Menetrend

Beharangozó 1. hét - Pats @ Dolphins

2011. 09. 11. 10:12
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek, Cikkek

A New England Patriots és a Miami Dolphins hetedik alkalommal kezdi a bajnokságot egymás elleni párharccal. A Pats három év alatt másodszor játszik hétfő este (MNF) az első játékhéten, míg a csapat történetében ez csupán ötödször fordul elő. A találkozó kedd éjszaka 1:00 órakor veszi kezdetét a Sun Life Stadiumban. A mérkőzést az ESPN America és a Sport2 TV élőben közvetíti.

Csoport-riválisként a Pats és a Fins 1967 óta évente kétszer ütközik meg az alapszakasz során. Három rájátszásban vívott találkozóval együtt már a 92. közös mérkőzésükre kerül sor. Az örökmérleg 50-41 a Miami javára. Húsz évben fordult elő, hogy ugyanaz a csapat nyerte meg mindkét összecsapásukat. Ez legutóbb tavaly történt meg, amikor a New England tudott söpörni, története során hetedszer a floridai csapat ellen.

Bill Belichick és a Patriots 2002 óta csak egyetlen alkalommal bukott el idénynyitó találkozót – 2003-ban a Bills ellen 31-0-ra, azonban ezután Super Bowl győzelemig meneteltek. Tom Brady tizennégy hétfő estén irányította a csapatot, mérlege 10 győzelem és 4 vereség. Egy évvel korábban szintén MNF során vendégeskedtek a Miaminál, és nyertek 41-14-re.

Valószínűleg a safety posztot övezi a legnagyobb talány az első tétmeccset megelőzően, ahol csak egy tapasztaltnak nevezhető játékos maradt a keretben Pat Chung személyében. A kezdősorban a társa Josh Barrett vagy Sergio Brown lehet. A médiában még mindig nagy jelentőséget tulajdonítanak a két safety poszt közötti különbségre. Hagyományosan a strong safety futás ellen jobban használható, fizikális, jobb ütköző, aki annál jobban játszik, minél közelebb lehet a LOS-hoz. Ezen tulajdonságai miatt passz ellen kevésbé tud hatékony lenni. A free safety ennek pont az ellenkezője. Ő a védelem utolsó vonala, és nagyon könnyen el tud veszni futás ellen, ha azon a fronton kell beavatkoznia.

Bill Belichick riportereknek beszélt a két poszt közötti különbség csökkenéséről, mint az utóbbi évek egyik trendjéről a ligában:

„A támadók egyre jobb munkát végeznek olyan helyzetet teremtve a pályán, amikor pozíción kívül kénytelenek a védők játszani, emiatt egyre inkább értelmét veszti a különbség a két safety poszt között. A mi sémánkban jó ideje mindkét pozíciót tanítjuk a safetyknek, mert elkerülhetetlen a pályán, hogy ne legyen olyan játékhelyzet, amikor a strong safetynek kell free safety szerepkörben beavatkozni és fordítva. Esetenként ezt ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani, de gyakran csak igazodni tudunk hozzájuk. Ebben a folyamatban aztán egy idő után elérkezik az a pont, hogy értelmetlen a megkülönböztetés ezen a két poszton játszók között. Az elmúlt években erre törekedtünk. Rodney Harrison és Eugene Wilson párosa óta egyre inkább ebbe az irányba haladunk. Bár ők mindketten a prototípust jelentették, ők is tudták egymás posztjait játszani. Azóta kiemelt szerepet kap a sokoldalúság ezeken a posztokon, mert a támadók erre kényszerítenek bennünket. Meggyőződésem, hogy erre a feladatra a megfelelő játékosok vannak most a keretben.”

1. A védelemben vélhetően bemutatkozik az új séma (ahogy az ábrán látható) az évek óta megszokott 34 helyett. Könnyen előfordulhat, hogy Vince Wilfork mellett három új szerzemény kap helyet a kezdő védőfalban: LDE Shaun Ellis, DT Albert Haynesworth, RDE Andre Carter. Az újjáalakult védelemben Jerod Mayo szerepe is változni fog és az előidény alapján sokkal szabadabban fogják őt használni és valódi egyénisége, meccsek sorsát eldöntő/megfordító játékosa lehet az egységnek.

[caption id="attachment_8311" align="aligncenter" width="640" caption="Az új védelem (43 under) alapsémája. Balról jobbra haladva a védőfal várható kezdői: Ellis/Cunningham (DE), Wilfork (NT), Haynesworth (DT), Carter (DE). A linebackerek szintén balról jobbra: Ninkovich (SLB), Spikes/Fletcher (MLB), Mayo (WLB). Az látható az ábrán, hogy a fal két legjobb pass rusher játékosa egymás mellett játszva komoly kihívást jelenthet a liga bármelyik LT & LG párosának. Az erős oldalon viszont elsődleges szempontnak kell lennie a futás elleni stabilitásnak. A fő különbség a 34-hez képest, hogy az ottani NT és RDE itt (NT, DT) az erős oldal felé van eltolva, illetve a ROLB (DE) nem kétpontos állásból játszik, így az ottani két ILB itt (WLB, MLB) sokkal jobb védelmet kap a faltól és szabadabban játszhatnak, mert nincsenek teljesen kiszolgáltatva az OL tagjainak."][/caption]

