Menetrend

Beharangozó 16. hét: Patriots vs Bills

2018. 12. 22. 09:27
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek, Meccsek
Két hét "Bye Week" után remélhetőleg visszatér a hibákat a minimálisra csökkentő, összeszedett, koncentrállt, fejben legyőzhetetlen (ugye, hogy minden fejben dől el) New England Patriots (9-5). Az ellenfél a csoportrivális Buffalo Bills (5-9) lesz, akik a rájátszásról már lemondtak, azonban nagyon szívesen tennének keresztbe a Patriotsnak. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19:00-kor kezdődik.

pre


A Patriots idén egyszer már legyőzte a Billst, október 29.-én 25-6-ra. Egy győzelemmel (vagy egy Dolphins vereséggel) megnyerné a csapat az AFC keleti csoportját, amivel zsinórban 10. alkalommal jutna be a rájátszásba, ami "természetesen" NFL rekordot jelentene.

A kiemelés szempontjából is nagyon fontos lenne a győzelem, ugyanis a 10-4-el a 2. kiemelt helyen álló Houston Texans a Nick Foles-al újra feltámadó Eagles-hez látogat. Ha minden nekünk kedvezően alakul, akkor a csapat visszaszerezheti a 2. kiemelt helyet és ezzel a pihenőhetet.


A pénteki sérültjelentés:


Patriots Bills
  Nem fog pályára lépni
  CB Ryan Lewis (agyrázkódás)
   
Kérdéses a játéka Kérdéses a játéka
LB Brandon King (térd) RB Chris Ivory (váll)

A Patriots sérültjelentéséről lekerült TE Rob Gronkowski (boka/hát) és Cordarrelle Patterson (betegség). Az elmúlt napokban röppentek fel hírek, ami szerint Tom Brady sérült MCL-le játszik, azonban az irányító nincs fenn a listán, így elméletileg teljesen egészséges.


A párosítás története:
  • A Patriots és a Bills csapata 118. alkalommal fog összecsapni vasárnap, idén pedig másodszor. Az első mérkőzést 25-6-ra a Patriots nyerte meg a New Era Field-en.
  • Az örökmérleg a Patriots felé billen 73-43-1 arányban. Az utóbbi 37 találkozóból ráadásul 32-t meg tudott nyerni a New England.
  • A két csapat közti első összecsapást 1960.-ban rendezték, és az azóta szerzett 73 győzelem a legtöbb egy csapat ellen. A második legtöbb győzelmet a New York Jets ellen szerezte a csapat, 64-el.
  • A Patriots első rájátszásmérkőzését a Bills ellen játszotta. 1963. december 28.-án 26-8-ra tudott győzni a Patriots. Azóta is ez az egyetlen rájátászásösszecsapás a két csapat közt.


A két csapat statisztikái az idei szezonban:

stat


Amikor a Patriots fut:
Annak ellenére, hogy Rex Burkhead visszatért nyaksérüléséből, továbbra is egyértelműen Sony Michel a csapat első számú futója. Michelnek három 100 yardos mérkőzése van idén, ami 1998. óta a legtöbb egy újonc futótól a csapatban. Ezúttal sem lesz egyszerű dolga a csapatnak a futójátékok során, ugyanis a Bills védelme az egyik legjobb a ligában. Azonban a még mindig egyszerűbb lesz ez, mivel a Bills a passz ellen különösen erős. Az utóbbi 5 mérkőzésen nem tudtak 83 yardnál többet futni a védelmük ellen, azonban a Bills elvesztette Matt Milano-t, miután az LB eltörte a lábát a 14. héten. A Patriots 76 yardot tudott futni 25 kísérletből a két csapat első összecsapásán.
Előny: Bills

Amikor a Patriots passzol:
Egy kemény teszt lesz ez Tom Brady és társai számára. Az első 13 hét során a Billsé volt a legjobb passz elleni védelem. Az októberi mérkőzésen Julian Edelman és James White vitte hátán a csapatrészt. Edelman 9 elkapásból 104 yardot szerzett, míg White 10 elkapásból 79-et. Brady 45 passzkísérletéből 29 volt sikeres 324 yardért, azonban nem dobott TD-t. Ráadásul mint az kiderült, nem számíthat Josh Gordon szolgálataira többet, akivel a csapat elvesztette legjobb, legveszélyesebb elkapóját. A Billsnél Lorenzo Alexandernek van a legtöbb sackje 6.5-el, őt követi 6-tal Jerry Hughes és 5-tel Kyle Williams.
Előny: Bills

