Menetrend

Az AFC döntő tanulságai

2016. 01. 25. 21:29
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Az alapszakasz végi teljesítményt látva a sérülések ellenére egyáltalán nem voltak magasak az elvárásaim a rájátszást illetően és úgy véltem, kicsi az esély, hogy három jó meccset különösebb rövidzárlat nélkül le tud hozni a New England Patriots, amire szükség lett volna a címvédéshez. Az AFC döntőt követően egyrészt úgy érzem, hogy nagy lehetőséget szalasztott el a csapat, másrészt felszínre kerültek ismét olyan hiányosságok, amelyek orvoslására tett erőfeszítéseket biztosan érdekes lesz követni a holtidényben.

Végig hátrányban, momentum nélkül. Meglepetés volt, hogy a pénzfeldobás megnyerését követően a támadás jogát választotta a Patriots. Utólag kiderült, hogy az egyik legjobb esélyüket hagyták veszni, hogy saját előnyükre alapozzák meg a találkozó hangulatát. Mindhárom csapatrész hozzátette a saját maga részét a csalódást keltő játékhoz, mely azt eredményezte, hogy támadó, védő és special teams oldalon is túljátszotta őket a Broncos. A mérkőzésre a legnagyobb hatást a támadók indiszponált, egydimenziós játéka jelentette, amelyet a Chiefs meccset követően mintha kottából olvasott volna a denveri védelem, ami két olyan labdaeladást eredményezett Tom Bradytől, amilyet már nagyon régen nem láthatott tőle az ember. Hiába küzdött nagyot mindenki a negyedik negyedben, a Broncos két kezdő safetyjének a sérülésére is nagy szükség volt, hogy legalább szóba kerüljön a varázslatos egyenlítés és a győzelem esélye felcsillanjon a szurkolók és játékosok szeme előtt.

Már megint a régi támadófal. A Pats Super Bowlt nyert tavaly a Wendell, Connolly, Kline belső hármassal a támadófalban… Amilyen verést a Vollmer, Kline, Stork, Mason, Cannon ötös kapott a Denver védelmétől azt nehéz mondatba foglalni. A futójáték teljesen tabu volt a számukra idén. A Kansas City ellen mutatott stabil passz elleni védelem is már nyilvánvaló, hogy a hamar, üresre játszott elkapóknak és Brady gyors passzainak, döntéseinek volt köszönhető. A csapat fókuszát és mentális erejét nagyon jól mutatta Bryan Stork ostoba szabálytalansága, ami mínusz 15 yardot jelentett az első negyedben és Logan Mankins legszebb hagyományait idézte. Végre volt jó mezőnypozíciója a csapatnak (40 yard) és sikeres futójáték első downra (Jackson, 5 yard). Mindezt sikerült Storknak lenullázni egyetlen mozdulattal. Butaság. Különösen idegenben. A meccs legnagyobb „mi lett volna ha” pillanata számomra.

Biztos jele, hogy veszít a csapatod. Sosem dicsőség megnyerni az eladott labdák csatáját. A Patriots nagyon sokat tett azért vasárnap, hogy ezen a téren ne valljon kudarcot. Két interception és rontott extra pont rúgás mellé még besorolható a két rontott negyedik kísérlet. Utóbbiak esetében érdemes óvatosabban fogalmazni, mert már erősen kényszer hatása alatt született döntések voltak a negyedik negyedben, de mégis csak labdaeladások voltak, és közvetlenül pontokat bukott vele a csapat. 2:25-tel a vége előtt negyedik és 6-ra szerintem egyszerűen nem lehetett más döntést hozni. A másik negyedik down már inkább megkérdőjelezhető, de a védelem éppen előtte engedett egy 5 perces támadást és mezőnygólt az ellenfélnek. A negyedik down pillanatában már csak (még) 6 perc volt hátra. A két Brady interception és Julian Edelman megállítása negyedik és 1-nél is sajnos annak volt a jele, hogy a denveri védelem mennyire jól olvasta, hogy mit akar a New England és ezt nem csak időben felismerték, hanem meg is tudták valósítani. Ez a fajta nyomás az, ami képes hibára késztetni a támadókat és bizonyára minden edző álma, amikor ezt el tudja érni a védelme.

