Menetrend

Beharangozó 3. hét: Patriots vs. Texans

2016. 09. 21. 17:54
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Meccsek

 houA New England Patriots (2-0) csapata magyar idő szerint péntek hajnalban, 2:25 órai kezdettel a szintén hibátlan (2-0) Houston Texans csapatát fogadja. A mérkőzést a Sport 2 élőben közvetíti 2:15 órától.

A www.patriots.com, alábbi cikkének segítségével nézzük meg, hogy mit várhatunk a mérkőzéstől, játékelemenkénti elemzésben.

Amikor a Patriots fut

Figyelembe véve az irányító helyzetet, a Patriots támadásainak ezen része különös fontosságú lesz a héten. LeGarette Blount vasárnap esti teljesítménye a Dolphins elleni győzelem során bátorító volt. Blount 123 yardot futott és egy touchdownt is elért 29 próbálkozásból. Ráadásul a futott yardjainak többségét azután érte el, hogy QB Jimmy Garoppolo vállsérülést szenvedett, ami miatt a New England támadásai egy dimenzióssá váltak. Blountnak és New England többi futójának („backjének”) egy fiatal támadó fal mögött kell dolgoznia egy olyan Texans védelem ellen, ami mérkőzésenként átlagosan 90.0 yardot engedélyez a földön. A Patriots-nak ahhoz, hogy meglazítsa a Texans védelmét és teret találjon a futásokhoz, valamennyire sikeresnek kell lennie a levegőben – különben nagyon hosszú éjszaka elé nézünk.

Előny: a Texans-nál

Amikor a Texans fut

A Texans sebességet akart a backfieldre, amikor szerződtették a szabad ügynök Lamar Millert négy évre, 26 millió dollárért márciusban, és úgy néz ki, meg is dolgoztatják a pénzéért. Miller, akinek a futásai rendre a kiszabadulás veszélyével járnak, 53 alkalommal futott a labdával, összesen 189 yardot elérve a Houston első két mérkőzésén. A Houston megerősítette a támadófalát is a szezon előtt, amikor a Notre Dame centerét, Nick Martint választották a draft második körében, és amikor megszerezték Jeff Allen guardot a „szabad piacról”. Ugyanakkor Martin – aki feltételezhetően kezdő lesz posztján -, várhatóan kihagyja a szezont a boka sérülése miatt. A Patriots, átlagosan 81 yardot engedélyezett a földön az első két mérkőzés során és elég szilárd részleg benyomását keltette a futás elleni védelem, leszámítva David Johnson 45 yardos futását az arizonai szezonnyitón.

Előny: a Patriots-nál

Amikor a Patriots passzol

A New Englandnek lehetséges, hogy egy elég konzervatív előrehaladást kell választania a levegőben, amennyiben Jimmy Garoppolo sérülése miatt Jacoby Brissett kényszerül kezdeni irányítóként. Az bizonyára segítséget jelent majd, hogy ott lesz Rob Gronkowski, aki még nem lépett pályára idén. A New England támadófala bizonyosan szép kihívás elé néz. A Texans védő falemberét, J.J. Wattot harmadszorra választották tavaly az év védőjének az NFL-ben, miután 17,5 sacket ért el. Watt vasárnap, a Kansas City ellen is 1,5 sacket szerzett. A külső linebacker, Whitney Mercilus szintén kivételes passz-siettetővé vált. Ő 17 sackkel rendelkezik az utolsó 14 mérkőzésén, melyek közül kettőt, a Houston szezonnyitóján jegyzett a Chicago ellen. A Houston veterán cornerbackjei, Kareem Jackson és Johnathan Joseph, szintén képesek ellenőrzés alatt tartani a Brissett vezetésével felálló Patriots-ot.

Előny: a Texans-nál

Amikor a Texans passzol

A New England sorozata - mely során 30 egymást követő mérkőzésen sikerült legalább egy sacket elérniük - véget ért a Dolphins ellen aratott vasárnapi győzelem során. A Miami irányítója, Ryan Tannehill 389 yardot passzolt a mérkőzésen, és közel volt hozzá, hogy egy óriási második félidős fordításhoz vezesse a csapatát. A Houston rendelkezik egy kiváló szélső elkapóval - párossal, az újonc Will Fullar és a pro bowl résztvevő DeAndre Hopkins személyében. Mind Hopkins (113 yard) és Fuller (104 yard) több mint 100 yardot szerzett elkapásból a múlt héten a Kansas City ellen, míg a Patriots, a Miami ellen engedett két elkapónak is 100 yard felett teljesítményt. A Houston átlagosan 234,5 yardot passzol mérkőzésenként, az irányító Brock Osweiler pedig 3 touchdownt és ugyanennyi interceptiont jegyzett a szezon során ugyanakkor nem sikerült eddig következetesen jó teljesítményt mutatnia.

