Menetrend

Beharangozó 4. hét: Patriots @ Falcons - Sunday Night Football

2013. 09. 28. 11:02
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Elemzés
1Sokak szerint eljött az első igazi megmérettetés, ugyanis magyar idő szerint hétfő hajnalban a New England Patriots Atlantában a Falcons ellen bizonyíthatja, hogy nem csak a szerencsés sorsolásnak köszönhetően tart ott az idényben ahol, hanem igenis még mindig ott a helye a szűk elitben.A hét nyilatkozata

„Elmehetsz több pénzért játszani meg ilyenek, de ha minden héten vesztesz elég nyomorultul érzed majd magad. Itt akarok maradni, nyerni akarok, segíteni akarok a csapatnak és továbbra is jó és megbízható játékosnak maradni." - Rob Ninkovich

A hét statisztikája 1.
Az Atlanta az első három első negyedeiben összesen 31 pontot szerzett és egyet sem kapott, ugyanakkor összesen csak 10 pontot szerzett három meccsen az utolsó negyedekben.

A hét statisztikája 2.
A Patriots az egyetlen olyan csapat a ligában, mely idén még nem kapott pontot a negyedik negyedben.

Az elmúlt években a Falcons tulajdonképpen hasonló cipőben jártak, mint a Patriots. Kiváló alapszakaszokat zártak, de a rájátszásban rendre elbuktak. Az Atlanta az idény elején kiadta a jelszót: Super Bowl vagy bust! Egyelőre 1-2-vel állnak és messze kerültek a csoport elsőségtől, ráadásul sérülések is hátráltatják őket, amik az elmúlt években elkerülték őket. Lehet, hogy nekik is jót tesz majd egy szenvedősebb alapszakasz, hogy aztán kemény harcban edzve átlépjék a rájátszásbeli árnyékukat? Lehet, hogy ez a két csapat még találkozhat idén?

Lehet. Azonban ehhez hazai pályán győzni kell, ami jelenleg sokkal fontosabbnak tűnhet, mint a Patriotsnak, hiszen 1-3-ról igen nehéz rájátszásba jutni, főleg, ha a nagy rivális Saints legyőzi a Miamit és 4-0-val kezdi, az idényt.

Fontosabbnak tűnhet, de sok szempontból igen fontos mérkőzés ez a New England számára is. A csoport rivális Miami is 3-0-val áll és bár hosszú az idény, nem lenne szerencsés egy esetleges hétvégi Patriots vereség és Miami győzelem miatti lépéshátrány. Nem beszélve az eset a két csapat önbizalmára tévő hatására. Leegyszerűsítve, ha a Georga Dome-ban tudna nyerni a Patriots, ahol 2008 óta (Mike Smith és Matt Ryan páros regnálásának kezdete) ez csak 7 csapatnak sikerül, az óriási löketet adna ennek a fiatal gárdának.

Mi lehet ehhez a kulcs?

Nyomás. Meglepő vagy sem, de a profootballfocus.com osztályzatai alapján Atlantában játszik a liga két leggyengébb tackle-je, Sam Baker és Lamar Holmes személyében. És még csak nem is szoros a verseny. Az 54 nyomásból, ami Ryan felé jött 39 az ő számlájukra írható. Chandler Jones és Rob Ninkovich, de az elmúlt meccseken néhány szép dolgot produkáló Michael Buchanan is sokat tehet azért, hogy Matt Ryan igen kényelmetlenül érezze magát a zsebben. Az irányító nagyon jó abban, hogy előre mozogva a zsebben elhárítsa az oldalról jövő nyomást, így fontos lenne, hogy a fal közepét is sikeresen támadja a Patriots. Lehetséges, hogy Steven Jackson futó hiányában a Patriots többször fogja DT poszton játszatni Jonest? Azért ne feledjük, hogy a Miami ellen a két cserefutó 4,8-as átlaggal futottak.

Egy megfigyelő (scout) elemzése szerint Ryan idegessé válik, mikor az első számú célpontjának nem tudja odadobni a labdát és ekkor szokta a legtöbb hibáját produkálni.

