Menetrend

BB és Seau, két jóbarát

2008. 12. 06. 14:39
Szerző: vidor
Kategória: Cikkek
Elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy 39 éves játékos, aki több, mint 9 hónapja nem játszott, a napos strandról egy szempillantás alatt átjöjjön a fagyos pályára. De ugyanakkor az ilyen hihetetlen hőstettek nem idegenek Junior Seau számára. A Patriots-ot idén megtizedelték a sérülések, ezért hívták vissza a 12-szeres Pro Bowlost a 19. NFL és 3. new englandi szezonjára. Hogy helyet csináljanak az 53 fős rosteren, IR-re helyezték Adalius Thomast. Erről is beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Bill Belichick és megszólalt természetesen az érintett is.
Bill Belichick: "Egyelőre még nem edzett, szóval majd meglátjuk, hogy állunk. Nem mondom, hogy tud vagy nem tud, majd az edzésen meglátjuk, és eldöntjük, játszik-e vagy nem." "Ami igazán fantasztikus benne, az az, hogy bármikor készen áll a játékra. Ő egy igazi futball játékos. Ha fellapozzuk a szótárat, a futball játékosnál Junior Seaut, Troy Brownt találjuk. Ők azok, akik definiálják - a szó minden jelentését." "A szörfdeszkáról lépett egyenesen a futballpályára. Valószínűleg jobban képes erre a váltásra mindenki másnál, aki valaha játszotta ezt a játékot." "Fel akartuk mérni a helyzetet, megszerezni minden információt, és kihúzni amíg lehet. Úgy éreztük, azt kell tennünk, ami a lehető legjobb a csapatnak. Tudtuk, hogy kevés az esélye annak, hogy Thomas még játszhat a szezonban, de addig akartuk életben tartani az esélyeket, amíg lehet." "Junior az év bármely szakaszában hasznára lehet a csapatnak, legyen az szeptember, november, január, február vagy július. Egyszerűen hasznára van a csapatnak és pont. Jó játékos. Jó ember. Imádja a játékot, és ez a lelkesedés és szenvedély mindenkire ráragad, aki körülötte van - játékosokra, edzőkre és mindenkire. Ő egy különleges ember és egy különleges játékos. Sokat tesz hozzá a játékhoz." "Figyelemreméltó, amit csinál, hogy annyit játszott tavaly, amennyit, ezen a szinten. Ez kiemelkedő teljesítmény, főleg az ő pozícióján. Szerencsés vagyok, hogy edzhettem ilyen játékosokat - Clay Matthews és Junior. Ritka az ilyen az ő posztjukon. A legtöbben már 30 évesen sincsenek itt, nemhogy 40 évesen." Junior Seau: "Még mindig a viaszt kefélem le a deszkáról. Szépen lebarnultam, de gondolom, 2-3 héten belül le fog kopni. ettől eltekintve jó buli lesz." "Jelenleg csak egy szám vagyok itt. Nem tudom, mit terveznek velem, hogyan építenek be a rendszerbe. Természetesen megbeszélem Belichick mesterrel, hogy mennyit akar, hogy játsszak ezen a héten, ha egyáltalán akarja, hogy játsszak. Addig is elvégzek egy gyorstalpaló tanfolyamot, hogy tudjam, mi fog ezen a héten történni." "Azért jöttem vissza, mert egy általam tisztelt edző felhívott, és megkért, hogy jöjjek és segítsek azokon a srácokon, akiket szeretek. Természetesen a közös múltunk miatt nem volt nehéz a döntés." "Nincs időm drámázni. Nem akarom elOprahzni a dolgot. Az egyik pillanatban narancsokat vágtam fel a lányomnak, a másikban stoplist húztam a lábamra. Ez van. Ilyen az élet. Alkalmazkodni kell és gyorsan." Forrás: Reiss's Pieces

