Menetrend

Beharangozó 16. hét: Jets @ Patriots

2016. 12. 23. 12:15
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Meccsek

1A New England Patriots (12-2) csapata utolsó előtti alapszakasz mérkőzését hazai pályán játssza 2016. december 24-én (szombaton) 19.00 órakor a csoport-rivális New York Jets (4-10) együttese ellen. A mérkőzésnek, annak ellenére komoly a tétje, hogy a Patriots már biztos rájátszás résztvevő, míg a Jets már matematikailag sem juthat be.

A Patriots bebiztosította sorozatban a nyolcadik AFC East bajnoki címét és az első körös szabadnapot, egymást követő hetedik alkalommal, miután 16-3 arányban győzött Denverben vasárnap.

A fenti siker azt is jelenti, hogy a New England Patriots lett az első csapat az NFL-ben, aki sorozatban nyolcszor tudta megszerezni a csoportgyőztesi címet.

Vigyázó szemetek Oaklandre vessétek!

A történelmi sikerrel ugyanakkor még nem teljesült a New England minden alapszakaszbeli célkitűzése, mivel valószínűsíthető, hogy a főcsoport első helyét is szeretné megszerezni a gárda.

A tavalyi évben, Denverben ismét bebizonyosodott, hogy a hazai pálya pont azt a kis pluszt hozhatja a rendező csapatnak, ami két kiválóan felkészített csapat esetén a mérleg nyelvét eldöntheti. Ugyan számtalan esetben láttuk a rájátszásban, hogy a vendégcsapat akár esélyt sem hagyva a hazainak is megnyerheti a párharcot (elég csak visszaemlékeznünk két Ravens elleni mérkőzésre is), de – főleg amikor egy utazás az ország túlsó pontjára pl. Oaklandbe vezethet – akkor a legjobb mégis inkább hazai pályán maradni és elkerülni a hosszú utazást és az akklimatizálódást. Lássuk, mire van szükség ehhez.

A Pats a hazai pálya előnyét az alábbi esetekben szerezheti meg a fordulóban:

-          NE győzelem + OAK vereség vagy döntetlen VAGY

-          NE döntetlen + OAK vereség

Az Oakland Raiders (11-3) az elmúlt hétvégén csupán a rájátszás-részvételt biztosította, a csoportgyőzelmet nem szerezte meg. A csoportgyőzelem ugyanakkor nem csupán presztízskérdés az NFL-ben, hanem meghatározó a rájátszás szempontjából. A főcsoportonkénti rangsor első négy helyén (köztük a szabadnapot jelentő első két helyén) csak csoportgyőztes végezhet. Az Oaklandnek minden esélye megvan arra, hogy ne kelljen a Wild Card hétvégén pályára lépnie és utána (legalább egyszer) hazai pályán fogadhassák ellenfelüket, ehhez azonban meg kell nyerniük a csoportjukat.

Ha nyernek szombat este vendéglátóként, az AFC South megnyeréséért küzdő Indianapolis Colts ellen, akkor továbbra is versenyben lesznek a Pats-szel az első helyen való kiemelésért.

Ebben nagy segítségükre lehet a Denver Broncos, akik ha idegenben megverik a Kansas City Chiefs csapatát, akkor – feltéve, hogy a Raiders is nyer – az Oakland Raiders 2016. év AFC West bajnoka. Ha a Chiefs nyer, akkor továbbra is nyitott a kérdés Nyugaton. A csoportelsőség így az utolsó fordulóban dől majd el, ahol a Raidersnek a Broncos otthonában tudja bebiztosítani a csoportgyőzelmet, ha nem akar a Kansas City vereségére hagyatkozni.