2. Dan Gronkowski leigazolása előtt nyugodtan írhattam volna, hogy komolyabb futójátékra nem kell számítani a csapattól, különösen hogy Shane Vereen és Stevan Ridley újonc futók is hagytak ki edzést az utóbbi időben. Így azonban papíron a lehetőség adott, hogy ne csak Danny Woodhead draw illetve BenJarvus Green-Ellis gólvonalhoz közeli futásait lássuk. Valószínűleg blokkolásban a tavalyinál nagyobb szerep fog Rob Gronkowskira hárulni, mert rajta kívül nincs tipikus blokkoló tight end, mint Alge Crumpler volt tavaly.

3. A passzjátékban mindenki Chad Ochocinco játékára lehet kíváncsi, akinek az előidényben mutatott hullámzó teljesítményén remélhetőleg sikerült túltennie magát még egy plusz hét gyakorlással a Pats támadósémájában.

4. A támadófalban jó eséllyel fog bemutatkozni Brian Waters, a Stephen Neal sérülései és immáron visszavonulása miatt hiányposztnak, állandó probléma forrását jelentő jobb guard helyén, amitől feltétlenül a Bradyt védő fal stabilitása várható futás segítésében és a pass rush elleni védelemben is. Az év egyik legnagyobb kihívásával fognak szembe nézni, hiszen a védelem guru Mike Nolannek bizonyára jó sok ideje volt újabb trükkökön agyalni a lockout alatt. OLB Cameron Wake féken tartása kritikus lehet, elsősorban az 1-1 elleni helyzeteket kell elkerülnie a támadófalnak a két szélen, amikor a védők sikeresen tudják izolálni a liga egyik legveszélyesebb pass rusher játékosát, illetve egyes pontok túlterhelésével kell vigyázni, vagyis kiemelt fontossága lesz a kommunikációnak, főleg ha Waters miatt új kezdője is lesz a falnak.

5. RT Sebastian Vollmer egész héten nem edzett hátsérülése miatt. Ez a kellemetlen közjáték más megvilágításba helyezi a támadófalra váró kihívásokat. A posztra jelenleg nincs több cseréje a Patsnek, ha Nate Solder lép a kezdőbe Vollmer helyén. OLB Cameron Wake ellen 1-1 párharcban hamar át fog esni a tűzkeresztségen. Még az első pontban említett tight end helyzet is ide kapcsolódik, mivel tapasztalt, passz elleni védelemben jártas ember Rob Gronkowskin kívül nincs a csapatban, aki be tud segíteni a támadófal szélén az OT-knek.

6. A Miami játékában a legnagyobb változás az új futópáros (Donald Thomas, Reggie Bush) és az átalakult támadófal (C Mike Pouncey, RG Vernon Carey, RT Marc Colombo), amivel vélhetően hatékonyabban tudják majd középen futtatni a labdát és erre építve Chad Henne dolgát is meg tudják könnyíteni a passzjátékban. A védelmük megítélésem szerint a liga jobb alakulatai közé tartozik.

7. Brian Daboll 2000 és 2006 között dolgozott a Patriotsnál elkapó edzőként. Tavaly a Browns támadó koordinátora volt, amikor kikapott tőlük a New England. Idén a Miami támadójátékért felelős koordinátora lett. A Foxboróban tanult támadófilozófia mellett a Chargers által működtetett Air Coryell rendszer is jelentős hatással volt támadófilozófiájára (és inkább meg is határozza). Sokkal rugalmasabb játéktervezés, játékhívás várható tőle, mint elődjétől Dan Henningtől tavaly.

8. Az injury report egyetlen újdonsága, hogy szombaton Albert Haynesworth nem edzett betegség miatt, akárcsak Sebastian Vollmer (hát). Viszont mindketten kérdéses státuszt kaptak csak, vagyis a játékukat egyelőre nem zárta ki a stáb. Bár Vollmer* esetében ezt kétkedve kell fogadni. A többiekről: egész héten korlátozott edzésmunkát végzett (Mark Anderson, Kyle Arrington, Dan Connolly, Jermaine Cunningham, Dane Fletcher, Taylor Price*, Myron Pryor*, Stevan Ridley, Jeff Tarpinian*, Shane Vereen, Ryan Wendell*); míg Leigh Bodden (kéz) és Julian Edelman (kéz) egész héten teljesértékű edzésmunkát végzett. *-gal jelöltek már biztosan nem játszanak

Tippek a 2011-es bajnokságra

A szerkesztőségben két kérdésre kerestük a választ:

Milyen eredményt vártok a csapattól az új idényben?

_bb: A tippem egy 11-5-ös alapszakasz, melynek főleg a középső szakaszban várok némi bukdácsolást, veterán lesérüléseket - ekkor fogják a szakértők leírni a csapatot -, aztán SB-ig tartó lendületet...