Julio Jones vs Aqib Talib. Most, hogy Roddy White sérült egyértelművé vált, hogy Julio Jones az lehet, aki miatt Thomas Dimitroff GM a fél draftját odaadta a 2011-es drafton. Tette mindezt Belichick tanácsának ellenére. A draft előtt Dimitroff, aki már a Cleveland Brownsnál is Belichickkel dolgozott, kikérte régi mentora tanácsát, hogy ugyan jó ötlet-e feltrade-elni a Browns helyére úgy, hogy közben a Cleveland megkapja az Atlanta azévi 27., 59., és 124. választási jogát, sőt még a 2012-es első és negyedik körös választási jogát. Dimitroff úgy érezte Jones lenne az utolsó puzzle darab a Super Bowl felé vezető úton. Belichick válasza a következő volt: „Thomas, mint barát mondom neked, a helyedben nem tenném ezt meg.” Nos, Dimitroff megtette.

Jones a hátán viszi a csapatot. Holtversenyben neki van a legtöbb elkapása az NFL-ben idén. Ki a másik? Julian Edelman. Nem olyan apró különbség azonban, hogy míg Edelmannek ebből 201 yardja lett, Jones 373-at tudott hozni, ami szintén a legtöbb eddig idén. Tegyük hozzá, hogy ezekből csak egy elkapás volt 20 yardon túli és már 5 sikertelen szerelési kísérlet is van ellene, látszik, hogy a Talibnak és a védelemnek nem lesz könnyű dolga és az ő semlegesítése a kulcs.

Ugyanis, mint ahogy Tampa Bay ellen Vincent Jackson semlegesítése során, a Patriots most is a csapathoz mérten szokatlan taktikához folyamodhat és egy embert úgymond szoros emberfogással állítja rá Jonesra, aki senki más nem lehet, csak Aquib Talib. Tulajdonképpen ezért is jött a csapathoz, hogy az ilyen magas és erős testalkatú elkapókat limitálja a játékban. Talib azt nyilatkozta, hogy nagyon büszke volt arra, hogy Dante Scarnecchia Matt Patricia rá bízta Jacksont és ezért egész héten mást sem csinált, mint elemezte elemezte és elemezte a játékát. Sikerrel is járt, hiszen Talib csak 34 yardot engedett a meccsen és egy interceptiont is szerzett. Vajon megismétlődhet ez újra egy sokkal jobb irányítóval és elkapóval szemben ráadásul idegenben?

Rookie vs Rookie. Thompkins és Dobson végre megmutatták, hogy igenis megbízhatóak és lehet rájuk számítani. A helyzet hasonló lesz, mint az előző héten a Tampa Bay ellen. Atlantában is van egy rutinos és igen jó corner, a régi jó ismerős, Asante Samuel. Valamint a két elsőéves Desmond Trufant és Robert Alford. Ki kéne kényszeríteni, hogy az Atlanta safety-jei ne maradjanak szabadok, hogy segíthessenek a CB-knek és így Thompkins és Dobson is, aki azért valószínűleg többször találkozik Samuellel is, egy az egyben meg tudják verni emberüket. Mert bár William Moore strong safety jól teljesít a passz ellen, a másik safety, Thomas DeCoud igen sebezhetőnek tűnik, amit bizonyít, hogy a profootballfocus.com szerint az idei meccsek osztályzatai alapján, a harmadik leggyengébb free safety a passz ellen.

Az eredménykövetéshez a chatet használjátok. Ne felejtsetek el tippelni! Jó szórakozást és Hajrá Pats!

1

Hozzászólások

2013. 09. 28. 11:46
tomi-tomi
Valószínűleg elírtad, Dante helyett Patricia állíthatta Talib-ot Jackson-ra.

