Menetrend

Beharangozó 6. hét - Saints @ Patriots

2013. 10. 12. 15:45
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Elemzés

1Vasárnap este magyar idő szerint 22 óra 25 perckor az eddig veretlen New Orleans Saints (5-0) ellen lép pályára a New England Patriots (4-01) hazai pályán, ahol a védelem újra bizonyíthatja rátermettségét, míg a támadósor kiköszörülheti a csorbát a múlt heti gyalázat után. Egyik sem lesz sétagalopp, hiszen mégiscsak az NFL egyik legjobb támadósora és Rob Ryan vezetésével idén az egyik legjobb védelem is a Saints-é.

A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. A hét nyilatkozata

„Ha a hétvégén 6 pontot szerzünk, nem hiszem, hogy megnyerjük a találkozót...” - Tom Brady

 

A hét statisztikája

18 sikeres passz a 23-ból (78,3), 371 yard, 16.13 yard dobásonként, 5 TD, 0 INT, 158.3-as tökéletes passer rating

 

A fenti statisztika Drew Brees számai 2009-ben a Patriots ellen, amikor is úgymond hivatalosan is bejelentkeztek a szentek a Super Bowl-ért. Azon a hétfő esti rangadón tudatosult végleg abban a csapatban, hogy az álmuk igenis reális, hiszen a 2000-es évek legjobb csapatát, nincs rá szebb szó, alázták meg New Orleansben.

Tulajdonképpen hasonló a helyzet a vasárnapi meccs előtt is. Mert bár a Saints támadósorát senkinek sem kell bemutatni, de a tavalyi év leggyengébb védelme Rob Ryan érkezésével és a 3-4-es sémára való átváltással, valamint a tavaly eltiltott vezetőedző, Sean Peyton visszatérésével, hirtelen újra a Super Bowl esélyesek közé röpítette a csapatot.

Az önbizalom és a megmérettetés, hogy hol is tart igazán a csapat a Patriotsnál is kérdés. Igazából kicsit hasonló a helyzet, mint az Atlanta ellen. Másik konferencia csapat elleni meccs, így playoff szempontjából tulajdonképpen minimális a tét. Azonban óriási löketet adhat az, hogy az NFL egyik legjobb csapatát győzhetik le. Ha az eddigi legnehezebb megmérettetésén a védelem újra bizonyít, ha a támadók végre megtalálják a ritmust, ha nyer a csapat, az akár az idény végéig lendületet adhat.

Mi lehet ehhez a kulcs?

1Futás. Fontos lenne, hogy a Patriots támadók sok időt töltsenek a pályán és ezáltal Brees-ék a kispadot melegítsék Foxboroughban. Ennek egyik leghatásosabb módja, ha a csapat sokat és sikeresen fut, mint ahogy azt tette az Atlanta ellen is, amikor az első félidőben volt olyan, hogy egymás után 10-szer is futottak. Ridley visszatérésével ez kivitelezhető, hiszen a New England támadófala a PFF osztályzatok alapján a negyedik legjobb a ligában futásban, sőt Nate Solder a legjobb tackle a ligában. Ehhez persze sokkal jobban kell teljesítenie a falnak is, mint a múlt héten. Főleg azért, mert a Saints belső falemberei top15 a futás ellen, míg Jordan Cameront, a tavalyi első körös választottat, csak JJ Watt előzi meg.

Ha már a futásnál tartunk, kérdés, hogy tartani kell-e a Saint futójátékától? Sproles és Thomas, a két futó, nem a középső futásaikról híresek, ahol Tommy Kelly kisésével igazán sebezhető most a Patriots. Viszont a passzjátékban igen hasznosak és hatékonyak tudnak lenni.

Passzjáték. Ha az irányítókat nem számolnánk bele, valószínűleg Jimmy Graham lenne az MVP cím fő várományosa jelenleg. A Saints tight endje (sokak szerint igazából nagyra nőtt WR-je) vezeti a ligát elkapott yardokban és nyilvánvalóan Brees kedvenc célpontja. Nagy kérdés, hogyan próbálja majd a Patriots kiiktatni a játékból. Mert arra biztosan számíthatunk, hogy mint az Atlanta ellen Julio Jonest, vagy múlt héten Green-t, úgy Grahamet is megpróbálja maximálisat limitálni Belichick, arra kényszerítve a Sean Peytont, hogy mással nyerje meg a meccset.

