baj, hogy ha 2 másodperc alatt el kell engedni a labdát, akkor nyílván a jól bevált embereket keresi, akik ha elszakadnak, oda is dob, ha nem, akkor meg nem biztos, hogy van elég idő nézelődni... Szóval picit O fal is kell...
2016. 02. 10. 09:38
Gordon
nehéz véleményt mondani egy-egy playről ha nem tudjuk mi volt a terv, ki volt az első, második, harmadik read, ki tudott szeparálódni stb..LaFell kihagyta a felkészülést sérülés miatt, visszajött és egyből szortunk rá 8 lasztit. Ebből is látszik, hogy milyen fontos eleme lenne a játékunknak. Meglátjuk mi lesz , továbbra is bízunk BB-ben .-)
2016. 02. 10. 11:35
Andydaro
Teljesen egyetértek veled, az előszezonban néztem Harper játékát, és nagyon tetszett, ígéretesnek tartottam, de aztán nem nagyon láttam hogy ment volna felé sok labda, aztán a denveri fiaskó után nem is nagyon volt.
2016. 02. 11. 02:17
iceman
Aki nem tud elszakadni a védőjétől, annak nyilván nem dob. Amikor LaFell el tudott szakadni, pl. tavaly, akkor kapta is a labdákat. Idén, ha el is tudott szakadni, akkor meg elkapni nem tudta sokszor a a labdát. Egyébként meg egy elkapó ne dropol-jon ezen a szinten egy bajnokaspiráns csapatnál.
2016. 02. 10. 08:47
polo62
kövezzetek meg érte, de mint már írtam korábban, én Chandler Jones-t beáldoznám a jövő év érdekében. neki is nagy pénzt kellene majd kifizetni, és én fontosabbnak látom mind HT, Collins és Butler játékát is. idén még egész "jó áron" túladhatnánk rajta, és megnézhetnénk, hogy mit tud élesben Grissom és Flowers.
2016. 02. 10. 11:51
loop80
Ugyanezt gondolom. Jöhet a kőzápor. :)
2016. 02. 10. 12:30
takirob69
Nem lesz itt kőzápor. Az már most teljesen biztos, hogy nem tudjuk megtartani mind a négy játékost (Butler, Collins, HT és Jones).
Szerintem is a leglogikusabb döntés egy Chandler Jones trade lenne. A 2015-ös draft is ezt vizionálja - Grisson, Flowers és ott van még Rufus Johnson is akinek volt pár szép megmozdulása az előszezonban.
2016. 02. 10. 15:12
Gordon
Évente 10millioval emelkedik a cap, okos szerződésekkel megtartható mind a 4 főleg azért mert 2 év múlva már TB 15millája se lesz.
Könnyen lemondtok egy idényenként 10+ sack-es DE-ről úgy, hogy Ninko tankja kifogyóban és arra alapoztok, hogy valakinek voltak szép megmozdulásai az előszezonban.
2016. 02. 10. 16:02
polo62
az egy dolog, hogy 10 millióval emelkedik a cap, de innentől pl. DMC és Gronk szerződése is csak emelkedni fog ha jól emlékszem, és nem vagyok benne biztos hogy ha nem is 15 millió, de nem sokkal kevesebb ott lesz Brady. a cap úgyis BB-ék dolga, úgy csinálják hogy beleférjünk és a csapatnak is jó legyen. ez csak egy feltételezés volt a részemről, nem könnyen mondanék le róla, mert egy kiváló DE, de én a 4 legfontosabb jövő évi FA közül őt tartom a legkönnyebben "pótolhatónak" CSAPATON BELÜL, és arra utaltam, hogy a 4 játékos 3 posztja közül a DE tűnik a legmélyebbnek. a cb fizetések az egekben vannak, oda Butler helyett hasonló minőséget találni nagyon nehéz lenne főleg csapaton belül, HT és Collins pedig olyan szinten egészítik ki egymást, hogy a liga egyik legjobb párosa a posztjukon, senki nincs a helyükre.
2016. 02. 10. 16:28
takirob69
TB 15 millája csak akkor szabadul fel ha befejezi vagy hozunk egy újoncot a draftról aki pótolja. 2 év múlva lejár Garappolo rookie szerződése és kizártnak tartom, hogy marad 4-5 milláért ha TB visszavonul.
2016. 02. 10. 17:04
csasziqf
Ugyanabban a szituban fogunk jarni 2 ev mulva ahol most a Broncos van.

Manning nyugdij (HA nyugdij), Osweiler-t meg meg kellene fizetni, de jatszani meg nem jatszott olyan sokat.

Ebbol a szempontbol is duhito a a ket utolso elvesztegetett merkozes (kulonos a Miami elleni masodik felido). Ha mar ugyis takarekon egett a tamadosor, akkor JimmyG is mutathatott volna valamit, lehetett volna latni, hogy fejlodik e valamit vagy nem.