Előny: a Patriots-nál

A speciális egységek

A Texans abban bízik, hogy az újonc futójátékos, Tyler Ervin (San Jose State) fellendíti majd a visszahordásaikat, ami átlag alatti volt tavaly. Nick Novak, a Houston rúgója 21 próbálkozásból 18 mezőnygólt szerzett a múlt szezonban és mindegyik kihagyott mezőnygól kísérlete 50 yard feletti volt. Novak mindhárom rúgása sikeres volt a Houston, Kansas City felett aratott 19-12 arányú győzelme során vasárnap.

Kevés olyan megbízható rúgó van, mint a New England rúgójátékosa, Stephen Gostkowski. Gostkowski ugyanakkor kihagyott egy 39 yardos mezőnygólt a Miami elleni, múlt heti győzelem során, ami 10 pontos előnyt jelenthetett volna a Patriots számára a negyedik negyed végén. Danny Amendola átlagosan 11 yardot ért el három punt - visszahordásából a Dolphins ellen így úgy néz ki, a Patriots-nak fel kell ráznia a speciális egységét, a Dolphins ellen mutatott kiváltképp fakó teljesítménye után.

Előny: a Patriots-nál

Egyéb tényezők

Az első számú kérdés, ami a mérkőzés előtt felmerül, az a New England helyzete irányító poszton. Ha az újonc Brissettnek kell játszania – és jelenleg minden ebbe az irányba mutat -, az komoly hatással lesz a Patriots támadóinak mérkőzés- stratégiájára. Brissett rengeteg nyomással fog találkozni Watt, Mercilus és Jadeveon Clowney részéről és el kell kerülnie az egyértelmű passz- szituációkat. A labdavesztések („turnoverek”) elkerülése kulcs fontosságú tényező lesz Brissett és a Patriots támadói számára. 2002 óta a Patriots 104-15-ös győzelmi arány tud felmutatni olyan mérkőzésen, amikor nem dobtak interceptiont. Ami a Patriots malmára hajtja a vizet, az az, hogy otthon játszanak (a New England 110-20-as mérleggel rendelkezik az elmúlt 130 otthoni mérkőzésén) és kivételes képességet mutattak a szoros mérkőzéseik megnyerésével: 2001 óta, a Patriots az NFL legjobb mutatójával (39-16) rendelkezik olyan mérkőzéseken, amelyek három vagy annál kevesebb ponttal dőltek el. Könnyen lehet, hogy a csütörtöki [péntek hajnali] mérkőzés is szoros lehet.

Előny: Patriots

 

Forrás és fotó: www.patriots.com

 

Hozzászólások

2016. 09. 21. 19:36
anti pass
Annyi minden szól mellettünk, csak az aprócska problémánk van, hogy a harmadik számú irányító, amennyiben nem mer/tud passzolni, akkor talonba tehetjük az összes előnyünket!
2016. 09. 21. 20:20
Chatmansky
Amikor a Texans passzol... Szerintem meg, sajnos, ott az előny. Bár számomra ellenszenves az irányítójuk a denveri hattyútánc miatt, de el kell ismerni, hogy jó. Hopkins meg egy zseni. Ezen kár vitázni. Ha nem lett volna a Miami végjáték, akkor erre az opcióra egy egál lenne reális.
Ettől függetlenül bízom a Pats erejében és nyerünk! De rizikót vállalni kell: pl. Brissett futások és passzok. A többit meglátjuk. Go Pats!
2016. 09. 22. 11:16
Tzimisce
Én pont a hattyútánc miatt tartom szimpatikusnak, mert amit Elway művel az egyenesen gusztustalan.
Undorítónak tartom az Elway Goodell összekacsintást, ami abban csúcsosodott ki, amikor Goodell személyesen adta egy kis beszéd keretében oda PM-nek a Lombardit.
Osweiler szerintem is egy jó irányító. Bízom benne, hogy nem ellenünk fogja megmutatni.
2016. 09. 22. 13:39
Chatmansky
Az igaz. Tetű figurák tanyáznak arrafelé. Nem beszélve a folyamatos, finom kis hátszélről... Nem is értem, miért Broncos és nem Vitorlások... :-)
De visszatérve, egy friss felfedezett QB-nak illene maradnia egy pár évig az "anyacégnél" Azért ez egy bizalmi állás... Nem mondom, veteránként más a helyzet és ott van az a fránya pénz is. A tehetsége nem vitatott. De tökmindegy, ez legyen az ő bajuk. ...
2016. 09. 21. 21:36
Whitealert
Szerintem szoros győzelem lesz, de majd meglátjuk mit talál ki BB.