1Azonban kérdés, hogy ezt hogyan fogja kivitelezni a Patriots. Aqib Talib Grahamen fog védekezni safety segítséggel? Akkor ki marad Colstonon, aki rengetegszer indul slotból és valószínűleg túl nagy falat lesz Arringtonnak? Vagy eljött Collins esteleg Tavon Wilson ideje, akit pont az ilyen feadatokra draftolta a csapat?

Patriots oldaláról úgy néz ki sok minden nem változik. Gronkowski visszatér, nem tér vissza, visszatér, nem tér vissza. De legalább Amendola egy újabb héttel túl van a sérülésén és remélhetőleg nem ejt el annyi labdát, mint a Bengals ellen. Egyébként ez sosem volt probléma nála. A két (három) újonc elkapó újra megmutathatja mennyit fejlődtek ás Austin Collie is bemutatkozhat akár. Azonban mindennél fontosabb lenne, hogy Brady jobban érezze magát a zsebben.

Edzők. Nem sokszor fordul elő, hogy valaki a meccsre való felkészítésben és taktikában képes megverni Bill Belichicket. Múlt héten pont ez történt, így biztos, hogy ezen a héten kettőzött erővel és koncentrálással készült az edzői stáb a meccsre. Már csak azért is, mert a túloldalon is hasonló edzői brigád található és nyilvánvalóan ez Sean Peytonnal kezdődik.

Rob Ryan, aki két Super Bowlt nyert a Patriotsszal, 2000-től 2003-ig tartó időszakban segítette Belichick munkáját, mint linebacker edző. Ő nyilatkozta, azt, hogy tuti nem edzősködne már, ha nem sajátítja el azt a mentalitást, amit Belichicktől tanult. Ez a sokat hangoztatott „szituációs futbal”.

Rob Ryan: „Amikor a Patriotshoz kerültem, annyit tudtam, hogy nyomás alatt tartani az ellenfelet a legfontosabb. Ezt a stílust képviseltem és tudtam, hogy jó vagyok benne. Aztán odakerültem New Englandbe és rájöttem, hogy úristen mennyi mindent nem tudok. Rengeteget tanultam ott a szituációs fociról. Szinte mindent.

Nagyon szerencsés vagyok, hogy a jelenlegi két legjobb edző keze alatt is dolgozhattam, dolgozhatok. Ugyanaz a győztes mentalitás sugárzik mindkét csapatról és ez a két főedzővel kezdődik.”

1

Mindhárom edző rengeteg időt tölt az ellenfél feltérképezésével. Minden apró részletet, minden játékost megnéznek, elemeznek, majd újra és újra. Meg akarják találni, hogy melyik az a szituáció, melyik az a párharc, melynek erőltetésével vagy előidézésével a saját csapatuk javára dönthetik el a küzdelmet. Ez a „szituációs futball”. Minden mérkőzésre más és más taktika, más és más séma, más és más nyerőember. Ezért van az, hogy a két csapat általában nagyon felkészült és irtózatosan nehéz ellenük játszani.

Drew Brees még nem vesztett meccset a Patriots ellen. Még a Chargers színeiben tudott kétszer nyerni és volt még az a bizonyos 2009-es meccs. Jó lenne, ha ez a sorozat véget érne vasárnap. 

Vagy majd február 2-án?

Az eredménykövetéshez a chatet használjátok. Ne felejtsetek el tippelni! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2013. 10. 12. 16:26
polonic
Ha választani kéne, akkor egyértelműen február 2-án nyerjen a Pats. :)
2013. 10. 12. 16:28
DM
Srácok nah de Patriost :D :D :D
2013. 10. 12. 16:53
LOL :D kössz, hogy figyelsz ;)
2013. 10. 12. 17:02
DM
ezer bocsánat csak kegyetlen bu...álta a bal szemgolyóm :D Köszönjük :))
2013. 10. 12. 17:08
nincs miért! Tényleg köszi! :)
2013. 10. 12. 17:11
DM
meg szinte már itt lakom a pats.hu.-n :D :D olvasok és nemcsak a szerkesztők cikkeit hanem a Tisztelt Fanok nyilatkozatait is,ert ebből tanul is az ember és ugyi a jobbtól tanulni nem bűn :) GO PATS!!!!!
2013. 10. 12. 16:45
nomac_
Saints-re tettem, biztos hogy nyerünk! :)
2013. 10. 12. 16:50
_bb
Nem hiszem, hogy a múlt heti meccs BB edzői tevékenységén ment volna el (JMD már inkább ludas volt..meg a támadófal teljesítménye, TB pontatlansága és a sok drop...).