Danna: Nehéz bármit is jósolni erre az évre, hiszen viszonylag fontos poszton vannak változások, így nehéz megmondani hogy ez mit jelent a csapat szempontjából. Ha nem lesz nagyobb sérülés, akkor a rájátszás mindenképpen elvárás a csapattól, összességében egy 11-5, 12-4-es alapszakasz az, ami reális lehet. A rájátszásban meg végre nyerjünk egy meccset, aztán bármi lehet...

DoM: Semmi akadályát nem látom, hogy 12-14 győzelmet szerezzenek az alapszakaszban, amivel reálisan megvédhetik tavalyi csoportelsőségüket. Ha Brian Waters és Andre Carter beválik, akkor végre ismét jöhet a Super Bowl.

GRAFI: 12-13 győzelemre simán jók lehetünk idén is. Bár nem könnyű a csoportunk, de a rájátszásba jutás szerintem minimálisan elvárható. Mint tudjuk ott már bármi megtörténhet, úgyhogy az elmúlt évek botlásaiból okulva senkinek nem könyörülünk.

lucas: Elég komoly meccssorozat elé néz a Patriots ebben a szezonban, hiszen a West egy erős csoport az AFC-ben, az NFC East pedig a legerősebb nemcsak a saját divíziójában, hanem talán az egész ligában. Különösen a bye week után kezdődő szakasz ígérkezik nagyon nehéznek. A Steelers, Giants, Jets, Chiefs, Eagles, Colts meccsek közül én a 3:3-mal már kibékülnék. Összességében egy 12-4 es alapszezont várok, és rájátszás győzelmeket. A többit meg már csak azért sem mondom ki...

Spigo: 12-4 vagy 11-5-ös idény tippelek playoffal és championship game-mel, ahol sajnos a Chargers fog minket megállítani 24-21-es eredménnyel.

Melyik új igazolás (újonc, szabadügynök, cserélt játékos) lesz a legnagyobb pozitív hatással a csapat játékára?

_bb: Bár akár az LS posztot is említhetném, inkább Haynesworthre teszem a voksom, mert VW-vel párosítva óriásit billentenek a LOS-on és tesznek jobbá mindenkit maguk körül. Egyébként ha nem lenne az az érzésem, hogy Waters pont addigra dől ki mire Connolly visszatér, és így semmi hatása nem lesz a PO-ra, akkor lehet rá szavaznék.

Danna: Cartertől és Haynesworthtől várom azt, hogy a védelmet stabilizálják. Bodden visszatérésével a CB poszt jónak tűnik, azonban a csapat játékospolitikájának köszönhetően a tavalyi legstabilabb csapategységünk került most a legnagyobb bajba, mégpedig a safety poszt. Nekik kelleni fog a segítség.

DoM: Brian Waters. Nem csak passz ellen, de a futójáték segítésében is stabilizálhatja a támadófalat Achilles sarkán, a jobb guard poszton, ami különösen a rájátszásban kritikus lehet, és tovább erősítheti Tom Brady játékát is.

GRAFI: Szerintem egyedül leszek a véleményemmel, de Chad Ochocincótól várom a támadósor, és ezzel együtt a csapat előrelendülését. Bragy személyében egy igazi elit irányítóval a háta mögött végérvényesen bebizonyíthatja, hogy ott lesz a helye a HoF-ben évek múlva. Ha kettőjük között meg lesz az összhang, az ellenfelek védelmeinek ismét fel kell készülnie a 2007-es playbookunk minden sikeres play-ére.

lucas: A veteránok közül Waters érkezése és Mankins itt maradása szerintem meghatározó lesz, és Solder jó teljesítményében is bízom. Remélem, a pass rush nagyobb szerepet fog kapni a védekezésben. Ochóban viszont nem nagyon bízom. Ne legyen igazam, de szerintem nem tud majd a Randy Mosséhoz hasonló, kiemelkedően jó WR teljesítményt nyújtani.

Spigo: Haynesworth és Carter, illetve ezáltal az új fal fog sokat segíteni szerintem a védelemnek és főleg Mayonak, hogy zúzzon mindenhol. Bodden visszatérése is sokat számít, mert DMC-vel már-már elit CB párost alkothatnak. A kérdés a safety poszt és a nickel felállás lesz.

Hajrá Pats!

Hétfő késő este folyamán már kint lesz az eredménykövető cikk az inaktív játékosok listájával, ahol a nézhető linkekről is be lehet majd számolni.

Hozzászólások

2011. 09. 11. 10:40
nosbiglem
2011. 09. 11. 10:50
nosbiglem
És 9:00 ET, vagyis keleti parti idő szerint 9 orakor, ami magyar idő szerint délután 3 kor lesz Bill belichick interju lesz az NFL. com!
Arra nagyon kiváncsi vagyok!
2011. 09. 11. 10:52
non4m3
azt lehet tudni hogy mi miatt döntöttek úgy hogy átáll a védelem a 4-3ra? (ha volt már akkor sry)
2011. 09. 11. 11:10
Marcelo
Szerintem ebben az átállásban nagy szerepe volt Haynesworth érkezésének, de nem hiszem h kizárólag ez lenne az oka.
2011. 09. 11. 11:15
Mert a csapat legjobb érdeke ezt kívánta.

