Menetrend

Beharangozó 1. hét - Pats @ Dolphins

2014. 09. 05. 04:55
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

1Végre kezdetét veszi az NFL 2014-es alapszakasza, ahol a nyitóhétvégén a New England Patriots Floridába utazik. Ellenfelük a Miami Dolphins. A helyszín a Sun Life Stadium. A találkozó vasárnap este 19 órakor kezdődik és a Minimax/C8 csatorna csúsztatva este nyolc órás kezdettel közvetíti.

Amikor 2011-ben legutóbb Miamiban kezdte az alapszakaszt a Patriots, Hétfő Esti Mérkőzésen Tom Brady 517 yardot passzolt, közte Wes Welker 99 yardos touchdown futásával (elkapásával) a 38-24-es siker során.

Legtöbb sorozatban megnyert találkozó az első fordulóban (NFL):

Dallas Cowboys: 17 (1965-1981)
Miami Dolphins: 11 (1992-2002)
New England Patriots: 10 (2004-2013)
Portsmouth/Detroit: 10 (1930-1939)
Chicago: 9 (1984-1992)

Amikor legutóbb kikapott Bill Belichick csapata, a következő 18 találkozóból tizenhetet megnyertek, beleértve Super Bowlt is a 2003-as idény végén. Bár az ellenfél számára meglepetést idényközben is lehet szép számmal okozni, mégis a nyitóforduló az, amikor igazán újdonságot lehet mutatni és a nézők kapnak egy előzetest, mi is vár rájuk az évben. Az újítást jelentheti egy-egy átigazolás a játékospiacon vagy új edző, koordinátor érkezése vagy csak egyszerűen más stratégia irányt vesz a csapat játéka, mert a döntéshozók úgy ítélik meg, eljött a váltás ideje, tehát a jövőben másként próbálnak meccseket nyerni.

 
A támadófal

Szokatlan, hogy egy csapat annyi kérdőjellel vágjon neki az évnek még a kezdők soraiban is, mint amit idén látunk a Patsnél. A bizonytalanságot főként a támadófal összetétele okozza. Már Logan Mankins távozását megelőzően is folyamatos volt a rotáció a két guard és center posztján, amit tovább bonyolított az a hír, miszerint a Patsnél fontolóra vették Sebastian Vollmer guardként szerepeltetését. Az ötlet alapját olyan elképzelés szolgáltatja, hogy már tavaly is Marcus Cannon volt a támadófal legjobb hatodik embere, és őt Josh Kline, Ryan Wendell, Jordan Devey, Dan Connolly által képviselt minőség ellenére bizony kár lenne padoztatni. Mivel Cannon már draftja óta nem tud megragadni guard poszton, adja magát a helyzet, hogy maradjon a fal szélén, ahol tavaly is jól tudta pótolni Vollmert. Évközben már általában csak sérülés esetén szokott váltás történni a támadófalban, tehát beszédes lehet a vasárnapi kezdő.

Tedy Bruschi mindenesetre kételyeit fejezte ki azzal, hogy a kétméteres Vollmer játsszon a fal belsejében:

Nagy hibának tartom. Játékosként mindig szerettem magas guardokkal szemben küzdeni, mert tudtam, hogy jobb szögben tudok velük ütközni. Úgy éreztem, hogy magasságuk miatt azt tehetek velük, amit csak akarok. Vollmer jóval atlétikusabb, akinek a fal szélén a helye. Posztjának egyik legjobbja, akkor miért a posztváltás? Súlyos bokatörésből tér vissza. A fal belsejében még több veszélynek teszik csak ki. A fal szélén mindig van elé hely, de guardként mintha egy telefonfülkébe lenne bezárva az ember.

A felkészülési meccsek próbálgatása az új pozíciós edző személyének is szólhat, aki hosszú évek múltán visszavonuló Dante Scarnecchia örökségét veszi át, és egyelőre még csak keresi a legjobb ötöst.

Ha Vollmer személyében meg is találja Mankins helyettesét, a center és jobb guard poszt még mindig kiadó. Kérdés, hogy ha Devey, Kline és Connolly nem kielégítő megoldás bal guardban és a németet kell oda mozgatni, akkor mit lehet tőlük várni azon a guard poszton, ahol rendszeresen kerül védővel 1-1 helyzetbe, valójában egy szigeten játszva (hiszen sem a centertől, sem az RT-től ritkán kapnak csak segítséget kettőzéshez)?

