Menetrend

Beharangozó 5. hét: Patriots @ Browns

2016. 10. 07. 12:48
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Meccsek

1Az elmúlt fordulóban vereséget szenvedett a New England Patriots (3-1) együttese hazai pályán, a divízió-rivális Buffalo Bills-től (2-2). Vasárnap, magyar idő szerint 19.00 órától lehetőség nyílik a javításra, az eddig nyeretlen (0-4) Cleveland Browns vendégeként. A mérkőzésen egyben Tom Brady visszatérése is sor kerül minden bizonnyal: a négyszeres Superbowl győztes irányítónak vasárnap éjfélkor lejárt ugyanis az eltiltása.

A New England Patriots szeretne visszatérni a győzelmi ritmusba vasárnap, amikor a Cleveland Browns otthonába látogatnak.

A Patriots, a 3-0-s indulást követően múlt vasárnap, hazai pályán, 16-0 arányú vereséget szenvedett a Buffalo Bills-től. A 2003. szezon kezdete óta a Patriots 40-6-os (.869) mérleggel rendelkezik az alapszakasz mérkőzéseken egy elszenvedett vereséget követően.

A most vasárnap az első lesz abból a három egymást követő mérkőzésből, amit a Patriots az AFC North csapatai ellen játszik. A Cleveland-mérkőzés után a Patriots visszatér a Gillete Stadionba, hogy fogadja a Cincinnati Bengals október 16-án, ezután pedig a Pittsburgh Steelershez fognak utazni október 23-án. A Patriots az AFC North csapatok elleni mérkőzései sorát december 12-én zárja, amikor a Baltimore Ravens fogadják Monday Night Football keretében.

„Októberfest”

A Patriots, az NFL legjobb, 49-17-es mérlegével rendelkezik október hónapban a 2000-es szezon óta. A Pats mutatója 29-5-ös októberben, az otthonában, míg 20-12-es mérleggel vendégként.

Az egymás elleni mérkőzések története

A Patriots a vasárnapi mérkőzésen, huszonnegyedik alkalommal fog találkozni a Browns-szal összesen, beleszámítva egy rájátszás mérkőzést is.

A csapatok először találkoznak egymással 2013. december 8. óta, amikor a Patriots 27-26 arányban győzött a Gillette - Stadionban. Ez lesz a Pats első látogatása Clevelandbe, azóta, hogy 34-14 arányban vereséget szenvedtek a FirstEnergy-Stadionban. Az a vereség, egyike volt annak a kettőnek, ami a Patriots a 2010-es alapszakaszban elszenvedett.

A Cleveland vezeti az egymás elleni összevetés 13-10-es mérleggel, ami tartalmazza azt a rájátszás mérkőzést is, amikor a Bill Belichick vezette Browns 20-13-as győzelmet aratott a Patriots felett Új Év napján, 1995-ben, a Wild Card hétvége keretében, a clevelandi Municipal Stadionban.

A Patriots összességében 4-8-as mutatóval rendelkezik azokon a mérkőzéseken, amiket Clevelandban játszottak, amiből a Clevand Browns-Stadionban játszott mérkőzések mérlege 2-2.

A Cleveland 5-6-os mutatóval rendelkezik összesen a Patriots ellen a New England-i mérkőzéseken és 0-3-as mutatóval a Gillete-Stadionban, a 2003. és 2007-es vereségeket követően. Összesítve, a Browns négy mérkőzést vesztett egymást követően New Englandben.

Egymás elleni mérkőzések számokban (beleértve a rájátszást is):

Összesített eredménye, 10-13

Eredmény New Englandben, 6-5
Schaefer/Sullivan/Foxboro Stadium, 3-5
Gillette Stadium,     3-0

Eredmény Clevelandben, 4-8
Cleveland Municipal Stadium, 2-6
Cleveland Browns Stadium,    2-2

Bill Belichick vs. Cleveland, 5-2

 
Pats – Browns kapcsolatok

Az eredeti cikk igen csak szép számú kapcsolódást sorol fel, ezek közül négy olyan korábbi „barnát” emelnék ki, akik a hétvégi mérkőzésre is közvetlen befolyással bír(hat)nak:

  • A Patriots vezetőedzője, Bill Belichick a Browns vezetőedzőjeként tevékenykedett 1991 és ’95 között.
  • A New England tight end edzője, Brian Daboll a Browns támadó koordinátora volt 2009-10. között.
  • A Pats linebackere Barkevious Mingo 2013-15. között játszott a Browns-nál és összesen 110 szerelés került a neve mellé.
  • Jabaal Sheard védő falembert eredetileg a Cleveland draftolta a 2011. évi draft második körében (összesítve 37. helyen) és egészen a 2014-es szezonig a Browns játékosa volt.