Amikor a Bills fut:
Az októberi mérkőzésen a Bills mindössze 46 yardot tudott futni 19 kísérletből. Ez jól megmutatja mennyire volt veszélyes a csapat futójátéka aznap. LeSean McCoy 12 kísérletből 13 yardot szerzett, amik közt volt egy 12 yardos futása. A Bills legveszélyesebb futója a csapat irányítója, Josh Allen. A Dolphins és a Jets ellen is átlépte a 100 futott yardot, míg az utolsó 4 mérkőzésen összesen 351 yardot szerzett a földön. A Patriots védelme az utóbbi 10 mérkőzésből 9-en több mint 5.3 yardot engedett kísérletenként. A Patriots valószínűleg jobban fog koncentrálni a futás ellen újonc irányítóval a csapatban. A kulcs az lesz, hogy az irányítót bent tartsák a zsebben.
Előny:  Patriots Bills

Amikor a Bills passzol:
Itt van a legnagyobb különbség a két csapat közt, nem azért mert a Patirots olyan jól védekezett volna passz ellen az utóbbi hetekben, hanem mert a Bills kifejezetten gyengén teljesít a passzjátékban. Allen még nem passzolt 245 yardnál többet egy mérkőzésen, és a Billsnek összesen 8 TD passza van a szezon során. Allen nem játszott a Patriots ellen sérülés miatt, azonban Derek Anderson 290 yardot passzolt. A Patriots legjobb passzsiettetője Trey Flowers 6.5 sackel. Allen nem képes folyamatosan haladni a passzjátékkal, a passzkísérleteinek mindössze az 52%-a sikeres. Bár az újonc Robert Foster jól játszik az elmúlt időszakban, a Billsnek nincs elegendő fegyvere, hogy komoly veszélyt jelentsen a Patriots passz elleni védelmére.
Előny:  Patriots Bills

(az elmúlt két hétben annyira a Patriotsnak állt a zászló, hogy ezúttal nem merek ilyet leírni/fordítani)


forrás: patriots.com

Hozzászólások

2018. 12. 22. 10:05
hopi46
A Patspulpit egyik szakírója (B.Buchmasser) 5 kérdést vet fel a meccsel kapcsolatban:
1. Ki lesz az X elkapó Gordon helyett? (Ő Dorsett-et véli.)
2. Hogyan és kik akadályozzák majd meg a RB szintű Josh Allen futásokat?
3.Lesz-e változás a Dline összeállításában. Konkrétan, Sheldon játszik vagy sem. (Nélküle kb. 2x annyi az ellenfél YPC-je (8,6), mint vele.)
4.A volt Pats-es és jelenleg Bills-es támadó koordinátor B.Daboll mennyire lesz kreatív a hívásokban?
5. Megoldja-e a Pats az eddig hullámzó RZ problémáját, mert a Bills az "elhárításban" 72%-osan sikeres, a Pats a "megoldásban" (TD) csak 58%-os eddig.
2018. 12. 22. 10:16
DM
Sziasztok mit is írhatnék ide,most komolyan győzelmet várok természetesen mi más lenne egy szurkoló vágya szeretett csapata felé.Meglátjuk mi lesz az eredmény,remélem számunkra kedvezően alakul majd.
2018. 12. 22. 10:59
Burkus
Optimista értékelés :) De legalább reális.
2018. 12. 22. 11:30
Iron_Condor
Ha esetleg 4. kiemelésre csúszunk, akkor ugye első wildcard körben vagy a chiefs vagy a chargers jönne? Azt nagyon el kéne kerülni...
2018. 12. 22. 11:37
JAM
Az azért tényleg durva volna...
2018. 12. 22. 11:50
hopi46
És még Én vagyok a pesszimista? :)
2018. 12. 22. 13:35
zsolt75
2018. 12. 22. 15:20
Iron_Condor
2018. 12. 22. 20:28
Alpok
Hopi! A pesszimista egy reális optimista!
2018. 12. 22. 21:41
hopi46
Tetszik a definició! :)
2018. 12. 23. 09:40
crucified
Helyes definíció szerint: a pesszimista az a jól értesült optimista. :)))
2018. 12. 22. 17:30
MemphisM
Gyerekek mi a New England Patriotsnak szurkolunk, a legjobb csapatnak a liga történetében sem a chiefs sem a chargers nem okozhat gondot otthon el fenekeljük mind! Az első 3 sbnket underdogként nyertük emlékezzetek vissza itt az ideje megmutatni a mentális erőnket win now van mostantól....
2018. 12. 22. 18:05
zsolt75
2018. 12. 22. 18:39
crucified
A hét kommentje. Ezt a hozzáállást már kedveljük. :)
2018. 12. 22. 12:06
hopi46
Bills:
Total def.:2.
Pass def.:1.
Hát nem semmi, de szerencsére az off. stat.-juk nem bíztató. Csak azt a "gyalogkakukk" Allen-t ne engedjük futkosni, na meg McCoy-t se. Ráadásul, ha sokat futnak, ölik az órát is.
Ha 25-30 pontot felteszünk, győznünk kell.
2018. 12. 22. 12:19
ötös műhold
Spekulálok kicsit.
Egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy a rájátszás előtti pihenőhét minden esetben, és körülmények között, és minden csapatnak segít. Nyilván, az ember azt gondolná ugye, hogy ebben a nagy hajtásban jól jön a pihenő, összeszedik magukat, az erejüket, a sérülések gyógyulnak, stb. De a másik oldalról meg azt is gondolhatja az ember (ez egy másik, az előzővel ennetétes effektus), hogy ha egy csapat lendületben van (egyfelől ugye, mi most nem igazán vagyunk abban, de másfelől meg, ha bejutottunk a rájátszásba, az mégiscsak jó teljesítmény), akkor nem jó megszakítani azt a lendületet. És a fene tudja, hogy akkor, és ott melyik lenne a jobb. Ezt már csak azért sem tudjuk (egy konkrét esetben), mert vagy ez, vagy az lesz, és ellenpróba meg nem lehet. Hosszútávú statisztikákat kellene nézni ez ügyben (de én nem keresgélek, annyira azért nem érdekel), viszont azokban meg egy olyan nyilvánvaló torzítás van ugye, hogy a bye week-et elnyert csapatok az adott idény legetősebbjei (hiszen azért nyerték el), éy így az összehasonlítás a náluk gyengébb csapatokkal történne.