 

A két tight endes felállás visszatérése

Tim Wright megszerzésével, akinek felépítése és játéka is leírható az Aaron Hernandez hasonlattal, kínálja magát a kérdés: amennyiben Rob Gronkowski játszik, már pedig saját bevallása szerint felkészült a pályára lépésre (bár a héten még nem végzett teljesértékű edzésmunkát), mennyire kerül előtérbe a két tight end. A felállás előnye, látványos eleme, hogy két olyan tight enddel játssza a Patriots végre a 2013-as kényszerhelyzet után, akik dinamikus opciót jelentenek a passzjátékban. Ez a fejlemény James Develin és/vagy a három illetve több elkapós felállásoknak lehet rossz hír, de az elkapó sor mélysége miatt inkább azt várhatja az ember, hogy változatos felállások szerepelnek majd a repertoárban és akár a két illetve három elkapós felállásoknál is gyakran változik a pályára lépők személye.

 
Revis-faktor

Miközben napokat lehet vitatkozni olyan alapvető ismérvek megállapításán, hogy mi alapján nevezhetünk valakit posztja legjobbjának, Darrelle Revis, klasszis cornerback érkezésének legnagyobb haszonélvező Devin McCourty lehet, akinek így talán nagyobb szerep jut az „előre játékban” és nem utolsó-utolsó utáni emberként kell a pályán tartózkodnia. A felkészülési meccsek során nagyon keveset láthattuk a komplett kezdő védelmet a pályán. Különösen igaz ez a linebacker sorra: Jerod Mayo és Dont’a Hightower kettőséből főleg utóbbi szerepe a 2014-es csapatban hozhat váratlan. A Pats és már egyre több NFL csapat is játékidejének nagy részét nickel felállásban tölti a pályán (öttagú secondary). Hightower vajon bele fog férni ebben a felállásban, vagy inkább az atlétikusabb és jóval mozgékonyabb Jamie Collins kap több lehetőséget (esetleg a védőfal egyik nagy emberének a helyére érkezik majd rendszeresen az ötödik DB)? Az edzésbeszámolók alapján Hightower nagyon jól teljesített az 1-1 elleni pass rush gyakorlatoknál. Lehet, hogy pass rush specialistaként vesz váratlan kanyart pályafutása?

 
Röviden a Dolphinsról
  • Reshad Jones (safety), Dion Jordan (pass rusher), Mike Pouncey (center) sem fog pályára lépni a nyitófordulóban. A támadófalban két új OT fog kezdeni: az idei nagy igazolás Brendan Albert illetve az első körben, a drafton választott  Ja’Wuan James…
  • Új támadó koordinátort szerződtettek Ryan Tannehill egyetemi vezetőedzője, Mike Sherman helyére Bill Lazor személyében. Tavaly Chip Kelly stábjában volt az irányítók edzője és hasonló lendületet várnak tőle a támadásvezetésben, mint amit az Eagles mutatott fel 2013-ban...
  • Charles Clay jó játékán felbuzdulva a tight end/fulback poszton, a játékára kísértetiesen hasonlító Gator Hoskins újonc is ott van az 53-as keretben...
  • Paul Soliai a kiváló NT az Atlanta Falconshoz igazolt, helyettese Earl Mitchell lett a Houston Texanstól. Így Randy Starks mellett DT-ként nagyobb szerephet juthat végre Jared Odrick, míg endként Oliver Vernon és Cameron Wake az alapember...

Patriots csapatkapitányok

Tom Brady (2002 óta), Vince Wilfork (2008 óta), Jerod Mayo (2009 óta), Devin McCourty (2011 óta) és Matthew Slater (2011) már mind megszokott nevek, ha a csapatkapitányokra kerül a sor. Mankins távozásával azonban egy hely megüresedett, ahova a játékosok szavazatai alapján Dan Connolly került. Bár az edzőknek a voksra ráhatásunk nincsen, érdekes lesz látni, honorálják-e ezt a döntést az edzők a kezdőcsapat összeállítása kapcsán?

 
Ron Burton-díj

A közösségért tett szolgálatokért, jótékonysági tevékenységért az idei évben Devin McCourty kapta meg a Ron Burton-díjat.