Néhány clevelandi kulcsjátékos, akik meghatározók lehetnek vasárnap

Támadók

RB Isaiah Crowell: Crowell volt eddig a Browns szezonjának legkellemesebb meglepetése. Agresszíven és belevalóan futott korábban nem látható gyorsasággal, és ez a fő oka annak, hogy a Browns vezeti az NFL-t futásban. Crowell vezeti a ligát 6,4 yardos futásonkénti átlaggal, 386 yarddal második helyen áll futott yardok tekintetében és szintén vezet az NFL-ben a kontaktot követően szerzett yardok kapcsán, 4,54 yard/ labdahordással a Pro Football Focus statisztikája szerint. Távol tartani a labdát Tom Brady-től annyit jelent, hogy futtatni a labdát, ami így Crowell számára sok labdaérintést jelenthet.

QB Cody Kessler:Belichicknek két mérkőzésről rendelkezik felvételről Kesslerről, amiből látni lehet, hogy Kessler jól kezeli a helyzetét, mint harmadik körös rookie. Úgy készül, mintha évtizedek óta a ligában lenne és kiegyensúlyozottságot mutat. Ugyanakkor Kessler karja nem a legerősebb és a Patriots edzői ezt is fel fogják jegyezni vele kapcsolatban.

TE Gary Barnidge: Egy hatékony tight end nagy segítséget jelent egy irányítónak. A szezon eddigi négy mérkőzésén, Barnidge éppúgy 16 elkapást jegyez, mint a tavalyi év első négy mérkőzésén. Egy évvel ezelőtt viszont 14,7 yardos átlagot ért el elkapásként, és két touchdownt. Az elkapásokból kettő 20 yardnál hosszabb volt (ezek egyike 40 yardos volt). Idén 10 yardos elkapásonkénti átlagot ért el, nem szerzett belőlük touchdownt és mindössze egy volt közülük 20 yard feletti. A Philadelphia elleni szezonnyitón ráadásul egyáltalán nem volt kapott el labdát.

Védelem

CB Jamar Taylor: A Browns tett egy próbát Taylorrel, a Miami korábbi második körös választottjával, miután a Dolphins túladott rajta és a Brownshoz küldte a draft utolsó napján, egy csere keretében. Taylor az utolsó két mérkőzésén egyaránt interceptiont szerzett. A Browns védelme utolsó helyen áll pontszerzések tekintetében, de legalább Taylor hozzá ad valamit csapata teljesítményéhez.

NT Danny Shelton: Az ember, aki középen felelős lesz azért, hogy megpróbálja megállítani azt a LaGarrete Blount-ot, aki 352 yardot szerzett négy mérkőzésen. Blount egy erős futó, aki erőből lenyomja a „népet”, így Shelton feladata, hogy támogatást biztosítson középen annak érdekében, hogy ne fussák szét a védelmet. Az első körös választás Shelton, rookie-ként küszködött, de idén már jobban játszik és sokkal aktívabb is. Ennek ellenére, az edzők még mindig langyos elemzéseket adnak neki. A Patriots valódi teszt lesz Shelton számára.

LB Chris Kirksey: A Patriots tight endje, Rob Gronkowski egyetlen elkapással, még nem játszik a hagyományos magas szintjén. Ugyanakkor Gronkowski és Brady éveken átívelő a kapcsolata és Brady a felfüggesztésből vasárnap visszatér. Valakinek fognia kell Gronkot, de a Browns nem rendelkezik olyan külső linebackerekkel, akik ezt meg tudnák oldani. A feladat vélhetően Kirksey-hez kerül. Feltéve, hogy egészséges, Gronkowski sokkal többször lesz Brady célpontja. Kirksey így elég zsúfolt este elé nézhet.