Harmadik down védekezés és a pass rush problémája és az RDE posztján tátongó feketelyuk, illetve a potenciális kezdő LDE posztot sújtó sérülések a holtidényben (Brace, T. Warren, Deaderick).

Ez csak tipp.
2011. 09. 11. 12:47
Nomad
Szintén csak tipp, de szerintem több ok együttesen eredményezte ezt.
1. Alapban a "defense wins championships"; és mivel Seymour, Vrabel távozott + visszavonultak óta hiába van egy-egy nagy play hátul, nem erős a védelmünk. Tavalyi statok és játékok tisztán mutatják.
2. Nincs mit szépíteni, nem volt pass rush, arra meg nehéz szezont építeni, hogy majd a mi offense-ünk mindig több pontot hoz össze, mint az övüké... :/
3. A létező meg a hozható "anyag" miatt adta magát a lehetőség - ahogy DoM is írta pl Warren hiába volt rosteren... - , drafton inkább más posztokon erősítettünk, azt hozták ki valószínűsíthetően, hogy egyszerűbb egy 4-3at kidolgozni, mint 3-4hez igazolni vagy cserélgetni.
3. Szerintem sokáig Wilfork ezt a terhet nem bírta volna, hogy egyedül fogja a falat középen, bár még fiatal játékosról beszélünk (a vége felé nekem úgy tűnt, hogy a defense-ünk túl sokat volt fenn minden meccsen és elfáradtak).
4. Az szerintem is, h BigAl érkezése miatt váltanánk szisztémát szinte teljesen elképzelhetetlen. Ezt akartuk valamikor szezon közben, és most úgy jött ki, hogy Őt olcsón megszereztük erre a posztra és nagyon örülünk neki... (mint a többi idei FA igazolásnak) :)

Természetesen ez szubjektív vélemény!

Go Pats!!! (Y)
2011. 09. 11. 13:26
TÖRÖLT
Sziasztok :)!

Egy ismételten remek cikk :P :).Köszönjük.

Érdekes senki sem említi Ellis-t de szerintem igencsak beindul majd a meccseken :P :P.

Meglepetés emberek: :D

-A.J Edds
-Josh Barrett
-Antwaun Molden
2011. 09. 11. 13:31
Castleai
Bennem azért bőven vannak kétségek az "új" 4-3-as D-vel kapcsolatban...

Szép és jó hogy jöttek olyan FA-ek akik otthonosan mozognak benne, a védelem jó része viszont 3-4-es "filozófiához" van szokva...
(Persze tudom hogy a snap-ek nagy %-ában már évek óta nem a hagyományos 3-4-ben áll fel a csapat, de akkor is...)

A Pats D eddig a "megfigyel-alkalmaz-elhárít" sémát követte inkább, most pedig jön a "zsebroppantás minden áron"?

Elsülhet ez nagyon jól is, de szerintem nem fog... Továbbra is a O-nak kell hoznia a meccseket... (Legalábbis idén még biztosan...)

Még élénken él bennem hogy év elején mikor még csak rebesgették hogy ez lesz, DoM leírta hogy "jó csapat nem vált védelmi sémát ilyen agresszíven, főleg nem egy csonka felkészülés mellett..."

Én továbbra is ezzel az állásponttal értek egyet inkább...
(Mégha DoM váltott is már.) ;)
(Szerintem ezzel idén túlvállalta magát az "Öreg"...De ne legyen igazam...)

Szép találat! Annyit tudok védeni rajta :), hogy sérülések és igazolások fényében nem lett túl agresszív ez a váltás. A filozófia változik, de a legnagyobb kérdés a sub-felállások maradtak, elsősorban a safety helyzet miatt. -DoM
2011. 09. 11. 17:50
simita
Patrióták !

Az elképzelhetetlen, hogy akár spannenként váltunk a 34 és a 43 között, megőrjítve az ellent ?

Lehet, hülye lesz ez a kérdésem...
Egy kiélezett helyzetben miért nem jön be 2 irányító ?
A védelem sasolhatná rendesen melyik kapja a tojást. Vagy ha már kezd összeomlani a zseb az egyik simán át tudná passzolni a másiknak.

Még egy !
Miért kell a snap-et a QB-nek adni ? Miért nem kaphatja néha a RB amolyan longsnap-ként, aki ha lát esélyt fut, ha nem, odateszi a QB-nek. Vagy még nagyobb meglepetésként, dob egy screen passzt.

Sokkal több fake-et szeretnék !!!! Josh McDaniels-el mi van ? Képtelenség visszahozni ? Tanulna még 3-5 évet az öregtől és meg is lenne 30 évre head coach. Bár én Bill papát a haláláig a kispadon látnám !

