Menetrend

Armstead kontra USC

2014. 06. 29. 18:26
Szerző: DoM
Kategória: Hírek

A Providence Journalban jelent meg még június 17-én egy írás Armond Armsteadről, melyben arra keresik a választ, milyen rejtélyes ok tartja vissza már második éve a védőt, hogy pályára léphessen a Patriots színeiben.

Armsteadet még látták május 30-án az újságírók számára nyilvános OTA edzésen a rehabilitációt töltő játékosok csoportjában. Azóta azonban csak a hiányzók között lehetett találkozni a nevével.

A cikk feleleveníti még egyetemistaként elszenvedett szívinfarktusát, ami miatt egyetlen NFL csapat sem draftolta. Ezt követően a kanadai bajnokságban még tudott játszani, ahol remek teljesítményére felfigyelt a Patriots is. 2013. januárjában szerződtették is a játékost. Az őszi edzőtáborig nem is lehetett hallani semmilyen aggodalomra okot adó hírt felőle. Az évet teljes egészében az NFI listán töltötte, ami nem amerikaifutball közben, NFL pályán szerzett egészségügyi problémát jelent. Egyes feltételezések szerint a Tampa Bay Bucs csapatával tartott közös edzésen kaphatott meg súlyos MRSA-fertőzést (húsevő baktérium).

A védő falember különös ügyében az újság új információja még az egyetemi évekhez kapcsolódik. Armsteadék ugyanis beperelték a USC-t, a játékos egyetemét, ahol a Trojans színeiben játszott, miszerint az ott kapott Toradol fájdalomcsillapító okozta az infarktusát illetve jelenlegi egészségi állapotának is előidézője.

A Toradol használatát már 2012-ben elkezdte felülvizsgálni az NFL, mert veseelégtelenség, májkárosodás és belső vérzés is szerepel a mellékhatásai között. Valamint a fejet ért traumák következtében agyvérzést is okozhat. A perben kiderült, hogy Armstead jelenleg is (egyebek mellett) véralvadással kapcsolatos betegségtől szenved. Szintén a tárgyalásnak köszönhetően tudjuk, hogy áprilisban ügyvédei azt állították, hogy még mindig várnak az orvosi engedélyre, hogy a védő újra pályára léphessen.

A következő tárgyalási napra június 23-án került volna sor, azonban az ülést elnapolták. Az új dátum 2015. március 23.

Mark Daniels megpróbált kapcsolatban lépni a játékos édesapjával, aki a fia állapotát firtató kérdésekre, csak annyit válaszolt az újságírónak, hogy forduljon a Patriotshoz.

Armstead folyamatos távolléte egyáltalán nem biztató a New England szemszögéből. Ugyanakkor az egészségi problémáira utaló jelek fényében csak remélni lehet, hogy a védő állapota idővel rendeződik.

Bill Belichick még a mini-edzőtábort megelőzően így nyilatkozott: Armond [Armstead] nagyon keményen dolgozik. Nagyon komoly személyes problémákkal kellett megküzdenie. Szokatlanul keményekkel, összehasonlítva a játékosok többségével, de a hozzáállása végig példaértékű. Mindent megtett, amit csak kértük tőle.

A kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődő edzőtábor idején várható, hogy újabb darabbal bővül az Armstead kirakós.