A Saints meccsen szerintem még Harmon szereplésére is nagyobb az esély mint T. Wilsonéra, de igazából Collinst nézném meg mondjuk Sproles ellenében...Colstonon meg egyiküket sem, arra ott van Dennard meg Arrington. (Grahamre tartok tőle Talib és McC is kevés lesz.) Igazából tényleg leginkább az működne, ha nyomást tudnának rakni Breesre, de csere DT-kkel nehéz lesz.

...s bizony Kelly kiesésével kissé tátongónak tűnik a luk ott a D fal közepén... ha Kelly nem tér vissza mielőbb, és Armstead nem lesz egy pozitív löket, akkor ez a szezon könnyen elmehet ott...bármennyire is pozitív az újoncokról az első benyomás.

Támadóoldalon a konzisztencia hiányzik, a WR-eknek visszalépés volt a múltkori meccs. Jelen esetben a támadófalnak kell magára vállalni a plusz terhet, mert ott van kontinuitás, és a tehetség tapasztalattal párosul. A sok sérült miatt ez a dolog kezd az építkezésből a tűzoltásba fordulni :S
2013. 10. 12. 18:20
Gordon
Kelly kiesésével sem mondanám, hogy tátongó lyuk lenne középen. alap 3-4-et várok , sok dime felállással valami olyan védekezést, mint Gonzo ellen a végén, Talib leszedi Colston-t 1v1-be egyedül is hagyjuk és Arrington-Mayo páros figyel Graham-re. Kicsit félek, hogy Hightower-nél fognak megverni a futóknak adott passzokkal..
2013. 10. 12. 19:26
_bb
Hát pedig 3db 6-1 310lb-s DT-ből kettő UDFA és egy negyedéves játékos (aki eddig két csapatban sem ragadt meg és elérhető volt szezon közben), egyik sem tipikus NT alkat (azt ki játszaná hatékonyan a 3-4-ben???), nincs tapasztalatuk, és már most túlteljesítették az elvárásokat, azaz lehet, hogy közel a plafon. A két UDFA lehet leereszt a 10. hét után. Nem a mai meccs dől el feltétlenül a DT poszton, hanem inkább a szezon, s én erre utaltam.