Ezt láttátok ?
http://www.zimbio.com/Coach+Bill+Belichick/articles/TXd77mt1qe5/Bill+Belichick+Bill+Belichick+Patriots+Bill
Tud élni az "öreg"....
2011. 09. 11. 18:24
Pat Patriot
Kissé optimistának tűnik a Szerkesztőség... 7-8 (bár az NFL-ben evidencia, hogy 16) kemény meccsel számolok (sorrendben: Chargers, Jets, Cowboys, Steelers, Giants, Jets, Eagles, Colts), és ennek fényében azért nehéz elképzelni, hogy csak 4-5 alkalommal kapnánk ki. Talán a Manning nélküli Colts nem lesz annyira veszélyes, de akkor is 7 olyan meccsünk van, amelyben lazán benne van, hogy veszítünk. Sőt, láttuk, hogy tavaly éppen a legkönnyebbnek vélt ellenfél állított meg bennünket egyszer a RS-ben. Én egy 10:6-os mérleggel is kiegyeznék. A lényeg, hogy a csoportot valahogyan hozzuk, ha nem, akkor meg figyeljünk arra, hogy becsússzunk a PO-ba.
2011. 09. 11. 18:58
Az OK, hogy lesz 7-8 "nagy" meccsünk,de azt miért kellene mindet elveszítenünk? Én pont azoktól meccsektől félek inkább, ahol mi vagyunk az esélyesebbek, amire nem készülünk fel igazán mentálisan.( Mint pl. tavaly a Browns elleni meccs volt.) Lehet, hogy nem tetszett minden, ami a offseasonben történt, de szerintem nem gyengébb ez a csapat, mint a tavalyi. Ha sérülések elkerülnek minket, akkor nem lehet nagy gáz. És a csoportellenfeleink nagyrészt ugyanazokkal a csapatokkal játszanak, szóval nekik se lesz könnyű.
2011. 09. 11. 19:21
Tzimisce
Ti melyik meccset nézitek most? PIT-BAL?
2011. 09. 11. 19:25
non4m3
2011. 09. 11. 19:36
non4m3
örülök h idén nem kell játszani a ravens ellen, legalább is az alapszakaszban nem ;)
2011. 09. 11. 19:49
Tzimisce
simita: Bár nem vagyok nagy szakértő, de a következő a helyzet: Ha nem az irányító kapja a labdát, azt hívják wildcatnek és a Miami sokat csinálta régebben, egyszer azt hiszem 2009-ben nagyon meg is vertek vele minket.
2 irányító teljesen felesleges, mert sajnos van néhány súlyos hátránya, például nem igazán tud blokkolni, így eggyel kevesebb blokkoló van a pályán. Az meg, hogy ki kapja a labdát, ha ketten vannak bent, nem nagy dolog.
Ja igen, létezik direct snap is, erre alapult a híres Statue of Liberty trick play a Jax ellen 2007-ben a PO-ban.
2011. 09. 11. 20:31
simita
Tzimisce : Lehet más meccset nézni mint a vasas meccset ? Hol?
2011. 09. 11. 20:41
nosbiglem
2011. 09. 11. 20:42
Nomad
2011. 09. 11. 20:47
karuly
Sziasztok!
Hollók alázzák a vasasokat...
2011. 09. 11. 20:48
karuly
2011. 09. 11. 21:07
zo72
nekem a Texans nagy vezetése meglepetés, bár nem kérdéses, hogy Manning nélkül nem tudnak nyerni a csikók.
A Bills is vezet a Chiefs ellen ez is nagyon meglepő!
2011. 09. 11. 21:25
hulit
Elég sok meccsen van nagyarányú vezetés egy kicsit meglepő
a rövid offseason miatt van ?
2011. 09. 11. 21:35
Burkus
A Bills konkrétan rommá veri a Chiefs-et, ahogy a Bears az Atlantát. És mi két hét múlva játszunk a Bills-szel...
2011. 09. 11. 21:47
Nomad
4 INT, 1 fumble...mit csinál a PIT!? :|
2011. 09. 11. 21:53
LaFleur
A Ravens nagyon össze van rakva. Mondjuk ma Big Ben nagyon indiszponált, ettől függetlenül a Hollók ma szerintem bárkit megvernének. Jó, hogy az alapszakaszban nem játszunk velük. Nekem az Indy meccs nem meglepi, számítottam rá, viszont a Chicagora nem, számomra az a forduló meglepetése idáig!
2011. 09. 11. 21:55
Montesclan-pats
És ahogy nézem, állatira felértékelődtek a Tight Endek, BB őrülete kár hogy alább hagyott, vagy elmúlt.
Szinte minden győzelemre álló csapatnál nagy szerepet kapnak, leginkább mindháromnak van elkapása.
A Hollók úgy verik a Vasast, hogy egy (1) ! WR kapott eddig labdát, igaz az TE méretű Boldin, a többi TE és RB.
A Clev, és Houston is a Chicago is használja őket rendesen.
2011. 09. 11. 22:04
TÖRÖLT
Ezek aztán tényleg meglepetések a javából a Bills az nagyot üt ám de meg lehet nézni a védelmüket szerintem rendben vannak :D szegény Indianapolis is nagyot kapott És igen a sokak által lesajnált Chicago is megmutatta mire képes :D :D nah irány megnézni az esti meccset sziasztok GO Redkins :D legalábbis ezen a meccsen nekik szurkolok
2011. 09. 12. 02:28
huszak.tamas
Hajrá Dallas!!!!!
2011. 09. 12. 02:40
huszak.tamas
Ez jól kezdődik sima TD a Dallasnak :)
2011. 09. 12. 08:24
huszak.tamas
Dallas-NY Jets 24-27 ezt a meccset nem Jets nyerte meg hanem Dallas vesztette el KÉTSZER is :(
2011. 09. 12. 08:29
chateautorres
Elképesztő, hogy a Jets-nek folytatódik az előző évihez hasonló "mák" végjátéka. Ezek vagy nagyon tudnak valamit, vagy csalnak. Őrület.
2011. 09. 12. 09:35
LaFleur
"Ezek vagy nagyon tudnak valamit, vagy csalnak."
Ezek tudnak valamit sajnos... Viszont az is tény, hogy a negyedikben folyamatosan rossz döntéseket hoztak a cowboyok és ez is kellett a Jets győzelméhez. Ettől függetlenül látszik, hogy továbbra is nagyon jó csapat, de az is, hogy verhetőek, ez a meccs is megmutatta a hibáikat. Így az első hét után az látszik számomra, hogy ez egy nagyon sokszereplős szezon lesz, jobban mint ez előző években. Már nagyon várom a meccsünket, tiszta ideg vagyok már most is, és hol van még hajnali 1? Go Pats!
2011. 09. 12. 09:43
gyiklabu
2011. 09. 12. 11:51
Plusz Price is out, meg Cunnungham, Wendell, Tarpinian... most erre mit mondjak? Lehetne rosszabb is.
Én most két területre leszek nagyon kíváncsi. Az Ofal jobb oldala (Waters, Solder) és a Dfal az újakkal :)
2011. 09. 12. 12:13
TÖRÖLT
Paul valami jobb híreket nem tudsz közölni esetleg ?? :P :D :D