Az Oakland tehát kijelenthető, hogy nem fogja félvállról venni az utolsó két mérkőzését. A Pats számára a kedvező forgatókönyv így nyilvánvalóan az lehet, ha a sikerül nyerni a New York Jets ellen miközben a Raiders nem tud győzelmet elérni a Colts ellen. Ellenkező esetben az utolsó fordulóban az első kiemelés lesz a tét a Miami Dolphins elleni mérkőzésen, egy olyan Dolphins ellen, aki számára előreláthatólag nagyon fontos lesz a győzelem a Wild Card körbe való jutáshoz. Azonos győzelmi mutató az Oaklandnek kedvez, így fontos, hogy a végelszámolásnál egy győzelemmel többet tudjunk felmutatni.

Közös múlt

Legutóbb 2012. november 22-én került sor olyan mérkőzésre a két csapat között, ami nem volt szoros és több mint 10 pontos különbséggel nyert valamelyik gárda. Az a mérkőzés a „Butt Fumble” néven elhíresült meccs volt, melyen a Patriots 49-19 arányú sikert ért el.

A Jets egy olyan csapat, aki nagyon jól ismer minket és– ahogy erről már beszéltünk a legutóbbi egymás elleni mérkőzés előtt - egy olyan csapat is, amelyik kiváló munkát végez az ellenünk való felkészülés során” mondta a védő koordinátor, Matt Patricia. „Azt mondanám, hogy a mostani futójátékuk kiemelkedő, így képesek ellenőrzésük alatt tartani a mérkőzést, futtatni a labdát és jelentős nyomást helyezni a védelemre ebből a szemszögből, ami így azt eredményezi, hogy elég komoly kihívás vár ránk.”

A szezon kezdetén a Jets-re többen úgy tekintettek, mint a Patriots első számú versenytársára az AFC Eastben. Végül nem így történt, mivel 4-10-es mérleggel rendelkeznek és a második szezonját taposó Todd Bowles számára az edzői állása a tét.

A két csapat múltjára vonatkozó részletes visszatekintést az alábbi cikkben olvashatjátok. A statisztika, azóta egy Patriots sikerrel bővült, melyet kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt, New Yorkban ért el a Csapat, 22-17 arányban.

 Sérültek a Patriots oldalán

Nem vett részt az edzésen
WR Danny Amendola - boka
LB Dont'a Hightower - térd

Korlátozott edzés-részvétel
TE Martellus Bennett – boka/váll
QB Tom Brady - comb
DB Jordan Richards - térd
WR/SpT Matthew Slater - lábfej

Teljes edzésrészvétel
-

A vendégoldali főszereplők

Támadók

QB Bryce Petty: Várhatóan negyedik alkalommal lesz kezdő, a mellkasi zúzódása ellenére, amit akkor szedett össze, amikor Cameron Wake-Ndamukong Suh „szendvicse” közé szorult. Amióta felváltotta Ryan Fitzpatricket, 1-1-es mutatóval rendelkezik, három touchdownnal és hat interceptionnel. Petty-nek erős karja van, ugyanakkor ahhoz, hogy sikeres irányító legyen, a tanulási folyamat többől áll a számára, mint, hogy megtanuljon dobni. Javítania kell a blitz - felismerésben és zsebben való jelenléten is, mivel sokáig szokta megtartani a labdát, nem érzékelve a nyomást. A Patriots képes lehet megzavarni őt, a védőfal kevergetésével.

RB Bilal Powell: Nagyon egyszerűen fogalmazva, ő volt a Jets legjobb játékosa az elmúlt két mérkőzés alkalmával. Miután Matt Forte-t lassította a térd sérülése, Powell 341 yardot szedett össze a scrimmage vonaltól az elmúlt két meccsen: 229 yardot futásból és 16 elkapásából pedig 112 yardot. Ő ugyan nem a leggyorsabb vagy legerősebb futó, de nehezebb őt megfogni, mint Forte-t, így egy másfajta elemet visz bele a futójátékba. A Jetsnek többször kellett volna használnia őt a szezon korábbi részében is.