OFF

Chris Long válaszol néhány twitter kérdésre ebben a videóban:
http://www.patriots.com/news/2016/09/21/what-we-learned-chris-longs-twitter-qa
2016. 09. 21. 21:49
BaP
Szerintem a Texans ugyanabban a cipőben van, mint a Cards

Mi lesz a gameplan, elsősorban a védekezést hogy fogja megszervezni a houstoni alakulat?
Ki lesz a QB nálunk?
Mit fog JMD húzni? Sok gyors rövid passzot? Sok futást?
Gronkra mit építünk?
Sankey?
Szóval nem lennék meglepve, ha nem a mi vonalunk mellett lenne nagyobb fejvakarás....

Viszont a delfinek után a D gatyába kell rázza magát, Osweiler zavarba hozható azért, ha belemászunk a fejébe, csak ahhoz sokkal jobban kell játszani a sec-nek, 'meg a passrushnak is.

Nagyon hosszú éjszakára számítok, döntő lesz, ki kerül előnybe.

Remélem nem lesz újabb komoly sérülés, mire TB12 visszajön ...2016. 09. 21. 22:10
komzoz65
Jók a meglátások, mind a cikkben, mind a hozzászólásokban. Pár apró kiegészítés. Ma több helyen is olvastam, hogy játszatni akarjuk JG-t, és limitáltan, de részt is vett az edzésen. Ez nagyon arra utal, persze, hogy nem fogjuk játszatni, csak zavaró repülünk. de persze senki nem lehet biztos egyelőre. Több gameplant kell készíteniük, a különben is rövid felkészülés alatt ez azért nem oly egyszerű.

A legnagyobb kérdés a mi O falunk az ő nagyágyúik ellen. Ez az igazi kérdés. Brissett most napi 18 órában hallgatja, hogy gyorsan szabadulj a labdától, dobd el lehetőleg ne int-re, de dobd el amint fejben kettőnél tartasz. De még a rövid időhöz is kell majd nagyon az O fal. Mert Watt, Clowney, Vilfork és ez még csak a 3 emberes passrush megállításához is kevesen vannak 5-en. TE és futó blokkok kellenek egy 10 yardos dobáshoz azt mondom. Az O fal kell persze a futáshoz is. Ezek a nagy testek fáradékonyabbak, akármilyen bivaly JJ meg a többi 4. negyedre, ha addig sokat a pályán tudjuk tartani és folyamatosan dolgoztatni, akkor elfáradhatnak. Kiesett a legjobb LB-jük, ez is apró +.

A védelem is segíthet, mert ez egy sok puntos mérkőzés lesz, és az nyerhet aki több labdát szerez és hamarabb megállítja a másikat. Az ő irányítójuk se egy ezer meccset megjárt hétpróbás harcos, nyomás alatt nagyon pontatlanul hajigált a KC ellen is.

Apró lélektani előny, hogy a Texans játékosai sőt edzői is legbelül kicsit bizonytalanok és esetleg kicsit félnek is. Akik belülről is ismerik a Patset azért, akik meg csak veszítettek itt egy párszor simán, azok meg azért.

Különben én is szoros meccset remélek happy enddel.
2016. 09. 21. 22:24
hopi46
Egy 3. számú, gyakorlatilag szinte újonc, irányítóval (ez nem Brissett lenézése!) a támadásokban semmi előnyünk nincs. Ez akkor is igaz, ha sokat futunk és , ha kell 2 TE-el erősítjük a falat, mert erre készülnek és Blount sem bírja végtelenségig.
Csak akkor van esélyünk, ha a védelem és a ST különlegeset nyújt.
Sz@rban vagyunk, de go Pats!!
2016. 09. 21. 22:30
MemphisM
Még hogy az egyetemen dolgozó Haribó az irányító suttogó. Szerintem BB és JMD az. Matt Cassel(11:5) Jimmy G(2:0) és remélem most Brisset is brillírozni fog.
2016. 09. 21. 22:44
komzoz65
Még egy biztató stat, az elmúlt 44 hazai AFC csapat elleni meccsünkből 43-at megnyertünk, a 2014-ben az utolsó fordulóban taktikusan beáldozott Bills meccs volt az egyetlen hazai vereség AFC csapat ellen 2008. óta.