Hozzászólások

2014. 06. 30. 02:42
loop80
Nagyon sajnálom a srácot, de ilyen sok problémával egyszerűen nem lehet senki (huzamosabb ideig) NFL-játékos...
2014. 06. 30. 10:49
Gordon
Szerintem csak a hozzáállása és a problémái miatt nem rakták ki BB-ék, ők sem számolnak vele hosszútávon. De ne legyen igazam
2014. 06. 30. 16:39
MemphisM
Abban bízom hogy már kész a játékra csak a bírósági ügye miatt altatják... Remélem.
2014. 06. 30. 17:12
despota
Remélem így van nagyon nagy reményekkel érkezett.
Jobb lenne később mint soha :))
2014. 07. 01. 09:49
vizi8
Még anno néztem a kanadai ligát és jól nyomta a srác, hisz ezért hozták vissza. De nekem az a furcsa, hogy ott kint játszott itt meg nem, és most azt mondják, hogy még az egyetem alatt lett beteg, nekem ez nem jön össze.
2014. 07. 02. 00:58
loop80
2014. 07. 03. 09:52
Burkus
Más: Kiko Alonsonak season-ending sérülése van. Sajánlom szegényt, de nekünk ez nem akkora baj. A fanok szerint Spikes majd pótolja.
2014. 07. 03. 11:12
lipi
Én sajnálom. Szerencsétlen Billst az ág is húzza :S.
Spikes mindent fog csinálni, csak pótolni nem. Run stopban kifejezetten jó Spikes, de coverben nem az az istenadta tehetség. Márpedig Kiko leszedett 4 INT-et és elég jól védekezett coverben...
2014. 07. 04. 02:52
nosbiglem
Kicsit off, de ha lehetséges, tudnátok arról a hírről pár szót közölni, netalántán egy cikket/bejegyzést, ami most Jimmy graham TE körül zajlik? Mert nem értem, hogy pontosan miért van ez a felhajtás.
Köszönöm előre is!
2014. 07. 04. 03:37
petichef
Remélem nem írok nagy hülyeséget, ha igen akkor javítsatok, ki, de én úgy tudom hogy a Franchise tag körül megy a vita, illetve az azzal járó pénz körül.
Konkrétan: Graham franchise tag-et kapott a Saintstől. Ennek pedig az a következménye, hogy a fizetése a posztjának megfelelő 3 legtöbbet kereső játékosának átlaga. és a vita ott van, hogy Graham a top3 WR fizetésének átlagára számított, amit a saints keresztül húzott azzal, hogy a top3 TE fizetésének átlagát akarja adni. Mert hogy legyen valakinek akármilyen poszt a hivatalos posztja, ha egy bizonyos százalékát a snapjeinek egy másik poszton játszotta le, akkor annak a posztnak a fizetésátlaga jár neki. Magyarul Graham TE, a top3 TE fizetésátlagát akarják neki adni, ő pedig úgy emlékszik, hogy WR-ként többet játszott, és a top3 WR fizetéátlagát akarja. Ami ugye nem kis különbség...

Tömören ennyi, ha nagy hülyeséget írtam, hurrogjatok le! ;)
2014. 07. 04. 07:12
Az ehhez kapcsolódó adatok a PFF oldalról:

2013-ban Graham 292 snap során szerepelt klasszikus tight end pozícióban (6. falember), míg 587 snapnél volt tipikus illetve slot elkapó. Röhejes tight endként kezelni, de gondolom a slot elkapóként töltött jelentős részét próbálják tight endként eladni...

Hernandez hasonló problémát jelenthetett volna a Pats számára, mert hiába hívták tight endnek, szemre ő is rendszeresen inkább elkapó volt.

https://pbs.twimg.com/media/BrjiMZ7CAAAZeRS.jpg:large
2014. 07. 04. 11:23
Ez igaz, de most képzeld el mekkorát lobbizhatott a Saints vezetösége. Így is alig van pénzük, erre még Graham is kb 5 millióval többet akart. Szét is esett volna a csapat, de legalábbis meggyengült volna.

Graham oldalát értem abszolút. Ha többet játszott elkapóként, akkor fizessék meg annak megfelelöen.

Más kérdés, hogy már jópár éve nem értek egyet ezzel az évi 15-20 milliós fizetésekkel. Értem én, hogy vásárra viszik a börüket a játékosok, meg fontos részei a csapat sikereinek, de ez számomra nem a nagy játékszeretetet mutatja, hanem csak a dollár jeleket a szemben.
A legtöbb játékos arra hivatkozva kér többet, hogy majd "nyugdíjas" korukban legyen miböl élniük. Erre meg ott a statisztika, hogy a profi sprotolók túlnyomó többsége 5 éven elveri az összes pénzét. Na ezt tartom valahol felháborítónak.
2014. 07. 04. 11:37
vizi8
Gondolom te sem hobbiból 'szórakozásból' ülsz a munkahelyeden, hanem pénzért. HA megtehetnéd még több pénzt kérnél fizetésül.

Azt felejtsük el hogy ezek a fiuk szórakozásból játszanak, csakis pénzért teszik. Nem hiszem hogy találsz a világon olyan csapatsportolót aki ne a pénzért játszana, ( csak a profikról beszélek).

Az más kérdés hogy elszállt velük a ló, de itt főleg az a baj ha egy klub írtózatos összeget fizet egy játékosnak csak azért hogy ott játsszon. Ez generálja ezt a pénzhajhász dolgot. A fizetési sapka emelése sajna pont ebbe viszi bele a tulajdonosokat és a játékosokat.