 

Sérültek a Patriots oldaláról

Nem vesz részt a mérkőzésen
-
Nem vett részt az edzésben
RB Brandon Bolden - térd
LB Shea McClellin - agyrázkódás
DL Vincent Valentine – hát
OT Marcus Cannon - vádli
 
Korlátozott részvétel
RB LeGarrette Blount - csípő
QB Jacoby Brissett - jobb hüvelykujj
WR Julian Edelman - Foot
LB Jonathan Freeny - váll
QB Jimmy Garoppolo – jobb váll
TE Rob Gronkowski – térd ín
LB Dont'a Hightower - térd
OL Joe Thuney - váll


FRISSÍTÉS:

QB Jacoby Brissett nem edzett pénteken a csapattal. Több forrás szerint Brissett hüvelykujját, ami a 3. héten sérült meg, már meg is műtötték. A Patriots aktív roosterén jelenleg 54 játékos található, szombatig kell ezt 53-ra csökkentenie a csapatnak. Az hogy a műtétre már sor került, bíztató jel lehet Garoppolot illetően. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a szombati határidő előtt a csapat sérültlistára teszi Brissettet, ezzel felszabadítva a helyet Ninkovich és Brady számára.


A cikk az alábbi források felhasználásával készült:

www.patriots.com 1, 2, 3

ESPN

Hozzászólások

2016. 10. 07. 16:06
mgabor74
Brissett-nek már a mutató ujja is oda van? Eddig a hüvelyk volt, nem? (gondolom elírás :))
2016. 10. 07. 17:00
respectlacika
Huhhh gyerekek meg kell lennie !!!Brady papa in da house again .
2016. 10. 07. 19:33
SasukeMilo
Nos, nem is gondoltam volna, hogy a Browns ilyen jól áll ellenünk... de mindegy is: Tom és Ninko újra itt lesznek, NEM kezdhetnek vereséggel :D (Goodell el is élvezne örömében, azt meg ne adjuk meg neki LOL) Mondjuk kicsit aggasztó ez a lista a sérültekről... azért remélem, legalább Edelman és Gronk bevethetőek lesznek, a 3 LB közül is legalább az egyiknek muszáj lenne játszania, kíváncsi leszek az inaktívak névsorára a mérkőzés előtt!
2016. 10. 07. 21:21
Zandal
Adam Schetfer szerint brisset már IR-en is.
2016. 10. 08. 00:58
hopi46
már hivatalosan is
2016. 10. 07. 23:03
orrrion
Blount csípője már megint vacakol?
2016. 10. 08. 12:36
Dzsék
Igen, de állítólag nem komoly. Remélem tényleg így van.
2016. 10. 07. 23:09
csgabor
Ezért mondtam srácok, hogy nem szabad ekézni Brissett-et, mert szerintem rendesen megfogni sem tudta szerencsétlen a labdát, nemhogy pontosan eldobni. Elég biztos volt a műtét. Egy megalkuvás nélküli, vért ivott csapatot fogunk szerintem látni vasárnap! Én eddig nem álltam be a "Jajj szegény Browns, mit fog kapni!" sorba, de most nekem is valami ilyesmi érzésem van. Go Pats! Csak a W számít! ;)
2016. 10. 08. 06:22
MemphisM
Jah ebben igazad lehet. Aki mev ekézi ragassza le két ujját és álljon bele egy tackléba.
2016. 10. 08. 17:39
komzoz65
Így van sosem jó előre temetni az ellenfelet, meg nincs is ebben a meccsben valójában semmi különös. De ezúttal én is reménykedem mégis egy alapos bounce back-ben. 40 pont felett bármi jó lenne. Egy olyan 2014-es Cincin elleni hozzáállás.