hát ezek fényében erősen kíváncsi leszek majd mit hozunk ki a mérkőzésből,ahogyan BB nyilatkozta minden posztra megvan a megfelelő ember szal ha ő nem aggódik akkor mi miért tennénk :D :D a tavalyi mérkőzést nem az Offense nyerte meg ez tény.

NAGYON VÁRJUK MÁR A MÉRKŐZÉST!!!!!!!!!!!

GO GO PATS,GronkRob Wes,Brady,Woodhead!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. 09. 12. 12:34
Tzimisce
Basszus, ezért hypeoltam agyon Pricet??? Másodéves, de igazából egyszer sem tudott pályára lépni. NA ő tényleg üvegből van, ehhez képest Branch egy sérülésmentes állat.
2011. 09. 12. 12:41
tomi-tomi
Tzimisce,
Price tavaly nem sérülés(ek) miatt nem lépett pályára! Olyan egyetemről jött, ahol az off séma (és a minőség) köszönőviszonyban sincs az NFL-lel. Ennek tudatában húzták, kifejezetten a benne lévő potenciál miatt projekt-játékosnak. Neki a tavalyi idény a tanulóév volt.
Most pedig van egy combhajlító sérülése még az előszezonból. Inkább hagyjon ki egy-két meccset, mintsem rásérüljön.
2011. 09. 12. 12:42
tomi-tomi
Hype-oljad is! :-) Ketten már vagyunk, én is sokat várok tőle.
2011. 09. 12. 13:44
Akkor már 3-an :)
2011. 09. 12. 13:57
GhostLead
2011. 09. 12. 14:14
Tzimisce
tomi-tomi: Köszi, így egy kicsit világosabb a dolog, azt hittem valami apróbb sérülés miatt volt inaktív.
2011. 09. 12. 14:27
tomi-tomi
Fan club-ot csak azért nem alakítunk, mert akkor 2 év múlva kivágnák. :-)
2011. 09. 12. 15:49
Pupu
Én most végeztem a meccsekkel..:)
A baltimore nagyon állat volt..brutális volt a defense..egy ilyet nálunk is el tudnék képzelni:D
A Dallas nagyon jó volt én biztos voltam benne hogy megnyerik sajnos a végen nem úgy jött ki a lépés.. ha Romo nem akarja megfutni a TD hanem inkább lefekszik és FG akkor meglett volna nekik ..amúgy Sanchez előtt megemelem a kapalom nagyon jól játszott..a jets D a sok sack ellenére azért haloványabb volt Romo 342 passzolt jardja azért sokat elárul..
Az esti meccset már nagyon várom szerintem 31-20 nekünk:)
2011. 09. 12. 16:14
TÖRÖLT
Én már akkor csipáztam amikor ledraftoltuk :)
2011. 09. 12. 16:37
Nekem a hét meglepetése a Bills... így elkalapálni a KC-t, masszív. Krédés, hogy ez egy egyszeri, év eleji eset vagy tényleg ennyire feljavultak. Jets semmi új, jól játszottak, ennyi.
Ed Reed meg atomkirály még mindig... :)