Nem ide tartozik, de beugrott pont egy meccs pont 2008-ból, amikor nem játszott TB ugye és 11-5-el nem jutottunk akkor a rájátszásba. Matt Cassel volt a QB-nk. És beugrott a hazai Arizona elleni meccs a 16. fordulóból, ahol Kurt Warnerék (akik 9-7-el végül rájátszásba kerültek sőt aztán SB-ba) 47-0 után szerezték meg egyetlen TD-jüket és így lett 47-7. Amit láttam meccset, ez volt a legegyoldalúbb talán. Az is egy olyan mérkőzés volt, hogy az ellenfél fejben már meg is verte magát, mire pályára léptek. És ez a Gillette-ben sokszor előfordul.
2016. 09. 21. 23:14
takirob69
Hivatalos, JG nem játszik holnap
2016. 09. 21. 23:17
takirob69
Közel biztos - Doubtful-ként szerepel a sérült listán
2016. 09. 22. 03:01
hopi46
Doubtful az kétséges, a biztos nem out.
2016. 09. 22. 08:05
Chatmansky
Ez csak az ellenfél elbizonytalanítása. Sejtik ők is, hogy nem fog játszani, de mi van akkor, ha valami orvosi "mágia" miatt igen... Ez a faktor max. 1-2% pluszt ad. De lehet, hogy majd a végén ennyi kell... A realitás alapján a nyerési esélyünk a doubtful... De nem adjuk fel! :-)
2016. 09. 22. 09:26
wolandrules
Ezt a meccset a D hozza, ha hozza. Valszeg odateszik magukat azok után, amit BB-től kaptak hétvégén. Nyilván Bennett is blokkolni fog, talán Gronk is és fuás- rövid passz lesz a séma.
Brissett lábon jó, ez még előny lehet, plusz kell a turnover(ek) is. Szerintem nyerünk, a Texans elvert egy rém gyenge Bears-t, a Chiefs meg tudása alatt játszott ellenük, szóval hazai pályán meglehet!
2016. 09. 22. 09:26
wolandrules
Ezt a meccset a D hozza, ha hozza. Valszeg odateszik magukat azok után, amit BB-től kaptak hétvégén. Nyilván Bennett is blokkolni fog, talán Gronk is és fuás- rövid passz lesz a séma.
Brissett lábon jó, ez még előny lehet, plusz kell a turnover(ek) is. Szerintem nyerünk, a Texans elvert egy rém gyenge Bears-t, a Chiefs meg tudása alatt játszott ellenük, szóval hazai pályán meglehet!
2016. 09. 22. 09:49
anti pass
Bízzunk Istenben, de készüljön a O fal nagyon! És a védelem is. Mi pedig szurkoljunk!
2016. 09. 22. 10:04
hulith
Azert az furcsa hogy nem igazoltunk veterán irányítót a kispadra végszükség
esetére vagy Edelman ezt is siman megoldja ha kell.
2016. 09. 22. 10:14
FunHun
2016. 09. 22. 11:26
komzoz65
Edelman a mi ezermesterünk, játszott már a védelemben is, visszahordott, sok futójátékot is teljesített, blokkol mint az állat, elkapást nem kell mondanom, most esetleg dobálni is fog. Nem tudom a falban használni tudjuk-e :-)?
2016. 09. 22. 12:08
wolandrules
Egy meccsre minek? A Bills ellen Brissett is megoldja, aztán jön Brady. Marginális az esélye, hogy Brissett megsérül, ha igen összedrótozzák Garoppolot, vagy jön Julian.
2016. 09. 22. 12:24
LasVegas
Sporttársak, bízzunk már egy kicsit jobban Brissettben! Jimmy G.-vel kapcsolatban ugyanilyen kételkedő hangokkal volt tele a média (ha 2-2-vel le tudja hozni, már szép teljesítmény lesz, stb.), miért lenne blaszfémia, hogy esetleg a 3. számú irányítónk je tud jól játszani? Az előszezonban bíztatóan játszott, valamint amióta kiderült Brady eltiltása, biztosak lehettek benne, hogy intenzíven készítették az egyes számú backup szerepre. Volt aki azt írta itt, hogy a rendelkezésre álló három nap alatt intenzíven kell bújnia a playbookot, hogy megtanulja a játékokat. Most őszintén, ti el tudjátok képzelni, hogy a New England Patriots QB szobájában lenne olyan irányító, aki ne tudná oda-vissza a playbookot? :-)
2016. 09. 22. 12:37
mgabor74
Azért valljuk be igencsak égett a szekér amikor hirtelen be kellett állnia. Messze nem ugyanolyan játékokat lehetett hívni rá mint JG-re, de ez nem is csoda. Az egy dolog hogy mennyire ismeri fejben a playbook-ot, az meg egy másik, hogy a gyakorlatban ennyit tud megvalósítani belőle. Az ellenfél védelmi sémáinak változásaira való pillanatnyi reagálást meg hosszú idő megtanulni.
2016. 09. 22. 12:38
mgabor74
2016. 09. 22. 13:13
Arnold Patsenegger
Amikor beállt valóban kicsit meg volt illetődve. 2/2 rossz passal kezdett.