Meglátjuk. Valójában csak a W a fontos, az legyen meg.
2016. 10. 08. 01:13
hopi46
Bolden és McClellin a hétvégére out.
2016. 10. 08. 15:03
DM
2016. 10. 08. 16:30
Montesclan-pats
elég valószínű, hogy múlt vasárnap mindkét irányító sérült volt, ezért a fájdalmat jobban tűrő Brissett vállalta a játékot, de gyakorlatilag beáldoztuk a meccset, minthogy igazoljunk valakit,Edelmant pedig nem akartuk összetöretni.
2016. 10. 08. 18:51
SasukeMilo
+1
Azért poénból megnéztem volna, ha húzunk egy merészet és beállítjuk irányítónak A. J. Derby-t (ha jól tudom, egyetemen végzős éve előtt végig azon a poszton tolta) :D
2016. 10. 08. 16:30
Montesclan-pats
Ez még egyszer jól jöhet Brissettnek.
2016. 10. 08. 19:17
Dzsék
Cooper kivágva.
2016. 10. 08. 20:47
Arnold Patsenegger
Érdemes volt tradelni...
2016. 10. 08. 22:08
Dzsék
Thuney es Mitchell jött Chandler árából, ha beválnak hosszútávon + Long is itt marad akkor sztem megérte. Azzel együtt hogy szerettem Chandlert.
2016. 10. 09. 01:26
Arnold Patsenegger
Nem azzal van a bajom h jones elment, hanem h cooper teljesen felselegesen jött. Jöhetett volna helyette még pick.
2016. 10. 09. 09:55
cspeti98
Szerződése utolsó évébe lépő játékosért nem adtak volna többet, de már a trade pillanatában is lehetett tudni, hogy az igazi ellenérték a 2. körös pick volt, Coopert csak hozzácsapták hátha jó lesz valamire.
2016. 10. 08. 22:35
cspeti98
Jones úgyis ment volna a szezon végén, így legalább jött 2 elég ígéretes játékos.
2016. 10. 08. 20:30
Andrew900
Hamilton a 53 -ás keretben
2016. 10. 08. 20:46
wolfika21
Jacoby Brissett Placed on Injured Reserve
2016. 10. 08. 21:21
Whitealert
Ha valaki esetleg lemaradt volna Martallus Bennettről. Haláli figura :D

http://www.patriots.com/video/2016/10/06/martellus-bennett-brady-cleveland-and-carpooling
2016. 10. 08. 22:27
torokszabolcs
OMG - ez a fickó óriási, remélem jó játszótársa lesz TB12-nek:-)
2016. 10. 09. 03:42
dartib83
2016. 10. 09. 13:09
pats4ever
Sziasztok! Clevelandben vagyunk, a helyszinen nézzük a meccset. Megdöbbentő h mennyi Pats szurkoló van a városban! Remélem h nem jutunk a Red Sox sorsára! GoPats!
2016. 10. 09. 14:32
Arnold Patsenegger
Jó szurkolást. Rohadtul irigyellek :P
2016. 10. 09. 16:01
pats4ever
Köszi. Nagyon sokat vártunk erre a napra!
2016. 10. 09. 16:44
DM
Szia,jó szurkolást kívánok nektek :)
2016. 10. 09. 13:36
Misi56
Sziasztok! Kérdezném,hogy hol lehet megnézni a meccset az interneten élőben!
Köszönöm!
2016. 10. 09. 14:30
Whitealert
Szia! Meccs előtt 5-10 perccel feljössz erre a honlapra és a chat-en majd osztanak meg hivatkozásokat élő közvetítésekre. :)
2016. 10. 09. 16:44
Misi56
2016. 10. 09. 16:43
DM
2016. 10. 09. 17:07
Chatmansky
Fogjuk fel úgy, hogy Brady kihagyott 4 meccset sérülés miatt: Goodell mentális sérülése miatt...
Go Pats!
2016. 10. 09. 18:25
Arnold Patsenegger
2016. 10. 09. 17:39
DM
The New England Patriots have announced their inactives for week 5 against the Cleveland Browns.

RB Brandon Bolden
LB Shea McClellin
DT Vincent Valentine
TE Greg Scruggs
CB Justin Coleman
CB Eric Rowe
OT Marcus Cannon
Hozzászólás a(z) Beharangozó 5. hét: Patriots @ Browns bejegyzéshez