Másik megjegyzésem a helyezéssel, kapcsolatos, összeesküvéselméletekre hasonlító elképzelésekre vonatkozik. Sokan azt hiszik, hogy ilyenkor már nem is feltétlenül a győzelere, hanem arra játszanak a csapatok, hogy a továbbiakban kivel kerülnek össze. Ennek az elképzelésnek két rv mond ellent. Az egyik egy könnyen belátható: vereségre játszani hosszú távon is kontraproduktív. A másik a bizonytalansági tényező: szinte minden meccs kiszámíthatatlan (de remélyem, most éppen a miénk nem az), ezért hiába "kombinál" valaki egy ravasz taktikai vereséggel, ha az végül is a váratlan eredmények miatt számszakilag is rosszabb helyzetbe hozza a csapatot. Én egyszerűen nem hiszem, és gondolom azt, hogy egy csapat egy meccsre ne a "harcra fel, győzni kell" felkiáltással menne ki a pályára. Persze, a felkiáltás erőssége egy másik kérdés, az bizony néha nem túl erős...

A harmadik megjegyzésem, a statisztikák alapján előrejelezhető mérkőzéseredményekre vonatkozik. És ezen melül is, az ebben a poszban leírt futás-és passz erősségi összehasonlításokra. Szerintem ez teljesen semmitmondó, egyáltalán nem lehet belőle semmire sem következtetni. Ezen a meccsen mi mindennek dacára óriási esélyesek vagyunk, és kb. a világ fordulna meg bennem, ha nem nyernénk.
2018. 12. 22. 12:46
ötös műhold
Borzasztó (sőt: FELHÁBORÍTÓ!) ez a sok elütés, de hát nem vagyok gépírófiú. Jó lenne, ha utólag lehetne kicsit korrigálni.
2018. 12. 22. 13:44
hopi46
Mindent értettünk így is, ne aggódj! :)
2018. 12. 22. 18:33
Arsenal
Ne törödj vele, kimásoltam, betettem a Google fordítóba és így már el tudtam olvasni:D
2018. 12. 22. 18:40
crucified
Jók vagyunk urdu nyelvből, nyugi. :)))
2018. 12. 22. 13:42
zsolt75
Azt gondolom, hogy jelen helyzetben nincs más opció, mint kivont kardal előre! Nem vagyunk olyan pozicióban, hogy taktikázhatnánk. Őszintén hiszem, hogy a pihenő hétnek annyi az összes haszna, hogy nem eshetsz ki azon a héten... Szerintem lendületből jobb menni.
2018. 12. 22. 13:47
zsolt75
2018. 12. 22. 14:01
piszkosfred
Azért az sem hátrány, hogy nem sérülhet le senki, a sérülteknek meg van egy extra hetük gyógyulni.
2018. 12. 22. 15:23
Iron_Condor
Már csak azért sem lehet taktikázni, mert az 5. kiemelt tuti bitang erős lesz (chiefs vagy chargers) és őket ha jól sejtem úgy tudjuk elkerülni első körben hogy 3. kiemeltek leszünk (vagy 2. és akkor nem is kell játszani).
2018. 12. 22. 15:30
Iron_Condor
Mondjuk a második kiemeléshez ugye az is kéne, hogy a Texans bukja legalább az egyik meccset a szétesett Eagles illetve Jaguars ellen, amire túl sok esély azért nincsen.
2018. 12. 22. 16:31
simiimi
Láttad az előző fordulóban az Eagles-t a Rams ellen a visszatért Foles-szal? Semmi esetre sem nevezném őket szétesettnek. Nyugodtan lehet bennünk bízni. Szvsz. :)