Természetesen nagyon jó összefoglaló!
2013. 09. 28. 12:24
:)) jogos, köszi!
2013. 09. 28. 11:51
DM
Cole \CB\ Cut helyette Davis \S\ feljött a gyakorlóból :) Sikeres debütálást :))
2013. 09. 28. 11:59
Gordon
Az eddigi "leggyengébb" D-vel és az eddig legerősebb O ellen érdekes lesz, hogy az eddig próbálgatott védelmi sémák közül melyiket fogjuk használni a futásban nem túl acélos falcons ellen.Lesznek gondjaink Gonzales levédekezésével, kíváncsi vagyok, hogyan próbáljuk mjajd megoldani.Sok blitz-et, sok dime felállást várok de a lényeg, hogy meccsről -meccsre lássam fejlődni a csapatot. A bowl-on azt írták, hogy Thompkins és Dobson nem képes 1-1 ben megverni az emberét, hát nem tudom mit láttak mert szerintem eddig kifejezetten sokszor megverték a cb-ket.. A falcons D-line ja nem olyan domináns , mint amelyekkel eddig játszottunk de a futást elég jól levédekezik meglátjuk, hogy a fal tud-e megfelelő időt biztosítani TB-nek, hogy észrevegye az elszakadó wr-eket. Ezzel volt gondja az előző meccseken. Gronk és Amendola játéka is kérdéses ez nem az a meccs ahol kockáztatni kellene a szereplésüket , nincs gond ha kikapunk mert szerintem a miami sem nyer new orleans-ban..
2013. 09. 28. 12:44
Lucius
Nem képesek elszakadni? Ezt mondjuk én se értem. Az előző meccsen azért elég szépen elszakadtak mindketten, nem is egyszer.
2013. 09. 28. 12:41
OFenoMeno
Kissé "off" , de szerintem az egyik legviccesebb kép a mérkőzéssel kapcsolatban :)
http://www.ushareimg.com/images/357pats.falcons.png
2013. 09. 29. 11:33
nszgergo
2013. 09. 29. 18:31
_bb
2013. 09. 28. 12:59
_bb
Jó lett a cikk! Ami még nálam felmerült:

Mindkét oldalon:
Nem véletlenül hangsúlyozta BB a Red Zone hatékonyságban elvárt javulást, remélhetőleg lesz eredménye a plusz gyakorlásnak.

Támadásban:
Szét kell futni őket, hiszen a Pats támadófala és a Falcons front7-je közötti erő különbségnek ki kell jönnie. Ezzel a labdabirtoklás is kontrollálható, Ryan az összes fegyverével a padon tartható. Emellett a passzjátékban továbbra is döcögés várható némi fejlődéssel. Kiváncsi vagyok TB hányszor néz Sudfeld irányába, pláne, ha Asante is arra kószál :S
2013. 09. 28. 13:19
Studi
Köszi a cikket!

Én Ninkotól várok villogást legalább 2 sack és egy kierőszakolt fumble.
Remélem a labda szerzések menni fognak és az O ezt értékelve, pontokra vágja.

Snapekkel valamit kell kezdeni mert most sem voltak tökéletesek.Az újoncoktól további javulást várok és persze "cáfolatot" bowl-os beharangozóra.
2013. 09. 28. 15:55
zozi
Remélem, hogy ha Asante felé menő dobást úgy kapja el, mint 2007ben az utolsó giants támadásnál.
2013. 09. 28. 13:33
cspeti98
Kár hogy a Falcons nem az új tampa 2 védelmet használja
25.media.tumblr.com/68d24ecf68b5632cd17aa1f01687c0c2/tumblr_mtoof8Lm881qclcbeo1_1280.png
2013. 09. 28. 13:36
cspeti98
Bocsánat rosszat linkeltem.Ezt akartam:
lolpats.tumblr.com/image/62239979432
2013. 09. 28. 15:25
_bb
"Nem mintha eltalálnánk őket, igaz Tom?...A Foxborough középsuliban jobb passzokat látok." T_T
2013. 09. 28. 15:38
cspeti98
2013. 09. 28. 19:01
Lucius
Na, pont ez a pillanat, maiért TB-t én down-ba raktam volna én is. Szerintem kb. élete végéig hallgatja majd BB-től.
2013. 09. 28. 13:47
Wolverine89
gonzalezt szerintem hightower fogja fogni, a bowl.hun meg azért irták ezt thompkinssal meg dobsonnal kacsolatban mer valamit irni kellett, tudásuk meg már nem elég ahhoz, hogy ilyen szofisztikált dolgokat irjanak mint drop, vagy rossz route futás :D:D
2013. 09. 28. 18:46
Whitealert
A szememben Ninko tovább nőtt ezzel a nyilatkozatával, és a videó is egészen meggyőző. Talib - JJ párharc érdekesnek tűnik, én attól tartok párszor el fog tudni szakadni a cb-től, viszont egy
Talib INT-re számítok a meccsen. :)
2013. 09. 28. 20:58
CJ95
Milyen hír van Gronko-val kapcsolatban?
2013. 09. 28. 21:37
_bb
Schefter azt pletykálja, hogy a baráti/családi köre, tanácsadói hatására nem lépett még pályára meccsen, pedig már készen állna. Állítólag (meg nem nevezett forrás szerint) a héten is kontakt edzéseken vett részt, s már vagy 15 alkalommal szerelték is....