Biztató, csak nem elég. Megvoltak a Patriots védelmének a pozitív és negatív pillanatai is a mérkőzésen, amely teljesítmény ezúttal nem volt elég, hogy kihúzza a csapatot a pácból, és ellensúlyozza három negyeden keresztül a támadók gyengélkedését. A sackek, a futójáték kikapcsolása, a kivédekezett passzok, a szerzett labda azonban mind kevésnek bizonyult, mert párba állítható velük Manning futása harmadik downon, ami legalább annyira félelmetes, utópikus élmény lehetett a játékosok számára, mint a szurkolóknak, ami egyszerűen semmilyen körülmények között sem fordulhatott volna elő; C.J. Anderson 30 yardos futása a negyedik negyed elején, vagy Owen Daniels két TD elkapása, amikor fájóan könnyedén találták meg a Pats zónájának a gyenge pontjait. A meccs végén a védelem többször megteremtette a lehetőséget a támadók részére, hogy egyenlítsenek. Arra a tartásra lehet építeni, de komoly megfontolást igényel majd, mihez kezdjenek a védőfallal, mert a pass rusht a fontos pillanatokban önmaguktól nem tudták megoldani.

Nem annyira special teams. Két jó punt return ellenére is a csapat elveszítette a mezőnypozícióért vívott csatát, amely Denverben azt jelenti, hogy a punterek háborúját nem Ryan Allen nyerte. Colquitt puntjainak és a Broncos coverage egységének nagy szerepe volt abban, hogy a szünetet követően ne tudjon lendületbe jönni a Patriots támadósor és megőrizze tetszhalott állapotát, melybe az első negyed nyitó támadását követően került (egymást követő támadást kezdtek a 3 és 8 yardos vonalról). A sikertelen extra ponttal megszakadt egy nagy sorozatot, természetesen az elképzelhető legrosszabb pillanatban, amelynek súlyát és nyomasztó terhét a meccs hajrájában minden New England szurkoló érezte. A special teams egész éves teljesítményére került fel ezzel a korona. Remélni lehet, hogy az új koordinátor, Joe Judge 2016-ra olyan előrelépést tud produkálni az egység egészén, ami az utóbbi időszakban tapasztalható volt a fiatalabb, komolyabb rutin nélküli edzőkkel a védelem oldalán is (Patrick Graham, Brian Flores, Josh Boyer).

Előretekintve, holtidény útjelzők. Futójáték rendbetételének kell prioritást élveznie, elsősorban minőséget jelentő belső támadó falember igazolásával vagy draftolásával, illetve egy valódi, erőteljes futó megszerzésével. Nem lehet megengedni, hogy jövőre is egydimenziós maradjon a támadósor. Ha nem is szükséges olyan drasztikus változás, mint ami a 2009-es idényt követően ment végbe, de remélhetőleg komoly vérfrissítésen megy keresztül a keret, legyen szó akár kezdő játékosokról, akár első cserékről, vagy a mélységet jelentő tartalékokról, fejlődésre váró, kiforratlan tehetségekről.

Végszónak: legalább marad motiváció Belichick és Brady számára a következő idényre is. Hogyan nézett volna már ki egy újabb címvédés a Patriotstól az új évtizedben is?

Lesz még hely az ötödiknek a vitrinben.

Hajrá Pats! Sikeres holtidényt mindenkinek!