WR Brandon Marshall: A Patriots-szel való előző találkozó alkalmával touchdownt szerzett, de az azt követő három mérkőzésén viszont nem találta a célterületet. Ez egy frusztráló és kiábrándító év volt Marshall számára, aki a statisztikai szempontból a legrosszabb évét produkálja a rookie-szezonja, 2006. óta. Összesen 57 elkapása volt, amiből 760 yardot és három touchdownt szerzett. Nehéz elhinni, de csak 4 elkapása volt (49 yardért) az elmúlt két mérkőzésen. Eddig közte és Petty között nem alakult ki a kémia. A múlt szombati, Miami Dolphinstól elszenvedett vereség során mindössze egy elkapása volt, úgy hogy tizenegyszer felé tartó passzból, ami a legrosszabb százalék, amit egy Jets-elkapó produkált az elmúlt 10 évben. A holtszezon során így a fizetési sapka áldozata lehet.

 

Védelem

CB Darrelle Revis: a legutóbbi találkozáskor kétszer is touchdown-elkapást engedett a Patriots szélső elkapójának, Malcolm Mitchell-nek, melyek egyike a győzelmet jelentette 1 perc 56 másodperc hátralevő időnél. Ez egy rémálomszerű szezon a korábban nagy Revis számára, aki a tavalyi év 16. hetében aratott Patriots elleni győzelem óta nem tudott interceptiont szerezni. Kijelenthető, hogy a műtét után felgyógyult csuklója nehezíti meg, hogy ’bump and run’-t játsszon a scrimmage vonalon. Elbocsátásra kerülhet március elején, amikor a 2 milliós roster bonus esedékes lesz. Semmi kétség, a Jets megbánta azt az öt éves, 70 millió dolláros szerződést, amit kötöttek vele, miután a Patriots „elbocsátotta”.

DT Leonard Williams: „Nagy Macska” az egyik fényes pontja volt a Jets-nek. A mindössze 22 éves Williams, aki 7 sackkel vezeti csapata sack-rangsorát, felküzdötte magát az NFL legjobb fiatal védő falemberei közé. Képes belül és kívül is játszani, sőt még nose tackle-t is, amit mérkőzésenként kb. 8 snap erejéig tesz meg. Feltételezhetően csapattartásai a Jets MVP-jének fogják választani. Nincs igazából túl nagy verseny, de még így is elismerést jelent egy másodéves játékos számára, hogy megnyerje ezt a díjat.

DE Muhammad Wilkerson: Hat mérkőzésen át nem sikerült sacket elérnie, ami a leghosszabb „aszályos” időszak a rookie-szezonja, 2011. óta. Ez nem igazán az, amire a Jets gondolt, amikor egy 5 éves, 86 millió dollár összértékű szerződést kötöttek vele júliusban. Wilkersont lassítja ugyan műtéttel helyreállított bokája, de akkor is kevés tőle a 2,5 sack. Az elmúlt hetekben aktívabb volt már, ami talán annak is köszönhető, hogy a bokája is kezd rendbe jönni. A pocsék szezonja ellenére még mindig a Jets egyik meghatározó játékosa.

Forrás:

www.patriots.com

ESPN Boston

Hozzászólások

2016. 12. 23. 12:21
Tibi Twelve
2016. 12. 23. 15:16
DM
Érdekes lenne,ha aBillshez megy majd Tom "Káglin" ide a Jetshez,meh vissza Sexy Rexy...Jáj telis tele olyan edzőkkel akiket nem szeretek...
2016. 12. 23. 15:54
Tibi Twelve
Így lenne az igazi a rivalry :D még Mangini a Dolphinshez és meg is van :D
2016. 12. 23. 18:10
Andydaro
Szerintetek mi lesz Garoppolo sorsa?

Érdemes lenne egy külön posztot szentelni neki.