A díj névadója Ron Burton a Patriots történetének legelső draftolt játékosa. A College Football Hírességek Csarnokának, és a Northwestern Egyetem Hírességek Csarnokának a tagja. Ő az első Patriots játékos, aki 100+ yardot futott egy mérkőzésen (1960. október 23-án a Broncos ellen 127 yard). Amerikaifutball pályafutása után hirdette, hogy a szeretet és a családi értékek minden akadályt képesek legyőzni. 1985-ben létrehozta a Ron Burton Training Centert, ahol hátrányos helyzetű és rossz körülmények között élő gyerekeknek teremt lehetőséget egy öt hetes nyári táborra, hogy a sporton keresztül csapatmunkát, sportszerűséget tanuljanak. Burton igazi közösségi ember és sportbarát volt, 2003-ban hunyt el. Az ő tiszteletére alapított díjat először fia, Steve kapta meg, aki sportriporterként dolgozik a WBZ-TV-nél.

A korábbi nyertekesek listája.

 

Ne felejtsetek el tippelni (összesen négy tipposzlop az első játékhét miatt)!

Eredménykövetéshez a chatet használjátok. Jó szurkolást mindenkinek! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2014. 09. 05. 07:48
nyunyi66
Brady-ről mit tudni?tényleg megsérült edzésen?
2014. 09. 05. 09:07
mgabor74
A csapat hivatalos honlapján azt írják, hogy nem vett részt a tegnapi edzésen. Csak a bemelegítés volt nyilvános az újságírók számára, de már ott sem volt ott, így nyilván később a teljes edzésen sem. Injury report-on amit 11 órája adtak ki az szerepel, hogy Brady sérült testrésze "Calf", ami többnyire lábikra (de jelenthet ritkán könyököt is). Már ha mindent jól értettem, mert az angolom kissé hiányos.
2014. 09. 05. 09:30
Croaker
Sztaki-val ne foglalkozz, a calf az a vádli.
2014. 09. 05. 10:53
mgabor74
Jaja, ezt az egy szót a fordítóban néztem, mert nem ismertem, és ott írta így. A cikkeknél többnyire boldogulok, de csak azokkal amik nem túl szakmaiak, és azokkal sem mindig szó szerint, inkább csak értem a tartalmat.
2014. 09. 05. 09:25
kyobalu
Reiss szerint egy vádli sérülésről van szó..Állítólag nem komoly, vasárnapra kész lesz..Az amcsi újságírók kicsit felfújják a dolgot szokás szerint..Mivel Brady nagyon szeret edzeni, de legalább a pályán lenni..Csütörtökön pedig a pálya környékén sem látták, csak később az öltözőben.. Brady úgy nyilatkozott a a Westwood Sport Radio-nak csütörtök este, hogy rendben lesz vasárnapra..Csütörtökön video és egyéb technikai feladatokat csinált..
2014. 09. 05. 09:56
nyunyi66
köszönöm az infókat :) most kicsit megnyugodtam
2014. 09. 05. 18:17
Ma már ott volt az edzésen. :)
2014. 09. 05. 08:05
Wolverine89
2014. 09. 05. 10:20
lukacstamas
Lehet valahol online c8-t nézni? Tudtok erről valamit?
Nekem ugyanis csak online tv-zés van.
2014. 09. 05. 11:05
kyobalu
Kerestem én is mindenhol a neten, de elvileg online műsoruk nincs..Nekem Invitel a szolgáltatóm.Ott nincs C8 a Minimax után, csak sötétség este 8-tól.. Marad a stream.. :-(
2014. 09. 05. 11:18
lukacstamas
2014. 09. 05. 16:58
Kollega
Ha bedugsz egy antennát, tudod fogni. A MindigTV ingyenes adásában benne van.
2014. 09. 05. 10:35
MemphisM
Dom Kösz a cikket! Annyi nem teljesen világos hogy akkor a mi sorozatunk még nyitott ugye?
2014. 09. 05. 10:57
szenti78
Igen, tavaly nyertünk a Bills ellen, úgyhogy "to be continoued". :)
2014. 09. 06. 10:16
MemphisM
Ez tök ász! A dolphins legyőzésével megelőzhetjuk a dolphinst uuuuu izgatott vagyok...
2014. 09. 05. 11:12
lepenyhalus
Szerintetek mit várhatunk Gronktól? Jó lenne ha pár playre is de ott lenne vasárnap.
2014. 09. 05. 11:24
Remélem egészségesen szétaláz mindenkit a szezonban. Ő a kezdő TE-m fantasy-ban :)
2014. 09. 05. 19:59
Wolverine89
13 pontot ir ra az espn:) en mar beernem annyival:)) jelen allas szerint balam is kezd mind1ik ligamban:)
2014. 09. 05. 23:47
lepenyhalus
Nálam is ő a kezdő :)
2014. 09. 05. 11:17
takirob69
Mondjuk ha ismétlődne a történelem és a 2003-as idény arra sem mondok nemet :)
2014. 09. 05. 12:22
kyobalu
Azért Brady ne sérüljön le és ugorjon be helyette Jimmy G... Szeretném ha TommyBoy 4. gyűrűjét irányítóként, igazi kapitányként nyerné meg..
2014. 09. 05. 12:41
takirob69
Szerintem TB végigjátszotta a cikkben is említett 2003-as idényt a végén nyertes SB-al
2014. 09. 07. 16:34
kyobalu
Bocsi összetévesztettem a 2001-2002-es idénnyel, amikor Bledsoe kidőlt az első meccsen.. ;-)Erre asszociáltam..Egy 2002-2003-as idénnyel én is meg lennék elégedve..Morcosan.. :-)
2014. 09. 05. 11:22
GhostLead
lepenyhalus