Hozzászólások

2016. 01. 25. 22:12
hulith
Az első negyedik és 1. nek nem kellett volna nekimenni alapszakasz meccsen is inkabb
berugjak es jojjon a vedelem. Ha szereztek volna egy field goal -t akkor megint 8 pont a különbség de ha nem akkor egy TD es megvan a gyozelem de BB jobban tudja.
Szegény Brady a 2 elveszített SB utan ez volt a harmadik olyan vereseg amikor az O falat szetszedve tudtak legyozni ez az a terulet ahol nehany evente nem talalunk megoldast
ha az is menne Brady mar 6 szoros gyoztes lenne :-))) es jatszana hetedikert igy is akkor Godell felmondana

Szerintetek a Panthers volt ennyire jó vagy a Cardinals ennyivel gyengébb
elég félelmetes a védelem és a támadás egyaránt kíváncsi vagyok a tét mennyire fogja őket nyomni az SB-on.
2016. 01. 25. 22:25
polo62
szerintem egyértelműen ennyire erősek. az o-line elit, ebből kifolyólag Newtonnak van ideje, és a futójáték is megy, ott vannak az irányítófutások, zone read, Ginn sokszínűsége, a védelmet pedig nagyon nehéz megbontani. a Broncos egyetlen esélye lesz, hogy beremegnek a lábak és elizgulják
2016. 01. 26. 03:46
iceman
Kíváncsi leszek az odds-okra. A Denver most hatalmas underdog. Bár ilyenkor szokott meglepi lenni.
2016. 01. 25. 22:21
polo62
a támadófal engem is nagyon felhúzott. ha már a futásblokkolás nem megy, legalább a pass protection lehetett volna elfogadható(nem csak tegnap, úgy általában) jövőre tényleg meg kell próbálni kiegyensúlyozottabbá tenni az offense játékhívásokat, mert akármekkora zseni TB, éveken keresztül nem fog bírni meccsenként 40-50-t passzolni. nagyon fog hiányozni az 1. körös cetli, főleg, hogy az idei classban állítólag jó offense falembereket lehetne akasztani. mindenesetre nagyon büszkék lehetünk a csapatra az egész éves teljesítmény miatt, szerintem a botrány után bárki aláírta volna, hogy AFC döntőben játszhatunk. nagyon rossz lesz most várni, míg újra beindul a körforgás, és kezdődik a következő szezon
2016. 01. 25. 22:22
Ferran
Köszi a jó kis összefoglalást. A támadófalba egy-két minőségi igazolás simán elfér. Josh Kline és Cannon katasztrófálisak voltak Van még hova fejlődniük. Stork játéka kicsit erőltetett, de a cseréje megoldott lehet Andrews hiányában. Nate hiánya tátongó űrt képzett az Oline-ban. Ezt be kell tömni, mert a sérülés mindig benne van az NFL-ben. Egy másik aspektus szerintem kimaradt. Évek óta, konkrétan Randy Moss óta nincs olyan elkapónk aki folyamatos mélységi veszélyt jelent és konzisztensen képes elkapásokat szálltani. A TE pozícióban Gronk dominál, a slotban JE és DA is elmuzsikál. Azonban, ha egy jó védelem ezeknek a játékosoknak a védelmét meg tudja oldani. Az AFC döntőben White volt a mélységi elkapónk, míg az erre posztra igazolt LaFellnek momentuma nem volt. Nem tudom milyen a WR draft class idén, vagy az FA piac, de seperjük már le a polcot a sok töltelék elkapóval együtt és frissítsük fel tehetségekkel. Ha az kell igazoljuk WR scout-okat, de akár egy újabb WR coach is érkezhet az edzői stábba, hátha feldobja a sablonossá váló O playhívást. I
2016. 01. 25. 22:29
polo62
egy részével egyetértek a mondandódnak, tényleg kell majd egy mélységi elkapó, mert Jojo szerintem cut lesz, sajnos jogosan, viszont ezzel a "sablonossá váló" O playhívásokkal tavaly végigvertünk mindenkit, és idén is működött, ha volt minimális ideje Brady-nek. a 2 legfontosabb dolog tényleg az o-line és a mélységi elkapó lesz, de szerintem a play call rendben van
2016. 01. 25. 22:37
Két nagy különbség tavalyhoz képest: LaFellt is sikerült bevonni a passzjátékba és az ő elkapásai és futott útvonalai jól kiegészítették Julest, Amendolát és Gronkot. Voltak oldalpasszok és rövidpasszok futóknak, elsősorban Vereennek.