Padozna még 2-3 évet Brady mögött, vagy kihez és miért lehetne eltradelni?
2016. 12. 23. 18:38
Tibi Twelve
Szerintem trade lesz, az h aktiváltuk Brissettet is ezt sugallja, h rá számitanak első számu backupként, ráadásul Garoppolonak jó ára van, Mike Lombardi olyat mondott egy interjuban h elvileg a Brownshoz tradeljuk, de bármelyik qb need csaapt jobban jár vele mint a draftal.
2016. 12. 23. 20:47
bence020
Azt nem tartjátok valószínűnek hogy ha megvan az 5. gyűrűje, Brady azt mondja hogy köszönöm?? Mert ha igen akkor nem lenne jó eltradelni Gerappát
2016. 12. 23. 21:27
Whitealert
Nem valószínű. Egyszer nyilatkozta Brady, hogy mindenki azt mondta neki, hogy nagyon fog hiányozni a játék, ha abbahagyja. Azt mondta, ameddig bírja addig fog játszani és azt is, hogy simán elképzelhető, hogy 45 éves koráig fog játszani. Szerintem csak a gyerekei és a felesége kedvéért hagyná abba idő előtt, vagy ha a teljesítménye annyit romlana.
2016. 12. 23. 21:03
SasukeMilo
Lehet, egyedül leszek ezzel a véleményemmel - ezt már mondjuk egy másik cikkhez is beírtam: szerintem a rookie szerződése utolsó évét még mindenképp meg kellene hagynunk, mert ha mondjuk köv. szezon közben Tomnak valami baja lenne, én sokkal szívesebben látnám őt "B terv" gyanánt, mint Brisett-et, akinek mindenképp időt adnék :)
2016. 12. 23. 23:30
Tibi Twelve
Brady biztos nem vonul vissza ha most nyerünk, ettől nem kell félni, nyugodtan szurkoljon mindenki :D

Nemrég volt egy weei interju ahol hosszasan beszélt róla h meddig tervez játszani, 45 öt mondott, ez ha nem is reális, akkor is a szerződését kitölti biztosan amikor 42 lesz, és ahogy mondta addig játszik amig a csapat hasznára válik, pontosabban amig nem lesz szar hogy idézzem :D

Meg h rengeteg munkája van benne h idáig eljutott, és most már szinte ''csak'' a sikereket kell élvezni, és attól hogy az volt idáig a norma h 40 ig játszik egy irányito maximum attol neki ezt nem kell követnie.

Elküldeni meg csak az éevi miatt nem fogják, pláne h élete formájában játszik nem mint tavaly Manning, h csak huzzunk ki neki egy gyűrűt még, mondjuk nem is volt annyi sérülése de akkor se egy szint.

Ami kicsit azt mondja h Garoppolo trade azaz h Brissettet aktiválják meg állandóan ottvan.
2016. 12. 23. 23:32
Tibi Twelve
2016. 12. 23. 19:04
orrrion
Engem nem fog zavarni, ha egy kikínlódott győzelem lesz,csak ne sérüljön meg senki !
2016. 12. 23. 23:46
athees

Todd Bowles kórházba került, valószínűleg holnap nem lesz ott a meccsen. Jobbulást neki.
2016. 12. 24. 01:03
hopi46
Kedves Szerkesztők, Adminok!
Most akkor lehet vagy nem lehet linkeket közölni a hozzászólások során?! Mert nem látom a következetességet.
(A chat-en mi a helyzet?)
2016. 12. 24. 08:17
Hozzaszolasok kozt nem lehet linkeket streamekrol es torrent (letoltesi) oldalakrol.
Cikkekrol, hirekrol minden tovabbi nelkul lehet!
Chaten lehet streameket linkelni.
Koszonjuk
2016. 12. 24. 15:27
hopi46
2016. 12. 24. 10:57
Croaker
2016. 12. 24. 14:29
Tibi Twelve
https://www.youtube.com/watch?v=pxFLURa2fqo

ez arany :-) Hallatszik BB hangján h mennyire fontos volt neki is a W
2016. 12. 24. 17:38
Andrew900
Inaktiv:Amendola.Slater,Hightower,Foster,Coleman,Brisset,
Waddle
2016. 12. 24. 18:52
Arsenal
2016. 12. 25. 10:05
Tomk@
Ezt a győzelmet Bradynek írják be attól függetlenül, hogy lecserélték?
Hozzászólás a(z) Beharangozó 16. hét: Jets @ Patriots bejegyzéshez