Gronkot még nem kellene szerintem erőltetni. Rá később lesz szükségünk!
2014. 09. 05. 11:24
takirob69
Én a Red Zone szituációkban a pályára küldeném, minimum 2 védőt lekötne
2014. 09. 05. 13:06
winston86
pontosan. felküldeném red zone közelében, passzt csak akkor adnék neki, ha csak ő van üresen. így kevésbé sérülhet meg, de elvisz magával pár védőt.
2014. 09. 05. 13:48
vvvpi
NFL-ben szerintem nincs ilyen. Ha játékra alkalmas, akkor rendesen játszik, ha nem, akkor padon ül. Egy SB-on értem, ha alkalmatlanul felküldik, de egy nyitómeccsen nem hinném. Ha pályára engedik akkor 100%-os, és a játékának is annak kell lennie.
2014. 09. 05. 14:46
csgabor
Ebben igazad van, de ne felejtsük el (ha sportoltál versenyszerűen és volt sérülésed amiből visszatértél, akkor te is tudod), hogy vissza kell rázódni, újra meccsrutint kell szerezni és elhinni, hogy nem fog újra megtörténni! Csak így lehet újra 100%-ot nyújtani! Ráadásul Gronk az előszezonban sem játszott 1 percet sem. Fontos a fokozatosság, de ezt a Pats stábja pontosan tudja és meg is tapasztalta nem egy alkalommal... A lényeg, hogy ha játszik, akkor valós veszélyt jelent minden ellenfélre nézve! Újra: It's a Gronk time! Go Pats!
2014. 09. 05. 16:08
Whitealert
OFF

Rendeltem egy kék Gronkowski mezt, de véletlenül gyerekméretet küldtek. Sajnos többe kerül visszaküldeni, mint maga a mez, szóval úgy döntöttem eladom itthon. Ha valakit érdekel írjon egy kommentet!
2014. 09. 05. 17:55
Szellemkutya
Mekkora a méret?
2014. 09. 05. 18:03
Whitealert
2014. 09. 05. 18:05
Whitealert
Ő lenne az: http://www.aliexpress.com/item/Youth-New-England-Football-Jerseys-12-Tom-Brady-87-Rob-Gronkowski-Jersey-Kids-Home-Navy-Blue/1995873177.html
2014. 09. 05. 18:43
Tomano2001
Érdekelne...lehet privátban?
2014. 09. 05. 19:12
Whitealert
Az e-mail címem: anchor0493@gmail.com

Kérlek ide írj egy e-mailt és megbeszéljük a részleteket.
2014. 09. 05. 16:42
Burkus
Ahogy tegnap/ma éjjel a Seahawks játékát elnéztem, ha összekerülünk velük a SB-ban, akkor ezzel az O-fallal annyi esélyünk van mint Szálasinak a főtárgyaláson... Impresszív bemutatkozás volt.
2014. 09. 05. 18:14
max350
Kicsit előre szaladtál! Ők egy meccsen vannak túl, mi még egyet sem játszottunk! SB? Először verjük meg a delfineket, majd a vikingeket, majd a.....
A Szálasi hasonlat meg kicsit durva!!!
2014. 09. 05. 21:17
Burkus
A Szálasira vonatkozó megjegyzésed betudom szimpla műveletlenségnek:) Ha többet akarsz tudni erről régi pesti szólásról és eredetéről, ajánlom figyelmedbe pld az alábbi interjút

http://www.hetek.hu/hatter/201311/interju_balazs_geza_nyelveszprofesszorral_a_pesti_nyelvrol