...az ilyen értesülésekkel persze mindig vigyázni kell, de nem lenne meglepő, ha a kartöréses mizéria után óvatosabban kezelnék a visszatérését. Mondjuk én azt nem értettem akkor sem, h láthatóan nem mert azzal a karjával blokkolni, tehát tudta, hogy nincs rendben. Ha most teljesen rendben érzi magát és blokkoláskor, szereléskor sem érez semmit ami korlátozná, akkor igazából már csak lelkileg kell rávennie magát.
2013. 09. 28. 22:15
CJ95
2013. 09. 28. 22:03
Burkus
Az ESPN-en csak Jaworski és Ditka adja nekünk a meccset, a többi 12 szakértő Falcons sikert vár.
2013. 09. 28. 23:13
takirob69
A hírek szerint Gronk és Amendola nem utaztak el a csapattal Atlantába és így biztos, hogy nem játszanak :(
2013. 09. 28. 23:16
Lucius
Na, ez így izgalmas lesz.
2013. 09. 28. 23:32
Burkus
Azt az elemzést olvastam vhol, hogy nem-konferencia meccs, a Miami várhatóan kikap a Saintstől, úgyhogy egy zakó is belefér, ezért nem érdemes kockáztatni.
2013. 09. 29. 11:50
Neo
Ezt a Miami játékosok is így tudják?

Ha Sudfeldnek és Homannek továbbra sem lehet passzolni, akkor ez így elég esélytelennek látszik..
2013. 09. 29. 06:39
nosbiglem
Gronk és Dola Out, nem utaztak Atlantába!
2013. 09. 29. 06:42
nomac_
Smart spending
Defensive end Rob Ninkovich netted a three-year contract extension worth up to $13.65 million, but he wasn’t eager to buy something extravagant to celebrate. Rather than launching a rap career, buying an island or carving out a moat, he’s just going to save his cake and prepare for the future.
“I’m not going to buy anything,” Ninkovich said. “I’m saving all I’ve got. I have gotten to this point where I can help myself in the future. I think too many guys go out and buy too many things. I just save it all, and when I’m done, I’ll look back and just be happy with the body of work I’ve accumulated over the 10-11 years that I’ve played.
“I already have a car, so I’m not going to go spend more money on a car. You lose money on that right when you drive it off the lot. I’m looking for something to buy around here as far as a house, but it’s a little pricey around these parts.”

Ez az interjú magért beszél.
2013. 09. 29. 09:21
Bulow
:) Látszott mindig is, hogy Ninko okos és jó srác...
2013. 09. 29. 14:02
daelaci
Én 10 pontnál nagyobb különbségű vereségre számítok. Remélem nem lesz igazam, de az Atlanta messze a legerősebb ellenfelünk idén. Csak akkor van esélyünk ha a védelmünk is pontokat szerez.
2013. 09. 29. 14:35
dajkatom
Ebben nem értünk egyet. Tény hogy erős az Atlanta, de 5 meghatározó játékosuk sérült. Messze a legerősebb lenne az idei ellenfelek közül? Nem hinném. Játszunk a szentekkel, a bengalssal , denverrel és a baltimorral. Minimum ugyanolyan jó csapatok, de inkább erősebbek, mint a falcons.
2013. 09. 29. 16:00
daelaci
Úgy gondoltam, hogy az eddigi ellenfelek közül ők a legerősebbek. A szentek, a bengals és a denver is jobb csapat az atlantánál, a ravens kicsit talán gyengébb.
2013. 09. 29. 17:28
sting
A fent említett csapatoknál messze jobban fejlődik pats. Minimum kétesélyes a meccs
2013. 09. 29. 14:54
Burkus
For the Falcons
Out
RB Steven Jackson (hamstring)

Questionable
T Sam Baker (foot/knee)
WR Julio Jones (knee)
CB Asante Samuel (thigh)
WR Roddy White (ankle)