2018. 12. 22. 16:40
Iron_Condor
Na az kimaradt, akkor van egy kis remény.:) Jags is összekaphatná magát, ha már ellenünk annyira keménykedtek a szezon elején.
2018. 12. 22. 18:06
zsolt75
+1 Foles visszatért!
2018. 12. 22. 18:37
Arsenal
Újra underdogként csaholnak!
2018. 12. 22. 14:02
hopi46
Új fiú a PS-ből a rosteren:
LB Ufomba Kamelu (26 éves, 201 cm!, 134 kg, 3. szezon, 13G, 11 tackle, 3 sack.)
2018. 12. 22. 14:04
hopi46
Bocsi DE! :)
2018. 12. 22. 14:06
zsolt75
Nini, egy óriás!
2018. 12. 22. 14:44
hopi46
Egyetlen játékos van a rosteren, az új fiún kívül, aki egyetlen snap-et sem játszott semelyik egységben: Dawson.
Eddig 976 off.snap-ünk és 926 def.snap-ünk volt. Az előbbiben Thuney 100%-os egyedül, a def.nél DMC 98,8%.
2018. 12. 22. 16:34
simiimi
Hopi! Lenyűgöző vagy! :) Most már csak a véleményedre lennék kíváncsi Kameluval kapcsolatban az adatain túlmenően. Jó lehet Ő nekünk? (Persze nyilván, ha egyszer BB felhozta.)
2018. 12. 22. 18:19
hopi46
Azt lehet sohase tudjuk meg! BB ritkán teszi azonnal aktívvá a PS-ből felhozott játékost. Dawson is mióta "lapít" a rosteren. De sohase lehet tudni... :)
2018. 12. 22. 16:06
vhs-box
Jo meccset varok ,jo kis ellenfel lesz a Bills,de termeszetesen gyozunk!
2018. 12. 22. 20:43
Alpok
Az Eagles nyerni fog a Texans ellen,csak mi hozzuk a hátralévő mérkőzéseket!? Reménykedjünk!
2018. 12. 22. 21:02
hulith
Texans nem fogja olcsón adni magát.
2018. 12. 22. 21:10
hulith
Es hajra Jaguars ha nyernek akkor legalább PO biztosan megvan és mindegy milyen formában vagyunk akkor is BB & Brady miatt mindenki tartani fog tőlünk.
2018. 12. 23. 00:50
kitalaltnev
BB báék, ugye összetetszettek rázni a fijúkat a héten? :)
2018. 12. 23. 06:26
anulu82
persze, jó lenne a pihenőhét, DE: jelenlegi állás szerint WC hétvégén jönne a Ravens. szerintem verhetőek Foxboroban. utána Div körben irány Houston. meglátásom szerint még a mostani formájukban, egy megtépázott Pats-nek sem lenne szabad, hogy gondot okozzanak, még idegenben sem.
másik ágon a Chargers/Steelers győztese megy az Arrowhead-be, és bármekkora is a hype a KC-nél, szerintem ahogy a Rams, idén ők is "one-and-done" lesznek.
ezek után a Chargers vagy a Steelers (szerintem ők...) jöhetnek Foxboroba az újabb AFC döntőre.
2018. 12. 23. 06:27
anulu82
pff, a hsz fele lemaradt... szóval a Div körben a Houstont idegeben, még egy metizedelt Pats-nek is tudnia kell verni.
2018. 12. 23. 07:05
kolok
Hát ha vkit akkor a Ravenst nagyon nem szeretném,se itthon ,se idegenben...Baromi jó a Def.ük,Haribó mindig ki akar velünk babrálni és a futkározó QB-k sose feküdtek nekünk. Az a baj ,hogy már nem tudom ki ellen szurkoljak,mert a Colts Luckkal is életveszélyes lenne a PO-ban,dehát vkinek be kell jutni. Elsőre szerintem egyértelműen a Texans lenne a legjobb.