Sajnos Te már ezen az újbeszél nyelven szocializálódtál ezek szerint, ahol a libsi érzékenység határoz meg mindent. Ez csak mondás arra, ha valakinek semmi esélye sincs.
2014. 09. 05. 23:37
winston86
arra ia hazsnálta.
2014. 09. 05. 23:37
winston86
vupsz, aki te voltál. késő van.
2014. 09. 06. 10:29
Lucius
Most meg mér libsizel. Ejnye. Ez egyre rosszabb.
2014. 09. 06. 17:12
max350
Látom te is "nagymagyarként" megmondod a frankót! Majd te döntöd el ki az intelligens és ki nem az! Ej-ej!!!!
2014. 09. 05. 18:32
Lucius
Szerintem a Packers túlértékelt. A Seahawksnak meg minden összejött.
2014. 09. 05. 18:44
nosbiglem
Igen, én is gy láttam.
2014. 09. 05. 20:04
Wolverine89
+1
Szerintem nagy gondok lesznek meg iden a seahawks tamado oldalan, a D tobb mint csodalatos, de az O eleg gyengus!!!
2014. 09. 05. 20:31
Lucius
Így van. Futottak 150 yardot (ami azért a legtöbb csapat ellen nem fog összejönni) és "csak" 190-et passzoltak. Mindezt a Packers (már) nem túl acélos védői ellen. Harvin volt a leghasználhatóbb célpont, aki jó eséllyel lesérül az idény közepéig. Mögötte én nem nagyon látok senkit. Nem azt mondom, elég erősek, de nem éreztem azt, hogy verhetetlenek lennének.
A Packers oldalán viszont teljes káoszt láttam. Fegyelmezetlenül és rosszul játszottak. Egysíkú, rugalmatlan játékkal. ÉS még Rodgers sem volt az igazi.
2014. 09. 05. 20:36
Lucius
Lynch és Harvin csinált 200 yardot. KB. a 2/3-át az össz szerzett yardnak. A maradékot meg Wilson futotta kb. össze. Pl. Ez távolról sem egy megfoghatatlannak tűnő gépezet.
2014. 09. 06. 05:14
Wolverine89
pontosan! szerintem se eri meg Harvin a szezon kozepet, amit tegnap kapott sokszor, csoda h felkelt szerencsetlen. Nagyon jó játékos, de elég porcelán testű
2014. 09. 06. 08:53
mgabor74
Véleményem ugyan ez. A Seahawksnak összejött egy safety, majd abból indulhattak is újra félpályáról amiből TD lett. Ezután már a Packers mindent egy lapra feltéve támadott, és az meg egyáltalán nem jött össze nekik. Védekezésben 3. down-nál megállították a Hawks-t, de egy szabálytalanság miatt azok jöhettek tovább, majd kockáztatott a Packers és rajtavesztettek (TD lett belőle rögtön). Nem a Hawks volt ennyire jó, hanem a Packers volt ennyire gyenge aznap (szerintem ennél jobbak, csak rosszul jött ki nekik a nap).
2014. 09. 06. 10:33
MemphisM
Én is inkább azt mondom hogy a Greenbay volt fos. Viszont a Seahawks hazai pályán veszélyes. De idegenben nem fognak ilyen keményen játszani!
2014. 09. 05. 20:24
Tomk@
Valaki tud nekem segíteni, hogy miért nem lehet részletes statisztikát nézni a meccseknél? Vagy, hol lehet megnézni?
2014. 09. 05. 21:19
Burkus
Menj az ESPN-re. Ott én jobban tudok statisztikázni.

http://scores.espn.go.com/nfl/
2014. 09. 05. 21:53
Tomk@
2014. 09. 05. 22:34
takirob69
Chris Jones és Buchanan már biztosan nem játszanak vasárnap
2014. 09. 06. 11:48
infidelitas
Kíváncsi leszek kik lesznek az inaktívak.
2014. 09. 06. 12:02
azimut
2014. 09. 06. 14:08
lipi
Hát, akkor kezdjük :).