LaFellnek tavaly 13 elkapása volt 3 meccsen a PO-ban, 100+ yard, 2 TD, idén három elkapás két meccsen 6 yardért.
2016. 01. 25. 22:47
polo62
idén pont az döntött, hogy senki nem tudott a helyére lépni
2016. 01. 25. 23:47
Ferran
Kövezetek meg, ha nagyon elrugaszkodott a hipotézisem. Brady nem szeret azokank passzolni, akikben nem tud megbízni, mert túl sok labdát ejtenek el (akár kulcs szituációban is.) Hiába van a pályán, LaFell, vagy Dobson ha nem tud elszakadni a védőjétől, rendszeresen dropol, és így végül nem kap passzt. Elég melléjük tenni a 4. vagy 5. számú DB-t. Egy jobb védelmben így a top 3 DB szúnyogként ragadhat a top 3 elkapóra, akik rövid vagy középhosszú távon kapják a labdát, ahol LB sor és a safety(k) a zónák határán akár könnyen be tudnak segíteni. Ez elég veszélyes tömörülést eredményezhet. Egy hiteles mélységi célpont széthúzza a pályát és elvisz legalább egy elit DB-t plusz egy fél safety-t. Ez nem csak a rövipassz előtt nyitná meg az utat, hanem a futójáték előtt is. Ha ezeket a play-eket levédik és nem tudunk megújulni, akkor az szerintem sablonos, könnyen kiismerhető.
2016. 01. 26. 00:40
ArsnL
igen, de nézzük meg kik ellen csinálta ezt meg LaFell

Ravens ellen Melvin mellett kapta el a TD-t, őt idén testközelből megismerhettük, hogy egy normális NFL csapatnak max a PS-be férne be
Seahawks ellen meg Simon-t sikerült megégetnie, hát ő sem üti meg az NFL közepesnél egy kicsit gyengébb szintet sem


szóval mindent összevetve, szerintem kiderült idén, hogy ő még arra a 3.-4. számú elkapó posztra sem elég jó
alapszakaszban mikor többnyire gyengébb ellenfelek ellen kell játszani, tudja tehermentesíteni az első és második számú célpontot, PO-ban ahol már komolyabb védelmek vannak akik képesek 2-3 elkapót levédekezni, oda ő már édes kevés