Ha Arrington és Mayo figyel Grahamra akkor én szívrohamot kapok. Mayonál gyorsabb, Arringtonnál magasabb és agilisebb...szerintem egyedül a Talib-Dennard-McC rész lehet képes vmit tenni ellene. Persze a kőkemény jammelésbe bármely LB segítségét szívesen látom ;) Sprolesra se lehet simán egy LB-t ráállítani. Én azt várom, hogy kevert védekezést alkalmaz a csapat, hol zóna, hol ember... viszont ahhoz hogy mindenkit kettőzzenek valószínűleg nem tud elég nyomást kifejteni a fal...és újra ott vagyunk a DT-knél :S
2013. 10. 12. 20:14
Gordon
Jones nyomta NT-ben régebben azt olvastam. Nyilván nincs meg hozzá a súlya de legalább dinamikus:-)nem kívánom de lehet, hogy szívrohamot fogsz kapni mert ha felállnak 2 wr-el akkor se Talib, se Dennard nem tud fellépni Grahamra:-) 5 yard-on belül , a szabálytalanság határait súrolva ki kell zökkenteni, hogy ne tudja megfutni a route-ját. Aztán ameddig tisztára játsza magát addig nyomás alá kell tenni Brees-t..ennyi:-))jó kis meccs lesz na:-)
2013. 10. 12. 21:26
_bb
Vellano is nyomta NT-ben collegeban...Edalman meg QB volt :P
Nem azt mondom, hogy nem lehet oda tenni, de nem bízom benne,h ha rákettőznek, akkor nem nyomják hátra konzisztensen. Attól hogy 2 WR van nem alapszabály,h a két külső CBnek kell ráállnia, ahogy az sincs kőbe vésve, hogy egy TE belül kell hogy felálljon a fal mellett. ...az biztos, hogy Breest nyomás alá kell helyezni, de itt is jobban jönne egy magas, hosszú karokkal bíró DT, mint Kelly pl.
2013. 10. 12. 17:10
max350
Bárcsak 4-0-al állnánk, ahogy a cikkben van, de 4-1-el állunk!!!
2013. 10. 12. 17:21
ezt is köszi... nem az én napom :(
2013. 10. 12. 19:06
max350
Semmi gond!Imádjuk a cikkeket!!! :)
2013. 10. 12. 17:21
Lucius
Én szoros meccsen vereségre számítok, sok ponttal (31:27).És ezzel elégedett is lennék, mert azt mutatná, hogy év végére lenyomhatunk bárkit. De persze győzelmet szeretnék, de nagyon!:)
2013. 10. 12. 18:05
sting
Nagyon szomorú lesz ha 31 pontot kapunk ...
Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy többé kevésbé a csapat védelme ugyanott tart ahol egy éve...
2013. 10. 12. 18:30
Lucius
Azért ez a Saints. A védelmünk még nem betlizett idén, szerintem itt az ideje. 31 Pont nem is olyan sok… 40 fölött égő a helyzet szerintem.
2013. 10. 12. 22:32
sting
Gondolj bele ...
Van egy sokat futó és ezáltal az időt ölő támadó egységünk. Ha feltesznek 31 pontot ellenünk, akkor ez nemcsak azt jelentené, hogy nemvolt a pats O: a pályán, hanem a D: -t is leiskolázták.
2013. 10. 12. 18:28
Burkus
Gronk megint nem játszik, Kelly out - Ridley jelenti az erősítést a múltkori meccshez képest, kérdés milyen állapotban van.

Én valami hasonlóra számítok, mint tegnap este. (Na akkora zakóra azért nem.)
2013. 10. 12. 18:33
Lucius
Gronk még játszhat. Szerintem ha Red-Zone-ba megjelenik, már az is elég lehet. De mint mondtam, nem hiszem, hogy akár 3-4 hét alatt jelentősen csökkenne az újabb sérülés kockázata, ha 6 hónap alatt nem javult meg teljesen.
2013. 10. 12. 18:34
Lucius
Tehát ilyen alapon kihagyhatja az idényt lassan.
2013. 10. 12. 19:08
max350
8-1...csak egy touchdown és a jutalompont hiányzott!!! :)
2013. 10. 12. 18:36
jó meccsre számítok... a DT poszt pedig sztem most rendben lesz, a Saints fut a legrosszabbul középen ha jól olvastam valahol, a futóik (Sporles, Thomas) elkapásokban jeleskednek, mellesleg Chris Jones 1.5 sacket ért el az előző meccsen
előtte meg Vellanonak volt 1

szoros meccset várok, és szólok az egyik haveromnak, hogy rakja meg Saintset és akkor tuti hogy nyerünk!
2013. 10. 12. 18:36
LaFleur
Sziasztok!

MEGVÁLTOZOTT A MECCSNÉZÉS HELYSZÍNE!!!

Technikai okok miatt a holnapi meccsnézést más helyszínen tartjuk!!!
Nekem is csak most szóltak, ezért tudok csak most írni én is, sajnos gond van a Digivel
a szóban forgó helyen.
Helyette meglátogatjuk és egyúttal leteszteljük az újonnan nyílt Draft Bár-t, amit a TD Magazin-os
srácok csinálnak. Oldaluk még nincs, csak FB : https://www.facebook.com/draftbudapest
Normális helynek tűnik, és az árak sem vészesek ahogy nézem,
Tehát ha valaki tervezi velünk közösen nézni a meccset akkor ide jöjjön, szerintem olyan fél 9-9 között
már ott leszünk egy páran. A cím Ferenc krt. 44., ugyanúgy a 4-6 vonala, a Corvin Plaza-val sréhen.
Bocsánat a késői értesítésért, nem rajtam múlt, hogy így alakult!