DE aztán nagyon szépen játszott, kétszer is megfutotta a 10 jardot (persze szabájtalanság miatt érvénytelenítettek), szépen passzolt. (Végig vezetett egy td-t érő drive ot, igaz a td-t blount szerezte)

ÉS mindezt úgy hogy bill annak a tudatában szabta az instrukciókat,hogy brisetrre nagyon kellett vigyázni mert ugye senki nem volt helyette ha lesérül (ezért is lett teljesen egydimenzòs a jâtékunk a végén, és ezért nem szerwztünk több pontot se ). Ja és arról nem beszélve, hogy egy fg-t is szerezhettünk vna ha ghost nem hagyja ki.

Mindezt élete első meccsén, ugy hogy a gameplan nem épp rá és nem egy qb ra volt szabva.

A másodim meccsén szerintem, úgy h lesz mögötte valaki (garoppolò a padon), simán hozza majd amit elvárnak tőle.
2016. 09. 22. 13:54
komzoz65
A szekér azért égett mert 3 egymást követő drive-ban TD-t engedett a védelem. Nem emlékszem mikor volt ilyen utoljára. Szerintem BB sem, mert elég ideges volt, ahogy valaki meg is jegyezte.
2016. 09. 22. 14:48
Arnold Patsenegger
Jahm akkor félre értettelek.
Hát a védelem 180fokos fordulatáról ne is beszéljünk... a második félidőben az a nagy homály ami volt, nem is értettem. Bízom benne h az öreg rendet rakott az agyakban a mai estére.
2016. 09. 22. 15:44
topin
Én nem tudom Ryan képes lesz-e megfogni Hopkinst..Ha meg Butler fogja majd, akkor mindkét elkapónál bajban leszünk, mert Fullerre Butler jobban illene. Arra számítok megint mindkettő 100 yard fölé jut majd és ha "Brockweiller" eladna pár zsugát akkor lenne esélyünk.
2016. 09. 22. 16:10
cspeti98
Tavaly S segítséggel 1 vagy 2 elkapáson tartotta, hátha megint összejön.
2016. 09. 22. 17:17
polo62
igen de tavaly nem volt mellette Fuller és nem volt Miller sem. És nem fényezni akarom Osweilert, de ha jól emlékszem azon a meccsen Hoyer dobált. egy szó mint száz, iszonyú nehéz helyzetben vagyunk, és mindenkitől extra kell a győzelemhez.
2016. 09. 22. 16:23
petyus33
B/r szerint JG-nek hatalmas fájdalmai vannak a vállában kar emeléskor, Gronk egész héten azt mondja az öltözőben, hogy ő meg pályára lép ma.
2016. 09. 22. 17:07
Tibi Twelve
Én bízom benne h nyerünk, BB megoldja ezzel a kezdőcsapattal is. 10 kilót tettem a meccsre bizalmam jeléül :-) Michael Irvin aztmondta h ha nyerünk ő onnantól Belichick Trofynak nevezi a Lombardy-t :D
2016. 09. 22. 17:13
Brissett kezd, Garoppolo csere (aktiv lesz)
2016. 09. 22. 17:25
Tibi Twelve
És Grönk játszik
2016. 09. 22. 18:15
Most Reiss azt írja, hogy nem öltözik be Garoppolo. lesz még pár variáció a meccs kezdetéig.
2016. 09. 22. 20:00
polo62
az, hogy Edelman lesz a backup qb, az ő játékát mennyire befolyásolja wr-ként?
ő egyébként is minden meccsen több hatalmas ütést benyel minden következmény nélkül, de most fog játszani vagy nem kockáztat ekkorát BB?
2016. 09. 22. 20:13
topin
semennyire nem befolyásolja.
2016. 09. 22. 20:26
petyus33
https://twitter.com/i/live/768633364911788032

Ingyen élő stream a twitteren, ha esetleg valaki nézné és nem lesz tévé közelben
2016. 09. 22. 22:51
anti pass
Hozzászólás a(z) Beharangozó 3. hét: Patriots vs. Texans bejegyzéshez