2016. 01. 26. 03:40
iceman
Szerintem Brady olyan elkapóknak passzol, akik el tudnak érdemben szakadni a védőiktől és nem dropol-nak rendszeresen. Sajnos idén LaFell nem tudta hozni magát, nyilván ők edzésen is látják, hogy muzsikál és nem lehetett ott sem túl meggyőző. Az elvárás egy átlagos WR-rel szemben, hogy ha már a kezébe dobják a labdát, fogja meg 10-ből kilencszer. Az elit WR ugyanezt meg tudja csinálni nem teljesen pontos dobásnál, illetve védőkkel a nyakán is. Egy formában lévő LaFell kb. átlagos, jó közepes WR, formán kívül viszont az átlagszint alatt teljesít.
2016. 01. 25. 22:27
hulith
Legyőzhetetlen az offense ha Brady t megvedik ilyen WR allomannyal is.
2016. 01. 25. 22:49
Burkus
Neked volt igazad megint DoM, amikor azt írtad vagy két hete, hogy ez a csapat nem képes most konzisztens jó teljesítményre. (Jelen esetben ezt a megállapítást az O-falra redukálnám.)
2016. 01. 25. 22:58
Burkus
Az összefoglaló pedig kitűnő. A mélységi WR vitához annyit tennék hozzá, hogy nem érzem Bradyben a biztonságot a mélységi passzokhoz, meglehetősen eshetőlegesek a mélységi dobásai, sokszor szándékosan túldobva a célpontot az INT elkerülése érdekében.
2016. 01. 26. 03:43
iceman
Mondjuk ez annyiban vicces, hogy Manning jelenleg milyen lassú, kacsázó labdákat dob és az elkapóik így is összekapirgálták ezeket párszor ellenünk.
2016. 01. 26. 10:09
Lac78
Azért azt vegyük figyelembe, hogy ha stabil a zseb és bele tud állni rendesen akkor jóval pontosabb. Ha minden pillanatban számítani lehet rá, hogy valaki letarol, kiveri a labdát a kezedből akkor szerintem nem nagyon van irányító, aki lézereket dobál messze előre. Egyébként ilyenkor nem mindegy, hogy egy Moss a célpont vagy szegény White -15 cm-rel
2016. 01. 25. 23:06
Brady Tamás visszaüt
Azert az edzoket is tegyuk ide: Wade Philips védelmek ellen eddig mindig parádézott a csapat, meg amugy is most ugy erzem outcoucholták BBéket (nomeg ugye a hazai pálya feladása...).
Meg egy vmit nem ertek: miért nem mennek mérföld magasra már egy héttel a meccs elött h akklimatizálódjanak

No a SB micsoda blitzkrieg lesz
2016. 01. 25. 23:44
anti pass
Tegyük hozzá, hogy Mi majdnem mindig az alapvonal közeléből indultunk, miközben a Denver közel a félpályáról.
2016. 01. 26. 00:32
iceman
Viszont, ha minden igaz nem lesz cap helyünk minőségi cserékre, sőt megtartanunk is nehéz lesz a stabil és jól játszó embereket, depth-ről pedig ne is álmodjunk a posztokon. Draft-ból sem számíthatunk sok jóra, pláne, hogy büntiből ki van lőve az első körös pickünk két évig, ha jól tudom. Csak azt nem értem, hogy a Denver, vagy a Seattle hogy tud beférni a cap alá? Manning konkrétan több pénzt kap, mint Brady, a D-ük tele van jobbnál-jobb játékosokkal. Az offense-ük gyenge az irányítók miatt (akik ugye többet kapnak, mint a mi irányítóink), de pl. az offense faluk jobb a miénknél és vannak minőségi elkapóik és elég jó futóik is. Sőt még depth-jük is van a legtöbb poszton. Ez hogy a fenébe lehet?
2016. 01. 26. 09:46
Lalika
Szerintem itt üt vissza a BB féle kukázás. Alap, hogy valami komolyabb sérülésed már legyen a múltból. De inkább most "gyógyulj meg" és fel vagy véve. Mire komolyabban kell játszania az embernek már kb kétszer annyi helyen fog fájni. Ez minden csak nem jó. Gronk is lekérte magát a pályáról támadás közben, pedig ilyet sem láttunk még tőle, nem ápolták csak állt ott a vonalnál. Azt vártam mikor esik össze a pálya szélén. Hiába nagy ász ha több baja van 24 évesen mint a 80 éves nagyfaternak. Pont elég árulkodó volt ahogy ott feküdt hason a földön és gyúrták a lábát miközben lógott az oxigén palackon.
2016. 01. 26. 19:17
iceman
Szerintem az inkább a magaslat miatt volt. A nagyobb darab embereknek könnyebben lesz oxigénadóssága magasban. Valószínűleg kevés volt neki az aklimatizációs idő.
2016. 01. 26. 10:34
nszgergo
a második évben nem az első körös van elvéve
2016. 01. 26. 01:07
hopi46
Kiváló, higgadt értékelés, összességében és a momentumok szempontjából is. A történtek ellenére büszke vagyok a csapatra, az utolsó mp-ig nem adták fel.
Néhány gondolatom van csak "vissza és előre".
1. Felfokozott idegállapotú volt a szezonkezdés (TB-ügy),erős túlpörgéssel (pl. JE), bizonyítási vággyal főleg az #O részéről. A két TE-s felállás hamar szertefoszlott, Chandler nem vált be ill. megsérült. A fal hamar elvesztette Solder-t, Wendell-t, a depht meg gyenge volt ill. sérülékeny. Lewis elvesztésével a támadásaink kiszámíthatatlanság is megszünt. Végül, "liga sérüléscsúccsal", ami a #D-t sem kímélte, de eljutottunk az AFC döntőbe, ahol már pontosan tudta az ellenfél mit kell tennie. (És ahol TB, gyakorlatilag teljesen védtelenül, több mint 300 yard-ot passzolt!)
2.A jövő teendői jól látszódnak, a kommentekből is, de sok a korlát (draft helyzet, fizetési sapka, a felgyógyuló sérültek kockázata, az újoncok fejlődőképességének jó megítélése stb.) azaz többnyire marad a kukázás, ahol elsősorban a depht mélységét kellene biztosítani szinte minden csapatrészre.
Bíztatásul néhány név az új rooster-ről és a reserv list-ről: RB T. Gaffne y (183 cm, 100 kg, 24 éves), TE A.J. Derby (196 cm, 116 kg, 24 éves), FS B. Vereen (183 cm,90 kg, 23 éves)
3.A SB-ig, szvsz, a jó csapatok közül többnyire az jut el, akinek a legkevesebb a sérültje a kulcsjátékosok közül. Ennek sem feleltünk meg idén, sajnos.
2016. 01. 26. 05:05
topin
2016. 01. 26. 07:44
kolok
Nagyon jó lett DoM, minden szavával egyetértek.
2016. 01. 26. 11:34
kyobalu
Jó írás.. Köszönjük DoM! :-) Többet, többet..
2016. 01. 26. 13:33
FunHun
Halihóóóóóó!!!!