Sok szeretettel várok mindenkit!

Go Pats!!!
2013. 10. 12. 19:11
lupus
Van egy olyan "otletem",hogy iden nyerjen Super Bowlt a Saints! De azt se banom,ha Denver es ezzel Manning szerez egy masodik gyurut. Megerdemli!
Iden a Patriots "csak" jusson rajatszasba. Sot,szenvedve,veres veritekkel. Es ne nyerje meg az AFC-t!
Miert? Persze,mert elment az eszem. Nem. A fiatalok miatt! Akarjak a sikert,akarjanak bizonyitani! Ne higgyek,hogy Tom Bradyvel minden szezon egyenes ut a play offba.
Mas. Iden Spikes nagyon sokat tehet a jovojeert. A lehetoseg afott,nincs elotte mas csak a futo(k). Na,meg nehany kosza offensive fal ember. De,aki sok penzt akar,az szenvedjen erte!
Hajra Patriotak!
2013. 10. 12. 21:15
PatClap
Értelek, hogy mit szeretnél, de nem értek egyet veled.
Manning jó, be kell ismerni, a beismerés sose hátrány, de ha megnyerjük az AFC-t az nem csak Brady érdeme. Itt egy csapatról beszélünk, sok fontos taggal, mindenki számít, mert ha nem számítana eleve minek lenne ott? A fiatalok megkapták Brady-t, és mi sem lenne jobb "tanulásnak" minthogy vele játszanak.
Nem csak az irányító a lényeg.
2013. 10. 12. 21:49
lupus
Persze,hogy nem az iranyiron mulik egy teljes szezon sikeressege. De nem kell elerni rogton a vegcelt. Neha a vereseg tobbet hoz,mint a gyozelem.
2013. 10. 12. 22:36
Neo
Azért én most nem bánnám, ha a tavalyi zakóért egy szép győzelemmel vennénk revansot, ahogy a Ravens szokott ellenünk a PO-ban.
2013. 10. 13. 22:13
PatClap
Gyengék szövege ez, hogy nem baj, hogy nem nyertünk sokkal többet kaptunk, lelki értékeket meg összecsiszolódást. EGYETLEN esetben elfogadott a vereség, ha mindent megtettünk azért hogy győzzünk, 100%osan odatettük magunkat és ennek ellenére kikaptunk. Persze it azért gondolni kell a többi meccsre is tudom, sérülések árán nem szabad győzni, és meg kell fontolni mindent lépést.
2013. 10. 12. 22:47
lipi
Részemről a Szenteket az egyik legnehezebb ellenfelünknek gondolom idén. Számunkra borzalmasak a matchupok. pl a Szenteknek nagyon erős a TE játékuk, nekünk a legrosszabb a TE védekezésünk, A S-nek nagyon mennek az RB passzok, mi szintén nem tudjuk kezelni ezek levédekezését. Egy előnyük lett volna, a futásukat simán megöltük volna, és kvázi csak a légvédelemre kellett volna figyelni. A DT-k kiesésével ez is potenciális veszélyforrássá vált. (van egy megérzésem ezzel kapcsolatban. SP szerintem csúnyán tesztelni fogja a falunk közepét...).
A futásainkat a Saints első védelmi vonala szétszedi. Akkor lenne esélyünk, ha Ridley és Vereen teljesen egészséges lenne. Szóval a létező legrosszabbak a szempontunkból a meccs várható párharcai.
Én azzal is elégedett lennék, ha védelmi oldalon felfedeznék egy kis fejlődést az LB sor passzvédekezésében és tudnánk mérhető nyomást helyezni Breesre. (halkan és zárójelben. A Jets meccs óta nem látok folyamatos nyomást az ellenfél irányítóján...). (szintén halkan és zárójelben. A TE védekezésért nem Arrington, DMC és Talibnak kellene felelnie, hanem az LB sornak, S segítséggel...)
Támadó oldalon meg némi kreativitást várnék. A jó értelemben. Tehát nem mondjuk "Wendellt rakjuk be futónak" című kreativitásra várnék, hanem pl több keresztmozgásos WR routera. vagy valamire.
Szumma, egy sima vereség simán belefér, pláne, hogy utána bye weekig sima a sorsolás, és a Szentek nem divízió ellenfél. Jobban örülnék egy szoros vereségnek, pláne egy megszentségtelenítésnek, de az elvárásaim ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy küzdjünk, hajtsunk és lássuk az utat amin haladunk :)
2013. 10. 13. 02:27
Tzimisce
Ha abból indulunk ki, ahogy BB elemzi az ellent, akkor bizony SP pont a fal belsejét nem fogja szeretni, mert a második sorból sokkal nehezebben tud készülni (nincsenek videók).