Azért éjjel nagyon kíváncsi vagyok mit fogunk összehozni, nagyon bízom a csapatban :)

Azt nézem, hogy ha minden igaz, akkor Edelman most a 4. számú receiver, így talán belőle is látunk majd kicsit többet :)
2011. 09. 12. 17:39
_bb
Tényleg, bele se gondoltam, amikor kirakták TBC-t, hogy viitonak gyásznapja volt. Részvétem :D ...Vollmer hiányában már az első meccsen jókora terhelést kap majd Solder, azért a Miami védőfal nem gyenge, ez lehet a kulcspont.
2011. 09. 12. 18:10
tomi-tomi
_bb,
s a Vödör fan klub?! :-) Nekik is kijár a részvét.
Nagyon nem gyenge a Phins front seven-je! Gronkowski ott fog sertepertélni Solder mellett (sok elkapott yardja nem lesz), csak akkor Light viszonylagos lassúsága miatt izgulhatunk. Neki meg kell oldania rutinból.
Nehéz lesz. Könnyebb párosítást is el tudok képzelni, idénynyitó meccsen, csoportrivális otthonában, hétfő esti időpontban. Mondjuk, a Phins tavaly 1-7-et alkotott otthon. De az tavaly volt.
2011. 09. 12. 18:34
non4m3
félek hogy sz*rrá futnak minket és ezzel úgy összezavarják a D-t hogy még Henne-nek is összejön 200-250 yard

remélem nem ez lesz, nagyon kell ez a meccs, h jó szájízzel fogadjuk a boltsot
2011. 09. 12. 19:03
benzinkut
üdv mindenkinek!
új vagyok, szóval ha valami butaságot mondok, nézzétek el légyszi! :)
remélem Ocho végre magához tér, mert a preseasonban nyújtott teljesítménye hát korán sem volt kielégítő. én igazából tőle várok meglepetést, de ez leginkább attól függ, hogy mennyire sikerül bradyt védeni.
én 11-5-ös mérlegre számítok..nem tudom, valahogy úgy érzem, hogy az új szerkezetű védelem nem fog felhőtlenül muzsikálni (legalábbis egy darabig).
jó szurkolást!
hajrá pats!
2011. 09. 12. 19:07
loop80
Tényleg lehet bármi ezen a meccsen, az utóbbi években volt már oda-vissza alázás. A Dolphins (pontosabban Ronnie Brown, a 4 futott TD-jével...) ugye 2008-ban szétcincált minket a Gillette-ben, a wildcat-formációkkal, de tavaly meg a speciális egységünk oktatott. Nem is kicsit. :D

Csak zárójelben: van egy olyan megérzésem, hogy G-Force barátunknak lesz TD-elkapásra is energiája, a blokkolás mellett... ;)
2011. 09. 12. 19:41
infidelitas
A szezonra a mutatott játék alapján tudok majd mit mondani, szóval nem tippelném meg hány győzelmünk lesz idén. Nkeme olyan érzésem van, hogy vagy nagyon kikapunk vagy nagyon nyerünk ezen a meccsen. Ocsó és Brady szerintem eddig csak altatták az ellent és most előállnak a farbával :) Az OL kicsit vékonynak tűnik így a meccs előtt. Mi van ha, ne adj Isten, de valaki megsérül a meccsen az OL-ből, akkor Gronk testvérek állnak majd a falba?!? Remélem az újonc futóink megmutatják és Brady hozza a tavalyi formáját!

Már alig várom!!!

Go PATS, Go Brady!!!!!!!!!!!!
2011. 09. 12. 19:45
infidelitas
Ja és Jets meg bekaphatja, mázlista p@&@ök gyülekezete, de nem baj majd jól elkenjük sexyrexi száját! :)
2011. 09. 12. 21:01
cellranger
Sziasztok Patrióták!

Hát elkezdődik a szezonunk. Rajongói póló kivasalva várja az éjjeli bevetést!
Kívánom, hogy küzdelmes szezonunk legyen, ami hozzásegít minket a - lassan már hőn áhított - rájátszásbeli győzelemhez. Mert lehet, hogy ha "simán" veszük az alapszakaszt, akkor nem megy a playoff(?). Kicsit aggódom Tom miatt, mintha már nem lenne a régi, bár még így is szuperklasszis. A legfontosabb a Jetstől nem kikapnia szezonban!!!
Kíváncsi leszek Ochora, és egyet értek azzal az elképzeléssel, hogy bevessük a második irányítót is, vagy jó lenne valami jó kis trükköt bedobni idén. A védelemtől várok meglepetéseket, remélem jót kapunk.
Számolgatni nem szeretek. Pl.: tegnap a Redskins is meglepett, főleg Grossman. Legjobban ellenfeleink közül pedig az Eaglestől tartok...
Minden estere GO PATS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. 09. 12. 21:27
non4m3
megnéztem a jets meccs összefoglalóját, hát most megfogadtam hogy soha többé nem nézem meg a meccsüket, ennyi mákot rég láttam... na mentem hányni :x
2011. 09. 12. 21:28
narbony78
Sziasztok!