Basssssszuuuus....
Sajnos még mindig ez az első szó ami eszembe jut a AFC döntő kapcsán.

Előttem páran már leírták, de visszanézve a meccset tökéletesen látszik, hogy azzal a taktikával vertek meg bennünket, ami már bizonyítottan működött a múltban is (Giants, Jets) csak még "megalázóbban", még profibban!

Blitz szinte nem is volt denveri részről! Minden LB és DB a backfielden volt és részben zónázott, részben szoros emberfogást alkalmaztak vegyesen.
Nagyon jól ki volt találva, hogy a fal közepét szinte egyáltalán nem támadták (érdekes lenne egy statisztikát csinálni, nézni erről...) és így az 5 falemberünkből mindjárt csak négy maradt a 3 vagy 4 passrussherre. Szépen felállították a D falukat úgy hogy mind a 4 d-fal ember a szélre húzodott és középre rendszeresen LB blitzet mutattak. Miller és Ware rendszeresen a RT, LT-n kívűlre állt fel, s onnan támadott sebességből, így szinte esélyünk sem volt Suhhoz hasonlóan duplázni őket! Mivel belül nem volt nyomás Stork rendszeresen csak toporgott mint a szaró galamb és kereste az emberét, besegített néha valamelyik G-nek, de mivel annyira széthúzták a falunkat így érdemben, ha be is segített, arra már nem volt idő, hogy a G segítsen a T-nek.
Mivel legtöbbször empty backfielddel álltunk fel, agy arra sem volt sok esély, hogy a szélről, RT-t, LT-t megverő embert egy RB megpróbálja kicsit is feltartoztatni...
Mindemellett Gronkot és JE-t rögötn a line of scrimmige-nél egyszer, de inkább kétszer jammelték azok a védők akik utána szépen felhúzódtak 5-10 yardra zónázni, és átadták az elkapóinkat a rájuk váró 3-4-5 DB-nek.
Ez a pár tizedmásodperces késleltetés, kizökkentés pont elegendő volt arra, hogy ne tudjanak azalatt a 1,5-2 mp alatt elszakadni, amennyi ideje esetleg volt TB-nek.