Én azért reménykedem, hogy a Gilette-ben meg tudjuk őket verni.
2013. 10. 12. 23:09
Croaker
The Patriots on Saturday promoted defensive tackle Marcus Forston from the practice squad to the active roster and waived defensive tackle Andre Neblett, who was signed earlier this week
2013. 10. 12. 23:10
LaFleur
Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák...
Vereség belefér, meg legnehezebb ellenfél idén????
Ez a Saints tegye össze a két kezét, hogy most jön/jött Chicagoba meg Bostonba és nem decemberben. Ha nem így lenne, közte 20 pont alatt nem mennének haza. Véleményem szerint a Saints a liga leg túlértékeltebb csapata. Mindenki hasra esik tőlük, miközben elfelejtik, hogy MINDEN szezonban 9 tuti dome meccs (8 hazai + 1 Atlanta), plusz 1 Tampa. Florida nem arról híres, hogy mekkora hóviharok lennének arra... Tehát marad 6 meccsük egy szezonban ami esetleg necces lehet, de ha kifogják a Colts, Dallas, Arizona brigádot akkor még az sem.
Szóval illenék helyén kezelni a Saints-t.
Rövid ujjú mezben szélcsendben passzolgatni meg rekordokat döntögetni azt hagyjuk. Almát az almával illik összehasonlítani, nem a körtével. "Brees meg a fantasztikus elkapói" szerintem úgy lesznek megéve mint a pinty, Brady&Co pedig újfent tündökölni fog.
Egyébként meg hazai pályán Talib meg Dennard benyelnének ennyi yardot? Neeee...
Ne legyünk már kishitűek kérem!
Ettől a Saintstól csak a dome-ban kéne félni...

2013. 10. 12. 23:49
loop80
Én a 10-6 (9-7)/13-3 óta vakon követlek, legyen igazad! ;)
2013. 10. 13. 02:30
Tzimisce
Ott a pont a sok dome-al, azonban nem feltétlen értek Veled egyet, a GB-t is erősen túlértékelik, bármennyire is jó.
2013. 10. 13. 08:06
TÖRÖLT
Sziasztok, most akkor Gronk játszik, vagy nem? köszi
2013. 10. 13. 10:25
Lucius
Nem lehet tudni. A hét második felétől azok a hírek (pletykák) erősödtek, hogy nem fog játszani, de az edzéseken ugyanúgy részt vett, a státusza pedig questionable, amiből semmi nem derül ki.
2013. 10. 13. 09:56
Burkus
Manningről is mindig azt mondta mindenki, hogy persze, dome-menő és most simán játszik Denverben. Sztem ebből nem lehet sok következtetést levonni.
2013. 10. 13. 10:19
Burkus
Schefter kivételével mindenki Saints győzelmet jósol, sajnos Jaworski is, akinek be szoktak jönni a tippjei :(