Bar kitudja mit tervez vele BB, megis csak masodik korben draftolta.
2016. 02. 10. 17:57
zo72
Denvernek van kb: 7 M a sapkájában + Manning (21 M). Ebből kell megoldania a problémáit...Von Miller, Osweiler, Norwood, Trevathan, Marshal + futok + FA + Draft. Nekünk meg van kb: 1 M. Azért tud valami Elway...
2016. 02. 10. 18:01
zo72
Giants már elkezdte az aprítás: LT, RG, MLB = - 10-11M
2016. 02. 11. 02:22
iceman
Ne legyen igazam, de Brady szintű irányító nélkül nem leszünk bajnokaspiráns csapat jó ideig.
2016. 02. 10. 12:08
pat68
Hernandez pénzéből nem látunk vissza valamit? Vagy rosszul emlékszem, hogy volt róla szó, ha lesz ítélet?
2016. 02. 10. 12:26
Arsenal
2016. 02. 10. 21:32
April Wine által adott link egyszerűsített összefoglalója:
ha 2012 júliusa előtti tettért elítélik Hernandezt, akkor 3.25M dollárt kaphat vissza a Patriots.
2016. 02. 10. 20:29
polo62
a Giants is kivágta Geoff Schwartzot és William Beattyt. lesznek azért olyan játékosok is szabadon igazolhatók, akik jelenthetnének előrelépést a támadófalban.
2016. 02. 10. 21:02
zo72
5 M illetve 9 M-os szerződéssel futottak a Giants-nál
2016. 02. 10. 22:32
petichef
Előre is kérném, hogy ne nézzetek nagyon őrültnek! Csak kicsit... :D
Szóval nem tudom miért, de én nagyon bízok és hiszek abban, hogy Megatron egyszercsak besétál TB-ékhez az öltözőbe azzal hogy "helló srácok, jöttem a gyűrűmért!".
Apróért eljön, mert a pénzt már megkapta, az nem hinném hogy motiválja. Viszont biztos nagy szívfájdalma, hogy volt egy ilyen karrierje, rekordok, stb, de a gyűrű nem jött össze.
Én még nagyon bízok benne, hogy jövőre még tol egy szezont nálunk, a gyűrű reményében.
Sapka szempontjából pedig szerintem oké lenne a dolog, ha nagyon akarna SB-t nyerni, akkor szotyiért is eljönne.
De azt hiszem nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal, szerintem sokan közülünk remélik titkon, hogy bekövetkezik ez a forgatókönyv. Márcsak azért is, mert most nekünk kell Win now üzemmódba kapcsolni arra a kis időre, amíg TB még játszik...
2016. 02. 10. 22:39
zo72
csak egy kérdésem lenne, hogy lesz szabad ügynök? Lions cut? vagy trade velünk? vagy...? mert úgy tudom több éves szerződése van még kb: 20M/év. Egyébként 2M/1 év + gyűrű jöhet :-).
2016. 02. 10. 22:53
polo62
szép lenne ha jönne, de amit zo is írt, hogy kerülne hozzánk? mert kivágni a Lions nem fogja, cserélni meg mi nem fogjuk, marad neki sajnos szépen a visszavonulás.
2016. 02. 11. 01:14
petichef
Upsz, én kérek elnézést... :D
Nem megbízható oldalról volt az infó, hogy visszavonul.
Azóta megnéztem komolyabb oldalakon is, még nem jelentett be ilyesmit. Bár a komoly oldalak is azt írják, hogy nem lepődnének meg rajta. Sőt, az NFL hivatalos oldalán is van bőven erről cikk, és érdekes módon mindegyik a Patriots-ot nevezi meg, mint lehetséges úti cél...
Plusz Megatron szerződésével elég komolyan lábon lőtte magát a Lions, márpedig amíg Megatron náluk van, sok mindent nem tudnak kezdeni a csapatépítés terén...
A remény hal meg utoljára
2016. 02. 11. 01:22
max350
Tavaly Suh-t is sok szakértő hozzánk írta...
2016. 02. 11. 12:08
petichef
Ez igaz, sőt az is, hogy naggggyon messze vagyok hogy szakértőnek mondjam magam, de...
Én a Suh-val kapcsolatos spekulációkon csak nevettem. Most komolyan! Aki csak kicsit is ismeri a csapatot, BB-t, a csapatépítési politikánkat, az egy percig se gondolhatta komolyan, hogy egy játékosnak ennyit fizetünk, akit nem TB-nek hívnak... Csak meg kell nézni, milyen neveket agytak elmenni BB-ék, mert kicsit többet kértek mint amit ők elgondoltak. Ezek után nekem tiszta sor volt, hogy nem jön ide. :)
Viszont Detroitban most már eredményeket akarnak, és ehhez nekik Megatron a ballaszt. Nem mondom, hogy nagy az esély, de megvan, én pedig bízok benne! ;)
2016. 02. 11. 12:26
polo62
a szakértők is úgy gondolták, hogy Suh engedne az igényeiből jelentősen rövid távra, az egyértelmű volt, hogy nálunk közel sem kapott volna ennyit. bár már Miamiban is próbálják átstruktúrálni állítólag a szerződését.
2016. 02. 11. 09:44
gcsaba
Gronk, Edelmen, Lewis, Amendola és Megatron... Ez már sportszerűtlenül levédekezhetetlen lenne. :)
2016. 02. 11. 12:09
petichef
Igen, de jóleső érzéssel mondhatom hogy ha bejön, akkor ez legyen az ellenfelek védelmeinek a problémája... :D
2016. 02. 11. 13:05
az a gond, hogy ha Megatron visszavonul, majd bejelenti hogy visszatérne akkor megint a Lions birtokolná a játékjogát. Nem léphet ki csak úgy a szerződéséből egy visszavonultam kijelentéssel, így pedig nehezen sétálhatna be ide hogy olcsóért jöttem a gyűrűért. Az egyetlen lehetséges út hogy tényleg idekerüljön, ha a Lions cut-olja és utána jön ide. A trade szóba sem jöhet, mivel hatalmas cap spacet zabálna fel
2016. 02. 11. 13:22
nszgergo
pihen ő is pár évet, mint Steven Jackson, aztán jön :)
2016. 02. 11. 19:11
de Jackson FA volt, ha van hátra a szerződéséből még 3 év éd visszavonul, akkor ha vissza akar térni akárhány év elteltével akkor is lesz még 3 éves szerződése a Lionsal
2016. 02. 11. 01:01
max350
Kijöttek az oddsok Las Vegasban a 2017. februári SB-ra:

