Menetrend

Beharangozó 17. hét - Dolphins @ Patriots

2012. 12. 28. 18:42
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Meccsek

Elérkezett az alapszakasz utolsó fordulója, amikor is a New England Patriots másodszor is megmérkőzik a csoport-rivális Miami Dolphins-szal, ezúttal hazai pályán. Mivel a meccs a rájátszásbeli kiemelés miatt akár fontos is lehet, a kezdési időpont magyar idő szerint 22.25-re lett eltolva.

Az AFC négy csoportgyőztese közül kettő este 7-kor kezdi meg a mérkőzéseit, így mikor a Patriots pályára lép már tudni fogja, hogy a Colts megtette-e azt a szívességet, hogy legyőzte a Houstont, megteremtve az esélyét annak, hogy a Miami legyőzésével a New England pihenjen a rájátszás első körében. Ha nem így történne, hiszen a Colts is bent van a rájátszásban és egy esetleges győzelem vagy vereség nem befolyásolja a helyzetét, akkor is összejöhet az első heti pihenés, ha a Patriots-szal egy időben játszó Denver kikap a Kansastől és persze győz a New England. Sőt, ha az a meglepetés születne, hogy mind a Texans, mind a Broncos kikap, akkor akár az AFC első helye is meglehet és ezzel a hazai pálya előnye a rájátszás minden meccsén.

Olyan forgatókönyv is van, hogy lecsúszik a csapat az AFC negyedik helyére, ha kikap, így a mérkőzésnek mindenképpen van tétje, azon kívül, hogy mégiscsak egy csoport-rivális ellen küzdhetnek a fiúk, ráadásul egy győzelemmel 6-0-val fejezhetik be az idényt a csoporton belül.

Ahogy azt látni, a rájátszás első fordulójában való játéknak nagyobb az esélye, mint a pihenésnek, így adódik a meccs előtt az utolsó fordulóban való pihentetés örök kérdései. Mennyit játsszanak a fontos kezdő játékosok, mint Brady, Welker, Wilfork? Játsszanak-e egyáltalán? Ki ne emlékezne arra a Houston meccsre? A kisebb-nagyobb sérüléssel (Talib) és a sérülésből visszatérők (Gronk) kapjanak-e egy plusz hetet, vagy maradjanak játékban, illetve vegyék fel újra a ritmust? Csütörtökön 22-en(!) voltak fent a sérült-listán.

Ugyanakkor a mérkőzés kiváló alkalom arra, hogy az előző két forduló csalódásait elfeledtesse a csapat és megfordítva a hangulatot pozitív előjelekkel és egészséges önbizalommal vágjanak neki a végső célnak.

Amire érdemes lesz figyelni:

  1. Brady megvédése. Az előző meccsen a Jacksonville kis túlzással annyiszor ért oda Brady-hez, mint az egész idény alatt más irányítókhoz összesen. A Patriots támadófala szörnyen nézett ki, a liga egyik leggyengébbje ellen. Ez annak tükrében is furcsa, mert az azt megelőző két meccsen remekül helyt álltak a Houston és tulajdonképpen a Frisco ellen is, pedig mindkét csapat védőfala félelmetes. Most újra egy elit pass-rusher, Cameron Wake ellen mutathatják meg, hogy lehet e bízni a falban a rájátszásban. Ha nem, gyors lesz a búcsú.

  2. Labdaeladások. Bill Belichick kedvence. Sokszor mondta már és sokszor írtuk is, hogy a szerzett és kapott pontokon kívül a labdaeladásnak és -szerzésnek van a legnagyobb befolyása a meccs végeredményére. Az utóbbi két meccsen a Patriots több labdát adott el (6), mint szerzett (5), amely trend megint csak nem túl biztató a rájátszás előtt. Leültek volna a fiúk?

  3. Gyors vezetés. Ez lehet a kulcsa mindennek. Ha a Patriots gyorsan vezetést szerez és ezáltal nyomást helyez a Miami újonc irányítójára, jöhetnek majd a labdaszerzések, amiket ki kell használni. Avagy kicsit leegyszerűsítve a kezdők, akkor kaphatnak csak pihenőt a meccs második felében, ha megdolgoznak érte az elsőben.

A Miami kulcsjátékosairól itt írtunk, ez egy hónap alatt nem sokat változott. A Dolphinsnak is van tétje a mérkőzésnek, hiszen egy győzelemmel elkerülhetik, hogy zsinórban negyedszer is negatív mérleggel zárják az alapszakaszt, amivel beállítanák ezt a nem túl szép rekordot.

Ne felejtsetek el tippelni! Az eredménykövetéshez a szokásoknak megfelelően a chatet használjátok. Jó szurkolást és bye-week-et kívánunk! Hajrá Pats!

HozzászólásokHozzászólás a(z) Beharangozó 17. hét - Dolphins @ Patriots bejegyzéshez