http://espn.go.com/nfl/picks
2013. 10. 14. 01:53
attnagy
Schefter tudta jól! :)
2013. 10. 13. 10:50
infidelitas
Nos lássuk be, hogy a jelenlegi Saint olyan csapat, amelyet három-négy éve szeretnénk "magunknak": iszonyatosan ponterős O, amely a pass-on alapul, elit TE-játék és jó elkapó futókkal, amely lehetővé teszi a hosszú passzokat is. És ehhez idénre összeállt egy agresszív, turnover-gyár D, amelyik nem enged sok pontot. Ez a meccs, akkor is necces lenne, ha mindenki egészséges lenne... Sajnos TE elleni védekezésünk a békasegge alatt van (lásd a vén trotty Gonzales is tündökölt ellenünk) és a liga legerősebb/legjobb TE-je ellen kell megküzdeni + a futóknak dobott passzok ellen is gyengék vagyunk. Grahamet csak úgy tudjuk, kis túlzással, megállítani, ha térdre megyünk és lesérül. Nekem 2009-es érzetem van. Készítsétek fel magatokat egy igazán megalázó vereségre: Pats-Saints 17-41
2013. 10. 13. 11:38
MaYo#51
Nehéz meccs lesz, de hozni fogjuk ;)
2013. 10. 13. 11:02
Dega
Nyerunk!!!Nyogvenyelosen....!
2013. 10. 13. 11:31
szeder
Gronkot már nem játszatjuk idén? Én is úgy gondolom, ha fél év alatt nem jött rendbe annyira, hogy játsszon, akkor megint nem stimmel vmi.
2013. 10. 13. 13:09
Kb. most ért el a Pats abba a fázisba, amikor már reálisan lehet várni (akár türelmetlenkedni is), vajon a hétvégén már pályára lép?

Nem szabad elfeledni, hogy nem azért kerül aktív keretbe, mert napok vagy csak 1-2 hét kérdése volt, hogy játszhat, hanem az edzéslehetőség miatt (ami PUP esetén hat hétig kizárt), amire olyan nagy szüksége volt hiszen tavaly november óta nem volt részese kontakt edzésnek, ill. a tavaszt is ki kellett hagynia.

Az jó kérdés, hogy most mi tartja vissza a játéktól? A hátműtét rehabja, a törött karja, vagy az erőnléte? Erre a választ nem fogjuk meg tudni, de az, hogy James Andrews lett a külső szakértő, hogy eldöntse játékra kész-e Gronk a hátára ill. karra szűkítik a lehetőséget. Ha még mindig a karjával van probléma, az aggasztó lehet hosszútávon, elsősorban a futás blokkolásban.
2013. 10. 13. 16:34
tomi-tomi
Türelmetlenkedés meg is van. :-(
http://espn.go.com/boston/nfl/story/_/id/9819099/rob-gronkowski-absence-creating-tension-new-england-patriots
Sajnos, eddig a Jets-nél szoktunk ilyen híreket, pletykákat olvasni.
2013. 10. 13. 17:03
De kíváncsi lennék ezekre a forrásokra, hogy egy Werdernek, aki még csak nem is Pats újságíró, kivel lehet olyan kapcsolata, aki erről beszélhet.

Ezen a héten szárnyra kapott cikkek nem gondolom, hogy megszületnek, ha legyőzték volna a Bengalst.

A MIA ellen azért már jó lenne a pályán látni. Ha a BYE-ig elmarad a visszatérése, akkor elég komoly média cirkusz lesz a csapat körül, az garantálható.
2013. 10. 13. 18:41
tomi-tomi
A cirkusz már most beindult. Nem is volt érdemes aktív keretben tartani, mert eltelt a hat hét pályára lépés nélkül.
Nem értem, hogy újságíró hogyan írhat le ilyet, amikor nagyon jól tudja, hogy PUP-on lévő játékos nem edzhet a csapattal.

Ezzel együtt a független orvosszakértő bevonása a döntésbe számomra azt jelzi, hogy valami nem stimmel. Ez lehet egészségügyi dolog, vagy lehet bizalomvesztés a felek részéről, vagy lehet puszta jogi elővigyázatosság a jövőre (és nem kívánt esetre) gondolva.
2013. 10. 13. 13:02
DM
így van én is azon véleményen vagyok hogy nyerni fogunk sokan lesajnálnak minket,mert ugye sok hiányzónk van,de megmutatjuk hogy igenis képesek vagyunk felvenni a versenyt a többi nagy csapattal és csak egy kisiklás volt ez a vereség.
GO GO PATS,Ridley,Dobson Mayo,Talib :))!!!
2013. 10. 13. 14:37
MaYo#51
Rajtam nem fog múlni no :D
2013. 10. 13. 16:51
DM
Ridley és Blount remeklést várok és kifejezett remek D line munkát Talib remélem leszed egy passzt,Fortson mint belépő DT remélem alkot majd,kickoff return tdt jó lenne látni csapatunktól :D,nagyon jó lenne csak ne legyen sérülés a pizza a pia a rágcsa minden megvan már csak annyinak kéne lennie az időnek :D :D
2013. 10. 13. 17:45
MaYo#51
Gatyába rázom őket estére :D Ha már szép idő volt napközben Nyíregyen az este is szép legyen :D
2013. 10. 13. 13:11
Croaker
Őt nem lehetne visszacsalogatni?
http://espn.go.com/nfl/player/stats/_/id/5557/benjamin-watson