Semleges nézőként még lehet élveztem is volna, hogy mennyire fantasztikusan volt felépítve a denveri D, de így féltve TB-t az összetöréstől csak reménykedve tekintettem playről playre a képernyőre, hogy hátha végre nem középen akarunk futni, vagy hátha jön végre egy-egy checkdown, vagy slant passz Whitenak.
Mi a francért nem lehetett ezeket egészen a 4. negyedig játszani, amikor ez volt az amivel kicsit ki lehetett volna húzni ennek a passrushnak a méregfogát. Olyan szépen ment és mindig vagy 1st down, vagy x-ik és rövid következett.

Amit sajnos nem értek még mindig ezzel kapcsolatosan:
- Miért nem játszottuk azt az egész meccsen, ha már eleve feladtuk a futást, ami ez ellen a védelem ellen ment a 4. negyedben --- az RB passzokat (persze nem a hosszú felívelteket, hanem a rövideket...)?
- Miért nem a backfielden állt fel az RB, hog esetleg a mutatott LB blitzet Ő vegye fel és akkor Stork előbb kitolódhatott volna segíteni a fel szélére?
- Mi a szart csinált néha Williams blokkoló TE-ként a fel szélén?

Illetve amiket ezen kívül nem értek:
- Miért az alapszakaszban lőttük el azokat a kifejezetten jó trükkös játékainkat, szarul játszott feladott mérkőzéseken, amelyek most hihetetlen pluszt jelenthettek volna?
- Hova tűnt Scott Chandler?
- Miért hagytuk Manninget passzolgatni egy félidőn keresztül nyomás nélkül? kíváncsiak voltunk hogy tud-e még 10-20 yardokat dobni pontosan? Hát tud!

Szóval ez sajnos egy nyerhető meccs volt, de elb....tuk!
2016. 01. 26. 18:30
"Miért nem játszottuk azt az egész meccsen, ha már eleve feladtuk a futást, ami ez ellen a védelem ellen ment a 4. negyedben"

A negyedik negyedben már nem volt pályán a Denver két kezdő safety-je, szóval ami a meccs korában szakaszában jól működött, a hajrában már a játékanyag minősége miatt nem tudták megvalósítani.
2016. 01. 26. 21:59
FunHun
Szerintem a safetyk kiesése max az elkapás utáni megtett yardokat befolyásolták, magát az elkapást nem. Nem a safety védekezte le a rövid slant, screen útvonalakat, így ezek működhettek volna az 1-3. negyedekben is
2016. 01. 26. 16:39
zebra
Nem kell ...! Írd ki bátran, elbuktuk.
2016. 01. 26. 22:55
patriota
Napok óta olvasom a hozzászólásokat és érdekes dologra lettem figyelmes így,néhány nappal az elbukott AFC döntő után:

Először a meccs után nyilván szétqrt az ideg.Sajnáltam h kiestünk és szomorú voltam ahogy kiestünk.Mi ennél többet tudunk és mindig az a legrosszabb ha nem azért esel ki mert gyenge vagy és legyőz egy sokkal jobb csapat,hanem azért mert nem tudod kihozni magadból amit tudsz.Nyilván van köze egyiknek a másikhoz is...
Aztán beszélgettem a barátaimmal akik Bengals és Colts szurkolók....Ekkor jöttem rá h miért is siránkozom én!?5éve AFC döntőket játszunk HAHÓ,MEGÉGYSZER:5DB AFC DÖNTŐ ZSINÓRBAN!!!!
Ezek után akkora szomorúság van csomó emberen h az hihetetlen.
Rájöttem,nagyon jó dolgunk van,ha ZSINÓRBAN 5DB AFC DÖNTŐ UTÁN ELÉGEDETLENEK VAGYUNK.Mi lenne ha a barátaim helyébe lennénk?!
A Cinci évek óta egy egész rájátszás meccs után megy nyaralni/telelni.A Coltsnak idén még ennyi sem jutott.Nem beszélve a többi csapat szurkolóiról akik csak álmodoznak,nem is 5(!!!!!),de akárcsak egy nyomorult "döntőcskéről",vagy akárcsak egy ici-pici rájátszás meccsről...
Mi meg fejeket követelünk,és edzőt rúgunk ki,és károgunk...