Látva a tegnapi meccseket, volt pár meglepetés. A Colts sehol sincs, ha még sokáig ott lesz Colins vége a szezonjuknak. Egy kiégett ficsúr! Lehetne előbb a meccsünk velük...Szerintem az első forduló alapján a legerősebb csapat a Baltimore Ravens! A porba döngölték a tavalyi SB résztvevőt! Iszonytatóan jó volt minden csapategységük. Ed Reed, Ray Lewis és Ray Rice Anquan Baldin is zseniális volt. Mindegyiket elfogadnám bármikor a csapatba. A meccs végén Roethlisberger már nem hitte el a harmadik interceptiont. Az Eagles még nem meggyőző. Ekkora sztárokkal sokkal többet kellene mutatni. Az meg nagyon nagy, hogy a csoportból 4 csapatból 3 győzni fog! A negyedik csak azért nem mert egymás elleni meccs lesz!

Go Pats!
2011. 09. 12. 21:55
LaFleur
Azért azt is tegyük hozzá, hogy nagyon jó napot fogtak ki. Amúgy is képesek egy jó játék után bénázni. Pont mint a 2009-es PO-ban, amikor előbb szétpickeltek minket, aztán elmentek Indibe és szárnyaszegett (nomen est omen) csapatként szenvedve estek ki. Szóval várjunk még egy pár hetet míg a legerősebb csapatnak kiálltjuk ki őket. Mondjuk az tény, hogy én is szájtátva néztem a tegnapi játékukat, eszméletlen sebességgel játszottak. Csak remélem, hogy ma mi is így fogunk!
2011. 09. 12. 22:04
tomi-tomi
#54 non4m3,
dehogy láttál rég ennyi mákot! Tavaly volt a Jets-nek kb. négy ilyen meccse. Nekem az ilyenkor szokásos Jets TD-től van hányingerem. Nem megy a fejembe, hogy ezt mindig el tudják adni.
Csak az a baj, hogy most már mínusz 14-ről is mákjuk van. S mi van, ha ez már nem is mák, hanem tudnak fordítani, mi meg hitegetjük magunkat?! Jó lenne, ha elbuknának már végre néhány szoros meccset zsinórban, a végén még elhiszik, hogy a fák az égig nőnek!
2011. 09. 12. 22:06
TÖRÖLT
Engem totál nem érdekel mit hogyan mennyi hány yard a Jets Nekünk ezzel kell foglalkozni itt egy remek ellenfél a Dolphins.Megkezdjük a szezont remélem elkerül minket a sérüléshullám amely sok sok csapatot érint.a tényleges off szezon sérülésre gondolok.Jó nálunk is vanak sérültek és nem lehet arra fogni majd a mérkőzés esetleges negatívumait,de minden rendben lesz remek felkészülési meccsek vannak a hátunk mögött sok sok tapasztalatot szereztünk rávilágítottak minket arra miben kell javulnunk a vereségek miért keletkeztek :).Csakis előre nem kell foglalkoznunk másokkal nekünk itt van feladatunk ezt kell megoldani az első mérkőzésen fel kell venni a szezon ritmusát.és menni kell tovább mindenki kimegy a pályára és tennie kell a dolgát legjobb teljesítménye szerint :).

GO GO PATRIOTS !!!!!!!!!!!!!!

u.i: ígérem a meccsen nem fog járni a pofám :D :D
2011. 09. 12. 22:15
non4m3
de ha megnézed a mostani meccsét, nem ők nyerik meg hanem Dallas balf*szkodja el, Romoval az élen, ezért nem tudom elhinni hogy ez tudatos lenne, kb 3 olyan helyzet volt ahol eldönthette volna a meccset a cowboys

a másik hogy vicces nézni hogy 50 yardról "simán" berúgják a FG-t ilyen kiélezett helyzetben, a WAS-NYG meccsen meg "szaros" 39 yardról képtelenek voltak berúgni... wtf? :D
2011. 09. 12. 23:06
tomi-tomi
Néztem, nagyon is kerekítettem a szemem! Az egy másik kérdés, hogy Dallas szurkoló nem lettem volna az éjszaka, Romo (megint) alkotott. Ne félj, ellenünk nem fognak balf@szkodni.
Hát ez az! Már az ellenfél is megremeg, amikor eldönthetné a meccset. Mintha láttunk volna már ilyet, nem? :-) Ha a Pats vezet 17-tel a Colts ellen, akkor térdre imához.
2011. 09. 12. 23:19
még 1ésfél óra durván a meccsig, addig elpi*sázon a VASAST a Maddenben XDDD
Hozzászólás a(z) Beharangozó 1. hét - Pats @ Dolphins bejegyzéshez