Menetrend
Szavazás

Az NFL első kézből

2015. 10. 11. 19:33
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Meskó Zoltán elhozta nekünk Amerikát és a világ leggazdagabb sportbajnokságát.

Sok levélváltás, több Skype-beszélgetés és megannyi érvelés előzte meg azt a napot, amikor Meskó Zoltán rábólintott arra a felkérésre, hogy Magyarországon, magyarul, a magyar NFL-rajongók számára jelentesse meg önéletrajzát.

A New England Patriots, a Pittsburgh Steelers és a Cincinnati Bengals korábbi puntere bevallotta: bár mindvégig hízelgő volt számára a megkeresés, és azt is örömmel konstatálta, hogy egyre nagyobb tábora van az amerikai futballnak hazánkban, őt végül a felesége beszélte rá a könyv megírására, mondván, jó lesz majd a történetét lapozgatni évtizedek múlva…
Meskó életútja ráadásul mindenki számára tanulságos lehet, amit azzal ért el a szerzőpáros (a sportoló gondolatait Bálint Mátyás, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője rendezte könyv formába), hogy valamennyi témánál igyekeztek a lehető legmélyebbre ásni és a néha fájdalmas, olykor humoros emlékeket is őszintén kitárgyalták – a szöveg olvasása közben döbben rá az ember, hogy ebben a kötetben valóban nincsenek tabuk. A főszereplő kendőzetlenül vall a máig fájó new england-i kirúgásáról, és mindezt olyan stílusban meséli el, hogy az olvasó úgy érzi, őt fosztották meg az álmától. Rajta keresztül megismerhetjük az igazi Tom Brady-t és Bill Belichick-et, s többek között az is kiderül, hogy meglepte-e a Patriots öltözőjét, amikor a csapat egyik legjobbját, Aaron Hernandezt különös kegyetlenséggel elkövetett, előre megfontolt emberölés miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték…
A sort hosszan lehetne folytatni, amit azért nem tennénk, mert még kihagynánk valamit. Ezt a hibát ugyanakkor egyetlen NFL-rajongó sem engedheti meg magának!
Meskó Zoltán elhozta nekünk Amerikát és a világ leggazdagabb sportbajnokságát. Most minden kiderül – első kézből.

A kötet megrendelhető az Alexandra Online webáruházban vagy megvásárolható bármelyik Alexandra Könyvesboltban.
Interjú Faragó Richarddal, a Sport Tv műsorvezetőjével a Könyvjelző Magazin legújabb számában a Meskó-könyvről és az NFL-ről.

Hozzászólások

2015. 10. 11. 19:50
Dega
2015. 10. 11. 20:44
ndennis
Már meg is rendeltem, miután megtudtam, hogy megjelent. Másnap meghozta a futár és "olvasás alatt van" a könyv! Nagyszerű!!! :D
2015. 10. 11. 21:14
puding
Király. Holnap szerintem megrendelem. :)
2015. 10. 12. 07:34
cellranger
Nekem már meg van :)
2015. 10. 12. 07:49
dravait
Hát kíváncsi leszek a véleményekre. Nekem kicsit bulvár-szagú a könyv, nem biztos, hogy egy, a sikertelenségtől megkeseredett játékostól kellene megtudnunk, hogy milyen is az "igazi" Brady meg Bill mester. És pláne elhinni, amiket ír... Ha csak jókat ír, akkor persze igaza van. :-) :-)
2015. 10. 12. 19:19
nem hinném h megkeseredett lenne... nem olvastam még a könyvet, de amit eddig hallottam róla, az mind pozitív. szerintem Zoli van annyira intelligens, hogy tudja ezt a szitut kezelni, ráadásul ugye még a budapesti találkozón mondta, hogy mindig van/volt B-terve. Tudta, hogy ez nem egy nyugdíjas állás.
2015. 10. 12. 21:58
dravait
Legyen igazad. :-) Szívesen olvasnánk kritikákat/véleményeket azoktól a kollégáktól, akik elolvasták a könyvet.
2015. 10. 12. 07:50
dravait
Hát kíváncsi leszek a véleményekre. Nekem kicsit bulvár-szagú a könyv, nem biztos, hogy egy, a sikertelenségtől megkeseredett játékostól kellene megtudnunk, hogy milyen is az "igazi" Brady meg Bill mester. És pláne elhinni, amiket ír... Ha csak jókat ír, akkor persze igaza van. :-) :-)
2015. 10. 13. 17:36
Tamas
Olvastam a könyvet, röviden a véleményem:

Az egyik legőszintébb sportolói életrajz, kifejezetten jó stílusban megírva, nekünk Pats drukkereknek pedig felbecsülhetetlen belsős információkkal, életképekkel.
Végre olvasni az amerikai sportvilágról egy, az álságos politikai korrektségen kívül eső véleményt. Viszont érett szurkolói hozzáállást feltételez az olvasása, mivel sok esetben elég kritikus. Betegesen elvakult rajongóknak nem ajánlom, mindenki másnak kötelező :).

Pár érdekesség (SPOILER!!!):

-Az NFL-ben játszók nagy részét nem érdekli igazán a győzelem, csak a fizetés, illetve saját teljesítményük.
-Brady azon kevesek egyike, akit viszont, bármit csináljon, csak a győzelem mozgat.
-Gronk jófej.
-Edelman és Ninko olcsójánosok:).
-A Pats kegyetlenül őszinte csapat a játékosaival, brutál daráló van, míg a Steelers sokkal lazább, de képmutató.
-Belichick elég hűvös csávó...

Ez csak pár apróság, a gimis és egyetemi rész is nagyon jó, tényleg csak ajánlom.
Hozzászólás a(z) Az NFL első kézből bejegyzéshez