Kikaptunk egy Denvertöl akiknek elit védelmük van(passz ellen3.,futás ellen asszem elsők voltak,vagy forditva),úgy h volt esélyünk nyerni is kis szerencsével...

Köszönöm h Patriota lehetek és h minden évben azon kell aggódnom hogy bejutunk e a SuperBowl-ba vagy sem és nem azon h vajon nyerünk e elég meccset h rájátszásba kerüljünk...
Go Pats!!!

Így is lehet nézni.
2016. 01. 27. 10:21
Sziasztok! Nagyon Jó összefoglaló, köszi DoM! Ezt most találtam:
https://www.instagram.com/p/BBA8m2fGhOt/

A Denverben is vannak azért jó arcok :)

(C.J. Anderson - kb. - arról írt az instagramon, hogy Brady a meccs végén további sok sikert kívánt neki, és hogy ő - C.J. - tudja, sokan utálják Bradyt, de ő mennyire nagyon tiszteli Bradyt. "MAD RESPECT)
Go Pats 2016!!!
2016. 01. 27. 12:14
Vadder
Egy statisztika:
Dion Lewis 7 meccs 49 futás 234 yard 2 TD, 36 elkapás 388 yard 2 TD, 2 fumble 1 labdavesztés
Le Garrette Blout 12 meccs 165 futás 703 yard 6 TD, 6 elkapás 43 yard 1 TD, 1 fumble 0 labdavesztés
James White 14 meccs 22 futás 56 yard 2 TD, 40 elkapás 410 yard 4 TD, 0 fumble 0 labdavesztés
Brandon Bolden 15 meccs 63 futás 207 yard 0 TD, 19 elkapás 180 yard 2 TD, 0 fumble 0 labdavesztés
A rájátszásra már csak az utolsó kettő maradt, akiknek nem túl jó a mérlegük, míg az elsp kettőé viszonylag jó.
Kérdésem, szerintetek amikor elengedtük Danny Woodhead-et és Shane Vereen-t jó döntéseket hoztunk???
Danny Woodhead (Chargers)16 meccs 98 futás 336 yard 3 TD, 80 elkapás 755 yard 6 TD, 0 fumble 0 labdavesztés
Shane Vereen (Giants) 16 meccs 61 futás 260 yard 0 TD, 59 elkapás 494 yard 4 TD, 1 fumble 0 labdavesztés
Szerintem bármelyik jobb a White-Bolden kettősnél, de megkockáztatom, hogy az első kettőből az egyiket elcserélném.
A meccsről annyit én a sreen játékokat nagyon hiányoltam és mindkét általam említett játékos ebben jó (megkockáztatom a tavalyi SB győzelemben Vereen sreenjei oriásit segítettek).
2016. 01. 27. 20:26
zebra
Két éve a kikaptunk a Denvertől, majd a Denvert lealázta az NFC új titánja. Aztán tavaly már mi lenyomtuk a címvédőt. Az NFC új bajnoka idén ismét legyűri a Denvert. Mi meg jövőre ismét Lombardit nyerünk.
Inkább szoros vereség az AFC döntőn, mint hatalmas ruha a Superbowlon. Szerintem.
2016. 01. 28. 18:52
loop80
Nem kaptunk volna "hatalmas ruhát" a SB-on, ebben biztos vagyok! Bár felesleges a témára szót pazarolni, hiszen be sem jutottunk...
Hozzászólás a(z) Az AFC döntő tanulságai bejegyzéshez