Seahawks, Patriots, Steelers 8-1
Packers, Cardinals, Panthers 10-1
Bengals, Broncos 14-1
Cowboys 16-1
Vikings, Colts, Chiefs 20-1
Jets, Bills, Ravens 30-1
Falcons, Texans, Giants, Redskins, Bears, Lions, Saints 40-1
Eagles, Buccanneers, LA Rams, Dolphins, Titans, Jaguars, Raiders, Chargers 50-1
49ers 60-1
Browns 200-1


2016. 02. 12. 20:09
hopi46
Matt Forte!? Lewis-Forte páros- levédekezhetetlen lenne.
2016. 02. 12. 20:25
petichef
Kérdés hogy mennyibe fájna...
A mostani szerződése 4 év - 30,4 millió volt.
Ami átlag 7.6 millió évente. Viszont már 30 éves. Nem vagyok szakértő, talán valaki meg tudja mondani: 2 éves szerződés 7-8 misiért, vagy esetleg egy három éves 10-11-ért? Meredek?
2016. 02. 12. 23:50
hopi46
Szerintem nem a pénz motiválja igazán, hanem egy "gyűrűesély".
2016. 02. 13. 00:10
petichef
Ahogy olvastam igazad van, ő is azt mondta, hogy a gyűrű nagyon hiányzik neki. Kérdés hogy ezért cserébe hajlandó lenne-e engedni a fizetési igényeiből.
A kérdésem igazából arra vonatkozott, hogy ha kicsit mohó akar lenni, és pénzt is akar keresni, azaz hogy mennyi lenne az az összeg, ha nem a gyűrűt nézi, hanem a pénzt. Úgy is kérdezhettem volna, hogy ha eltekintünk a bajnoki címtől, milyen szerződést kellene elé tolni, ami versenyképes lenne más csapatok ajánlataival, mert hogy kap egy párat, az tuti.
2016. 02. 13. 01:48
hopi46
Értelek.
Sajnos több jó ajánlatot fog kapni onnan, ahol több a pénz és van gyűrűesély is. Bár a remény hal megy utoljára. :D
2016. 02. 12. 20:47
Zarathorn
Forte jól hangzana :-)
2016. 02. 13. 07:58
Zarathorn
Forte ha gyűrűt szeretne reálisan gondolkodva hova menne? Steelers, Panthers, Packers, Cards, Broncos szerintem kilőve ott megvannak a futók, Hawks és mi maradunk... Szerintetek?
2016. 02. 13. 11:18
joeflame
Èn szerintem hiába jönne ide Megatron vagy Forte ha nincs a fal ami megtart vagy utat nyit adnánk a szarnak egy pofont..Lewis,Jackson is jóval többet tudna futni ha lenne előtte fal,mert ugyan 1-2 szituációból Forte többet hozna ki,de nagy átlagban ö se hozná vissza az árát,ha nincs előtte fal,ugyanez Megatronnal is(bár ö magasságból,erőből többet megoldhatna mint Forte viszont ö úgy se jön)hiába játszaná magát elkapható pozícióba ha addigra már Bradyt menekülésre késztették vagy földön van.A középszerű Sec. is azért nem lett szénné alázva a szezonban mert volt nyomás,a mostani támadó szekció is(droppot leszámítva)akármilyen védelmet szétszedne ha nem 1,5-2 mp alatt kell szabadulni a labdától az esetek 85% ban,plusz futásra totál alkalmatlan a fal(ez tette a Denver dolgát is túl egyszerűvé)persze a sérülés hullám sokat befolyásolt,de azért jobb lenne ha a másodéves aránylag jónak tűnő Tre,Mason lenne a mélység és nem Cannon meg Kline.Nekem nem Forte kéne hanem egy tapasztalt G és Vollmer mögé mellé egy RT.Solder,Waddle,Mason,Tre,Andrews,Stork,Vollmer+ a két érkezőből lehetne egy életképes fal ami sokkal jobban kell Tommynak is mint Megatron vagy Forte