Hozzászólások

2008. 12. 06. 14:46
Kollega
Hát ez olyan jó! Erről az évről lassan tényleg filmet kell készíteni :)
2008. 12. 06. 15:29
delpepito
jaj de film úgy lenne kerek hogy a pats bejut a rájátszásba aztán meg nyerik a super bowlt :D
2008. 12. 06. 15:52
Azért BB ezt nem tudta kihagyni: :)
"Úgy éreztük, azt kell tennünk, ami a lehető legjobb a csapatnak."
2008. 12. 06. 15:52
Tzimisce
Nem kell, hogy megnyerjék, elég ha bejutnak.
A Cserecsapat is csak a PO-ba jutásról szólt.
2008. 12. 06. 15:56
Tzimisce
Szerintem Seau nem játszani jött, bár lehet, hogy pár snapnél a pályán is lesz, hanem inkább a védelemnek önbizalmat adni. Kell valaki Rodney helyére, aki fel tudja pörgetni őket lélektanilag. Illetve Mayo is megtapasztalhatja, hogy milyen ember helyére került :)
2008. 12. 06. 16:07
SzunaP
"Szépen lebarnultam, de gondolom, 2-3 héten belül le fog kopni.."

Hát ha lekoptatják majd az ellenfelek... :)
Reméljük a legjobbakat.
2008. 12. 06. 16:08
bradyfan
Szerintem nem azért jőtt hogy önbizalmat adjon. Az önbizalommal nincs semmi baj megvan az. Sokkal inkább azért jőtt mert nem túl mély a LB deph. És ahogy viito is irta el akarták kerülni azt hogy még egy esetleges sérülés után LB nélkül maradjunk.
2008. 12. 06. 18:52
amaru17
szerintem ha innen 4/4-et produkálunk akkor simán meglehet a rájátszás :D
2008. 12. 06. 21:11
rege
Seau azért jött, hogy játszon és játszani is fog. Ő nem az a tipusú ember aki elücsörög a padon és lógatja a lábát a langyos lavorba. Vele keményebb és erősebb lesz a védelem. Tisztelem mint embert és mint játékost is. Most már nem csak a rájátszás a lényeg el fog dőlni mennyi tartás van a csapatban. Elvileg mind a 4 győzelem hozható, a Baltimornak min 2 vereséget tippelek nagyon nehéz a sorsolásuk, aztán meg vasárnap a Frisco-nak is szoríthatunk.
2008. 12. 06. 23:12
Egy vmit ne felejtsetek el Seau-val és az összes többi játékossal kapcsolatban: ezeknek az embereknek a nagyrésze hihetetlenül maximalista és hiú. Biztos vagyok benne, h ha nem lenne olyan állapotban, akkor nem jön vissza! Én ebben biztos vagyok. Egyébként ránézésre, egyáltalán nincs elhízva és ugyanúgy néz ki, mint tavaly, csak pihentebb! :D
2008. 12. 06. 23:36
Kollega
Ha az általános erőnlét rendben van, az ő korában nem nehéz formába kerülni. Az izmok nem felejtenek.
Ami végleg elvész, az gyorsaság, de ha belül játszik, talán az is elég még.
2008. 12. 07. 11:06
Lacus
Én Dannával értek egyet, illetve viitoval és bradyfannal, miszerint tuti, hogy van olyan fizikális és mentális formában, hogy hasznára tudjon lenni a csapatnak, és nem a mentális háttér miatt hozták a csapathoz. De hogy mikor és mennyit játszik azt csak BB és a sors tudhatja, de remélem minnél többet és azt kirobbanó formában teszi! :) Imádom a srácot :)

A PO-ról, a 4/4-ről és a többi álomról, amiket persze szeretnék, hogy megvalósuljanak, csak annyit, hogy ha az elkövetkezendő 4 meccsen a srácok méltósággal és tisztelettel viszonyulnak a játékhoz, amivel elérik, hogy mi jól szórakozzunk akkor én már elégedett leszek :) Egyébként most sem vagyok elégedetlen, ennél rosszabb szezonra számítottam, Kansas elleni meccset néztem... :)
Hozzászólás a(z) BB és Seau, két jóbarát bejegyzéshez