Probable
C Peter Konz (knee)
CB Robert McClain (knee)
G Garrett Reynolds (knee)
RB Josh Vaughan (ankle)

Ennek alapján Gonzalez kivételével Ryan-nek gyak. nincs célpontja, ha így marad, se White, se Jones és a legjobb futójuk sincs. Én sem érzem, hogy annyira zsebben lenne a meccs az Atlantának.
2013. 09. 29. 15:38
Gomes..
Questionable: nagyon nagy eséllyel játszanak. Jones pl. mind a 3 meccsen kérdéses volt, és a legtöbb elkapott yardja van a ligában.
2013. 09. 29. 16:18
Whitealert
Ez így nem igaz, benne van a fantasy csapatomban. Először questionable az állapota, eddig csak egy probable volt a neve mellett, másik két meccsen active volt.
2013. 09. 29. 15:54
Wolverine89
hat én láttam a miami elleni meccset, egy cseppet se tűnnek verhetetlennek.
2013. 09. 29. 16:02
daelaci
Nyilván nem verhetetlenek, de ez az idei Patsről is elmondható a mutatott játék alapján.
2013. 09. 29. 17:31
sting
Mindenki verhető.
Én hatalmas verés prognosztizáltam az Atlantának a tippjáték szerint :)
Aztán lehet hogy nagyon szomorú leszek ...
2013. 09. 29. 17:16
DM
Sziasztok én csak annyit fáznék hozzá GO Pats,Go Bolden,Ridley!!!!!!!!
2013. 09. 29. 17:19
DM
fűznék :DDDDD sorry épp józanodom :D
2013. 09. 29. 19:53
Pat Patriot
Akkor valamit rosszul csinálhatsz. :)
2013. 09. 30. 06:00
jetfighter79
Húúúúú... Erre, mit lehet mondani??? ...majd nem összehoztuk nekik... Végül meg lett, de... és rengeteget dolgot lehetne itt ecsetelni, viszont, ha egész évben mindegy, milyen játékkal, DE NYERÜNK, akkor utána senkit sem fog érdekelni a DE ;) :D :D :D

...viszont a szívműködésemnek meg a gyermekek nyugodt alvásának nem tesz jót!!! :D ...
2013. 09. 30. 08:04
Croaker
Csak a sérülések ne legyenek súlyosak...
2013. 09. 30. 08:42
matcha
Vince befejezte a szezont?? Nagy áldozattal jár ez a győzelem, ha igaz a hír.
"league source: Vince Wilfork has torn Achilles - almost certainly ends his season"
2013. 09. 30. 09:30
Burkus
Hát akkor lehet hogy harangoztak a szezonnak. :(((( Honnan szerez a csapat egy jó DT-t? Elkapó is három maradt összesen.
2013. 09. 30. 09:52
Croaker
Nemmmmmmmmmmmmmmm:S:S:S
2013. 09. 30. 09:54
matcha
Eddig se volt mély a DT poszt, de most rendesen kapott a minőség is...
2013. 09. 30. 10:20
takirob69
Túl sok a sérülés :(
2013. 09. 30. 10:37
nosbiglem
Igeen, elszakadt sz achillesze... Hát nem tudom, hogy nem-e egész évre kidőlt.
http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots
2013. 09. 30. 12:19
infidelitas
Out for the season...
2013. 09. 30. 10:44
azimut
kobe nak is az achillese szakadt el
http://www.totalsport.hu/hir/kobe-bryant-nem-biztos-hogy-felepul-az-idenynyitora

és nem biztos hogy felépül 6 alatt
2013. 09. 30. 10:44
azimut
2013. 09. 30. 11:06
infidelitas
Azt hiszem ez egy pirruszi győzelem volt, lassan elfogyunk, remélem legalább Dennard és Dobson sérülése nem komoly, mert minkét poszton nagyon vékonyak vagyunk... Bár űgy láttam Dennard sérülése lehet akár nagyon komoly is...
2013. 09. 30. 12:08
podorpeter
2013. 09. 30. 12:16
infidelitas
ja és, hogy a fenébe fogjuk levédekezni Grahamet?
2013. 09. 30. 12:32
azimut
elbírnám viselni Gordont :D :D
Hozzászólás a(z) Beharangozó 4. hét: Patriots @ Falcons - Sunday Night Football bejegyzéshez