2018. 12. 23. 10:54
Burkus
A Coltsot valahogy mindig elküldi a rollerre Belichick. Meg ott lehet számítani Luck 1-2-3 rossz döntésére. A Postások sokkal kellemetlenebb ellenfél lenne, várhatóan úgy járnánk, mint a Titans ellen.
2018. 12. 23. 07:57
orrrion
Azért itt a végére szépen besűrűsödtek a dolgok, jónéhány élet-halál meccs még hátra van, pl. Rotyiékat sem irigylem, ahogy a Ravens beindult. Ha a tavalyi csapatunk lenne, azt mondanám , hogy nincs jobb dolog, mint karosszékből nézni az ellenfelek kínlódását, de van egy olyan érzésem, hogy fogok én még hótt ideg lenni ma este is, meg a jövő héten is ! Ettől függetlenül hazai pályán meg kell lennie a 2 W-nek, ha nem, akkor tényleg baj van.
2018. 12. 23. 09:42
crucified
Nyugodj meg, attól megnyugszol. Igyál egy konyakot is hozzá. Simán SB-be jutunk. :)
2018. 12. 23. 09:57
tottingetosz
Én is fázok a Ravenstől, de jó lesz itt már mindenki. Remélem, mi is. Azért szurkolok az Eaglesnek...
2018. 12. 23. 11:05
torokszabolcs
Itt bármi lehet. Az eddig hasító LAC simán kikapott a BAL-tól. Kb. lyan volt a meccs, mint nekünk a TEN ellen, Rivers teljesen fogalmatlan volt, az OL átengedett mindenkit, aki arra járt. LJ meg szétfutotta őket, és még jól is passzolt. Nem szeretném őket a rájátszásban semmmilyen pályán.
2018. 12. 23. 11:27
hulith
A Ravens defense nagyon összeállni látszik
és Tucker miatt rövidebb pályát is kell megtenni egy
field goalhoz.
Jelen formánkban ellenük nagyon nehéz lenne
futást nem fogjuk futkarozos QB ellen gyengek vagyunk.2018. 12. 23. 14:53
hopi46
Sajnos a két soronkövetkező meccsünk QB-ja is futkározós... :(
2018. 12. 23. 11:53
Lalika
Létezne, hogy már megy a sakkozás, hogy ki kivel mikor és hogyan?
Rá sem ismertem a LAC-ra. A Ravens meg szinte az SB előtti formájukat mutatta.
2018. 12. 23. 14:18
zsolt75
Szerintem jelen pillanatban annyi féle kimeneteli lehetősége van a különböző meccseknek, variációknak, hogy nem lehetne kisakkozni.
2018. 12. 23. 12:12
hulith
A Ravens nagyon jól játszott és a Chargers O line nem jól.
2018. 12. 23. 16:34
orrrion
Néztem az ismétlést és kicsit irigylem a Ravens szurkolókat most :Noha nem biztos, hogy bejutnak a rájátszásba, de olyan csapatot látnak az utóbbi hetekben, amelyik küzd az első perctől az utolsóig, a játékosok arcán ott az akarat , az elszántság, teszi mindenki a dolgát ( és még eredménye is van ) Én ennyivel már beérném alapból.
2018. 12. 23. 16:56
zsolt75
Lamar Jackson nem lehet Samuel L. Jackson eltitkolt gyermeke?!
2018. 12. 23. 18:15
csabesz
Mint Chuck Norrisnak Nemcsák Károly!?
2018. 12. 23. 18:34
zsolt75
Hozzászólás a(z) Beharangozó 16. hét: Patriots vs Bills bejegyzéshez