Ezt sosem felejtem el tőle:
http://www.youtube.com/watch?v=6VKUSgHPm4E
2013. 10. 13. 16:31
tomi-tomi
Nem kell őt csalogatni. Épp ma fog jönni a Gillette-be magától. Csak liliomos mezben lesz.

Ez bizony felejthetetlen is! Ha csak egy tizedmásodperccel ér oda később, akkor még a labda is a miénk lett volna.
2013. 10. 13. 17:56
LaFleur
Az a 2009-es MNF az utóbbi 4 év legrosszabb emléke. Azóta sem vertek agyon minket.
Kikaptunk párszor, de BB-t "úgy" azóta se láttam. Üres, tanácstalan tekintettel nézett,
füle mögött a ceruza, belém égett az a kép. A tehetetlenség az arcán volt.
Ki kapni az óta is kaptunk ki, de az akkor este mészárlás volt.
A meccsen pedig ütöttek-vágtak minket, Kevin Faulk lezúzása évekig minden NFL promó videóban
benne volt, de az összes elkapónkat a megengedett határig (néha bőven azon túl) ütötték.
Szerencsétlen Moss és Welker annyi ütést azóta sem kapott, még az akkori Game Day-ben is ez lett kiemelve.
Ma már tudjuk, hogy a bounty miatt, így visszagondolva, hogy sérülésokozás volt a céljük, még idegesítőbb az egész. Azóta reménykedem, hogy újra összecsapunk, és ezúttal mi verjük el őket. Mivel SB-n ez nem jött össze,
maradt a mai nap. Ezért számomra ez a meccs különösen fontos, akkor 4 éve hiába feküdtem le 6-kor, csak
forgolódtam, annyira csalódott voltam. A mai alapszakasz meccs a Baltimore mellett a legfontosabb nekem ebben
a szezonban, 4 éve várok rá!
Plusz, ha ideveszem, hogy a második kedvencemet, az általam rajongott Kurt Warnert is ezek az állatok csinálták ki, akkor érthető, hogy a Jets, Colts, Steelers mellé hogyan kerültek oda a Szentek az én privát gyűlölet listámra.
Remélem, hogy fél kettő felé boldogan pacsizhatok majd a szurkolótársaimmal a meccs végén a kocsmában,
remélem, hogy a srácok elégtételt vesznek.

Köszönöm Istenem, hogy megadtad ezt a napot nekem!
Köszönöm Istenem, hogy nem vagyok Saints szurkoló!
Köszönöm Istenem, hogy Patrióta vagyok!

Go Pats!

Ui.: Ha valaki velünk tartana : Ferenc krt. 44., Draft Sport Bár.
2013. 10. 13. 18:22
nosbiglem
2013. 10. 13. 19:30
infidelitas
LeFleur: sajnálni foglak holnap...
2013. 10. 14. 01:50
attnagy
Na akkor most hogy is van?!Lealáznak,nullák leszünk?Én azért nem sajnállak,így legyen igazad máskor is :)
2013. 10. 13. 22:04
Whitealert
Kurt Warner nekem is nagy kedvencem volt :)
2013. 10. 14. 02:03
sanach
Remélem végig nézted a mérkőzést, és nagyon boldog voltál a lefújáskor! Szerintem részben a te lelkesedésednek is köszönhető a mai győzelem!!
2013. 10. 14. 02:13
nosbiglem
Ma is bebizonyosodott, hogy igazi hentesek...
Teljesen igazad volt! Újra csak +1!
2013. 10. 13. 21:25
Bulow
2013. 10. 14. 02:31
Neo
Hozzászólás a(z) Beharangozó 6. hét - Saints @ Patriots bejegyzéshez