Ezzel nem azt mondom hogy tudom a megoldást, mert arra szerintem senki nem tudja a választ....
2014. 07. 04. 11:52
Persze pénzért játszik az ember, ahogy én is azért dolgozom. De azért minden normális embernek van egy belsö hangja, amikor tudja, hogy ez már nem az amit megérdemel, vagyis túlfizetik.

Egyrészröl az a bajom, hogy sok játékosnak nncs ilyen belsö hangja, ami azt mondja, hogy "öcsém, jó játékos vagy, de azért túlzásokba ne ess". Másrészröl amit írtam fentebb is, hogy a többség pár éven belül feléli a félretett pénzét (már ha van neki olyan).

A sapka emelésével kapcsolatban igazad van teljesen. Én inkább visszábbvenném.

Amúgy pl baseball-ban ha jól tudom, akkor még durvább a helyzet.
2014. 07. 04. 16:33
pm11
Az is milyen már mikor inkább elmész egy ligautolsó csapatba csak azért mert többet fizet, a bajnoki cím + rájátszás meg semmit sem számít.
2014. 07. 04. 20:37
daelaci
A fizetési sapka csökkentése elég rosszul venné ki magát, hiszen mindenki egyre többet keres az NFL-ben, ha pont a játékosok részét csökkentenék akkor abból rövid úton sztrájk lenne.
2014. 07. 04. 07:33
lipi
Mondjuk az indoklás is kemény, hogy miért TE és nem WR :)
Az indoklás szerint, amikor slotban állt fel, ám csak 4 yardra a faltól, az TE pozíciónak számít, így ezeket a snapeket átírták TE-nek a WR helyett. Valamint, mert TE-ként draftolták, ezen a poszton lett Pro Bowler és a twitteren meg a facebook profiljában is TE-ként van feltüntetve.
2014. 07. 04. 10:15
cspeti98
Ha jól tudom Jordan Cameron már át is írta a Twitter profilját. Már nem TE hanem pass catcher :)
2014. 07. 04. 16:25
nosbiglem
Köszönöm szépen, most már tényleg jobban értem, mi is történik!
2014. 07. 05. 01:08
Jimmy Graham témához az én véleményem:

ha jól emlékszem akkor a TE tag 7,2 körül a WR tag 12.2 körül mozog,
Graham még ha többet is volt WR pozícióban annak sejtésem szerint nagyobb része a slotban!
És ha azt nézzük, hogy az (elvileg) legjobb slot WR, azaz Welker 2/12-14M-es szerződést kapott, akkor igenis inkább a TE tag "jár" neki
2014. 07. 05. 08:19
bence.szel
nincsen megkülönböztetve tag szempontjából, h valaki slot elkapó vagy pedig a számokon kívüli
2014. 07. 05. 09:35
Welker már 2012-ben közel 10 millió dollárt jelentő franchise taget kapott. Kíváncsi lennék a reakciójára, ha a Pats és az NFL elé állt volna azzal, hogy fiam, 80%-ban a slotban játszottál négy méteren belül a faltól, ezért tight end vagy, szóval csak öt millát kapsz.
2014. 07. 05. 12:46
daelaci
A tag után fizetett összegekre elég konkrét szabályok vannak, szóval az ilyen magyarázatoknak semmi értelme. Graham a tag szempontjából WR-nek számít, a többi csak mellébeszélés.
2014. 07. 06. 23:49
nosbiglem
2014. 07. 07. 08:20
vizi8
Egy nagyon jó cikk van Cillonsról az NFL honlapján. Lesz esetleg pontos fordítás?
2014. 07. 07. 09:05
Az nfl.com-ról nem vehetünk át egy az egyben cikkeket. Valamilyen formában a jövöben elképzelhetö, hogy szóba kerül, de ígérni nem nagyon tudjuk.
2014. 07. 07. 12:23
vizi8
2014. 07. 08. 14:10
kimbo
Hali!
Tudom, hogy OFF, de nincs ötletem hol máshol kérdezhetném meg.
Még a 2007-es szezonban volt egy olyan video, amelyben Wilfork mutatta be a csapat kezdő védelmét a meccs elején. Sajnos nem találom sehol, gondoltam megkérdezem valaki nem tud-e egy linket hozzá?
Köszi előre is
2014. 07. 16. 21:35
Kollega
Armstead a mai napon bejelentette a visszavonulását.
Hozzászólás a(z) Armstead kontra USC bejegyzéshez