Először a hosszútávú: A csoportot simán hoznunk kell, sőt a sorsolást elnézve a kiemelésnek is meg kell lennie. A csoport riválisok nem erősödtek annyit, hogy veszélyesek legyenek ránk. A hat meccsből egy vereség fog becsúszni. Ha a Miaminál nem esik szét a támadófal tavaly, nagyobb lenne a verseny...
Én két dologra leszek nagyon kíváncsi holnap. Az egyik a futójátékunk, a másik a futás elleni védekezésünk. Előbbinél ugye a támadófal a kérdéses. Vollmer bemozgatását nem tartom kiemelkedő ötletnek, sőt. A másik kérdés, hogy Ridleyt mennyire merjük használni. Ha folytatódik a trend, hogy a fumlbitól félve nem mer futni, akkor nem leszek túl boldog :S.
A futás elleni védelmünknek meg kiemelkedő szerep jut idén. Az első négy meccs gyakorlatilag csak erről fog szólni.
Magáról a meccsről:
Sima győzelmet várok. A Delfinek fél kezdőcsapata sérült/eltiltott. Új támadósémát kellet elsajátítaniuk, ami még biztos, hogy döcögni fog. A védelmük pedig egyelőre nekem kevésnek tűnik, hogy meg tudja állítani TB-t és Gronkot. Tippre egy könnyed 34-10-et tippelnék.

Más. Meglepődtem Connolly csapatkapitányi címén, elsőre. Utána gondolva már reaálisnak tűnik a dolog. Se Solder, se Vollmer nem az a hangadó fajta, a fal közepéről pedig jelenleg ő a rangidős...
2014. 09. 06. 21:14
loop80
2014. 09. 07. 11:32
_bb
A fent kiemelteken kívül érdeklődéssel várom, hogy...
...milyen módon alkalmazza Hightowert a csapat, tényleg inkább DL szerepkörbe kerül-e néha (pl. Ninkoval helycserében)
...Collins-Clay párharc kimenetele - akármennyire is atletikus Collins bravúr lenne, ha ő kerekedne többször felül
...mennyire lesz kreatív a védelem, a felállások, a snap előtti/utáni formációváltások terén - korábban a keret hiányosságainak elfedése okán többször inkább a saját szintjéhez képest leegyszerűsített sémákat nyomott BB (2-3-4 emberes fal, secondary blitz...)
...mit produkál Easley a maga 10-15 snapjében
...mi történik a másik S poszton (Harmon, Ryan, Chung rotáció?)
...James White-tól látni-e valami bíztatót meccs szituban
...előkerül-e Devlin bevonása a passzjátékba
2014. 09. 07. 12:11
_bb
Még megemlíteném, bár lehet nem itt a helye, de a http://pats.hu/tortenelem még nem került kiegészítésre a 2013-as évvel.
2014. 09. 07. 16:22
DM
Sziasztok kicsit tömött lesz az este Magyar-északír majd egyből pats-hahópihe meccs nem tudom jelen tudok e lenni chaten :)
2014. 09. 07. 17:44
takirob69
Inactives for #Patriots: Darius Fleming, Bryan Stork, Aaron Dobson, Chris Jones, James White, Josh Kline & Michael Buchanan
2014. 09. 07. 17:47
lipi
Na, mi is jól kezdünk.
Dobson, Chris Jones és Kline. Fasza.
Kline inaktivitása miatt még érthetetlenebb a Mankins csere :S
2014. 09. 07. 17:46
_bb
Inaktívak:

WR Aaron Dobson, LB Darius Flemins, C Bryan Stork, DT Chris Jones, RB James White, G Josh Kline, DE Michael Buchanan
2014. 09. 07. 17:47
_bb
Dobson és kline számít valamennyire meglepetésnek...Whiteból akkor ma nem látunk.
2014. 09. 07. 22:32
&ris
Hát ez kellemetlen...
2014. 09. 07. 22:53
Brady Tamás visszaüt
Szeretném kérni Pink Floyd-tól a The Wall című számot és küldeném az egész Pecc stábnak :-) )-:
2014. 09. 07. 22:56
narbony78
Még kellemetlenebb, hogy minden csoportellenfél nyert! Mi meg elfelejtettünk kimenni a második félidőre...
2014. 09. 08. 09:23
Bandi
D Line, O Line, tegnap itt haltunk el :(
Hozzászólás a(z) Beharangozó 1. hét - Pats @ Dolphins bejegyzéshez