2016. 02. 13. 11:43
polo62
pont ez ennek a játéknak a lényege, hogy az egységek kisegítsék egymást. egyértelmű volt, a szezon előtt, hogy gyengült a secondary, ezért erősítették meg a falat, hogy nagyobb legyen a nyomás. tényleg csak 1-2 ember kellene a falba, mert amíg nem voltak sérültek, minden jól ment.
2016. 02. 13. 13:34
Lucius
+1
2-3 jó ember kellene O-falba, és a futás is megoldódna. Nem hinném, hogy Forte csodát tenne a futójátékkal. Aztán kellene még CB és egy használható WR (már ha mindenkit megtart a csapat). Ha valakire sokat költ a csapat, az ne egy RB legyen.
2016. 02. 13. 17:01
hopi46
Az Ofal megerősítésén nincs vita, most inkább mondjatok 1-2-3 jó, szabad ügynök falembert, mert az FA lehetőségekről volt szó.
(Egyébként az ESPN szerint lesz a drafton 10 pick-ünk, mert kapunk valószínüleg 4 kompenzációst. Talán lesz köztük használható falember is.)
2016. 02. 13. 16:18
loop80
Elküldtük Montee Ball-t.
2016. 02. 13. 23:09
robstark
Irigykedve nézem a Jaguars WR állományát, csupa fiatal tehetséges elkapó, A.Robinson, Hurns, Lee, Blackmoon, nem igaz hogy legalább az egyiküket nem tudnánk megszerezni, nagyon kellene egy ilyen elkapó (az AFC döntőben White-nek dobált 20+ passzok azóta is a rémálmaimban jönnek elő), ezt a Blackmoon gyereket végleg elmeszelte a liga? Ha más nem BB helyre tudná tenni (pár éve az OKC meccseit csak miatta néztem). Ha más nem a WR megfigyelőjüket hozzuk el.
2016. 02. 15. 20:15
BaP
Szerintem WR-t hozunk a FA piacról, mert azt nem tud draftolni az öreg csak gyengét :) ...RB szinte tuti, sok lesz a piacon, olcsóbbak lesznek .... és mivel BB be szokta biztosítani a dolgokat, lehet, hogy LB/DE-t is, és lehet, nyúlunk CB-t is, mert abban sem vagyunk erős draftolók

Ez egyben azt is jelenti, hogy szerintem LaFell,Dobson,Mayo, Boyce,Cannon annyi, és meglehet, Chandler Jonest is elcseréljük egy 2. körös cetlire.

HT-t és Collinst még idén meg kéne hosszabbítani, jövőre, ha megint egy elit szezont fut, elegendő lesz Butlert megtartani.

Szerintem a hozzánk híresztelt opciók közül Sanu a legjobb a WR posztra. Ő mélységi és slot elkapásokra is képes, nem hinném, hogy sokkal drágább LaFell-nél ...
Ivory is annyi borsot tört már az orrunk alá, őt szívesen látnám Blount helyén.
Scar lehet, hogy megmenti Cannont, de nagyobb a valószínűsége, hogy egy olcsóbb opció után nézünk.

Én a Forte sztoriban nem hiszek, neki SB esélyes csapatban is lehet több pénze, futó kell a Seahawks, Packers, Colts meg a Dallas csapatába is.

A falat szerintem draftról erősítjük, de LB-t tippelnék a 2. körbe hozzánk. :)
2016. 02. 15. 20:40
Patri Jóska
Én annyira nem értek hozzá, de Scar helyett nem lett volna jobb egy más szemléletű edző valami frissebb?
Hozzászólás a(z) Alapozás az átigazolási piacra bejegyzéshez